Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 στην ενημέρωση

Το αγιάζι του σήμερα 27/10/2011 ,
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου  2011 στην ενημέρωση  :
~ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ , Ελευθερία Αρβανιτάκη :@
** http://youtu.be/XcCqF1hdtU8  ,




* «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.-  Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές΄΄ >> Général De Gaulle

** Γ. Παπανδρέου: Ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα
* Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια εξέφρασε την ελπίδα οι νέες αποφάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ιστορικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, "να καλμάρουν τις αγορές, τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία εναντίον του ευρώ".
**  Απουσία πολιτικών εκπροσώπων η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
* Καθ όλη τη διάρκεια της παρέλασης ακούγονταν συνθήματα από διαμαρτυρόμενους καθηγητές και μαθητές, ενώ ομάδες μαθητών έστρεψαν επιδεικτικά αριστερά το κεφάλι περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
** Απολογισμός της Συνόδου από τον Ευ. Βενιζέλο
* Για την ανάγκη να είναι μόνιμη η παρουσία των ελεγκτών στην Ελλάδα, για τη διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών, για τον χρόνο της εκταμίευσης της έκτης δόσης, για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις, για τη στάση της αντιπολίτευσης, αλλά και το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει ενισχυμένη πλειοψηφία για τη νέα δανειακή σύμβαση, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο.  * «Η παρουσία των ελεγκτών πρέπει να είναι συνεχής για να μη δημιουργούνται επικοινωνιακά προβλήματα» σημείωσε, διευκρίνισε ωστόσο ότι η κυριότητα του προγράμματος προσαρμογής ανήκει στην Ελλάδα όπως και η ευθύνη για την εφαρμογή. Επίσης, τόνισε πως η χώρα πρέπει ούτως ή άλλως να συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, αφού «τα μέτρα για το 2011 και το 2012, η Ελλάδα τα έχει ψηφίσει και τα έχει πάρει», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς και συντάξεις για το 2011 και το 2012, «εφόσον όσα έχουμε ψηφίσει εφαρμόζονται».
 * Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για κούρεμα 50% «σηματοδοτεί ετήσια ελάφρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό 4,5 με 5 δισ. ευρώ», προθέτοντας ότι «η δέσμη των ευνοϊκών μέτρων της 21ης Ιουλίου διατηρείται απολύτως και με τη νέα απόφαση», ενώ για την εκταμίευσης της έκτης δόσης ανέφερε πως αναμένεται να εκταμιευτεί πριν τα μέσα Νοεμβρίου.
 * Όσο για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία έκανε λόγο για «εθνική και πολιτική τύφλωση» και «αυτοκτονική προσέγγιση».
 * Τέλος, ως προς το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει να ψηφιστεί από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «καλό είναι τέτοιου είδους ζητήματα να ψηφίζονται με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία».

** Είπε το ΝΑΙ την ημέρα του ΟΧΙ

* Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένη η σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αργότερα ο πρωθυπουργός θα ενημέρωνε τους αρχηγούς των κομμάτων. Στις 20:00 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες.
 * Η πολιτική αυτή δραστηριότητα έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, η οποία θα μείνει στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η πρώτη η οποία διαχειρίστηκε συντεταγμένη πτώχευση χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με «κούρεμα» κατά 50% της αξίας των ομολόγων της. Ταυτόχρονα, η Σύνοδος αυτή θα μείνει ιστορική και για έναν άλλο λόγο.
 * Συγκεκριμένα, αφορά στο πρωτοφανές θρίλερ που εκτυλίχθηκε και έχει να κάνει με την αντίθεση μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών της Ευρωζώνης και των τραπεζιτών. Αντικείμενο της αντίθεσης ή ως πρόσχημα για την έκφραση της κόντρας ήταν βεβαίως το ελληνικό χρέος. Επί της ουσίας ωστόσο, η αντίθεση αυτή αποτελεί το προοίμιο μιας εκτυλισσόμενης διαμάχης μεταξύ του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και των μηχανισμών του, επενδυτικά funds, οίκοι αξιολόγησης, τραπεζικά παράγωγα, τοξικά τραπεζικά προϊόντα, και των πολιτικών ηγεσιών των κρατών.
 * Η ελληνική πλευρά σε δημόσιες και κατ’ ιδίαν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών δεν κρύβει την ικανοποίησή της με τα αποτελέσματα της Συνόδου. Ωστόσο, η ηγεσία τόσο του Κ.Κ.Ε. όσο και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άσκησε δριμύτατη κριτική ως προς τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα της Συνόδου. Αρνητική στάση, με ορισμένα στοιχεία επιφυλακτικότητας ως προς την τελική διαμόρφωση της νέας δανειακής συμφωνίας, κράτησε και η Νέα Δημοκρατία, διά του αρχηγού της, Αντώνη Σαμαρά.
 * Αντιθέτως, οι διεθνείς αγορές, τόσο της Ασίας όσο και της Ευρώπης, κινήθηκαν θετικά, με σημαντική άνοδο στις χρηματαγορές, ενώ ενισχύθηκε και το ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων. Θετικά σχόλια και από τον διεθνή Τύπο, αλλά και φωνές με έντονο σκεπτικισμό κυρίως ως προς την επόμενη φάση της κρίσης χρέους, που ακούει στο όνομα Ιταλία.
 * Θετικά αντιδρούν μέχρι στιγμής και διεθνή οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Αναμένονται με αγωνία οι εκτιμήσεις, κυρίως οι μεσο-μακροπρόθεσμες των οίκων αξιολόγησης καθώς και οι επόμενες αντιδράσεις των κερδοσκοπικών κύκλων, οι οποίοι θα πρέπει λογικά να επικεντρώσουν στο «νέο θύμα» εντός Ευρωζώνης.
 * Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, θα εμφανιστεί στη γαλλική τηλεόραση, προκειμένου να ενημερώσει τη γαλλική κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της Συνόδου αλλά και για να προϊδεάσει για τα επερχόμενα οικονομικά μέτρα λιτότητας. Είναι προφανές πως η Γαλλία αγωνιά για το ενδεχόμενο απώλειας της αξιολόγησης ΑΑΑ, την οποία διατηρεί με τα δόντια από τους οίκους αξιολόγησης.
 * Σε αλλεπάλληλες πολιτικές ντρίπλες προβαίνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με στόχο τη διαμόρφωση του προγράμματος λιτότητας της Ιταλίας, για την εφαρμογή του οποίου δεσμεύτηκε στη Σύνοδο Κορυφής.
 * Ο κ. Μπερλουσκόνι ζήτησε τη στήριξη του πολιτικού του συνεταίρου, Ουμπέρτο Μπόσι, ηγέτη της «Λέγκας του Βορρά», προκειμένου να διασωθεί προς το παρόν το κυβερνητικό σχήμα, με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Τα μέτρα λιτότητας προβλέπουν πώληση δημόσιας περιουσίας, συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια, μειώσεις στο Δημόσιο, συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλα πολλά, που θυμίζουν έντονα ελληνικό μνημόνιο.
** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
ΧΘΕΣ 26/10/2011 2η αγωνιστική :
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 : Ευρωλίγκα στο Μπάσκετ :
 1ος Όμιλος : Κάχα Λαμποράλ – Καντού 81-69 .- ^
2ος Όμιλος : ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάμπεργκ 94-74.- ^
Ζάγκρεπ – Παναθηναϊκός 62-81 .- ^
3ος Όμιλος : Εφές Πίλσεν – Σπιρού 79-80 .- ^

~* Τοπική  Μεσσηνιακή Αθλητική Ενημέρωση :
Φιλικό : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  2-1 .- ^
Μικτή Νέων ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2-1.- ^
Μικυή Παίδων ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3-1 .- ^

 ~* Σήμερα  Πέμπτη 27/10/11 Για την Ευρωλίγκα 2η αγωνιστική :
1ος Όμιλος :
Νανσί -  Μπιλμπάο   87-73 , (38-38) .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Ούλκερ Φενέρμπαχτσέ   81 -74 , (26-37).-^
 3ος Όμιλος :
* Ρεάλ Μανδρίτης -Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο  85-78 , (36-39) .- ^
* Μακαμπί Τέλ Αβίβ  - Παρτριζάν   70-66 , (29-20).- ^
4ος  Όμιλος :
* Σιένα -  Ολίμπια  Λουμπλιάνας  79-57 .- ^
* Μπαρτσελόνα -  Ασέκο Πρόκομ   86-61 , (47-36) .- ^
* Γαλατά σεράι - Ούνικς Καζάν  64-68 .- ^


** ΤΟΠΙΚΗ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
Ξύπνησε έστω και με χρονοκαθυστέρηση
~* Σύσκεψη για εγκληματικότητα στην Αθήνα με συμμετοχή του Δήμου
 * Το θέμα της ανασφάλειας και της αύξησης της εγκληματικότητας στο Δήμο Καλαμάτας συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμα.
 * Από την πλευρά των ομιλητών, όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει αύξηση των φαινομένων εγκληματικότητας και ότι αυτά έχουν, κυρίως, αιτίες κοινωνικές και οικονομικές, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να κινηθεί, ιδίως, στο ζήτημα της πρόληψης.
 * Εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αύξηση φαινομένων εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου.
*  Στην εισήγησή του ο κ. Μπρεδήμας υποστήριξε ότι τα θέματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας βρίσκονται καθημερινά στην ημερήσια διάταξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημότης και μάλιστα το τελευταίο διάστημα αυτά είναι ιδιαίτερα οξυμμένα.
 * Τόνισε ότι η μικροεγκληματικότητα έχει επεκταθεί και στην περιφέρεια της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να κάνει το βίο αβίωτο πολλών δημοτών που κατοικούν στους πρώην δήμους Άριος, Θουρίας και Αρφαρών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μπορεί οι δυνατότητες του δήμου να είναι περιορισμένες στο θέμα καταστολής του φαινομένου, αλλά, μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο θέμα της πρόληψης. Επ’ αυτού πρότεινε στενότερη συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ., μέτρα για τη βελτίωση του φωτισμού των δρόμων, ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων.
 * Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Κ. Αθανασόπουλος είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να παίξει κανένα ενεργό ρόλο στην πάταξη της εγκληματικότητας, φαινόμενο που έχει ενταθεί λόγω της λαθρομετανάστευσης και της ελλιπούς στελέχωσης της Αστυνομίας.
 * Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μιχαλόπουλος υποστήριξε ότι η αύξηση που παρατηρείται στα θέματα παραβατικότητας δεν οφείλεται στο μικρό αριθμό αστυνομικής δύναμης που υπάρχει, άλλωστε η χώρα μας διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Ευρώπη. Τροφοδότης του προβλήματος είναι προβλήματα κυρίως οικονομικά και κοινωνικά. Αν εκλείψουν τα τελευταία θα μειωθεί και το πρόβλημα.
 * Ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμ. Μπεχράκης άσκησε κριτική στην έλλειψη πολιτικής πρόληψης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και πρότεινε το συντομότερο δυνατό να συνέλθει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας για να συζητήσει διεξοδικά το πρόβλημα και να λάβει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες αποφάσεις.
 * Τέλος, ο εκπρόσωπος της «Πρωτοπορίας» Ι. Γκλεγκλές ζήτησε συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. και συμφώνησε με την πρόταση του «Δικτύου» για την σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

**  Χαλαρώστε, μαγευτείτε στο Costa Navarino
 * Επαγγελματισμός, ευγένεια και υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών χαρακτηρίζουν το Costa Navarino από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, κάτι που συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα, όχι μόνο σε όσους διαμένουν εκεί, αλλά και σε όσους το επισκέπτονται είτε απλά για να γνωρίσουν αυτό το μοναδικό χώρο είτε για να ασχοληθούν με τις δεκάδες δραστηριότητες που προσφέρει.
 * Το Westin Resort μπορεί πλέον καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να δεχτεί επισκέπτες και λάτρεις του γκολφ, της ποδηλασίας, της κατάδυσης, των ευεργετικών υπηρεσιών ενός ξεχωριστού spa και πολλών άλλων δραστηριοτήτων, είτε για παιδιά είτε για ενήλικες. Και όλα αυτά σε πολύ λογικές τιμές, ενώ προσφέρονται ειδικά πακέτα για τα Σαββατοκύριακα.
 * Navarino Natura Hall
 * H Costa Navarino προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα επιλογών σε αθλητικές, υπαίθριες, θαλάσσιες αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτου ηλικίας, για κάθε εποχή του χρόνου. Όλες οι δραστηριότητες προσφέρουν την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς τον πλούτο της φύσης της Μεσσηνίας.
 * O μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστικός περιβαλλοντικός εκθεσιακός χώρος που δημιουργήθηκε από το Navarino Foundation, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), λειτουργεί καθημερινά ως κέντρο ενημέρωσης για τους επισκέπτες της Costa Navarino, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής. Στο χώρο παρουσιάζονται πληροφορίες με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, όπως videos, τρισδιάστατες προβολές, οθόνες αφής κ.ά., για τη μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπισή του. Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank παρέχει, επίσης, ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO).
 * Anazoe Spa
 * Ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, το Anazoe Spa θα σας συναρπάσει. Η εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα αλλά και οι μοναδικές θεραπείες του που βασίζονται στον αρμονικό συνδυασμό της αρχαίας θεραπευτικής εμπειρίας με τη σύγχρονη κοσμετολογία, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για πλήρη αναζωογόνηση και χαλάρωση.
 * Golf
 * Στην Costa Navarino βρίσκεται το “The Dunes Course”. Το πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα σχεδιάστηκε από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της Ευρωπαϊκής ομάδας στο RyderCup, σε συνεργασία με την European Golf Design. Στο “The Dunes Course” οι παίκτες παίζουν γκολφ απολαμβάνοντας τη συναρπαστική θέα δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών. Το “The Dunes Course” διαθέτει golf club 3.500 τ.μ., καθώς και Ακαδημία, όπου επαγγελματίες εκπαιδευτές παραδίδουν μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Ήδη έχουν διατεθεί οι πρώτες 10 υποτροφίες σε παιδιά της Ακαδημίας.
 * Φέτος, ξεκίνησε και η λειτουργία του γηπέδου γκολφ “The Bay Course” στην Costa Navarino. Σε ένα τοπίο που προσφέρει πανοραμική θέα προς το βουνό και τη θάλασσα, οι παίκτες θα ζήσουν τη συναρπαστική εμπειρία του παιχνιδιού. Το γήπεδο 18 οπών par 71 μετρά απόσταση 5,760 μέτρων από τα πίσω σημεία εκκίνησης (tees). Δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους, οι παίκτες ακολουθούν μια πορεία μέσα από τρία ξεχωριστά τοπία, με ιδιαίτερες αντιθέσεις: δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στους λόφους και στους ελαιώνες με τα αιωνόβια δέντρα.
 * Με τη λειτουργία του δευτέρου γηπέδου γκολφ δημιουργείται ένας νέος γκολφ προορισμός στην Ελλάδα, που μπορούν να απολαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους όσοι παίζουν ή θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα.To γήπεδο “The Bay Course” βρίσκεται πολύ κοντά στο “The Dunes Course”, που λειτουργεί ήδη από πέρυσι. Τη διαχείριση και των δύο γηπέδων έχει αναλάβει η TroonGolf, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ.
 * Στα δύο signature γήπεδα της Costa Navarino, οι παίκτες επωφελούνται από το εξαιρετικό κλίμα της περιοχής, που την καθιστά ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του έτους. Στο “The Bay Course”, όπως και στο “The Dunes Course”, έχουν εφαρμοστεί αυστηροί κανόνες περιβαλλοντικής διαχείρισης γηπέδων γκολφ, μέσω μίας σειράς πρακτικών φιλικών προς το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.
 * Navarino Sea
 * Για τους λάτρεις του υδάτινου κόσμου, προσφέρεται δυνατότητα και εξοπλισμός για πολλά θαλάσσια αθλήματα. Το Navarino Sea by Surf Salad, περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων όπως kayak, kitesurfing, surfing και windsurfing. Ωστόσο, οι ευκαιρίες για εξερεύνηση της Μεσσηνίας βρίσκονται και στο βυθό της θάλασσας. Με το Aqua Divers Club, οι επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μαγεία του βυθού της περιοχής. Τα μαθήματα είναι ατομικά ή σε γκρουπ έως 4 ατόμων. Επίσης, προσφέρονται ειδικά προγράμματα καταδύσεων για τα παιδιά άνω των 10 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων, εκτός από το βυθό, μαθαίνουν να σέβονται και να προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον.
 * Navarino Racquet Academy
 * Η Navarino Racquet Academy περιλαμβάνει 9 αθλήματα ρακέτας στα οποία μπορούν να εξασκηθούν μικροί και μεγάλοι παίκτες: τένις, μίνι-τένις για παιδιά 4 έως 9 ετών, padel, squash, badminton, επιτραπέζιο τένις, beachtennis, beachracquets και speedminton. Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Ακαδημίας παραδίδουν μαθήματα σε γκρουπ ή και μεμονωμένα.
 * Navarino Outdoors
 * Στο Navarino Dunes προσφέρεται ακόμη μεγάλη ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων. Οι οργανωμένες εκδρομές και διαδρομές, διαβαθμισμένης δυσκολίας για ποδήλατο και πεζοπορία, που έχουν σχεδιαστεί για τους επισκέπτες της Costa Navarino, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουν μικροί και μεγάλοι την περιοχή. Στο “Bike Station ProShop” του Navarino Dunes, προσφέρεται ολοκληρωμένος ειδικός εξοπλισμός για biketrekking, mountainbike και πεζοπορία. Υπάρχουν, επίσης, διαθέσιμα ποδήλατα για παιδιά, διπλά ποδήλατα, αλλά και ποδήλατα με θέσεις για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, ώστε να μπορεί όλη η οικογένεια να ανακαλύψει και να περιηγηθεί στις γύρω περιοχές.
 * Τέλος, στο Sports & Entertainment Center, το πλήρες και οργανωμένο αθλητικό κέντρο οι επισκέπτες μπορούν να εξασκούνται στο μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο 5Χ5 και το μπόουλινγκ.

** Τη μεταφορά μαθητών ανέλαβαν τελικά οι γονείς τους
 * Για πρωτοφανή κατάσταση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας Βαγγέλης Σιδερέας, αναφερόμενος στο θέμα της καθημερινής μετακίνησης των μαθητών προς και από τα σχολεία. «Φέτος, γίνεται ένα μπάχαλο. Οι ανακοινώσεις αίρουν η μία την άλλη, κανένας δεν ξέρει τι ισχύει και τι δεν ισχύει τελικά» λέει ο κ. Σιδερέας, ενώ προσθέτει ότι τελικά σε αρκετές περιπτώσεις τους μαθητές έχουν αναλάβει να μεταφέρουν οι γονείς τους.
 * «Άλλες χρονιές το ΚΤΕΛ έβαζε και μικρά λεωφορεία ή η μεταφορά γινόταν και με ταξί. Φέτος, τα παιδιά που είναι μέσα στην Καλαμάτα, εξυπηρετούνται από τα αστικά. Εδώ ο νόμος λέει ότι όσα κάνουν διαδρομή μεγαλύτερη των 2,5 χιλιομέτρων, δεν πληρώνουν εισιτήριο, αλλά τα υπόλοιπα πληρώνουν, έστω και μισό. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα, επειδή στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μπαίνουν και πολίτες, οπότε οι μαθητές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αλλά και οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ είναι σε μια περίεργη κατάσταση, αγωνιούν κι αυτοί αν θα πάρουν τα λεφτά τους και από πού. Αποτέλεσμα όλης αυτής της εικόνας είναι πολλοί γονείς να προτιμούν να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, προφανώς γιατί θεωρούν ότι δεν εξυπηρετούνται.
 * Έχουμε και πολλά παράπονα. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο, το λεωφορείο τα αφήνει κάτω στο δρόμο, εκεί που ήταν πριν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, οπότε πρέπει να περπατήσουν 300 μέτρα για να ανέβουν στο σημείο που βρίσκεται το σχολείο. Και όταν βρέχει, τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχει ζήτημα και με τα ταξί που μεταφέρουν παιδιά στα ειδικά σχολεία. Μέχρι το τέλος του χρόνου (που η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών θα περάσει εξ ολοκλήρου στους Δήμους) γίνονται “μπαλώματα”. Επιπλέον, σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες δε γίνεται να του αλλάζεις συνεχώς την καθημερινότητα, όταν έχει συνηθίσει σε ένα πρόγραμμα. Του δημιουργείς πρόβλημα».
 ~ Συνάντηση με Πέτρο Τατούλη
 * Την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας θα έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στον οποίο θα θέσουν όλα τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών.
 * Ο κ. Σιδερέας προσθέτει, ωστόσο, ότι ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος καταβάλλει προσπάθεια για την αντιμετώπιση του θέματος. «Δεν είναι μόνο διαδικαστικό το ζήτημα, αλλά και οικονομικό. Δεν υπάρχουν λεφτά, το ίδιο συμβαίνει και με τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, όπου επίσης έχουμε σοβαρά προβλήματα».

** Διαδικασίες για αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Τριφυλία
 * Για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και να προωθηθούν για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, καθώς και για την επανεκκίνηση της διαδικασίας για μπαλοποίηση και εναπόθεση των σκουπιδιών, συζήτησε, εν τάχει, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην προχθεσινή του συνεδρίαση.
* Η ευκαιρία για τη συζήτηση - περισσότερο τοποθέτηση του δημάρχου ήταν - δόθηκε με αφορμή το θέμα της ημερήσια διάταξης περί τροποποίησης προϋπολογισμού και εγγραφής νέων κωδικών για τους ΧΑΔΑ, ώστε, όπως είπε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, να προετοιμαστεί ο Δήμος για να καταθέσει στο ΕΣΠΑ τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη αποκατάστασης και των πέντε ΧΑΔΑ της Τριφυλίας (Αετού, Αυλώνος, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων).
 * Παράλληλα, σημείωσε πως για τους δύο ΧΑΔΑ έχει αποφασιστεί από την Περιφέρεια να κλείσουν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα συνεχίσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρώην Δημοτικών Συμβουλίων και το σχεδιασμό για την αποκατάσταση και την μπαλοποίηση.
* Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τόνισε πως είναι αποφασισμένος να «πιούν», ως Δήμος, αλλά και μόνος ως δήμαρχος, το «πικρό ποτήρι» της διαχείρισης, για να κλείσουν οι ΧΑΔΑ και να πάψει να υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών, που με ευθύνες πολλών, διαχρονικά, έχει φτάσει στο απροχώρητο.
* Μάλιστα, επισήμανε πως υπάρχουν αποφάσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών της Τριφυλίας, υπάρχει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας και προσεχώς θα γίνει μια ανοιχτή διεξοδική συζήτηση, για να ληφθούν αποφάσεις και ο Δήμος να προχωρήσει!

**** LAKONIKH MANH :
**  http://www.youtube.com/watch?v=dMZIFq0jzlk  ,




**  Μπεχράκης vs Νίκα για "δικτατορία" της πλειοψηφίας
* Η στάση του δημάρχου Παν. Νίκα κατά τη συζήτηση των προβλημάτων του κολυμβητηρίου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, «πυροδότησε» για αρκετή ώρα το κλίμα στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». * Συγκεκριμένα, βλέποντας ο κ. Νίκας ότι χάνει τις επικοινωνιακές εντυπώσεις μετά τη στάση των παρευρισκόμενων αθλητών, γονέων, διοικητικών παραγόντων και δημοτικών συμβούλων, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στην προσπάθειά της να γίνει αρεστή στους δημότες υιοθετεί «λαϊκίστικες μεθόδους» και πολιτικές «χαϊδέματος αφτιών».
 * Οι τελευταίες παρατηρήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτη Μπεχράκη. Απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε ότι με την τακτική του δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα, ενώ έκανε λόγο και για «δικτατορία της πλειοψηφίας» στον τρόπο που λειτουργεί τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και ο Δήμος Καλαμάτας.
* «Αυτός που υιοθετεί άκριτα οποιοδήποτε αίτημα δημοτών δεν είναι η αντιπολίτευση, αλλά η Δημοτική Αρχή. Υπάρχουν μια σειρά θεμάτων το τελευταίο διάστημα που αποδεικνύουν την αλήθεια του ισχυρισμού μας», σχολίασε. Παρατήρησε δε ότι, αφού πρώτα βρέθηκε προ αδιεξόδου ο δήμαρχος, στη συνέχεια ήρθε να υιοθετήσει τις προγενέστερες παρατηρήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να βγει από αυτό.

** Ο μπιγιαντές του Σαπουντζόγλου
 ~ Ένα καΐκι από τη Μικρασιατική καταστροφή
 * Πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη ήρθε ο Μιχαήλ Σαπουντζόγλου στην Καλαμάτα το 1922. Ψαράς στη Θάλασσα του Μαρμαρά ήταν. Το μόνο που πήρε μαζί του στην Ελλάδα ήταν ο μπιγιαντές του, το καΐκι του. Από το ψάρεμα, ανάστησε το γιο και τις τρεις κόρες του, στα προσφυγικά της Ανάληψης. Δεκαέξι πεζότρατες λέγεται πως έφτασαν στην Καλαμάτα, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μόνο μία σώζεται. Ο μπιγιαντές του Σαπουντζόγλου. Σήμερα, περιμένει τη σειρά του για την «απόσυρση», την ολική καταστροφή του, «παροπλισμένος» στο καρνάγιο της Μαρίνας.
 * Γεννημένος στην παραγκούπολη που στήθηκε για να «φιλοξενήσει» τους πρόσφυγες στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας, ο γιος του Μιχαήλ, Γεώργιος Σαπουντζόγλου, είναι σήμερα 84 ετών. Παραπάνω από πενήντα χρόνια ψαράς, πάντα με τον οικογενειακό μπιγιαντέ, διένυσε την ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα, είδε μεγάλες φτώχειες, έζησε τεράστιες αλλαγές στη δουλειά του, μόχθησε στη θάλασσα. Τα χρήματα που θα λάβει από την απόσυρση, αν αυτή εγκριθεί, θα είναι για αυτόν μια ανάσα. Δεν παραβλέπει, ωστόσο, την ιστορική αξία του σκαριού του.
 * «Αυτό το καΐκι είναι μοναδικό», μου είπε όταν τον συνάντησα στο ναυπηγείο του Ευάγγελου Πασχάλη. «Σήμερα, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο στην Ελλάδα. Πρώτα υπήρχαν πολλά. Τώρα, όμως, τέτοια σκαριά δύσκολα βρίσκεις».
 * «Εμένα και οι δυο γονείς μου από την Κωνσταντινούπολη ήταν», θυμάται ο μπαρμπα-Γιώργης, «καπετάνιο» τον αποκαλούν οι φίλοι. «Πρόσφυγες έφυγαν. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, τα βρήκαν σκούρα. Στην παραλία ήταν το πρώτο μας σπίτι. Τι σπίτι δηλαδή; Εκατόν είκοσι παράγκες είχαν στήσει κάτω από την Ανάληψη. Για να ζήσουμε έφερε το καΐκι από την Πόλη ο πατέρας. Με το καράβι που τους μετέφερε ως πρόσφυγες, μαζί έφεραν και το σκαρί. Ψαράς ήταν, ψαράς έμεινε».
 * «Από τότε που γεννήθηκα, κι εγώ ψαράς είμαι», συνεχίζει. «Από παιδί. Δεν έπαιρνα τα γράμματα και βγήκα στη θάλασσα. Τώρα, έχω να βγω χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο το έβγαλα και το καΐκι στη στεριά. Τώρα θα το πάρουνε να το σπάσουνε. Πάει για απόσυρση. Ποιος να τραβήξει δίχτυα σήμερα και ποιος να ζήσει από το ψάρεμα; Δεν πάει κανένας. Νέοι δεν μπαίνουν στη θάλασσα, οι παλιοί φεύγουμε από τη ζωή, το ψάρεμα θα το πάρουν οι εταιρείες».
 * «Μαρτύριο», απαντά όταν τον ρωτάω για τη ζωή του ψαρά. Ο Γεώργιος Σαπουντζόγλου έμαθε σε παλιές τεχνικές ψαρέματος και έτσι πορεύθηκε. Όλα με τα χέρια, με πεζότρατες τραβούσαν τα δίχτυα από τη στεριά ή ψάρευαν με καλαμωτά.
 * «Να είμαστε με γυμνά πόδια, κρύο, στην άμμο και να τρίζει η άμμος και να τραβάμε. Να τρίβουμε τα χέρια μας να τα ζεστάνουμε. Τραβάγαμε τα δίχτυα με το σώμα, σαν γαϊδούρια. Και δωσ’ του κρύο. Καμιά φορά λες ότι είναι κατάρα. Δύσκολη δουλειά και λίγα τα λεφτά. Γι’ αυτό δε θα συμβούλευα τους νέους να την ακολουθήσουν», λέει.
 * «Ο γιος μου όταν ήταν μικρός ερχόταν κοντά, τον έπαιρνα», εξακολουθεί. «Ακολούθησε τη δική του πορεία, αλλά στη θάλασσα έμεινε. Είναι καπετάνιος στα καράβια».
 * «Περάσαμε μεγάλες φτώχειες», λέει ο μπαρμπα - Γιώργης. «Γι’ αυτό και δε βλέπω τόσο δύσκολα αυτά με την κρίση που λένε, γιατί έχουμε περάσει πείνα, ανέχεια, απελπισία. Οι παλιοί μπορούμε να επιβιώσουμε, οι νέοι έχουν το πρόβλημα».
 ~  Θυμάται εποχές που ο Μεσσηνιακός κόλπος ήταν γεμάτος ψάρια.
 * «Ψάρι είχε πολύ ο Μεσσηνιακός κόλπος, τώρα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τότε υπήρχε ψάρι, αλλά δεν είχε τιμή. Σήμερα που έχει τιμή δεν έχει ψάρι».
 * Θυμάται εποχές που ουρές περίμεναν οι καπεταναίοι στο καρνάγιο του Πασχάλη για να φτιάξουν καινούρια σκάφη. Το επιβεβαιώνει ο Ευάγγελος Πασχάλης, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς του επώνυμου ναυπηγείου.
 * «Υπήρξαν εποχές στο ναυπηγείο που τους διώχναμε τους πελάτες», λέει ο Ευάγγελος Πασχάλης. «Δεν προλαβαίναμε να κατασκευάζουμε σκάφη. Πλέον, σπάνια μας ζητάνε να φτιάξουμε σκάφος. Ένα μικρό, ερασιτεχνικό, για βόλτες ήταν το τελευταίο που φτιάξαμε. Νέοι δεν μπαίνουν πια στη θάλασσα. Το καρνάγιο είναι ένα επάγγελμα που σβήνει. Αυτή η ναυτική τέχνη, η ναυτική παράδοση, η ναυπηγική σβήνει. Τα κλασικά σκάφη τα ελληνικά, με μακρά ιστορία μέχρι πρόσφατα, σύντομα θα πάψουν να υπάρχουν».
 * «Αν εγκριθεί η αίτηση του μπάρμπα - Γιώργη για απόσυρση, θα πάρει γύρω στις 10.000-15.000 ευρώ, για να καταστραφεί το καΐκι και να παραδοθεί η άδεια. Οι αποσύρσεις γίνονται βάσει χωρητικότητας του σκάφους. Το συγκεκριμένο σκαρί έχει μήκος 8 μέτρα, αλλά είναι στενό και κοντό και η χωρητικότητά του είναι μικρή. Δεν είναι τρομερά τα λεφτά της απόσυρσης, αλλά εφόσον δεν έχει άλλον τρόπο να συνεχίσει, για τον ψαρά είναι μια σημαντική βοήθεια».
 * Για ένα σκαρί που επέζησε της Μικρασιατικής Καταστροφής, φορέα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και της ιστορίας της αλιείας, το ποσό είναι μάλλον μηδαμινό. Διόλου απαγορευτικό, ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης, για το φορέα που –ίσως- αποφασίσει να το σώσει από τη διάλυση και να του δώσει τη μουσειακή θέση που του αξίζει.

** Θάνος Ανεστόπουλος

~ «Ο πνευματικός κόσμος της χώρας είναι άλαλος»
 * Ο Θάνος Ανεστόπουλος δεν είναι απλά ένας καλλιτέχνης. Γράφει, τραγουδά, ζωγραφίζει… τουλάχιστον αυτά γνωρίζουμε εμείς. Στο παρελθόν υπήρξε βασικό μέλος του γνωστού συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα».
 * Τώρα πια τραγουδά μόνος του, κάτι όμως που δε θα συνεχιστεί για πολύ, αφού είναι έτοιμος να μπει «σε μια νέα μουσική παρέα» όπως τη χαρακτηρίζει.
 * Απόψε θα βρεθεί στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο barfly, όπου θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του και φυσικά θα τραγουδήσει.
 * Σας τον παρουσιάζουμε:
 ~ Ακόμα μια φορά στην πόλη μας, σας έχει δέσει κάτι με αυτή;
 * Δεν δένομαι με τους τόπους και τις πόλεις αλλά με τους ανθρώπους τους. Με ενδιαφέρει όπου υπάρχουν εστίες δημιουργικής βίας στους αφυδατωμένους καιρούς που ζούμε, και πρωτίστως οι άνθρωποι που κάμουν πράγματα και κινητοποιούν καταστάσεις αφυπνίζοντας η και ταρακουνώντας τις μικρές κοιμισμένες κι ακούνητες μέρες των κλειστών κοινοτήτων και των επαρχιακών πόλεων που έχουν υπνωθεί από την χρόνια πλύση και νάρκωση των κεντρικών εξουσιών που θέλει τους νέους αβουλους και ακίνδυνους, ήσυχους και νεκροζώντανους χωρίς μια στάλα πνεύμα αλλά γεμάτους με οινόπνευμα και τίποτε άλλο.Αυτές οι μικρές παρέες ανθρώπων που παραμένουν ακμαίες και ενεργές είναι η Πόλη μου κάθε φορά.
 * Και αυτή την φορά ο κόσμος δεν θα ακούσει εσάς να παίζετε μουσική αλλά θα δει και μια έκθεση έργων σας. Μιλήστε μας για αυτό.
 * Ας πούμε πως μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράζομαι με διαφορετικό τρόπο. Όπως έλεγε κι ο ζωγράφος Έντβαρντ Μουνκ: «είναι αδύνατο να εξηγήσει κανείς έναν πίνακα. Ζωγραφίστηκε επειδή ακριβώς δεν μπορούσε να εξηγηθεί με κανέναν άλλο τρόπο». Η μουσική καθόριζε και συνεχίζει να καθορίζει το αισθητικό κομμάτι στη ζωή μου και όπως έλεγε κι ο Φρόιντ: «οι τέχνες είναι ένας τρόπος έκφρασης των βαθύτερων επιθυμιών του ανθρώπου». Η ζωγραφική πάλι με βοηθάει, όταν μου φαίνεται αδύνατο με στίχους και νότες, να περιγράψω πράγματα καταστάσεις και δαίμονες που βιώνω μέσα από τα κουτάκια μου. Τέχνη των τεχνών θεωρώ την μουσική και η ζωγραφική είναι η μικρή λεπτεπίλεπτη πριγκίπισσα, η αδερφούλα της. Νομίζω πως χρειάζεται με το έμφυτο ταλέντο να υπάρχει και ακατάπαυστη θέληση για γνώση. Ένα χάρισμα που μπορεί να διαθέτουμε είναι σαν το λουλούδι. Και οι γνώσεις είναι το νερό του. Αν σταματήσει να ποτίζεται, μαραίνεται. Και στη ζωγραφική, όπως σ όλες τις μορφές τέχνης, πυρήνας είναι ο κόσμος των συναισθημάτων. Συνήθως οι άνθρωποι τοποθετούμε οτιδήποτε μελαγχολικό στην σκοτεινή μας πλευρά, αν και έχω την αίσθηση πως και το σκοτάδι και το φως συνυπάρχουν και τα δύο μέσα μας και δεν είναι πάντα επιλογή μας ποιο απ τα δύο μας κυριεύει. Η δικιά μου μελαγχολία είναι σαν το μούχρωμα που βάφεται ο ορίζοντας, την ώρα εκείνη τη μεταίχμια που το βράδυ σπρώχνει απαλά και γλυκά τη μέρα να φύγει, ν αποσυρθεί. Τις περισσότερες φορές αφήνω τον εαυτό μου να βιώνει. Άλλοτε μια βαθιά κι άλλοτε μια γλυκιά μελαγχολία, που πολλές φορές εξωτερικεύεται ζωγραφίζοντας. Απ την στιγμή που το αποδέχομαι κι αφήνομαι να το βιώνω σαν συναίσθημα μιας κανονικότητας, σχεδόν πάντα το επόμενο βίωμα είναι η έξοδος στο φως, όπου τότε προτιμώ πιότερο να το ζω παρά να το περιγράφω και να το εξηγώ.
 ~ Τελικά ο Θάνος, είναι τραγουδιστής; Είναι ζωγράφος; Είναι σύνθετης;
 * Κάποιος φίλος μου μου έιπε τρυφερά κάποτε πως τραγουδάω όπως ζωγραφίζω και ζωγραφίζω όπως τραγουδάω. Δεν ξέρω αυτό αν είναι καλό η κακό.Χα χα χα
 * Αν δεν ήσασταν κάτι από όλα αυτά τι θα επιλέγατε να είστε;
 `~ Χορεύτρια και Μποξέρ
 ~ Διάφανα κρίνα, τι σημαίνει για εσάς αυτό το συγκρότημα;
 ~ Ένα από τα ωραιότερα και ωφέλιμα ταξίδια μου και μέσα σε ήλιους αλλά και μέσα σε καταιγίδες
 ~ Έχετε μετανιώσει που διαλύθηκε;
 * Δεν μπορώ να μετανιώσω για τίποτα από ότι έχει υπάρξει. Κάθε μέρα οι άνθρωποι φτιάχνουμε παρελθόντα. Έμενα μ ενδιαφέρει να ζω μια μέρα την φορά και μόνο για το σήμερα. Δεν μπορώ και δεν θέλω να μετανιώνω για τίποτα ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ .ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ
 * Γενικότερα στίχοι ιδιαίτεροι, ποιητικοί και πολλές φορές πεσιμιστικοί, έτσι τους χαρακτήριζαν συχνά, σας ενοχλούσε αυτό;
 * ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΤΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ? Για τον χαρακτηρισμό πεσιμιστικοί για κάποιους στίχους θα συμφωνούσα αν δεν περιγραφανε μια όντως τέτοια πραγματικότητα. Αλλά κοίτα και νιώσε γύρω σου ακόμη και τώρα που μιλάμε το περιβάλλον την ατμόσφαιρα κι αυτά που ζούμε και πες μου αν περιγράφετε έτσι μ αυτόν τον τρόπο κάτι που δεν υπάρχει κάτι που δεν συμβαίνει. Ο στίχος μου πλέον αν ακούσεις τα νέα τραγούδια αντιστέκεται σ αυτήν την ομαδική κατάθλιψη μιας χώρας αλλά δεν είναι σωνει και καλά αισιόδοξος για να φτιάχνει ένα ροζ συννεφάκι και να μελώνει τις καρδιές και τα μυαλά .
 ~ Θέλετε να τραγουδάτε τραγούδια των κρίνων ή είναι κάτι που θέλετε σιγά σιγά να βγάλετε από πάνω σας;
 * Δεν έχω τέτοιους προβληματισμούς .Όλα είναι ψηφίδες του ίδιου μωσαϊκού.
 ~ Η σόλο καριέρα είναι καλύτερη;
 * Με τόσους φίλους μουσικούς ζωγράφους ηχολήπτες παραγωγούς θεατράνθρωπους ποιητές και άλλους δημιουργικούς εξαιρετικούς ανθρώπους που συνταξιδεύω αυτήν την εποχή μόνο μόνος δεν νιώθω. Με ενδιαφέρει το ταξίδι κι όχι αυτό που κατονομάζεις σόλο καριέρα-αυτοι είναι τίτλοι για πρωιναδικα και εκπομπές στυλ ΤΣΑΟ ΠΙΠΙΝΙΑ-δεν ανήκει στην χώρα της σκέψης μου .Η ιδέα και η επιθυμία για ανταλλαγή και δημιουργική επικοινωνία η κοινωνία με άλλους είναι πάντα το ζητούμενο. Αν υπάρχω με το ονοματεπώνυμο μου αυτήν την στιγμή και όχι σαν μέλος κάποιας παρέας μουσικής αυτό πάλι θα γίνει πολύ σύντομα. Και έχει βρεθεί και το όνομα....!
 * Πάντως στην προηγούμενη εμφάνιση στην Καλαμάτα παρατήρησα ότι όταν τραγουδάτε θέλετε να υπάρχει ησυχία. Τι είναι για εσάς εκείνη η στιγμή;
 * ΕΙΝΑΙ σαν να προσκαλείς τους φίλους σου στο δωμάτιο σου να τους παίξεις κιθάρα και να τους χαρίζεις την ψυχή σου.
 * Είναι τα τραγούδια που διψάνε για όμορφες σιωπές ακρόασης που επιδιώκου ν μια ομαδική κατάνυξη ψυχής .Συνήθως με τα παιδιά από κάτω συνεργούμε και τα καταφέρνουμε να ανταλλάξουμε αυτά τα σιωπηλά δώρα
 ~ Γενικότερα πως βλέπετε την μουσική στην Ελλάδα του 2011;
 * Ακούω μόνο πουλιά αυτή την εποχή! Επίσης ακούω πλέον προσεχτικά και συνεχεία το τραγούδι της Ιπποκράτους, πάνω από τα Εξάρχεια, κάτω από το σπίτι μου το τραγούδι της πόλης μου, που στην αρχή ήταν σχεδόν βουβό και τώρα σκάνε σιγά σιγά ήχοι σαν μικρές δειλές κραυγούλες - μου φαίνεται πως όταν θα φτάσει στο ρεφρέν θα γίνει φλογερό πανκ που θα ματώσει τα ώτα μας. Κι αυτό δεν θα είναι ούτε ελληνικό μα ούτε ξένο τραγούδι αλλά πολυεθνικό.
 * Η επανένωση των ΠΥΞ-ΛΑΞ πως σας φάνηκε;
 ~ Ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν !ο καθένας τον δρόμο του!
 * Γιατί δεν θες να μιλήσουμε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ? για ΤΗΝ ανύπαρκτη επανένωση του πνευματικού(υποτίθεται πως υπάρχει?)κόσμου αυτής της χώρας?
 * Χρειάζεται να είναι παρόντες πρωτίστως οι πνευματικοί άνθρωποι ενός τόπου στα δύσκολά του, να είναι έξω στο τώρα ,να προσπαθούν να δείξουν τρόπους στους νεότερους να μάθουν να αντιδρούν, να μάθουν να ξεχύνουν τις κραυγές τους εύστοχα, να είναι εκεί στους δρόμους και στους χώρους εργασίας των νέων, να αφυπνίζουν με το πνεύμα τους κι όχι να συνεχίζουν να αποζητούν να μας γοητεύουν, τονώνοντας ίσως έναν ναρκισσισμό μέσω του πνευματικού τους έργου κι όχι να κρύβονται και να λουφάζουν πίσω από το έργο τους αφήνοντας αΐδρωτα να δουλεύει αυτό και να μιλάει μόνο αυτό εξ ονόματος τους. Έχω την αίσθηση πως ένα μεγάλο κομμάτι του πνευματικού κόσμου αυτής της χώρας είναι άλαλο και την έχει κάνει τουμπεκί γιατί έχει κι αυτό λερωμένη την φωλιά του, αφού για πολλά χρόνια συμπορεύτηκε και αφέθηκε σε πεολιχίστικες σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία καθαρά για οικονομικά οφέλη και για μισαλλόδοξους λόγους, γινόμενοι τελικά οι πνευματικές πόρνες της εξουσίας. Ένα άλλο διαφορετικό κομμάτι του πνευματικού κόσμου προτίμησε αηδιασμένο την σιωπή και το υπόγειο φτιάχνοντας γύρω του ένα αγκαθωτό συρματόπλεγμα, και πληγωμένοι σήκωσαν ένα μοναχικό τοίχος γύρω τους.
 ~ Ελλάδα, με ποιο κομμάτι σας θα την παρομοιάζατε;
 *Με την ΕΦΗΒΙΚΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ σε ποίηση του ποιητή ΝΙΚΟΥ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
 * Μπορείτε οι καλλιτέχνες να κάνετε κάτι για αυτή;
~  ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΙΑ ΜΑΧΗ. ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΙΛΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ .ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΜΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΡΗΜΟΣ
 -Το χειμώνα πού θα σας ακούμε;
 Πιο συχνα στους δρομους και στις πλατειες. Κι αν βρεχει, ομπρελλιτσες!

**Συνάντηση Αλευρά με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ


~ Συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Κοσμά Στυλιανίδη πραγματοποιήθηκε χθες.
 * Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν με τη στέγαση των κατοίκων της περιοχής της Οιχαλίας, καθώς και τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό την αποζημίωση των πληγέντων από τους σεισμούς.
 * Στο μεταξύ, σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ θα επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή, ώστε ο πρόεδρος να αποκομίσει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί.

** Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


~ Εξεταστική από αυτό το Σάββατο
 ~ Λόγω της κατάληψης που είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Σύγκλητος αποφάσισε, ύστερα από πρόταση των φοιτητών, η εξεταστική να ξεκινήσει τώρα και να δίνονται μαθήματα κάθε Σάββατο, αρχής γενομένης μεθαύριο.
 ~ Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε μόλις χθες, ενώ ακόμα δεν έχει «βγει» στο διαδίκτυο. Έτσι οι φοιτητές που μένουν εκτός Καλαμάτας ψάχνουν να βρουν απεγνωσμένα τι και πότε δίνουν.
 * Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραδόσεις των μαθημάτων έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες.
 ~ Πάντως, σε ανάλογη περίπτωση που είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα και γινόταν εξεταστική, η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την είχε χαρακτηρίσει παράνομη.
 ~ «Ο νόμος λέει ότι για να αρχίσει η εξεταστική περίοδος πρέπει πρώτα να γίνουν τα μαθήματα. Υπάρχει Σύγκλητος τουλάχιστον ενός Πανεπιστημίου που αποφάσισε να γίνει εξεταστική και μαθήματα μαζί. Αυτό είναι παράνομο» είχε πει στο ραδιοσταθμό Flash. «Σκεφτείτε μία Σύγκλητο που παίρνει απόφαση και αναβάλλει τις εξετάσεις για να μπορούν οι φοιτητές να κάνουν καταλήψεις και μετά βάζει τις εξετάσεις μαζί με τα μαθήματα. Δηλαδή, τα παιδιά να δίνουν εξετάσεις και την ίδια στιγμή να πρέπει να συμμετέχουν στο μάθημα. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία».
 ~ Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα «βγαίνει» κάθε Τετάρτη πριν από την εξέταση του Σαββάτου. Κάτι, όμως, που θα δυσαρεστήσει τους φοιτητές, αφού για κάποιες μέρες δε θα ξέρουν τι να διαβάσουν.

** Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων


 ~ Οργάνωση Σχολής Γονέων
 * Στην οργάνωση Σχολής Γονέων προχώρησε το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και την υπεύθυνη Σχολών Γονέων του νομού, Μαρία Γιαννοπούλου.
 * Σκοπός του έργου της Σχολής Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.
 * Το πρόγραμμα που θα οργανωθεί στο σχολείο έχει τίτλο «Συνεργασία σχολείου-οικογένειας», διάρκειας 25 ωρών, με τις εξής βασικές θεματικές ενότητες:
 -Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
 -Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
 -Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
 -Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
 -Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
 -Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
 -Συνεργασία γονέων-μεταναστών
 -Ψυχολογική υποστήριξη
 -Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια.

** Δήμος Μεσσήνης

~ Ρύθμιση δανείου Πεταλιδίου
 * Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στον ομώνυμο Δήμο.
 * Μιλώντας αρχικά για το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει με το δάνειο του Πεταλιδίου, ανακοίνωσε ότι ελήφθη απόφαση ρύθμισής του: «Σήμερα, με βάση την παράγραφο 5 του άρθρου 18 του Ν.4002/11 παρέχεται στο Δήμο Μεσσήνης το ευεργέτημα της απαλλαγής κατά 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής με την καταβολή του ρυθμιζόμενου ποσού (αρχικού κεφαλαίου των 675.374,84 ευρώ) σε σαράντα οκτώ συνεχείς μηνιαίες δόσεις, δηλαδή 14.070,30 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το κεφάλαιο δεν έχει μειωθεί ακόμη από τυχόν εισπράξεις της ΔΟΥ.
 * Για όλα τα παραπάνω προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο, πλην δύο συναδέλφων, πήρε απόφαση για την ρύθμιση του δανείου της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 18 του Ν.4002/11, με σκοπό την καλή λειτουργία του Δήμου.
 * Αυτό το ποσό, των 14.000 ευρώ ανά μήνα, είναι απολύτως διαχειρίσιμο, διότι η Δημοτική Αρχή προχωρά σε αναδιάρθρωση του σημερινού χρέους που είναι 2,6 εκ. ευρώ, με ετήσιο τοκοχρεολύσιο περίπου 400.000 ευρώ».
 * Προτάσεις
 * Στο μεταξύ, προχθές ο κ. Αναστασόπουλος επισκέφτηκε την Ειδική Γραμματεία Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκεί κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται τα μελετητικά ώριμα έργα τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του προγράμματος χρηματοδότησης αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013.
 ~ Παράλληλα, κατέθεσε τρεις προτάσεις χρηματοδότησης:
 -Σχέδιο καταγραφής-ανάδειξης και διασύνδεσης πολιτισμικών χώρων Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης.
 -Μελέτη αξιοποίησης ποταμού Καρυάς (ανάδειξη μονοπατιού)
 -Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας πυρόπληκτων τ.δ. Βλάση & Κουρτάκι Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος, συνολικού προϋπολογισμού 720.490,00 ευρώ.
 * Εκτός των ανωτέρω, ο Δήμος προσανατολίζεται στην υποβολή νέων προτάσεων χρηματοδότησης. Ενδεικτικά, ο δήμαρχος ανέφερε το έργο «Εγγειοβελτιωτικές υποδομές Τ.Δ. Τρικόρφου».
 ~ Αεροδρόμιο Τριόδου
 * Προχθές ο κ. Αναστασόπουλος επισκέφτηκε και τον ειδικό γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νικόλαο Μαντζούφα, στον οποίο υπέβαλε προμελέτη αναφορικά με την αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου Τριόδου και τη λειτουργία του ως Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
 ~ Πρόταση για αποκατάστασης ΧΑΔΑ
 * Παράλληλα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση για κλείσιμο Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, αλλά και για υποβολή φακέλων προτάσεων χρηματοδότησης στο ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ στην πρόσκληση 4.7.
 * Οι προτάσεις αποκατάστασης των πρώην ΧΑΔΑ αφορούν στις θέσεις «Αγριλιά» Αίπειας, «Μαύρη Λίμνα» Ανδρούσας και «Αϊ-Λιας» Τρικόρφου, προϋπολογισμού 335.000, 365.000 και 115.000 ευρώ αντίστοιχα.
 * Στόχος είναι η πλήρης εξομάλυνση του ανάγλυφου των περιοχών και ένα πλήρως οπτικά αποδεκτό αποτέλεσμα.
 ~ Ασύρματη διαδικτυακή ζεύξη
 * Τέλος, ομόφωνα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα του προέδρου της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών Πέτρου Θέμελη, η τοποθέτηση ασύρματης διαδικτυακής ζεύξης (internet) στο δημοτικό κτήριο της τέως Κοινότητας Ελληνοεκκλησιάς και στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Μεσσήνης.

** Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

~ 19 πράξεις παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων
 * Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για δεύτερη φορά εντός του τρέχοντος έτους έγινε η ένταξη επιπλέον 632 πράξεων συνολικού επιλέξιμου κόστους 40.734.909,17 ευρώ, στο Μέτρο 1.1. «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων», με τη διάλυση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών του Ε.Π. Αλιείας 2007-13.
* Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έγινε η ένταξη 19 πράξεων συνολικού επιλέξιμου κόστους 946.371,50 ευρώ. Η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου αυτών των πράξεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 29/2/2012.

** Δήμος Δυτικής Μάνης

~* Νέο λογότυπο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής
 * Στην επιλογή λογότυπου προχώρησε με απόφαση του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Δυτικής Μάνης, το οποίο και εφεξής θα χρησιμοποιείται ως δηλωτικό σήμα του στα δημοτικά έγγραφα και σε κάθε άλλη αντιπροσωπευτική δραστηριότητα και ενέργεια.
* Πρόκειται για ένα λογότυπο που δηλώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής της Δυτικής Μάνης και έχει ως εξής: Το σχήμα του είναι στρογγυλό και το χρώμα του είναι δηλωτικό του χρώματος του λαδιού. Στο διπλό εξωτερικό περίγραμμα περιλαμβάνει την επωνυμία του Δήμου με κεφαλαία γράμματα, ενώ στο κέντρο υπάρχει η ελιά που δηλώνει την αγροτική παραγωγή του τόπου. Στο εσωτερικό απεικονίζει έναν πέτρινο πύργο, χαρακτηριστική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μάνης.
 ~* Αποφάσεις
~ Στο μεταξύ, εκτός από το λογότυπο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα εξής:
• Διάφορες αποδοχές χρημάτων και τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2011
• Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων του Νομού Μεσσηνίας για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», Μέτρο 313 Δράση: Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων
• Αγορά ακινήτου για αρτιότητα του γηπέδου Κάμπου
• Παράταση προθεσμίας εκτελέσεως του έργου «Κατασκευή Γηπέδου 5Χ5 στον οικισμό Σταυροπηγίου»
-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πλάτωμα και εξωτερικού δικτύου οικισμού Οροβά, Δημοτικής Ενότητας Αβίας» και Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου από Αχλαδόκαμπο δ.δ. Προαστίου έως Γονάτσα δ.δ. Νεοχωρίου»
• Έγκριση μελέτης και υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», Μέτρο 321 «Βασικές Υπηρεσίες για την Οικονομία και τον Αγροτικό Πληθυσμό», για την ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών προς Βελονά και Λαγκάδια στο δ.δ. Σταυροπηγίου
• Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», Μέτρο 321 «Βασικές Υπηρεσίες για την Οικονομία και τον Αγροτικό Πληθυσμό»
 ~* Eορτασμός 28ης Οκτωβρίου
* Στο πλαίσιο, τέλος, του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Δυτικής Μάνης διοργανώνει εκδηλώσεις. Αποκορύφωμά τους η παρέλαση των μαθητών, η οποία θα γίνει στην έδρα του Δήμου, την Καρδαμύλη, αύριο Παρασκευή.

**Τριφυλία
~ Διαφωνία στην ανάθεση για πάρκα - αλσύλλια
 * Την αντίδραση της αντιπολίτευσης, καθώς και δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, προκάλεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας η εισήγηση του προέδρου για απευθείας ανάθεση της εργασίας «Καλλωπισμός Πάρκων και Αλσυλλίων» (Αρ. Μελ.ΓΤ 6/2011), προϋπολογισμού 17.000 ευρώ.
* Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε πως ο Δήμος έχει και γεωπόνους και προσωπικό για να κάνουν αυτή την εργασία και σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, θα πρέπει να είναι συγκρατημένος στις δαπάνες, τονίζοντας ακόμη: «Εδώ δεν έχουμε πετρέλαιο για τα οχήματα κι εμείς θέλουμε να δώσουμε τόσα χρήματα για κήπους και πάρκα».
 ~ Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Θεόδωρος Δεληγιάννης σημείωσε πως «στους Γαργαλιάνους το προσωπικό του Δήμου κάνει αυτές τις εργασίες μέχρι τώρα και δεν υπάρχουν προβλήματα», εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ανάθεση της εργασίας.
* Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος ρώτησε αν οι γεωπόνοι του Δήμου έχουν κάνει κάποιον σχετικό σχεδιασμό - προγραμματισμό και τι αυτός προβλέπει, καθώς και ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο σε αυτό τον τομέα.
* Με τη σειρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γαλάνης ρώτησε σχετικά με τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τον καλλωπισμό.
* Απαντώντας, συνολικά, ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών απαιτείται η συγκρότηση Υπηρεσίας Κήπων, που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ ήδη έχουν γίνει εργασίες για τις οποίες οφείλονται χρήματα.
* Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, με την απευθείας ανάθεση διαφώνησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο Θεόδωρος Δεληγιάννης της συμπολίτευσης και το θέμα «πέρασε» κατά πλειοψηφία.

** Φιλιατρά
~ Διαγωνισμός για αποκατάσταση φθορών των δρόμων
 * Την απόφαση προκήρυξης διαγωνισμού για την αποκατάσταση φθορών των δρόμων στα Φιλιατρά, καθώς και τους όρους αυτού, έλαβε προχθές το απόγευμα στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας. Ο προϋπολογισμός του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος» (Αρ. Μελ. 12/2011) ανέρχεται σε 58.142 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλούνται από τις τομές στο οδόστρωμα, οι οποίες έγιναν για το έργο των αποχετευτικών δικτύων της πόλης, ενώ σημείωσε πως μετά την εκτέλεση του έργου θα αποκατασταθούν τα προβλήματα.
 * Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επισήμανε πως έτσι όπως πάει να γίνει το έργο δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος, για να προσθέσει πως έπρεπε να έχουν προηγηθεί οι συνδέσεις και να γίνει η αποκατάσταση με σχεδιασμό και προγραμματισμό, για να μην προκαλούνται μετά τα ίδια προβλήματα.
* Παρά τις παρατηρήσεις του κ. Σωτηρόπουλου, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, καθώς όλοι αναγνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους των Φιλιατρών και τους κινδύνους για οδηγούς οχημάτων και δικύκλων, καθώς και για τους πεζούς

** Μπλεμενιάνοι Κυπαρισσίας
~ Όχι μόνο δε βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά πήραν και τον κάδο!
 * Δυστυχώς, στο Δήμο Τριφυλίας συνέβη και αυτό: Μετά από εξώδικη αναφορά / αίτηση πολιτών - κατοίκων των Κάτω Μπλεμενιάνων Κυπαρισσίας για τα σκουπίδια στον οικισμό τους, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά και το δημοσίευμα του «Θ» που ανέδειξε το πρόβλημα που έχει προκληθεί από τη μη συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων, τους πήραν τον κάδο! Ναι, πήραν τον κάδο που εξυπηρετούσε τον οικισμό των Κάτω Μπλεμενιάνων με περισσότερες από 20 οικίες.
 * Θυμίζουμε πως, όπως είχαμε γράψει και στο φύλλο της 16ης Οκτωβρίου, «μηνυτήρια αναφορά, προς την Εισαγγελέα Κυπαρισσίας, κατά παντός υπευθύνου, για τα σκουπίδια στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας κατέθεσε κάτοικος του οικισμού των Κάτω Μπλεμενιάνων. Ο πολίτης αυτός κατέφυγε στη Δικαιοσύνη καθώς εδώ και μήνες, από τις αρχές του καλοκαιριού, το απορριμματοφόρο του Δήμου Τριφυλίας δε συλλέγει συχνά, όπως οφείλει, τα απορρίμματα από κάδους στους Κάτω Μπλεμενιάνους, όπου ο ίδιος με την οικογένειά του και αρκετές άλλες οικογένειες διαμένουν μόνιμα. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να γίνεται η ζωή τους δύσκολη από την έντονη δυσοσμία και τα τρωκτικά, ενώ είναι ορατοί οι κίνδυνοι για την υγεία τους και των παιδιών τους».
* Όπως μας είπε χθες ο κάτοικος, «μετά και το δημοσίευμα, όχι μόνο δε βελτιώθηκε η κατάσταση με τα σκουπίδια, αλλά μας πήραν και τον κάδο! Έχουμε μιλήσει στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο, έχουμε μιλήσει στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα, αλλά, τελικά, μας πήραν τον κάδο και μας πετάνε “μπαλάκι” ο ένας στον άλλον. Ποιος είναι, επιτέλους, αρμόδιος; Ποιος κάνει κουμάντο στο Δήμο; Είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας; Να μας απαντήσουν οι εκλεγμένοι εγγράφως, ποιος κάνει κουμάντο: Εκείνοι ή υπάλληλοι, που κάνουν ό,τι θέλουν; Ποια είναι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους; Ακόμα από το Δήμο δεν έχουν απαντήσει εγγράφως στην εξώδικη αίτηση που τους καταθέσαμε. Γιατί μας προσβάλλουν έτσι; Μας εκδικούνται και γιατί;».

** Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

~ Παρουσίαση του Χορογραφικού Εργαστηρίου «7+1» την Κυριακή
 * Παρουσίαση του χορογραφικού εργαστηρίου «7+1», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (14-21 Ιουλίου) από τις ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα και Φora, θα προβληθεί την προσεχή Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
* Η παρουσίαση περιλαμβάνει προβολή βίντεο από την παράσταση που προέκυψε από το εργαστήρι και συζήτηση ανατροφοδότησης (feedback session).
 * Το «7+1» είναι ένα χορογραφικό εργαστήρι, που ξεκίνησε με το σκεπτικό να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική διαδικασία της κάθε ομάδας και να γνωρίσουν τις τεχνικές και τη μεθοδολογία της.
* Η συλλογική αυτή πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε στην πρώτη της απόπειρα από το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και συνεχίζεται με την υποστήριξη και στο πλαίσιο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

** Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη

~ Παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής
 * Έστω και μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκε, τελικά, η χθεσινή εκδήλωση στην Καλαμάτα παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννη Βαρουφάκη, από τα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ποταμός», με τίτλο «Κρίσης λεξιλόγιο: οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν».
* Βέβαια, ο συγγραφέας δεν κατάφερε να είναι παρών στην εκδήλωση, αλλά μέσω σύνδεσης skype από την Αθήνα μίλησε για το βιβλίο, όσο και με τους παρευρισκόμενους πολίτες για την οικονομική κρίση και όλα αυτά που καταδυναστεύουν τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες.
 * Σε ό,τι αφορά το «Κρίσης λεξιλόγιο», πρόκειται για ένα «πασπαρτού» για τους οικονομικούς όρους που το τελευταίο διάστημα μας «βομβαρδίζουν». Όροι όπως CDS, spreads κ.λπ. που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες λέξεις στο μέσο –και όχι μόνο– Έλληνα. Ακατάληπτες έννοιες που οι μηχανισμοί που εκπροσωπούν διαπραγματεύονται το μέλλον της χώρας και των πολιτών.
* Ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός Γιάννης Βαρουφάκης μέσα από το βιβλίο προσφέρει ένα βοήθημα για την κατανόηση των τεκταινόμενων στη διεθνή οικονομία, αλλά και την τοπική τους αντανάκλαση.
* Όπως περιγράφει ο ίδιος ο συγγραφέας, «”δεν υπάρχει μεγαλύτερος σύμμαχος στη μελαγχολία από την απραξία. Και καμία γιατρειά καλύτερη από την πράξη”. Τάδε έφη το 1621 ο Robert Burton, στο κλασικό του βιβλίο “Η Ανατομία της Μελαγχολίας”. Ήταν το βιβλίο που διάβαζε κάθε πρωί, για να βρει το κουράγιο να σηκωθεί από το κρεβάτι του ο μελαγχολικός Dr Johnson.
* Και ποια “πράξη” επέλεξε ο Dr Johnson ώστε να αποδράσει από τη μελαγχολία που τον καταδυνάστευε; Τη λεξικογραφία. Την καταγραφή και απόδοση των όρων που συνιστούσαν τον καθημερινό αγώνα να εκφράζουμε και να διαμορφώνουμε τις σκέψεις μας».
* Όπως διαπιστώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, «σήμερα, εδώ στην Ελλάδα της κρίσης, η μελαγχολία ξεπέρασε τα όρια του ατομικού και κινδυνεύει να μολύνει το σώμα της κοινωνίας ολόκληρης. Η πράξη, όπως έλεγε ο Burton, είναι η καλύτερη γιατρειά. Συλλογικά και ατομικά. […] Η λεξικογραφική προσπάθεια που κρατάτε στα χέρια σας ελπίζει να διαταράξει την κοινή μας μελαγχολία θέτοντας τους όρους της κρίσης στο φως της κριτικής».

** ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ :
**  http://www.youtube.com/watch?v=-fkvfXXYaDw  ,




** Πριν 94 χρόνια
- ΧΘΕΣ το απόγευμα ο υποδηματοποιός Δημ. Μπάμπαλης ετραυμάτισε δια μαχαίρας εις την κεφαλήν και εις διάφορα μέρη του σώματός της την αοιδόν Κατίνα Αργυροπούλου έξωθι του Ξενοδοχείου Ύπνου η «Τριφυλία» ένεκα ερωτικών λόγων. Η κατάστασις της τραυματισθείσης είναι κρίσιμος. Ο δράστης συλληφθείς κρατείται εις την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν.
 - ΕΝ Μελιγαλά ανευρέθη προχθές έκθετον βρέφος έξωθι του Νεκροταφείου παραδοθέν εις τον πρόεδρον της Κοινότητος.
 - ΑΠΟ σήμερον αρχίζει διανομή ελαίου, έναντι Πρωτοδικείου εις Αποθήκας Μπενιάδου, δύο οκάδας κατ’ άτομον, προς 2,80 κατ’ οκάν. Το έλαιον τούτο είναι 40 χιλιάδας οκάδας και επομένως θα λάβωσιν όλοι και δεν πρέπει να σπεύσωσιν όλοι μαζί δια να μη γίνεται σύγχυσις. Πάντως όμως εντός 8 ημερών να φροντίση έκαστος να λάβη ολόκληρον την ποσότητα των δύο οκάδων κατ’ άτομον, έστω τμηματικώς.
 - ΧΘΕΣ το εσπέρας δια της εμπορικής αμαξοστοιχείας αφίκοντο τρία βαγόνια αλεύρων το εν των οποίων προορίζεται δια την τροφοδοσίαν των κατοίκων της πόλεώς μας.

**

 
***** ** ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-

 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-

 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/7-10-2011.html  , Αυτή την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011 .-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Οδοιπορικό στη μυθική Κίνα 2011 : 7/10/2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html  , Ανέκδοτα για όλους και για όλα :, Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2011 .-

 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , , Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτή τη Δευτέρα στην Ενημέρωση , 10 Οκτωβρίου 2011.- .

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/11-o-2011.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση 11 Oκτωβρίου 2011 .-

~** http://www.atlantide.gr/  , ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ -=Σύμβουλοι Αναπτυξης Ατομικών Επιχειρήσεων

http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  , Αρφαρά - Καλαμάτας -Μεσσηνίας 2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/12-2011.html  , Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Φωτογραφίες και Βίντεο από το Αρφαρά Μεσσηνίας .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/13-2011.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή και ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/15-10-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα Σάββατο 15-10-2011 Παραδείσια .-γ

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/15-16-2011.html  , Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/17-10-2011.html  , Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 , Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/18-0-2011.html  , Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011 , Τρίτη 18 0κτωβρίου 2011 στην ενημέρωσή .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-19-2011.html  , Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 , Tετάρτη , 19 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/20-2011.html  , Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 , Πέμπτη , 20 Οκτωβρίου 2011 Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/21-2011.html  , Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/22-23-2011.html#!/2011/10/22-23-2011.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης22και 23 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/23-2011.html  , Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 Ενημέρωση και πολλά ενδιαφέροντα .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/24-2011.html  , Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 Πολλά και διάφορα ...για πολλούς και για λίγους .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/t-25-201.html  , Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-26-2011.html  , Tετάρτη , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/t-26-2011.html  , ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ - ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ! Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/27-2011.html  ,. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 στην ενημέρωση , Το αγιάζι του σήμερα 27/10/2011 ,.-

* ** ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ :
**  http://www.youtube.com/watch?v=pgfWkyIjzPo  ,




** ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ :
«ΟΥΤΕ ΜΙΑΝ ΠΕΤΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ»

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/not-stone-of-my-country.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 «ΟΥΤΕ ΜΙΑΝ ΠΕΤΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ» Σ’ εὐχαριστῶ, Βεζύρη μου, διὰ τὴν ἀγάπην ὁπού ἔχεις εἰς ἐμένα, ἀλλὰ τὰ ὀκτακόσια πουγκιά, παρακαλῶ, μὴ μοῦ τὰ στείλης, ἐπειδὴ δὲν ἠξεύρω νὰ τὰ μετρήσω, καὶ ἂν...

 Χαμομηλάκια, το internet δεν είναι παιχνίδι
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/internet-is-not-game.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Δεν είναι παιχνίδι... Μικρέ εξερευνητή μόλις ανακάλυψες το μαγευτικό κόσμο του ίντερνετ; Έχεις την περιέργεια να εξερευνήσεις οτιδήποτε καινούργιο και ειδικά...τον υπολογιστή που βρίσκεται στο...

Στο internet δεν ξέρεις ποτέ πού είναι το παιδί σου.
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/internet.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Δείτε το και διαδώστε το... http://www.hamomilaki.gr/

Νεότερες οδηγίες - συμβουλές για το ύπνο των βρεφών Reduce the Risk of SIDS

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/reduce-risk-of-sids.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Από το 1992 τα περιστατικά αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS) έχουν μειωθεί σημαντικά με την εφαρμογή της οδηγίας όλα τα βρέφη να κοιμούνται ανάσκελα. I know it's best to put my baby...

Πως θα καταλάβεις αν το παιδί σου έχει δυσλεξία

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/how-would-you-know-if-your-child-has.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η δυσλεξία μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πως θα καταλάβεις έγκαιρα όμως ότι το παιδί σου έχει πρόβλημα; Γράφει ακατάστατα και δυσανάγνωστα. Ο παιδίατρος...

 Μαθησιακές Δυσκολίες παιδιών Learning Disabilities in Children
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/learning-disabilities-child.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Δώρα Παπαγεωργίου, Κλινική Ψυχολόγος Τι είναι οι Μαθησιακές Δυσκολίες (Μ.Δ.) Οι Μαθησιακές Δυσκολίες είναι μια σειρά διαταραχών, οι οποίες επηρεάζουν την ικανότητα του παιδιού να ερμηνεύει...

 Παιδική πορνογραφία: H σκληρή πραγματικότητα
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/child-pornography-harsh-reality.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Καθώς ο παγκόσμιος ιστός γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη πηγή γνώσης και διασκέδασης για τους περισσότερους χρήστες, δεν παύουν να... εμφανίζονται και ορισμένοι κακόβουλοι χρήστες οι οποίοι...

**Μενεγάκη: Παραλίγο τραγωδία στην Άνδρο

* Ώρες αγωνίας έζησαν πριν από λίγες μέρες η Ελένη Μενεγάκη και ο σύντροφός της Ματέο Παντζόπουλος όταν πληροφορήθηκαν ότι μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Βουρκωτή, πολύ κοντά στην Άχλα της Άνδρου και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του επιχειρηματία. Όπως αποκάλυψε το control tv, η πυρκαγιά είχε έκταση περίπου 2000 στρέμματα και στην περιοχή είχαν σπεύσει δύο αεροπλάνα και τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τις εστίες. Τελικά η φωτιά άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο αλλά μέχρι να γίνει αυτό, η αγωνία του ζευγαριού είχε χτυπήσει κόκκινο μιας και μόλις πρόσφατα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες για κάποια τμήματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Ματέο Παντζόπουλου. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχή και έτσι οι ώρες ανησυχίας τόσο της Ελένης όσο και του συντρόφου της έλαβαν τέλος.

** Ζέτα Μακρυπούλια: Στις Σεϋχέλλες χωρίς τον Μιχάλη

* Μακριά από τoν αγαπημένο της, Μιχάλη Χατζηγιάννη, θα βρίσκεται για τις επόμενες δέκα μέρες τουλάχιστον η 33χρονη ηθοποιός και παρουσιάστρια, καθώς οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις -τα τελευταία πέντε χρόνια είναι το κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας για τα ρούχα Raxevsky- την οδήγησαν και πάλι στο εξωτερικό. Η καινούρια φωτογράφηση για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις Σεϋχέλλες. Η Ζέτα Μακρυπούλια ταξίδεψε για τον εξωτικό προορισμό του Ινδικού Ωκεανού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ο φωτογραφικός φακός του OK! την εντόπισε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μαζί με τη φωτογράφο Ρούλα Ρέβη, μία ώρα πριν επιβιβαστούν στην προγραμματισμένη πολύωρη πτήση τους

** Ελεονώρα Μελέτη: Σιγή ιχθύος για τη νέα της σχέση

* Συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση της Ελεονώρας Μελέτη να καλέσει στην εκπομπή της τη Σήλια Δραγούνη. Ο λόγος; Η δεύτερη είχε μια σύντομη σχέση με τον πρώην της παρουσιάστριας, Γιάννη Ολζιέρσκυ, με τον οποίο η Ελεονώρα συνεχίζει να διατηρεί φιλικές σχέσεις. Την ίδια στιγμή η παρουσιάστρια του Star προσπαθεί να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την καινούργια της σχέση της. «Πριν γυρίσει σελίδα στη ζωή της και το ανακοινώσει, θέλει να νιώσει σίγουρη ότι ο άντρας που θα είναι δίπλα της θα είναι εκείνος που θα κάνει μαζί της οικογένεια», λέει στο περιοδικό «ΟΚ» στενή φίλη της Ελεονώρας και συνεχίζει: «Αυτή τη φορά θέλει να γίνουν όλα σωστά»!
** O Αιμίλιος Λιάτσος τα λέει όλα: «Γιατί έφυγα...
O Αιμίλιος Λιάτσος τα λέει όλα: «Γιατί έφυγα από το Star»
* Ο Αιμίλιος Λιάτσος επιτέλους μίλησε, ξεκαθαρίζοντας τα πάντα για την αποχώρησή του από το Star. «Εγώ έχω και μια παράλληλη δραστηριότητα, την εφημερίδα μου Παρασκευή+13, η οποία φέτος μπαίνει στον όγδοο χρόνο έκδοσής της και αυτό είναι τεράστια επιτυχία για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε», ανέφερε ο δημοσιογράφος και συνέχισε: «Ωστόσο, δεν σου κρύβω ότι τα τελευταία δύο τρία χρόνια είχα τεράστιο συνειδησιακό πρόβλημα με τις δύο ιδιότητές μου. Δηλαδή, ήμουν το πρόσωπο που εκφωνούσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενός σταθμού -και αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ήμουν πολύ προσεκτικός στο δημόσιο βίο μου, να μην προκαλώ με τις δηλώσεις μου, γιατί εκφράζω ένα ολόκληρο κανάλι- και, από την άλλη, έπρεπε να υπηρετήσω άψογα το ρόλο μου στην εφημερίδα. Λαμβάνοντας, λοιπόν, όλα αυτά υπόψη, αλλά και το ότι οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και το κλίμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την Ελλάδα, είχα αποφασίσει μέσα μου και το συζήτησα με τα στελέχη του καναλιού πως φέτος θα ήταν η τελευταία μου χρονιά στο κεντρικό δελτίο του Star -παρόλο που είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012». Σε ερώτηση αν ο ίδιος προτείνε τη διακοπή της συνεργασίας του με το Star, απάντησε: «Ναι, εγώ. Έχοντας κατασταλάξει πια ότι τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθώ σοβαρά με τη δική μου εταιρεία και επειδή το συμβόλαιό μου έληγε σε ενάμιση χρόνο, αποφάσισα να προτείνω ο ίδιος να διακόψουμε τη συνεργασία μας».
**  http://youtu.be/QPoYA5lPW44  , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !




**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου