Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης

Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης :
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ !!
"Περὶ θλίψεων «Πρέπει νὰ γνωρίζεις ὅτι μέσα στὶς θλίψεις καὶ τὰ παθήματα, στὴν ὑπομονὴ καὶ στὴ πίστη, εἶναι κρυμμένες οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ, ὅπως ἐπίσης καὶ ἡ δόξα καὶ ἡ ἀπόκτηση τῶν οὐρανίων ἀγαθῶν. Γιατί καὶ τὸ σιτάρι, ποὺ σπέρνεται στὴ γῆ, εἶναι ἀνάγκη πρῶτα νὰ δοθεῖ στὴ σήψη καὶ στὴν ἀτιμία, φαινομενικά, καὶ ἔτσι νὰ ἀπολαύσομε τὴν ὀμορφιὰ καὶ τὸν πολλαπλάσιο καρπό του. Ἂν ὅμως δὲν περνοῦσε ἀπὸ τὴ σήψη ἐκείνη καὶ τὴ φαινομενικὴ ἀτιμία, δὲν θὰ ἔβγαζε καρπό. Αὐτὸ λέει καὶ ὁ Ἀπόστολος: «Πρέπει νὰ περάσουμε πολλὲς θλίψεις γιὰ νὰ μποῦμε στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ». Καὶ ὁ Κύριος λέει: «Μὲ τὴν ὑπομονή σας, θὰ σώσετε τὶς ψυχές σας», καί: «στὸν κόσμο θὰ ἔχετε θλίψεις». ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ"
Στο  αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση : Δετέρα  17 Οκτωβρίου 2011 ,

** Παπανδρέου: Δεν περισσεύει κανείς στην μάχη
* Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι ελπίζουμε στις αποφάσεις του Ιουλίου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν περισσεύει κανείς στην μάχη «τη δίνουμε όλοι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα».
** Αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων
* Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που κατέθεσε ο Γιώργος Καμίνης. Ωστόσο, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας.
**Ο Ολάντ αντίπαλος του Σαρκοζί
* Ο Φρανσουά Ολάντ κέρδισε το χρίσμα του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γαλλία, εξασφαλίζοντας το 56,4% των ψήφων, ενώ η Μαρτίν Ομπρί ήρθε δεύτερη με 43,5%. Έτσι, ο Ολάντ θα είναι ο αντίπαλος του Σαρκοζί, στις προεδρικές εκλογές του 2012.

** Τετ-α-τετ Παπανδρέου-Σαμαρά
* Την οδό των διαδοχικών συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς επέλεξε ο πρωθυπουργός.
** Παραιτήθηκε ο Θωμάς Ρομπόπουλος
 * Παραιτήθηκε από βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ ο Θωμάς Ρομπόπουλος. Ο κ. Ρομπόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.
 * Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρομπόπουλος το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" είχε δηλώσει: “Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής. Δεν μπορώ να είμαι σε μία Βουλή που δεν μπορώ να αποφασίζω".

**Λούκα Κατσέλη: Δεν ψηφίζω το άρθρο 37
 * Την ώρα που ο κ. Ρομπόπουλος επέδιδε στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του, η Λούκα Κατσέλη επαναβεβαίωνε την πρόθεσή της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου την Πέμπτη.
 * «Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η δική μου στάση μου είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού», δήλωσε.

** Νέος γ.γ. Δημόσιας Τάξης και νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
* Mε απόφαση του ΚΥΣΕA και μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.
 * Επίσης, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου και του Υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή, νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ορίζεται ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, μέχρι σήμερα αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
 * Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας είχε προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του Υπουργείου.
 * Τέλος, το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

** Μόνο οι βουλευτές θα μάθουν άμεσα τους οφειλέτες του Δημόσιου

*Μόνο στους βουλευτές θα γνωστοποιηθούν άμεσα τα ονόματα όσων οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο, και όχι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Με βάση τους περιορισμούς που έθεσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομέων θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με 1.000 ονόματατα οφειλετών χωρίς όμως να διευκρινίζεται το πότε.
 * Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή, λέγοντας ότι η σχετική λίστα η οποία θα αφορά όσους χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι καταστάσεις με τους οφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ.
 * Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει τις λίστες στη δημοσιότητα παρά την έγκριση που έχει εξασφαλίσει από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
 * Σημειώνεται ότι, όσοι χρωστούν πάνω από 150 χιλ. ευρώ ανέρχονται σε περίπου 15 χιλ. φορολογούμενους. Συνολικά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 41 δισ. ευρώ και οφείλονται συνολικά από περίπου 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
~* Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στη Βουλή τα εξής:
 ~ Δημοσιοποίηση καταλόγων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου
 * Τώρα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να ενημερώσω την Επιτροπή για δύο ζητήματα τα οποία είναι μεγίστης, κατά τη γνώμη μου, σημασίας και επί των οποίων θα τοποθετηθώ αύριο στην Ολομέλεια, αλλά ήθελα να τα θέσω από τώρα:
 * Στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως πληροφορήθηκα, ο συνάδελφος κ. Ρήγας, ο οποίος είναι εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε αίτηση καταθέσεως εγγράφων, με την οποία ζητά από μένα, ως Υπουργό Οικονομικών, να καταθέσω στη Βουλή τους καταλόγους των οφειλετών του Δημοσίου, που βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανώτερες των 150.000 ευρώ.
 * Με την υπ’ αριθμόν 4/2011 γνωμοδότησή της που δημοσιεύτηκε στις 14 του μηνός, δηλαδή την Πέμπτη, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποδέχεται ως θεμιτή και εξυπηρετούσα το δημόσιο συμφέρον την δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονομάτων φυσικών προσώπων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.
 ~* Η Αρχή θέτει μία σειρά από όρους:
 * - Θέλει οι οφειλές αυτές να είναι μόνον φορολογικές -άρα να μην είναι για άλλους λόγους που αναφέρονται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων
- Θέλει να χαρακτηριστούν εισπράξιμες και άρα να μην περιλαμβάνονται οι μη εισπράξιμες
- Θέλει να διαχωριστούν τα πρόσωπα που έχουν πεθάνει φυσικά και βαρύνονται οι κληρονόμοι καθώς και όσοι είναι σε κατάσταση πτώχευσης
- Θέλει να διαχωριστούν όσοι έχουν προθεσμία για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ή όσοι περιμένουν την έκδοση απόφασης, τελεσίδικης μάλιστα, για ένδικα βοηθήματα ή μέσα.
- Και επίσης, θέλει να υπάρξει προειδοποίηση ατομική και περιθώριο 15 ημερών προκειμένου να προβάλλουν αντιρρήσεις επί εγγράφου ατομικής προειδοποιήσεως οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες.
* Εμείς θα λάβουμε φυσικά υπ’ οψιν την γνωμοδότηση αυτή αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που διανέμω περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει ότι όταν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αρχείο που περιλαμβάνει άνω των 1.000 ονομάτων, η πρόσκληση για την προβολή αντιρρήσεων γίνεται με δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο και όχι με ατομικές προσκλήσεις.
 * Στο μεταξύ, κρίνω ότι κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σύμφωνα με το Σύνταγμα και το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής, επειδή δεν συντρέχει λόγος στρατιωτικού ή διπλωματικού μυστικού, ό,τι γνωρίζει ο Υπουργός ως εκ της ιδιότητός του, μπορεί να το γνωρίζει και ο ερωτών βουλευτής, από την εμπιστοσύνη του οποίου εξαρτάται ο Υπουργός. Οι υποχρεώσεις εχεμύθειας και σεβασμού του απορρήτου που βαρύνουν τον Υπουργό και κάθε διοικητικό υπάλληλο, βαρύνουν κατά τη γνώμη μου αναλόγως, τον ερωτώντα βουλευτή, που στην περίπτωση αυτή θα λάβει γνώση όπως προβλέπει το άρθρο 133 παρ. 6 του Κανονισμού, δηλαδή επισκεπτόμενος την αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής.
 * Αυτό, λοιπόν, είναι κατά τη γνώμη μου η ορθή ερμηνεία του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής και των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος, με απόλυτο σεβασμό φυσικά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η γνωμοδότηση της οποίας θα ενσωματωθεί στους όρους της αντίστοιχης κανονιστικής πράξης, που είναι μία υπουργική απόφαση.
 * Τώρα, προς διευκόλυνση των βουλευτών θα αποστείλω αύριο στη Βουλή, απαντώντας στην ερώτηση και αίτηση καταθέσεως εγγράφων του κ. Ρήγα, τις καταστάσεις των οφειλετών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τις οποίες μπορούμε να ελέγξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό και θα ακολουθήσουν και οι καταστάσεις μεταξύ 150.000 και ενός εκατομμυρίου ευρώ.

** «Βολική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό» στο Πόλο ...  

* Για την κλήρωση του Παναθηναϊκού στην φάση των «16» του Γιούρο Καπ, που έφερε τους «πράσινους» αντιμέτωπους με τον Πανιώνιο, μίλησε ο προπονητής του «τριφυλλιού», Φάνης Κουντουδιός.

** **
** ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ :
~** Προς άμεση κατεδάφιση 85 αυθαίρετα κτίσματα

* Οι Δήμοι Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης στην κορυφή
 * Το προηγούμενο διάστημα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση με θέμα την επικείμενη κατεδάφιση 384 αυθαίρετων κτισμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
* Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά και ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ο αριθμός των κτισμάτων ανέρχεται σε 85.
* Μεταξύ των έξι καλλικράτειων Δήμων του νομού, αυτός της Καλαμάτας βρίσκεται στην κορυφή με 27 αυθαίρετα κτίσματα και ακολουθούν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με 21 και ο Δήμος Δυτικής Μάνης με 19.
* Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.
 * Σύμφωνα με το νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
* Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
* Στην ανακοίνωση που δόθηκε το προηγούμενο διάστημα στη δημοσιότητα αναφέρεται: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.
* Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά Περιφέρεια είναι ο εξής: Πελοπόννησος 384, Δυτική Ελλάδα 113 και Ιόνια Νησιά 70».
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σχετικό ρεπορτάζ στη χθεσινή «Καθημερινή», τα υπό κατεδάφιση κτήρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος.
* Όσον αφορά στο χάρτη των αυθαιρέτων, ο μεγαλύτερος αριθμός βρίσκεται στην παραλία. Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31.
* Σχετικά με τα αυθαίρετα ανά καλλικράτειο Δήμο, πρώτος στη λίστα είναι ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία με 125 και ακολουθούν ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με 44, ο Δήμος Ερμιονίδας στην Αργολίδα με 35, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία με 28 και ο Δήμος Καλαμάτας με 27.

** Ελαιόλαδο

* Η οργάνωση των Ισπανών προβλημάτισε τους Μεσσήνιους παραγωγούς  * «Άμα τα γράψεις αυτά και τα διαβάσουν οι δικοί μας στην Καλαμάτα, θα νομίσουν ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας» σκύβει και μου ψιθυρίζει στο αυτί ελαιοπαραγωγός της ΕΑΣ, κατά την ξενάγησή μας στο ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού «Ntra Sra del Pilar» της Χαέν στην Ισπανία, την περασμένη Πέμπτη. Παρόμοια τα σχόλια και των υπόλοιπων συναδέλφων του, ελαιοπαραγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι (ολοκληρώθηκε την Παρασκευή) και έχουν εντυπωσιαστεί, αλλά και προβληματιστεί ταυτόχρονα από τα όσα βλέπουν και ακούν.
 * Οι ίδιες αντιδράσεις επαναλαμβάνονται, όταν, λίγο αργότερα, η μεσσηνιακή αποστολή επισκέπτεται το κοντινό εργοστάσιο επεξεργασίας βιομάζας της ελιάς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
 ~ Ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός του κόσμου
* Ο πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός Ntra Sra del Pilar διαθέτει το μεγαλύτερο ελαιοτριβείο στον κόσμο, κόστους 28 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκή Ένωση, ισπανικό κράτος και τραπεζικό δάνειο. Μάλιστα, την παραμονή της επίσκεψης των Μεσσήνιων ελαιοπαραγωγών, είχαν μόλις γίνει τα επίσημα εγκαίνια, παρότι έχει ξεκινήσει να δουλεύει από πέρυσι.
* Με 1.700 φυσικά μέλη και δυναμική 14.000 εκταρίων (140.000 στρέμματα) το ελαιοτριβείο παράγει περίπου 74.000 τόνους λάδι το χρόνο (ολόκληρη η Μεσσηνία φτάνει μέχρι 50.000), ενώ στο φουλ της παραγωγής μπορεί να δεχθεί έως και 2.000 τόνους καρπό την ημέρα. Η πλειοψηφία των αγροτών μελών του καλλιεργεί από 50-70 στρέμματα με ελιές, αλλά υπάρχουν και μεγαλύτεροι παραγωγοί με 300 ή και 500 στρέμματα. Ο συνεταιρισμός απασχολεί 40 εργαζόμενους, ενώ τον πρώτο λόγο έχει ο «μαέστρος», όπως τον αποκαλούν, ο άνθρωπος με τη μεγάλη εμπειρία γύρω από την όλη διαδικασία, ο οποίος δίνει τις κατευθύνσεις.
 ~ Αγρότες με ηλεκτρονική κάρτα
* Κι εδώ, όπως και στο συνεταιρισμό της «Oleoestepa», που είχαν επισκεφθεί νωρίτερα τα μέλη της ΕΑΣ λίγο έξω από τη Σεβίλλη, οι αγρότες πληρώνονται για τον καρπό, σύμφωνα με την απόδοσή του, και όχι για το λάδι. Φέτος, που η χρονιά χαρακτηρίζεται δύσκολη, η τιμή είναι 45 λεπτά το κιλό, ενώ το 2007 είχε φτάσει το 1 ευρώ. Επίσης, ο κάθε παραγωγός διαθέτει την ηλεκτρονική κάρτα, που μπαίνει στον υπολογιστή και εμφανίζει όλα τα στοιχεία για την παραγωγή, την καλλιέργεια και τα κτήματά του. Το Σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιέργειας, που περιλαμβάνει συλλογή στοιχείων και ταυτοποίησή τους με τα αγροτεμάχια - έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο. Ο παραγωγός δηλώνει από ποιο κτήμα προέρχεται ο καρπός, οπότε ο γεωπόνος έχει πλήρη εικόνα για τα καλλιεργητικά στάδια και τις φροντίδες που έχουν προηγηθεί, προκειμένου να παραχθεί το προϊόν στο συγκεκριμένο χωράφι.
* Ο συνεταιρισμός Ntra Sra del Pilar παράγει λάδι διαφόρων ποιοτήτων (έξτρα παρθένο, απλό παρθένο, κ.λπ.), αλλά, όπως συμβαίνει με τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς της Ισπανίας, δεν το τυποποιεί ούτε το πουλάει, πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα. Απλώς το παράγει και στη συνέχεια το δίνει στο δευτεροβάθμιο συνεταιρισμό, που το τυποποιεί και το εμπορεύεται. Ο καθένας, δηλαδή, έχει συγκεκριμένες και ξεχωριστές αρμοδιότητες.
* Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που έχει να κάνει με την ποιότητα, είναι ότι το λάδι, με το που θα παραχθεί, αφήνεται σε δεξαμενή για ένα 24ωρο, ώστε να «ηρεμήσει» και με την καθίζηση να απομακρυνθούν τα πρώτα κατάλοιπα. Έτσι, μπαίνει σε πιο καθαρή μορφή στην κανονική δεξαμενή, με αποτέλεσμα να διατηρείται καλύτερα στη διάρκεια του χρόνου.
 ~ Αξιοποίηση υποπροϊόντων στο 100%
* Η μονάδα επεξεργασίας και αξιοποίησης των υποπροϊόντων της ελιάς, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού Ntra Sra del Pilar, δίνει τη δυνατότητα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.
* Το εργοστάσιο, που επισκέφθηκαν οι συνεταιριστές της ΕΑΣ Μεσσηνίας, παραλαμβάνει τη μάζα από τα διφασικά ελαιοτριβεία. Ένα μέρος της γίνεται πυρηνέλαιο, ενώ το υπόλοιπο, με την ξήρανση, μετατρέπεται σε πυρηνόξυλο που χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εξυπηρετώντας περίπου 40.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
* Η μονάδα λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία, την οποία έχουν συστήσει 22 συνεταιρισμοί και αξιοποιεί στο 100% τα απόβλητα τόσο των ελαιοτριβείων όσο και της καλλιέργειας της ελιάς (στερεά και υγρά ελαιουργείων, κλαδέματα, φύλλα).

** Τιμή αμόλυβδης

* Από 1,676 έως 1,853 ευρώ στη Μεσσηνία  * Σε επιβολή πλαφόν στις λιανικές τιμές πώλησης όλων των καυσίμων –πλην του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου επρόκειτο να αρχίσει από χθες– προχώρησε τελικά το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να περιορίσει τα ανατιμητικά φαινόμενα που ήδη εμφανίστηκαν από τις προηγούμενες μέρες στην αγορά και πυροδοτούνται, κυρίως, από την απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.
* Για το Νομό Μεσσηνίας, η τιμή της αμόλυβδης 95 ορίστηκε στο 1,676, της αμόλυβδης 100 σε 1,853 και του πετρελαίου σε 1,485.
 * Το πλαφόν ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη στάση του αναλόγως της εξέλιξης των κινητοποιήσεων στα τελωνεία.
* Ως τιμές του πλαφόν ορίστηκαν οι μέσες τιμές που ίσχυαν σε κάθε νομό για κάθε τύπο καυσίμου την Πέμπτη, 13/10/2011, προκειμένου να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις, που θα προκαλούσαν αντιδράσεις από την πλευρά των πρατηριούχων.
* Από τη σύγκριση των τιμών του πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη και των μέσων τιμών που επικράτησαν προχθές, προκύπτει βεβαίως ότι μέσα σε μία ημέρα, από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή, αυτές αυξήθηκαν έως και 10 λεπτά/λίτρο.
* Εκτός, βεβαίως, από τις τιμές, αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και καταναλωτές είναι η έλλειψη δυνατότητας τροφοδοσίας με πετρέλαιο θέρμανσης. Αν και η διάθεσή του με το χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης ξεκίνησε χθες, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη διάθεσή του, διότι δεν κατέστη δυνατό να εκτελωνισθεί. Ακόμη και αν υπάρχουν αποθέματα στις αποθήκες των εταιρειών, η έξοδος των καυσίμων από αυτές προς τα πρατήρια γίνεται μόνο παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου.

** Σκουπιδότοπος Γιαννιτσανίκων

~ Πίστα μοτοκρός μετά από πρόταση της ΛΕΜΟΜΕ στο Δήμο  * Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Κουμάντος ανέστειλε τη λειτουργία της χωματερής στα Γιαννιτσάνικα. Ο Δήμος Καλαμάτας οδηγήθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης άλλης λύσης για την εναπόθεση των απορριμμάτων. Η έκταση των 54 στρεμμάτων, όμως, παρέμεινε στην ουσία αναξιοποίητη, ενώ η προσπάθεια δημιουργίας εκεί αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ δεν υλοποιήθηκε.
* Ήρθε, όμως, η ώρα και μέσω της εργολαβίας ανάπλασης ανενεργών ΧΑΔΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα προκύψει κάτι τελείως διαφορετικό, που θα αλλάξει την όψη την περιοχής. Η ιδέα «έπεσε» από τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Μεσσηνίας (ΛΕΜΟΜΕ) και αφορά στη δημιουργία πίστας μοτοκρός, που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας, με πολλά οφέλη για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα.
 * Σε συνδυασμό δε και με τις εγκαταστάσεις στο Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο πρώην αεροδρόμιο της Τριόδου, η Μεσσηνία θα μετατραπεί σε «μοτοσυκλετιστικό παράδεισο».
* Μιλώντας στο «Θ» ο αντιπρόεδρος της ΛΕΜΟΜΕ, Παν. Σάμιτας, είπε πως η έκταση είναι σχετικά επίπεδη. Υπάρχουν δύο ή τρία μικρότερα επίπεδα αρκετά πιο χαμηλά με δέκα μέτρα υψομετρική διαφορά, αλλά μια έξυπνη εκμετάλλευση του χώρου ίσως τα συμπεριλάβει στο σχεδιασμό. Η όλη περιοχή είναι αγροτική και η πλησιέστερη κατοικία βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση. Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι ασφαλτοστρωμένος, αλλά χρειάζεται συντήρηση. Όπως μας εξήγησε, «προ διετίας καταθέσαμε ως ΛΕΜΟΜΕ πρόταση αξιοποίησης του χώρου στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. Κατά λέξη ο δήμαρχος είχε πει ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας χώρος οδηγικής εξάσκησης για τους μοτοσικλετιστές εκεί, παρά να εξαντλούν τις ικανότητές τους μέσα στην πόλη. Πρόσφατα, προσκληθήκαμε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Χρ. Ριζά να επισκεφτούμε την πίστα της Μεγαλόπολης με σκοπό να αντλήσουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κι εμείς αντίστοιχα το χώρο του πρώην σκουπιδότοπου. Με χαρά ανταποκριθήκαμε και μετά από σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με τον ανάδοχο του έργου, έχουμε κάποια πρώτα σχέδια πιθανής διαμόρφωσης, χωρίς όμως να είναι κάτι οριστικό ή δεσμευτικό. Εκ μέρους του Δήμου το σχεδιασμό έχει αναλάβει ο συνάδελφος μηχανικός Γιώργος Σπυρόπουλος, επίσης μοτοσυκλετιστής και μέλος της ΛΕΜΟΜΕ. Να σημειωθεί πως έχει γίνει και μια σχεδιαστική πρόταση από την πλευρά του αναδόχου, που είναι όμως υπερφορτωμένη σε κτήρια και δραστηριότητες και μάλλον είναι δύσκολο να κατασκευαστεί, ειδικά αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς».
 ~ Ο στόχος και οι εγκαταστάσεις
* Ο στόχος «είναι να σχεδιαστεί μια πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού ικανών προδιαγραφών, ώστε κάποια στιγμή να μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Έτσι, προβλέπονται εγκαταστάσεις όπως χώροι στάθμευσης, οικίσκοι διάφοροι – ιατρείο, γραμματεία, τουαλέτες, ΜΜΕ κ.α. – αλλά και πίστα μήκους άνω των 1750 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων, με σημείο εκκίνησης τουλάχιστον 40 θέσεων αγωνιζόμενων. Όλα αυτά είναι δύσκολο να χωρέσουν σε 54 στρέμματα. Η αντίστοιχη πίστα της Μεγαλόπολης, που έχει φιλοξενήσει παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοκρός, έχει έκταση 200 στρεμμάτων και είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ. Στη δική μας περίπτωση θα γίνει προσπάθεια να κατασκευαστεί τουλάχιστον η πίστα, ενώ, ό,τι περισσότερο από τον κτηριακό εξοπλισμό του χώρου θα είναι καλοδεχούμενο. Ελπίζουμε δε, κάποια στιγμή να μας δοθούν οικίσκοι από τους σεισμούς, οι οποίοι με τις κατάλληλες τροποποιήσεις μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν».
* Πρόσφατα, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Καλαμάτας ζήτησε τη συμμετοχή της Λέσχης στην υλοποίηση χωμάτινης διαδρομής για μηχανοκίνητο αθλητισμό στο συγκεκριμένο χώρο, που έγινε με χαρά αποδεκτή.
* Όσον αφορά στο αν η διαχείριση του χώρου θα ανήκει στη ΛΕΜΟΜΕ, ο αντιπρόεδρός της απάντησε πως «πρόκειται για μια μεγάλη συζήτηση που δε νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα της. Η Λέσχη, πάντως, θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να διαχειριστεί το χώρο αυτό, όταν έρθει η ώρα. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι απόφαση του ιδιοκτήτη του χώρου, δηλαδή του Δήμου Καλαμάτας».
 ~ Διεκδίκηση αγώνων
* Στους σκοπούς της Λέσχης περιλαμβάνεται αρχικά η προπόνηση των μοτοσυκλετιστών και στη συνέχεια η διεκδίκηση αγώνων, θέμα που, όπως επισήμανε, «έχει φουντώσει τις συζητήσεις στις εκδρομές μας». Ο κ. Σάμιτας παρατήρησε ότι για να για να διοργανωθούν αξιοπρεπώς αγώνες, «πρέπει να προηγηθεί οργάνωση. Και η οργάνωση απαιτεί χρόνο, χρήμα και προσωπικό κόπο. Νομίζω ότι όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να βάζουμε στόχους που μπορούμε να πετύχουμε. Αν κοιτάμε υπερβολικά μπροστά κινδυνεύουμε να χάσουμε το “αύριο”. Προσωπικά το “αύριο” και το “μεθαύριο” με ενδιαφέρουν».
* Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς να είναι γνωστός ο χρόνος ολοκλήρωσής τους. Σίγουρα όμως η Λέσχη θα παρακολουθεί την εξέλιξή τους.
 ~ Πολλαπλά τα οφέλη
* Στο ερώτημα τι σημαίνει για την Καλαμάτα, αλλά και τη Μεσσηνία, η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου, η απάντηση ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα: «Για κάποιους παλιούς μοτοσυκλετιστές της Καλαμάτας αυτό είναι όνειρο 30 ετών. Και χαίρομαι πολύ που τώρα κάτι γίνεται. Εκ μέρους όλων, νομίζω, των μοτοσυκλετιστών, ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και για τις πολλές θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά ΜΟΤΟ, κάτι που είχαμε ζητήσει επίσης προ διετίας από το δήμαρχο και υλοποιήθηκε. Επίσης, τον αντιδήμαρχο και συνάδελφο μηχανικό Χρ. Ριζά, που έχει δει το θέμα της πίστας τόσο ζεστά. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την Καλαμάτα και γενικότερα για τη Μεσσηνία. Εκτός από το πασιφανές όφελος προς τους Καλαματιανούς – Μεσσήνιους μοτοσυκλετιστές, θα αναφέρω και τους σίγουρους επισκέπτες από άλλα μέρη που θα έρθουν να τρέξουν την πίστα μας. Φαντάζομαι θα έχετε δει, κυρίως Κυριακή πρωί, αγροτικά αυτοκίνητα φορτωμένα με ένα ή δυο μοτοσυκλέτες χωμάτινες να πηγαίνουν κάπου. Σαν όνειρο βλέπω να έρχονται, λοιπόν, κι εδώ από αλλού. Θα είναι διαφήμιση για τον τόπο μας. Να αλλάξει και η εντύπωση του κόσμου για το μοτοσυκλετιστή. Για μας η μοτοσυκλέτα είναι ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης, ειδικά εντός της πόλης, η ΛΕΜΟΜΕ είναι η αφορμή για να πηγαίνουμε οργανωμένα και με ασφάλεια τις εκδρομές μας και η πίστα θα είναι χώρος άθλησης και αναψυχής».

** Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

~ Σύντομα οι πρώτες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου  * Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες αποφάσεις από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως δήλωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης.
* Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί 62 αιτήσεις, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν, ενώ τη δωρεάν συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου για οφειλές που έχουν προς τράπεζες έχουν ζητήσει περίπου 500 πολίτες.
* Μάλιστα, ο αριθμός πλέον των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αυξάνεται καθημερινά.
 ~ Αποφάσεις
* Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, όσο επιδεινώνεται η οικονομική κρίση, τα προβλήματα του κόσμου αυξάνουν, και όσο οι εφάπαξ εισφορές και η φορολογική καταιγίδα συνεχίζονται, τόσο επίσης μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που προσφεύγουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ανήμποροι πλέον να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να πληρώσουν στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια.
* «Έρχονται να τους διορίσουμε δωρεάν δικηγόρο για την εξωδικαστική επίλυση των οφειλών τους απέναντι στις τράπεζες. Έχουν κατατεθεί αρκετές αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και οι πρώτες αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Ήδη η νομολογία σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνεται ευνοϊκά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Χαρακτηριστική περίπτωση τελευταία είναι στη Λάρισα, όπου το Ειρηνοδικείο διέγραψε οφειλή 27.000 ευρώ από άνεργη, η οποία δεν μπορούσε να πληρώσει. Είμαι αισιόδοξος ότι και το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας θα προχωρήσει σε σημαντικές διαγραφές χρεών», σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.
* Ο κ. Μαργέλης υπενθύμισε ότι στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εντάσσονται μόνο φυσικά πρόσωπα και ο νόμος έχει προσαρμοσθεί για ανθρώπους που είτε δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους είτε έχουν μόνο μια κύρια κατοικία: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν και το δικαστήριο θα περιορίσει τις οφειλές και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση», συμπλήρωσε.
* Ακόμα και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πλέον σημαντικές περικοπές στο μισθό τους μπορούν να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και να ζητήσουν, με τα νέα δεδομένα γι’ αυτούς, διαγραφή τμήματος του χρέους τους.
* Οι τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, εξακολουθούν να τηρούν σκληρή στάση: «Ακόμα από τις τράπεζες στην Καλαμάτα καμία υπόθεση δεν έχει κλείσει συμβιβαστικά. Οι τράπεζες τηρούν μια σκληρή γραμμή, αλλά μόλις βγουν οι πρώτες αποφάσεις από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, θα καταλάβουν ότι πρέπει και αυτοί πλέον να συμβιβασθούν. Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης, εάν οι όροι του συμβιβασμού με την τράπεζα δεν είναι ικανοποιητικοί για αυτόν, να μη διστάζει να προσφύγει στο δικαστήριο, διότι είναι σίγουρο ότι θα πετύχει καλύτερη ρύθμιση».

**Tάνγκο στην Καλαμάτα

~ Ραντεβού στην επόμενη μιλόνγκα!
 * Από τις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο, το αργεντίνικο τάνγκο κατέκτησε τον κόσμο και αγαπήθηκε και στη Μεσσηνία. Άγνωστη λέξη μέχρι πρότινος, η μιλόνγκα, προγραμματισμένη συνάντηση ανθρώπων για να χορέψουν τάνγκο, έχει γίνει πλέον αγαπημένος τρόπος διασκέδασης των Καλαματιανών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, παραδίδονται στο πάθος και την εγγύτητα του φλογερού ζευγαρωτού χορού, που έχει περισσότερα κοινά με το ελληνικό ταμπεραμέντο απ’ όσα ίσως φανταζόμαστε οι «αμύητοι». Τι κάνει, όμως, δεκάδες ανθρώπους να συναντιούνται κάθε εβδομάδα –στο Rex, στο Speak Easy, στο Ηλύσιον, ακόμα και στο Πατινάζ του Πάρκου ΟΣΕ έχει διοργανωθεί μιλόνγκα- για να χορέψουν τάνγκο;
 * Γιατί γνωρίζει τόσο μεγάλη άνθιση στα χοροδιδασκαλεία, σε σημείο να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, σε σύγκριση με άλλους ελληνικούς και ξενόφερτους χορούς; Για το φαινόμενο (που αν είναι μόδα και θα περάσει ή ήρθε για να μείνει, ο χρόνος θα δείξει) μιλήσαμε με τρεις δασκάλους του τάνγκο.
* Χορεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στα δεκαεννιά, με την είσοδό του στη Γυμναστική Ακαδημία, η ενασχόληση έγινε συστηματική. Τότε συμμετείχε όμως σε συγκροτήματα παραδοσιακών χορών. Το 2000 μπήκε στον κόσμο του τάνγκο.
* «Από εκεί και πέρα, μέχρι σήμερα, το τάνγκο με έχει κερδίσει 100%. Παρότι διδάσκω και λάτιν, το τάνγκο έχει αρχίσει και με κερδίζει ολοκληρωτικά», λέει ο Θωμάς Παλάντζας, που διδάσκει τάνγκο στη σχολή του «Dance Flame» στην Καλαμάτα.
* Με την παρτενέρ του, Στεφανία Κνίτελ, κατέκτησαν μάλιστα την πέμπτη θέση στο φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τάνγκο της Αργεντίνικης Ομοσπονδίας. Η Καλαμάτα ήταν η μόνη επαρχιακή πόλη που συμμετείχε στο διαγωνισμό.
* «Έχουμε δύναμη στο τάνγκο και μπορούμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας, η οποία ούτως ή άλλως θεωρείται η πόλη του χορού», λέει ο Θωμάς Παλάντζας.
* Ο ίδιος παρατηρεί ότι το τελευταίο διάστημα συνεχώς μεγαλώνει το κοινό του τάνγκο στην Καλαμάτα. «Οι Μεσσήνιοι το έχουν αγκαλιάσει», κάτι που δε θεωρεί τυχαίο.
* «Το τάνγκο είναι ένας χορός που ταιριάζει στο ταμπεραμέντο του Έλληνα. Έχει πάθος, δυναμισμό και, επιπλέον, ταιριάζει πολύ και στους άντρες. Σε αντίθεση με τους λάτιν χορούς, οι Καλαματιανοί άντρες είναι δεκτικοί στο να κάνουν τάνγκο».
* Και στην Αργεντινή, άλλωστε, το τάνγκο ξεκίνησε ως κατ’ εξοχήν αντρικός χορός. Προερχόμενο από συνένωση ευρωπαϊκών, νοτιοαμερικανικών και αφρικανικών στοιχείων, το τάνγκο γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα, στα καταγώγια και τα μπορντέλα της εποχής, όπου αναγκαστικά –ελλείψει ικανού αριθμού γυναικών - οι άντρες χόρευαν μεταξύ τους. Η μετανάστευση το εξάπλωσε σε όλο τον κόσμο.
* «Με τους λαϊκούς ελληνικούς χορούς το τάνγκο έχει πολλά κοινά στοιχεία», σημειώνει ο Θωμάς Παλάντζας. «Με το χασάπικο οι ρυθμοί είναι ίδιοι. Στο πώς ξεκίνησε το ζεϊμπέκικο βρίσκουμε κοινά. Τάνγκο και ζεϊμπέκικο έχουν κατά κάποιον τρόπο κοινή, παράλληλη πορεία. Όπως και το τάνγκο, το ζεϊμπέκικο ξεκίνησε από τα καταγώγια, απαγορευμένο. Είναι ενδιαφέρον να δεις την παράλληλα διαδρομή τους. Και τα δυο μιλάνε για πάθος, για χωρισμούς, για αγάπες».
* «Το τάνγκο είναι τρόπος ζωής. Έχει δική του κουλτούρα», συνεχίζει. «Δεν είναι απλώς ότι κάνω βήματα. Το τάνγκο είναι πάθος, είναι επικοινωνία, είναι δύο άνθρωποι που ουσιαστικά είναι ένας, μια αγκαλιά. Εκεί καταβάλλουμε προσπάθεια, να μπορέσουμε να μεταδώσουμε αυτή την κουλτούρα, διοργανώνοντας μιλόνγκες, στις οποίες μπορεί ο χορευτής να εξελιχθεί, ζώντας και χορεύοντας τάνγκο σε πραγματικές συνθήκες».
 * Οι μιλόνγκες είναι ανοιχτές σε όλους. Ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν ξαναχορέψει μπορούν να συμμετάσχουν, αφού συνήθως οι βραδιές ξεκινούν με δωρεάν διδασκαλία στους αρχάριους. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες πίνουν ποτό, ακούνε υπέροχη μουσική, γνωρίζονται μεταξύ τους.
* «Αυτό που ευχαριστιόμαστε πιο πολύ είναι οι μιλόνγκες», μου λέει ο Χρήστος Διακουμέας, που μαζί με τη Βασιλική Ντανταβασίλη παραδίδουν δωρεάν μαθήματα τάνγκο στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας. «Χορεύουμε με ανθρώπους που ίσως δεν έχουμε ξανασυναντήσει, ανταλλάσσουμε απόψεις, όχι μόνο για το χορό. Η μιλόνγκα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μια βραδιά που απευθύνεται αποκλειστικά σε χορευτές. Οι επίσημες μιλόνγκες έχουν ειδικό πρωτόκολλο, μόνο τάνγκο, για να μιλήσεις πρέπει να βγεις έξω. Εμείς είμαστε πιο χαλαροί».
* Ο Χρήστος Διακουμέας παραδέχεται πως η γυναίκα του τον παρακίνησε να ασχοληθεί με το τάνγκο. «Τον πρώτο χρόνο αρχίσαμε να επικοινωνούμε σε αυτό που λέμε την ουσία του τάνγκο. Όλο και πιο ζεστά, εξέλιξα την τεχνική μου. Ως ζευγάρι χορέψαμε και εκτός Καλαμάτας. Τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια ασχολούμαι εντατικά με το τάνγκο, είναι για μένα τρόπος ζωής», σημειώνει.
~ Όταν του προτάθηκε από το Κέντρο Νέων να το διδάξει, δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.
* «Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να το μοιραστούμε με, πολλούς όπως αποδείχθηκε, ανθρώπους», λέει.
* «Το ότι το τάνγκο κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Θεωρώ ότι είναι μια ανάγκη της εποχής το τάνγκο. Προσφέρει επικοινωνία, σημαίνει να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους, να μοιράζεσαι, κάτι που λείπει στην καθημερινότητά μας».
* Είναι και θέμα του πώς αντιμετωπίζεις τη διασκέδαση: «Εγώ, για παράδειγμα, δεν μπορούσα να κάτσω εύκολα σε ένα μπαρ να πιω ένα ποτό. Δε μου έλεγε κάτι. Το να πάω όμως σε μια μιλόνγκα, όπου θα χορέψουμε τάνγκο και θα μιλήσουμε, το κάνω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση».
~ Το τάνγκο ανταποκρίνεται στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα; τον ρωτάω.
* «Η γνώμη μου είναι ότι το τάνγκο δεν είναι αργεντίνικο μόνο», απαντά. «Ξεκίνησε βέβαια από εκεί, αλλά υπάρχει μέσα στον καθέναν. Τάνγκο είναι να δώσεις κάτι από μέσα σου. Όλοι έχουμε να δώσουμε».
 * Νεαρή ταλαντούχα χορεύτρια, η ιδιοκτήτρια του «Vive Bailando», Μαρία Σκαφιδά, λέει πως το τάνγκο γνωρίζει άνθιση στη Μεσσηνία, «γιατί και οι άντρες μπορούν να συμμετέχουν».
* «Μέχρι τώρα θεωρούσαν το λατινόφερτους χορούς ως πιο γυναικείους και δεν μπορούσαν να εκδηλωθούν. Το ταμπεραμέντο που μας δίνουν αυτοί οι λατινοαμερικάνικοι χοροί είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του Έλληνα. Έχουν πολλή κίνηση στη λεκάνη, στους γοφούς, σε αντίθεση με τους δικούς μας παραδοσιακούς χορούς και τη χορευτική κουλτούρα της Ελλάδας».
* «Το τάνγκο, όμως, είναι πιο κοντά σε εμάς. Ο άντρας στο τάνγκο έχει αγέρωχο, αρρενωπό στυλ. Δεν υπάρχει λίκνισμα, δεν υπάρχει κίνηση στους γοφούς. Είναι πιο αντρικός χορός. Ο άντρας καθοδηγεί την ντάμα του, οι κινήσεις της δίνονται από αυτόν, από δική του πρωτοβουλία. Έχει ένα δικό του στυλ, ένα δικό του ταμπεραμέντο».
* Παρότι μέχρι σήμερα έρχονται στη σχολή της κυρίως μεμονωμένα άτομα για να μάθουν τάνγκο, «προσπαθούμε να ενισχύσουμε στα ζευγάρια την ιδέα να χορεύουν μαζί», λέει η Μαρία Σκαφιδά.
* «Το τάνγκο φέρνει πολύ πιο κοντά τα ζευγάρια. Κάνουν κάτι μαζί το οποίο μπορεί να τους δέσει περισσότερο. Πιστεύω ότι ο χορός γενικότερα βγάζει συναισθήματα και στοιχεία του χαρακτήρα, που ίσως δε θα γνωρίζαμε αλλιώς. Γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας μέσα από το χορό. Ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που περνάμε, που υπάρχει άγχος, γκρίνια, ένταση για το οικονομικό και δοκιμάζεται το θετικό στοιχείο ανάμεσα στα ζευγάρια, το τάνγκο μπορεί να εμπλουτίσει τη σχέση τους με το πάθος, την ποιότητα και την ιδιοσυγκρασία που προτείνει».
~ Η ίδια ξεκαθαρίζει πως για το τάνγκο δεν έχει ηλικία, ούτε απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.
* «Δε χρειάζεται κάποια σωματική διάπλαση ή συγκεκριμένα προσόντα. Αυτό που χρειάζεται είναι θετική διάθεση, αγάπη για το χορό και επιθυμία να διοχετεύσουμε κάπου την ενέργειά μας. Μαθαίνουμε συνεχώς καινούρια πράγματα στο τάνγκο, βλέπουμε συνεχώς αποτελέσματα και, κυρίως, αποκτούμε ένα ιδιαίτερο, γοητευτικό στιλ».
 *Μάθετε περισσότερα για το τάνγκο και για τις επόμενες μιλόνγκες:
Dance Flame, τηλ. 27210 94142
Viva Bailando, τηλ. 27210 90303
Κέντρο Νέων Καλαμάτας, www.ngokane.org, Facebook: Pasos Del Alma

** Ομάδα Γευσιγνωσίας

~ Βραβεία σε τρία τυποποιημένα μεσσηνιακά ελαιόλαδα
 * Τρία τυποποιημένα μεσσηνιακά ελαιόλαδα βράβευσε χθες βράδυ η Ομάδα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας. Το 1ο βραβείο απέσπασε ο Παναγιώτης Πετράκος από την Κορώνη, για το «Corone Olive Oil», το 2ο η εταιρεία ΑΓΡΟΒΙΜ από την Καλαμάτα για το «Ελαιώνιον» και το 3ο ο Δημήτρης Καφετζής από την Κορώνη για το «Koroneiko».
 * Πρόκειται για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διοργάνωσε τον περασμένο Μάιο η νεοσύστατη ομάδα γευσιγνωσίας, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του επ. καθηγητή της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ιδρύματος Βασίλη Δημόπουλου, ο οποίος στη χθεσινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο ΤΕΙ, μίλησε για το θέμα. Ανέλυσε τι είναι η ομάδα γευσιγνωσίας, το ιστορικό της στη Μεσσηνία, το πώς μπορεί να ενισχυθεί και να βοηθήσει το ελαιόλαδο.
~ Περισσότερα από την εκδήλωση στο επόμενο φύλλο του «Θ».

** Δημ. Αδαμόπουλος

~ Μείωση κατά 50% των συνδρομών του Επιμελητηρίου  * Για μείωση των συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου κατά 50% από 1/1/2012 δεσμεύεται ο υποψήφιος για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κτηματομεσίτης Δημήτρης Αδαμόπουλος, σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού του.
* Μιλώντας στο «Θ», αναφέρεται στις αδυναμίες λειτουργίας του Επιμελητηρίου και στα πρώτα σχέδια μέσω των οποίων βλέπει την ενίσχυση του ρόλου του.
 * -Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στη λειτουργία του Επιμελητηρίου, όπως εσείς τα βλέπετε και πώς πιστεύετε ότι μπορούν να αντιμετωπισθούν; Πώς πρέπει το Επιμελητήριο σήμερα να συνδράμει τον επιχειρηματία στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει;
* Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκπροσωπεί 12.000 επιχειρήσεις. Εκτός από σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα βιομηχανίας εμπορίου, τουρισμού, εξαγωγών κ.λπ., είναι και ο θεματοφύλακας των επιχειρήσεων. Μπορεί μέσα από οργανωμένες δράσεις, οι οποίες θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται από ανθρώπους που είναι αποτελεσματικοί και από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, να φέρει αποτελέσματα και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, σε κλαδικές μεικτές εκθέσεις που μπορούμε να διοργανώσουμε με άλλα Επιμελητήρια της χώρας μας, που δεν έχουν ανταγωνιστικά προϊόντα προς τα δικά μας, όπως είναι τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδος. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς, με τον οποίο είμαστε μαζί και στη διοίκηση του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, για να γίνουν τέτοιες εκθέσεις και να σχεδιάσουμε από κοινού ακόμα και τουριστικές δράσεις. Στόχος μου, ως νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, είναι να μη φεύγει ούτε ένα ευρώ εκτός Μεσσηνίας, κι αυτό που θα φεύγει να είναι ανταποδοτικό. Για παράδειγμα, για μια εκδρομή που θα γίνει από την Καλαμάτα προς την Καστοριά και θα είναι από τα ΚΑΠΗ, ή από κάποιο σχολείο, φορέα ή σύλλογο, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόδοση από ένα σύλλογο της Καστοριάς που θα κάνει εκδρομή στην Καλαμάτα.
* Πρέπει να κινηθούμε πάνω σε αυτούς τους άξονες, να τονώσουμε την εσωτερική αγοραστική κίνηση. Θυμόμαστε αυτό που έκανε η κυβέρνηση της Κύπρου, που το Μάιο κάλεσε τους Κυπρίους να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, για να βοηθήσουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε. Αυτό πρέπει να το υλοποιήσουμε και εμείς στο εσωτερικό μας, μέσα από συμφωνίες που μπορούμε να κάνουμε με άλλα Επιμελητήρια της χώρας μας, όπως και με τα μεικτά Επιμελητήρια, το Ελληνορωσικό και Ελληνοβρετανικό, που είμαι και μέλος, το Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό.
 -Στις επαφές σας με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, ποια είναι τα ζητήματα που σας θέτουν;
* Όλους μας προβληματίζει σήμερα η οικονομική μας επιβίωση. Βλέπουμε τριγύρω μας λουκέτα. Στην Αθήνα είναι ακόμα πιο ανησυχητικό το φαινόμενο, αλλά ήδη και στην Καλαμάτα έχει αρχίσει να φαίνεται. Βλέπουμε όλοι τον τζίρο των πωλήσεών μας να μειώνεται και αντίστοιχα να αυξάνονται τα έξοδα. Όταν η κυβέρνηση ανεβάζει το ΦΠΑ, ανεβαίνει αντίστοιχα το κόστος και στο λογαριασμό του ρεύματος και στις υπόλοιπες δαπάνες.
* Ως κτηματομεσίτης και παλαιότερα έχω πει πως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών στεγών να συμβάλλουν στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μειώνοντας τα ενοίκια, ώστε να υπάρξει μια οικονομική ανακούφιση.
* Αυτό που δεσμεύομαι είναι ότι ως αυριανή διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα μειώσουμε κατά 50% τις συνδρομές των μελών μας, ώστε οι επιχειρηματίες να πληρώνουν όσα πληρώνουν και στα Επιμελητήρια της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Δυστυχώς, είμαστε το πιο ακριβό Επιμελητήριο, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και της Ελλάδας, γι’ αυτό και ο στόχος θα είναι, ως πρώτη κίνηση, από την 1η του 2012 να μειωθούν οι συνδρομές και να μειωθούν έτσι κατά τι και τα έξοδα των επιχειρηματιών.
 -Αρκετοί υποψήφιοι αυτή τη φορά για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Πώς βλέπετε την εξέλιξη του αγώνα;
* Οι πληροφορίες μου είναι ότι θα είμαστε 4 συνδυασμοί, αν και ο κ. Καραμπάτος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος. Ούτε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχαμε το ξεκαθάρισε. Είναι λίγο περίεργη η σιωπή του φέτος.
* Είναι θεμιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες. Πιστεύω ότι όλοι κινούμαστε με όραμα να συμβάλλουμε στη ανάπτυξη της Μεσσηνίας και στην πρόοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θεωρώ ότι είναι εποχή που πρέπει οι επαγγελματίες να κοιτάξουν με αντικειμενικά κριτήρια, να ψηφίσουν αυτούς που είναι επαγγελματικά καταξιωμένοι, αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν, ώστε να ξεφύγουμε από αυτή τη μιζέρια που μας έχει φέρει η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Άμεσα εκείνο που θα επιδιώξω, αν τα μέλη του Επιμελητηρίου εμπιστευτούν το συνδυασμό μας, είναι να αυξήσω τις ταμειακές εισροές όλων των επιχειρήσεων.- Πηγή  : Εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας  2011 .-

 ** Τσιγγάνοι ...έχουν ριμάξει τα σπίτια στη Μεσσηνία ....: !!!

~ Κάθε μέρα συλλαμβάνοντε ,  πηγαίνουν στα δικαστήρια ...και στη συνέχεια ελεύθεροι ..μέχρι τη δικάσιμη ...   Και πάει λέγοντας ....!
** Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

~ Με αποκορύφωμα το πανελλαδικό λουκέτο, που βάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου, από σήμερα αρχίζουν επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί του ΙΚΑ, παγώνουν οι συναλλαγές με τις εφορίες και υπολειτουργούν τα δικαστήρια.

** O Στίβ Τζόμπς και οι Κινέζοι : !!!! ???
.........................................
Οι Στιβ Τζομπς και οι Κινέζοι
 * Ο θάνατος του οποιουδήποτε ανθρώπου, γνωστού ή άγνωστου, φίλου ή εχθρού, καλού ή κακού, δεν παύει να είναι ένα θλιβερό γεγονός. Έτσι θλιβερό είναι και το γεγονός του θανάτου, του Στιβ Τζομπς, ιδρυτή της Apple.
* Όμως πολλές φορές, υπάρχει η τάση, όταν κάποιος πεθαίνει, να ωραιοποιείται η προσωπικότητά του. Θλιβόμαστε, για το θάνατο του Τζομπς, ως άνθρωποι, όμως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και την άλλη πλευρά.
* Ο Τζομπς, στην πραγματικότητα ήταν άλλος ένας μεγαλοκαπιταλιστής (από τους μεγαλύτερους, με προσωπική περιουσία 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και με την εταιρία του την Apple να έχει χρηματιστηριακή αξία 362 δισεκατομμυρίων δολαρίων).
~ Αποκτήθηκαν αυτά τα χρήματα, μόνο από την "εφευρετικότητα" και τον "οραματισμό" του Τζομπς;
* Στην εταιρία Foxconn, στην κινέζικη περιφέρεια της Ταϊβάν, όπου κατασκευάζονται εξαρτήματα της Apple, δεκάδες εργάτες έχουν αυτοκτονήσει, χωρίς να αντέχουν τις συνθήκες εργασίας. Μόνο το 2010 στο εργοστάσιο της Foxconn στο Shenzhen αυτοκτόνησαν 10 άνθρωποι.
 *  Πτώμα εργάτη της Foxconn
~ Οι εργάτες εκεί, διακόπτουν την εργασία τους μόνο για να κοιμηθούν, διατάζονται να στέκονται προσοχή στον ύμνο της εταιρείας, και οι χώροι διαμονής τους, θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το αποτέλεσμα είναι να αυτοκτονούν, πηδώντας από τα παράθυρα του εργοστασίου. Η λύση που έδωσαν οι συνεργάτες της Apple, για να τους αποτρέψουν από τις αυτοκτονίες, δεν ήταν βέβαια να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, αλλά τύλιξαν το εργοστάσιο με ατσάλινο συρματόπλεγμα, ώστε οι εργάτες να μην μπορούν να πέφτουν από τα παράθυρα!
 ~ Ο Τζομπς είναι πλέον στο πάνθεο των ηρώων του Καπιταλισμού. Οι Κινέζοι εργάτες, είναι και αυτοί σε ένα πάνθεο: στο πάνθεο των άγνωστων προλετάριων που πλήρωσαν με το αίμα τους το ότι βρίσκονταν στην λάθος πλευρά του Καπιταλισμού, και ποτέ δεν θα μάθουμε το όνομά τους.

**  ΓΡΑΦΕΙ , Ο Κώστας Χαρδαβέλας :
~ Ανελέητοι, ανάλγητοι, ζώντας τυφλά στον κόσμο των αριθμών τους οι άνθρωποι της Τρόικα (από την Λαγκάρντ και τον Τρισέ μέχρι τον τελευταίο λογιστάκο των Βρυξελλών που αποφασίζει τι θα μας κόψει και τι θα μας αφήσει), όλοι αυτοί έχουν βάλει 10 εκατομμύρια Έλληνες στο κρεβάτι του Προκρούστη.

 ~ Εκβιαστές, με κτηνώδη ένστικτα μας επιβάλλουν τον αφανισμό χωρίς καν να λογαριάζουν τα γηρατειά που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για να επιβιώσουν και τους Έλληνες που αυτοκτονούν πλέον μαζικά.
 ~ Και μην μου πει κανείς ότι αφού μας δίνουν λεφτά να ζήσουν μπορούν να καίνε έτσι τις ζωές μας και το μέλλον μας. Να πάρουν τα κωλοευρώ τους και να τα βάλουν εκεί που ξέρουν…
~  Αυτό δεν είναι πρόγραμμα σωτηρίας. Είναι οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης ενός λαού. Τύφλα να έχει ο Χίμλερ και ο Μέγκελε ο γιατρός του Θανάτου στα τρατόπεδα της ναζιστικής Γερμανίας.
 ~ Τώρα αποφάσισαν να μην μας δώσουν έγκαιρα την 6η δόση. Γιατί πρέπι να λιώσουμε και να υποκύψουμε πλήρως στα σκληρά τους μέτρα.
 ~ Είναι φανερό πλέον ότι παίζουν με τις ζωές μας. Γιατί αν η 6η δόση θα πήγαινε σε επιστροφές δανείων και τόκους, τότε θα μας είχαν δώσει τα λεφτά της 6ης δόσης έγκαιρα.
 ~ Όμως η εξόφληση από την Ελλάδα της επόμενης δόσης του δανείου πρέπει να γίνει τον Μάρτη. Οπότε τα λεφτά που θα μας έδιναν τώρα τον Οκτώβρη θα πήγαιναν σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου και στη λειτουργία του κράτους. Οπότε σου λέει άφησέ τους να πεθάνουν αφού τα λεφτά της 6ης δόσης τα χρειάζονται μόνο για τις εσωτερικές τους ανάγκες και αφού συνεχίζουν να αντιστέκονται ως λαός και όχι ως κυβέρνηση.
 ~ Όταν όμως το ηφαίστειο εκραγεί, όταν αυτός ο λαός πει «φτάνει πια», όταν η φωτιά του κοινωνικού ξεσηκωμού ανάψει τότε όλοι αυτοί της Τρόικα δεν θα πάρουν χαμπάρι πότε αυτή η φωτιά θα μεταδοθεί από την πλατεία Συντάγματος στην πλατεία Αγίου Πέτρου της Ρώμης, στην Πλας ντε λα Κονκόρντ των Παρισίων, στους δρόμους της Μαδρίτης και τέλος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης…

** Μη λυπηθείται κανέναν , πρέπει να αλλάξουν όλα και όλοι μας του Μητροπολίτη Λόγια αληθινά …γεμάτα ουσία…προς τους νέους, από τον Μητροπολίτη Νικόλαο.

 * “……Υπάρχει τρόπος να αντισταθούμε και ελπίδα να επιβιώσουμε. Πρέπει να αλλάξει η παιδεία μας. Να αποκτήσει πρώτη θέση στην εκπαίδευση μας η γλώσσα, η ιστορία, η σπουδή της πίστης και της παράδοσής μας, η καλλιέργεια της ελευθερίας του πνεύματος. Αυτά είναι ό,τι πιο σύγχρονο και επίκαιρο υπάρχει. Δυστυχώς, χάσαμε την εθνική μας υπερηφάνεια, την ιστορική συνείδηση και ψυχή μας, τη δύναμη της βαθειάς ευσέβειας που δημιούργησαν τον πολυδιάστατο πολιτισμό μας. Αρκεσθήκαμε σε συμβουλές και συμβολισμούς που κούρασαν, σε ιστορικές απομνημονεύσεις που δεν είχαν σημασία, σε κανόνες και πληροφορίες που αμέσως τα ξεχνάς. Και απορρίψαμε τον πλούτο μας χωρίς να τον έχουμε προηγουμένως γνωρίσει. Στην ισοπέδωση που επέβαλε η παγκοσμιοποίηση, η πατρίδα μας κατέβαλε το μεγαλύτερο ίσως τίμημα από όλες τις χώρες. Και έτσι φτωχύναμε σε πολιτισμό, παιδεία και πνεύμα. Και δεν το καταλάβαμε.
 * Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Καινούριο κρασί σε καινούρια ασκιά! Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δε θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, καιρός να μπούμε στο παιχνίδι όλοι. Κυρίως οι νέοι. Όλες οι καλές επαναστάσεις έγιναν από εμπνευσμένους νέους. Όχι από αγανακτισμένους, αλλά από υγιώς επαναστατημένους. Εσείς και πρέπει και μπορείτε να επιβάλλεται να αλλάξετε με δική σας πρωτοβουλία το μέλλον σας. Όχι με βια, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα. Οι επαναστάσεις δε γίνονται με βόμβες μολότωφ και λοστούς, ούτε με αυτοκαταστροφική προσφυγή σε ναρκωτικά ούτε με καταλήψεις, με graphiti στους τοίχους και μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.
 * Ζητήστε ποιότητα στην παιδεία σας. Ζητήστε τέτοια παιδεία που να αξίζει τον κόπο σας, τέτοια παιδεία που να επενδύει σε αυτήν το μέλλον σας. Το κατεστημένο σύστημα απέτυχε παταγωδώς. Μας δείχνει όμως τον μονόδρομο της επιστροφής στους θησαυρούς μας, την κατεύθυνση της διορθωτικής πορείας μας. Πρωτοτυπήστε απαιτώντας πρώτα από τους εαυτούς σας συνέπεια, προσπάθεια, ψηλούς στόχους, ποιότητα, ήθος. Ρωτήστε τους καθηγητές σας τι σημαίνουν αυτά και απαιτήστε κυρίως από τον θεολόγο σας να σας δείξει δρόμο για την αλήθεια. Αν δεν μπορούν να σας βοηθήσουν, πιέστε τους να καταλάβουν τις ανάγκες σας και την αποστολή τους. Αυτό να κάνετε με όλους μας. Κυρίως με τους ιερείς και την Εκκλησία. Μη λυπηθείτε κανέναν μας. Πρέπει να αλλάξουν όλα και όλοι μας.
 * Συνηθίζουμε να λέμε “ο Θεός μαζί μας”. Θέλω κι εγώ να το πω, αλλά όχι τυπικά. Και μόνον η αναζήτηση του αληθινού Θεού διευρύνει τους ορίζοντες και πλαταίνει την καρδιά όσο τίποτε άλλο. Αυτό χρειάζεστε. Ο θεός των θρησκευτικών συμβουλών, των ιστοριών και των συμβολισμών είναι λίγος. Ο θεός που είναι μάθημα στο σχολείο με βαθμό και εξετάσεις δεν αξίζει και πολλά. Ο αληθινός Θεός είναι το ζητούμενο. Αυτός μόνο θα μας λύσει το πρόβλημα.”

**Μιά  άλλη άποψη ...... για τα σκουπίδια της Αθήνας ..!
Οι ανεγκέφαλοι της Κυβέρνησης σκέφτονται να βγάλουν τον στρατό στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια, να τον φέρουν αντιμέτωπο με τους εργαζόμενους της καθαριότητας στους Δήμους, που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να διατηρήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία ...

* Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Αμυνας, προκειμένου να συμμετάσχουν και στρατιωτικοί οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα στην οδήγηση των απορριμματοφόρων.
 * Η κυβέρνηση εκτελώντας διαταγές των εντολέων της, ετοιμάζεται να βυθίσει στον εργασιακό μεσαίωνα και αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα ,των εργαζόμενων της καθαριότητας που καθημερινά με κρύο με βροχή με ζέστη με παγωνιά είναι στους δρόμους για να καθαρίζουν την πόλη μας.
 * Στο Δήμο Αιγάλεω που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από ανθρώπους του μόχθου, δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει πόδι ούτε ιδιώτης, ούτε στρατιώτης για να κάνει τον υπάλληλο των ιδιωτών... και αυτό είναι υπόσχεση και δέσμευση.
 * Οφείλουμε στήριξη, σεβασμό, αλληλεγγύη και κατανόηση για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Δεν αγωνίζονται για τη συντεχνία, όπως με ευκολία τους προσάπτουν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα φερέφωνα τους, ορισμένοι δήμαρχοι, αλλά για το δικαίωμά τους να προασπίσουν την επιβίωσή τους και το να μην τους ρίξουν σαν μια σακούλα σκουπιδιών στον «ιδιώτη επενδυτή» με μισθούς Ινδίας.
 * Κύριε Αρχηγέ των Ενόπλων Δυνάμεων ,όταν αποφοιτήσατε από την σχολή δώσατε έναν όρκο, αυτά που λέει ό όρκος ήρθε η ώρα να τα τηρήσετε.
 * Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψετε να χρησημοποιηθεί ο άνθος της Ελληνικής Κοινωνίας ως βραχίονας πιέσης των ιδιωτών ενάντια στα αδέρφια μας που είναι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας.
 * Η στρατιωτική σας Αξιοπρέπεια σας επιβάλει Μία και μοναδική επιλογή εάν σας πιέσουν να πράξετε το αντίθετο..
 ~ Να παραιτηθείτε!
 Δημήτρης Μπόγρακος  , Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιγάλεω  , π Αντιδήμαρχος καθαριότητας
Αξιωματικός Π.Α. ε.α.


* * Η σωστή διατροφή για γερά παιδικά δόντια

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/proper-nutrition-for-healthy-baby-teeth.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το πιο συχνό παράπονο των γονιών όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους στον οδοντίατρο είναι, ότι δυστυχώς τα παιδιά τους έχουν κακή ποιότητα δοντιών, όπως χαρακτηριστικά λένε «δεν είναι καλή η πάστα τους»...

 Γιώργος Τσιάνος: Aπό το Γύθειο στα Χανιά κολυμπώντας
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/george-tsianos-from-gythio-chania.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Κολυμπούσε επί 28 ώρες για να στείλει μήνυμα ζωής! Ο γιατρός ήρθε από το Γύθειο στα Χανιά διανύοντας 100 χιλιόμετρα Κολύμπησε 28 ώρες για να στείλει το μήνυμα της δωρεάς αίματος και μυελού των...

 Σκάκι: Πρωταθλητής Ευρώπης ο 10χρονος Ευγένιος Ιωαννίδης!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/eugene-ioannidis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Την πρώτη θέση στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 10 ετών κέρδισε ο μικρός Ευγένιος Ιωαννίδης στα πανευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα 2011 που ολοκληρώθηκαν στην Αλμπένα της Βουλγαρίας. Με την...


    ~***** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ... ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/7-10-2011.html  , Αυτή την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011 .-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Οδοιπορικό στη μυθική Κίνα 2011 : 7/10/2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html  , Ανέκδοτα για όλους και για όλα :, Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , , Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτή τη Δευτέρα στην Ενημέρωση , 10 Οκτωβρίου 2011.- .

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/11-o-2011.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση 11 Oκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  , Αρφαρά - Καλαμάτας -Μεσσηνίας 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/12-2011.html  , Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Φωτογραφίες και Βίντεο από το Αρφαρά Μεσσηνίας .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/13-2011.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή και ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/15-10-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα Σάββατο 15-10-2011 Παραδείσια .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/15-16-2011.html  , Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/17-10-2011.html  , Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 , Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-

Παιδιά και Πείνα

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/children-and-hunger.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία Παιδί έκλεβε κρουασάν από σούπερ μάρκετ επειδή πεινούσε Στην Αγγλία άλλες 600.000 παιδιά θα πεινάσουν στα επόμενα δύο χρόνια Να φέρει η υπουργός τα...

Νηστικά παιδιά στο σχολείο!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/peina-kai-paidia-hgoumenitsa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 «Είναι βαρβαρότητα να πεινούν παιδιά στον αιώνα μας» Στις υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα. Η κατανάλωση στα κυλικεία έχει μειωθεί...

 Μικρός μαθητής «έκλεβε» κρουασάν, επειδή πεινούσε, και τα έτρωγε επί τόπου.
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/peina-kai-paidia-hgoumenitsa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Δεν κινήθηκε καμία διαδικασία σε βάρος του, αφού το παιδί πεινούσε... Μαθητής έκλεβε, επειδή δεν είχε να τα αγοράσει, κρουασάν από σούπερ μάρκετ της Ηγουμενίτσας και τα έτρωγε επί...


***  AΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ :
Συρτάκι στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/zorbas-in-red-square-of-moscow.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Η μπάντα της Πολεμικής μας Αεροπορίας μπροστά σε 40.000 κόσμο στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας έδωσε ρεσιτάλ τόσο με τα εμβατήρια όσο και με το φινάλε! Το φεστιβάλ Спасская башня (Σπάσκαϊα...

 Τα παιδιά γεννιούνται με προδιάθεση να δίνουν Generosity May Be Genetically Programmed
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/children-born-with-tendency-to-give.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Τα πιο διαδομένα εγχειρίδια για την ανατροφή των παιδιών, όπως το πολύ δημοφιλές στην Αμερική «Handbook of Child Psychology» (Εγχειρίδιο Παιδικής Ψυχολογίας), εκπαιδεύουν τους γονείς πώς να...

 Προληπτικός έλεγχος παιδιού
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/screening-child.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Οι περισσότεροι γονείς χαίρονται τόσο με τη γέννηση του παιδιού τους, ώστε δίνουν μικρή μόνο σημασία σε μια σειρά προληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται καθώς μεγαλώνει. Ωστόσο, ...
Αιμοδοσία ΣΜΗΒΕ (16/10/2011)

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/16102011-aimodosia-smhbe.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Η παρουσία όλων μας είναι κοινωνική ανάγκη. Ο Σύλλογος Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (Σ.Μ-Η.Β.Ε.) καλεί τα μέλη του να δώσουν αίμα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στο Κέντρο...

Κωνσταντίνου Π. Καβάφη - Τείχη Constantine P. Cavafy (1896) - Walls
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/constantine-p-cavafy-1896-walls.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Αγανακτισμένη έφηβη: «Ευτυχώς υπάρχει η Ποίηση!!» Τείχη Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη. Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ. Άλλο δεν...

 Η Αργυρώ
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/argyro.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
«Κάθε Σάββατο, κατεβαίνω στην παλιά μου γειτονιά εκεί, στην Πλατεία Κυριακού ... Κατέβηκα και χθες κι ας ήταν Παρασκευή. Κατέβηκα χθες σα να μ έσπρωχνε κάτι, προς τα παιδικά μου λημέρια. Και ...

Τα μυστικά της διατροφής των μαθητών Greek Food 4 Kids

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/greek-food-4-kids.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Του Δημήτρη ΜπερτζελέτουΗ καλοκαιρινή ξεγνοιασιά τελείωσε και οι μαθητές σύντομα επιστρέφουν στο πρωινό ξύπνημα και στο σχολικό ωράριο. Για τις ανάγκες του σχολείου χρειάζονται συγκεκριμένοι...

 Αυστριακός είχε φυλακίσει και κακοποιούσε τις κόρες του επί 40 χρόνια! - Austrian abused daughters for 40 years
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/40-police-austrian-abused-daughters-for.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Στο έλεος του πατέρα - κτήνους A cameraman shoots the entrance to the house in St. Peter am Hart, Upper Austria, Wednesday, Aug. 24, where police are investigating allegations that a man...

* Το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/to-dikaiwma-stin-ekpaideusi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη λοιπή εθνική νομοθεσία, αφορά όλους...
Άγιος Αριστίων
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/saint-aristion.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Χρόνια Πολλά στις Αριστούλες Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΙΩΝ Ιερομάρτυρας επίσκοπος Αλεξανδρείας Ο Άγιος Αριστίων γεννήθηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. στην επαρχία της Συρίας Απάμεια και έγινε Χριστιανός...

 Σχολικά Κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να πωλούν στους μαθητές
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/school-canteens-what-can-and-can-not-be.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου έχει αρχίσει. Τα κυλικεία των σχολείων εφοδιάζονται τα τρόφιμα τα οποία προορίζονται για κατανάλωση από τους μικρούς αλλά και τους...

* Για τα υποσιτισμένα παιδιά της Αθήνας

 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/for-malnourished-children-in-athens.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας κατήγγειλε περιστατικά λιποθυμίας παιδιών από ασιτία σε σχολεία της Αθήνας. Το Υπουργείο Παιδείας, που είναι απόν από...

 Η μιζέρια και η εξαθλίωση σε όλη την Ελλάδα
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/misery-and-poverty-in-greece.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 .... ο παπάς σε άλλον έδινε ένα αντίδωρο και σε άλλον τέσσερα...------------------------------------------------------------ Την μέρα που φτιάξαμε το blog της Άρτας είχαμε αποφασίσει να μην...

** Παιδιά σε σχολεία της Αθήνας λιποθυμούν από την πείνα

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/peina-se-sxoleia-athina.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Η Κυβέρνηση... διαψεύδει, αντί να φροντίζει :(Δυστυχώς είναι αλήθεια Παιδιά έπεσαν λιπόθυμα από ασιτία σε σχολείο της Κυψέλης Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α' ...

 Τα αυγά στη διατροφή του βρέφους-παιδιού. Τι να προσέχετε; Introducing Eggs - When Can I Give My Baby Eggs?
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/introducing-eggs-when-can-i-give-my.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Όπως γνωρίζετε τα αυγά αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής του βρέφους και του παιδιού. Αποτελούν υψηλής βιολογικής αξίας τροφή. Στον κρόκο του αυγού περιέχονται λιπίδια (σφιγγολιπίδια) που...

 ΑμεΑ: Τα μεγαλύτερα Θύματα της Κρίσης
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/amea-oikonomiki-krisi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η λιτότητα δεν κάνει εξαιρέσεις. Κάποιες από τις περικοπές οι οποίες καταργούν κατοχυρωμένες κοινωνικές παροχές για τους ανθρώπους με αναπηρία έχουν ήδη εφαρμοστεί και άλλες βρίσκονται «προ των ...

 «Αγία Ταβιθά» - Ορφανική Στέγη

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/st-tavitha-house-of-orphans.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Ορφανική Στέγη - Σωματείο αναγνωρισμένο Δελφών 38, Λιβαδειά 321 00 Τηλ. 22610-23516 Fax. 22610-81252 Προς, hamomilaki Κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας, θα ήθελα να σας καταθέσω...

 Ιδανική σχέση γονιών και εκπαιδευτικών
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/ideal-relationship-of-parents-and.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Ο δάσκαλος είναι στη ζωή του παιδιού σου αρκετές ώρες. Άρα, είναι αυτονόητο πως πρέπει να τον γνωρίζεις και μάλιστα να έχεις καλές σχέσεις μαζί του. Πολλές φορές, οι γονείς παραπονιούνται...

 «Ειδικά» γαλακτομικά που μειώνουν την χοληστερίνη!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/special-dairy-lowering-cholesterol.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου «πληροφορώντας» μας ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλατα τυριά βούτυρα) μας αυξάνουν την χοληστερίνη, με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένο κίνδυνο για...
*  "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."

ΕΠΤΑ ΦΩΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/seven-voices-of-water-to-acropolis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Με αφορμή την πανελλαδική δράση που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα «Περιβάλλον και...

SOS για τους...Έλληνες άπορους

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/sos-for-needy-greeks.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Έως και κατά 90%, σε διάστημα μόλις δυο μηνών, έχουν αυξηθεί οι άποροι ασθενείς που απευθύνονται στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου. Στην υποδομή του Περάματος οι άνθρωποι που ζητούν δωρεάν...

Μια «άλλη Ελλἀδα» που ψάχνει στα αζήτητα για τροφή….
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/gia-trofi-sta-azitita.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Περπατάω την οδό Νάξου. Τα φορτηγά την κόβουν κάθε τόσο στη μέση. Οι μισοί πάγκοι έχουν γίνει ξανά τάβλες και χαλύβδινα καβαλέτα. Οι έμποροι φορτώνουν τις καρότσες. Στα σκαλάκια μιας πολυκατοικίας,...

* Τι μπορείτε να κάνετε στην ομάδα σας;

Τα μέλη μπορούν να δημοσιεύσουν και να σχολιάσουν ενημερώσεις, να συνομιλήσουν ταυτόχρονα με όλους, να προγραμματίσουν εκδηλώσεις της ομάδας, να δημιουργήσουν κοινόχρηστα έγγραφα και more.

* Δεν ενδιαφέρεστε;

Απλώς μεταβείτε στην ομάδα και πατήστε "Αποχώρηση από την ομάδα".
* Κύρια σημεία συνέντευξης Προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στο ραδιόφωνο του FLASH 96 :
«Η προοπτική του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους με βρίσκει 100% αντίθετο. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες και σημαντικότατες παρενέργειες. Δεν ξέρω ποια θα είναι η δυναμική των τραπεζών σε μια τέτοια εξέλιξη. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι τράπεζες. Φοβάμαι μήπως έχουμε κάποιες συμφορές και βρεθούμε σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση.
 * Για την αντιμετώπιση της κατάστασης μας θα ζητούσα από την Ευρώπη να προβεί στη κεφαλοποίηση όλου του χρέους μας, στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, μια περίοδο χάριτος 5 ετών, και την δυνατότητα εξόφλησης του υπολοίπου σε χρονική περίοδο 35 ετών πληρώνοντας 10 δισ. ετησίως.
 * Το βασικό επιχείρημα στην πρόταση μου θα ήταν: “Αν δεν τα πάρω αυτά, πέφτω αύριο το πρωί…”. Δεν θα τους εκβιάσω. Απλά, θα τους πω την αλήθεια. “Δεν θέλω από σας ούτε ένα ευρώ”».
 * Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του FLASH FM ο Πρόεδρος του Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρης στο δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.
 ~ Να αρκεστούμε με αυτά που παράγουμε
 * Θα πω στον Ελληνικό λαό να προετοιμαστεί. Θα του πω: “Θα ζήσουμε και θα αρκεστούμε με αυτά τα οποία η οικονομία μας παράγει. Αυτά έχουμε και αυτά θα μοιραστούμε”. Δεν θα δανειστούμε ξανά. Αν θέλουμε καλύτερη ζωή, τότε να δουλέψουμε περισσότερο και σκληρότερα. Προτάσσω ορισμένα πράγματα και λέω σκληρές αλήθειες. Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ότι θα ζήσει με αυτά τα οποία παράγει. Προτάσσω δουλειά και πειθαρχία. Αυτοκάθαρση από ένα τρόπο ζωής ο οποίος ήταν εξαιρετικά ανισόρροπος. Χαλάγαμε συνεχώς από αυτά που δεν είχαμε. Κανείς δεν καταλάβαινε τίποτα.
 ~ Το πραγματικό μας πρόβλημα
 * Το πρόβλημά μας δεν είναι η τρόικα. Το πρόβλημά μου είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι όλοι μαζί θα μοιραστούμε αναλογικά και τίμια τον πλούτο που θα παράγει η χώρα μας. Θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πιο εντατικά, παραγωγικά και αποτελεσματικά. Όμως, δεν θα δανειζόμαστε άλλο πλέον.
 * Μέχρι τώρα είχαμε τον “καρκίνο” των πιέσεων των συντεχνιών, των “εργατοπατέρων”, και των “πελατειακών σχέσεων”. Πίεζαν αδύναμες κυβερνήσεις και αυτές υπέκυπταν. Αυτές δανείζονταν για να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς τους. Ισχυρίζομαι και μπορώ να αποδείξω ότι το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει με 350.000 υπαλλήλους. Και εμείς έχουμε 1.100.000! Κάποιος φταίει για αυτή την κατάσταση.
 ~ Έγκλημα οι απολύσεις
 * Η πρόταση του πασοκ στις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις 200.000 εργαζομένων θα είναι καταστροφική και για τις οικογένειες των απολυμένων αλλά και για την ελληνική οικονομία. Στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, οι απολύσεις είναι έγκλημα. Θα κατακρήμνιζαν ακόμη περισσότερο την ήδη παραπαίουσα οικονομία μας.
 * Είναι τρελό αυτό που λέει η πρόταση του κ. Σαμαρά για τις απολύσεις. Να κάθεσαι δηλαδή 9 χρόνια σπίτι σου και να πληρώνεσαι…Καταρχήν, αυτό είναι αντισυνταγματικό.
 ~ Αντιπολίτευση από το Λαός.
 * Δεν νομίζω ότι έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Λαός προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε αυτό τον ρόλο. Ο Λαός πάντα έχει αντικαταστήσει σε αυτό το ρόλο τη νδ στη Βουλή. Είμαι “παρών” πάντα στη Βουλή. Είναι δικό τους θέμα το ότι κάποιοι άλλοι δεν έρχονται στη Βουλή.
 ~ Για το Δημοψήφισμα
 * Η πρόταση του κ. Καστανίδη για δημοψήφισμα είναι στην ουσία μια “βαλβίδα εξόδου” για να διοχετευθεί η λαϊκή οργή και ο θυμός του κόσμου. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι: “Αν χάσετε, θα φύγετε”;
 * Είναι τόσο θυμωμένος ό Έλληνας πολίτης που νομίζω ότι όλα αυτά για το δημοψήφισμα είναι “άσφαιρα”. Κάνουν συνεχώς λάθη στο πασοκ . Εδώ ο κόσμος χάνεται, και αυτοί σκέφτονται να κάνουν δημοψήφισμα… Είναι τρελά πράγματα αυτά!
 ~ Χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία
 * Έχουμε απωλέσει την εθνική μας κυριαρχία. Ό, τι θέλει κάνει η τρόικα και ο κ. Ράιχενμπαχ… Αυτός αποφασίζει. Όταν η τρόικα επισκέπτεται τα δικαστήρια χωρίς να παρίσταται ο αρμόδιος υπουργός, τότε έχουμε κατοχή.
 * Η επίσκεψη του κ. Ρέσλερ συνοδεία 70 Γερμανών επιχειρηματιών, θυμίζει τα “κοράκια”. Αυτούς δηλαδή, που μεταφέρουν το «φέρετρο» στις τελετές. Έρχονται για να αρπάξουν και να πάρουν.
 ~ Για την κριτική του κ. Βενιζέλου στους δημοσιογράφους
 * Όταν εκδηλώθηκε η κρίση είχα τονίσει στη Βουλή την αναγκαιότητα -πάση θυσία- να έχουμε και να διατηρήσουμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους καναλάρχες και τις εφημερίδες. Να τους εξηγήσουμε την κατάσταση και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Ο κ. Βενιζέλος πίστεψε -λαθεμένα- ότι θα κάνει ένα “περίπατο”. Όταν προβάλλεσαι σε μια τέτοια θέση, είσαι κάτω από τον καθημερινό έλεγχο.
 * Θα μπορούσε να καλέσει όλους τους δημοσιογράφους και να τους εξηγήσει την σοβαρότητα και την κρισιμότητα των καταστάσεων, και να τους ζητήσει την συνεργασία τους για το καλό της χώρας. Δεν μπορεί να απαγορεύσει την κριτική, όσο δριμεία και αν είναι αυτή. Εκτός αν είναι κριτική “κάτω από την ζώνη”.
 * Όταν νομοθετείς, νοιάζεσαι και φροντίζεις για τον “λιγότερο κατέχοντα”. Υπάρχει όμως, ένας κόσμος που δεν μπορεί να φανεί συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Υπέρτατη υποχρέωση και νόμος που πρεσβεύει: “το γάλα του παιδιού σου, και μετά όλα τα άλλα”. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.
 * Λέω σε όλους τους Έλληνες πολίτες: Αν μπορείτε να είστε συνεπείς με το κράτος – έστω και ένας κακός νόμος δεν παύει να είναι νόμος, όπως λέει και ο Σωκράτης – αλλά, πρώτος νόμος να έχει γάλα το παιδί σας το πρωί. Μετά όλα τα άλλα.
 ~ Για τα προνόμια των βουλευτών
 * Δεν είχα πάρει ποτέ βουλευτικό αυτοκίνητο. Είχα πει παλαιοτέρα αναφορικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα: “Γιατί να πάρουμε 324 αυτοκίνητα, και να μην πάρουμε 324 ασθενοφόρα για να τα διαθέσουμε σε απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών”; Εκεί θα ήταν ωφέλιμα. Για αυτή την πρόταση μου με αποκάλεσαν “λαϊκιστή” και “χυδαίο”. Θέτω το ίδιο ερώτημα και σήμερα. Πιστεύω και λέω ότι δεν χρειαζόμαστε βουλευτικά αυτοκίνητα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας. Άλλωστε, οι περισσότεροι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ τα έχουν επιστρέψει.
 ~ Για την ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης
 * Το “κάρο” της πατρίδας μας έχει τελματώσει. Είναι μέσα σε ένα “βούρκο”. Δεν μπορεί να το τραβήξει μόνος του ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς τραβά από την μια πλευρά, ο κ. Παπανδρέου από την άλλη, και η Αριστερά από την άλλη. Αν πάμε όλοι μαζί και τραβήξουμε προς την ίδια κατεύθυνση, τότε θα έχουμε αποτέλεσμα και θα το βγάλουμε από τον “βούρκο”. Αν πάμε όλοι μαζί θα μας πάρουν πιο σοβαρά και υπεύθυνα.
 * Πάει ο κ. Σαμαράς και “τρώει την μούρη” του στις Βρυξέλλες… Πάει ο κ. Βενιζέλος και τον “καρπαζώνουν”…
 * Λέω: “Να πάμε όλοι μαζί και να τους πούμε αυτά μπορούμε να τα αντέξουμε, αυτά δεν μπορούμε”. Θα μας πάρουν πιο σοβαρά.
 * Αν ο κ. Σαμαράς εκλεγεί αύριο πρωθυπουργός, θα κάνει ακριβώς τα ίδια. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.
 * Δεν με ενδιαφέρει ούτε η καρέκλα, ούτε το σκαμνάκι, ούτε το σκαμπό. Τους έχω πει επανειλημμένα: “Κάντε κυβέρνηση και θα την στηρίξω δια της ανοχής”.
 * Δεν φταίει ο Ελληνικός λαός για την σημερινή δεινή κατάσταση που βρίσκεται. Οι κυβερνήσεις τουπασοκ και της νδ που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν κατώτερες των περιστάσεων.
** Ένας  ανώνυμος Έλληνας ....μας λέει :
Έλληνες ... Ελάχιστες μέρες απομένουν , για να " πείσουμε " τους βουλευτές , ότι δεν θα ανεχτούμε να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο ... Η παραίτηση δεν είναι αποδεκτή λύση , είναι προδοσία ... Δημοκρατία είναι αυτό που θέλουν οι πολλοί ( λαός ) και όχι αυτό που θέλουν οι λίγοι Γ.Α.Π. , τρόικα κ.τ.λ . ... Ας θυμίσουμε στους ένστολους φίλους μας ( σώματα ασφαλείας ) , τον όρκο που έχουν δώσει και ποιους και τι πρέπει να υπερασπίζονται ... Αν δεν κάνουν πίσω για το καλό της Πατρίδας , ας ετοιμαστούν για εμφύλιο πόλεμο ... Διαδώστε το μήνυμα στους φίλους και γνωστούς ... Η προθεσμίες τελειώνουν !!!

** AΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ....γράφουν ... :

* Η Καπιταλιστική   " ελευθερία "
Ο κόσμος της ανισότητας, της αθλιότητας, της εξαθλίωσης, της αδικίας, των εκβιασμών και των ψεμάτων, που ζούμε, είναι μια προεικόνιση του καπιταλιστικού "παραδείσου", που κάποιοι μας ετοιμάζουν.
 * Οι ειδήσεις για λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία, εξαιτίας του κυοφορούμενου υποσιτισμού, είναι η ανατριχιαστική πρόγευση του "ελεύθερου κόσμου" που δημιουργούν.
 * Στα τέλη του 20ου αιώνα, η καθαρή περιουσία των 358 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ήταν ίση με το εισόδημα του φτωχότερου 45% του παγκόσμιου πληθυσμού, που αριθμούσε 2,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους (Νίκος Μπογιόπουλος, "Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε!", Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, σελ. 70). Από τότε η ψαλίδα πλούσιων και φτωχών έχει ανοίξει κι άλλο, όμως κι αυτή η φωτογραφία του καπιταλιστικού συστήματος αρκεί.
 * Αυτή είναι η περίφημη καπιταλιστική "ελευθερία": ελευθερία για όσους έχουν χρήματα, να καταδυναστεύουν και να υπερεκμεταλλεύονται τους φτωχούς. Αυτή είναι η καπιταλιστική "δικαιοσύνη": απόλυτη ανισότητα, υπέρ των λίγων.
 * Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτό; Το συγκρότημα Μεθυσμένα Ξωτικά σε ένα τραγούδι του, αναφέρει πως κάποιοι μας προτείνουν "να λέμε πως δεν υπάρχουνε τριγύρω μας στραβά, και να κλείνουμε τ' αυτιά μας σ' όσα ακούγονται ουρλιαχτά". Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι θα είναι πιο ευγενικοί, πιο αισιόδοξοι, πιο καθώς πρέπει, πιο... υποκριτές, πιο τυφλοί, πιο κουφοί.
 * Όμως δεν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Δεν ονειρευόμαστε έναν "πιο δίκαιο" καπιταλισμό. Το σύστημα είναι σάπιο από τη ρίζα του: θέλει ξερίζωμα, με αντικαπιταλιστική ανατροπή και εργατική-λαϊκή εξουσία.-  by tanstil

**   Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ...! :
~ Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος πρότεινε η Εκκλησία να αναλάβει την μισθοδοσία των κληρικών.

 * Κάτι τέτοιο όμως όπως ήταν αναμενόμενο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον 'άγιο' τούτο χώρο. Άλλωστε η εκκλησία Α.Ε έχει προσφέρει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστό άλλωστε πως φορολογείται με μεγάλο συντελεστή, παρότι που ο θεός δεν φορολογείται (;), ειδικά τα τελευταία χρόνια που πούλησε όλη της την περιουσία για τους συνανθρώπους, οι λειτουργίες γίνονται στις πλατείες ή σε κάποια σπίτια βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων οι δε κληρικοί, αρχιμανδρίτες, μητροπολίτες κ.ο.κ μετακινούνται πάνω στα σαμάρια γαϊδουριών καθώς δεν δέχτηκαν τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού την στιγμή που ο συνάνθρωπος θα αρχίσει να φουσκώνει τα λάστιχα της ελίτ με το στόμα για ένα μεροκάματο...

** Ένα  καταρρέον σύστημα ...!!:
~ Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα βάλει στην ζωή του κάποτε με ένα 'σύστημα' είτε αφορά το 'εκπαιδευτικό σύστημα, το οικονομικό, το κοινωνικό, το πολιτικό κ.ο.κ. .

 * Τι εννοούμε πραγματικά όμως όταν κάνουμε λόγο για ένα σύστημα;Είναι κάτι πολύ γενικόλογο φυσικά, είναι ένας αποδιοπομπαίος τράγος και για τα θύματα αλλά και για τους θύτες. Είναι το μέσον που χρησιμοποιείται για να συγκαλυφθούν όταν πρέπει οι παρανομίες και οι ευθύνες. Ένα ατέλειωτο παιχνίδι μετάξυ 'γάτας και ποντικιού', 'λέοντα με αλεπού'.

** Ηγεσία για…κούρεμα! άρθρο του Νίκου Χατζηνικολάου  :

* ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ δύο – τρεις εβδομάδες θα είναι οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Στη διάρκειά τους θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της χώρας. Θα κριθεί, δηλαδή, το… βάθος του κουρέματος όχι μόνον του δημοσίου χρέους, αλλά και της εθνικής μας κυριαρχίας!

 * Οπως επίσης, θα κριθεί και το πόσες και ποιες συνέπειες θα έχει η επικείμενη «ελεγχόμενη» χρεωκοπία στη ζωή και στην καθημερινότητα των Ελλήνων.
 * Γιατί, βέβαια, το κύριο μέλημα των δανειστών μας σήμερα δεν είναι να προστατεύσουν τα εισοδήματα και το ήδη εξαιρετικά συμπιεσμένο επίπεδο διαβίωσης των φτωχών νοικοκυριών στον τόπο μας, αλλά να περιορίσουν τους μετασεισμούς που θα προκληθούν από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στην ευρωπαϊκή οικονομία και ιδίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των χωρών τους…
 * Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ αποκλειστική συνέντευξη στην «R» του αντιπροέδρου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κ. Μίκαελ Φουκς -του υπαρχηγού δηλαδή της Μέρκελ- είναι άκρως αποκαλυπτική. Ο κορυφαίος Γερμανός πολιτικός δηλώνει ότι η χώρα μας «είναι πολύ κοντά σε μια χρεωκοπία», ότι δεν είναι πεπεισμένος πως «η παραμονή της στην ευρωζώνη είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την ίδια» και ότι «κάθε φορά που η τρόικα έρχεται στην Ελλάδα ανακαλύπτει νέα πράγματα». Παράλληλα, στέλνει προς τους Ελληνες σκληρό μήνυμα για την επόμενη μέρα των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 18ης Οκτωβρίου: «Δεν μπορούμε -δηλώνει- να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα, χωρίς κανόνες και κανονισμούς γι’ αυτό, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά»… Και για όποιον δεν κατάλαβε, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU της κ. Μέρκελ εξηγεί: «Αυτό σημαίνει πως κάποιος πρέπει να ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν στο μέλλον ξανά, αυτά τα προβλήματα»…
 * ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ αυτές δεν είναι τυχαίες. Το Βερολίνο, όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ του Β. Σκουρή, προορίζει για τη θέση του υπερπρωθυπουργού-ελεγκτή της χώρας μας, που περιγράφει ο κ. Φουκς, τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος βρίσκεται ήδη εδώ, ως επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να συμβάλει στην ενίσχυση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων και στη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν αποκλείεται, λοιπόν, να αναλάβει, μετά την επικείμενη αναδιάρθρωση του χρέους μας, και τον ρόλο του σύνδικου της πτώχευσης, για να βάλει… τάξη στο χάος! Και βέβαια, η παρουσία στην Αθήνα ενός κομισάριου που κατ’ ουσίαν θα προΐσταται του πρωθυπουργού, καθώς θα τον ελέγχει, σημαίνει το τέλος της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας μας. Σημειώστε ότι και το τραπεζικό μας σύστημα, αν χρειαστεί να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, πράγμα λίαν πιθανό, θα κρατικοποιηθεί και θα τεθεί υπό την υψηλή εποπτεία ενός υπερεπιτρόπου, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο κ. Μπομπ Τράα – εκπρόσωπος σήμερα του ΔΝΤ στην Αθήνα…
 * ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι το «κούρεμα» του χρέους μας, που μπορεί να υπερβεί τελικά το 50%, θα συνοδευτεί από επώδυνο, βαθύ «κούρεμα» της εθνικής μας κυριαρχίας. Και είναι επίσης βέβαιο ότι οδηγούμαστε, υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών μας, σε μαζική εκποίηση δημόσιας περιουσίας, στη χειρότερη δυνατή στιγμή και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο! Το τιμόνι της χώρας και τα ασημικά της περνούν ουσιαστικά σε ξένα χέρια. Και το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε σε αυτή την εθνική τραγωδία όχι μόνον δεν συνεννοείται και δεν συνεργάζεται, για να αντιδράσει και να ανακόψει τις δραματικές αυτές εξελίξεις, αλλά, αντίθετα μάλιστα, συνεχίζει να δρα και να λειτουργεί με τον ίδιο εκείνο παλαιοκομματικό και ξεπερασμένο τρόπο, που δημιούργησε τα προβλήματα και υπονόμευσε την πορεία της χώρας. Το μεγαλύτερο τμήμα του πολιτικού μας προσωπικού εξακολουθεί, ακόμη και στο παρά πέντε της εθνικής κατάρρευσης, να βάζει μπροστά από το συμφέρον της πατρίδας το συμφέρον του κόμματος ή ακόμη και το προσωπικό συμφέρον… Την καρέκλα και την κουτάλα! Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αλλάξουν… περπατησιά; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο λαός και η ιστορία σύντομα θα τους «δικάσουν» για τη σημερινή τους στάση; Δεν ακούν την υπόκωφη βοή της λαϊκής οργής; Δεν αντιλαμβάνονται ότι το επόμενο «κούρεμα» θα είναι το δικό τους;  real.gr .

** Η εξαπάτηση του λαού είναι τιμωρητέα, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή! :
~ Γράφει ο Βασ. Αθ. Κόκκινος Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

* Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατάει εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.
 * Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό προεκλογικώς κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού. Όμως, αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρός του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματός του.
 * Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίσθηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδας και ο κ. Παπανδρέου του απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι, πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό εδήλωσε και ο κ. Προβόπουλος, των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου ηδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου. Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε.
 * Όμως, από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα, με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια ότι ο Ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφθασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!!! Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο των 2- δισ. Ευρώ που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει η κραυγαλέα προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου Ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαιτίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Συγχρόνως, όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, απεστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ’ άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας.
 * Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς κα τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα. Τόσο για τον ως άνω λόγο, όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας, 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως των οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας. Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτήν θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στην ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκομέτρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
 * Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας δια της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στην Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει την μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου. Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μία πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που όλοι οι κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητος.
 * Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Γι αυτό και διευκολύνει και συνιστά την μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με την γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. Δ’ και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
 * Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στην Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοσθούν οι άνω διατάξεις; Το κράτος, στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν κατάλληλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν οι μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου. Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150 του ΑΕΠ;

** Έλληνας πολίτης αυτοπυρπολείται αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι ..:
Αποκλειστικές φωτογραφίες του Έλληνα πολίτη ο οποίος αυτοπυρπολείται στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας Πειραιώς οτι θα του πάρει το σπίτι. Οι φωτογραφίες δεν προβλήθηκαν σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι.


** Σισανίου προς Σηφουνάκη:”είστε ένας από τους βασικούς ενόχους για το κατάντημα αυτής της χώρας “ :
~ “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” αναφέρει σε ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Ν. Σηφουνάκη ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.

 * Ο κ. Παύλος κατηγορεί τον υπουργό για τα όσα υποστήριξε κατά των ιερέων λέγοντας πως η ανακοίνωσή του χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και τον προτρέπει να είναι πιο σεμνός γιατί είναι ένας από τους ενόχους για το “κατάντημα της χώρας”.
~*Η επιστολή :

 ** “Κύριε Σηφουνάκη
 * Διάβασα τήν ἀνακοίνωσή σας, δηλαδή τήν μισαλλόδοξη ἐπίθεσή σας, πού ἀφορᾶ τήν μισθοδοσία τῶν κληρικῶν καί διερωτήθηκα ποιός τίτλος θά ἦταν ὁ πιό κατάλληλος γιά νά ἀποδόσει τό νόημά της καί τό φρόνημά σας. Δέν βρῆκα ἄλλο κατάλληλο ἀπό τόν «Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» σέ ὅλο τό θλιβερό μεγαλεῖο της.
 * Σκέφθηκα μετά, ὅτι σεῖς, πού ἐκδόσατε αὐτή τήν ἀνακοίνωση, εἶσθε ἕνας ὑπουργός σήμερα καί ἤσασταν ὑπουργός καί βουλευτής παλαιότερα. Εἶσθε δηλαδή ἕνας ἀπό τούς βασικούς ΕΝΟΧΟΥΣ γιά τό κατάντημα αὐτῆς τῆς χώρας. Αὐτή ἡ χώρα ἔφθασε σέ αὐτό τό κατάντημα ἐξ αἰτίας πρώτιστα καί κύρια τῆς ἀλαζονίας τῆς ἐξουσίας ἡ ὁποία προκειμένου νά διακρατήσει τή νομή της, κατέστρεψε αὐτό τόν τόπο. Θα ἔπρεπε λοιπόν νά εἶσθε πολύ σεμνός ἀφοῦ εἶσθε ΕΝΟΧΟΣ. Ἡ ἐκδήλωση ἀλαζονίας καί ἐπιθετικότητας δέ μπορεῖ νά καλύψει τήν εὐθύνη σας. Στό σπίτι τοῦ κρεμασμένου δέν μιλᾶνε γιά σχοινί.
 * Στοχοποιήσατε ἕνα ἱερέα. Πιθανόν νά ἔκανε λάθος. Τόν διασύρατε ὅμως ἀδίκως. Τόν εἴπατε διπλοθεσίτη. Ἀλλοῦ ψάξτε ἐκείνους πού παίρνουν καί δύο καί τρεῖς μισθούς. Εἶναι ἐκπαιδευτικός καί εἶναι καί Ἱερέας. Δέν κάνει κάτι παράνομο. Παράνομος εἶσθε ἐσεῖς πού καταστρατηγεῖτε τό νόμο πού προβλέπει ὅτι μπορεῖ νά εἶναι καί ἱερέας καί ἐκπαιδευτικός, καί ἀχρηστεύετε ἀποφάσεις τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας σχετικές μέ τό θέμα, ἴσως γιατί νομίζετε ὅτι τό Κράτος εἶσθε ἐσεῖς.
 * Ἐπιτεθήκατε ἐναντίον ἑνός θανόντος Ἀρχιεπισκόπου καί ἑνός ἐνεργείᾳ Μητροπολίτου μέ ἀσυνάρτητα λόγια. Ζηλέψατε «τοῦ κισσοῦ τό πλάνο τό ψήλωμα». Νομίζετε ὅτι γίνεσθε σπουδαῖος βρίζοντας καί ὑποτιμώντας τούς ὄντως σπουδαίους.
 * Μιλᾶτε γιά παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες καί ὁδηγούς. Σᾶς προτείνω εὐθέως νά ἀνταλάξουμε τό μισθό μας. Νά πάρετε ἐσεῖς τό δικό μου «παχυλό» μισθό καί νά μοῦ δόσετε τό δικό σας. Μιλᾶτε γιά ὁδηγούς. Σᾶς προσφέρω τό δικό μου ὁδηγό. Θα γίνετε τότε πολύ σπουδαῖος γιατί θα ἔχετε ὁδηγό Δεσπότη. Μιλᾶτε γιά Γραμματεῖς. Πρόκειται γιά Γραμματεῖς ὑπαλλήλους ὑπηρεσιῶν καί ὄχι προσώπων. Μπορεῖτε ὅμως νά μοῦ πεῖτε ὁ κάθε Ὑπουργός καί ὁ κάθε Βουλευτής πόσους προσωπικούς ὑπαλλήλους ἔχει; Τό θέμα τῆς μισθοδοσίας τῶν Ἱερέων δέν εἶναι καλωσύνη τῆς Πολιτείας, ἀλλά συμβατική της ὑποχρέωση. Ψεύδεσθε ἰσχυριζόμενος ὅτι μόνον στήν Ἑλλάδα ἡ Πολιτεία μισθοδοτεῖ τούς Ἱερεῖς ἤ ἀγνοεῖτε τήν εὐρωπαϊκή πραγματικότητα. Μήπως ἡ δική σας φορολογία πρέπει νά γίνει ἰσότιμη μέ τη δική μας; Ὑπάρχουν πάρα πολλοί Ἱερεῖς πού ἁπλά καί ταπεινά προσφέρουν πολύ περισσότερο σημαντικές ὑπηρεσίες στό λαό ἀπό τίς δικές σας.
 ~ Αὐτά πρός τό παρόν καί εἶμαι ἕτοιμος καί γιά τήν συνέχεια ἐάν χρειασθεῖ”.-

** «Στο Διεθνές το μαγαζί»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/sto-diethnes-to-magazi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

«Στο Διεθνές το μαγαζί»

 Αυτά είναι τα τραγούδια που βήμα βήμα πλάθανε Ανθρώπους με ευαισθησίες, με ηθική, με ανθρωπιά, με καθαρή ματιά... «ό,τι έχεις μέσα σου παιδιάτικο σαν θησαυρό να το φυλάξεις ...» λέει ο...
 ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ κι όμως οι άσοφοι σοφοί αφήνουν νηστικούς στη γηκαι πάνε στη σελήνη Στο Διεθνές το μαγαζί πίναν παρέα δυο χαζοίκαι λέγαν τα δικά τουςΛέγαν για τους πολιτικούς που μοιάζουν με τους...

 Καλημέρα σας με ένα παιδικό τραγουδάκι :)
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/kalimera-sas-me-paidiko-tragoydaki.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Αυτά είναι τα τραγούδια που βήμα βήμα πλάθανε Ανθρώπους με ευαισθησίες, με ηθική, με ανθρωπιά, με καθαρή ματιά... «ό,τι έχεις μέσα σου παιδιάτικο σαν θησαυρό να το φυλάξεις ...» λέει ο...

** Πού πας χωρίς βιβλία;
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/sxoleia-xwris-vivlia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

 Ποιος στον κάμπο θα σπέρνει, ποιος θα θερίζει, από πού θα αγοράζουμε τρακτέρ ενώ δεν θα έχουμε σπόρους! Του Κώστα Γεωργουσόπουλου Γνωρίζετε πόσα νηπιαγωγεία έχει η χώρα; 6.078. Και πόσες...

 Dejana Backo: Όταν η δύναμη της ψυχής ξεπερνά τα πάντα!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/dejana-backo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Starina Zeleno drveće Barska idila Zimska monotonija Dejana BackoΌταν η δύναμη της ψυχής ξεπερνά τα πάντα! Δείτε το video και θα καταλάβετε: ΠΗΓΗ: THE SECRET REAL TRUTH...
 ~* ΜΕ  ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΠΑΣ  ΜΠΡΟΣΤΑ , ΠΑΣ ΨΗΛΑ !!!

* * Οι Έφηβοι βουλευτές στους Έλληνες πολιτικούς!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/youth-mps-to-greek-politicians.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 «Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω!», είπε από το βήμα της Ολομέλειας η Μαρία Κοτίβα, νεαρή έφηβη βουλευτής. Έφηβοι στην Βουλή «Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω» by fon1972 Το κλίμα έχει...

 Το παραμύθι της Ελιάς
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/tale-of-olive.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε μια φτωχογειτονιά ένα φτωχό μα πολύ καλόκαρδο κορίτσι που το έλεγαν Ελιά. Κάθε μέρα η Ελιά γύριζε τη γειτονιά της, έβλεπε τον κόσμο να ζει φτωχός και δυστυχισμένος...

 Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές: Προτάσεις για υγιεινό κολατσιό
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/students-suggestions-for-healthy-snacks.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Σε λίγες ημέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Μικροί και μεγάλοι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά για τη διατροφή των παιδιών τους στο σχολείο. Τα ...

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου