Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019  ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-
`



~*  Από τις τρεις τελευταίες Δημοσκοπήσεις εθνικών βουλευτικών εκλογών 07-07-2019 :





~**  6 Ιουλίου- Γιορτή σήμερα: Του Οσίου και Μεγάλου Σισώη
~  – Τη μνήμη του Οσίου και Μεγάλου Σισώη τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.
Ο Όσιος Σισώης έλαμψε με την πνευματική του σύνεση, την ταπεινοφροσύνη, τη φιλαδελφία και το ενδιαφέρον του στο να επιστρέψει και ένα μόνο αμαρτωλό.   

Μεταξύ των ασκητών αναδείχτηκε ονομαστός και μέγας, αθλητής της πρώτης γραμμής, τύπος εγκράτειας, αλλά και ψυχή πού προσευχόταν για δικαίους και αδίκους, πλούσιους και φτωχούς, άρχοντες και ιδιώτες, κληρικούς και λαϊκούς και γενικά για όλο τον κόσμο. Στη γη ήταν, αλλά η ζωή του ήταν ουράνια.  Υψωμένος πάνω από τη σάρκα, που χαλιναγωγούσε τέλεια με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη θεία κοινωνία του σώματος και του αίματος του Χριστού.  Η μνήμη του μένει υπόδειγμα σ’ όσους θέλουν την ασκητική ζωή, για να είναι γνήσιοι και πραγματικοί ασκητές, όχι μόνο με την αντοχή του σώματος, αλλά και με την πνευματική αναγέννηση και τη λάμψη της αρετής.  Απολυτίκιο:  Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.  Εκ παιδός γεωργήσας ζωήν την κρείττονα, των κατ’ αυτής ενεπλήσθης θεουργικών αγαθών, των Αγγέλων μιμητά Σισώη Όσιε, όθεν ως ήλιος λαμπρός, απαυγάζεις τηλαυγώς, εν ώρα της σης εξόδου, δηλοποιών την σην δόξα, και καταλάμπων τας ψυχάς ημών. 
***  Η ευθύνη του πνευματικού πατρός και η ευθύνη του πνευματικού τέκνου

«Εάν ο δεν είναι έτοιμος να πάει και στην κόλαση για τα πνευματικά του τέκνα τότε δεν είναι καλός πνευματικός».
  
Ο Άγιος εδώ μας υποδεικνύει το μέγεθος της ευθύνης που φέρει ο πνευματικός πατέρας ο οποίος δεν πρέπει να λογαριάζει τίποτα μπροστά στην πνευματική προστασία και ασφάλεια που καλείται να προσφέρει στις ψυχές που εμπιστεύτηκαν το πετραχήλι του.
———————  Όμως να μου επιτραπεί να συμπληρώσω και κάτι. Ο πνευματικός μπορεί να μάχεται καθημερινά για τα πνευματικά του τέκνα. Να τα νουθετεί, να ξαγρυπνά γι’αυτά προσευχόμενος, να τα παρατηρεί έτοιμος να προστρέξει για βοήθεια και στήριξη. Υπάρχει όμως και ευθύνη από μεριάς των πνευματικών τέκνων που καλούνται -εάν θέλουν να προκόψουν πνευματικά- να ακούνε τον πνευματικό τους πατέρα, να αφουγκράζονται την αγωνία του, ν’ αποδέχονται τις συμβουλές του· γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να έχουνε κάποιον πνευματικό πατέρα έαν τον απαξιώνουν και δεν βγαίνουν από το δικό τους.  ——————— Γι’αυτό και να μου επιτραπεί να πω ότι ο καλός πνευματικός όντως καλείται να είναι έτοιμος ακόμα και στην «κόλαση» να πάει για χάρη των τέκνων του, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό και επαινετό αυτό για τα τέκνα του· το να προσφέρουν δηλαδή μια «κόλαση» στον πατέρα τους… ———————  Ο πνευματικός με το θυσιαστικό του φρόνημα, με την υπομονή του, με την αγάπη του, με την «κόλαση» που του προσφέρεται προοδεύει πνευματικά και θα σωθεί μέσα στις αυλές του Παραδείσου, όμως τα πνευματικά τέκνα που δεν υπολογίζουν όλες αυτές τις θυσίες του πνευματικού τους πατρός, που δεν λογαριάζουν τις συμβουλές τους, που δεν γίνονται μέτοχοι της κοινής αγωνίας που πρέπει να έχουν για την σωτηρία τους, τελικά «αγιάζουν» τον πνευματικό τους όμως οι ίδιοι παραμένουν μέσα στην εμπάθεια.  ———————  Το θέμα λοιπόν δεν είναι να «αγιάσουμε» τους πνευματικούς μας αλλά να αγιάσουμε όλοι μας. Κι αυτό μπορεί να γίνει όταν κάνουμε υπακοή σ’ αυτά που μας λέγει ο πνευματικός μας πατέρας και ιατρός της ψυχής μας, που μόνοι μας επιλέξαμε ελεύθερα και συνειδητά. Έτσι και τον πνευματικό μας αναπαύουμε και θα ομολογήσει την υπακοή μας μπροστά στον Κύριο και θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη όλων των ατελειών μας (αρκεί βεβαίως να κάνουμε κάποιον φιλότιμο αγώνα και να έχουμε καλή προαίρεση), αλλά και οι ίδιοι προοδεύουμε πνευματικά αγιαζόμενοι μέσα από το Μυστήριο της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας.  Υ.Γ. Μην τα θελουμε όλα δικά μας! Ας αφήσουμε και κανέναν πνευματικό να μας αγιάσει! Μην θελουμε να τους «αγιάσουμε» όλους εμείς(με τις παραξενιές μας, τις ιδιοτροπίες μας και την εγωπάθειά μας)!  αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
***   Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019

Κατά Αγιο ,  ια΄ 27-30
27 Πάντα μοι παρεδόθη ὑ­­­πὸ τοῦ πατρός μου· καὶ οὐ­­δεὶς ἐπιγινώσκει τὸν υἱὸν εἰ μὴ ὁ πατήρ, οὐδὲ τὸν πατέ­­ρα τις ἐπιγινώσκει εἰ μὴ ὁ υἱ­­ὸς καὶ ᾧ ἐὰν βούληται ὁ υἱ­­ὸς ἀποκαλύψαι.  

28 Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς. 29 ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ’ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· 30 ὁ γὰρ ζυγός μου χρηστὸς καὶ τὸ φορτίον μου ἐλαφρόν ἐστιν. ΕΡΜΗΝΕΙΑ Π. Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ  27 Ὅλα παραδόθηκαν σέ μένα ἀπό τόν Πατέρα μου, καί ἔλαβα καί ὡς ἄνθρωπος κάθε ἐξουσία καί δύναμη. Κι ἐπειδή ἔχω ὡς Λόγος τήν ἴδια οὐσία μέ τόν Πατέρα μου καί εἶμαι ἄπειρος ὅπως Ἐκεῖνος, κανείς ἄλλος δέν γνωρίζει τελείως τόν Υἱό καί ποιά εἶναι ἡ φύση καί οἱ βουλές τοῦ Υἱοῦ, παρά μόνον ὁ Πατέρας. Ὁ ἄπειρος μόνο ἀπό τόν ἄπειρο μπορεῖ πλήρως καί τελείως νά γνωσθεῖ. Ἀλλά καί τόν Πατέρα κανείς ἄλλος δέν γνωρίζει στό βάθος καί τήν οὐσία του παρά μόνον ὁ Υἱός, περιορισμένα ὅμως τόν γνωρίζει κι ἐκεῖνος στόν ὁποῖο ὁ Υἱός θά θελήσει νά τόν ἀποκαλύψει. 28 Θέλει ὅμως ὁ Υἱός νά καταστήσει γνωστό τόν Πατέρα του σέ ὅλους ὅσους ἔχουν εἰλικρινή πόθο νά δε­χθοῦν τή γνώση αὐτή.  Καί γι’ αὐτό σᾶς προσκαλεῖ: Ἐ­λᾶ­­τε σέ μένα ὅλοι ὅσοι εἶστε κουρασμένοι καί φορτωμένοι ἀπό τό βάρος τῆς ἁμαρτίας καί τῶν θλίψεων, κι ἀπό τό φόρτωμα τῶν φαρισαϊκῶν παραδόσεων, μέ τίς ὁποῖες ὁ θεόπνευστος νόμος μεταβλήθηκε σέ φορτίο δυσβάστακτο. Ἐλᾶτε σέ μένα, κι ἐγώ θά σᾶς ξεκουράσω. 29 Πάρτε ἐπάνω σας τό ζυγό τῆς ὑποταγῆς σέ μένα καί τή διδασκαλία μου, καί μάθετε ἀπό μένα ὅτι εἶμαι πράος καί ταπεινός στό φρόνημα καί τήν ἐσωτερική διάθεση, καί θά βρεῖτε ἀνάπαυση καί εἰρήνη στίς ψυχές σας. 30 Διότι ὁ ζυγός τῆς ὑπακοῆς σέ μένα καί τή διδασκαλία μου εἶναι ἁπαλός καί ὠφέλιμος σ’ αὐτόν πού τόν σηκώνει· καί τό φορτίο τῶν ὑποχρεώσεων καί καθηκόντων πού θέτω ἐγώ πάνω στούς πιστούς μου εἶναι ἐλαφρύ.
***   Εκλογές 2019: Τα 20 κόμματα που θα συμμετάσχουν
Εκλογές 2019: Τα 20 κόμματα που θα συμμετάσχουν
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019. Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει ανακηρύξει τα 20 κόμματα και συνασπισμούς που θα ριχτούν στη «μάχη», στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Τα 20 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και τα οποία έλαβαν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές είναι: 

1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ
2) Νέα Δημοκρατία – ΝΔ
3) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
4) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος – ΚΚΕ
5) Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.)
6) Ένωση Κεντρώων
7) Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος
8) Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου
9) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
10) Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι
11) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.)
12) Ελλήνων Συνέλευσις (Αρτέμης Σώρρας)
13) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές
14) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)
15) Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μ-λ ΚΚΕ
16) Λαϊκή Ενότητα
17) Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)
18) Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος
19) Συν…φωνία Πολιτικών Κομμάτων
20) Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).
Επίσης οι έξι μεμονωμένοι υποψήφιοι βουλευτές ανά περιφέρεια είναι οι εξής:
1) Ιωάννης Λαγκαδινός, στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης,
2) Βασιλική Γρίβα, στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς,
3) Μιχαήλ Στεργίοπουλος, στην εκλογική περιφέρεια των Γρεβενών,
4) Βασίλης Θεοδοσιάδης, στην εκλογική περιφέρεια της Κορινθίας,
5) Χρήστος Ντρικόγιας, στην εκλογική περιφέρεια της Λαρίσης και
6) Μάρκος Ιερωνυμάκης, στην εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου.

***  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «ΣΕΙΣΜΟΣ» πριν τις εκλογές – Η Ελληνική Λύση δυναμώνει συνεχώς…

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, η ΝΔ προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 9,1% του ΣΥΡΙΖΑ.  
Η ΝΔ προηγείται συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 34,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν:
ΚΙΝΑΛ 6,9%
ΚΚΕ 5%
ΜέΡΑ 25 3,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,4%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,5%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1 %
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,6%.

 Συγκεκριμένα σε προηγούμενη δημοσκόπηση τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ: 32,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 24,7%
ΚΙΝΑΛ: 6,9%
ΚΚΕ :4,3%
Χρυσή Αυγή :3,2%
Ελληνική Λύση :3,1%
ΜέΡΑ 25: 2,9%
Ενωση Κεντρώων: 2%
Πλεύση Ελευθερίας : 1,1%
Ακόμη, το 11,2% δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
 Συνεχίζει ο πόλεμος κατά της Ελληνικής Λύσης και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις καθώς σήμερα έγιναν άλλες δυο δημοσκοπήσεις (MARC,Κάπα Research) όπου η Ελληνική Λύση εμφάνισε μεγάλη άνοδο και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής πως γίνεται να εμφανίζει την ελληνική λύση μόνο 3% και σε άλλες ποιο υψηλά ποσοστά.  Η αλήθεια θα φανεί στις 7 Ιουλίου την ημέρα των εκλογών όπου ο Ελληνικός λαός θα στηρίξει της Ελληνική Λύση .
***  ΠΑΝΙΚΟΣ στο σύστημα λόγω ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ! Αυτή η δημοσκόπηση τους προκαλεί ΕΦΙΑΛΤΕΣ…

~   Επτακομματική βουλή προβλέπει το politico.eu ενόψει των εκλογών της Κυριακής της 7ης Ιουλίου.  
H Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει συγκεκριμένα ποσοστό 38,7% έναντι 28,4% του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Τρίτο κόμμα ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΚΚΕ (5,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 4,1%.   Την είσοδό τους στην Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 3,9% όσο και η ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5%, σύμφωνα πάντα με το Politico που αξιοποιεί τα στατιστικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα.  
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:                                                           -Νέα Δημοκρατία: 38,7%
-ΣΥΡΙΖΑ: 28,4%
-ΚΙΝΑΛ: 7,5%
-ΚΚΕ: 5,4%
-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,1%
-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9%
-ΜεΡΑ25: 3,5%
-ΛΑΕ: 2,7%
-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,8%
-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,2%
Πρόκειται για μια σημαντική δημοσκόπηση, καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας ιστοσελίδας για τις ευρωεκλογές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν υπήρχε καν στον πολιτικό χάρτη και έλαβε 4,2%. Τώρα που τη δείχνουν κοντά στο 4% προφανώς είναι αρκετά παραπάνω.  Οι Έλληνες θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις ερχόμενες εκλογές παρά τον πόλεμο που δέχεται από παντού ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
***  Βουλευτικές Εκλογές 2019: Πόσες έδρες βγάζει η κάθε εκλογική περιφέρεια [λίστα]  ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  
 Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής
~  Στις 7 Ιουλίου θα στηθούν κάλπες για τις Βουλευτικές Εκλογές 2019 και ήδη τα κόμματα ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους για όλες τις εκλογικές περιφέρειες, με τους υποψήφιους βουλευτές να διεκδικούν έδρες στην επόμενη Bουλή.  Οι ψηφοφόροι μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κληθούν να πάνε ξανά στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να επιλέξουν συνολικά 288 βουλευτές, καθώς τις υπόλοιπες 12 έδρες τις καταλαμβάνουν υποψήφιοι από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων.  Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η κάθε εκλογική περιφέρεια έχει συγκεκριμένο αριθμό εδρών, με αυτή του Νοτίου Τομέα Β' Αθηνών να έχει τις περισσότερες (18) και να την ακολουθεί αυτή του Βορείου Τομέα Β' Αθηνών (15), ενώ στην τρίτη θέση είναι η Α' Αθηνών (14).  Δείτε αναλυτικά πόσες έδρες βγάζει η κάθε περιφέρεια
Α' ΑΘΗΝΩΝ 14 ,  Β1 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 15  , Β2     ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 11 ,  Β3 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 18  ,  Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6   , Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ 8  Α’ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 10  , Β’ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 4  , ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 7  ,  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 3 ,  ΑΡΚΑΔΙΑΣ 3  , ΑΡΤΗΣ 3   , ΑΧΑΪΑΣ 9 ,  ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3   , ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1  .  ΔΡΑΜΑΣ 3  . , ,  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5  , ΕΒΡΟΥ 4  , ΕΥΒΟΙΑΣ 6  ., ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1 ,  ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1 ,  ΗΛΕΙΑΣ 5  ,  ΗΜΑΘΙΑΣ 4  ,  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 8 ,  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2  ,  Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16  ,  Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9  ,  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5  , ΚΑΒΑΛΑΣ 4  ,  ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 4  , ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2 ,  ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3  , ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1  ,  ΚΙΛΚΙΣ 3 ,  ΚΟΖΑΝΗΣ 5  , ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 4 ,  ΚΥΚΛΑΔΩΝ 4  , ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3  , ΛΑΡΙΣΗΣ 8 ,  ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ,  ΛΕΣΒΟΥ 3  , ΛΕΥΚΑΔΟΣ 1  , ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 6  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5  , ΞΑΝΘΗΣ 3 ,  ΠΕΛΛΗΣ 4 , ΠΙΕΡΙΑΣ 4  .,  ΠΡΕΒΕΖΗΣ 2 ,  ΡΕΘΥΜΝΗΣ 2  , ΡΟΔΟΠΗΣ 3 , ΣΑΜΟΥ 1  , ΣΕΡΡΩΝ 6  , ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4  , ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 5  , ΦΛΩΡΙΝΗΣ 2  , ΦΩΚΙΔΟΣ 1 , ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3  ,  ΧΑΝΙΩΝ 4  ΧΙΟΥ 2  .-
ΣΥΝΟΛΟ: 288  και  υπόλοιπες 12 ψ έδρες  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

***  Κάτι άλλαξε στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι οι σιδερένιες μπάλες, οι κάδοι, καθώς και οι κολώνες της Ναυαρίνου (σχεδόν σε όλο το μήκος), βάφτηκαν, κάτι που ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.
Ας ελπίσουμε τώρα να φτιαχτούν και τα παρτέρια στο πεζοδρόμιο, καθώς τα περισσότερα είναι «βομβαρδισμένα», με τα τουβλάκια είτε να έχουν εξαφανιστεί είτε να βρίσκονται στο έδαφος.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, να πούμε εμείς με τη σειρά μας.  Π.Μπ.

***  Φωτιά κατέκαψε εγκαταστάσεις θερινής επιχείρησης εστίασης στο Καλό Νερό

   Ολοσχερώς καταστράφηκαν εγκαταστάσεις θερινής επιχείρησης καφέ – εστιατορίου – μπαρ στην παραλία του Καλού Νερού Τριφυλίας από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί.
Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης και κατά τη μεταφορά του με όχημα του Π.Σ. στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σημειώθηκε τροχαίο στην είσοδο της πόλης με άλλο όχημα που κινούνταν από την αντίθεση κατεύθυνση, καθώς συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.
Χθες το πρωί, μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην επιχείρηση στο Καλό Νερό, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα (3 από το Π.Κ. Κυπαρισσίας, 1 από την Π.Υ. Γαργαλιάνων και 1 από την Π.Υ. Μελιγαλά) με δώδεκα πυροσβέστες που επιχείρησαν, υπό αντίξοες συνθήκες, για τον περιορισμό της, ώστε να μη λάβει τεράστιες διαστάσεις και επεκταθεί σε παρακείμενα αγροτεμάχια.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ιδιοκτητών, εργαζομένων ή και πελατών.
Στον πυροσβέστη που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι έγιναν ράμματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ για προληπτικούς λόγους εισήχθησαν στο νοσοκομείο τα δύο ακόμα άτομα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ πριν τις ΚΑΛΠΕΣ! Τι απάντησαν οι πολίτες;…

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse δίνει μια γεύση από το τι αναμένεται να ψηφίσουν οι Έλληνες λίγο πριν τις εκλογές. Καθαρό προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ  ενώ τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής. Δείτε ποια κόμματα φλερτάρουν με την είσοδο στη Βουλή.  

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
NΔ: 36  %
ΣΥΡΙΖΑ: 28 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  4 %
ΚΙΝΑΛ:  7 %
ΚΚΕ:5  %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:  1,5 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3 %
ΜΕΡΑ25: 3  %
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,5 %

Ως προς το εύρος των ποσοστών τα κόμματα κινούνται:
ΝΔ: 33,2- 38,8
ΣΥΡΙΖΑ: 25,4- 30,6
ΚΙΝΑΛ: 5,5- 8,5
ΚΚΕ: 3,7- 6,3
Χρυσή Αυγή: 3-5
Ελληνική Λύση: 1,9 – 4,1
ΜεΡΑ25: 1,9- 4,1
Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 7,5%.
 Η Pulse κάνει δύο σενάρια ως προς την κατανομή των εδρών, ένα με επτακομματική βουλή και ένα με εξακομματική.  Και στα δύο η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία. Ειδικότερα, η κατανομή των εδρών εφόσον επτά κόμματα μπουν στη βουλή εκτιμάται ως εξής:


ΝΔ 155
ΣΥΡΙΖΑ 81
ΚΙΝΑΛ 20
ΚΚΕ 14
Χρυσή Αυγή 12
Ελληνική Λύση 9
ΜεΡΑ25 9


Στο δεύτερο σενάριο όπου έξι κόμματα μπαίνουν στο κοινοβούλιο η κατανομή των εδρών εκτιμάται ως εξής:

ΝΔ 159
ΣΥΡΙΖΑ 84
ΚΙΝΑΛ 21
ΚΚΕ 15
Χρυσή Αυγή 12
Εκτο κόμμα: 9

***  Μετανάστες εντοπίστηκαν στο Στόμιο λίγο πριν επιβιβαστούν σε σκάφος 
~  Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλία Στόμιο Φιλιατρών λίγο πριν επιβιβαστούν σε σκάφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν συνολικά 45 μετανάστες, εκ των οποίων 34 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά, ενώ ο φερόμενος ως διακινητής των μεταναστών εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη μεταφορά τους και στέγασή τους στο παλιό Λύκειο Φιλιατρών.
gargalianoionline.gr 

***   Τελευταίος «σταθμός» της προεκλογικής δραστηριότητας του Αλέξη Χαρίτση ο Δήμος Καλαμάτας 
Τελευταίος "σταθμός" της προεκλογικής δραστηριότητας του Αλέξη Χαρίτση ο Δήμος Καλαμάτας! Εκεί συνάντησε το δήμαρχο, τον επόμενο δήμαρχο και τους εργαζομένους του Δήμου και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη, την αξιοποίηση των 40,5 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για το Δήμο, καθώς και για το μέλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Καλαμάτας. «Έχουν γίνει πολλά. Μπορούμε ακόμη περισσότερα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί! Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης.

***   Σκάφος με 57 μετανάστες εντοπίστηκε ανοικτά της Πύλου

~  Σκάφος με 57 μετανάστες, εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 80 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου.
Οι μετανάστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να οδηγηθούν στο πλησιέστερο λιμάνι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φώτο αρχείου 

***   Φυτεία εντοπίστηκε στην Αβία (φωτογραφίες και βίντεο)

~  Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (5.7.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες (5.7.2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 61χρονος, να καλλιεργεί σε συνολικά σε τέσσερις (4) ανισόπεδους ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, -263- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φυτείας, αλλά και σε αυτοσχέδιο παράπηγμα (ξηραντήριο), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -230- γραμμάρια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -1058- γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και ένα (1) φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.  Video: 



~**
***  Πέθανε ο κιθαρίστας Γιάννης Σπάθας

~   Ήταν ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Socrates Drank the Conium και ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες κιθαρίστες.
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Γιάννης Σπάθας. Ήταν ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Socrates Drank the Conium και ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες κιθαρίστες.
Ο Γιάννης Σπάθας (30 Νοεμβρίου 1950-6 Ιουλίου 2019) ήταν Έλληνας κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Socrates Drank the Conium (ή απλά Socrates) και από τους σπουδαιότερους Έλληνες βιρτουόζους της ηλεκτρικής κιθάρας.
Γεννήθηκε στους Παξούς το 1950. Ήλθε σε επαφή με τη μουσική κοντά στον πατέρα και τους θείους του, μαθαίνοντας από μικρός ακορντεόν, κιθάρα και τύμπανα. Στον Πειραιά όπου μεγάλωσε, σχημάτισε με τους Αντώνη Τουρκογιώργη και Ηλία Ασβεστόπουλο (τον μετέπειτα ηγέτη των 2002 GR) το ροκ συγκρότημα Persons (1966-1969) και στη συνέχεια τους Socrates, πάλι με τον Τουρκογιώργη (μπάσο, τραγούδι).
Το 1983, μετά τη διάλυση των Socrates, ο Σπάθας συνεργάστηκε ως ενορχηστρωτής και κιθαρίστας με καλλιτέχνες όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκις, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Μανώλης Λιδάκης, Νίκος Αντύπας, Λίνα Νικολακοπούλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Ελένη Καραΐνδρου κ.ά. Επίσης συνέθεσε τη μουσική τριών δίσκων του Βασίλη Λέκκα. Το 1999 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο,, στον οποίο είχε συμμετοχή η Χάρις Αλεξίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγαλύτερες επιρροές του υπήρξαν ο Τζίμι Χέντριξ και ο Τάσος Χαλκιάς. Για την εποχή των Socrates, το παίξιμο του Σπάθα στην ηλεκτρική κιθάρα έχει συγκριθεί με εκείνο του Ρίτσι Μπλάκμορ των Deep Purple. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ελληνικής ροκ σκηνής της εποχής των τελών της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα μέσα εκείνης του 1970. Σύμφωνα με τον Matt Barrett (Matt Econopouly), για νέους στην Ελλάδα εκείνης της περιόδου που άκουγαν ροκ, ο Σπάθας ήταν ένας από τους guitar heros τους, μαζί με τον Dorian (Θεόδωρος) Kokas (των Morka). Σύμφωνα με τον μηχανικό ήχου Brent Lambert του στούντιο Kitchen Mastering, αν ο Σπάθας ηχογραφούσε τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική, το όνομά του θα είχε γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.  ethnos.gr  Video: 

***   Τελετή έναρξης τη Δευτέρα για το Θερινό Σχολείο Καλαμάτας

~  Για δέκατη τέταρτη χρονιά ξεκινά και φέτος το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου από 8 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος 38 ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών, ενώ στα Διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα σε δύο επίπεδα, αρχαρίων και προχωρημένων και μαθήματα της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού στην αγγλική. Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο δε πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.  Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι, κυρίως, η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.
Να σημειωθεί πως η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σχολής, «Ν. Πολίτης» και θα περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας».

***   ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφωνία Αγκυρας-Τρίπολης για ΑΟΖ και αποστολή δυνάμεων -Χαφτάρ: «Θα απαντήσω στους Τούρκους στα πεδία των μαχών»….

Εσπευσμένα στον Ρ.Τ.Ερντογάν ο πρόεδρος της κυβέρνησης του GNA Fayez al-Sarraj – Ζήτησε προστασία της Τρίπολης από τουρκικές δυνάμεις  
Αγκυρα και κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) συμφώνησαν για την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη και την οριοθέτηση της μεταξύς τους ΑΟΖ σε μια προσπάθεια να μπλοκαριστούν οι ελληνικές γεωτρήσεις νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης.  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Τρίπολης, Fayez al-Sarraj, πήγε εσπευσμένα στην Αγκυρα για να δει τον Ρ.Τ.Ερντογάν . Εκεί του ζήτησε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια και επανεβεβαίωση της μεταξύς τους αμυντικής συμμαχίας.  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει πηγή που βρίσκεται κοντά σε δυτικές και αφρικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Fayez ζήτησε να μεταβεί αμέσως στην Τρίπολη τουρκική στρατιωτική δύναμη και η Αγκυρα να στείλει- τουλάχιστον – οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.  Επιπλέον συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της τουρκικής στρατιωτικής ενίσχυσης του GNA και η χρηματοδότηση του από την κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν.  «Ο GNA κινδυνεύει από τον LNA παρά την απώλεια της σημαντικής του βάσης στο Gharyan, καθώς η Αεροπορία του κατέσρεψε τη βάση και τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2  Ο κίνδυνος έχει αυξηθεί καθώς ο LNA έχει ενισχυθεί σημαντικά σε προσωπικό και μέσα και τα τεθωρακισμένα του πλησιάζουν την Τρίπολη ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως η πολιορκία της πρωτεύουσας θα ξεκινήσει πολύ σύντομα  Για το λόγο αυτό εκτός από τουρκικά UAV, ζητάμε τουρκικές δυνάμεις στο έδαφος και ειδική μονάδα για την οργάνωση της άμυνας και την προστασία της πρωτεύουσας» τόνισε ο Fayez al-Sarraj στον Ρ.Τ.Ερντογάν.  Η ίδια πηγή προσθέτει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν σκεπτικός καθώς μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη με χερσαίες δυνάμεις θα σημάνει αυτόματα την στοχοποίηση τους από την Αεροπορία της Αιγύπτου.  Πάντως να σημειωθεί πως ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος εδώ και 24ωρα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Οδησσός-Αγκυρα-Λιβύη και πιθανότατα μεταφέρει οπλισμό.  Ως αντάλλαγμα η Τουρκία θα πάρει την ΑΟΖ που θέλει ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο γι αυτήν και υφαρπάζοντας μια ναυτική ζώνη 39.000 τ.χλμ βόρεια της Λιβύης φτάνοντας νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης καθώς όπως λέει «η Αθήνα εκμεταλλεύτηκε το πολιτικό κενό στη χώρα με το θάνατο του Μ.Καντάφι».  «Αυτό θα επιτρέψει στην Αγκυρα να περικόψει την ναυτική κυριαρχία της Ελλάδας και να αυξήσει την επιρροή της εις βάρος του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ. Η νοητή γραμμή θα συνδέει τις παράκτιες τουρκικές πόλεις Μαρμαρίδα και Fethiye με τις λιβυκές Derme, Tobruk και Bordiya .  Η συμφωνία είχε ήδη κλείσει από τον Νομέβριο του 2018 όταν ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Ακάρ ταξίδεψε στην Λιβύη για να εξηγήσει τις επιλογές αυτές στην κυβέρνηση GNA τη Τρίπολης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο Χ.Ακάρ προσπάθησε να δώσει εγγυήσεις ότι θα υπάρξει ουσιαστική τουρκική βοήθεια με αντάλλαγμα «συνεργασία» στην ανατολική Μεσόγειο.   Ομως επειδή οι τουρκικές αυτές εγγυήσεις υπονομεύτηκαν στο πεδίο των μαχών με τις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ να φτάνουν έξω από την Τρίπολη, η Τουρκία θέλησε να επικαιροποιήσει την αμυντική συμμαχία» αναφέρει πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων Τρίπολης-Αγκυρας.    Το σίγουρο είναι ότι η συμφωνία Τουρκίας-Κυβέρνησης Τρίπολης για την ΑΟΖ δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Ερντογάν να προλάβει τετελεσμένα με τις δυνάμεις του Χαφτάρ να φτάνουν στην πρωτεύουσα της χώρας.  Ηδη, το τμήμα πληροφοριών των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως δόθηκαν διαταγές στις στρατιωτικές δυνάμεις να μετακινηθούν τα τάγματα περιμετρικά της Τρίπολης για να ξεκινήσει το δεύτερο «κύμα» επιχειρήσεων.  Στην μάχη αυτή σύμφωνα με τις διαταγές του Χαφτάρ θα συμμετάσχουν δυνάμεις για πρώτη φορά στον πόλεμο άγνωστο αν είναι μισθοφορικές ενώ μετακινούνται Ταξιαρχίες από την Benghazi και Derna συνοδείας πολεμικών ελικοπτέρων Μi-35P όπως θα δείτε και στο βίντεο  Nα σημειωθεί πως ο Στρατάρχης Χ.Χαφτάρ έδωσε «πληρωμένη» απάντηση στον Ρ.Τ.Ερντογάν μέσω συνέντευξης του στο πρακτορείο Bloomberg.  Οταν ρωτήθηκε για τις στρατιωτικές απειλές από την τουρκική ηγεσία και συγκεκριμένα από τον ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, τόνισε πως «δεν ακολουθώ τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ γιατί ο χρόνος είναι κρίσιμος και ο λαός περιμένει με ανυπομονησία την απελευθέρωση της Τρίπολης από τους τρομοκράτες και τους ισλαμιστές.  Δεν έχω κάτι με τον τουρκικό λαό τον οποίο σέβομαι αλλά προτιμώ να δίνω απαντήσεις στα πεδία των μαχών και όχι στα ΜΜΕ.  Εγώ επιτελώ εθνικό καθήκον.  Η δήθεν κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι ένα φερέφωνο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ο πρόεδρος τους είναι εκπρόσωπος τρομοκρατών και ένοπλων ισλαμιστών.  Αυτή είναι η αλήθεια».
 
 ***   ΑΠΟΚΛΑΥΨΗ ΣΟΚ για Κ. Μητσοτάκη και ΤΙ ΕΛΕΓΕ για την ονομασία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ….Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη που είχε κάνει ο Ν. Δένδιας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm στον Ν. Χατζινικολάου (10/01/2019) σχετικά με την ονομασία της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και αν ο Κ. Μητσοτακής και γενικότερα η ΝΔ είναι υπέρ ή κατά της νέας ονομασίας. Ο ίδιος έδωσε την απάντηση του ότι ο Κ. Μητσοτάκης όταν εννοούσε ότι το κόμμα του και αυτός είναι υπέρ σε μια σύνθετη ονομασία εννοεί ότι είναι συντεταγμένη προς την ονομασία που δόθηκε πλέον στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και την Συμφωνία των Πρεσπών.  Άρα τώρα πως γίνεται ο Κ.Μητσοτάκης να εμφανίζεται κοντά στους πολίτες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να λέει ότι είναι δίπλα τους και ταυτόχρονα (σύμφωνα με όσα είπε ο Δένδιας στην ραδιοφωνική εκπομπή) ήταν υπέρ στην καινούργια ονομασία των Σκοπίων.  Μάλλον όσα λέει τώρα ο Κ.Μητσοτάκης  είναι προεκλογικά  λόγια καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως κοροϊδεύει τους Έλληνες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.  Τα συμπεράσματα δικά σας….  Δείτε το βίντεο:  

 *** ΕΙΔΗΣΗ «ΒOΜΒΑ» ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤAΚΗΣ !ΑΛΛAΖΟΥΝ OΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ….
~ Σοκ προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο που φέρεται ο Κ. Μητσοτάκης να ζητά διευκολύνσεις από την γνωστή εταιρεία SIEMENS.  

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής γιατί διάλεξε μόνο από την Siemencs ο Κ.Μητσoτάκης ; Γιατί όλη η οικογένεια προμηθεύτηκε από την ίδια την εταιρεία;  O ίδιος όμως  έδωσε μια όχι και τόση πιστευτή  απάντηση « Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που να έχουν τέτοιες συσκευές».  Ακούστε παρακάτω το ηχητικό ντοκουμέντο:  




 Τα συμπεράσματα δικά σας….
***  Αναρρώνει ο Τζέφρι Πάιατ μετά το ατύχημα με το ποδήλατο – Έκανε επέμβαση στο ισχίο….

Αναρρώνει από το σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατο ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο.  
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο ισχίο του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ύστερα από ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του χθες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αμερικάνικης πρεσβείας Γουίλιαμ Μουράτ, ο Τζέφρι Πάιατ δεν έσπασε τα πόδια του και περιμένει το σχέδιο ανάρρωσής του.  
Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάιατ ενημέρωσε για το ατύχημά του με το ποδήλατο και ευχαρίστησε το προσωπικό του κέντρου υγείας Αρεόπολης για την άριστη φροντίδα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.  «Ευχαριστώ τους Έλληνες φίλους μου που μου ευχήθηκαν περαστικά» έγραψε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης των ΗΠΑ.  
A big thank you to Areopoli health center staff for excellent care I received after my recent cycling accident in Mani & thank you to all my Greek friends who called to say perastika. I’m unhappy it cut my trip short but look forward to returning to Athens on my road to recovery.

newsit

***  O K. Bελόπουλος το δήλωσε! ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, παρόλο που φέρθηκε με πολιτική ανηθικότητα…

~Στην εκπομπή ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ με τους Ρ.Τζίμα & Σ.Λάμπρου εμφανίστηκε ο Κ.Βελόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.  
Στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Κ .Βελόπουλος κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν με λογική συγκρίνοντας τα προγράμματα των κομμάτων κι όχι με αρνητική ψήφο, αλλά θετική. 

 ***   Αντώνης Σαμαράς: «Ώρα να ενωθούμε ξανά οι Έλληνες!»~  Δεν είμαστε εμείς που «χτυπάμε» τον κ. Τσίπρα…   
Τον Τσίπρα τον χτυπάνε αυτοί που κάποτε συνεργάστηκαν στενά μαζί του.   
Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Αλαβάνος, που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.   
Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Λαφαζάνης, που υπήρξε ο υπαρχηγός του στο ΣΥΡΙΖΑ.   
Τον Τσίπρα τον χτυπάει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ο ίδιος την είχε τοποθετήσει πρόεδρο της Βουλής…   
Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Βαρουφάκης, που υπήρξε ο υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.   
Κάποιος λόγος θα υπάρχει…   
Όσοι στάθηκαν δίπλα του, σήμερα δε θέλουν ούτε να τον ακούνε. Εμείς έχουμε πάψει πια να ασχολούμαστε μαζί   του. Μας ενδιαφέρει μόνο το αύριο της Ελλάδας.   
*Όσοι πλησίασαν τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίστηκαν!   
Εξαφανίστηκε το κόμμα του κ. Καμμένου, που συγκυβέρνησε μαζί του.   
Εξαφανίστηκε το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη.   
Εξαφανίστηκαν τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έστησαν «γέφυρες» μαζί του.   
Εξαφανίζεται και η ΧΑ, που τον βοήθησε να ρίξει την κυβέρνησή μας το 2015.  
Εξαφανίστηκε και η ΔΗΜΑΡ, που τον βοήθησε και το 2015 και αργότερα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχαστικός, είναι οξικός και ο κόσμος τον έχει καταλάβει…
 
H Ν.Δ. παρέλαβε τη χώρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες το 2012, κυβέρνησε για 2,5 χρόνια και έδειξε ότι μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα. Που ανέκοψε ο ΣΥΡΙΣΑ το 2015, ανατρέποντας τότε την κυβέρνησή μας μαζί με τη ΧΑ, τους ΑΝΕΛ και τον κ. Κουβέλη. Και τώρα πρέπει να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την κανονικότητα…
 
Η Ν.Δ. μπορεί να φέρει επενδύσεις – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει επενδύσεις.
 
Η Ν.Δ. απέδειξε ότι μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισε την ανταγωνιστικότητα.
 
Η Ν.Δ.  μπορεί να φέρει δουλειές – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει επιχειρήσεις.
 
Η Ν.Δ.  απέδειξε ότι μπορεί να μειώσει φόρους – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξανε συνεχώς φόρους και εισφορές. Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε η… «χαρά» των μπαχαλάκηδων και ο προστάτης των παρανόμων!  
Που τους αποφυλάκισε…  
Η Ν.Δ.  μπορεί να φέρει την κανονικότητα και την ομαλότητα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί την κανονικότητα και σιχαίνεται την ομαλότητα.  
Η Ν.Δ.  απέδειξε ότι μπορεί να φυλάξει τα σύνορα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε τα σύνορα κι ύστερα άνοιγε και τις… φυλακές!  
Η Ν.Δ.  μπορεί να εκπροσωπήσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βιαζόταν να «τακτοποιήσει» όπως-όπως «εκκρεμότητες» σε βάρος του εθνικού συμφέροντος.  
Η Ν.Δ.  είναι Ελπίδα για την Ελλάδα. Γι’ αυτό την αγκαλιάζει ο κόσμος σήμερα.  
O Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός από Δευτέρα.
  Και όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε να πετύχει! Σήμερα προσέρχονται στη Ν.Δ. άνθρωποι που δε μας ψήφισαν ποτέ, ακόμα και άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερες εκλογές!
 Γιατί; Διότι είδαν, κατάλαβαν, έμαθαν. Γιατί έγιναν σοφότεροι. Όλοι γίναμε σοφότεροι…
 Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα καλό! Μονάχα ένα: Μας έδειξε το χειρότερο εαυτό της Ελλάδας! Και μας έπεισε ότι πρέπει να τον ξεπεράσουμε – για πάντα.
 Το είδαμε, το καταλάβαμε, και τώρα αφήνουμε πίσω το ΣΥΡΙΖΑ και τα διχαστικά του συνθήματα και τις επικίνδυνες αυταπάτες του -αφήνουμε πίσω την ολέθρια πολιτική του και προχωράμε μπροστά!
 Προχωράμε όλοι μαζί! Προχωράμε ενωμένοι. Προχωράμε αποφασισμένοι. Για μιαν Ελλάδα όρθια, υπερήφανη, ανταγωνιστική!
 Είδαμε την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του διχασμού, των ψευδαισθήσεων και της τοξικότητας. Και τώρα θα χτίσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας, της ευημερίας για όλους, της δικαιοσύνης για όλους, της ασφάλειας για όλους και των ευκαιριών για όλους.
 Είμαστε ενωμένοι, γιατί αφήνουμε τον κακό εαυτό πίσω.
 Είμαστε ενωμένοι, γιατί αφήνουμε το ΣΥΡΙΖΑ κι ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί – οριστικά πίσω.
 -Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρ. πρωθυπουργός
 (Δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο thepresident.gr)
***  Ντίνα Νικολάκου: Αφήστε τον «κλεφτοπόλεμο» & τη θεωρία της «καμένης γης» και μιλήστε καθαρά, κε Νίκα

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Νίκα στο θέμα της διαχείρισης  απορριμμάτων η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνα Νικολάκου  δήλωσε:
«Δεν πείθουν κανέναν τα “κροκοδείλια” δάκρυα του κυρίου Νίκα για την κατάσταση που επικρατεί σε Δήμους της Πελοποννήσου σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Νίκας είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ολοκλήρωση του έργου ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με δεδομένο ότι ως πρόεδρος της ΠΕΔ πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις τη μοναδική νόμιμη λύση που θα έβγαζε την Πελοπόννησο από το αδιέξοδο και θα την οδηγούσε στην αειφορία.
Του αποστέλλουμε ηχηρό και αυστηρό μήνυμα, να εγκαταλείψει τελείως τις “πονηρές” σκέψεις που έχει στο μυαλό του αυτός και οι συνομιλητές του.
Το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πέτρου Τατούλη δεν μπορεί να το σταματήσει κανένας. Η σύμβαση ήδη έχει υπογραφεί και το έργο θα υλοποιηθεί.
Δε μας έχει απαντήσει φυσικά ποτέ και εμείς θα συνεχίσουμε να τον ρωτάμε δημόσια, πώς διαχειρίστηκε ως δήμαρχος Καλαμάτας, με απευθείας αναθέσεις σε σκουπιδοεργολάβο, 7,5 εκ. ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά τη μεθοδευμένη και συνεχή προσπάθειά του ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης να επενδύσει στην πολιτική αντίληψη της “καμένης γης” ώστε να καλύψει την αδράνειά του και την απουσία πολιτικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ενημερώνουμε ότι όσα ψεύδη και συκοφαντίες και αν συνεχίσει να λέει εναντίον του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του, δε θα μπορέσουν να κρύψουν την άγνοια και την ανικανότητά του.
Πρέπει, επιτέλους, ο κ. Νίκας να σταματήσει να παρουσιάζεται άλλοτε ως “εισαγγελέας” που αποδίδει κατηγορίες και άλλοτε ως “καλογερομόναχος” που συνεργάζεται με όλους. Να μιλήσει, επιτέλους, για τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα του και τις λύσεις που προτείνει για τα προβλήματα των πολιτών.
Το μεγάλο έργο του Πέτρου Τατούλη δεν μπορεί να ακυρωθεί, ό,τι και αν “σκαρφιστεί” ο κ. Νίκας.
Στην επόμενη περιφερειακή περίοδο οι 17 νεοεκλεγέντες σύμβουλοι της Νέας Πελοποννήσου ως μια γροθιά θα αγωνιστούν ώστε η Πελοπόννησος να μη γυρίσει πίσω. Θα υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τα μεγάλα έργα της νυν Περιφερειακής Αρχής για την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής πορείας που έχει τα τελευταία χρόνια η Πελοπόννησος”.

***  Εγκατάλειψη! 
 Στο κάθετο δρομάκι στη Στοά Λόντου λειτουργούσαν υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες τώρα πια έχουν μεταφερθεί. Η εικόνα εγκατάλειψης έξω και μέσα είναι προφανής, με αποτέλεσμα η ταμπέλα πάνω από την είσοδο που γράφει «Δήμος Καλαμάτας» να μας ντροπιάζει. 
Αν, βέβαια, υπάρχει ευθιξία…  Ω. 

***  Στη Μεσσήνη ο τελευταίος σταθμός των περιοδειών του Πέτρου Κωνσταντινέα

Τελευταίος σταθμός περιοδειών του Πέτρου Κωνσταντινέα ήταν η Μεσσήνη, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκάρδιες επαφές και συζητήσεις με τους πολίτες, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις αυριανές εκλογές.

***  Ευκλείδης Τσακαλώτος: Κάναμε αυτό που δεν κατάφεραν τρεις κυβερνήσεις

~  Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο βγήκε η απόφαση για το ελληνικό χρέος που μας έδωσε έναν καθαρό διάδρομο για 15 χρόνια. Χάρη σε αυτή την επιτυχία, σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση με την κοινωνία για αντιπαραθετικά αναπτυξιακά σχέδια, κάτι που πριν από 4 χρόνια θα φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου.
Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι αυτή η κουβέντα έχει ανοίξει και ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. καταθέτουν τις προτάσεις τους στο δημόσιο διάλογο. Τα κακά νέα είναι ότι πολλές φορές η συζήτηση γίνεται με στρεβλούς όρους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθώντας εναγωνίως να κρύψει βασικές πτυχές του προγράμματός της καταφεύγει στην καλύτερη περίπτωση σε αοριστίες, στη χειρότερη σε συνειδητά ψέματα.
Μέρος αυτής της τακτικής είναι η επιμονή του κυρίου Μητσοτάκη να κλείνει το μάτι σε λογικές που θέλουν μείωση των ελέγχων τόσο του ΣΕΠΕ όσο και των φορολογικών μηχανισμών, λες και η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή να μην αποτελούν βασική αιτία των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας αλλά ένα δευτερεύον ζήτημα.
Έτσι λείπει από τη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού και το πώς αυτός επηρεάζει το ύψος των συντελεστών και τη δικαιοσύνη μεταξύ φορολογουμένων.
Το διαχρονικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των φορολογουμένων από τον εισπρακτικό μηχανισμό. Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, για πολύ μεγάλα διαστήματα τα ανώτερα οικονομικά στρώματα πλήρωναν φόρους σε καθαρά εθελοντική βάση. Και αυτό δεν ήταν μόνο ζήτημα φοροαπαλλαγών -σε αυτούς που τις χρειάζονταν λιγότερο- αλλά και ζήτημα ενός πελατειακού κράτους που επηρέαζε μέχρι και το χειρισμό των φορολογικών υποθέσεων.
Με απλά λόγια, όποιος ήξερε κάποιον βουλευτή, δήμαρχο, έφορο ή τοπικό παράγοντα μπορούσε να φοροδιαφεύγει ανενόχλητος εις βάρος τόσο των δημοσίων εσόδων όσο όμως και των ανταγωνιστών του.
Όμως, η ισότιμη αντιμετώπιση των φορολογουμένων από το φοροεισπρακτικό μηχανισμό δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιοσύνης και ισονομίας. Είναι και προϋπόθεση της ανάπτυξης. Πώς θα έρθει ένας επενδυτής σε μια χώρα με ένα τέτοιο στρεβλό σύστημα; Πώς θα ανταγωνιστεί ένας καταστηματάρχης ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας που είναι συνεπής απέναντι στο κράτος και τους εργαζομένους του (είτε από επιλογή είτε ακόμα και από ανάγκη), κάποιον που δεν κόβει αποδείξεις και δε βάζει ένσημα γιατί μπορεί; Ακόμα περισσότερο πώς θα ανταγωνιστεί ένα Mall στην περιοχή του αν αυτό λάβει σωρεία ευεργετικών διατάξεων;
Προφανώς το πρόβλημα απέχει πολύ ακόμα από το να έχει λυθεί. Όμως, η προσπάθεια η δική μας ήταν εξ αρχής να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα για την ψηφιοποίηση του φορολογικού μηχανισμού με σημαντικά αποτελέσματα τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη όσο και για την καλύτερη συλλογή πληροφοριών για την καλύτερη στόχευση των ελέγχων. Όμως, η συλλογή πληροφορίας από μόνη της δεν επαρκεί. Θα πρέπει να συνδυάζεται και με τα κατάλληλα εργαλεία για την αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών. Πράγμα που κάνουμε ήδη.
Ενδεικτικά εντός του υπουργείου Οικονομικών έχει αναπτυχθεί ένα εργαλείο που συγκρίνει τις τραπεζικές καταθέσεις με φορολογικές δηλώσεις για τον εντοπισμό αποκλίσεων. Τέλος έχουμε κάνει προσπάθεια για την εντατικοποίηση των ελέγχων που το 2018 ήταν αυξημένοι κατά 40% σε σχέση με το 2014.
Ο στόχος σε όλες αυτές τις προσπάθειες είναι, μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, να επιτύχουμε έναν δίκαιο διαμοιρασμό των φορολογικών βαρών και παράλληλα να δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τη φορολογία για όλους.
Και αυτό δεν είναι κάτι που μένει στα λόγια. Αλλά είναι κάτι που εφαρμόζουμε ήδη έμπρακτα και που έχουμε ως σχέδιο να εφαρμόσουμε στο μέλλον. Γιατί οι επιτυχίες που έχουμε καταγράψει ήδη στο κομμάτι της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι κομμάτι του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε δημιουργήσει και τον χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε φόρους. Με αυτό τον τρόπο έχουμε αρχίσει να μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 25% σε τέσσερα χρόνια, έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για το 2019 (10% μεσοσταθμικά, 30% στις μικρές περιουσίες), έχουμε μειώσει το ΦΠΑ στην ενέργεια. Και κομμάτι του δημοσιονομικού χώρου που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για το 2019 – 2023 προέρχεται ακριβώς από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Και είναι σημαντικά τα μέτρα που έχουμε σχεδιάσει για το μέλλον, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μεγάλο κομμάτι των φορολογουμένων και η μείωσή της για τους υπόλοιπους, η μείωση του πρώτου κλιμακίου στη φορολογία εισοδήματος, η περεταίρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΦΠΑ.
Βέβαια, η πολιτική μας δεν περιορίζεται στη μείωση των φόρων αλλά επενδύει και στη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους ως βασικό συντελεστή στην επίτευξη σταθερής ανάπτυξης και ενίσχυσης της καινοτομίας.
Στον αντίποδα η Ν.Δ. προτάσσει ένα μοντέλο που η ανάπτυξη θα έρθει με οριζόντια μείωση των φορολογικών βαρών και με αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς θεωρεί ότι αυτοί αποτελούν ανάχωμα στην επιχειρηματικότητα. Η πρόταση της Ν.Δ., όμως, είναι κάτι που έχει ξαναδοκιμαστεί στο παρελθόν, χωρίς να επιφέρει τα επιθυμητά αποτέλεσμα. Ακόμη πιο σημαντικά όμως, η πρόταση της Ν.Δ., με την επίφαση της δημιουργίας ίσων ευκαιριών, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός δρα υπέρ του ισχυρού και όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά της προσέγγισης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Η Ν.Δ. θεωρεί ότι αν αφήσουμε την αγορά ανεξέλεγκτη –κυριολεκτικά και μεταφορικά- αυτή θα δώσει λύσεις για όλα.
Εμείς λέμε ότι αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. Ότι όπου εφαρμόστηκε είχαμε υπερκέρδη για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς. Για αυτό προτείνουμε έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης που είναι πραγματικά για όλες και όλους. Και αυτό είναι ένα δίλημμα που αφορά στις ίδιες μας τις ζωές.
Του Ευκλείδη Τσακαλώτου   Υπουργού Οικονομικών

***  Δριμύ κατηγορώ για κλείσιμο των μαγαζιών τους από τους καταστηματάρχες της Μικρής Μαντίνειας

~  Την έντονη διαμαρτυρία τους για τους επιτόπιους έλεγχους που διενεργήθηκαν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για παραβάσεις της νομοθεσίας (περί «αιγιαλού – παραλίας», έλεγχοw υπερβάσεων αδειών χρήσης κ.λπ.) εκφράζουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της Μικρής Μαντίνειας, οι επιχειρήσεις των οποίων επαπειλούνται με σοβαρές κυρώσεις και βαριά πρόστιμα ή ακόμη και με διακοπή των εργασιών, λόγω της ύπαρξης κατασκευών στην παραλία και στον αιγιαλό που προορίζονται για την εξυπηρέτηση κι αναψυχή του κοινού (κατοίκων, επισκεπτών, τουριστών), οι οποίες, όπως αναφέρουν, έχουν ανεγερθεί εδώ και πολλές 10ετίες…
 Διαμαρτυρία των επαγγελματιών και εργαζομένων Μικρής Μαντίνειας
Όπως γνωρίζετε, από τα σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, τις τελευταίες εβδομάδες, και δη εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου που διανύουμε, στις επιχειρήσεις και στα παραλιακά καταστήματά μας (παροχής ξενοδοχειακών - τουριστικών υπηρεσιών, υπηρεσίες εστίασης, καφέ – μπαρ κ.λπ.) που λειτουργούν στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας, διενεργήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για παραβάσεις της νομοθεσίας (περί «αιγιαλού – παραλίας», έλεγχος υπερβάσεων αδειών χρήσης κλπ).
Ήδη, όπως μας έχει διαμηνυθεί από τις αρμόδιες Αρχές, οι επιχειρήσεις μας επαπειλούνται με σοβαρές κυρώσεις και βαριά πρόστιμα ή ακόμη και με διακοπή των εργασιών τους, λόγω της ύπαρξης κατασκευών στην παραλία και στον αιγιαλό, που προορίζονται για την εξυπηρέτηση κι αναψυχή του κοινού (κατοίκων, επισκεπτών, τουριστών), οι οποίες, ως όλοι γνωρίζουν, έχουν – στο σύνολο τους - ανεγερθεί και υφίστανται ακώλυτα εδώ και πολλές 10ετίες, με συνέπεια ότι κι εμείς, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμεθα σήμερα στην περιοχή, τις βρήκαμε ή και τις παραλάβαμε από τους προκατόχους μας.
Είναι αξιοσημείωτο, δε, ότι, ενώ το καθεστώς αυτό ισχύει επί δεκαετίες στην περιοχή μας, τόσο οι προκάτοχοί μας όσο και εμείς στη συνέχεια, λαμβάναμε νομίμως επί σειρά ετών από τη Διοίκηση άδειες χρήσης του αιγιαλού για τους ίδιους χώρους έναντι των καταστημάτων μας, καταβάλλοντας τα σχετικά μισθώματα χρήσης που ορίζει η νομοθεσία, προς τις αρμόδιες αρχές και τη Διοίκηση (Δήμος Καλαμάτας, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου), με εξαίρεση μόνο την τελευταία 3ετία, κατά την οποία η ίδια Διοίκηση αρνείται πεισματικά πλέον τη χορήγηση αδειών χρήσης προς τις επιχειρήσεις μας, επικαλούμενη την ύπαρξη των εν λόγω κατασκευών, που σήμερα εκλαμβάνει και χαρακτηρίζει «ως μη νόμιμες».
Κι όλα αυτά συμβαίνουν ή επαπειλούνται εναντίον μας, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα εκκρεμές το μείζον ζήτημα του επανακαθορισμού της οριογραμμής αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας (περιοχής που ανήκει στην επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου πόλεως του Δήμου Καλαμάτας και στην οποία είναι πρόσφατες οι εργασίες και παρεμβάσεις – αντιδιαβρωτικής - προστασίας της ακτής) και στην ευρύτερη περιοχή, με σύγχρονα - κατάλληλα μέσα και επιστημονικές μελέτες, δεδομένου ότι ο καθορισμός της οριογραμμής και παραλίας στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Αλμυρού – Ακρογιάλι, έγινε προ 35ετίας περίπου, από τη τότε Νομαρχία Μεσσηνίας (ΦΕΚ 477/Δ/1983), όταν και επικρατούσαν εντελώς διαφορετικές συνθήκες, βέβαια, σε σχέση με σήμερα.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ερχόμαστε ενώπιον της κατάστασης αυτής, στο μέσο της τουριστικής περιόδου την οποία ήδη διανύουμε και που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι η πλέον ακατάλληλη για την επίλυση τέτοιων θεμάτων που χρονίζουν στην περιοχή μας, αφού πλήττει καίρια το τουριστικό προϊόν και την εικόνα της πόλης μας, όπως πλήττει και την ίδια την Εργασία - Απασχόληση, δεδομένου ότι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις μας παρέχουν απασχόληση σε πλήθος νέων ιδίως ανθρώπων και συμπολιτών μας, όπως και σε πλήθος από ειδικότητες κι επαγγελματίες στο Δήμο μας, τομείς τους οποίους – κατά τα λοιπά – η Διοίκηση και οι αρμόδιοι Φορείς – απλώς - φέρονται να επιζητούν να προστατεύσουν και βελτιώσουν, για να ενισχυθεί το εισαγόμενο τουριστικό εισόδημα της περιοχής μας, αλλά και το εισόδημα του ενεργού πληθυσμού των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας όπως είναι η σημερινή, για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στην πόλη μας.
Έτσι, σήμερα, εμείς οι επαγγελματίες της περιοχής, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας, συνεχίζουμε να είμαστε «όμηροι» μιας κατάστασης που ξεκίνησε πριν από 10ετίες και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα, δίχως να έχει ποτέ η «αδρανούσα» Διοίκηση επιδείξει την αναγκαία μέριμνα για την οριστική επίλυση των ανακυκλούμενων ζητημάτων, τα οποία σήμερα φέρεται ότι αποφασίζει να αντιμετωπίσει, μόνο δια της επιβολής κυρώσεων σε βάρος επαγγελματιών - βιοπαλαιστών, που δε φέρουμε την ευθύνη, αλλά που αντίθετα μαζί με τις οικογένειές μας «έχουμε επενδύσει» τους κόπους ετών, τις περιουσίες μας, τις προσδοκίες, τις ίδιες τις ζωές μας, στα καταστήματα της περιοχής μας, τα οποία, για τους περισσότερους από εμάς αλλά και για όσους εργάζονται, αποφέρουν το μόνο δυνατό εισόδημα που μπορούμε να αποκομίζουμε και διαθέτουμε για τις οικογένειες μας.
Τελικά, είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε, «αν η Διοίκηση και οι αρμόδιες Αρχές επιζητούν για την πόλη και την περιοχή μας την εικόνα μιας αφιλόξενης, εγκαταλελειμμένης κι αναξιοποίητης - εμπορικά και τουριστικά - παραλιακής ζώνης;», χωρίς οργανωμένους κι αξιοπρεπείς προορισμούς αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι γενιές Καλαματιανών έχουν ψυχαγωγηθεί και «έχουν μεγαλώσει» στα καταστήματα της περιοχής μας, ενώ χιλιάδες τουριστών μας επισκέπτονται κάθε χρόνο, αναζητώντας ένα αξιοπρεπές κι οργανωμένο επίπεδο παροχής υπηρεσιών, με την υποσημείωση ότι εμείς, οι επαγγελματίες του «αιγιαλού και της παραλίας», είμαστε αυτοί που δίνουμε την καθημερινή μάχη για καθαρές κι ασφαλείς ακτές και παραλίες, για ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για τους ίδιους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που απειλεί σήμερα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των ίδιων των οικογενειών μας, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε συλλογικά και οργανωμένα απέναντι με δυναμικό τρόπο, ασκώντας κάθε νόμιμο ένδικο μέσο που μας επιφυλάσσει ο Νόμος, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, αλλά και αρωγοί επίσης σε κάθε ωφέλιμη οριστική λύση που μπορεί να αναζητηθεί από κοινού και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα που κι εμείς αναζητούμε, αλλά συγχρόνως και η συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων μας, από τα οποία μόνο οφέλη παράγονται και μπορούν να παραχθούν για τους εργαζομένους, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό στην πόλη μας.
  Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών
"Ξένιος Ζευς" της Μικράς Μαντίνειας
ΧΡΗΣΤΙΝΑ ΜΕΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
  Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής
  Ο εκπρόσωπος  της ΤΚ Μικρής Μαντίνειας
  Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γεώργιος Κ. Μακρής

 ***  Αρχίζει ο παραθερισμός στην Αγία Μαρίνα

~  Μεθαύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινά η πρώτη περίοδος παραθερισμού στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο. Η κατασκήνωση είναι έτοιμη από πλευράς υποδομών, τις οποίες έχει συντηρήσει ο Δήμος Καλαμάτας με πρόσφατη εργολαβία, έχει στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό και αναμένει να υποδεχθεί 135 αγόρια και κορίτσια Δημοτικού για την πρώτη περίοδο, που θα διαρκέσει από 8 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου.
Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα στελέχη της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, της προέδρου Δ.Σ. της Κατασκήνωσης, δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Μπελογιάννη και της αντιδημάρχου Πρόνοιας Χρυσής Λιάππα.
Τα στελέχη αναχώρησαν για την κατασκήνωση, προκειμένου να προετοιμάσουν την υποδοχή των παιδιών της πρώτης περιόδου και ο δήμαρχος τους έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις για την επιτέλεση του έργου τους, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών και τη μέριμνα για την υγεία τους, καθώς και την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.
Ο Π. Νίκας ζήτησε, επίσης, από τα στελέχη να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και να πειθαρχούν στις οδηγίες της αρχηγού, τονίζοντας την ανάγκη διενέργειας αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων.
Θα ακολουθήσουν οι εξής κατασκηνωτικές περίοδοι:
•2η Περίοδος: από 18 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου και θα φιλοξενηθούν σ' αυτήν παιδιά Δημοτικού, 111 τον αριθμό
•3η Περίοδος: από 29 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν σ' αυτήν περί τους 75 ηλικιωμένοι &
•4η Περίοδος: από 9 έως 18 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν σ' αυτήν περί τα 55 άτομα με αναπηρία.

***   Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Καλαμάτας

~  Ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να ρυθμίσουν – εξοφλήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς το Δήμο, και αυτές που θα βεβαιωθούν έως και 16/7/2019, σύμφωνα με τις ευνοϊκές διατάξεις των άρθρων 110 - 117 του Νόμου 4611/2019.
Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων καλούνται οι οφειλέτες που έχουν αβεβαίωτες οφειλές και επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση να προσκομίσουν στοιχεία (όπως δηλώσεις ΦΠΑ, συμβόλαια, κλπ) έως και την Παρασκευή 12/7/2019 προκειμένου οι οφειλές τους να βεβαιωθούν ταμειακά και να τύχουν των ευεργετημάτων της ρύθμισης.
Σε αντίθετη περίπτωση, από 17/7/2019, δε θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οι αβεβαίωτες οφειλές και θα πρέπει να εξοφλούνται και οι κύριες οφειλές και τα αναλογούντα πρόστιμα.
Οι οφειλές ρυθμίζονται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη μέχρι τις 16/9/2019 έως και σε 100 δόσεις ποσού τουλάχιστον 20,00 ευρώ εκάστη με διαγραφή μέρους των προστίμων, προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής
Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσπραξη των εσόδων του, θα συνεχίσει την λήψη των εκ του νόμου μέτρων για την είσπραξη αυτών.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για αβεβαίωτες οφειλές 27213 60734 – 27213 60739. Τηλέφωνα επικοινωνίας για βεβαιωμένες οφειλές: 27213 60646 – 27213 60756.
 ΔΕΥΑΚ
Σε ανακοίνωση, την οποίαν υπογράφει ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης, αναφέρονται τα εξής: «Τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/Α/2019), αποδέχθηκε σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και καλεί τους οφειλέτες προς την Επιχείρηση να προσέλθουν από την 30ή Ιουλίου 2019 έως και την 17η Σεπτεμβρίου 2019, για την κατάθεση την αντίστοιχης αίτησης υπαγωγής.
Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, έως και 100 ισόποσων δόσεων, μπορούν να υπαχθούν και οφειλέτες, των οποίων οι οφειλές βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό, καθώς και αυτοί των οποίων οι προηγούμενες ρυθμίσεις έχουν ακυρωθεί.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, προβλέπονται: 1. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ. 2. Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις από 50% έως 100% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. 3. Μηνιαία προσαύξηση 5% για κάθε καθυστερούμενη δόση. 4. Κατάργηση της ρύθμισης αν δεν εξοφλούνται οι τρέχοντες λογαριασμοί και η καθυστέρηση εξυπηρέτησης της οφειλής είναι μεγαλύτερη από 3 μήνες.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αντίγραφο ενός λογαριασμού της ΔΕΥΑΚ και οποιοδήποτε έγγραφο της ΔΟΥ πιστοποιεί το ΑΦΜ του οφειλέτη. Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 27210.63147 – 27210.63154 – 27210.63150 – 27210.63163.

***ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~**  Βούζας: Καλό ποδόσφαιρο-κυριαρχικό ρόλο και εντυπωσιακές αλλαγές παντού για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα

«ΠΡΩΤΗ» ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟ 2-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
«Οι συγκυρίες και η θέση της ομάδας μάς επιβάλλουν περισσότερο να δουλεύουμε παρά να μιλάμε» ήταν το πρώτο που ανέφερε ο νέος προπονητής της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας, ο οποίος, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, Παναγιώτη Χριστοφιλέα και Σωτήρη Λυμπερόπουλο, είχε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Ελίτ μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την ομάδα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Βούζας τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι ο αγωνιστικός στόχος είναι η άνοδος από την Γ’ Εθνική στη Football League, παράλληλα όμως με την αναμόρφωση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας που προετοιμάζει η διοίκηση και προϊδέασε ότι θα είναι εντυπωσιακή, ενώ ζήτησε την (λογική) υπομονή και τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου.
Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η αξιολόγηση του δυναμικού στο οποίο στηρίχθηκε πέρυσι η ομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι μπορούν να συνεχίσουν και ταυτόχρονα η υλοποίηση των μετεγγραφών με τις οποίες θα συγκροτηθεί ένα ποιοτικό ρόστερ.
Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σαιζόν σχεδιάζεται για τις 22 Ιουλίου, ενώ 2-13 Αυγούστου η ομάδα της Καλαμάτας θα μεταβεί σε αθλητικό κέντρο στο Πήλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Βούζας και οιο συνεργάτες του στην χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους έχουν ως εξής:
«Αποδέχθηκα την πρόταση της διοίκησης για δυο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν διαπίστωσα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής ότι, η ομάδα έχει και ιστορία και δυναμική στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία της πόλης συμμετέχει ενεργά στην προβολή της και γενικά την στηρίζει.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο από τους ανθρώπους που ανέλαβαν τώρα την ομάδα, το οποίο συμβαδίζει κατά πολύ με τις δικές μου φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν και όραμα για να βοηθήσουν να επιστρέψει η ομάδα στη θέση που της ανήκει.
Θα δούμε σημαντικές αλλαγές, επιβάλλεται να γίνουν στην ομάδα, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να παρακολουθήσουν τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, να οργανωθεί η ομάδα σε σύγχρονα πρότυπα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε από το μηδέν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να διαπιστώσετε κάποιες αλλαγές τόσο στη λειτουργία όσο και στην οργάνωση της ομάδας που θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της και στον κόσμο της Καλαμάτας και γενικά σε όλη την Ελλάδα.
Όλοι οι άνθρωποι που ο πρόεδρος έχει επιλέξει να “τρέξουν” αυτό το πρότζεκτ, διαθέτουν και γνώσεις και εμπειρίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτούς είναι και το επιτελείο το προπονητικό και αυτό που εγώ μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε το στόχο που δεν είναι άλλος από το να παίζει η Καλαμάτα ελκυστικό ποδόσφαιρο, να έχει κυριαρχικό και πρωταγωνιστικό ρόλο και να φθάσει εκεί όπου η θέση της ανήκει, που είναι στη Super League.
Πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή γιατί όπως σας είπα ξεκινάμε από το μηδέν και σε λίγο καιρό η ομάδα θα δουλέψει διαφορετικά και εσείς θα δείτε τις αλλαγές αυτές που θα είναι πολύ σημαντικές.
Θέλουμε την υπομονή και τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει».
  -Για τη στελέχωση της ομάδας και την έναρξη της προετοιμασίας ο κ. Βούζας πρόσθεσε:
«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να αξιολογήσουμε το υπάρχον δυναμικό, να δούμε ποιοι από αυτούς τους παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στις δικές μας απαιτήσεις, στις απαιτήσεις της ομάδας και στους καινούργιους στόχους. Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και καινούργιοι παίκτες οι οποίοι θα έχουν χρονικό ορίζοντα στην ομάδα και ικανότητες όχι μόνο να ανταποκριθούν σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά και στο επόμενο και στο μεθεπόμενο. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, ελπίζουμε στις επόμενες ημέρες, όσο πιο γρήγορα γίνεται να καταλήξουμε στους παίκτες και να ολοκληρώσουμε το ρόστερ.
Έχουμε μια ημερομηνία για την έναρξη της προετοιμασίας, πιστεύουμε ότι δεν θα αποκλίνουμε πολύ από αυτή. Λέμε στις 22 Ιουλίου να γίνει η πρώτη συγκέντρωση και θα ξεκινήσουμε με κάποιες εργομετρικές και κάποιες άλλες εξετάσεις και μετέπειτα, 2-13 Αυγούστου, θα μεταβούμε στο Πήλιο, όπου έχουμε κλείσει αθλητικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος».
 -«Είναι αυτονόητο ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, παράλληλα ουσιαστικό και αποδοτικό και φέρνοντας τον κόσμο στο γήπεδο.
Στόχος είναι ακόμα η μεταπήδηση της ομάδας σε μια ανώτερη βαθμίδα λειτουργίας και οργάνωσης. Η ομάδα περνάει σε άλλα επίπεδα. Σίγουρα αυτό προϋποθέτει και το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι και οι κινήσεις και το όραμα που έχουν ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του είναι να δημιουργήσουν μια ομάδα-πρότυπο για την περιοχή, αλλά και να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις του επιπέδου του σύγχρονου ποδοσφαίρου, με προπονητικά κέντρα κτλ. Θα εκπλαγείτε με αυτά που θα δείτε σε λίγο καιρό»...
  -Για το αν μπορεί το παρασκήνιο και η διαιτησία να «σαμποτάρουν» την προσπάθεια της Καλαμάτας, ο κ. Βούζας, ανέφερε πως όταν έχεις φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα τέτοιοι εξωτερικοί παράγοντες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, εξηγώντας ότι αυτό επιτυγχάνεται με το να παρέχεις όλα τα εφόδια που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές, προσελκύοντας έτσι και παίκτες από ανώτερες κατηγορίες και κάνοντας ιδανικές τις συνθήκες δουλειάς.
   Χριστοφιλέας: Πολύ χαρούμενος που επιστρέφω
 «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκα ποδοσφαιρικά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είναι εδώ και θα προσπαθήσω μαζί με τον κόουτς και τον Σωτήρη και όλο το υπόλοιπο επιτελείο να φθάσει η ομάδα εκεί που πρέπει να φτάσει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».
  Σωτ. Λυμπερόπουλος: Με συνεργασία να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει 
«Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια για μια νέα αρχή. Εγώ βρίσκομαι από πέρυσι στην ομάδα. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε την ομάδα σε καλύτερο επίπεδο κι αυτό χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, υπομονή από εσάς και τον κόσμο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω από την μεριά μου να αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος την ομάδα, να αγαπήσουν περισσότερα τα παιδιά αυτή την προσπάθεια και όλοι μαζί, με συνεργασία, να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».
 Εκπρόσωποι του ΠΣ «Η Καλαμάτα» στο Δημαρχείο 
Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, χθες Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος του ΠΣ «Η Καλαμάτα», ο Γιώργος Ράλλης, μέλος του ΔΣ και ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, εμπορικός διευθυντής της ομάδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική της ομάδας, στις υποδομές και στην αναγκαία συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή. Οι εκπρόσωποι του ΠΣ «Η Καλαμάτα» εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Π. Νίκα για τις ενέργειες εκ μέρους του προς υποστήριξη της ομάδας.
Σημειώνεται πως ο νέος Πρόεδρος του ΠΣ «Η Καλαμάτα» Γιώργος Πρασσάς θα επισκεφθεί την Καλαμάτα στα τέλη Ιουλίου και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο.   Της Χριστίνας Ελευθεράκη

~**

~ ***      ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  

~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  , 

~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  

~

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         


~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .- 
2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-
3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
6.-  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  .
Πέμπτη 04-07-2019 , Βουλευτικές Εκλογές  07-07-2019 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html .- 

7.- ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας  Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news-05-07-2019.html  .-
8.-  ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019  ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-

 9.-  


FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου