Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ελεύθερες απόψεις ...Θέσεις..Σκέψεις ...κ.α.Πέμπτη 9/02/2012

Ελεύθερες   απόψεις ...!  Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α.  : 
Πέμπτη  9/02/2012  .

Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !
** Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!
Βρίσκομαι στην Ευρώπη!
 Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα, στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο "οικόπεδο" στον…κόσμο ...!!!
 ** Η Ελλάδα ...ποτέ δεν πεθαίνει.- Αντίσταση πατριώτες...
Οι προδότες δεν θ' αντέξουν πολύ ακόμη.-

Μας  τα γράφουν ....και σας τα  λέμε ....:
** ** Τώρα είναι αργά πουλημένα τομάρια!
~ Όταν ψηφίζατε το ξεπούλημα της χώρας στους απατεώνες του ΔΝΤ και της ΕΤ χωρίς ίχνος φιλότιμου και συνειδήσεως, εμείς όλοι σας φωνάζαμε να μη το κάνετε, αλλά εσείς ακούγατε τυφλά τα αφεντικά σας, φοβούμενοι μη χάσετε τις καρέκλες σας.-  
~ Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την κατάντια της Ελλάδας;
~ Τώρα σκεφτήκατε σε τι θέση έχετε φέρει όλους εμάς με την προδοτική στάση σας;
~ Τώρα ξαφνικά πονάτε για τον τόπο μας και γίνατε πατριώτες; Ουστ παλιό ξεφτίλες!!

** ** EKTAKTO KAI ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ: Πέμπτη 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ* 9:00 πμ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ‏ :
~ Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα κρίνει στις 9 Φεβρουαρίου, το αν θα πρέπει να αντικατασταθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.
~ Ο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη παραπέμψει την υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
~ Με αφορμή αυτή την υπόθεση πρέπει ο ελληνικός λαός να συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο στις 9 Φεβρουαρίου και να καταστήσει σαφές ότι:
~ Κύριοι δικαστές αρκετά. Μην κουκουλώσετε και αυτή την υπόθεση. Φανείτε αντάξιοι της θέσης σας και γίνετε η αρχή για την σωτηρία της χώρας. Η πολιτική αποτυχία δοσίλογων δεν είναι αρκετή τιμωρία γι’ αυτά που έχουν γίνει. Απαιτείται η άρση βουλευτικής ασυλίας και η ποινική τους δίωξη. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να γίνεται αυτοί που τόλμησαν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία. Αυτό είναι το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία.
~ Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και λοιποί διαπλεκόμενοι με διάφορους αντισυνταγματικούς νόμους περί “ασυλίας”, “ευθύνης υπουργών” κλπ έχουν εξασφαλίσει και τις πλάτες της δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης η οποία βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν αντιδρά και της οποίας οι “λειτουργοί” για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να μην χάσουν τις αυξήσεις τους και τα αναδρομικά.
~ Ο λαός πρέπει να διαδηλώσει εκεί που συμφέρει τον ίδιο και όχι εκεί που συμφέρει τη διαπλοκή. Έξω από τον Άρειο Πάγο πρέπει να διαδηλώνει και όχι έξω από τη Βουλή ή έξω από τα σπίτια των διεφθαρμένων. Οφείλει να κάνει τους επίορκους και ανεπαρκείς δικαστές να μην αισθάνονται ασφαλείς ούτε για μια στιγμή. Το αντίθετο πρέπει να κάνει με τους έντιμους. ~ Ο λαός δεν έχει μόνο τη δύναμη να απειλεί, αλλά και να προστατεύει. Κάθε δικαστής που θα στραφεί εναντίον ακόμα και του πιο ισχυρού πολιτικού ή οικονομικού παράγοντα για να εκτελέσει το καθήκον του, πρέπει να γνωρίζει ότι σε αυτή του την προσπάθεια θα έχει την υποστήριξη σύσσωμου του ελληνικού λαού.
~ Το δικό μας χρέος ως πολίτες είναι να σας υποστηρίξουμε όσο κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση πάλι γνωρίζουμε ποιο είναι το χρέος μας.
9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 9:00 πμ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
"ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"
*** Μαζέψτε τον για να μην τον δείτε πουθενά ... "δαρμένο" τον πολιτικό τσαρλατάνο‏ :
~ Μαζέψτε ρε παλιομαλάκες λίγο, τον…. τρελό του χωριού.-  Σκέτη ρόμπα έγινε.
** Ο… εξωθεσμικός Καρατζαρπάζεις ζητά τις διαβεβαιώσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Τράπεζα της Ελλάδος ή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη νομιμότητα της νέας δανειακής σύμβασης, και ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα είναι σύννομα θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για να συναινέσει στη σύμβαση........ >>>>>>> «Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς...  να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη», τόνισε, ενώ γνωστοποίησε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα όπως η Τράπεζα της Ελλάδας για το αν τα νέα μέτρα θα βγάλουν, όπως είπε, τη χώρα από το λαβύρινθο.
~ Θέλει ο παλιομαλάκας να την κοπανίσει απο την δοτή κυβερνηση γιατί φοβάται το …ξύλο που θα φάει με την ολική προδοσία που εξυφαίνεται , και δεν ξέρει πως. Έτσι ζητά από τον …Προβόπουλο εγγυήσεις για την σωτηρία της χώρας. πηγή

** Εξελίξεις από Χάγη και κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί!!
~ "Αγαπητοί μου συμΠολίτες και συνΑγωνιστές,
 ~ Μόλις είχα επικοινωνία άμεση με το γραφείου του εισαγγελέα της Χάγης.
 * Σας στέλνω λοιπόν το άρθρο που ακολουθεί για προώθηση και δημοσίευση αλλά και προσωπική σας ενημέρωση και έκκληση να στείλετε μέσω e-mail ή fax στην Χάγη την προτροπή - πίεση ώστε να επιληφθούν άμεσα του θέματος των εγκληματικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στην Πατρίδα μας από τους κυβερνητικούς, διότι έχουν την εντύπωση ότι εκτός από εμάς τις δύο κανένας άλλος δεν επείγεται και δεν αισθάνεται θύμα των πολιτικών αυτών / δεν πλήττεται (!)
~ Εάν τους το δείξουμε ότι σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός θέλει την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ζωή με Ανθρώπινα Δικαιώματα θα εξαναγκαστούν να αντιδράσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

*** Ζήτω η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός !
~ Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Όλγα Γ. Γεριτσίδου"
~ Ακολουθεί το άρθρο πρός αναδημοσίευση και ενημέρωση για το e-mail της Χάγης και το προτεινόμενο κείμενο για αποστολή:

ΝΕΑ
** ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
~ Εχθές Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 μπορέσαμε να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ( ΔΠΧ ) όπου ως γνωστόν έχουμε καταθέσει προσφυγή κατ’ άρθρον 15 της Συνθήκης της Ρώμης κατά του ΓΑΠ και όσων τον στηρίζουν ( το οποίο συμπεριλαμβάνει και την τωρινή κατοχική κυβέρνηση παπαδήμου και την τρόϊκα και άλλους ) για να δούμε την πορεία της υπόθεσης.
~ Η πάγια τακτική του ΔΠΧ είναι να μην δίνει ο τηλεφωνητής πρόσβαση σε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος τμήματος του, και ιδιαιτέρως όχι του γραφείου του εισαγγελέα. Αυτό προσπάθησε στην αρχή να το κάνει και στην δική μας περίπτωση.
~ Όταν όμως ελάχιστος αριθμός συνΕλλήνων μας της Ομογένειας και φιλελλήνων από Αμερική και Χάγη πίεσαν το δικαστήριο να δώσει πληροφορίες αμέσως, εντός 24ώρου από τις πιέσεις όχι μόνο μας δόθηκε πρόσβαση σε στέλεχος του γραφείου του εισαγγελέα ( office of the prosecutor ) αλλά και ορισμένες βασικές πληροφορίες που μας έδωσαν βασική ιδέα του πώς δουλεύει και πώς επιλέγει προτεραιότητα το συγκεκριμένο δικαστήριο : αναλόγως με τις πιέσεις που δέχεται και από πού τις δέχεται αντιδρά.
~ Μέχρι σήμερα από εμάς τον Ελληνικό Λαό ( δηλαδή τον κάθε ανώνυμο Πολίτη που δεν έχει πρόσβαση στους κυβερνητικούς μηχανισμούς και μάχεται μόνο μέσω της αντίστασης της μη υπακοής σε αντισυνταγματικά φιρμάνια από μία αντισυνταγματική κυβέρνηση ) δεν είχε καθόλου πίεση. Άρα, δεν θεωρεί την κατάσταση στην Ελλάδα ως επείγουσα και σε εμάς μέχρι στιγμής δήλωσε ότι ακόμα επεξεργάζονται και κατηγοριοποιούν την καταγγελία.
~ Εάν όμως τους δειχθεί με τρόπο αδιαμφισβήτητο ότι ο Ελληνικός Λαός επείγεται διότι βρίσκεται υπό κατάσταση αφανισμού και δεν έχει κανένα μέσο δικαστικής προστασίας, απαιτεί δε από το ΔΠΧ να πράξει σύμφωνα με το καταστατικό του και άμεσα να διατάξει την κλήση προς εξέταση των κατηγορουμένων και των συνεργατών τους, η Χάγη θα ανταποκριθεί διότι η πίεση ενός ολόκληρου Λαού και της οργής που έχει δεν μπορεί παρά να αποτελέσει το απαραίτητο αντίβαρο στις πιέσεις μιας χούφτας υποκριτών κεφαλαιοκρατών που με το πρώτο σημάδι ότι πλέον θα επέλθει η εφαρμογή του 120Σ ούτως ή άλλως θα κάνουν την γνωστή κωλοτούμπα και θα το παίξουν βασιλικότεροι του βασιλέως.
~ Όταν 5 άτομα πιέζοντας εξαναγκάζουν να δοθεί πρόσβαση στο ‘άδυτο’ του γραφείου του εισαγγελέα, τί θα κάνουν 500 επιστολές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ; τί θα κάνει με 5.000 ; τί θα κάνει με 500.000, με 1.000.000 ; με 5.000.000.
~ Έχει έρθει η ώρα ως Ελληνικός Λαός με μία αντίσταση και κίνηση που δεν διαλύεται με δακρυγόνα ούτε καταστέλλεται με ξύλο ούτε μπορεί να ποινικοποιηθεί / επισύρει κυρώσεις στο παραμικρό να δείξουμε ότι απαιτούμε την σύλληψη όλων αυτών των εγκληματιών και των συνεργατών τους που επιθυμούν τον θάνατο τον δικό μας και αυτόν των παιδιών μας και των γονέων μας και θα το πετύχουμε πάση θυσία.
~ Εφ’ όσον έχουμε προδότες στην εξουσία το ΟΧΙ θα το πούμε εμείς ο Ελληνικός Λαός όπως ούτως ή άλλως ανέκαθεν εμείς το λέγαμε και πιέζαμε να το πούνε και άλλοι.
~ Η ηλεκτρονική διεύθυνση για επικοινωνίες προς το γραφείου του εισαγγελέα του ΔΠΧ κατ’ άρθρον 15 και για καταγγελίες κατ’ άρθρον 15 της συνθήκης της Ρώμης είναι otp.informationdesk@icc-cpi.int  .
( ή εάν προτιμάτε, στείλτε το με fax: +31 70 515 8555 )
~ Το προτεινόμενο κείμενο που εμείς ήδη αποστείλαμε ( προσοχή πρέπει να είναι στα αγγλικά ή στα γαλλικά ) είναι :

~** «TO : INFORMATION AND EVIDENCE UNIT

Office of the Prosecutor

~* TO WHOM IT MAY CONCERN
~ On 11/10/2011 there was sent to you from Greece by two of my fellow Greek Citizens, via EMS express mail ( register post number EE201101791GR ), a Communication with assorted evidence pertaining to the crimes of Genocide and Crimes against Humanity being committed at the expense of the Greek People to the point that we are facing  famine, death from exposure, death due to lack of medical and   pharmaceutical aid, a complete dissolution of our State in terms of welfare, social state, judiciary support and generally state of justice and security, the text of which I am aware of and fully agree with.
~ When the Communication was made, things were not as desperate as they are now : children collapse because of famine at schools, people do not get paid wages and when they are they cannot sustain themselves or their  families on them, the elderly are dying of easily curable diseases, and the suicide rate is skyrocketing.
~ Since the Communication and Request to put a stopper to those who are rampaging through Greece was sent to you, people who did not need to have already died as a direct result of these destructive policies that were duly described and corroborated within that document. If you wait more, the number of victims will increase geometrically by the day and it is highly likely that even we will not be able to either communicate with you or survive.
~ We urgently, due to extreme circumstances becoming more life
threatening by the day, demand that you respond with utmost urgency so that :
1. the Crimes the aforementioned Communication delineates are stopped because right now they are still being committed with shocking callousness and inhumanity reminiscent of WWII Axis tactics.
2. the perpetrators of these Crimes and the sum of their accomplices are indicted and brought to Justice since within our borders that is practically impossible due to the lack of a State of Justice.
3. you don’t force us to defend our lives anyway we see fit, as our Constitution which is currently being brutally breached and violated demands.
~ We are peace loving and law abiding people but if you show the same disregard for Human Rights and Sovereign Rights in the face of the entirety of the Greek People we will assume that you are indirectly condoning the atrocities being committed against us and you are powerless / unwilling to serve the purpose for which you were established and are currently being paid and funded by the tax payers of the world.
~ Awaiting your immediate response,
~* Sincerely,» *
*** Σαφώς, το ανωτέρω κείμενο είναι μία πρόταση. Σημασία έχει το μήνυμα που θα στείλετε να δείχνει ότι θέλετε και δικαιούστε άμεση ανταπόκριση της Χάγης στην προσφυγή που προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες προστασία από όλες τις συνέπειες του μνημονίου καθώς και τις δίκαιες απαιτήσεις προς αποζημίωση.
** Ας δείξουμε στην Χάγη και στην διεθνή κοινή γνώμη που επικαλείται παραπληροφόρηση πόσο επειγόμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να επαναφέρουμε την Ελλάδα μας και την ζωή μας στα χέρια μας για να έχουμε καν ζωή και Χώρα.
~* Ζήτω η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός ! Ζήτω το 120Σ !

---- ** * μετάφραση στα Ελληνικά :
« ΠΡΟΣ: ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
~ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ
** Την 11/10/2011 σας εστάλη από την Ελλάδα, από δύο Ελληνίδες συμΠολίτισσές μου, μέσω EMS express mail (αριθ. Αποστολής ΕΕ201101791GR), μία Προσφυγή με διάφορες αποδείξεις σχετικά με τα εγκλήματα της Γενοκτονίας και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που διαπράττονται εις βάρος του Ελληνικού Λαού σε σημείο που αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας, θάνατο από κακουχία, θάνατο από ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παντελή διάλυση του Κράτους όσον αφορά την πρόνοια, το κοινωνικό κράτος, την δικαστική προστασία και γενικά το κράτος δικαίου και της ασφάλειας, το κείμενο της οποίας γνωρίζω και με το οποίο συμφωνώ απολύτως.
** Όταν έγινε η Προσφυγή, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απελπιστικά όσο είναι τώρα: παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, άνθρωποι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους και όταν πληρώνονται δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους με το μισθό, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από ευκόλως αντιμετωπίσιμες ασθένειες και ο δείκτης αυτοκτονιών είναι στα ύψη.
** Από τότε που σας εστάλη η Προσφυγή για να βάλετε ένα εμπόδιο σε αυτούς που κατασπαράζουν την Ελλάδα, κόσμος που δεν χρειαζόταν να πεθάνει πέθανε ως άμεση συνέπεια αυτών των καταστροφικών πολιτικών που σας περιγραφόταν εντός αυτής. Αν περιμένετε άλλο, το αριθμός των θυμάτων θα αυτξάνει γεωμετρικά καθημερινά και είναι πολύ πιθανό ότι ούτε εμείς θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να επιβιώσουμε.
** Επειγόντως, λόγω έκτακτων συνθηκών που γίνονται όλο και πιο απειλητικές για την ζωή μας κάθε μέρα, απαιτούμε να ανταποκριθείτε με την ύψιστη προτεραιότητα ώστε:
1. τα Εγκλήματα που σας περιγράφει η αναφερόμενη Προσφυγή να σταματήσουν, αφού ακόμα διαπράττονται με σοκαριστική απανθρωπιά και σκληρότητα που θυμίζει τακτικές του Άξονα του Β’ ΠΠ
2. οι δράστες των Εγκλημάτων αυτών και το σύνολο των συνεργατών τους να συλληφθούν και να έρθουν ενώπιων της Δικαιοσύνης, αφού εντός των συνόρων μας αυτό είναι πρακτικά αδύνατο λόγω έλλειψης Κράτους Δικαίου
3. να μην μας εξαναγκάσετε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας όπως κρίνουμε ότι αρμόζει, όπως το Σύνταγμά μας, που διαρκώς και βιαίως καταπατείται, απαιτεί
~* Είμαστε φιλειρηνικοί και νομοταγείς, αλλά εαν δείξετε την ίδια αδιαφορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κυριαρχικά Δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού Λαού, θα υποθέσουμε ότι εμμέσως επιδοκιμάζετε τις ωμότητες που διαπράττονται σε βάρος μας και ότι είστε αδύναμοι/ μη θέλοντες να υπηρετήσετε τον σκοπό για τον οποίο δημιουργηθήκατε και μέχρι σήμερα πληρώνεστε από τους φορολογούμενους της υφηλίου.
~ Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας,
** Μετά τιμής, »
** Ετικέτες Χάγη . Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου ΤάνυαΜαρία Γεριτσίδου
~ Η Ολγα Γεριτσιδου,είναι εκπαιδευτική ψυχολόγος...κι΄ εχει κάνει-προσφυγή στο δικαστήριο της Χαγης- μήνυση στον ΓΑΠ κ στην κυβέρνηση-για εσχάτη προδοσία!...Αγωνίζεται μόνη της! Είναι ζήτημα ζωής+θανάτου...να βοηθήσουμε τους ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ-ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ-ΤΗΝ ΟΛΓΑ!!! Μπείτε στην ιστοσελίδα της...δείτε,ποιά είναι η Όλγα...ΣΤΕΙΛΤΕ mail στη ΧΆγη..."ΞΥΠΝΗΣΤΕ"..."ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ"..."ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ"...ΣυνΕλληνες...ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!!...Αiντε.."ΞεναρκωθεΊτε"!!!

~ Θα μας Παρουν...κ τα "σωβρακα" και τα "στρινγκ"!!!

***  Αχ  Ελλάδα Σ'αγαπώ : http://youtu.be/JSIOj_0cPTk  ,




*** Aλλος με χειροπέδες προφυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο, άλλος πουλάει το σπίτι του για να μην πάει φυλακή, άλλος λουφάζει και περιμένει τη σειρά του. Το λαϊφστάιλ πέθανε, λένε. Δεν πέθανε τώρα, διορθώνω. Εχει πεθάνει

 ** "Η δοξολογία της κτίσεως ΣΤΟ όρος Σινά, στην "Αγία Κορυφή, γινόταν κάποτε, την ήμέρα της Πεντηκοστής, ή θεία λειτουργία του άγίου Ιακώβου. Πολλοί μοναχοί είχαν συγκεντρωθεί για νά τιμήσουν την εορτή. Την ώρα πού εκφώνησε ο ιερέας «τον επινίκιο ύμνον της μεγαλοπρεπούς σου δόξης λαμπρά. τn φωνή άδοντα, βοώντα, δοξολογούντα, κεκραγότα και λέγοντα», ακούστηκε μια βοή, στην όποία απάντησαν όλα τα βουνά με κάποιον ήχο και μ' άλλη βοή φοβερή το «'Άγιος, 'Άγιος, 'Άγιος Κύριος Σαβαώθ...». Η βοή αυτή και ο ήχος παρατάθηκαν για μισή ώρα. δεν τ' άκουσαν όμως όλοι, αλλά όσοι είχαν αυτιά κατάλληλα για ν' ακούνε τον ύμνο των αγγέλων." -

** ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ : "Αδέλφια μη Σκύβετε το κεφάλι"‏

* Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και θα παραμείνουμε Έλληνες. είτε αυτό αρέσει στους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ,είτε όχι.

Έχουμε υψηλό φρόνημα -δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς βλέποντας να καταστρέφουν τη χώρα μας. τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις και όλος ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας απαξιώνονται και κλείνουν. Οι νέοι μας η Ελπίδα αυτού του τόπου   μαστίζονται από την ανεργία και αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν.
Το άνθος της νέας γενιάς -Έλληνες επιστήμονες -φεύγουν για να διαπρέψουν αλλού, ενώ η πατρίδα μας τώρα τους χρειάζεται περισσότερο.
Τα περήφανα γηρατειά χωρίς να φταίνε,τους έχουν περικοπεί οι συντάξεις σε επίπεδο πείνας,εξαθλίωσης η υπερηφάνεια τους δεν τους επιτρέπει να το παραδεχτούν.
Είναι ατέλειωτες και σιωπηλές οι ουρές για ένα ελάχιστο βοήθημα η ένα πιάτο φαγητό
Αυτοί είναι δικοί μας άνθρωποι -οι γονείς μας οι παππούδες μας τίμιοι και ταλαιπωρημένοι από τη Ζωή. Μας έχουν προσφέρει τόσα πολλά . Τώρα Η ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τους γυρνά οριστικά την πλάτη, και κάνει ότι μπορεί να απαλλαγεί από αυτούς . Είναι ντροπή -Είναι αίσχος, δεν παει άλλο. Το ιερότερο σύμβολο η ΣΗΜΑΙΑ μας, να βγει από το τέλμα που την έθαψαν και να κυματίζει περήφανη, στον μεγαλύτερο ιστό του κόσμου. Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία,οι ήρωες ο σύγχρονος πολιτισμός που διαδόθηκε σε όλη την υφήλιο.θέλουμε ουσιαστικό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Θέλουμε το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας στη Βουλή.
\\ Ν. ΣΤΡΑΤΙΔΑΚΗΣ.\\
*** Παραίτηση – «βόμβα» του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη ΚουτσούκουΤην παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.
* Ο κ. Κουτσούκου,   είναι βουλευτής Ηλείας από το 2000 και, νωρίτερα, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,.....
Σημ. : Στο καλό και να μας ...γράφει. -
Εμείς τον έχουμε ...γραμμένο έτσι ή αλλιώς.-
Όπως και όλα τα λαμόγια της κατοχικής κυβέρνησης.-
*** Αποκάλυψη: Διαβάστε την επιστολή των βουλευτών του ΠαΣοΚ για να μην γίνουν εκλογές
* Αυτές τις μέρες βουλευτές του ΠαΣοΚ στη Βουλή διακινούν επιστολή για υπογραφές με την οποία ζητούν να παραταθεί ο βίος της Κυβέρνησης Παπαδήμου και να μην γίνουν εκλογές και ζητούν να απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές σε ρευστό - άνω των 100 ευρώ.

 ~ Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής που καλούνται να .......υπογράψουν βουλευτές, έχει ως εξής:
~***
Προς:
Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Κοινοποίηση:Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
* Οι Ελληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να .....  δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε διεύρυνση της ύφεσης.
* Ενώπιων μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλλημα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία.
* Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική οργάνωση της χώρας. Τις μεγάλες επιλογές της σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη δυνατότητα της πατρίδας μας να βγει οριστικά από την κρίση.
 * Δυστυχώς η αστοχία των μέτρων συνίσταται ότι το βάρος το πληρώνουν μονόπλευρα οι μικρομεσαίοι. Η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή (ΦΠΑ - εισφορές), η διαφθορά και η ατιμωρησία εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στην κρατική, κοινωνική, και οικονομική οργάνωση του τόπου με αποτέλεσμα πολλοί «έχοντες» να αποφεύγουν την ανάλογη συμμετοχή τους στα βάρη. Η δραματική αυτή συγκυρία - με τα πάντα να διακυβεύονται υπέρ και εις βάρος του λαού και του τόπου - απαιτεί συνευθύνη και έντιμη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες αποφάσεις και τη διαχείριση τους.
 ~ Είναι αυτονόητο ότι καλούμαστε - υπό την πίεση κομματικών υπολογισμών - να ψηφίσουμε σκληρά και άδικα μέτρα υπό το πρίσμα της επικείμενης καταστροφής και αμέσως μετά - ορισμένες πολιτικές δυνάμεις - ζητούν άμεση προσφυγή σε εκλογές, χωρίς να υπολογίζουν ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας.
* Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς προηγούμενο, θεωρείται δε απολύτως αναγκαία η παραμονή της στη διακυβέρνηση για όσο χρόνο απαιτείται για την ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων διάσωσης της χώρας αλλά και την επίτευξη του στρατηγικού στόχου του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους.
 ~ Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θα πάρουν τις αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και ζητούμε:
1. Να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αντίθετα να στηριχθεί - πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό - ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας.
2. Να δεσμευτούν τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν, ότι αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων θα φέρει και θα ψηφίσει στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων, όπως :
α. Νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές σε ρευστό - άνω των 100 ευρώ - ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων) ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ από τον «κλεμμένο» ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών νομικών προσώπων.
β. Αντίστοιχο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να αντληθούν πόροι για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
γ. Νομοσχέδιο για την επείγουσα αναδρομική εφαρμογή του πόθεν έσχες σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 ως το 2012, με κατά προτεραιότητα επιλογή ελέγχου όσων από το 2000 «έβγαλαν» ποσά άνω των 50.000 ευρώ στο εξωτερικό, με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες και προβλέψιμη μείωση προστίμων σε όσους «παλιννοστήσουν» τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό σε ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα παράλληλα με την τυχόν εφαρμογή συμφωνιών τύπου Γερμανίας - Ελβετίας, τις οποίες επικροτούμε και ζητάμε την επέκτασή τους και σε άλλα κράτη.
~ Ταυτόχρονα θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειών όπως:
- «Κούρεμα» των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης.
- Επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικές διαδικασίες για επίτευξη παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων, ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών, τουλάχιστον 40%.
 Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2012
 Οι βουλευτές

*** ΕΛΛΑΔΑ(ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ). :
http://youtu.be/XZRJBv2i05A  ,



*** Η συμμορία του πολιτικού συστήματος πουλάει ακόμα και το όνομα Ελλάς, δεν πρέπει να τους αφήσουμε, δεν πρέπει να την γλιτώσουν, πρέπει να απαιτήσουμε εκλογές αμέσως και με μια τελείως νέα πολιτική πλειοψηφία να τιμωρηθούν όλοι επί εσχάτη προδοσία για να γλιτώσουμε περιουσίες και το τομάρι μας, να σώσουμε την Ελλάδα.

** «Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας προς όλους όσους στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράφουν συμβάσεις που δεν έχουν υπογραφεί πουθενά αλλού στον κόσμο». Ο λαός μας να είναι σε ετοιμότητα κι αν χρειαστεί μια εθνοσωτήρια επανάσταση, θα την κάνει ...

*** ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΧΜΗ,ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ... : *


*** Η ΕΡΤ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

* Στα δικαστήρια η ΕΡΤ με blogs και site για την μετάδοση ψεύτικης είδησης. Η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας θα στραφεί κατά των ιστοτοπων και ιστολογίων, www.iefiemrida.gr, thwgreekz.com, www.apospasma.gr, nonnews.blogspot.com, armagedonnews.blogspot.com, axinosp.blogspot.com, www.kentrinews.gr, www.parapolitika,gr, www.arxotagos.gr, www.arpaktiko.org, prezatv.blogspot.com, wwwinews.gr, pamelouketo.blogspot.com, www.antinews.gr, fimotro.blogspot.com, oale-e-tipota.blogspto.com, tromaktiko.blogspot.com και www.zougla.gr και κατά των συγγραφέων των κειμένων από τα οποία η ΕΡΤ θεωρεί πως υπέστη ζημιά η εικόνα της. Πρόκειται για το μοντάζ που έγινε σε απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη στις 27 Οκτωβρίου, κατά τη Σύνοδο κορυφής. Η ΝΕΤ εμφανίστηκε πως υπέπεσε σε σφάλμα αναγράφοντας σε σούπερ (με μεγάλα γράμματα κάτω από την είδηση) τον τίλο «όλη η αλήθεια για το πέος» , ενώ αυτό που μετέδωσε ήταν η φράση ‘όλη η αλήθεια για το χρέος». Μεταξύ άλλων η ΕΡΤ ζητάει να δοθεί εντολή στους παρόχους να γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας των υπευθύνων των site και ιστολογίων. Ως μάρτυρες υπεράσπισης όρισε το Βασίλη Μπίτση γενικό διευθυντή ενημέρωσης και το Γιώργο Κογιάννη, διευθυντή ειδήσεων.-

*** φιλαράκια μια μεγάλη KALHMERAAAAAAAAAAAAA......!!!!!ΣΦΙΞΤΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΝΑ....ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΖΙΝΑ,ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΞΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΕΣ ΑΝΕΡΓΕΣ.....ΘΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ....ΤΡΕΛΑ ΣΑΣ ΛΕΩ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ...ΠΙΝΑ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΒΑΡΑ...ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ....ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ 9 ΜΗΝΩΝ.....Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ.....ΕΝΩ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ 99% ΠΕΘΑΙΝΕΙ....ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ.....ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ???? ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΞΑ....ΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ......Η ΚΟΙΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΙΟ ΛΙΓΟ Ο ΛΑΟΣ ???? Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΘΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΒΟΥΝΟ ????? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟYΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ (ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ) ????ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ.....ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΜΩΡΕ???? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ???? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ....ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ...ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΤΣΑ Η ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ........


*** ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ

 ~ Tι παίρνουν οι βουλευτές...και τι πρέπει να τους δώσουμε εμείς

 1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ...!!!!

* ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 51% ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. Π ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ. (ΤΟ ΝΟΜΟ)

* ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ........................ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

*** Σαν σήμερα, στις 8 Φλεβάρη 1980 μας άφησε ο μεγάλος Νίκος Ξυλούρης. Ότι και να πεις γι' αυτόν τον άνθρωπο, θα είναι λίγο.

 * Με αφορμή την σημερινή κατάσταση στον τόπο, θα θυμηθούμε μόνο, πως το καλοκαίρι του 1973 (πριν ακόμα πέσει η χούντα), ο Νίκος Ξυλούρης μαζί με τον Κώστα Καζάκο, την Τζένη Καρέζη, και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, συμμετείχε στη θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο". Σήμερα, που για χάρη της πλουτοκρατίας και των συμφερόντων της, ένας ολόκληρος λαός σπρώχνεται στην εξαθλίωση, το ομώνυμο τραγούδι της παράστασης, φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι στίχοι είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,

ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.

Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,

σαράντα με το λάδι και το ξύδι

κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,

βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί

τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.



Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.

Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε

το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,

του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.


*** "19. - Η παραβολή του ασώτου υιού. Α' ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Εκκλησία μας διαβάζει την παραβολή του ασώτου γιου τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου. Η σημερινή παραβολή θέλει να μας διδάξει την άπειρη αγάπη, που έχει ο Θεός για κάθε άνθρωπο και μάλιστα για τον αμαρτωλό. Όταν ο άνθρωπος δεχτεί μέσα του την αγάπη του Θεού, τότε ο δρόμος της αληθινής μετάνοιας είναι εύκολος. Ο Ουράνιος Πατέρας μας περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά να γυρίσουμε στην αγάπη του πατρικού μας σπιτιού, δηλαδή στον Παράδεισο, όπου ο άνθρωπος ζει αιώνια μαζί με το Θεό. «Είπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην· άνθρωπός τις είχε δύο υιούς. Και είπεν ο νεώτερος αυτών τω πατρί· πάτερ, δός μοι το επιβάλλον μέρος της ουσίας. Και διείλεν αυτοίς τον βίον. Και μετ' ου πολλάς ημέρας συναγαγών άπαντα ο νεώτερος υιός απεδήμησεν εις χώραν μακράν, και εκεί διεσκόρπισε την ουσίαν αυτού ζών ασώτως. Δαπανήσαντος δε αυτού πάντα εγένετο λιμός ισχυρός κατά την χώραν εκείνην, και αυτός ήρξατο υστερείσθαι. Και πορευθείς εκολλήθη ενί των πολιτών της χώρας εκείνης, και έπεμψεν αυτόν εις τους αγρούς αυτού βόσκειν χοίρους. Και επεθύμει γεμίσαι την κοιλίαν αυτού από των κερατίων ων ήσθιον οί χοίροι, και ουδείς εδίδου αυτώ. Εις εαυτόν δε ελθών είπε· πόσοι μίσθιοι του πατρός μου περισσεύουσιν άρτων, εγώ δε λιμώ απόλλυμαι; αναστάς πορεύσομαι προς τον πατέρα μου και ερώ αυτώ· πάτερ, ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιον σου· ουκέτι ειμί άξιος κληθήναι υιός σου· ποίησαν με ως ένα των μισθίων σου. Και αναστάς ήλθε προς τον πατέρα αυτού. έτι δε αυτού μακράν απέχοντος είδεν αυτόν ο πατήρ αυτού και εσπλαγχνίσθη, και δραμών επέπεσεν επί τον τράχηλον αυτού και κατεφίλησεν αυτόν. Είπε δε αυτώ ο υιός- πάτερ, ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιον σου, και ουκέτι ειμί άξιος κληθήναι υιός σου. Είπε δε ο πατήρ προς τους δούλους αυτού· εξενέγκατε την στολήν την πρώτην και ενδύσατε αυτόν, και δότε δακτύλιον εις την χείρα αυτού και υποδήματα εις τους πόδας και ενέγκαντες τον μόσχον τον σιτευτόν θύσατε, και φαγόντες ευφρανθώμεν, ότι ούτος ο υιός μου νεκρός ην και ανέζησε, και απολωλώς ην και ευρέθη. Και ήρξαντο ευφραίνεσθαι. Ην δε ο υιός αυτού ο πρεσβύτερος εν αγρώ· και ως ερχόμενος ήγγισε τη οικία, ήκουσε συμφωνίας και χορών και προσκαλεσάμενος ένα των παίδων επυνθάνετο τι είη ταύτα. ο δε είπεν αυτώ ότι ο αδελφός σου ήκει και έθυσεν ο πατήρ σου τον μόσχον τον σιτευτόν, ότι υγιαίνοντα αυτόν απέλαβεν. Ωργίσθη δε και ουκ ήθελεν εισελθείν. ο ουν πατήρ αυτού εξελθών παρεκάλει αυτόν. ο δε αποκριθείς είπε τω πατρί· Ιδού τοσαύτα έτη δουλεύω σοι και ουδέποτε εντολήν σου παρήλθον, και εμοί ουδέποτε έδωκας εριφον, ίνα μετά των φίλων μου ευφρανθώ. Ότε δε ο υιός σου ούτος, ο καταφα γών σου τον βίον μετά πορνών, ήλθεν, έθυσας αυτώ τον μόσχον τον σιτευτόν. ο δε είπεν αυτώ· τέκνον, συ πάντοτε μετ' εμού ει, και πάντα τα εμά σα εστίν· ευφρανθήναι δε και χαρήναι εδει, ότι ο αδελφός σου ούτος νεκρός ην και ανέζησε, και απολωλώς ην Και ευρέθη». Είπε ο Κύριος αυτή την παραβολή. Ένας άνθρωπος είχε δυο γιους. Και είπε ο πιο μικρός από αυτούς στον πατέρα του· πατέρα, δώσ’ μου, το μερίδιο που μου ανήκει από την περιουσία. Και τους μοίρασε την περιουσία. Και ύστερα από λίγες μέρες τα μάζεψε όλα ο μικρότερος γιος και έφυγε σε μακρινή χώρα· και εκεί διασκόρπισε την περιουσία του κάνοντας άσωτη ζωή. Και όταν αυτός τα ξόδεψε όλα, έπεσε μεγάλη πείνα σ' εκείνη τη χώρα· και αυτός άρχισε να στερείται. Τότε πήγε και προσκολλήθηκε σ' έναν από τους πολίτες εκείνης της χώρας και εκείνος τον έστειλε στα χωράφια να βόσκει χοίρους. Και λαχταρούσε να γεμίσει την κοιλιά του από τα ξυλοκέρατα που έτρωγαν οι χοίροι και κανένας δεν του έδινε. Τότε ήρθε στον εαυτόν του και είπε. Πόσοι υπηρέτες του πατέρα μου τρώνε ψωμί και τους περισσεύει και εγώ πεθαίνω της πείνας; Θα σηκωθώ και θα πάω στον πατέρα μου και θα του πω· Πατέρα' ήμαρτον στον ουρανό και σε σένα και δεν αξίζω πια να με πεις παιδί σου· κάνε με σαν έναν από τους υπηρέτες σου. Και σηκώθηκε και ήρθε στον πατέρα του. Και ενώ ήταν ακόμη μακριά, τον είδε ο πατέρας του και τον πόνεσε η ψυχή του και έτρεξε και έπεσε στο λαιμό του και τον φίλησε καλά καλά. Τότε του είπε ο γιος· Πατέρα, ήμαρτον στον ουρανό και σε σένα και δεν αξίζω πια να με πεις παιδί σου. Και ο πατέρας είπε στους υπηρέτες του· βγάλτε και φέρτε την πιο καλή φορεσιά και ντύστε τον και βάλτε δαχτυλίδι στο χέρι του και υποδήματα στα πόδια· και φέρτε και σφάξτε το θρεμμένο μοσχάρι, και ας φάμε και ας χαρούμε· γιατί τούτο το παιδί μου ήταν πεθαμένο και ξανάζησε και ήταν χαμένο και βρέθηκε. Και άρχισαν να διασκεδάζουν. Και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του στο χωράφι' και όπως ερχόταν και πλησίασε στο σπίτι, άκουσε όργανα και τραγούδια, και κάλεσε έναν από τους υπηρέτες και ζητούσε να μάθει τι τάχα να ήσαν τούτα. Και ο υπηρέτης του είπε πως ήρθε Ο αδελφός σου και ο πατέρας σου έσφαξε το θρεμμένο μοσχάρι, γιατί τον είδε και ήρθε πίσω γερός. Τότε Οργίστηκε και δεν ήθελε να μπει στο σπίτι. Βγήκε λοιπόν ο πατέρας του και τον παρακαλούσε. Και εκείνος αποκρίθηκε και είπε στον πατέρα· τόσα χρόνια σε δουλεύω και ποτέ δεν παραμέλησα εντολή σου, και ποτέ δεν έδωκες σε μένα ένα κατσίκι για να διασκεδάσω με τους φίλους μου· αλλά όταν ήρθε τούτος ο γιος σου, που σου έφαγε όλο το βίος με τις αμαρτωλές, έσφαξες για χάρη του το θρεμμένο μοσχάρι. Τότε Ο πατέρας του είπε· παιδί μου, συ πάντα είσαι μαζί μου και όλα τα δικά μου είναι δικά σου· αλλά έπρεπε να διασκεδάσουμε και να χαρούμε, γιατί τούτος ο αδελφός σου ήταν πεθαμένος και ξανάζησε και ήταν χαμένος και βρέθηκε. Γ. ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 1. Η αμαρτία που έκανε ο νεότερος γιος της παραβολής είναι ότι έφυγε μακριά από το σπίτι του πατέρα του. Βέβαια αυτό δείχνει πως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εγωισμό της ηλικίας του. Νόμιζε πως μόνος του μπορεί να τα καταφέρει και επομένως δε χρειαζόταν την κηδεμονία του πατέρα του. Άλλωστε είχε και ένα σωρό χρήματα, που πήρε από το μερίδιο της πατρικής περιουσίας. Ο άσωτος γιος στη μακρινή χώρα ξόδεψε όλα τα χρήματα του «ζών ασώτως». Ύστερα όμως βρέθηκε σε μια φοβερή πείνα και το χειρότερο πως αισθανόταν μονάχος του στην ξενιτιά. Προσπαθούσε να χορτάσει την πείνα του με τα ξυλοκέρατα των χοίρων. Μα και αυτά δεν του τα έδιναν τα αφεντικά που δούλευε ως χοιροβοσκός. Αυτό που έπαθε ο άσωτος γιος είναι κατάντημα κάθε ανθρώπου, που ξεμακραίνει από το Θεό και την Εκκλησία. Νιώθει πραγματική πείνα και γύμνια πνευματική. Όλοι οι άλλοι αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν και να τον περιφρονούν, όταν μάλιστα αντιληφθούν πως τέλειωσαν τα χρήματα και η περιουσία του. 2. Ο άσωτος γιος μέσα στη συμφορά του θυμήθηκε αμέσως το πατρικό σπίτι. Ξαναγύρισε στον εαυτό του, λέγει το Ευαγγέλιο. Άρχισε να ξαναζεί την αγάπη του πατέρα του, που την σκορπούσε στα παιδιά του και σ' όλους τους υπηρέτες του. Τώρα λαχταράει να ξαναζήσει στην αγάπη του πατέρα του. Γι' αυτό και παίρνει την απόφαση της επιστροφής. Η συνάντηση του πατέρα με τον άσωτο γιο είναι πολύ ανθρώπινη και συγκινητική. Ο πατέρας που τον περίμενε πάντα να ξαναγυρίσει, έτρεξε πρώτος και μόλις τον συνάντησε, άρχισε να τον φιλάει καλά - καλά. Μέσα σ' αυτό τον ωκεανό της πατρικής αγάπης ο άσωτος πρόλαβε μόνο να πει: «Πατέρα, ήμαρτον στον ουρανό και σε σένα και δεν αξίζω πια να με λες παιδί σου». Ο πατέρας έδωσε εντολή να αρχίσει το πανηγύρι της χαράς και της ευτυχίας, με την ετοιμασία του τραπεζιού, που θα στολιζόταν με το θρεμμένο μοσχάρι. 3. Μέσα στη χαρά όμως αυτή υπάρχει και η παραφωνία στη διαγωγή του μεγαλύτερου γιου. Ήταν ο φρόνιμος και ο υπάκουος. Όλες τις αρετές τις είχε, αλλά δεν είχε στην καρδιά του καθόλου αγάπη. Γι' αυτό και διαφώνησε και φιλονίκησε με το στοργικό πατέρα του. Δεν μπόρεσε σ' όλη τη ζωή του να καταλάβει αυτό που του είπε ο πατέρας του: «Παιδί μου, όλα τα δικά μου είναι δικά σου, γιατί συ πάντα είσαι μαζί μου». 4. Η σημερινή παραβολή μας είναι από τα ωραιότερα κείμενα του Ευαγγελίου. Είναι πολύ σωστό αυτό, που είπαν: « Αν είχε χαθεί ολόκληρο το Ευαγγέλιο, αλλά είχαμε στα χέρια μας μόνο την παραβολή του ασώτου γιου, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι ο Θεός και η Εκκλησία, γιατί η παραβολή έχει μέσα της τα πάντα». Ο κάθε άνθρωπος παίρνει θάρρος από τη μετάνοια του ασώτου γιου. Ξέρουμε πως ο Θεός-Πατέρας μας περιμένει κάθε μέρα να γυρίσουμε κοντά του. Χρειάζεται να απορρίπτουμε την αμαρτία που μας χωρίζει από το Θεό και να επιστρέφουμε με τη μετάνοια μας στην αγάπη του Θεού. Ο Κύριος μας βεβαιώνει, πως με την επιστροφή του αμαρτωλού στο Θεό, οι άγγελοι πανηγυρίζουν στον ουρανό και χαίρονται για τη σωτηρία του κάθε ανθρώπου."

*** ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ!!!, 27 λόγοι και ένα παράπονο!!!

1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε…στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια…

3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.

5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.

6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.

7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.

Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.

9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.

10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.

11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.

12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ’ αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ…). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.

13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις… Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!

14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.

15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον…

16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου… Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ’ ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ…

17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια)…. Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.

18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.

19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς… Τι σου θύμισα τώρα;;;

20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.

21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil…

22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.

23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο…Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει…

24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό…

25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.

26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.

27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

~ Ένα παράπονο έχω μόνο:

Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ… Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα…. Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας….

*** Καταργούνται όλοι οι κανονισμοί εργασίας και η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ‏

*Με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο που μετατίθεται πλέον για μετά τις 9.00 το βράδυ, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δραματικές διαβουλεύσεις για την τελική μορφή που θα πάρει η συμφωνία κυβέρνησης - πιστωτών προκειμένου να ξεκλειδώσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης.

 ~ Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, είχε το μεσημέρι της Τρίτης συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και εντός της ημέρας θα έχει διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του προσυμφώνου για τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως διαμορφώθηκε μετά τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις.
 ~ Απ' ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ενώ μειώνονται κατά 20% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 ~ Η μείωση θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
 ~ Επίσης, διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.
 ~ Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 ~ Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
 ~ Καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει πρόνοια, ώστε η διαπραγμάτευση να γίνεται με βάση τον κατώτερο μισθό που προβλέπεται από την κλαδική σύμβαση και όχι από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 ~ Οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις είναι κατά 8% έως 40% υψηλότερες από την Εθνική Συλλογική.
 ~ Επίσης, καταργούνται με νόμο όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ και η μονιμότητα.
 ~ Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται να έχει αποδεχθεί, τη μείωση κατά 15% στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και στις κύριες.
 ~ Η πρόταση της τρόικας για περικοπή των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου (ένστολοι, γιατροί, δικαστές, διπλωμάτες, καθηγητές πανεπιστημίου, κληρικοί), φαίνετα πως τελικά απορρίφθηκε.
 ~ Το «όχι» από το υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο οδήγησε σε νέες πιέσεις της τρόικας για άλλες περικοπές.
 ~ Η αρχική πρόταση της τρόικας ήταν να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια κατά ποσοστό ανάλογο με αυτό του Ενιαίου Μισθολογίου που εφαρμόζεται στο Δημόσιο, δηλαδή κατά 15% ως 18% κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι νέα πρόταση για χαμηλότερη μείωση, 10% κατά μέσο όρο, από την οποία θα προέκυπτε εξοικονόμηση της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.
 ~ Η συνολική ετήσια μισθολογική δαπάνη για τα ειδικά μισθολόγια αγγίζει τα 5,97 δισ. ευρώ και αφορούν περίπου 195.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.
 ~ Παραλλήλως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς είπε «όχι» στη μείωση των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΜ, δηλαδή του επικουρικού ταμείου ασφάλισης των μισθωτών που καλύπτονται από το ΙΚΑ.
 ~ Οι δανειστές έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν νέα μείωση των κύριων συντάξεων, πυροδοτώντας νέο κύκλο διαβουλεύσεων και αντιπαραθέσεων, ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ των περικοπών για το 2012.
 ~ Ο περιορισμός του εφάπαξ φαίνεται να μετατίθεται για αργότερα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*** Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «0» ΕΝΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «-130»‏

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

 Τι γίνεται στην περίπτωση που η χώρα μας κηρύξει πτώχευση και την επόμενη μέρα φύγει από το ευρώ και επιστρέφει στην δραχμή;

Σε αυτή την περίπτωση η χώρα ξεκινάει από το σημείο μηδέν και ενώ «κλειδώσει» τα χρέη της κρατώντας τους δανειστές της σε αναμονή για 1-2 χρόνια, άμεσα προχωράει στις παρακάτω ενέργειες.
 1. Τυπώνουμε δραχμή τόση όση θέλουμε και δεν ξαναδανειζόμαστε το χαρτί του χρήματος.

2. Κάνουμε μια υποτίμηση τόση όση χρειαζόμαστε και επωμιζόμαστε όλοι αναλογικά το κόστος.

3. Βάζουμε ασφαλιστικές δικλείδες σε όσους θέλουν να φέρουν παράνομο χρήμα από το εξωτερικό και το φορολογούμε κλιμακωτά.

4. Βάζουμε δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα τέτοιους ώστε τα Ελληνικά να συμφέρουν .

5. Επιδοτούμε την Ελληνική παραγωγή και σε 5-6 μήνες έχουμε αποτέλεσμα στα γεωργικά προϊόντα και άμεσα στον τουρισμό στη ναυσιπλoία κλπ.

6. Μεταφέρουμε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία και την διαχειρίζεται μόνο το δημόσιο σε σίγουρες επενδύσεις και κυρίως στην αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου, πράγμα που κάνουν οι Σκανδιναυϊκές χώρες ( ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ) και τα αποθεματικά των ταμείων τους είναι 3τρις ευρώ..

7. κλπ….κλπ…κλπ…
 * Τι γίνεται στην περίπτωση που η χώρα μας προσφύγει στη δανειακή σύμβαση με ένα επιπλέον χρέος 130 δίς;

1. Σε αυτή την περίπτωση η χώρα ξεκινάει από το σημείο -130 και απαιτείται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ( περίπου 8 ετών) για να φτάσει στο σημείο μηδέν .

2. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορέσει να κάνει.

3. Η νομισματική και η οικονομική πολιτική της Ελλάδας θα καθορίζεται από τους όρους της σύμβασης.

5. Η χώρα θα εμπλακεί σε μία νομική διαδικασία με τους δανειστές για την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και όπως θα έχει συνταχθεί η σύμβαση, σίγουρα θα υπερισχύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ( Αγγλικό δίκαιο), με αποτέλεσμα να χάνονται όλες οι δικαστικές διαφορές, όπως έγινε χθες στη Χάγη που έχασαν οι Έλληνες τις διεκδικήσεις για τις αποζημιώσεις από την Γερμανία επειδή ήταν διακρατική υπόθεση και όχι φυσικών προσώπων
 * Είναι φανερό ότι αυτοί που μας οδηγούν στη δανειακή σύμβαση, έχουν σαν βασικό σκοπό την κατάργηση του Ελληνικού δίκαιου και μόνο, άρα την κατάργηση του Συντάγματος της Ελλάδας, άρα του Ελληνικού κράτους.
 * Στην περίπτωση που υπογραφεί η δανειακή σύμβαση για την εφαρμογή της θα απαιτηθούν:

1. Να οριστεί επιτροπή που θα «επιβλέπει» την εφαρμογή της.

2. Να ορισθεί επιτροπή που θα υλοποιεί την σύμβαση.

3. Ειδικό νομικό πλαίσιο που θα την διέπει.

4. Χρόνος υλοποίησης.

5. Ασφαλιστικές δικλίδες στην περίπτωση που δεν τηρείται κάτι οπότε θα υπάρχει η σχετική «τιμωρία».

6. …κλπ…κλπ…κλπ…..
 * Το σημαντικό είναι ότι δεν δόθηκε στην δημοσιότητα η σύμβαση και δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος υλοποίησης , γιατί υποτίθεται ότι συνεχώς, έως την υπογραφή της τροποποιείται, ενώ στην ουσία φοβούνται THN ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ…!!!

***Τουλάχιστον, (αφού δεν γίνεται αλλιώς) ...πάρτε τα λεφτά από τους "μοβόρους" φραγγοσάξωνες και μετά εμείς ανατρέπουμε νόμους και αστυνόμους.

~ Πάρτε τα όμως παλιολαμόγια... Όσο πιό πολλά μπορείτε.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση για σήμερα 9/02/2012 :
Για την Ευρωλίγκα στο ευρωμπάσκετ :
~ 7ος όμιλος : Παναθηναϊκός - Ούλκερ Φενέρμπαχτσε  72-62 , (40-27).-^
~ 8ος όμιλος : Μακαμπί Τέλ Αβίβ - Καντού   75-60  .-^  
~ 5ος όμιλος : Γαλατά σαράϊ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-64 .- ^
~ 6ος όμιλος : Σιένα - Μάλαγα  84-96 .- ^
~6ος όμιλος : Μπιλμάο - Ρεάλ Μανδρίτης 93-69 .- ^
~ 7ος όμιλος : Μιλάνο - Ουνικάχα Καζάν 63-58 .-^
~ 8ος ΄ομιλος : Ζαγκλίρις - Μπαρτσελόνα 58-67 .-^  

~**** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
*** Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

* Με λαμπρότητα και επισημότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν την παντριφυλιακή εορτή για τον προστάτη και πολιούχο τους, Άγιο Χαράλαμπο.  * Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, έχει ως εξής: Σήμερα, παραμονή της εορτής, από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 6.00 το απόγευμα Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.
 * Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.30 θα ξεκινήσει η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους και στην πλατεία θα ψαλεί δέηση. Στις 6.00 το απόγευμα θα τελεστεί Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά παρακλήσεως του Αγίου. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτητόρων, ιερών επιτρόπων, ανακαινιστών και δωρητών του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.
 ~* Μεγάλη εμποροπανήγυρη
 * Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, κορυφώνεται σήμερα και αύριο η καθιερωμένη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Τις προηγούμενες μέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς και της οικονομικής κρίσης, η κίνηση ήταν υποτονική, ωστόσο αναμένεται πως το διήμερο θα αυξηθεί, με πλήθος κόσμου που θα συρρεύσει για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου. Το πανηγύρι εκτείνεται στον πεζόδρομο και τους δρόμους που οδηγούν στην εκκλησία της Παναγίας. Στους πάγκους που έχουν στήσει μικροπωλητές, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, σε ελκυστικές τιμές. Στη, δε, πλατεία έχει στηθεί και λειτουργεί λούνα - παρκ για τους μικρούς και μεγαλύτερους.

***Προχωρούν οι εργασίες στη γέφυρα του Νέδοντα

* Κανονικά, παρά τη βροχή, προχωρούν οι διαδικασίες εκσκαφής των μεσόβαθρων της γέφυρας του Νέδοντα, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στο «Θάρρος» στέλεχος του «Μορέα». Τα μεσόβαθρα αναμένεται να έχουν βάθη από 3,5 – 4 μέτρα έως 7-8 μέτρα και το έργο βρίσκεται σε καλή πορεία.  * Το χρονοδιάγραμμα εξελίσσεται κανονικά και πρόβλημα, όπως μας είπαν, θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση καταρρακτώδους βροχής.
* Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γέφυρα θα κατασκευαστεί σε διάστημα δύο ετών. Θα είναι διπλή, όπως εκείνη της Στέρνας, με μήκος 360 μέτρων περίπου και ύψος 40 μέτρων.

*** Εργαλείο ανάπτυξης το λιμάνι Καλαμάτας

* Την ένταξη του λιμανιού της Καλαμάτας στα διευρωπαϊκά λιμάνια ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης  * Τούτο συνέβη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή και των έξι δημάρχων του νομού.
 * Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η ένταξη του λιμανιού έγινε με παρεμβάσεις της Περιφέρειας και αποτελεί μια πολύ σημαντική κίνηση, που βάζει την Καλαμάτα στο χάρτη των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, γεγονός που ενδεχομένως να συμπαρασύρει και την κατασκευή οδικών αξόνων, όπως της Ολυμπίας Οδού.
 * Ο κεντρικός κορμός των διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών προβλέπει τη σιδηροδρομική και οδική σύνδεση 83 ευρωπαϊκών λιμανιών, 37 αεροδρόμιων μεγάλων πόλεων, ενώ θα περιλαμβάνει 15.000 χιλιόμετρα αναβαθμισμένες σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας.
*  Σε ό,τι αφορά το «Ταμείο Μολυβιάτη», ο περιφερειάρχης απέδωσε ευθύνες και στον ίδιο τον κ. Μολυβιάτη για τον τρόπο λειτουργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι δυνατόν να μην ενημερώνουν για τα υπόλοιπα. Μάλιστα, είπε ότι γι’ αυτό θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
 ~* Πυρόπληκτα
 * Αρχικά συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας και τα έργα από το «Ταμείο Μολυβιάτη». Ο κ. Τατούλης ζήτησε να εξετασθεί η δυνατότητα γρήγορων παρεμβάσεων σε χωριά του Ταϋγέτου, ενώ επισημάνσεις έκανε και ανά έργο, δίνοντας εντολές στην Τεχνική Υπηρεσία για γρήγορη προώθηση των ζητημάτων.
 * Άμεσα ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το δρόμο Στούπα – Καρδαμύλη – Άγιος Νικόλαος, επισημαίνοντας προς το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιαννακέα πως, αν δεν μπορούν να ετοιμάσουν γρήγορα τη μελέτη, να γίνει διαγωνισμός με χρονικούς περιορισμούς.
 * Τα αντιπυρικά έργα έθεσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, όπως και τα έργα για τον ΓΟΕΒ, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ο καθένας πρέπει να λαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του και ό,τι του αναλογεί, επισημαίνοντας ότι η Καλαμάτα είναι ο πιο πυρόπληκτος Δήμος. Ως πολύ σημαντικά έργα ανέφερε ότι θεωρεί το δρόμο Καλαμάτα – Πύλος και προς Ριζόμυλο και προς Κορώνη, αλλά και αυτόν της Μάνης. Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Καλαμάτας, είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ανοιχτός και σε μια δημοτική συνεργασία με τους Δήμους Μάνης και Μεσσήνης.
 ~* Δρόμοι
 * Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η Περιφέρεια θα ξεκινήσει και τη μελέτη διαχείρισης των υδάτων του Παμίσου, με εξέταση ακόμα αν υπάρχει και δυνατότητα ύδρευσης. Όπως είπε, εκεί μπορεί να γίνει ένα πολύ σημαντικό έργο, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να λυθεί και το ζήτημα υδροδότησης της Μάνης.
 * Μάλιστα, παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Μάνης Δημ. Γιαννημάρας ευχήθηκε η μελέτη να μη σταματάει στο Ακρογιάλι.
 * Στη συνέχεια, αναλύθηκε η πορεία έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπου έμφαση ο κ. Τατούλης έδωσε στον κόμβο του αεροδρομίου, αναφέροντας ότι ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου με 15 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια, επιβάλλει και τη βελτίωση βατότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Επί τη ευκαιρία, ανακοίνωσε ότι είχε συνάντηση με στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ήδη καταρτίζεται ο σχεδιασμός για την αναβάθμισή του.
 * Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κ. Κόλλιας μίλησε για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, ενώ στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα σχολικά έργα. Ο δήμαρχος Πύλου έκανε αναφορά σε Νηπιαγωγείο βαρέως τύπου στο Βαλχόπουλο και σε Νηπιαγωγείο Πύλου, ενώ ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης δήλωσε πως αν πάρουν το σχολείο από το Διαβολίτισι, θα παραιτηθεί από δήμαρχος.
 * Για τη συντήρηση εθνικού και επαρχιακού δικτύου, ο κ. Τατούλης είπε ότι θα προχωρήσει μειοδοτικός διαγωνισμός με την έννοια της παραχώρησης, με τις ασφαλιστικές ευθύνες να μεταφέρονται στον ανάδοχο.
 * Τέλος, για το μεγάλο έργο του αυτοκινητόδρομου, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ολοκλήρωση του τμήματος έως το Praktiker το α΄ τρίμηνο του 2012, του Παραδείσια – Τσακώνα με την παράκαμψη έως το καλοκαίρι, ενώ της γέφυρας στο πεσμένο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα η ολοκλήρωση μεταφέρεται μέσα στο 2013.

*** Όχι στο ηλεκτρεργοστάσιο, "παίζεται" το λιγνιτωρυχείο

* Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απέκλεισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, λέγοντας ότι αυτό προβλέπεται και από το γενικότερο περιφερειακό σχεδιασμό. *  Ωστόσο, για το θέμα των λιγνιτωρυχείων παρατήρησε ότι η Περιφέρεια εφαρμόζει αυστηρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και όταν κατατεθούν όλα τα στοιχεία της επένδυσης, με νηφαλιότητα θα αποφασίσει ποια θα είναι η θέση της, μη αποκλείοντας ούτε το ναι ούτε το όχι.
 ~ Δήμαρχοι
* Αρχικά ο κ. Τατούλης δήλωσε ικανοποιημένος για τη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα με τους δημάρχους, κάνοντας αναφορά στο υψηλό επίπεδο, όπως είπε, της συνεργασίας και συνεννόησης που έχει μαζί τους. Μάλιστα, είπε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει και προχωρά μαζί με τους δημάρχους και χαίρεται που πολλές φορές «φαίνεται έκδηλη η έκπληξή τους, όταν στην πληθώρα των έργων που ανακοινώνουμε για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μπαίνει πάντα ένα ερώτημα. Μα, τα χρήματα είναι λίγα». Παρατήρησε ότι ο σχεδιασμός για όλη την Περιφέρεια είναι τέτοιος που υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν μεγάλα έργα.
* «Υπό τη δική μας διοίκηση η Περιφέρεια αλλάζει πρόσωπο, όσο και αν δε θέλουν να το παραδεχτούν όλοι, η Περιφέρεια έχει αποκτήσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού εκτοπίσματος», συμπλήρωσε.
* Ειδική αναφορά έκανε στη δρομολόγηση του μεγάλου ζητήματος για την ολική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικού επιπέδου πολιτικό κατόρθωμα και πρωτοπορία για τη χώρα». «Θέλουμε να υπάρξουν σύγχρονες μονάδες διαχείρισης όλων των αποβλήτων. Εμείς τα παράγουμε, εμείς θα τα διαχειριστούμε», σχολίασε.
 ~ Λιγνιτωρυχείο
* Η πρόταση για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων στη Μεσσηνία μονοπώλησε τη συνέντευξη και ο κ. Τατούλης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι βασική αρχή της Περιφέρειας είναι η συνεχής διαβούλευση με τις κοινωνίες, διευκρινίζοντας πως δεν ισχύει το ίδιο «για τις κραυγές όλων αυτών που για πολλά χρόνια ήταν αρρωστημένοι σε μια λογική κομματικής εκμετάλλευσης και πελατειακής διαχείρισης του πολίτη».
* «Ποιος πολίτης μπορεί να αποφασίσει για ένα θέμα, εάν δεν το γνωρίζει, εάν δεν ξέρει όλες τις πλευρές; Ιδιαίτερα στο χώρο των επενδύσεων, που αποτελεί ένα σημαντικό θέμα. Η Περιφέρεια πρέπει να δείξει σοβαρότητα και να ενισχύσει το κλίμα που ήδη υπάρχει, να είναι ελκυστική σε επενδύσεις. Οποιαδήποτε πρόταση υποβάλλεται στην Περιφέρεια, έχει πάντοτε συν και πλην. Εμείς οφείλουμε να τα δούμε με σοβαρότητα. Να έχουμε στα χέρια μας τη γνωμοδότηση της υπηρεσίας μας, τη γνωμοδότηση των υπολοίπων φορέων που είναι πιο επιστημονικοί, ώστε να έχουμε μια καθαρή άποψη και με ήρεμο τρόπο και νηφαλιότητα να αποφασίσουμε», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης.
* Ακολούθως σημείωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε μια απόφαση για το θέμα αυτό και τηρείται με αυστηρότητα.
* Για άλλη μια φορά, επισήμανε ότι η Περιφέρεια δε δέχεται πολιτική κηδεμονία από κανέναν και επιρρίπτοντας ευθύνες για τις τακτικές που είχαν ακολουθηθεί, είπε: «Η Μεσσηνία γιατί είχε τόσα προβλήματα; Γιατί παρενέβαιναν εξωθεσμικοί παράγοντες και έλεγχαν την πολιτική εξουσία. Γι’ αυτό και κανένα έργο στη Μεσσηνία δεν είναι ολοκληρωμένο. Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν από εδώ και από εκεί και ένα έργο δεν ήταν ολοκληρωμένο».
* Σε ερώτηση, γιατί η πλειοψηφία και οι αντιπεριφερειάρχες δεν παρευρέθησαν στη συγκέντρωση των κατοίκων την Κυριακή, σημείωσε ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να ανεβάσει το προφίλ της και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκδηλώσεις χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός και κάποια διαβούλευση για το θέμα που αφορά. Δεν μπορεί να υπάρχει το οποιοδήποτε κάλεσμα, και να καλείται και μεταξύ των άλλων και τελευταία η Περιφέρεια. Ο κ. Αλευράς δεν πήγε, γιατί ουσιαστικά όλοι μας πιστεύουμε ότι “μπούσουλάς” μας ήταν η απόφαση του ΠεΣυ. Κινηθήκαμε και κινούμαστε αυστηρά σε αυτή τη λογική».
* Παρατήρησε, επίσης, ότι καθένας πρέπει να έχει δικαίωμα λόγου, όσο ακραίες και διαφορετικές κι αν είναι οι προσεγγίσεις του, ενώ χαρακτήρισε ηρωική την παρουσία του συμβούλου Ι. Αργυράκη, επισημαίνοντας ότι εξέφρασε προσωπική του θέση.
 ~ Εργοστάσιο
* Αναφερόμενος στα σενάρια περί δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ενέργειας, απέκλεισε οποιαδήποτε τέτοια λογική, για πολλούς, όπως είπε, λόγους.
* Σε διευκρινιστική ερώτηση γιατί δε λέει το ίδιο και για το λιγνιτωρυχείο, απάντησε: «Έχει να κάνει με το γενικότερο περιφερειακό σχεδιασμό. Εκεί εξ αρχής λες τι αποκλείεις. Και αυτό το αποκλείεις, δεν το συζητάς. Για το λιγνιτωρυχείο, το είπαμε από την πρώτη στιγμή, συζητάμε την πρόταση, χωρίς να έχουμε πάρει θέση, ούτε ναι ούτε όχι. Θα δούμε το σύνολο των στοιχείων που θα κατατεθούν και θα αποφασίσουμε».
* Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης είπε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ένα συγκρουσιακό πολιτικό όργανο. Είναι ένα κύτταρο, όπου η σύγκρουση είναι και η ζωογόνος πνοή του και μέσα από αυτή θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.
* Τέλος, σε ερώτηση, τι θα κάνει η Περιφέρεια αν, τελικά, τα στοιχεία για το λιγνιτωρυχείο είναι θετικά, αλλά η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να είναι αντίθετη, ο κ. Τατούλης είπε: «Η διαβούλευση με την κοινωνία είναι σημαντικό μας εργαλείο. Και επειδή είμαι πολύ έμπειρος, να εμπιστευτείτε λίγο τη διαισθητικότητά μου. Ότι πολλά στη ζωή αλλάζουν πολύ γρήγορα. Κι αυτό είναι μια εξαιρετική εμπειρία που έχω αποκτήσει. Και γι’ αυτό είμαι πολύ σταθερός στις απόψεις μου, δεν παρασύρομαι στο λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Πατάμε και εγώ και οι συνεργάτες μου σε σταθερούς κανόνες και είμαστε έτοιμοι να παραδεχθούμε ακόμα και τα πιθανά λάθη μας. Και αυτό είναι οδοδείκτης των διαδρομών μας».

***Ελληνικά προϊόντα

~ Η λύση στην κρίση  * Αφορμή για αυτό το θέμα στάθηκε ένα e -mail που μου στάλθηκε και στόχο είχε να παρουσιάσει ελληνικές εταιρείες, αλλά και να μας παροτρύνει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα.
 * Αγοράζουμε, όμως, ως καταναλωτές, ελληνικά προϊόντα; Πόση σημασία έχει για τον Έλληνα καταναλωτή η προέλευση ενός προϊόντος; Γιατί το προτιμούν; Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα θέσαμε σε καταναλωτές της πόλης.
 ~ Ας δούμε, λοιπόν, τι μας είπαν:
 * Ο Πέτρος αγοράζει ελληνικά προϊόντα και θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Στο παρελθόν, πάντως, δεν έδινε τόση σημασία αν είναι ένα προϊόν ελληνικό, αλλά πλέον έχει αλλάξει. Άλλωστε, πιστεύει ότι είναι ισάξιας ποιότητας με τα εισαγόμενα, ενώ κάποιες φορές είναι και καλύτερα.
 * Η Βούλα, επίσης, αγοράζει ελληνικά προϊόντα, καθώς τα θεωρεί ισάξια με τα εισαγόμενα.
 * Αν και ξέρει ότι πρέπει να τα στηρίζουμε, αφού έτσι στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, η προέλευση δεν αποτελεί κριτήριο για το αν θα αγοράσει ένα προϊόν.
 * Ο Δημήτρης υποστηρίζει πως αγοράζει ελληνικά προϊόντα, αφού έτσι τονώνεται η αγορά. Πάντα προτιμούσε δικά μας προϊόντα και τα θεωρεί εφάμιλλα και πολλές φορές καλυτέρα από τα εισαγόμενα.
 * Η Αντιγόνη αγοράζει ελληνικά προϊόντα, γιατί στηρίζουν τη χώρα μας και βοηθούν στην ανάπτυξη. Μάλιστα, μας προτρέπει: «Όλοι πρέπει να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και την ελληνική παραγωγή».
 * Με τη σειρά της, θεωρεί ότι τα ελληνικά προϊόντα δεν είναι χαμηλότερης ποιότητας, ίσα ίσα εμπιστεύεται πιο πολύ τα δικά μας και «όποιος πιστεύει το αντίθετο, απλά είναι επηρεασμένος από την πολλή διαφήμιση που κάνουν στα εισαγόμενα».
 * Η Βάσω ζει στο εξωτερικό, αλλά όποτε βρει ελληνικά προϊόντα εκεί, τα αγοράζει αμέσως. Ξέρει πολύ καλά ότι έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας και μας λέει ότι «στηρίζοντας τα εγχώρια προϊόντα, εκτός του το ότι βοηθάς ένα συνάνθρωπό σου ή και περισσοτέρους να έχουν δουλειά, τα χρήματα μένουν στη χώρα, κάτι που έχει αντίκτυπο και σε εμάς τους ίδιους».
 * Γενικότερα, πάντα προτιμούσε τα ελληνικά προϊόντα, αφού είναι σαφώς πιο ποιοτικά και αν έχεις ζήσει στο εξωτερικό, το καταλαβαίνεις αμέσως. Εκεί που ζει «παλεύει» να βρει ελληνικά προϊόντα, όπως λάδι, ελιές, φέτα ή κρασί. Βέβαια, είναι δυσεύρετα, όπως λέει, αφού έχουμε υποβαθμίσει πολύ τις εξαγωγές μας ως χώρα, σε αντίθεση με τα ελληνικά ράφια των λαχανικών, για παράδειγμα, όπου παρελαύνουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γερμανία…
 * Ο Κώστας, όχι μόνο αγοράζει ελληνικά προϊόντα, αλλά διαλέγει και μεσσηνιακά, αφού αγοράζοντάς τα βοηθά την οικονομία της Ελλάδας. αλλά και του νομού μας. Σίγουρα τα θεωρεί ανώτερα και αναφέρει χαρακτηριστικά βραβεία που έχει πάρει ο νομός μας, όπως σε κρασί, λάδι, μουστάρδα και φέτα.
 * Η Ευαγγελία αγοράζει πολλά ελληνικά προϊόντα, γιατί πιστεύει πως έτσι ενισχύει τους παραγωγούς μας, ενώ παράλληλα αυξάνονται επαγγέλματα γεωργίας, κτηνοτροφίας και άλλων κλάδων και μειώνεται η ανεργία. «Η αγορά, λοιπόν, ενός ελληνικού προϊόντος, οδηγεί στην ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και στη συνέχεια στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ειδικά μετά την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ένα προϊόν να είναι ελληνικό» εξηγεί.
 * Στον αντίποδα, ο Παναγιώτης είναι αρκετά επιφυλακτικός με τα ελληνικά προϊόντα, αφού, όπως μας λέει, με τη νοθεία που γίνεται ποτέ δεν ξέρει τι αγοράζει κανείς. Πάντως, όσον αφορά στα τρόφιμα, επιλέγει τα ελληνικά («ούτε τρελές αγελάδες αλλά ούτε και νόσο των πτηνών έχει υπάρξει στη χώρα μας, και ούτε μπορεί να συγκριθεί το ελληνικό αρνάκι με το βουλγάρικο για παράδειγμα), αλλά μας θέτει ένα ερώτημα και μια υπόθεση μαζί: αν άνοιγε αύριο μια ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, θα αγοράζαμε αυτοκίνητο από αυτήν ή θα είχαμε αμφιβολίες για την ποιότητα των αυτοκινήτων;
 * Ο Γιάννης μάς λέει ότι επιλέγει συνειδητά ελληνικά προϊόντα, κυρίως στον τομέα της διατροφής, «μιας και δυστυχώς στη χώρα μας είναι ό,τι έχει απομείνει από πλευράς εγχώριας παραγωγής». Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Το “προτιμώ ελληνικά” πρέπει να γίνει η “μόδα της εποχής”, καθώς είναι ο μόνος τρόπος εν καιρώ κρίσης να στηρίξουμε την εγχώρια οικονομία. Εξάλλου, ο πρωτογενής τομέας ήταν αυτός που πάντα αποτελούσε την πρώτη στις πάσης φύσεως κρίσεις διέξοδο».
 * Κατά τον ίδιο, το ελληνικό προϊόν είναι ποιοτικό, «όμως δεν παύουμε να υστερούμε σε τομείς όπως η τιμή ή τυποποίησή του, κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους εμπλεκόμενους.
 * Θα πρέπει πλέον η οικονομία μας, πέρα από τον πρωτογενή τομέα, που πρέπει να υποστεί γενναία αναδιάρθρωση, να προσανατολιστεί και στους άλλους τομείς στο ελληνικό προϊόν. Βάζουμε έτσι ανάχωμα στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα βοηθούμε και την ελληνική οικονομία, αφού το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών είναι μία σημαντική αιτία της κρίσης. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός σήμερα, δηλαδή να επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα».
 * Κλείνοντας, μας λέει ότι απαιτεί αντίστοιχα σεβασμό, ενημέρωση, ανταγωνιστικές τιμές και ποιοτικό προϊόν.
 *  Η Μαρία μάς λέει ότι αγοράζει ελληνικά προϊόντα, αφού με αυτό τον τρόπο ενισχύει την ελληνική αγορά και τις ελληνικές επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται τόσο σκληρά από την οικονομική κρίση. Έτσι βοηθά στο να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και να μην αυξάνεται η ανεργία, «γιατί σήμερα μπορεί να είναι άνεργος ένας ξένος, μετά θα έρθει η σειρά ενός φίλου και μετά μπορεί να είναι η δική μας σειρά. Μόνο αν δούμε τα πράγματα κάπως έτσι θα καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η προσφορά μας στο να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα.
 * Βάζει, πάντως, και μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα: αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, δε σημαίνει ότι δεν κάνει τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο. Έτσι εξασφαλίζει και την καλή επένδυση των χρημάτων της και αναδεικνύεται η ποιότητα. Αυτό, άλλωστε, θα αποτελέσει και κίνητρο για τις άλλες εταιρείες που δεν παράγουν κάτι τόσο ποιοτικό, να αναβαθμιστούν.
 ~* Το e-mail
 * Επειδή από άποψη χώρου είναι δύσκολο να παρατεθεί ολόκληρο το e- mail, θα δημοσιεύσω μόνο την εισαγωγή του:
 ~* ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ
 * Όλοι γνωρίζουμε ότι ως χώρα δεν παράγουμε αυτοκίνητα, αεροπλάνα, όπλα, Η/Υ κ.λπ. Παράγουμε, όμως, κάποια προϊόντα και υπάρχουν σοβαρές ελληνικές εταιρείες, που τιμούν το όνομά τους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 * Απλά τα προϊόντα τους, τόσα χρόνια, έχουν πλακωθεί από τα πολυδιαφημιζόμενα εισαγόμενα προϊόντα, στα ράφια των διαφόρων καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μην τα προτιμούμε...
 * Άλλωστε, οι γενιές μετά το ’50... μεγάλωσαν με το σλόγκαν ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.
 * Αποτέλεσμα, να γίνουμε μια χώρα εισαγωγής, κάτι που είχε σοβαρές επιπτώσεις στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία μας... Φτάσαμε να εισάγουμε 48 δισ. ευρώ και να εξάγουμε μόνο 14 δισ.
 * Ελληνικά βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα υπάρχουν, που μπορούν να καλύψουν ΣΗΜΕΡΑ μεγάλο αριθμό αναγκών μας...
 * Απλά περιμένουν απο μας να τα γνωρίσουμε, να τα προτιμήσουμε και να τα καταναλώσουμε, με στόχο μια μελλοντική ελλαδα με σοβαρό παραγωγικό τομέα...
 * Στηρίζουμε σήμερα την Ελλάδα της παραγωγής και όχι των εισαγόμενων ειδών...
 ~ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟΣ....
 ~* ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

***
  
Από Αρφαρά  Καλαμάτας
~**** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-



** QUE SERA SERA IN EUROZONE DEPRESSION!‏
* Frankfurt Group is the shadow board of Eurozone. It consists of Merkozy, Barrompuy, Draghi, Lagarde, Juncker, and Rehn. Frankfurt Group is hiding the fact that Fourth Reich is in depression. Hoodwinking citizens is something Eurokleptocrats have learned from Graecokleptocrats. Europeans see that most of their kith and kin are without job and wonder what's going on. Que Sera Sera!
 ~ The whole issue of poverty has a very strong labour market dimension. Laszlo Andor points out that having a job should normally be the best safeguard against poverty and social exclusion, but it is not always the case. Over 8 per cent of people with a job in the EU are at risk of poverty – this is what we call the working poor. And almost a quarter of the Europe's population is at risk of poverty or social exclusion.
 ~ But while in Eastern European Member States the main problem is severe material deprivation, in the Northern and Western Member States the biggest issue is exclusion from the labour market, and in the Southern States the main probleme is kleptocracy. That is why it is essential to take into account national specificities and to develop well designed packages of employment and social policies when tackling poverty.
 ~ Atlas shrugged in the Cradle of Kleptocracy. It's impossible for Greeks to produce when Graecokleptocrats loot them with heavy taxes, especially the 23% VAT, demand kickbacks, confiscate computers and personal files, impose stupid laws and regulations, harass dissident bloggers, condone cybercop brutality, and spread the cancer of socialism. Invite me to speak at your conference to explain the whole issue in detail.
 ~ Andor notes that as society develops and human needs change, we have to ask ourselves whether our poverty indicators are still fit-for-purpose. Issues like energy poverty of digital illiteracy might be more relevant today than they were a few years ago.
 ~ I declare that the main causes of poverty and unemployment are the cancer of socialism, political corruption, bureacracy, heavy regulation, and heavy taxation, especially VAT. This sensitive issue cannot be fully explained in a post, but only is a speech, in that magic eyeball to eyeball contact, baring my soul, and revealing secrets that cause shock and awe. That's why I look forward to the invitation of your organization to speak at your conference.
 ~ Vaclav Klaus asserts the main problem of Fourth Reich is the European economic and social system that doesn't allow for a rapid economic growth. The European soziale Marktwirtschaft, as it is called in German, prefers social policy based on income redistribution to productive work. It prefers free-time and long holidays to hard work. It prefers consumption to investments, debts to savings, security to risk-taking.
 ~ All of it is part of a broader civilizational and cultural problem, deeply rooted in the European continent or in most of its countries. It can't be exterminated overnight, it can't be changed as a result of one or another EU summit, it can't be changed by painless cosmetic changes. It requires a deep systemic change, something structurally similar to the task we had to accomplish two decades ago in the moment of the fall of communism.
 ~ There is no way any prudent investor will throw a euro in the bankrupt Cradle of Kleptocracy, which is infested with the cancer of socialism. More than two millennia ago, the Cradle of Democracy was the leading light of Western civilization, the Graecoroman culture. Now the Cradle of Kleptocracy is leading the way towards the decline of that civilization. It's enough to inspire a new Sophocles with a supertragedy.
 ~ VAT is a very good reason to secede from Fourth Reich(EU) now. Vatstruck Fourthreichians are looking for a Moses to liberate them from the yoke of Brussels. They have to do it now, before a new imposed treaty between Eurokleptocrats tie their hands forever. Californians and Texans want to secede from USA, but Uncle Sam does not allow it. The same thing might happen with Britons and Greeks. Infinite infinitesimal amendments to treaties might accumulate over time, leading to huge changes of original intent, enslaving all Fourthreichians to Brussels forever! http://venitism.blogspot.com

***  Του  Νίκου  Ξυλούρη :
Μπροστά πηγαίνει ο λαός


Και πίσω ο χάρος πάει

Ένας φρουρός κι άλλος φρουρός

Στου χωρικού το πλάι

           ~~~~~~~~

Στο δάσος των παλιών νεκρών

Τώρα χωριάτης φτάνει

Το βασιλιά αψήφησε

Την κεφαλή του χάνει

         ~~~~

Μα οι νεκροί σαλεύουνε

Οι μνήμες ζωντανεύουν

Οι ρίζες των παλιών νεκρών

Εκδίκηση γυρεύουν

             ~~~~

Στο δάσος των παλιών νεκρών

Τον φέρνουν το Μπερτόλδο

Τον άτρομο το χωρικό

Σαν αδερφό ολόιδιο

            ~~~~

Τον φέρνουνε για θάνατο

Τον φέρνουν για μαχαίρι

Γιατί δεν φίλησε ποτέ

Του βασιλιά το χέρι

                 ~~~

Μα εμείς οι ρίζες οι παλιές

Και των νεκρών η γνώμη

Τον δήμιο θ'αρπάξουμε

Αυτόν που θανατώνει.
http://youtu.be/-z61a07PwXI  

*** **Φοβερό video...
http://vimeo.com/34389736


ChronoCon "First Light" HDR – HD Timelapse from Pentalunex Team on Vimeo.

** ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! Ζωντανό Θαύμα στο Άγιον όρος με το Τίμιο ξύλο που βυθίζεται, κατόπιν προσευχής, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ένα Θαύμα που αξιζει όλοι να το δούν!

http://youtu.be/vkYbslKXPaI  ,



~*** Η Παναγια Σουμελα - ( Ποντιακα ) :

http://youtu.be/TwgEmTSoqC4  ,



** ΒΡΥΣΗ ΜΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ :

http://youtu.be/6C8nERO-UOY  ,



Πως οι Ελληνες καταστρεφονται μονοι τους

http://youtu.be/XAAsj1nU27A  ,



Συμμοριτοπόλεμος - Έργα και ημέρες του ΚΚΕ

http://youtu.be/S5b8ZAnER6k  ,



** http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04/blog-post_2328.html

~ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ !
- «Μπήκαν (πάλι) στην πόλη οι οχτροί», Νίκο... Σαν σήμερα «έφυγε» ο μεγάλος Νίκος Ξυλούρης

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/nikos-xylouris-mpikan-stin-poli-oi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

* Θυμάμαι τη μέρα που πέθανε ο Νίκος Ξυλούρης. Ήμουν 7 χρονών, αλλά η φωνή του είχε προλάβει να ζυμωθεί με τα υπόλοιπα αριστερά ακούσματα που είχα μέσα στο σπίτι. Ατμόσφαιρα Μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ...

 ~ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ποιοί πρέπει να μας κυβερνούν ή Πώς το life style εκμαύλισε τη Δημοκρατία

 ** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/life-style-politics-by-aristotle.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
  * Φαίνεται πως εκείνοι που κατάντησαν την πολιτική ζωή της Ελλάδας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα γνώριζαν πολύ καλά… τον Αριστοτέλη. Στα Πολιτικά ο Αριστοτέλης προβληματισμένος για το...

Η δυσκοιλιότητα αντιμετωπίζεται με άσκηση και τροφές πλούσιες σε ίνες.

* Ως δυσκοιλιότητα ορίζεται ένας αριθμός κενώσεων μικρότερος ή ίσος με τρεις φορές την εβδομάδα. Οι ασθενείς αντιλαμβάνονται ότι δυσκοιλιότητα είναι επίσης όταν έχουν σκληρά κόπρανα η είναι δύσκολη η αποβολή τους η ακόμη όταν έχουν ατελή κένωση ακόμη και αν έχουν μία κένωση την ημέρα.-
* Πρέπει λοιπόν να διακρίνουμε τους δύο κύριους μηχανισμούς της δυσκοιλιότητας: δυσκοιλιότητα βραδείας διάβασης και δυσκολία στην αποβολή (δυσχεσία). Αυτό γίνεται κυρίως από την λήψη του ιστορικού και σε δύσκολες περιπτώσεις, από τη μέτρηση του χρόνου διέλευσης των κοπράνων με ακτινοσκιερά σφαιρίδια.
 * Οι φυσιολογικές συνήθειες όσον αφορά το έντερο διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο. Οτιδήποτε ανάμεσα σε μερικές φορές την ημέρα και σε μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογικό. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η πυκνότητα των κοπράνων παρά η συχνότητα. Τα κόπρανα πρέπει να είναι μαλακά και να αποβάλλονται εύκολα.
* Δυσκοιλιότητα υπάρχει όταν τα κόπρανα γίνονται σκληρά
 και ξηρά, υπάρχει δυσκολία στην αφόδευση και απαιτείται «σπρώξιμο» ή «σφίξιμο». Μπορεί επίσης να έχετε πρήξιμο, αέρια και κοιλιακό πόνο. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί όταν δεν τρώτε τρόφιμα με αρκετές ίνες, δεν πίνετε αρκετά υγρά, δεν ασκήστε αρκετά ή έχετε αποκτήσει κακές συνήθειες όσον αφορά τη χρήση της τουαλέτας.
 ~ Η θεραπεία της δυσκοιλιότητας βασίζεται συνήθως σε:


- Σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής: μη αγνόησή της ανάγκης για κένωση, τη φυσική σωματική άσκηση τη σωστή διατροφή. 


- Αύξηση του όγκου του περιεχομένου του παχέος και / ή την ενθάρρυνση της κινητικότητας του παχέος εντέρου (φυτικές ίνες, σάκχαρα που δεν απορροφούνται στο λεπτό έντερο, PEG 4000, παραφινέλαιο, καθαρτικά που διεγείρουν το βλεννογόνο του παχέος εντέρου). 

 ~ Πώς μπορείτε να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα;
Τρώτε άφθονες τροφές πλούσιες σε ίνες
Οι ίνες, που είναι το πίτουρο στις φυτικές τροφές, αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και τα κάνουν πιο μαλακά, κάνοντας ευκολότερη την αφόδευση.
Συμπεριλάβετε ίνες που υπάρχουν σε διάφορες τροφές, όπως:
• όλα τα φρούτα και τα λαχανικά (αν είναι δυνατόν αφήστε τα με τη φλούδα τους)
• ολικής αλέσεως και πολύσπορο ψωμί
• πρωινό με δημητριακά πλούσια σε ίνες όπως τα μούσλι,
• ξηρά φασόλια, όπως τα άσπρα φασόλια, τα κόκκινα φασόλια, η φάβα
• ξηρά φρούτα, ξηροί καρποί
• σιτηρά όπως η βρώμη, το κριθάρι, το αναποφλοίωτο ρύζι και το αλεύρι ολικής αλέσεως
• τα ξηρά δαμάσκηνα είναι αποτελεσματικά για αρκετά άτομα επειδή περιέχουν κάποια ουσία που διεγείρει το έντερο. Ξεκινήστε με περίπου έξι δαμάσκηνα ή μισό φλιτζάνι χυμό δαμάσκηνου
• φυσικά συμπληρώματα με ίνες
* Οι φυτικές ίνες δεν πέπτονται στο λεπτό έντερο, έτσι φθάνουν στο παχύ έντερο όπου υδρολύονται από τη μικροχλωρίδα του παχέος εντέρου. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων από τον υδρόφιλο χαρακτήρα τους και από τα προϊόντα της υδρόλυσης τους, όπως τα λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας. Αυτά τα λιπαρά οξέα αυξάνουν την εντερική κινητική δραστηριότητα.
~ Πίνετε άφθονα υγρά
* Οι ίνες δρουν καλύτερα όταν απορροφούν υγρά.
Πίνετε τουλάχιστον εφτά με οχτώ ποτήρια την ημέρα (1,5 με 2 λίτρα ημερησίως). Όλα τα υγρά είναι καλά, αλλά το νερό είναι το καλύτερο!
~ Ασκηθείτε περισσότερο
* Η άσκηση βοηθάει στη διέγερση των μυών του εντέρου και προάγει τη συνήθεια τακτικών κενώσεων του εντέρου. Γίνετε όσο πιο δραστήριοι μπορείτε και απολαύστε κάποια καθημερινή άσκηση όπως το περπάτημα.
* Να λάβετε υπόψη σας και άλλους παράγοντες που μπορεί να επιδεινώνουν τη δυσκοιλιότητα.
* Κάποια φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα. Είναι πάντα φρόνιμο να ρωτάτε το γιατρό σας εάν τα φάρμακα που σας συνταγογραφεί έχουν παρενέργειες.
* Προβλήματα υγείας όπως διαβήτης, κατάθλιψη, νευρολογικά προβλήματα ή μια απότομη αλλαγή στην άσκηση όπως όταν κάνετε μια εγχείριση ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν
 σε αλλαγές στις συνήθειες σας όσον αφορά το έντερο.
~ Θυμηθείτε
~ Πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό εάν:
• η δυσκοιλιότητά σας δεν βελτιώνεται μ’ αυτές τις απλές αλλαγές ̇ ή
• δείτε αίμα στα κόπρανα σας.
~ Τα καθαρτικά είναι επικίνδυνα όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η ασθένεια των "καθαρτικών" είναι ψυχιατρική διαταραχή, μπορεί να προκαλέσει διάρροια , υποκαλιαιμία και νευρολογικές διαταραχές. 

 Η άσκηση είναι απαραίτητη σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο
*  Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιων ασθενειών, αφού τονώνει το καρδιοκυκλοφορικό σύστημα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, δυναμώνει τα οστά και μειώνει τις φλεγμονές.
* Η άσκηση βοηθάει πάρα πολύ τους ασθενείς με στεφανιαία νόσο και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτρέπεται, αρκεί φυσικά οι πάσχοντες να μην το παρακάνουν . -
* Πρέπει φυσικά να συμβουλεύονται πάντοτε τον προσωπικό τους ιατρό (τον καρδιολόγο τους) για την διάρκεια και την ένταση της.
 ~ Δρα ουσιαστικά στην δευτερογενή πρόληψη, στην αποφυγή δηλαδή υποτροπής της νόσου
~ Παρέχει περαιτέρω προστασία σε άτομα με πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση κ.λ.π.)
~ Βελτιώνει τη φυσική ικανότητα.
~ Μειώνει τη συχνότητα της σταθερής στηθάγχης. Επίσης, δεν εμφανίζεται στηθάγχη στο επίπεδο κόπωσης που εμφανιζόταν προ της άσκησης, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο.
~** Μειώνει τις αρρυθμίες.
~ Βελτιώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερίνης και ανεβάζει την «καλή» (HDL). Τα οφέλη αυτά ενισχύονται όταν οι ασθενείς χάνουν βάρος και εξουδετερώνονται όταν το αυξάνουν.
~ Επιφέρει τάχιστη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων η οποία διατηρείται επί 48 περίπου ώρες. Αν όμως ο πάσχον συνεχίζει να ασκείται περίπου 3 με 4 φορές την εβδομάδα, τότε εξακολουθεί να διατηρεί τα τριγλυκερίδια του σε χαμηλά επίπεδΒάσει των παραπάνω ( θετική επίδραση σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια), συμβάλει στη μείωση του ρυθμού της αύξησης των αθηρωματικών πλακών και μειώνει επίσης το μέγεθος τους
~ Συμβάλλει στην ανάπτυξη της παράπλευρης κυκλοφορίας στην καρδιά,
~ Μειώνει την αρτηριακή πίεση.
~ Επιδρά θετικά στους παράγοντες πήξεως.
~ Βελτιώνει το βάρος του σώματος (ιδιαίτερα με παράλληλη μείωση της πρόσληψης θερμίδων).
~ Επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία του ασθενούς
~ Επιδρά στη μείωση του ψυχοκοινωνικού στρες
~ Συμβάλει στην γρήγορη επιστροφή στην εργασία
~ Αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης.
*Τα σημαντικά οφέλη της άσκησης είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας. Η υγεία του ασθενούς που ασκείται βελτιώνεται σημαντικά, έστω και αν παρά την άσκηση δεν έχει χάσει βάρος ή αν παρά τις οδηγίες του γιατρού του συνεχίζει να καπνίζει. Αυτονόητο όμως είναι ότι η συστηματική, σχεδόν καθημερινή άσκηση θα είναι πιο αποτελεσματική εάν ο ασθενής διακόψει οριστικά το κάπνισμα και χάσει τα περιττά του κιλά .-

*** «Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/famous-praising-greece.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

- Οι διάσημοι που εκθειάζουν την Ελλάδα Μέσα σε ένα φοβερό κύμα παγκόσμιας δυσφήμησης που δέχεται τον τελευταίο καιρό η χώρα μας δεν είναι...

~ Έκθεση μαθητή της 6ης δημοτικού σχετικά με τη Δημοκρατία

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/report-of-student-on-republic.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 - Σκέφτομαι και γράφω: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα». Του μαθητή της 6ης Δημοτικού Πέτρου Σαλ…………….. Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε...

 ~ Το γράμμα μιας αγανακτισμένης 16χρονης

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/letter-of-indignant-16-year.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
- «Αξιότιμοι» Πολιτικοί Είμαι 16 ετών και με αφορμή τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα γράφω αυτό το γράμμα για να ακουστεί και η φωνή της δικιάς μου γενιάς. Αισθάνομαι βαθύτατη λύπη...

~ «Μην ξεχνάτε τα παιδιά της Συρίας»

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/do-not-forget-children-of-syria.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μην ξεχνάτε τα παιδιά της Συρίας... Εδώ και 10 μήνες η Συρία πλήττεται από σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος Ασάντ και πολιτών ή λιποτακτών, που ζητούν την αποχώρησή του...

~ Εεε, Κυβερνώντες κοιτάξτε κατάματα την αλήθεια!

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/look-straight-at-truth.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Στην οικογένεια μου με έμαθαν να σέβομαι τους γέροντες, να τους τιμώ και να τους φροντίζω όπως και όποτε μπορώ. Φαντάζομαι ο σεβασμός στην Τρίτη ηλικία αποτελεί άγραφο νόμο στις παραδόσεις του λαού...

~ «Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες

** http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/why-they-do-not-want-greeks.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με … ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. «Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη,...

** Βραβείο δημιουργικότητας από το LiVe...LovE...LeArN

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/livelovelearn-award.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

- Η καλή μας Αριάδνη, μας χάρισε το βραβείο δημιουργικότητας. Την ευχαριστούμε πολύ και της ευχόμαστε να έχει πάντα Χαρά. . Βάλε στόχο το φεγγάρι... ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί...

**  70 παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά χάρις στον πατέρα Γεώργιο

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/70-children-not-in-school-thanks-to-his.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

-  Στη Θεσσαλονίκη του 2012, εικόνες που παραπέμπουν πολλές δεκαετίες πίσω. ... με το γάλα και το κολατσιό που παίρνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο. Άνθρωποι της διπλανής...

 ** Τα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2012/02/10-questions-unanswered-professor-at.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
-  Ερωτήσεις που δεν απαντώνται: Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει...

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου