Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~

***  ΘΥΜΗΣΕΙΣ από ΟΚΤΩΒΡΙΟ  2018 … μέσα από ερασιτεχνικά μας βίντεο εκδηλώσεις :


1~**  Από γάμο Βλάση Σ.Σ.  – Σουζάνας -Ελένης  27-10-2018 Αθήνα Στρατιωτική Λέσχη. Δείπνος  -διασκέδαση .,, χορεύοντας  σε  βίντεο : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215942479048322/  .- 


2~**  Φώτο-άλμπουμ 1ο μέρος από Γάμο Βλάση και Σουζάνας 28-10-2018 στην Παναγία Βλαχερνών  . στο ΚΕΡΑΤΣΊΝΙ.. ΑΘΉΝΑ...Με 270 φωτογραφίες Σ. Ν. Σ... 2019 από το σπίτι στην εκκλησία  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215942628692063/   .- 


~** Φώτο-άλμπουμ 2ο μέρος μετά το γάμο Βλάση Σουζάνας.. Βάφτιση Σταματάκου 27-10-2018 Κερατσίνι Αθήνα. Με 340 φωτογραφίες.. Σ. Ν. Σ... 2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215943465112973/   [SS1] .-    


4~** Φωτογραφίες μετά μυστήριο Γάμου-ΒΆΠΤΙΣΗΣ στην Παναγία Βλαχερνών στο Κερατσίνι  3ο μέρος 27-08-2018...Με 85 φωτογραφίες.. :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215946457147772/  .- 


5.- Λίγες ώρες πριν τον γάμο Βλαση-Σουζανας στον Πειραιά 27-08-2018 4ο μέρος, ετοιμασίες γαμπρού - νύφης με 155 ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ.. Σ. Ν. Σ.... 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215946488908566/  .- 


 6.-  ΓΑΜΟΣ - ΒΆΦΤΙΣΗ στον Ι. Ν. Παναγίας Βλαχερνών στο Κερατσίνι 27-10-2019 μέρος 5ο Βλάσης Σουζάνα-Ελένη... Σταματάκος Φώτο άλμπουμ σε βίντεο Σ. Ν. Σ.... 2019 με 310 ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215947203646434/  .-   


~**

~

***  Ο καιρός  σήμερα  Τετάρτη στην Καλαμάτα

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 7/8/2019 προβλέπεται αίθριος.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός θα είναι καθαρός, θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Στον Καραμανλή για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος σήμερα ο Καφαντάρης!

Έφθασε με καθυστέρηση 5 μηνών στη Μεσσήνη το «στικάκι» με τη βελτίωση της χάραξης στον υφιστάμενο δρόμο
Στο Δημαρχείο Μεσσήνης βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ένα «στικάκι» από το υπουργείο Υποδομών το οποίο περιέχει τη «χάραξη» του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε αναλάβει να εκπονήσει ο «Μορέας». Το «στικάκι» έφθασε με 5μηνη καθυστέρηση κατόπιν αιτήματος της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης, που είχε συσταθεί τον περασμένο Μάρτιο, με αίτημα να παραλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο τη νέα μελέτη.
Σήμερα, το περιεχόμενο από το «usb» πρόκειται να κοινοποιηθεί τόσο στις μειοψηφίες όσο και στις μειοψηφίες του νυν Δημοτικού Συμβουλίου. Απόψε, δε, συνεδριάζει το Σώμα, κατά πάσα πιθανότητα στην τελευταία συνεδρίαση με αυτή τη σύνθεση, καθώς στις 24 Αυγούστου ορκίζεται δήμαρχος ο Γιώργος Αθανασόπουλος.
Η «καθυστέρηση» στην ενημέρωση της διαπαραταξιακής επιτροπής οφείλεται στην απουσία την προηγούμενη εβδομάδα της αρμόδιας αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, ενώ και ο απερχόμενος δήμαρχος είχε μια ελαφριά περιπέτεια με την υγεία του και βρίσκεται εκτός καθηκόντων.
Σύμφωνα με την κα Παναγοπούλου, είναι πολύ πιθανό η διαπαραταξιακή επιτροπή για το δρόμο να συνεδριάσει στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Ξεκαθαρίζουν οι προθέσεις
Ωστόσο, τα «σπουδαία νέα» αναφορικά με το Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη αναμένονται σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση για τις 11.00 το πρωί μεταξύ του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του νέου υπουργού Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Σ’ αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να διαφανούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο δρόμο. Τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Καραμανλής είχε καταστήσει σαφές ότι όλα τα έργα και οι διαγωνισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης θα εξεταστούν από «μηδενική» βάση.
Υπενθυμίζουμε, δε, ότι τον Οκτώβριο του 2018 ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Πύλου, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και είχε δεσμευτεί να συμβάλει τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του δρόμου Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, υπογραμμίζοντας πως πρόθεσή του είναι να διευκολύνει την αυτοδιοίκηση να διευθετήσει τα θέματά της παρέχοντάς της μεγαλύτερη ευελιξία. Του Κώστα Γαζούλη

***  Χειροπέδες σε 855 άτομα τον Ιούλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεπέρασαν τις 850 οι συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, συνελήφθησαν συνολικά 855 άτομα. Ειδικότερα: 3 για ληστεία, 70 για κλοπή και απόπειρες, 105 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 21 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 11 για συμπλοκή, σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, 1 για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, απειλή, παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, 310 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ένα για παράβαση Ν. περί αρχαιοτήτων, 6 για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 6 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 26 για ΓΟΚ, 13 για πλαστογραφία, 138 για ΚΟΚ, 2 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, 14 για ενδοοικογενειακή βία, 52 για καταδιωκτικά έγγραφα και 76 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.λπ.).
Εξιχνιάσεις
Εξιχνιάσθηκαν: Έξι υποθέσεις ληστειών, 105 υποθέσεις κλοπών και απόπειρες διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λπ., 86 υποθέσεις για ναρκωτικά, 21 υποθέσεις για όπλα, οκτώ υποθέσεις για πλαστογραφία, 3 υποθέσεις για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, μία υπόθεση για παράβαση του Ν. περί αρχαιοτήτων, μία υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκου και 3 υποθέσεις απάτης.
Κατασχέσεις
Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Ιούλιο κατασχέθηκαν: 11,1 γραμμάρια ηρωίνης, 14,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 524 δενδρύλλια κάνναβης, χασίς 3.614,95 γραμμ., 8.783 γραμμ. τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, 29 ναρκωτικά χάπια, 11 τσιγαριλίκια κάνναβης, 0,3 γραμμ. σπόροι κάνναβης, 2 αρχαίοι αμφορείς, 16 κυνηγετικά όπλα, 6 πιστόλια -περίστροφα, 9 γεμιστήρες πιστολιών, 734 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 3 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., 38 άλλα αντικείμενα που θεωρούνται όπλα (σιδερογροθιές, συσκευές εκτόξευσης χημικής ουσίας, ράβδοι, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης κ.λπ.), 25 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 70 κίβδηλα νομίσματα, 90 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.203,2 γραμμ. λαθραίου καπνού, 7 οχήματα, 6 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 596,1 ευρώ, 4 ζυγαριές και αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών, καλλιεργητικός εξοπλισμός και γεωργικά εργαλεία, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος προϊόντων παραεμπορίου. Τέλος, τον Ιούλιο κλάπηκαν απ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 41 οχήματα και βρέθηκαν 20.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Η απλούστευση αδειοδότησης των υδατοδρομίων ευνοεί την Πύλο

~  Το Υπουργείο προωθεί τις αλλαγές έως το φθινόπωρο
Την ολοκλήρωση συντομότερα των τελικών διαδικασιών για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου θα βοηθήσει η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι σήμερα αδειοδοτημένα είναι μόνο τρία υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα, της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας.
Το υδατοδρόμιο της Πύλου είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο που έχει ολοκληρώσει το 80% των διαδικασιών. Έχει λάβει έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχει περιβαλλοντικούς όρους. Βρίσκεται, λοιπόν, ακριβώς στο στάδιο να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την τελική αδειοδότηση, ώστε στη συνέχεια να γίνει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα το αναλάβει.
Της δε Καλαμάτας, αν και έχει κατατεθεί φάκελος για το υδατοδρόμιο, βρίσκεται πολύ πίσω ακόμα στη διαδικασία.
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο τουλάχιστον 80 φάκελοι βρίσκονται στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων (Υποδομών και Ναυτιλίας), με στόχο την αδειοδότηση ισάριθμων υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα.
Έτοιμη η Πύλος
Για το υδατοδρόμιο της Πύλου ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει σημαντικά οι διαδικασίες. Έχει προμηθευτεί και εγκαταστήσει εξοπλισμό για τη λειτουργία του Διεθνούς Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS), έχει προμηθευτεί μαγνητικές πύλες και έχουν εγκατασταθεί κάμερες παρακολούθησης σε όλο το μόλο.
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι έως το φθινόπωρο θα προχωρήσει στην τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα. Ήδη, από τις 20 Ιουλίου, το υπουργείο έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, οι οποίες αφορούν στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων, με στόχο τη δραστική απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.
Αδειοδότηση
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το κείμενο που θα περιλαμβάνει τις απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης έως τα τέλη Αυγούστου, ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, αφού προστεθούν τυχόν τροποποιήσεις, θα πρέπει μέσα στο φθινόπωρο, όσο το δυνατόν νωρίτερα, να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να αποτελεί νόμο του κράτους και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης.
Στις σκέψεις που υπάρχουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι να επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίων σε ιδιωτικά λιμάνια και λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, σε μαρίνες καθώς και σε σύνθετα πολυτελή τουριστικά καταλύματα πολυτελείας.  Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Μέσα σε μια νύχτα έβγαλαν 12 μπαταρίες από 6 φορτηγά

Τις μπαταρίες από 6 φορτηγά έκλεψαν τρεις Ρομά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από τα Φιλιατρά και μετά τις πούλησαν σε μάντρα στον Πύργο Ηλείας. Συνολικά έκλεψαν 12 μπαταρίες και συνελήφθη ο ένας δράστης, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο, με τον έναν να έχει ταυτοποιηθεί.
Οι τρεις Ρομά αφαίρεσαν από έξι φορτηγά Έλληνα 12 μπαταρίες, από τις οποίες οι 10 βρέθηκαν στη συνέχεια σε μάντρα συλλογής παλαιών σιδήρων στο Πύργο Ηλείας. Οι μπαταρίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στα Φιλιατρά, αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας, της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου συνέλαβαν έναν 23χρονο Ρομά ως δράστη της κλοπής, ενώ αναζητούνται ένας ακόμα 19χρονος και ένας άγνωστος δράστης.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το αυτοκίνητο του 23χρονου, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

~**   Π. Κατσίβελας: «Παράγουν fake news, θέλουν βούρκο που νομοτελειακά θα βυθιστούν μέσα του»

Σκληρή απάντηση σε Λεβεντάκη για τη δεξαμενή ύδρευσης, που είναι στην Κοινότητα Βρυσών
~  «Κάποιοι θέλουν να παράγουν fake news δείχνοντας τα νέα ήθη που θέλουν να φέρουν στην κοινωνία μας. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα βούρκο, που νομοτελειακά θα βυθιστούν μέσα του», αναφέρει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε σκληρή απάντησή του για τις δημόσιες καταγγελίες Λεβεντάκη όσον αφορά στη δεξαμενή ύδρευσης Κυπαρισσίας και το νερό που πίνουν στην πόλη.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, σε δημοσίευσή του στο facebook, κατήγγειλε ότι στην Κυπαρισσία «οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες αυτής της πόλης, εν έτει 2019, υδρεύονται με νερό, στο οποίο κάνουν βόλτες ποντίκια και αρουραίοι», αναφερόμενος, όπως ισχυρίζεται, «στην κατάσταση που βρίσκεται η δεξαμενή νερού στην Κυπαρισσία, την οποία επισκέφθηκα και σοκαρίστηκα από το θέαμα που αντίκρισαν τα μάτια μου». Μέσω facebook και η απάντηση του κ. Κατσίβελα υπό τον τίτλο «Γιατί υπάρχει και η αλήθεια!!», δημοσιεύοντας 37 φωτογραφίες, από το 2017, από τη δεξαμενή που είναι στην Κοινότητα Βρυσών, οπότε – όπως αναφέρει – ελήφθησαν όλα τα προστατευτικά μέτρα και τοποθετήθηκε νέος χλωριωτής νερού.
Στη σελίδα του στο facebook, στις 8:06 π.μ. της Τρίτης, ο κ. Κατσίβελας έγραψε επί λέξει: «Γιατί υπάρχει κ η αλήθεια!! Ήταν Σεπτέμβριος του 2017 που πήγα στις Βρύσες να ελέγξω την δεξαμενή που υδρεύεται η κοινότητα αλλά κ μέρος της Κυπαρισσίας. Είχαν γίνει όλα τα προστατευτικά μέτρα για να μην πλησιάζουν τα βοοειδή στις πηγές κ είχαμε τοποθετήσει νέο χλωριωτή νερού. Είχαμε κάνει όλες τις παρεμβάσεις που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της κοινότητας. Κάποιοι θέλουν να παράγουν Fake news δείχνοντας τα νέα ήθη που θέλουν να φέρουν στη κοινωνία μας. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα βούρκο που νομοτελειακά θα βυθιστούν μέσα του».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

~**  Απάντηση «νυστέρι» και «η Παναγιά μαζί μας»

Διαφορετική η άποψη των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ απ’ αυτή της διοίκησης του Νοσοκομείου για την ασφάλεια των εφημεριών
 Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών του νοσοκομείου σχετικά με το θέμα των προσλήψεων που ανακοίνωσε η διοίκησή του. Για τους δύο διορισμούς παθολόγου και ακτινολόγου αναφέρει πως απλά άλλαξε η σύμβασή τους, ενώ επισημαίνει πως «η λειτουργία του ΤΕΠ της Ν.Μ. Καλαμάτας και το κατατεθέν από το Διοικητή πρόγραμμα εφημεριών ιατρών Ν.Μ. Καλαμάτας και Ν.Μ. Κυπαρισσίας μηνός Αυγούστου, αποδεικνύουν ότι η άποψη της Διοικήσεως του Γ.Ν. Μεσσηνίας σχετικά με την ασφάλεια των εφημεριών είναι διαφορετική από αυτή των ιατρών. Καλό Αύγουστο και η Παναγιά βοήθειά μας!»
 Απάντηση σχετικά με την ασφαλή εφημέρευση
 Μια σύντομη απάντηση εκ μέρους του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών Γ.Ν. Μεσσηνίας, στη σχετική με το θέμα ανακοίνωση της Διοικήσεως του Γ.Ν. Μεσσηνίας:
1. Η παθολόγος Τσάλτα Π. ήδη υπηρετεί στο Β΄ Παθολογικό Τμήμα της Ν.Μ. Καλαμάτας ως επικουρική ιατρός. Με το μόνιμο διορισμό της που αναμένεται, απλά θα αλλάξει η σύμβασή της.
2. Ο ακτινολόγος Χρυσαυγής Β. υπηρετούσε στο Ακτινολογικό Τμήμα της Ν.Μ. Καλαμάτας ως αποσπασμένος ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου. Με το διορισμό του, ως επικουρικός ιατρός, απλά άλλαξε η σύμβασή του.
3. Ο διορισμός του επικουρικού χειρουργού Παναγόπουλου Δ., ο μόνος διορισμός που αυξάνει επί του παρόντος τον αριθμό των υπηρετούντων ιατρών στη Ν.Μ. Καλαμάτας, έγινε υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του Σωματείου μας και των εγγράφων του Συν/τη Διευθ/ντή του Χειρουργικού Τμήματος .
4. Χαιρετίζουμε τους πολλάκις ανακοινωθέντες επικείμενους διορισμούς μονίμων ιατρών στη Ν.Μ. Καλαμάτας, όπως και αυτούς των επικουρικών ιατρών, και ελπίζουμε να υλοποιηθούν σύντομα.
5. Δεν ανακοινώθηκε κανένας διορισμός ιατρού και δεν έγινε κανένα σχόλιο εκ μέρους της Διοικήσεως σχετικά με την ασφαλή εφημερία της Ν.Μ. Κυπαρισσίας.
6. Η λειτουργία του ΤΕΠ της Ν.Μ. Καλαμάτας, ιδιαίτερα το μήνα Αύγουστο, και το κατατεθέν από το Διοικητή πρόγραμμα εφημεριών ιατρών Ν.Μ. Καλαμάτας και Ν.Μ. Κυπαρισσίας μηνός Αυγούστου, αποδεικνύει ότι η άποψη της Διοικήσεως του Γ.Ν. Μεσσηνίας σχετικά με την ασφάλεια των εφημεριών είναι διαφορετική από αυτή των ιατρών.
Το Σωματείο μας, άλλωστε, είναι φειδωλό στις ανακοινώσεις του και δε διαθέτει καθημερινή παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, π.χ. facebook κ.ά. Καλό Αύγουστο και η Παναγιά βοήθειά μας! Μετά τιμής,
Η πρόεδρος                             
Ε. Γεωργιοπούλου

~**  Ενισχύεται η τριμερής της Α. Μεσογείου: Σήμερα η ενεργειακή σύνοδος ΗΠΑ-Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας – Εξελίξεις εν μέσω τουρκικών προκλήσεων…
~  Στην διάσκεψη για την ενέργεια που γίνεται στην Αθήνα ο Κωστής Χατζηδάκης υποδέχεται τους υπουργούς Ενέργειας από την Κύπρο και το Ισραήλ παρουσία του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον.
Ο ενδυναμωμένος ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτυπώνεται στην σημερινή υπουργική διάσκεψη για την ενέργεια με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, αλλά και των ΗΠΑ, στο ξενοδοχείο Χίλτον.  Πρόκειται για το σχήμα “3+1” (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ + ΗΠΑ). Είναι η πρώτη διάσκεψη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να διαβαστούν τα συμπεράσματα και να γίνουν δηλώσεις από τους συμμετέχοντες υπουργούς. 

Αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με μία βαρύνουσας σημασίας εξέλιξη στην ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου. Αποδεικνύεται ότι αν και η Άγκυρα δεν μοιάζει διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις δεδηλωμένες προθέσεις της (το αντίθετο!), οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής εργάζονται μεθοδικά για μία στενότερη συνεργασία, έχοντας την στήριξη της Δύσης.  Στην διάσκεψη αυτή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα υποδεχθεί τον Κύπριο ομόλογό του Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Ισραηλινό Γιουβάλ Στάινιτζ και τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον. Τον τελευταίο είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει και χθες, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για ενεργειακά θέματα στο πλαίσιο του ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου.  Εκεί παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο χωρών. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη στενής διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Να θυμίσουμε ότι η Ομάδα Εργασίας για ενεργειακά θέματα στηρίζεται στην σταθερά αυξανόμενη διμερή συνεργασία σε συνέχεια του εναρκτήριου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος και ΗΠΑ που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο 2018 στην Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός υφυπουργός Φράνσις Φάνον πριν έλθει στην Ελλάδα είχε επισκεφτεί την Ιορδανία και τον Λίβανο. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή είναι δεδομένο. Εξάλλου, ισχυρό παρόν έδωσαν και στο Φόρουμ για το Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο λίγες μέρες νωρίτερα. Δεν είναι μυστικό ότι η Ουάσιγκτον επιχειρεί να πάρει τα σκήπτρα της Μόσχας στην ενεργειακή τροφοδοσία της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για ενεργειακά θέματα στο πλαίσιο του ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο χωρών και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίστηκε «η σημασία των προσπαθειών στην Ευρώπη για διαφοροποίηση ως προς τις ενεργειακές πηγές, προκειμένου να προωθηθεί η περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια».   Όπως είναι φυσικό, η ελληνική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρθενική υπουργική διάσκεψη, στόχοι της οποίας είναι να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη. Επιπλέον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα πρότζεκτς, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι και η συμφωνία για τον αγωγό αερίου EastMed. Αναφερόμενος στη διάσκεψη, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «θα ασχοληθούμε με τα ζητήματα της ενεργειακής συνεργασίας και θα μιλήσουμε για τον αγωγό EastMed, που θα ξεκινάει από το Ισραήλ, θα περνάει από την Κύπρο, θα έρχεται εδώ και θα καταλήγει βάσει του σχεδιασμού στην Ιταλία». Ο χάρτης των Τούρκων με την υφαλοκρηπίδα τους μέχρι την… Κρήτη Η ένταση που επικρατεί στην ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου καθιστά ακόμα σημαντικότερη την υπουργική διάσκεψη. Εξαιτίας των ενεργειακών επιδιώξεών της, η Άγκυρα έχει προβεί σε έκνομες ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτές είναι που οδήγησαν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παρουσιάσει ένα χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο η τουρκική υφαλοκρηπίδα περιλαμβάνει ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή του  Καστελλόριζου (πέραν των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων του). Κι όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται από τη Ρόδο μέχρι τη νοτιοανατολική Κρήτη! Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, επανέφερε εμμέσως πλην σαφώς πρόταση για συνεκμετάλλευση: «Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του kazan-kazan (win-win). Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι». Αποκλεισμένη από το ενεργειακό παιχνίδι, η Τουρκία εμφανίζεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.  Αυτό, όμως, μένει να το παρακολουθήσουμε προσεχώς. Θα κάνει άραγε το βήμα με σεισμικές έρευνες στη θάλασσα του Καστελλόριζου η Άγκυρα, ή απλά δοκιμάζει τις αντοχές και τα νεύρα της Αθήνας;  ΗΠΑ: Αποθαρρύνουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια  Μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Χατζηδάκη, πάντως, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα. Σημείωσε πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την ειρηνική αξιοποίηση των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και «αποθαρρύνει» προκλητικές ενέργειες. Ήταν μία έμμεση πλην σαφής αναφορά στις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία. Το γεωτρύπανο “Πορθητής” συνεχίζει ακάθεκτο τις εργασίες του δυτικά του Ακάμα και σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης θα συνεχίσει τις γεωτρητικές δραστηριότητες για μερικές ακόμα εβδομάδες. Έχει ήδη φθάσει στα 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.  Ρωσική εφημερίδα, μάλιστα, για πρώτη φορά υποστηρίζει απόλυτα την Τουρκία, φτάνοντας στο σημείο να “δικαιώσει” την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι αφού η Δύση χρησιμοποίησε την Τουρκία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τώρα δεν την χρειάζεται και γι’ αυτό έχει πάρει την πλευρά της Ελλάδας. Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ζήτησε απλά συγγνώμη από τον Βλάντιμιρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στη Συρία, αλλά και πλήρωσε χρηματική αποζημίωση.
~**  ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκαταλείπει τη θέση του μετά από δύο χρόνια – Παραιτείται ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία …
~   Ο Τζον Χάντσμαν απέστειλε στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, την παραίτησή του από πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, μετά από δύο χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.  
Την παραίτησή του από τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία υπέβαλε σήμερα ο Τζον Χάντσμαν.
Ο ίδιος απέστειλε την επιστολή παραίτησης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο και ενημέρωσε ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του πρέσβη στη Ρωσία στις 3 Οκτωβρίου, αφήνοντας έτσι τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να οριστεί ο διάδοχός του.  
Επίσης, συμπλήρωσε ότι έχει ήδη πληροφορήσει τον Τραμπ και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι ο ίδιος και η οικογένειά του επιθυμούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, μετά από δύο χρόνια στη συγκεκριμένη θητεία.  Παράλληλα, επισημαίνει ότι αν και οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε δύσκολη φάση, υπάρχουν κοινά συμφέροντα που δεν πρέπει να παραβλεφθούν, τονίζοντας ότι η επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων θα είναι σημαντική βοήθεια.  Ο 59χρονος ανέλαβε τη θέση στις 3 Οκτωβρίου του 2017.  Προηγουμένως, ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα και στη Σινγκαπούρη.
~**  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΕΙΣΜΟΣ»: Τί συμβαίνει με το… πτυχίο που εμφάνισε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ του Μητσοτάκη… (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
~  Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε σήμερα η ιστοσελίδα documentonews.gr σχετικά με τον διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέοντος ως νέου διοικητή της ΕΥΠ.
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα του Βαγγέλη Τριάντη, ο κ. Κοντολέων φέρεται να είναι κάτοχος πτυχίου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο απέκτησε το 1999 σε ηλικία 34 ετών.
Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, από το ίδιο πανεπιστήμιο, δύο χρόνια μετά ο κ. Κοντολέων φέρεται να απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Το πρόβλημα με το πτυχίο του νέου διοικητή της ΕΥΠ είναι ότι… εάν ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλου Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) και ειδικότερα στη λίστα με τα αναγνωρισμένα πτυχία πανεπιστημίων του εξωτερικού τότε θα διαπιστώσει, ότι το συγκεκριμένο τμήμα του βρετανικού ανοικτού πανεπιστημίου δεν περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο κατάλογο. Μάλιστα το δημοσίευμα για να αποδείξει την θέση του αυτή δείχνει μια φωτογραφία η οποία είναι από τον ιστότοπο του ΔΟΑΤΑΠ και αποκαλύπτει ότι όντως το πανεπιστήμιο αυτό δεν ανήκει στη λίστα με τα αναγνωρισμένα πτυχία πανεπιστημίων του εξωτερικού: 
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν και στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, είναι κατά πόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέων είναι αναγνωρισμένο ή όχι από τον ΔΟΑΤΑΠ. Γιατί, όπως μπορεί κανείς να δει στον σχετικό νόμο, ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ πρέπει να διαθέτει πτυχίο Πανεπιστημίου.  Ειδικότερα το άρθρο 9 παράγραφος 3 του νόμου 3649/2008 περί «ΕΥΠ και άλλες διατάξεις» ορίζει ρητά ότι «για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της Ε.Υ.Π. απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Ως Διοικητής μπορεί να ορισθεί και δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος του δημόσιου τομέα». Όμως το γεγονός ότι το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα δεν φαίνεται να είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ με τα αναγνωρισμένα πτυχία πανεπιστημίων του εξωτερικού.  Δείτε το σχετικό απόσπασμα του νόμου:


Φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκύπτει με την τοποθέτηση σε θέση κλειδί του εν λόγω ανθρώπου. Όπως σας αποκάλυψε και το VoiceNews.gr νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κοντολέων έχει καταδικαστεί στο παρελθόν από την επιτροπή ανταγωνισμού σε πρόστιμο για «στήσιμο της αγοράς-καρτέλ» στις χρηματαποστολές τραπεζών. Το σχετικό μας άρθρο μπορείτε να δείτε παρακάτω:    
Η ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ακόμα και στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη. Αξίζει να ανεφερθούμε στα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία. Σε άρθρο στο ΒΗΜΑ  (Δείτε ΕΔΩ) ο έγκριτος δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρει πως ως πρόσωπο έκπληξη για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ έπειτα από  προσεκτική επιλογή … Συνεχίστε να διαβάζετε το Καταγγελίες για τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ! Καταδίκες, πρόστιμα και καρτέλ! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;…. 

***   «ΒΟΜΒΑ» Κ. Βελόπουλου: «ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης περί «Επιτελικού Κράτους». 
Ο Κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον παραλογισμό της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως αποκεντρωτικό τη στιγμή που ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τις περισσότερες εξουσίες.
Στο θέμα της κ. Θάνου ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ υποστήριξε ότι η ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας θυμίζει εποχές χούντας. Μάλιστα αποκάλυψε τη διγλωσσίας της κυβέρνησης αναφέροντας ότι εάν στο θέμα της Θάνου η κυβέρνηση θεωρεί ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια, τότε και στη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να ισχύει το ίδιο, κι όχι να δικαιολογεί την υποταγή σε ΗΠΑ-Γερμανία με αυτό το επιχείρημα. 
Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr που αναφέρεται σε «επιχείρηση» των Τούρκων , σύμφωνα με την οποία προσπαθούν να καταστήσουν τα νησιά Κω και Ρόδο , ως νησιά με τουρκική μειονότητα. Μάλιστα κατέθεσε στα πρακτικά το σχετικό δημοσίευμα.  Σχετικά με τις επιδιώξεις των Τούρκων για γεωτρήσεις 40 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, διερωτήθηκε αν υπάρχει εθνική κόκκινη Γραμμή για το θέμα αυτό. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «Βυθίσατε το Χόρα», θέτοντας ανοιχτά το ερώτημα να πρέπει να πούμε «βυθίσατε το Γιαβούζ «, σε περίπτωση που αυτό τρυπήσει παράνομα κοντά στο Καστελόριζο. Δείτε παρακάτω τα όσα είπε ο Κ. Βελόπουλος σήμερα:   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1240923126090544/  .-
***  ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Βασιλική Θάνου, 2009: Όταν κατακεραύνωνε συνταξιούχους δικαστές που έγιναν πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών…
«Προϋπάρχουσα συναλλαγή δείχνει η κατάληψη από συνταξιούχο δικαστή θέσης προέδρου ανεξάρτητης Αρχής». Αυτό είναι το δια ταύτα μιας ομιλίας- φωτιά, όχι όποιου κι όποιου, αλλά της τότε Αρεοπαγίτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλικής Θάνου, το μακρινό 2009 , κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης . 
Η ομιλία της κας Θάνου, του προσώπου των ημερών εξαιτίας της κυβερνητικής πρωτοβουλίας να εισαγάγει ασυμβίβαστο στη θέση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού που κατέχει και αυτής συμβούλου του πρωθυπουργού (που επισης κατείχε) με αναδρομική μάλιστα ισχύ,   συμπεριελήφθη στην τριμηνιαία έκδοση των «Δικαστικών Νέων», αριθμός φύλλου 111, τον Οκτώβριο του 2009.
Ο οξύς λόγος της , για το γεγονός ότι συνταξιούχοι δικαστές καταλαμβάνουν θέσεις μετά την αποχώρησή τους από το Σώμα, στον οποίο συμπεριέλαβε την αποστροφή ότι δείχνει «προϋπάρχουσα συναλλαγή», προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου πως χρόνια αργότερα η ίδια μεταπήδησε από την προεδρία του Αρείου Πάγου σε θέση επικεφαλής του νομικού γραφείο του πρωθυπουργού και εν τέλει στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έλεγε στην κατάληξη της ομιλίας της , το μακρινό 2009 η κα Θάνου:
~   «Και τελειώνοντας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να αναφερθώ , κάνοντας μια επισήμανση , η οποία κατά τις δικές μου προσωπικές απόψεις εκφράζει, σχετικά με ένα  θέμα, το οποίο και ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μου ζήτησε να θίξω. Οι καρέκλες του Προεδρείου είναι τιμητικές και δεν προσφέρονται   ως εφαλτήριο για άλλες , προσωπικές επιδιώξεις. Τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης δεν επιτρέπεται , μετά τη συνταξιοδότησή τους, να επιζητούν , επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμοιβόμενες , όπως π.χ του Προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε «προϋπάρχουσα συναλλαγή». Ο δικαστικός λειτουργός επιβάλλεται και μετά τη συνταξιοδότησή του να διαφυλάσσει τόσο την προσωπική του αξιοπρέπεια, αλλά και πρωτίστως, το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, ώστε να μπορούν οι πολίτες να μας εμπιστεύονται».

Άλλη εξέλιξη  Τα χρόνια όμως πέρασαν και η κα Θάνου έγινε εκείνη πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ουσιαστικά μάλιστα ακολούθησε μια πορεία που η ίδια στηλίτευσε με πάθος σε εκείνη την ομιλία. Θα πει κανείς πως δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε πιθανόν η τελευταία. Και θα έχει δίκιο. Όμως η κα Θάνου συμβόλισε στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ εμβληματικές θέσεις εξουσίας και συγκέντρωσε πάνω της – δικαίως ή αδίκως- πολλά πυρά.  Μετά άλλωστε την θέση της Πρόεδρου της Ένωσης (όπου εξελέγη) ακολούθησε η επιλογή της από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ   (ως 4η αρχαιότερη αντιπρόεδρος στην επετηρίδα)  στην προεδρία του Αρείου Πάγου . Ακολούθησε μια φρενήρης πορεία ανόδου:  

  • Υπηρεσιακή πρωθυπουργός (εκ των πραγμάτων μετά την επιλογή της ως προέδρου του Αρείου Πάγου)
  • επιστροφή στην προεδρία του Αρείου Πάγου (είχε διακοπεί η θητεία λόγω της πρωθυπουργίας),
  • άμισθη επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού (επιλογή του πρωθυπουργού) και τελικά
  • επιλογή (πρόταση) της τότε  κυβέρνησης για την έμμισθη θέση του επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μόνο που όπως φαίνεται η τελευταία θα είναι βραχύβια αφού η κυβέρνηση φέρνει ασυμβίβαστο με αναδρομική ισχύ που αφορά πρόσωπα που κατέχουν θέση ανεξάρτητης αρχης και  υπηρέτησαν με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με τη συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος.  Είναι η διάταξη «φωτογραφική» για την Βασιλική Θάνου; Την αφορά ξεκάθαρα και η «έκπτωση» από το αξίωμά της θα ισχύει από τη στιγμή της ψήφισης της διάταξης.  ΠΗΓΗ 
 ***  Βόμβα Βρυξελλών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής! Κίνδυνος «Grexit» ακόμη και να μη γίνει ποτέ το έργο …
~  Κίνδυνο «Grexit» από κοινοτικά κονδύλια ύψους 335 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμη και να μη γίνει ποτέ το εμβληματικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ενεργειακή ασφάλεια του νησιού, αντιμετωπίζει η Ελλάδα αν δεν προχωρήσει ως διευρωπαϊκό project με φορέα υλοποίησης την κυπριακή κοινοπραξία Eurasia Interconnector. 
Το δια ταύτα της επιστολής που απέστειλε στο υπουργείο Ενέργειας ο Κλάους Μπόρχαρτ, ο ισχυρός άνδρας της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Κομισιόν, και την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», είναι ότι το έργο είτε θα προχωρήσει όπως ορίζουν οι Βρυξέλλες, είτε θα συνεχίσει να σέρνεται, με κίνδυνο να μην υλοποιηθεί ποτέ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευθύνες που θα επωμισθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Στην επιστολή, οι Βρυξέλλες προειδοποιούν την ελληνική πλευρά ότι αν επιμείνει να κατασκευάσει ως εθνικό έργο τη διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ, τότε η χώρα απειλείται για μια ακόμη φορά με απώλεια κονδυλίων, δηλαδή κινδυνεύει να στερηθεί την πρόσβαση σε διευκολύνσεις αδειοδότησης και χρηματοδότησης που ισχύουν για τα διευρωπαϊκά project υποδομών, τα οποία εντάσσονται στο καθεστώς των αποκαλούμενων «Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος». Σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι, εκτός από τη στέρηση κοινοτικών πόρων, θα προκύψουν και άλλες παρενέργειες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το έργο θα εμπλακεί σε μια ατέρμονη διελκυστίνδα με αβέβαιη έκβαση. Στην ουσία, η επιστολή Μπόρχαρτ κινείται στο ίδιος ύφος με εκείνες που είχε παραλάβει επίσης από την Κομισιόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι η διασύνδεση Αττικής – Κρήτης θα απενταχθεί από τα επιχορηγούμενα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος και θα μπορεί να κατασκευαστεί μόνο ως εθνικό έργο, εφόσον η ελληνική πλευρά επιμείνει να εφαρμόζει την απόφαση της ΡΑΕ, που το 2018, παρά τις κοινοτικές ενστάσεις, είχε προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του project στην Ariadni Interconnector, 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ. «Θέλω να τονίσω ότι σε περίπτωση που το έργο γίνει με εθνική προσέγγιση, σαν αυτή που προωθεί η ΡΑΕ, έχοντας εγκρίνει τον διαγωνισμό Αττική – Κρήτη, τότε άλλοι φορείς, όπως η Ariadne Interconnector, δεν είναι επιλέξιμοι από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και δεν μπορούν να διεκδικήσουν τη λειτουργία τους κάτω από το καθεστώς των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του κοινοτικού αξιωματούχου, την οποία έχει στα χέρια του ο «Φ». Στην πράξη ο Κλάους Μπόρχαρτ καλεί την ελληνική πλευρά να εγκαταλείψει την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να καθίσει στο τραπέζι με την κυπριακή κοινοπραξία προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, διασφαλίζοντας την έγκαιρη κατασκευή του σκέλους Αττική – Κρήτη, επικαλούμενος τον περίφημο Οδικό Χάρτη για το έργο. Το ίδιο μήνυμα είχε μεταφέρει και η Eurasia Interconnector στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία με τον Κ. Χατζηδάκη, δηλαδή ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ελληνική πλευρά, υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη θα αποδεχτεί τον Οδικό Χάρτη των Βρυξελλών. Είναι το κοινοτικό πλαίσιο που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με όλα τα τεχνικά, χρηματοδοτικά και θέματα διασυνδεσιμότητας μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων του έργου, δηλαδή των Αττικής – Κρήτης, Κρήτης – Κύπρου και Κύπρου – Ισραήλ, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 δισ. ευρώ. Τα διάφορα δηλαδή σκέλη του έργου (Αττική – Κρήτη, Κρήτη – Κύπρος και Κύπρος – Ισραήλ) πρέπει να έχουν ενιαία χαρακτηριστικά και να είναι μεταξύ τους απολύτως συμβατά ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές, με τις οποίες ωστόσο είχε διαφωνήσει τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση.  Εκεί βρίσκεται και το κλειδί της πολυετούς διένεξης, αφού οι προδιαγραφές που έχει θέσει για το τμήμα Αττική – Κρήτη η «Αριάδνη», ο φορέας δηλαδή που έχει συστήσει ο ΑΔΜΗΕ, είναι διαφορετικές από εκείνες της Κομισιόν και επομένως η ελληνική εταιρεία αποκτά προβάδισμα και για τα υπόλοιπα σκέλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. H διαφωνία ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές είναι εξάλλου και ο λόγος για τον οποίο τα έχουν «σπάσει» Eurasia Interconnector και ΑΔΜΗΕ, που κατόπιν παρότρυνσης των Βρυξελλών είχαν υπογράψει τον Οκτώβριο του 2017 μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο όμως ποτέ δεν προχώρησε. Η Eurasia παραμένει φορέας του έργου  Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η επιστολή του Κλάους Μπόρχαρτ. «Έχει ήδη γίνει σαφές στις ελληνικές αρχές ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν δίνει το δικαίωμα στη ΡΑΕ να αλλάξει τον προτιμητέο φορέα του Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος», σημειώνει ο κοινοτικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «ο Οδικός Χάρτης της Κομισιόν θα επέτρεπε στην Ariadne Interconnector να αποτελέσει το ειδικό όχημα για το Κρήτη – Αττική, ως τμήμα του ευρύτερου έργου», δηλαδή του διευρωπαϊκού project Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ.  Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μπόρχαρτ κάνει σαφές ότι «αν δεν δεν υπογραφεί ο Οδικός Χάρτης, τότε η Eurasia παραμένει ο επίσημος φορέας του Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος και ο μοναδικός επιλέξιμος φορέας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού Connecting Europe Facility», προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση που γίνει το έργο με εθνική προσέγγιση, όπως αυτή που προωθεί η ΡΑΕ, τότε άλλοι φορείς όπως η Ariadne Interconnector, δεν είναι επιλέξιμοι από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινοτική χορηγία, ύψους 335 εκατ. ευρώ, που συνοδεύει το project. «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ περαιτέρω με τα εμπλεκόμενα μέρη, μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΡΑΕ, τον ΑΔΜΗΕ, την Ariadne Interconnector και την Eurasia, προκειμένου να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με βάση τον Οδικό Χάρτη και να διασφαλισθεί η έγκαιρη κατασκευή του σκέλους Αττική – Κρήτη», καταλήγει η επιστολή Μπόρχαρτ. Και επισημαίνει ότι ενώ η κυπριακή πλευρά έχει συμφωνήσει στον Οδικό Χάρτη, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει περαιτέρω τροποποιήσεις, οι οποίες, όπως εξηγεί ο κ. Μπόρχαρτ, δεν χρειάζονται, καθώς: «Ο Οδικός Χάρτης που παρουσίασε η Κομισιόν είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να προχωρήσει το έργο. Τηρεί τη σωστή ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων όλων των εμπλεκομένων μερών. Ευθυγραμμίζει την απόφαση της ΡΑΕ με τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Κάνει σεβαστό το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι ΑΔΜΗΕ και Eurasia και εκλαμβάνει το Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος ως ένα συνολικό project, καθιστώντας δυνατή την επιτάχυνση της κατασκευής του Αττική – Κρήτη». Οι προσφορές  στον διαγωνισμό Είναι προφανές ότι η παραπάνω εξέλιξη επηρεάζει τον διαγωνισμό που τρέχει -παρά τις κοινοτικές αντιρρήσεις- η Ariadne Interconnector για τα καλώδια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττική – Κρήτη, και στον οποίο χθες υποβλήθηκαν τέσσερις προσφορές. Για το πρώτο τμήμα του διαγωνισμού, ύψους 255 εκατ. ευρώ, που αφορά τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του ενός από τα δύο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με την Αττική (δυτικό κύκλωμα) και των σταθμών ηλεκτροδίων σε Κρήτη και Αττική, προσφορές κατέθεσαν η ιταλική Prysmian και η γαλλική Nexans. Οι ίδιες εταιρείες υπέβαλαν προσφορές και για το δεύτερο τμήμα του διαγωνισμού, που αφορά το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο (ανατολικό κύκλωμα), ύψους 225 εκατ. ευρώ. Για το τρίτο τμήμα του διαγωνισμού, ύψους 115 εκατ. ευρώ, που αφορά τα υπόγεια καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης που θα συνδέσουν τους Σταθμούς Μετατροπής (σε Κρήτη και Αττική) με τα υποβρύχια καλωδιακά τμήματα, προσφορές κατατέθηκαν από τις Prysmian, Nexans και την ΝΚΤ που συνεργάζεται με τα Ελληνικά Καλώδια. Τέλος, για το τέταρτο τμήμα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που αφορά τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών, προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες Prysmian και Elettra.  *Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της Τρίτης, 6 Αυγούστου
***  Βουλευτής ΝΔ: «Να απέχουμε από απειλές κατά της Τουρκίας» – Τι είπε ο Α. Συρίγος και γιατί έχουν σημασία αυτά που είπε
~  «Η Άγκυρα έχει πάρει μια κατ’ αρχήν απόφαση να προβεί σε έρευνες ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο» εκτιμά ο Άγγελος Συρίγος, αν. καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών…  
με συνέντευξη που παραχωρεί στο News24/7 και η οποία θα συζητηθεί. «Η διαρκής επαναφορά του θέματος ερευνών νοτίως του Καστελόριζου δημιουργεί εθισμό. Συνηθίζουμε στην ιδέα ότι κάτι συμβαίνει εκεί. Πρόκειται για κλασική μέθοδο με την οποία «γκριζάρει», «αμφισβητείται» μια περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η διαρροή πως η Άγκυρα σχεδιάζει έρευνες από τα τέλη Αυγούστου νοτίως του Καστελόριζου «διερευνά τις ελληνικές αντιδράσεις».
Ο Άγγελος Συρίγος ζητά να σταλούν σαφή μηνύματα από την Αθήνα στην Άγκυρα ότι δεν θα γίνουν δεκτές τέτοιες ενέργειες σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας υφαλοκρηπίδα: «Τα μηνύματα δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από πολεμικές κραυγές ή απειλές. Αυτό είναι ένα πεδίο που βολεύει πρωτίστως στην Άγκυρα. Χρησιμοποιεί την ελεγχόμενη ένταση, περιλαμβανομένων και των λεκτικών προκλήσεων, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχουν διαφιλονικούμενες περιοχές και γκρίζες ζώνες κυριαρχίας. Εδώ και αρκετές δεκαετίες η μόνιμη επωδός της διεθνούς κοινότητας σε εντάσεις, όχι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και γενικότερα, είναι «μη μαλώνετε! Συζητήστε!». Πρόκειται για την αγγλική φράση «donotfight, talk!». Επομένως, χρειάζονται καθαρά και σαφή μηνύματα και αποφυγή λεκτικών ακροτήτων. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι θα στείλουμε πολεμικά πλοία στην περιοχή. Η Άγκυρα γνωρίζει καλά ότι θα γίνει. Εάν περάσει σαφές μήνυμα με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η Άγκυρα δεν θα τις διασχίσει. Όσο προκλητική και να είναι, η τουρκική πολιτική ηγεσία δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα διότι γνωρίζει ότι θα είναι καταστροφικός και για τις δύο χώρες».  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η εκτίμηση του καθηγητή μέχρι πού μπορεί να το πάει η Τουρκία με τις γεωτρήσεις στην Κύπρο: «Οι ανακαλύψεις υδρογονανθράκων σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία απειλούν να ανατρέψουν δύο στρατηγικές επιλογές της Τουρκίας. Η πρώτη επιλογή αφορά στην δήθεν επίλυση του κυπριακού με την τουρκική εισβολή το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Η δεύτερη στρατηγική επιλογή είναι η μετατροπή της Τουρκίας στο μοναδικό άξονα μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολή στη νότια Ευρώπη μετά το 2000. Οι υδρογονάνθρακες θέτουν εκ νέου το Κυπριακό αποδεικνύοντας ότι δεν έχει λυθεί από το 1974. Επίσης ανοίγουν θεωρητικώς μία εναλλακτική όδευση προς την ΕΕ κατ’ ευθείαν από τη Μεσόγειο. Γι’ αυτόν τον λόγο αντιδρά τόσο έντονα η Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο € τα τελευταία έξι χρόνια για να αγοράσει ή ναυπηγήσει σεισμογραφικά και γεωτρητικά σκάφη. Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τρεις στόχους. Άμεσα θέλει να εμποδίσει την εκτέλεση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μεσοπρόθεσμα θέλει να έχει άμεση εμπλοκή στον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων νοτίως της Κύπρου. Σε βάθος χρόνου και με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν επαρκείς ποσότητες υδρογονανθράκων, θέλει να μεταφέρει το αέριο της ευρύτερης περιοχής μέσω του εδάφους της. Κατά συνέπεια, έχει ξεκινήσει μία περίοδος εντάσεως που θα διαρκέσει αρκετό καιρό». Στην ερώτηση για το εάν τελικώς στόχος της Άγκυρας είναι να οδηγήσει Λευκωσία και Αθήνα σε έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο, ο Άγγελος Συρίγος εκτιμά: «Οι υδρογονάνθρακες είναι για την Τουρκία το μόνο θέμα συζητήσεως γύρω από το Κυπριακό. Ως προς την Ελλάδα πράγματι επιθυμεί έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο. Στον διάλογο θα πρέπει να εντάξουμε και το γεγονός ότι από το 2012 η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκει όλη η περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στην Κύπρο. Εμφανίζεται όμως «γενναιόδωρα» να δείχνει διάθεση να συζητήσει με την Ελλάδα για το πώς θα συνεκμεταλλευθεί πιθανά ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στις περιοχές υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ΑΟΖ νοτίως της Κύπρου. Είναι καινοφανείς απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Η Τουρκία δεν έχει ούτε θαλάσσιο μέτωπο προς τις συγκεκριμένες περιοχές». Ο Άγγελος Συρίγος εκτιμά επίσης ότι σε τυχόν διάλογο για το Κυπριακό οι επιδιώξεις της κάθε πλευράς απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους που δεν μπορεί να βρεθεί ελάχιστος κοινός τόπος: «Διάβασα μία συνέντευξη του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Οζερσάι. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τόσες γενιές μορφωμένων ανθρώπων περνούν από την ίδια αίθουσα διαπραγματεύσεων επί 50 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Και καταλήγει στο ότι πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί. Η δική μου απάντηση είναι ότι οι επιδιώξεις της κάθε πλευράς στο Κυπριακό απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους που δεν μπορεί να βρεθεί ελάχιστος κοινός τόπος. Στο παρελθόν η Τουρκία είχε επιλέξει ως λύση τη «μη λύση», δηλαδή τη διαιώνιση της παρούσας καταστάσεως. Μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο νότιο τμήμα του νησιού η Τουρκία δεν είναι πια ικανοποιημένη από τη «μη λύση». Οι υδρογονάνθρακες είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα των συζητήσεων για το Κυπριακό. Η συζήτηση για το αέριο, όμως, δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε επίλυση του Κυπριακού. Μπορεί να περιοριστεί στη συμμετοχή της Τουρκίας στην εκμετάλλευση και διαχείρισή των υδρογονανθράκων. Εάν το επιτύχει, θα ξαναγυρίσει στην αντίληψη ότι λύση συνιστά η «μη λύση». Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του Άγγελου Συρίγου πως πρέπει να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της Άγκυρας: «Δυστυχώς η νέα μου ιδιότητα, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλει ορισμένα πράγματα να μη μπορούν να λεχθούν δημοσίως. Οπωσδήποτε πάντως το όπλο που χρησιμοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1999, αυτό της ευρωπαΐκής πορείας της Τουρκίας, είναι μετά το Brexit άχρηστο. Ούτε η Τουρκία ενδιαφέρεται να μπει στην ΕΕ, ούτε και η ΕΕ θέλει να δει την Τουρκία στους κόλπους της. Επομένως χρειαζόμαστε σε αυτό το πεδίο μία καινούργια στρατηγική».  Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΣΤΟ NEWS24/7 ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ  Οι πληροφορίες επιμένουν πως η Άγκυρα σχεδιάζει έρευνες από τα τέλη Αυγούστου νοτίως του Καστελόριζου. Τί ακριβώς συμβαίνει; 
Εάν διαβάσουμε προσεκτικά τη δημοσιευθείσα είδηση, θα δούμε ότι η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου, γνωστή ως «ΤΡΑΟ», ζήτησε άδεια από το τουρκικό
Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου. Οι Τούρκοι δεν μας συνηθίζουν σε τέτοιου είδους προκαταρκτικές ανακοινώσεις. Συνήθως βλέπουμε κατευθείαν είτε τη NAVTEXτου τουρκικού ΓΕΝ με την οποία δεσμεύεται μια περιοχή, είτε τη δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα έχει πάρει μια κατ’ αρχήν απόφαση να προβεί σε έρευνες ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο. Πρόκειται για την περιοχή που «εκχώρησε» η Τουρκία στην «ΤΡΑΟ» το 2012. Από εκεί και πέρα, προχωρά προσεκτικά. Στόχος είναι να διερευνήσει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Ελλάδος. Σε αυτό το πλαίσιο έχει κατά καιρούς δεσμεύσει τμήματα αυτής της περιοχής για παράνομες σεισμογραφικές έρευνες από τουρκικά ερευνητικά σκάφη. Σε πολλές περιπτώσεις οι δεσμεύσεις δεν συνοδεύθηκαν από έρευνες. Κάπου εκεί θα ενέτασσα και τη συγκεκριμένη είδηση. Διερευνά τις ελληνικές αντιδράσεις. Θα σημείωνα επιπλέον ότι η διαρκής επαναφορά του θέματος ερευνών νοτίως του Καστελόριζου δημιουργεί εθισμό. Συνηθίζουμε στην ιδέα ότι κάτι συμβαίνει εκεί. Πρόκειται για κλασική μέθοδο με την οποία «γκριζάρει», «αμφισβητείται» μια περιοχή. Η Ελλάδα πώς πρέπει να αντιδράσει;  Η Τουρκία έχει ένα χαρακτηριστικό. Πρέπει να λαμβάνει σαφή και καθαρά μηνύματα. Αλλιώς δημιουργείται σύγχυση. Είναι αυτό που έχει πάθει τώρα η Άγκυρα με την Αμερική και τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Η μη επιβολή κυρώσεων εκ μέρους του αμερικανού προέδρου Τραμπ, δίνει την εντύπωση στον Ερντογάν ότι έχει περιθώριο χειρισμό του θέματος χωρίς να υπάρχουν υποχρεωτικά επιπτώσεις στη χώρα του. Η ελληνική εξωτερική πολιτική γνωρίζει καλά αυτό το τουρκικό χαρακτηριστικό. Κατά συνέπεια, πρέπει να δοθεί και το σαφές μήνυμα ότι δεν θα γίνουν δεκτές τέτοιες ενέργειες σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας υφαλοκρηπίδα  Δηλαδή πρέπει η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει στη διάθεσή της, έστω και αν οδηγηθούμε σε σύγκρουση με την Τουρκία;  Τα μηνύματα δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από πολεμικές κραυγές ή απειλές. Αυτό είναι ένα πεδίο που βολεύει πρωτίστως στην Άγκυρα. Χρησιμοποιεί την ελεγχόμενη ένταση, περιλαμβανομένων και των λεκτικών προκλήσεων, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχουν διαφιλονικούμενες περιοχές και γκρίζες ζώνες κυριαρχίας. Εδώ και αρκετές δεκαετίες η μόνιμη επωδός της διεθνούς κοινότητας σε εντάσεις, όχι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και γενικότερα, είναι «μη μαλώνετε! Συζητήστε!». Πρόκειται για την αγγλική φράση «donotfight, talk!». Επομένως, χρειάζονται καθαρά και σαφή μηνύματα και αποφυγή λεκτικών ακροτήτων. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι θα στείλουμε πολεμικά πλοία στην περιοχή. Η Άγκυρα γνωρίζει καλά ότι θα γίνει. Εάν περάσει σαφές μήνυμα με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η Άγκυρα δεν θα τις διασχίσει. Όσο προκλητική και να είναι, η τουρκική πολιτική ηγεσία δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα διότι γνωρίζει ότι θα είναι καταστροφικός και για τις δύο χώρες.  Στην Κύπρο, μέχρι πού εκτιμάτε ότι θα το πάει η Τουρκία για τις γεωτρήσεις;  Οι ανακαλύψεις υδρογονανθράκων σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία απειλούν να ανατρέψουν δύο στρατηγικές επιλογές της Τουρκίας. Η πρώτη επιλογή αφορά στην δήθεν επίλυση του κυπριακού με την τουρκική εισβολή το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Η δεύτερη στρατηγική επιλογή είναι η μετατροπή της Τουρκίας στο μοναδικό άξονα μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολή στη νότια Ευρώπη μετά το 2000. Οι υδρογονάνθρακες θέτουν εκ νέου το Κυπριακό αποδεικνύοντας ότι δεν έχει λυθεί από το 1974. Επίσης ανοίγουν θεωρητικώς μία εναλλακτική όδευση προς την ΕΕ κατ’ ευθείαν από τη Μεσόγειο. Γι’ αυτόν τον λόγο αντιδρά τόσο έντονα η Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο € τα τελευταία έξι χρόνια για να αγοράσει ή ναυπηγήσει σεισμογραφικά και γεωτρητικά σκάφη. Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τρεις στόχους. Άμεσα θέλει να εμποδίσει την εκτέλεση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μεσοπρόθεσμα θέλει να έχει άμεση εμπλοκή στον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων νοτίως της Κύπρου. Σε βάθος χρόνου και με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν επαρκείς ποσότητες υδρογονανθράκων, θέλει να μεταφέρει το αέριο της ευρύτερης περιοχής μέσω του εδάφους της. Κατά συνέπεια, έχει ξεκινήσει μία περίοδος εντάσεως που θα διαρκέσει αρκετό καιρό.  Πολλοί, πάντως, εκτιμούν πως τελικός στόχος της Άγκυρας είναι να οδηγήσει τη Λευκωσία –για κάποιους και την Αθήνα- σε έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο. Συμφωνείτε;  Οι υδρογονάνθρακες είναι για την Τουρκία το μόνο θέμα συζητήσεως γύρω από το Κυπριακό. Ως προς την Ελλάδα πράγματι επιθυμεί έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο. Στον διάλογο θα πρέπει να εντάξουμε και το γεγονός ότι από το 2012 η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκει όλη η περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στην Κύπρο. Εμφανίζεται όμως «γενναιόδωρα» να δείχνει διάθεση να συζητήσει με την Ελλάδα για το πώς θα συνεκμεταλλευθεί πιθανά ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στις περιοχές υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ΑΟΖ νοτίως της Κύπρου. Είναι καινοφανείς απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Η Τουρκία δεν έχει ούτε θαλάσσιο μέτωπο προς τις συγκεκριμένες περιοχές.  Τελικά πόσο αντέχει, κατά την άποψή σας, το Κυπριακό, να στηρίζετε στη …μη λύση;  Διάβασα μία συνέντευξη του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Οζερσάι. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τόσες γενιές μορφωμένων ανθρώπων περνούν από την ίδια αίθουσα διαπραγματεύσεων επί 50 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Και καταλήγει στο ότι πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί. Η δική μου απάντηση είναι ότι οι επιδιώξεις της κάθε πλευράς στο Κυπριακό απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους που δεν μπορεί να βρεθεί ελάχιστος κοινός τόπος. Στο παρελθόν η Τουρκία είχε επιλέξει ως λύση τη «μη λύση», δηλαδή τη διαιώνιση της παρούσας καταστάσεως. Μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο νότιο τμήμα του νησιού η Τουρκία δεν είναι πια ικανοποιημένη από τη «μη λύση». Οι υδρογονάνθρακες είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα των συζητήσεων για το Κυπριακό. Η συζήτηση για το αέριο, όμως, δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε επίλυση του Κυπριακού. Μπορεί να περιοριστεί στη συμμετοχή της Τουρκίας στην εκμετάλλευση και διαχείρισή των υδρογονανθράκων. Εάν το επιτύχει, θα ξαναγυρίσει στην αντίληψη ότι λύση συνιστά η «μη λύση».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς πρέπει να κινηθεί έναντι της Άγκυρας; Και πού μπορεί, κατά τη γνώμη σας, να προσβλέπει; Δυστυχώς η νέα μου ιδιότητα, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλει ορισμένα πράγματα να μη μπορούν να λεχθούν δημοσίως. Οπωσδήποτε πάντως το όπλο που χρησιμοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1999, αυτό της ευρωπαΐκής πορείας της Τουρκίας, είναι μετά το Brexit άχρηστο. Ούτε η Τουρκία ενδιαφέρεται να μπει στην ΕΕ, ούτε και η ΕΕ θέλει να δει την Τουρκία στους κόλπους της. Επομένως χρειαζόμαστε σε αυτό το πεδίο μία καινούργια στρατηγική. news247.gr
***  Μετακλητοί: Ο ΣΥΡΙΖΑ τους αύξησε κατά 811 μέσα σε τέσσερα χρόνια…
Περισσότεροι από 800 (για την ακρίβεια, 811) είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι που καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ανάπτυξης…  
Πληροφορικής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Δεκέμβριο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ανέφερε στην κοινοβουλευτική του ομιλία τη Δευτέρα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, ωστόσο φαίνεται πως τα επίσημα στοιχεία, σε ένα θέμα που ανέδειξε η Ομάδα Αλήθειας, είναι διαφορετικά.   Συγκεριμένα, με βάση την απογραφή της Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής, οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014, όταν βρισκόταν ακόμα στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, έφταναν στους 1.888. Τέσσερα χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2018, οι μετακλητοί ανέβηκαν στους 2.699, αυξημένοι κατά 811.
protothema.gr
***  Οι χριστιανικοί Σταυροί ενοχλούν: «Έσβησαν» τους Σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης … (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Εξαφανίζουν τους Σταυρούς από οπουδήποτε διότι ο Σταυρός προφανώς ενοχλεί. Σε διαφήμιση για μια κάρτα υγείας και συγκεκριμένα της «European Health Insurance Card» για μια ακόμη φορά οι Σταυροί στα εκκλησάκια της Σαντορίνης «έσβησαν».

Και λέμε «για μια ακόμα φορά» διότι είχε ξανασυμβεί αυτό πριν 2 χρόνια σε άλλη διαφήμιση, αυτή την φορά της Lidl.  Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl αποφάσισε να… αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης από φωτογραφία!  «Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα.   Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση.  H φωτογραφία πριν (πάνω) και μετά 
Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά.  «Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία».   Δεν εξήγησε, όμως, για ποιους λόγους επιλέχθηκε το εν λόγω τοπίο και όχι κάποιο στο οποίο δεν εμφανιζόταν κάποια εκκλησία ή άλλο χριστιανικό σύμβολο.  Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας.  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Έτσι, η γερμανική αλυσίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές: «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl.  Αμέσως μετά το γεγονός αυτό είχαμε και συνέχει αυτή της φορά με τη Νεστλέ. Mετά τα Lidl τα οποία αφαίρεσαν τον Σταυρό της Ορθοδοξίας από εκκλησία της Σαντορίνης (αλλά τουλάχιστον στην συνέχεια ζήτησαν συγγνώμη) έρχεται και η NESTLE να κάνει ακριβώς το ίδιο: Έτσι στο γιαούρτι ελληνικού τύπου που πουλάει στα σουπερμάρκετ της Ελβετίας οι εκκλησίες εμφανίζονται χωρίς Σταυρούς!
Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε αναγνώστης μας από την Ελβετία και δείχνουν ότι αποτελεί πάγια τακτική πλέον των «χριστιανικών δυτικών εταιρειών να αφαιρούν θρησκευτικά σύμβολα στα προϊόντα που πωλούν για να μην «προσβάλλονται» οι «άλλες πλευρές» Θα ήταν κάπως κατανοητό εάν αυτό γινόταν σε μουσουλμανικές ή γενικότερα άλλου θρησκεύματος χώρες, αλλά όταν αυτό λαμβάνει χώρα σε χριστιανικά κράτη και μάλιστα όπως η Ελβετία, η οποία τηρεί τις χριστιανικές προτεσταντικές και καθολικές παραδόσεις της και ακόμα και η σημαία της είναι ένας μεγάλος Σταυρός σε κόκκινο φόντο, τότε αυτό φανερώνει μια γενική θρησκευτική και ιδεολογική υποχώρηση της Δύσης έναντι των «άλλων» και ειδικότερα του Ισλάμ. O πόλεμος όμως κατά του Σταυρού δεν τελειώνει εδώ. Άγνωστοι τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή Απελλή της Λέσβου κατέστρεψαν ένα μεγάλο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από παραλία την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και παράνομοι μετανάστες. Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός ενοχλούσε τους μουσουλμάνους που έκαναν το μπάνιο τους! Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων». Τελικά, ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, «άγνωστοι» ανέλαβαν «πρωτοβουλία» και με πολύ προσπάθεια όπως φαίνεται αφού ο Σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν. Ο Σταυρός εν συνεχεία επανατοποθετήθηκε τον Μάρτιο του 2019 για να συλληφθούν αυτοί που το έκαναν! Μάλιστα κατά τον εισαγγελέα ήταν αυθαίρετη κατασκευή η επανατοποθέτηση του Σταυρού στην Λέσβο. Στο σύνολο τους οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος, αυθαίρετες κατασκευές και απείθεια! Για τις εργασίες χρησιμοποίησαν και δυο γερανοφόρα οχήματα τα οποία και κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν όμως στους ιδιοκτήτες τους ως μεσεγγυούχοι. ‘Ολα αυτά γίνονται σε έναν συνεχή πόλεμο κατά του Σταυρού από παντού. Τώρα πάλι έχουμε μια «διαφήμιση» προϊόντος η οποία εκ νέου τον «εξαφανίζει». Θα πρέπει να υπάρξει νομολογία από την στιγμή που χρησιμοποιούνται τοπία που έχουν θρησκευτικά σύμβολα να απαγορεύεται η αλλοίωσή τους και να διώκονται ποινικά όσοι προβαίνουν σε αυθαίρετες σοβιετικού τύπου «εξαφανίσεις». Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης έτσι έκαναν. Ότι δεν τους άρεσε το «εξαφάνιζαν» από τις φωτογραφίες, διέπρατταν δηλαδή, δολοφονία της Μνήμης…  ΠΗΓΗ
***  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΠΑΚΙΣΤΑΝ; H Aπάντηση είναι ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΝΔΙΑΣ;..
~  Η συμμαχία Τουρκίας – Πακιστάν είναι κάτι γνωστό εδώ και χρόνια. Σίγουρα οι εξελίξεις δημιουργούν διαφορές ανά έτος, ωστόσο η στόχευση είναι μία. Είναι σύμμαχοι. 
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πακιστανό Πρωθυπουργό Ιμράν Καν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από την Διεύθυνση Επικοινωνίας ο Πακιστανός Πρωθυπουργός τηλεφώνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις που σημειώνονται στο ζήτημα του Κασμίρ ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία. 
Ο Ερντογάν κατά τη συνομιλία απεύθυνε στις πλευρές έκκληση να ενισχυθεί η διαδικασία διαλόγου. Η Ινδία κατάργησε το άρθρο του συντάγματος το οποίο προβλέπει ειδικό καθεστώς στο Τζάμου Κασμίρ εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Η σχέση αυτή πρέπει να βρει το αντίβαρο. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε πως πρέπει να γίνουν δύο κινήσεις.  – Εμβάθυνση των σχέσεων με την Ινδία, την μεγαλύτερη δημοκρατία με 1,3 δις πληθυσμό και 5η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. – Αυαστηρός έλεγχος των Πακιστανών μεταναστών ως μοχλός πίεσης. To Πακιστανικό κράτος να καταλάβει πως πολλοί Πακιστανοί ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.  Για τους δε παράνομους μετανάστες είναι αυτονόητο πως πρέπει να απελαθούν όπως ο νόμος ορίζει. 
***  Παράλληλο Κράτος εν Κράτει: Το σκοτεινό σχέδιο Μητσοτάκη…

Το υπερβολικά συγκεντρωτικό νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος, σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, καθώς επίσης με τη δρομολογημένη αναθεώρηση του Συντάγματος, μετατρέπει πλέον το πολίτευμα της Ελλάδας από (κατά γενική παραδοχή) πρωθυπουργοκεντρικό, σε μία αιρετή Μοναρχία.
Εκτός αυτού, ο υπερβολικός συγκεντρωτισμός των εξουσιών σε ένα πρόσωπο, στον πρωθυπουργό ή αιρετό μονάρχη, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολιτικό σύστημα πιο ευάλωτο στα συμφέροντα της εγχώριας και διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας, εις βάρος των Πολιτών – ενώ θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία, απέναντι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. .
«Προϊόν επεξεργασίας του ΣΕΒ, του think tank «Διανέοσις» και συμβουλευτικών εταιριών είναι το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» – το πρώτο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδίδοντάς του ιδιαίτερο πολιτικό βάρος. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση της βασικής συντακτικής ομάδας, τη μεθοδολογία και τις διεργασίες μέχρι την κατάρτιση του νομοσχεδίου.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, είχε συγκροτηθεί μια μικρή ομάδα που το επεξεργαζόταν τουλάχιστον για δύο χρόνια (δηλαδή μερικούς μήνες αφότου ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ) το στρατηγικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του κράτους. Την ομάδα των 6 έως 10 ατόμων αποτελούσαν ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ  κ. Σκέρτσος, ο κ. Πιερακάκης,  τότε διευθυντής ερευνών του «Διανέοσις» think tank που ιδρύθηκε το 2016 από το  επιχειρηματία Δ. Δασκαλόπουλο και εκπρόσωποι τριών συμβουλευτικών εταιριών.  Η ομάδα των εμπίστων συνεδρίαζε κάθε Σάββατο, συνήθως στα βόρεια προάστια, ενίοτε με την παρουσία και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη – ενώ ορισμένες  φορές έδινε τα φώτα του και κάποιος ειδικός. Σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για τη λειτουργία του κράτους, όπως συμβαίνει στις επιχειρήσεις. Το έργο της ομάδας αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος», που «αποσκοπεί να βάλει σ’ ένα ΦΕΚ αυτό το στρατηγικό σχέδιο», όπως λέγεται». Ανάλυση  Εξετάζοντας το νομοσχέδιο των 500 περίπου σελίδων περί του «Επιτελικού Κράτους» από νομικής πλευράς, όπου διαπιστώνει αμέσως την κατάργηση δεκάδων φορέων και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στο πρωθυπουργικό γραφείο, συμπεραίνει τα εξής:
«Το υπερβολικά συγκεντρωτικό αυτό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, καθώς επίσης με τη δρομολογημένη αναθεώρηση του Συντάγματος, μετατρέπει πλέον το πολίτευμα της Ελλάδας από κατά γενική παραδοχή πρωθυπουργοκεντρικό, σε μία αιρετή Μοναρχία».
Εκτός αυτού συμπεραίνει πως ο υπερβολικός συγκεντρωτισμός των εξουσιών σε ένα πρόσωπο, στον πρωθυπουργό ή αιρετό μονάρχη, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολιτικό σύστημα πιο ευάλωτο στα συμφέροντα της εγχώριας και διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας εις βάρος των Πολιτών – ενώ θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία, απέναντι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει το άρθρο 15, όσον αφορά την παράγραφο 3 – σύμφωνα με την οποία οι υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν καταθέτουν ως μάρτυρες σε καμία δίκη, χωρίς την άδεια του πρωθυπουργού! Ακόμη χειρότερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να καταθέσει ως μάρτυρας! Όλα αυτά σημαίνουν ότι, σχεδιάζεται η υιοθέτηση αδιανόητων προνομίων για τα μέλη της κυβέρνησης σαν να επρόκειτο για αυλικούς ενός μονάρχη, σε αντίθεση με τους απλούς Πολίτες – καθώς επίσης, ταυτόχρονα, η πλήρης παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης και η κατάργηση πρακτικά της ανεξαρτησίας της. Από διαχειριστικής τώρα πλευράς, συμπεραίνει κανείς πως θα δημιουργηθεί ένα παράλληλο «κράτος εν κράτει» που θα τοποθετηθεί, θα «καθίσει» όπως λέγεται επάνω στην υφιστάμενη δομή του δημοσίου – με έναν μεγάλο αριθμό προσλήψεων. Οφείλει να σημειωθεί εδώ πως τα 440 άτομα προσωπικό που προβλέπονται για την Γραμματεία Προεδρίας, είναι στα μεγέθη μιας σημαντικού μεγέθους συμβουλευτικής επιχείρησης στην Ελλάδα – ενώ σίγουρα δεν έχει σχέση με τις διοικήσεις εταιρειών, οι οποίες φροντίζουν να δραστηριοποιούν τις υπάρχουσες δομές. Το οργανόγραμμα του υδροκέφαλου κράτους Περαιτέρω, με βάση τα αναφερόμενα στο άρθρο 21 (Προεδρία Κυβέρνησης) και στα άρθρα 36,28,39,40 για τα υπουργεία, η δομή του προτεινόμενου επιτελικού κράτους φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί:
Η Γενική Γραμματεία (ΓΓ) τώρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 21 (Προεδρία Κυβέρνησης) και με το άρθρο 23 που αφορά τη ΓΓ του Πρωθυπουργού, θα έχει την κατωτέρω οργανωτική δομή:
Ειδικά όσον αφορά τα υπουργεία, με την πρόταση νόμου του Επιτελικού κράτους και σύμφωνα με τα άρθρα 36,28,39,40, η δομή τους θα είναι η εξής:
Συνεχίζοντας, όσον αφορά τις δαπάνες και την εξοικονόμηση πόρων, με βάση τα στοιχεία στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (του άρθρου 75 παράγραφος 1 του Συντάγματος), προβλέπεται επιβάρυνση ύψους 3 εκ. € χωρίς bonus και επιδόματα – καθώς επίσης εξοικονόμηση 2,4 εκ. €. Εν τούτοις, με βάση τον αναλυτικό υπολογισμό του προσωπικού που ακολουθεί, δεν φαίνεται καθαρά από πού προκύπτει η εξοικονόμηση.
Ειδικότερα, εκτός από την κατάργηση ή αναδιοργάνωση μερικών θέσεων ευθύνης, η έκθεση αναφέρει εξοικονόμηση 1,9 εκ. € από μείωση μετακλητών (με μέσο μισθό 25.000 αυτό αντιστοιχεί σε 76 άτομα, με μέσο μισθό 12.000 € είναι 158). Από πού προκύπτει αυτή η εξοικονόμηση; Ακόμα και αν επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους οι μετακλητοί, οι μισθοί δεν θα πάψουν να καταβάλλονται – ενώ από την άλλη προσλαμβάνονται πολλοί ειδικοί συνεργάτες. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να υπάρχει μία λεπτομερής ανάλυση, για προβεί κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα.  Περαιτέρω, η νέα ΓΓ Προεδρίας θα έχει 440 άτομα – από τα οποία 100 μετακλητούς και 340 προσλήψεις! Αναλυτικότερα, στο άρθρο 23 αναγράφονται τα εξής: «Προσωπικό της Προεδρίας της Κυβέρνησης. «Με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του άρθρου 23 του παρόντος, το σύνολο των θέσεων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ανέρχεται στις τετρακόσιες σαράντα (440), εκ των οποίων, εκατό (100) θέσεις μετακλητών  υπαλλήλων, και τριακόσιες σαράντα (340) οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και δημοσιογράφων». Προηγουμένως, επί ΣΥΡΙΖΑ, η αντίστοιχη Διεύθυνση είχε 171 άτομα (ΓΓ Πρωθυπουργού/Κυβέρνησης/Υπ. Επικρατείας). Τέλος, στα Υπουργεία προβλέπονται περίπου 856 θέσεις – γεγονός  που προκύπτει από το άρθρο 46 περί στελέχωσης των Ιδιαιτέρων Γραφείων που λέει τα εξής:
«Ανά ιδιαίτερο γραφείο μέλους της Κυβέρνησης, Υφυπουργού, Γενικού και Ειδικού Γραμματέα προβλέπονται οι εξής θέσεις συνεργατών: (α) έως δέκα οκτώ (18) θέσεις στα γραφεία μελών της Κυβέρνησης, εκ των οποίων έως οκτώ (8) δύνανται να είναι μετακλητοί, (β) έως δώδεκα (12) θέσεις στα γραφεία των Υφυπουργών, εκ των οποίων έως έξι (6) δύνανται να είναι μετακλητοί, (γ) έως οκτώ (8) θέσεις στα γραφεία των Γενικών Γραμματέων, εκ των οποίων τρείς (3) δύνανται να είναι μετακλητοί και (δ) έως τέσσερις (4) θέσεις στα γραφεία των Ειδικών Γραμματέων, εκ των οποίων δύο (2) δύνανται να είναι μετακλητοί. Στα γραφεία των Υπουργών, οι θέσεις των μετακλητών της προηγούμενης παραγράφου προσαυξάνονται κατά τον αριθμό των Γενικών Γραμματειών που υφίστανται στο Υπουργείο. Στα γραφεία Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, ένας εκ των συνεργατών που καλύπτει θέση μετακλητού υπαλλήλου δύναται να είναι δημοσιογράφος».
Μάλιστα, η θέση των ειδικών συνεργατών μπορεί να μεταβληθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (άρθρο 46, παράγραφος 5)! Η εκτίμηση για 856 υπολογίζεται εδώ με βάση το υπάρχον σχήμα των 18 υπουργών, 2 αναπληρωτών, 29 υφυπουργών, 18 Γενικών Γραμματέων (ένας ανά υπουργείο) και ενός Ειδικού Γραμματέα (αν και μάλλον είναι περισσότεροι). Από αυτούς, οι 390 είναι μετακλητοί και οι 466 προσλήψεις συνεργατών. Για σύγκριση το γράφημα που ακολουθεί – γνωρίζοντας πως στην προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει αντίστοιχα να υπήρχαν συνολικά 463 άτομα.
Συμπερασματικά λοιπόν, στο νέο Επιτελικό Κράτος θα απασχολούνται περί τα 1.300 άτομα, από τα οποία 490 μετακλητοί και 800 ειδικοί συνεργάτες που θα προσληφθούν. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 644 άτομα συνολικά – μετακλητοί και ειδικοί συνεργάτες μαζί. Οφείλει δεν να σημειωθεί εδώ δε πως ο αριθμός των μετακλητών αυξήθηκε σημαντικά στα χρόνια των μνημονίων (γράφημα).
Ολοκληρώνοντας την οικονομική αναφορά μας στο υδροκέφαλο «Κράτος εν Κράτει» που σχεδιάζεται, με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν τα εξής ως προς το κόστος: (α) Σίγουρα η νέα κυβερνητική δομή θα επιβαρύνει κατά 3 εκ. € τον προϋπολογισμό – χωρίς να συνυπολογίζονται μπόνους, επιδόματα για το υπάρχον προσωπικό ή παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες μεσύμβαση έργου η οποία προβλέπεται για παράδειγμα στο άρθρο 8 παράγραφος 4 και (β) Εάν το εξετάσει κανείς με βάση τον αριθμό των προσλαμβανόμενων ειδικών συνεργατών που υπερβαίνουν τους 600 (δηλαδή 340 στην Προεδρία και 300 στα Υπουργεία) με μέσο μισθό τα 25.000 €, η επιβάρυνση θα πλησιάσει  τα 17 εκ. € περίπου!  Στα πλαίσια αυτά τόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και η κυβέρνηση, θα πρέπει να επανακαθορίσουν τα σχέδια και τους προϋπολογισμούς τους – οι οποίοι ασφαλώς δεν θα μείνουν κρυφοί.  Επίλογος  Σε κάθε περίπτωση, αφενός μεν ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τη χρεοκοπημένη ΝΔ (δανεικά και αγύριστα πάνω από 290 εκ. €) και το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (πάνω από 250 εκ. € χρέη), τα οποία πλέον συνεργάζονται ξανά μεταξύ τους (με εξαίρεση πως το ένα φαίνεται να υποστηρίζει τον κ. Λάτση, ενώ το άλλο τον κ. Βαρδινογιάννη που μάλλον αντιτίθεται στην επένδυση του Ελληνικού), αφετέρου έπεισε τους Έλληνες πως τα μνημόνια και το ξεπούλημα της χώρας είναι μονόδρομος, σε συνδυασμό με την επιβολή ενός αυταρχικού καθεστώτος – φυσικά ακούσια, γεγονός όμως που δεν τον δικαιολογεί για το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας. Ουσιαστικά δε δρομολογείται με το νέο νομοσχέδιο η αποκρατικοποίηση της εξουσίας, με τη δημιουργία ενός Κράτους ΑΕ – το οποίο θα ελέγχεται πλήρως από την εγχώρια και ξένη ελίτ, αδιαφορώντας εντελώς για τα δημοκρατικά δικαιώματα των Πολιτών.  analyst.gr
***  ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ μεταξύ αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη…
Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών ξέσπασε για ακόμη μία φορά στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη.  
Αλλοδαποί διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, ενώ κάποια εξ’ αυτών φέρουν μικροεκδορές.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Μάλιστα, προχώρησαν σε δύο προσαγωγές. Τα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην περιοχή γύρω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνουν να γίνουν καθημερινά, με την αστυνομία να έχει αυξήσει δραστικά την παρουσία της, τόσο με περιπολίες, όσο και με σταθερές δυνάμεις σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι η εκκλησία των Αγίων Πάντων.  protothema.gr
***

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ΑΓΙΑΞ  Ολλανδίας  2-2 .-  
Έμεινε όρθιος και παίζει τα ρέστα του στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ!
Άντεξε στον ρυθμό του Άγιαξ και ψάχνει την υπέρβαση στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Φερέιρα «έσκασε» στο β' ημίχρονο, γλίτωσε την ήττα (2-2) και παίζει τα ρέστα του σε μια εβδομάδα στο Άμστερνταμ!
ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Eλ Καντουρί, Ζαμπά (79' Στοχ), Μπίσεσβαρ (73' Αουγκούστο), Πέλκας (64' Λημνιός), Άκπομ.
Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Σερς, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Φαν ντε Μπέεκ, Μαζραουί (83' Μάριν), Ζίγιεκ (82' Νέρες), Ντόλμπεργκ (33' Χούντελααρ), Τάντιτς.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Bοηθοι: Τόμας Κλάντσιτς (Σλοβενία), Άντραζ Κόβατσιτς (Σλοβενία)
Τέταρτος: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

~*    Φιλικό σήμερα με Κ-19 Βόλου για την Καλαμάτα

~  Φιλίκο τέστ Κ-19 του ΝΠΣ Βόλου δίνει σήμερα η Καλαμάτα ο προπονητής Βασίλης Βούζας θα έχει την ευκαιρία να κάνει διάφορες δοκιμές. Εξάλλου υπό καταρρακτώδη  βροχή διεξήχθη η χθεσινή προπόνηση. Σε δελτίο τύπου του ΠΣ Η Καλαμάτα για την πορεία της προετοιμασίας αναφέρονται τα εξής:
«Η προετοιμασία στα Χάνια Πηλίου συνεχίζεται για την ομάδα μας μέσα από τον προγραμματισμένο αριθμό των διπλών προπονήσεων αλλά σήμερα ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος αφού στην πρωινή προπόνηση υπήρχε καταρακτώδη βροχή που δυσκόλεψε το έργο και των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου με αποτέλεσμα να υπάρχουν και οι σχετικές μουρμούρες και πειράγματα μεταξύ τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι στο πρόγραμμα στις προετοιμασίες των ομάδων και έτσι δεν αποτελούν έκπληξη που μπορεί να αλλοιώσουν τον συνηθισμένο προγραμματισμό, έτσι όσο περνούσε η ώρα περνούσαν απαρατήρητα τα καιρικά φαινόμενο και υπήρξε η απαραίτητη προσήλωση στις προπονητικές οδηγίες.
Παρά όλα αυτά η όρεξη, το πάθος και η θέληση όλων είναι σε υψηλά επίπεδα για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και η προετοιμασία να προχωράει με θετικό πρόσημο και ακριβώς έτσι όπως έχει προγραμματιστεί.
Ο πλουραλισμός στο ασκησιολόγιο από τους προπονητές , ο ειδικός σχεδιασμός και η εκτενή παρακολούθηση έτσι ώστε να γίνονται όλα με την ακρίβεια που απαιτείται κάνουν τα πράγματα ευκολότερα και δίνουν το αποτέλεσμα που αργότερα θα διαμορφώσει την θετική εξέλιξη των πραγμάτων για την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την πρωτιά και την άνοδο.»

~*  Οι μπασκέτες στο Δημοτικό Στάδιο!

~Μόλις χθες γράφαμε για το τραγικό περιστατικό στη Χίο, που στοίχισε τη ζωή σ’ ένα νέο παλικάρι 19 ετών. Αναγνώστης μάς έστειλε τις φωτογραφίες που βλέπετε από την κατάσταση που βρίσκονται οι «μπασκέτες» του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, πίσω από τις κερκίδες. Σκουριασμένα «ταμπλό» που αποτελούν άμεσο κίνδυνο, καθώς στο στάδιο συναθροίζονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας. Πολύ φοβάμαι ότι αν «ψάξουμε» και σε άλλους χώρους, θα βρούμε ανάλογες εικόνες. Οι αρμόδιοι ας επιληφθούν του θέματος το συντομότερο. Κ. Γαζ. 

~*  Σήμερα για τον 1ο αγώνα Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.   0-1.- ^  με γκολ του Μασούρα στο 53΄..! 


~

~  ***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :                               
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-                                                   Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
3.- ARFARA NEWS Εφημερίδα μας Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Σάββατο 03  ΄Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-  
 4.-  ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  από το Α-Ω ..  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 
Σάββατο  03  Αυγούστου 2019  ; https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   
 5.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 6.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 05 Αυγούστου 2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html .-
7.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Τρίτη 06 Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/arfara-news-06-2019.html  .- 
8.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-
9.- 

   ~**  Από τις Αναρτήσεις ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 :
~  34.- Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019  ΘΕΜΑΤΑ  υγείας  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας :   https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/27-2019.html .- 
35.- : Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή  28  Ιουλίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης 

https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-
36.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 29 -07-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .- 
37.- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ….. Δευτέρα 29- ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 .
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος :

 https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post_29.html  .-
 38.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τρίτη  30  Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :           

https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-   
39.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας .
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/07/blog-post_30.html .-  
40.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  Από το Α- Ω .  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας .-
Τετάρτη 31 Ιουλίου  2019   :

 https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post_31.html  .- 
        
 ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-

*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 

*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ

  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου