Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ARFARA NEWS ΄Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών .
Πέμπτη  04 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~
 

ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΉ ΓΙΟΡΤΉ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΆΣ και  ....  
2η Γιορτή Μουσταλευριάς & Πετμεζιού στο ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 30-09-2017  : Βίντεο .. 



~   4 Οκτωβρίου: Εορτή του Αγίου Ιεροθέου του Επισκόπου Αθηνών

~  Τη μνήμη του Αγίου Ιεροθέου του Επισκόπου Αθηνών τιμά σήμερα, 4 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ιερόθεος ήταν πλατωνικός φιλόσοφος και ένας από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου της Γερουσίας του Αρείου Πάγου.
Αφού δέχθηκε και διδάχθηκε την πίστη του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Μαθητής του υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος στα συγγράμματά του πλέκει εγκώμια για τον δάσκαλό του.
Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθιά γεράματα, μετά από πολύχρονη ποιμαντική και συγγραφική δραστηριότητα. Η τίμια κάρα του φυλάσσεται στο ομώνυμο μοναστήρι στα Μέγαρα Αττικής. Επίσης λείψανά του σώζονται στο Άγιον Όρος (Ι. Μ. Αγ. Παύλου) καθώς και στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα (Αρχιεπισκοπή Αθηνών).
Ο Μ. Γαλανός στο Συναξαριστή του αναφέρει ότι, είναι αδύνατο να διδάχτηκε από τον Απόστολο Παύλο ο Ιερόθεος πρώτος τη χριστιανική πίστη, διότι οι Πράξεις βεβαιώνουν ρητά ότι πρώτος πίστεψε με τη διδασκαλία του Απόστόλου Παύλου ο Διονύσιος. Αλλά και αν ακόμη ήταν Αρεοπαγίτης ή ακόμα σπουδαιότερο, πρώτος επίσκοπος της εκκλησίας Αθηνών, ήταν δυνατόν να παραλειφθεί μια τέτοια μεγάλη φυσιογνωμία για να συμπεριληφθεί απλά στη γενική έκφραση «ότι επίστευσαν και έτεροι»;
Γι’ αυτό λοιπόν λογικότερο είναι – συνεχίζει ο Μ. Γαλανός – να δεχτούμε, ότι μάλλον ο Ιερόθεος πίστεψε κατόπιν του Διονυσίου και απ’ αυτόν διδάχτηκε, αφού έφυγε από την Αθήνα ο Παύλος. Αλλά όπως και αν έχουν τα πράγματα, βέβαιο είναι ότι ο Ιερόθεος ήταν άνδρας μεγάλης κοινωνικής παιδείας, έκανε πρώτος επίσκοπος Αθηνών και εργάστηκε για το ποίμνιο του με πίστη και πολύ ζήλο. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια παράδοση, ο Ιερόθεος ήταν παρών και κατά την κοίμηση της Παναγίας στην Ιερουσαλήμ.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Τού Παύλου ηλίευσαι, ταίς θεηγόροις πλοκαίς, και όλος γεγένησαι, ιερωμένος Θεώ, σοφέ Ιερόθεε, συ γαρ φιλοσοφίας, ταίς ακτίσιν εκλάμπων, ώφθης θεολογίας, ακριβούς υποφήτης, δι’ ης μυσταγωγούμεθα, Πάτερ τα κρείττονα.
~**   Για να θυμάσαι την αγάπη του Θεού

~  “Πάντοτε να θυμάσαι με αγάπη το Θεό σου και την αγάπη Του για μας. Όλα όσα βλέπεις στον ουρανό και στη γή, στον τόπο της κατοικίας σου, σε ξυπνούν, για να θυμάσια τον Κύριο σου και την αγάπη Του, πού μέσα της κλείνει κι εμάς.
*  Κάθε πλάσμα του Θεού φανερώνει την αγάπη Του σ΄εμάς. Βλέποντας λοιπόν και απολαμβάνοντας τα δημιουργήματά Του, λέγε μέσα σου:
Αυτό είναι έργο των χειρών του Θεού μου και έχει δημιουργηθεί για χάρη μου.
Αυτοί οι φωστήρες του ουρανού, ο ήλιος, το φεγγάρι και τ΄άλλα αστέρια είναι δημιουργήματα του Κυρίου μου, για να φωτίζουν όλη την οικουμένη κι εμένα.
Αυτή η γη που πάνω της ζω, που δίνει τους καρπούς της σ΄εμένα και στα ζώα μου, αυτή, μαζί με ό,τι έχει, είναι του Κυρίου μου δημιούργημα.
Αυτό το νεράκι που ποτίζει εμένα και τα ζώα μου, είναι του Κυρίου μου αγαθό.
Αυτά τα ζώα που μου δουλεύουν, είναι δημιουργήματα του Κυρίου μου και τα έθεσε στην υπηρεσία μου.
Αυτό το σπίτι, όπου κατοικώ, είναι δώρο του Θεού και μου το έδωσε για την ανάπαυσή μου.
Αυτή η τροφή που τρώγω, είναι αγαθό του Θεού και μου τη δίνει για ενίσχυση και παρηγορία των αδυναμιών του σώματός μου.
Αυτό το ρούχο που φοράω, μου το έδωσε ο Κύριος και Θεός μου για να καλύψω το γυμνό μου σώμα.
Αυτή η μορφή του Χριστού είναι η μορφή του Σωτήρα μου, που κατέβηκε στον πάμφτωχο κόσμο για χάρη μου, για να σώσει εμένα που ήμουν “απολωλώς”. Υπέφερε και πέθανε για μένα, κι έτσι με εξαγόρασε από την αμαρτία, το διάβολο, το θάνατο, τον άδη. Προσκυνώ την ανέκφραστη φιλανθρωπία Του!
Αυτή η μορφή της Θεοτόκου είναι η μορφή της Υπεραγίας Κόρης, που γέννησε “ασπόρως” τον Κύριό μου και Θεό Ιησού Χριστό. “Ευλογημένη σύ εν γυναιξί”, η μητέρα, που γέννησες “εν σαρκί” το Θεό, “και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου”! (Λουκ. 1, 42) “Μακαρία η κοιλία η βαστάσασα” τον Κύριο και Θεό μου “και μαστοί ούς εθήλασε”! (Λουκ. 11, 27).
Αυτή η μορφή του Προδρόμου είναι η μορφή του μεγάλου εκείνου προφήτη, που έστειλε ο Θεός “πρό προσώπου” του Κυρίου μου Ιησού Χριστού. Αυτός ανήγγειλε στους ανθρώπους την έλευσή Του, λέγοντας “Ίδε ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου” (Ιω. 1, 29), και τέλος αξιώθηκε να Τον βαπτίσει στα νερά του Ιορδάνη.
Αυτή η μορφή του Αποστόλου είναι η μορφή του μαθητή του Κυρίου μου, που συναναστράφηκε μαζί Του, Τον άκουσε να διδάσκει,
Τον είδε να θαυματουργεί και αργότερα να βασανίζεται για τη σωτηρία του κόσμου, ν΄ανασταίνεται από τον τάφο και ν΄ανεβαίνει στον ουρανό.
Αυτή η μορφή του μάρτυρα είναι η μορφή του ήρωα εκείνου, που αντιστάθηκε “μέχρις αίματος” για την τιμή του Χριστού μου, και πού για τ΄όνομά Του δεν λυπήθηκε ούτε την ίδια του τη ζωή. Κι έτσι, με τη σπονδή του αίματός του, στερέωσε την ιερότατη και μόνη αληθινή πίστη μας.
Αυτός ο ιερός λόγος που ακούω, η Αγία Γραφή, είναι ο λόγος του Θεού, είναι λόγια από το στόμα Του. Τα χείλη του Κυρίου μου τα είπαν. Και τώρα, μέσα απ΄αυτά, ο Θεός μου λέει: “Αγαθός ο νόμος του στόματός μου υπέρ χιλιάδας χρυσίου και αργυρίου” (Ψαλμ. 118, 72).
– Κύριε, δώσ΄μου αυτιά, για ν΄ακούω τον άγιο λόγο Σου!
Αυτός ο άγιος οίκος, η εκκλησία, όπου βρίσκομαι, είναι ναός του Θεού, μέσα στον οποίο προσφέρεται ομαδική λατρεία και δοξολογία προς τον Κύριό μου υπέρ των πιστών αδελφών μου.
Αυτές οι ψαλμωδίες, οι υμνωδίες και οι κοινές προσευχές είναι οι ήχοι με τους οποίους, ύμνοι, ευχαριστίες, αίνοι και δοξολογίες αναπέμπονται στο άγιο όνομα του Θεού μου.
Αυτός ο αγιασμένος άνθρωπος, ο επίσκοπος ή ο ιερέας, είναι ο πλησιέστερος υπηρέτης του Θεού μου, που του στέλνει προσευχές για μένα τον αμαρτωλό και για όλο τον κόσμο.
Αυτός ο άνθρωπος που κηρύσσει το Θείο λόγο, είναι ο απεσταλμένος του Θεού μου και φανερώνει σ΄εμένα και στους άλλους ανθρώπους το δρόμο της σωτηρίας.
Αυτός δίπλα μου – ο κάθε άνθρωπος – είναι ο αδελφός μου. Είναι το πιο αγαπημένο δημιούργημα του Κυρίου μου, που πλάστηκε
– όπως κι εγώ – “κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν” Θεού. Έπεσε, αμάρτησε, αλλά εξαγοράστηκε – όπως κι εγώ – με το αίμα του Υιού του Θεού, του Σωτήρα μου, και καλέστηκε με το Θείο λόγο στην αιώνια ζωή. Πρέπει να τον αγαπάω, αφού είναι το αγαπημένο δημιούργημα του Θεού μου. Να τον αγαπάω σαν τον ίδιο τον εαυτό μου. Να μην του κάνω αυτό που δεν θα ήθελα να γίνει στον εαυτό μου, αλλά εκείνο που θα ήθελα, γιατί και ο Θεός μου έτσι με πρόσταξε.
Τέλος, αδελφέ μου, κάθε γεγονός και κάθε πράγμα μπορεί και πρέπει να ξυπνάει μέσα σου την ανάμνηση και την αγάπη προς τον Κύριό σου, δείχνοντάς σου συγχρόνως και τη δική Του αγάπη για σένα. Γιατί ακόμα κι αυτή η τιμωρία ή η δοκιμασία, που συχνά μας στέλνει, προέρχεται από την αγάπη Του για μας, καθώς το τονίζει και η Γραφή: “Όν αγαπά Κύριος παιδεύει” (Παροιμ. 3, 12).
Μνημόνευε λοιπόν παντού, σε κάθε περίσταση και σε κάθε πράγμα, το όνομα του Κυρίου και Θεού σου. Πρόσεχε να μην ξεχνάς τον ευεργέτη σου, όταν απολαμβάνεις τις ευεργεσίες Του, για να μην Του φανείς αχάριστος, γιατί η λησμοσύνη προς τον ευεργέτη είναι φανερό σημείο αχαριστίας.
Και μην ξεχνάς πως η μεγαλύτερη, η ύψιστη ευεργεσία Του σ΄εμάς είναι ότι ο Χριστός, ο μονογενής Υιός Του, από άκρα συγκατάβαση ήρθε στη γη, και με το τίμιο αίμα Του και τά παθήματά Του μας εξαγόρασε από το διάβολο, τον άδη και το θάνατο.
Έτσι, με το ακατάλυτο έργο Του, ανοίχθηκε για το ανθρώπινο γένος η πηγή του θείου ελέους.
Πρέπει λοιπόν κι εμείς πάντοτε ν΄ατενίζουμε με πίστη σ΄αυτό το μεγάλο και ακατάληπτο στο νου έργο του Θεού και να το θυμόμαστε διαρκώς. Και το Θεό, που αγάπησε τόσο πολύ εμάς, τους ανάξιους, να Τον ευγνωμονούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, να προσκυνούμε, να υμνούμε, να ευχαριστούμε και να δοξάζουμε το άγιο όνομά Του με την καρδιά και τα χείλη: “Ευλογητός Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, ότι επεσκέψατο και εποίησε λύτρωσιν τω λαώ αυτού, και ήγειρε κέρας σωτηρίας ημίν εν τω οίκω Δαβίδ του παιδός αυτού” (Λουκ. 1, 68-69).
Από το βιβλίο “ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ”, Αγίου Τύχωνος του Ζαντόνσκ
***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ το βροντοφώναξε στη Νέα Πέραμο: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Στη Νέα Πέραμο βρέθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, όπου μίλησε σε δεκάδες πολίτες για τις λύσεις που μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Την Τετάρτη 3/10 οι κάτοικου της Νέας Περάμου γέμισαν την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου και άκουσαν με ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Ο κος Βελόπουλος ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και παρουσίασε με στοιχεία τα «κακώς κείμενα» της κοινωνίας.
Όπως τόνισε, όλα μπορούν να λυθούν με τις καινοτόμες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν. Δείτε όλο το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ ΕΔΩ Πληροφορίες για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩ.
 ** Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Καλαμάτα    
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, θα έλθει στην Καλαμάτα  την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, ενώ θα γίνει επίσημη υποδοχή του στο ιστορικό Δημαρχείο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της Γερμανικής Κυβέρνησης και των γερμανικών ΜΜΕ.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Γερμανίας κατά τα ειωθότα.

*** «Ξενοφώντας» και «Ζορμπάς» αύξησαν τις τηλεφωνικές κλήσεις στην περιοχή μας 
Αυξημένη χρήση σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κατέγραψε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στις περιοχές που επλήγησαν από τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα «Ξενοφών» και «Ζορμπάς».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η κίνηση της σταθερής που διεκπεραιώθηκε στο δίκτυο της WIND το διήμερο 29-30/9 ήταν κατά 20% αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ο αριθμός των κλήσεων που διεκπεραιώθηκαν σε ώρες αιχμής ήταν κατά 35% αυξημένος. Από τις πληγείσες περιοχές η μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης παρατηρήθηκε στην Εύβοια 12%, στην Πελοπόννησο 9% και στο Ιόνιο 8%.
Στην κινητή τηλεφωνία παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης φωνής κατά 18% στην περιοχή της Αργολίδας, κατά 15% στην Κορινθία και 10% στην περιοχή της Λακωνίας, περιοχές που αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.

***  Το καθάρισμα συνεχίζεται 
Και χθες όλη την ημέρα τα συνεργεία καθάριζαν την παραλιακή της Καλαμάτας, έχοντας ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουν.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που πραγματικά ο «μηχανισμός» στο σύνολό του δούλεψε άμεσα και σωστά.
Από την πρώτη στιγμή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν επί ποδός, με μηχανήματα και ό.τι άλλο χρειαζόταν.
Χθες δε κάποιοι έκαναν τους «βατραχανθρώπους» προσπαθώντας να βγάλουν από το βυθό της θάλασσας καρέκλες, τραπέζια, ξύλα και σίδερα.
Αυτά που είχαν μαζέψει και προφυλάξει ορισμένοι από τους επαγγελματίες…
Α, και μην ξεχνιόμαστε, οι αιτήσεις για αποζημίωση επαγγελματιών ξεκίνησαν. Β.Β.

*** Χωρίς κράνος η πλειοψηφία των δικυκλιστών στη Μεσσηνία 
Από τα 24 μηχανάκια που έλεγξαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί της Τροχαίας στη Μεσσηνία, οι 18 επιβαίνοντες δε φορούσαν προστατευτικό κράνος και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα. Το ποσοστό είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με παλαιότερους ελέγχους, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».
Την προηγούμενη εβδομάδα, από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της μη χρήσης προστατευτικού κράνους.
 Παραβάσεις
Στο πλαίσιο αυτό, από 564 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 2.742 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.598 παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (461), του Ηρακλείου (132), του Ρεθύμνου (125), των Δωδεκανήσων (99), των Χανίων (78) και της Αχαΐας (77).
 Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία, συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και  ελέγχθηκαν 25 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά στο νομό μας 18 πράξεις βεβαίωσης  παράβασης του ΚΟΚ για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες εβδομάδες και στόχος είναι η πρόληψη και ο περιορισμός των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη 
Με λαμπρότητα τίμησαν χθες και προχθές στους Γαργαλιάνους τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη! Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις.
Μετά την απόλυση ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκά και αναψυκτικά στους επίσημους προσκεκλημένους στην «Μπρίσκειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων διακρίναμε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, την αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα, τον περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά, τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, τον πρώην δήμαρχο Κ. Κόλλια, τον επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» Παναγιώτη Αλευρά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαργαλιάνων Γιάννη Κατσούλα, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέα Ματθιουδάκη, το μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ., αντιστράτηγο Π.Ε. ε.α., Χρύσανθο Αθανασόπουλο, το συντονιστή της Σ.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Τριφυλίας, Κώστα Γεωργιόπουλο, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας.
Παράλληλα με τη γιορτή ξεκίνησε και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων, που θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Για γέλια και για κλάματα… 
Πραγματικά δεν ξέρουμε αν είναι να γελάει κάποιος ή να κλαίει βλέποντας το χρωματισμό σε διάφορα σημεία για το νέο ποδηλατόδρομο της πόλης.
Ειδικότερα σε σημεία που ο ποδηλατόδρομος συναντιέται με άλλους δρόμους, ήδη ξέβαψε.
Και μιλάμε για έργα μόλις λίγων ημερών!
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα με τις διαβάσεις που σβήστηκαν.
Άραγε, δεν υπάρχει κατάλληλο χρώμα για αυτή τη χρήση; Π.Μπ.

*** Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών 
Ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης» και καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 23:59.
Μέσω του προγράμματος πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018. Οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν υποχρεούνται να διατηρήσουν και τις επιχορηγούμενες και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με το εγκριθέν διάστημα επιχορήγησης.
 Για 14 μήνες
Το μέγιστο διάστημα επιχορήγησης των επιχειρήσεων είναι 14 μήνες (από 1/6/2017 έως 31/8/2018), ενώ το διάστημα της δέσμευσης των επιχειρήσεων για διατήρηση της απασχόλησης ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2018, όποια και να είναι η ημερομηνία αίτησης και έγκρισης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο ποσό: α) 400 ευρώ για την πλήρη απασχόληση, β) 300 ευρώ για τη μερική απασχόληση τουλάχιστον τεσσάρων ωρών και άνω ημερησίως σε πενθήμερη βάση και γ) 200 ευρώ για τη μερική απασχόληση κάτω των τεσσάρων ωρών ημερησίως σε πενθήμερη βάση.
 Δικαιούχοι
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικά, οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:
–Έχουν προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν το Μάιο του 2017), με την πρόσληψη πρώην ανέργων, το διάστημα από 1/6/2017 έως 31/5/2018, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης.
–Διατηρούν τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018 κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
–Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις επιθυμούν να επιχορηγηθούν για προσλήψεις ανέργων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή/και μερικής απασχόλησης σε νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018 και διατηρούν τη στιγμή της αίτησης υπαγωγής, θα πρέπει να μετατρέψουν τις εν λόγω συμβάσεις σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

***  Μαλού Κυριακοπούλου: Βάφτισε τον γιο της στην Καλαμάτα! 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Μαλού και ο σύντροφός της Juan Rodriguez έζησαν μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή! Το αγαπημένο ζευγάρι βάφτισε τον γιο του – ο οποίος θα γίνει ενός έτους σε λίγες ημέρες – στην Καλαμάτα, τον τόπο καταγωγής της τραγουδίστριας, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η Μαλού και ο αγαπημένος της κατάφεραν να κρατήσουν το μυστήριο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κάλεσαν μόνο λίγους συγγενείς και στενούς τους φίλους.
Ο νεοφώτιστος πήρε δύο ονόματα Κωνσταντίνος – Ricardo! Οι νονοί του όμορφου αγοριού ήταν οι φίλοι του ζευγαριού, ο Παναγιώτης – Πάρις Ορφανός και η Κατερίνα Παπαζαφειροπούλου. Ο Παναγιώτης – Πάρις μάλιστα ήταν εκείνος που δημοσίευσε και φωτογραφία στα social media από την ημέρα της βάφτισης! Όπως θα δεις στα στιγμιότυπα, η Μαλού έλαμπε από ευτυχία, κρατώντας στην αγκαλιά της το μωράκι της.
Η Μαλού Κυριακοπούλου και ο Juan Rodriguez διατηρούν σχέση τα τελευταία χρόνια και ο ερχομός του γιου τους επισφράγισε τον έρωτά τους. Ο μικρός Κωνσταντίνος – Ricardo από την ημέρα που ήρθε στη ζωή άλλαξε την καθημερινότητα του ζευγαριού προς το καλύτερο!
newsit.gr

 ***  Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ανοικτή ημέρα για όλους στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 
Μουσική, η πιο δυνατή μορφή μαγείας…
 Η παραπάνω φράση ανήκει στον Σταύρο Βόλλαρη, υπεύθυνο για την φετινή ανοικτή ημέρα του Ωδείου Καλαμάτας που έχει προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή 7 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Ο διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο, ότι η δράση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία πέρυσι, τονίζοντας ότι η μουσική δεν έχει ηλικία και προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να ανηφορίσουν στην Πλατεία Υπαπαντής για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που γίνονται και μια συναυλία, αλλά και να συμμετάσχουν σε μουσικά παιχνίδια.
Η Open Day, εξήγησε ο κ. Βόλλαρης, έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και δίνει την ευκαιρία γνωριμίας του κοινού με χώρους που προσφέρουν πολιτισμικά αγαθά. «Με ευχάριστη και χαλαρή διάθεση θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του Ωδείου, θα δούμε και θα ακούσουμε τα μουσικά όργανα, τα οποία θα γνωρίσουμε και σε δεύτερο χρόνο με έναν ιδιαίτερο τρόπο, θα συζητήσουμε απορίες, θα παρακολουθήσουμε μια μικρή μαθητική συναυλία» εξήγησε ο κ. Βόλλαρης, προσκαλώντας κι αυτός με τη σειρά του μικρούς και μεγάλους, που μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία για ένα δωρεάν μάθημα γνωριμίας με το μουσικό όργανο που θα επιλέξουν, δηλώνοντας ενδιαφέρον στο σχετικό έντυπο.
 Πληροφορίες:  Στη Γραμματεία του Ωδείου, Βιλεαρδουΐνου 1 (πλατεία Υπαπαντής).
Τηλέφωνο: 27210 21881
Ε-mail: dimodkal@otenet.gr
Facebook: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  Χ.Ε.
*** Μισό εκατομμύριο ευρώ ζητά ο Μαντάς από τον Τατούλη 
Μήνυση για δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, αλλά και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας σε βάρος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Μαντάς, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες του κ. Τατούλη σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πως ο κ. Μαντάς, όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης του, του είχε ζητήσει «μαύρο χρήμα» για ιδιοκτήτη Μέσου Ενημέρωσης και εν συνεχεία ότι διατυπώθηκε σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια για τον κ. Μαντά.
Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, μετά την κατάθεση της μήνυσης και της αγωγής, ο κ. Μαντάς δήλωσε: «Η πολιτική δράση έχει ως πεδίο της την κοινωνία και τα προβλήματά της και ως διαρκές στοίχημα το μέλλον. Η πολιτική δράση έχει ως εργαλεία το διάλογο και την κριτική αντιπαράθεση. Ταυτόχρονα έχει ως αφετηρία και θεμέλιο τις κοινές αρχές και αξίες του πολιτικού μας πολιτισμού. Στην πολιτική μου διαδρομή δε μετήλθα ποτέ λογικές πολιτικής αυτοδικίας, δε χρησιμοποίησα πρακτικές bulling, ούτε και επιδόθηκα σε δολοφονίες χαρακτήρων. Η αποχή μου από τέτοια ενδημικά φαινόμενα που δηλητηριάζουν και υπονομεύουν την πολιτική, βαίνει παράλληλα με τη σταθερή βούλησή μου να στέκομαι απέναντι τους, με το μόνο τρόπο που προβλέπει το κράτος δικαίου και είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη της πατρίδας. Έτσι σήμερα κατέθεσα έγκληση και αγωγή κατά του κ. Πέτρου Τατούλη, υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψή μου. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους, διότι, μεταξύ των άλλων, “κρείττον του λαλείν το σιγάν”.
 Οι επίμαχες δηλώσεις
Τόσο στη μήνυση όσο και στην αγωγή, ο κ. Μαντάς κάνει αναφορά στην πορεία της ζωής του, αλλά και στην ενεργή ενασχόλησή του με την πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου.
Αναφέρει ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς με το συνδυασμό του κ. Τατούλη και ορίσθηκε αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας. Η θητεία του, το Μάιο του 2017, ανανεώθηκε ως αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας.
Το Μάρτιο του 2018, όπως αναφέρει ο κ. Μαντάς, «για λόγους αναγόμενους αμιγώς στο πολιτικό μου φρόνημα και στη δημοκρατική μου συνείδηση παραιτήθηκα από το αιρετό αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη και συγχρόνως αποχώρησα από την περιφερειακή παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”, καθιστάμενος πλέον ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος».
Ακολούθως σημειώνει ότι σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Τατούλης ανέφερε κατά τη συζήτηση θέματος της ημερήσιας διάταξης: «Στενοχωριέμαι και λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα ενός πρώην αντιπεριφερειάρχη μου και σήμερα ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, που ερχόταν στο γραφείο μου για να μου πει ότι ο τάδε ιδιοκτήτης μέσου μαζικής ενημέρωσης ήθελε επιπλέον χρήμα και όταν τον ρώταγα τι χρήμα, μου έλεγε “ξέρεις, πρέπει να μάθεις, εκείνο το μαύρο”».
 «Καταφρονητική μέθη»
«Με την υπαινικτική, πολιτικά ανήθικη, καταφρονητική, απαξιωτική και προεχόντως άτολμη, ως άνω αναφορά του, ο εναγόμενος  φωτογράφισε ευθέως εμένα, αφού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δε μετέχει οποιοσδήποτε άλλος, χρηματίσας αντιπεριφερειάρχης και νυν ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος.
Τουναντίον, επιτείνοντας τη βορβορώδη συμπεριφορά του, την 26.9.2018 εξέδωσε δελτίο Τύπου, όπου τελώντας σε πολιτική απόγνωση επιχείρησε να απαντήσει στη δημόσια τοποθέτησή μου περί προσφυγής μου στη Δικαιοσύνη», αναφέρει ο κ. Μαντάς στην αγωγή, αλλά και τη μήνυσή του.
Ακολούθως, επισημαίνει: «Ο εναγόμενος, εκστομίζοντας τις επίμαχες απαξιωτικές, καταφρονητικές και συκοφαντικές φράσεις ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν προσδιόρισε το χρόνο των δήθεν επισκέψεών μου στο γραφείο του που προφανώς ήταν πλείονες της μίας, καθώς ο ίδιος χρησιμοποίησε τις λέξεις “…….που ερχόταν στο γραφείο μου”. Επίσης, δεν προσδιόρισε για ποιο λόγο ο ίδιος λησμόνησε επί μακρό χρονικό διάστημα να προβεί δημοσίως στην επίμαχη καταγγελία. Επιπροσθέτως, λησμόνησε να εξηγήσει για ποιο λόγο άκουσε αυτά που ισχυρίζεται ότι του έλεγα στις επισκέψεις μου στο γραφείο του και προεχόντως ξέχασε να εξηγήσει για ποιο λόγο εξακολουθούσε να τα ακούει. Κυρίως όμως, λησμόνησε να εξηγήσει το λόγο ότι ενώ δεχόταν τις δήθεν κρίσιμες επισκέψεις μου στο γραφείο του εξακολουθούσε να με διατηρεί ως αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου. Τα ερωτήματα αυτά, εκτός από αμείλικτα και τελικώς ρητορικά, είναι σε κάθε περίπτωση κρίσιμα, διότι αποδεικνύουν, όχι απλά τον πολιτικό πανικό και την πολιτική παράκρουση του εναγομένου, αλλά κυρίως γιατί επιβεβαιώνουν τη δόλια βούλησή του να πλήξει την προσωπικότητά μου στον πυρήνα της εμφανίζοντάς με οψίμως ως αντιπρόσωπο δήθεν ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και ως περιφερόμενο ζητιάνο μαύρου χρήματος χάριν μη κατονομαζόμενου ιδιοκτήτη  μέσου ενημέρωσης. Η υβριστική και συκοφαντική δυσφημιστική συμπεριφορά του εναγομένου εις βάρος μου οξύνθηκε και επιτάθηκε με το κρίσιμο δελτίο Τύπου της 26.9.2018. Σε αυτό ο εναγόμενος, ευρισκόμενος σε καταφρονητική μέθη, χρησιμοποίησε με αήθη επίταση απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος μου».
 Ποινική δίωξη και χρηματική ικανοποίηση
Με τη μήνυση ο κ. Μαντάς ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη στον περιφερειάρχη για τα αδικήματα της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης, ενώ ζητά άμεση ολοκλήρωση της ποινικής υπόθεσης λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και από τη στιγμή που αμφότεροι είναι πολιτικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά την αγωγή, ζητά χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη στο ποσό των 500.000 ευρώ και να διαταχθεί η παράλειψη της προσβολής της προσωπικότητάς του στο μέλλον με την απειλή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Επίσης, να διαταχθεί προσωπική κράτηση ενός έτους σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του με την απόφαση και να καταδικασθεί στην πλήρη δικαστική δαπάνη, καθώς και στην αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΜΑΝΤΑ
«Άβρακος έβαλε βρακί, σε κάθε πόρτα το ’δειχνε» 
Σε χρόνο dt αντέδρασε χθες το απόγευμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αγωγή και μήνυση που κατέθεσε χθες το μεσημέρι o περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Μαντάς, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το κείμενο με το οποίο δημοσιοποιεί την κατάθεση έγκλησης και αγωγής εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, δείχνει την πολιτική σύγχυση του κ. Μαντά, ο οποίος, όπως έχουμε ξαναπεί, στη συγκεκριμένη δίκη θα βρεθεί προ εκπλήξεως, αφού εκεί θα κληθούμε να τα πούμε “όλα”.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν ξεχνούν ότι ο κ. Μαντάς βρέθηκε εκτός της Περιφερειακής Αρχής και της “Νέας Πελοποννήσου” την περίοδο της “ανακάλυψης” και της διερεύνησης του κοριού στο γραφείο της κας Αλειφέρη, όπως η ίδια κατήγγειλε.
Στο δικαστήριο ο κ. Μαντάς θα υποχρεωθεί να μιλήσει και όχι να σιωπήσει όπως προτρέπει. Άλλωστε, οι ένοχοι σιωπούν, γιατί αυτοί έχουν την ανάγκη να κρυφτούν.
Είναι πολύ καλή η υπηρεσία του προς τα “πολιτικά αφεντικά του”, δεν μπορεί ωστόσο να κοροϊδέψει τους πολίτες, οι οποίοι τον έχουν πάρει χαμπάρι. Συνηθίζει, άλλωστε, ο λαός σε τέτοιες περιπτώσεις να λέει “άβρακος έβαλε βρακί, σε κάθε πόρτα το ’δειχνε”».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Απάντηση για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας στο φύλλο της Τρίτης 2/10, σελ. 3. με τίτλο «Εξηγήσεις για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας», σας γνωρίζουμε:
«Η διαδικασία πρόσληψης λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού αποφασίστηκε με το Νόμο 4552/2018 (ΦΕΚ 95/τ.Α΄/1.6.2018). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (http://loipoepikouriko.moh.gov.gr/) να καταθέσουν την αίτησή τους, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Μέσω του ίδιου λογισμικού, με βάση τα τυπικά προσόντα του κάθε ενδιαφερομένου, εξάγονται οι πίνακες μοριοδότησης ανά ειδικότητα, όπως και οι λόγοι απόρριψης της κάθε αίτησης. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα προσφυγής στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Συνεπώς δεν υφίσταται θέμα μεροληψίας και επιλεκτικών επιλογών ή παρεμβάσεων όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας.
Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τις αιτούμενες θέσεις του νοσοκομείου και ειδικότερα από τις είκοσι (20) θέσεις νοσηλευτών/τριών (10 άτομα ΤΕ Νοσηλευτικής και 10 άτομα ΔΕ Βοηθών  Νοσηλευτικής) παραμένουν κενές οι 5 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και οι 2 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής), διότι ένας μεγάλος αριθμός των αιτηθέντων είχαν λανθασμένα στοιχεία ή παραλείψεις ή ελλείψεις στην υποβολή των δικαιολογητικών της αίτησής τους, όπως αναφέρονται με ακρίβεια για τον καθέναν στον πίνακα μοριοδότησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (http://www.dypede.gr).
Σας γνωρίζουμε δε ότι οι κενές θέσεις θα καλυφθούν άμεσα με νέες αιτήσεις ενδιαφερομένων με την ίδια διαδικασία». Γεώργιος H. Μπέζος  Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πώς η Ρωσία «τελειώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών και καταστρέφει το σχεδιασμό Α.Τσίπρα και Ν.Κοτζιά…

Η Μόσχα ανακοίνωσε επισήμως από τώρα ότι θα βάλει βέτο ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Συμφωνία των Πρεσπών, αν και όποτε αυτή έρθει στο Συμβούλιο για επικύρωση με αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία. Προς τούτο επικαλείται το άρθρο 3 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που παραπέμπει στο άρθρο 110.  Γράφει η Κύρα Αδάμ
Το προαναγγελθέν βέτο της Μόσχας αναφέρεται καθαρά χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων στην πολύ σκληρή επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος την Κυριακή στα Σκόπια. Στην πραγματικότητα, η Μόσχα με την ανακοίνωση της αυτή αντεπιτίθεται με σφοδρότητα στην ανοιχτή παρέμβαση των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υπέρ του Δημοψηφίσματος, επειδή οι δυνάμεις αυτές λοιδορούσαν και κατηγορούσαν ανοιχτά τη Μόσχα για ανάμειξη της στα εσωτερικά των Σκοπίων και χρηματισμό κομμάτων και παραγόντων υπέρ του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα.
Η Μόσχα προκειμένου να στηρίξει το προαναγγελθέν βέτο της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ονομασία « Βόρεια Μακεδονία» (σσ. υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν διμερώς τα Σκόπια ως « Μακεδονία»)χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τα άρθρα του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Εν προκειμένω το άρθρο 3 του Καταστατικού Χάρτη αναφέρει ότι τα κράτη μέλη το ΟΗΕ (στην παρούσα περίπτωση τα Σκόπια) «..υπογράφουν τον Χάρτη αυτόν και τον επικυρώνουν σύμφωνα με το άρθρο 110». Η Μόσχα παραπέμπει στο άρθρο 110 που αναφέρεται στη διαδικασία που ακολουθείται για την επικύρωσή και υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ (εν προκειμένω από τα Σκόπια) με τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία, μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από Αθήνα και Σκόπια. Σύμφωνα με το άρθρο 110 οι ΗΠΑ θα πάρουν, δια περιφοράς την σύμφωνη γνώμη και των μονίμων κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, (ΗΠΑ Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία), και μόνον τότε επικυρώνεται η «Βόρεια Μακεδονία» ως η επίσημη ονομασία των Σκοπίων ως κράτους μέλους το ΟΗΕ. Στη διαδικασία αυτή η Μόσχα θα θέσει βέτο επικαλούμενη ως αιτιολογικό την παραβίαση του άρθρου 2 και πιο συγκεκριμένα την παραβίαση της «πολιτικής ανεξαρτησίας» στα Σκόπια. Ακόμα και αν τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θελήσουν να επαναλάβουν τη διαδικασία των διαβουλεύσεων, η Μόσχα μπορεί να ξαναβάλει βέτο και η διαδικασία να σταματήσει οριστικώς. Είναι απολύτως εμφανές ότι αυτή η θυμωμένη και σκληρή θέση της Ρωσίας στην υπόθεση των Σκοπίων βάλλει ευθέως και καταστροφικώς μόνον σε βάρος της Ελλάδας και ουδενός άλλου, διότι μόνον η Ελλάδα, για τους γνωστούς λόγους εθνικού συμφέροντος της ζητά την μόνιμη αλλαγή του ονόματος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» για τα Σκόπια.   Το ρωσικό βέτο αποτελεί καταστροφική εξέλιξη για τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία προκλήθηκε από πεισματικά εμμονικές και επικίνδυνα απρόσεκτες κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι συνέπειες τους όμως θα βαρύνουν ολόκληρη τη χώρα διότι: Στην περίπτωση κατά την οποία κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από Αθήνα και Σκόπια, αυτή θα διαλυθεί από το βέτο της Ρωσσίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική κατοχύρωση της ονομασίας «Μακεδονία» από τα Σκόπια. Τούτο σημαίνει ότι τα Σκόπια έχουν ανοιχτό τον δρόμο (και με τα «παραστατικά» των διμερών αναγνωρίσεων που έχουν από 147 και πλέον κράτη μέλη του ΟΗΕ ως «Μακεδονία») να αιτηθούν την πλήρη και οριστική αναγνώριση τους ως κράτος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Στην περίπτωση κατά την οποία τα Σκόπια έχουν κυρώσει τη Συμφωνία, (δηλαδή έχουν αποδεχθεί την ονομασία Βόρεια Μακεδονία) και η Αθήνα αρνηθεί να την κυρώσει, (δηλαδή αποδεσμεύεται από τη Συμφωνία),τότε τα Σκόπια μπορούν να καταγγείλουν την Ελλάδα για παραβίαση της Συμφωνίας του ΟΗΕ για την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Έτσι ανοίγει ο δρόμος να ονομαστούν τα Σκόπια όπως αυτά θέλουν, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στην περίπτωση που τα Σκόπια δεν κυρώσουν τη Συμφωνία, δηλαδή δεν αποδεχθούν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, τότε η Ελλάδα εντός 6 μηνών μπορεί να καταγγείλει τα Σκόπια για αθέτηση της Συμφωνίας και ως εκ τούτου να γίνει επιστροφή στην προηγούμενη αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ ονομασία FYROM. Η επιστροφή στο παρελθόν, δηλαδή στην ονομασία FYROM (σσ. την οποία έχει συμφωνήσει και αποδεχθεί και η Ρωσία το 1995) είναι η μόνη μη απολύτως καταστροφική λύση για τα ελληνικά συμφέροντα- προς το παρόν. Η σκληρή θέση της Ρωσίας, που βάλλει ευθέως την Ελλάδα και μόνον αυτή, είναι το κρύο πιάτο της εκδίκησης της Μόσχας απέναντι στην βιαστική αντίδραση του ΥΠΕΞ να «τιμωρήσει» θεαματικά τη ρωσική κυβέρνηση με απέλαση διπλωματών της από την Ελλάδα, λόγω ρωσικής ανάμειξης στο εσωτερικό «μακεδονικό μέτωπο» εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. (Σημειώνεται πάντως ότι η αμερικανική πλευρά δεν είχε συμφωνήσει με τα «σκληρά ελληνικά μέτρα» εναντίον της Ρωσίας). Η «θυμωμένη» κυβέρνηση Τσίπρα όλο αυτό το διάστημα δεν επιδίωξε καμία ουσιαστική επαφή με τη Μόσχα για την εξομάλυνση των σχέσεων, απόδειξη ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ είδε το σύμπαν στο περιθώριο της Γ’ Συνέλευσης του ΟΗΕ, απέφυγε όμως οποιαδήποτε επαφή με την ρωσική αντιπροσωπεία και ειδικά με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ. Και έτσι της ήρθε η ρωσική απανταχούσα.. Σύμφωνα όμως και με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες, ουδείς μπορεί να ποντάρει στο αέναο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον στη Συμφωνία των Πρεσπών.  Η αμερικανική πλευρά προχωρά ταχέως τα σχέδια της για τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στο έδαφος των Σκοπίων- ανεξαρτήτως εκλογών και Σκοπιανής κυβέρνησης -με μετεγκατάσταση αμερικανικών βάσεων που μέχρι πρότινος ήταν σε γερμανικό έδαφος. pronews.gr
*** Η Πολεμική Αεροπορία κάνει ρουά – ματ στην Τουρκία! ‘Βιονική’ Όραση…

Μεθοδικά και αθόρυβα η Πολεμική Αεροπορία κάνει ρουα-ματ στην Τουρκία στον τομέα των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, μέσω των οποίων παραδοσιακά η γείτονα προσπαθεί να γκριζάρει το Αιγαίο.  Ένας τομέας όμως στον οποίο, δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο παρά καθυστερημένες αφίξεις και επικοινωνιακούς τσαμπουκάδες μέσω του χαρτοπόλεμου των NAVTEX και των ΝΟΤΑΜ, και μετά την τελευταία εξέλιξη η Ελλάδα θα ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα. Η Πολεμική Αεροπορία λοιπόν αναβαθμίζει έτι περαιτέρω τις δυνατότητες επιτήρησης κάτι που θα ανεβάζει κατακόρυφα και την ταχύτητα αντίδρασης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.  
Η όραση που αποκτά εντός του προσεχούς διαστήματος η ΠΑ γίνεται “βιονική”. Σε μονάδες της που βρίσκονται σε σημεία-κλειδιά, θα εγκατασταθούν οκτώ δορυφορικά συστήματα, τα οποία θα αποτυπώνουν και θα εντοπίζουν με ακρίβεια και ακαριαία το στίγμα εκπομπής σήματος κινδύνου (SOS – PLB, Personal Location Beacon). Το σύστημα θα εγκατασταθεί από αμερικανική εταιρεία. onaler
*** ΒΟΜΒΑ! Στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης το Υπουργείο Αμύνης…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου ευρωπαϊκών θεμάτων «Νew Europe», λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη τριών δημοσιογράφων στην Ελλάδα, οι Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά ένα έργο που ξεκίνησε το υπουργείο Άμυνας τον Αύγουστο του 2016. Σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν, η περίπτωση του υπουργείου Άμυνας ήταν το μόνο γνωστό παράδειγμα παρατυπιών που εστάλη στην OLAF μετά την ετήσια έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών (DG HOME) για το 2017. Σύμφωνα με την έκθεση, δύο περιπτώσεις απάτης διαβιβάστηκαν στην OLAF.
Η έκθεση του 2017 δημοσιεύτηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών, η οποία είναι επιφορτισμένη με την διεξαγωγή θεμάτων μετανάστευσης και ασύλου, καθώς και την πολιτική για τα σύνορα και την ασφάλεια. Στις 30 Απριλίου η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία περιγράφεται η ανάπτυξη και η εφαρμογή της δικής της στρατηγικής για την καταπολέμηση της απάτης, με βάση τη μεθοδολογία που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, δύο περιπτώσεις απάτης που συνδέονται με ορισμένες παρατυπίες, παραδόθηκαν στην OLAF για έρευνα, ενώ η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών συνέχισε να παρέχει πληροφορίες. Η εν λόγω χορηγία δεν εμπίπτει στο πεδίο ελέγχου από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών και δεν υπόκειται στη διαδικασία αυτή, λόγω του ότι η Επιτροπή διαχειρίζεται τις χορηγίες έκτακτης βοήθειας με διαφορετικό τρόπο. Προκειμένου να επιτηρήσει τα έργα που υπάγονται στην εν λόγω χορηγία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο το έργο εκτελείται στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. Η Επιτροπή επισκέφθηκε αυτό το συγκεκριμένο έργο σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες-στο τέλος του 2016 και στα μέσα του 2017 – για να διαπιστώσει εάν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών εστίασης με τις οποίες υπήρχε συμβόλαιο, παρείχαν τρόφιμα σε αιτούντες άσυλο σε στρατόπεδα και hot spots. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης διερευνούσαν τις δραστηριότητες των εταιρειών τροφοδοσίας που ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2017. Οι δημοσιογράφοι είχαν αποκαλύψει ότι οι εταιρείες πραγματοποιούσαν παράνομα κέρδη από τα κονδύλια της ΕΕ που είχαν λάβει. «Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο για να προστατεύσει την εχεμύθεια των συνεχιζόμενων και των ενδεχόμενων επακόλουθων ερευνών και των επακόλουθων δικαστικών διαδικασιών», όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα «New Europe».  «Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το ζήτημα δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα που εμπλέκεται έχει διαπράξει παρατυπία ή απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας», προσθέτει. iefimerida.gr
 *** Νέα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ δήλωση του Κ. Ζουράρι: Βόλευε την Ελλάδα το «Μακεδονία του Ίλιντεν»… (BINTEO)

~  «Γενικώς η Aριστερά επειδή είναι πιο καλλιεργημένη και πιο ώριμη πνευματικώς πάντοτε από τη Δεξιά, βεβαίως είναι πάντα πιο εύκολη και πιο ευεπίφορη στην επίλυση θεμάτων, που έχουν να κάνουν με έριδα και με σύγκρουση…  ασχέτως αν η λύση είναι καλή ή κακή» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο Κώστας Ζουράρις, κληθείς να σχολιάσει τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων. 

«Θα πρέπει κανείς να θέτει υπό συζήτηση και την αξιοπιστία των πρακτικών των Σκοπιανών. Θα πάρουμε ως καλαμάρι και χαρτί, ό,τι γράφουν οι Σκοπιανοί; Σιγά την αξιοπιστία δηλαδή» συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις, ενώ για το ζήτημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν επεσήμανε: «Εγώ διαφωνώ γενικά με την ύπαρξη της «Μακεδονίας» στο όνομα των Σκοπίων, αλλά το «Ίλιντεν» μας βόλευε, μέσα στη γενική σύγχυση που υπάρχει στις έριδες των Βαλκανίων, γιατί αναγνωρίζουν μόνοι τους οι Σκοπιανοί ότι είναι Βούλγαροι και όχι Μακεδόνες. Το 1941 αναγνωρίζουν οι ίδιοι ότι είναι Βούλγαροι. Μέσα σε μία κακή, κατά τη γνώμη μου ρύθμιση του ονοματολογικού, εφόσον εγώ διαφωνώ πλήρως με το όνομα «Μακεδονία», το «Ίλιντεν» ήταν καλύτερη αυτή η λύση για μας, γιατί σήμαινε αυτομάτως ότι αυτοί ήταν Βούλγαροι». Στην συνέχεια είπε: «Οι Μακεδόνες Συριζαίοι κόπτονται γιατί τους ενοχλεί πάρα πολύ το ζήτημα των Σκοπίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία πρόταση λύσης με το προσύμφωνο, το οποίο λέει ότι αυτή η συνολική ρύθμιση για την Ελλάδα, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ. Η Δεξιά και το Κέντρο μας οδήγησαν στην καταστροφή επί 55 χρόνια. Η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να μαζέψει τα συντρίμμια. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ρίξει 17 φορές κάτω τον μισθό κι εμείς τον ανεβάσαμε κατά 3-4%, αυτό είναι επιτυχία. Το Σκοπιανό είναι ένα θέμα από τα πολλά που χειρίζεται η κυβέρνηση. Η Αριστερά βελτίωσε τις συνθήκες για τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές προσλήψεις μερικής απασχόλησης, αλλά σκεφτείτε ότι επί προηγούμενων κυβερνήσεων γινόταν μόνο απολύσεις.» eleftherostypos.gr
***  TO MEΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ! Τι ΑΠΑΙΤΕΙ η Μέρκελ;..

«Ναι μεν αλλά»… από την γερμανίδα καγκελάριο για την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος, αλλά υπό όρους Η Άνγκελα Μέρκελ θέτει ως προϋπόθεση αποδείξεις ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 θα επιτευχθούν, αλλά και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον.   Ενήμερος για τη διαφαινόμενη στροφή της Άνγκελα Μέρκελ είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, και ο πρόεδρος της ΝΔ. Η Καγκελάριος η οποία δεν επιθυμεί άλλη εστία αναταραχής εντός της Ευρωζώνης, λαμβάνει τις αποφάσεις σταθμίζοντας, μεταξύ άλλων, την κρίση στην Ιταλία αλλά και τις εσωτερικές εξελίξεις στη Γερμανία. newsbomb

***  EKTAKTO!Το Ιράν «τύφλωσε» Αμερικάνους και Ισραηλινούς…

Το Ιράν εξαπέλυσε ένα σμήνος από 11 «αόρατα» πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία διέσχισαν ολόκληρο το Ιράκ, έφτασαν στη Συρία, χτύπησαν τους στόχους τους, δεν εντοπίστηκαν – ή δεν ενοχλήθηκαν- από τα ραντάρ και τις δυνάμεις των Αμερικάνων και των Ισραηλινών και επέστρεψαν στη βάση τους.  Η ενέργεια αυτή, που αποκαλύπτεται εκ των υστέρων από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, αποτελεί το δεύτερο κύμα επίθεσης κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν σε εδάφη της Ανατολικής Συρίας μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, έπειτα από την εκτόξευση 8 πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εδάφους-εδάφους την 1η Οκτωβρίου. Το Ιράν άλλωστε είχε προαναγγείλει σκληρά αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, στις 8 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ την άδεια της Βαγδάτης για αυτή την «αθόρυβη» επίθεση…
Η επίθεση αυτή, είχε σαφώς διπλό στόχο: Αφενός να τιμωρήσει το Ισλαμικό Κράτος (οι Ιρανοί άλλωστε είναι Σιίτες) και ταυτόχρονα να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς, ότι το Ιράν είναι σε θέση να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, εφόσον το αποφασίσει. Και μάλιστα, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στους εχθρούς, και χωρίς να έχει απώλειες…  ​Φαίνεται πως η συμμαχία της Συρίας με το Ιράν μεταφράζεται πλέον και στη δημιουργία δυνάμεων άμυνας αλλά και κρούσηςΦαίνεται πως η συμμαχία της Συρίας με το Ιράν μεταφράζεται πλέον και στη δημιουργία δυνάμεων άμυνας αλλά και κρούσης, προκειμένου να ανασχεθούν, σε πρώτη φάση, οι πολλές –και αναπάντητες- αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά ιρανικών στόχων στη Συρία τους τελευταίους μήνες, που είχαν ως αποτέλεσμα και την κατά λάθος ρίψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Ιl-20.  Η Τεχεράνη άλλωστε έχει ενεργοποιήσει προ καιρού τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, δημιουργώντας ομάδες ταχείας επέμβασης ώστε να επιχειρούν άμεσα από τη μία χώρα στην άλλη. Και η Συρία μόλις παρέλαβε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 από τους Ρώσους…  Το νέο «αόρατο» όπλο του Ιράν  Ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τα συγκεκριμένα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεχνολογίας stealth. Πρόκειται για τα «Saeqehs» («Thunderbolts» – «Κεραυνοί»), που κατασκευάστηκαν κατά τα πρότυπα του αμερικάνικου κατασκοπευτικού drone «RQ-170 Sentinel», το οποίο κατέρριψαν οι Ιρανοί πριν από επτά χρόνια. Προφανώς, η αμερικάνικη τεχνογνωσία αξιοποιήθηκε από τα συντρίμμια του και οι Ιρανοί, με τη βοήθεια Κινέζων μηχανικών, κατάφεραν να το εξελίξουν. Πριν από εννέα μήνες, η ισραηλινή αντιαεροπορία κατέρριψε ένα οπλισμένο drone παρόμοιου τύπου στο αέρα της Ιορδανίας, πριν προλάβει να εισέλθει στη Συρία. Όμως, το γεγονός ότι αυτή τη φορά ολοκλήρωσαν την αποστολή τους 11 τέτοια drone, «καταδεικνύει το μέγεθος της απειλής που ελοχεύει για τα αμερικάνικα συμφέροντα στη Συρία και το Ιράκ», όπως σχολιάζουν αναλυτές…  Η πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου  Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι πύραυλοι έπληξαν τα «κέντρα τρομοκρατών» ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι ζει ο αρχηγός του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Το καθεστώς Άσαντ δεν σχολίασε το παραμικρό για την επίθεση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, οι 2 από τους 8 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εξερράγησαν στον αέρα και δεν βρήκαν τον στόχο τους. Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης για το zoogla
*** ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ από τη θέση «καταξιωμένου» πολιτικού για τη Μακεδονία μας…

Διάβασα στα Μ.Μ.Ε., για την θέση που πήρε σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ένας καταξιωμένος πολιτικός και ειλικρινά απογοητεύτηκα. Δεν θα μ’ ενδιέφερε ούτε θα το σχολίαζα, αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, τον Πολιτικό αυτόν προσωπική μου άποψη, τον θεωρώ έναν καταξιωμένο επιστήμονα και πολιτικό. \Ο λόγος για τον κ. Αθαν. Παπαχρηστόπουλο. Οι θέσεις του στα διάφορα εθνικά, κοινωνικά και ιδίως διαφθοράς της εξουσίας και όχι μόνον μ’ έβρισκε πάντα σύμφωνο και θεωρούσα ότι αυτός, δεν έχει καμία σχέση, με την πλειάδα των Πολιτικών, προοδευτικών και όχι μόνο, που έφεραν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση, που κινδυνεύει ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία. – Αυτός είναι ο βασικός λόγος που απογοητεύτηκα, λυπήθηκα και πικράθηκα, για την θέση του ότι · η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική για την Ελλάδα και ιδίως για τους Ελλήνων της Μακεδονίας.
– Προσπάθησα να ερμηνεύσω την θέση αυτή του εν λόγω πολιτικού, δεν μπόρεσα βέβαια, διαφωνώ ριζικά για τα διάφορα πικρόχολα σχόλια για το πολιτικό του ήθος, αλλά η απορία μου και τα ερωτηματικά παραμένουν. ΠΡΩΤΟΝΟ αγαπητός κατά τ’ άλλα Πολιτικός, για την θέση του αυτή λέει: «… αυτό είναι θέμα που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι καλό για την χώρα…». Συμφωνώ ότι το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί για το καλό όλων. Διαφωνώ όμως ριζικά, με το περιεχόμενο της Συμφωνίας, ότι ήταν για το καλό της χώρας μας και παραθέτω τους λόγους γιατί. Ο κ. Νίμιτς μία 20-ετία περίπου προσπαθεί να υφαρπάξει μια υπογραφή από Έλληνα πρωθυπουργό, για το αίτημα των Παραχαρακτών της Ιστορίας και την πήρε από τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας μας. Και! τούτο διότι το συνονθύλευμα των Σκοπίων λέει στους Αμερικανούς, για να μπω στο ΝΑΤΟ και να το σώσω, πρέπει να με αναγνωρίσει η Ελλάδα ως Μακεδονία. Οι Σκοπιανοί ξέρουν πολύ καλά ότι, όλα τα Κράτη του κόσμου να τους αναγνωρίσουν ως Μακεδόνες, ουδέποτε θα γίνουν Μακεδόνες, εκτός εάν τους αναγνωρίσει η Ελλάς, διότι κτήτωρ της Μακεδονίας από τους μυθικούς ακόμη χρόνους είναι η Ελλάς. Αυτό λοιπόν επέτυχαν οι Σκοπιανοί.   Τώρα δεν έχει καμία σημασία πλέον εάν οι πολιτικοί μας συμφωνούν ή διαφωνούν ή στη Βουλή δεν ψηφισθεί ή ακόμη και με δημοψήφισμα δεν έχει εγκριθεί, εδώ στις Πρέσπες το πρόβλημα έχει τελειώσει και η αποστολή του κ. Νίμιτς επετεύχθη με επιτυχία. Έμεινε όμως το μέλλον της Ελληνικής Μακεδονίας αβέβαιο και καθιερωμένο πλέον στις ορέξεις των Σκοπιανών  και στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Αγαπητέ κ. Παπαχριστόπουλε, με αυτή την Συμφωνία, συμφωνείτε; ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Σ’ ένα άλλο σημείο της δήλωσής του ο Αξιότιμος κ. Παπαχριστόπουλος λέει: «… Όσοι διαβάσουν με προσοχή την συμφωνία μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…». Όταν λέμε ο Ελληνικός λαός διαβάσει το κείμενο, πολλοί θ’ αλλάξουν γνώμη, πού θα βρει το κείμενο και πώς να το διαβάσει, εάν αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν ενημερώνουν σχετικά τον Ελληνικό λαό; Ακόμη ούτε καν συζήτηση έγινε για το άκρως σοβαρό αυτό εθνικό θέμα στη Βουλή των Ελλήνων για να ενημερωθεί κάπως ο Ελληνικός λαός. Αλλά! καταπατώντας την επιθυμία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση ετσιθελικά, υπό ισχυρή αστυνομική κάλυψη, ενισχυθείσα και από το εξωτερικό, έναντι του Ελληνικού λαού (φασίστες, αναρχικοί, ακροδεξιά στοιχεία κλπ., έλεος), υπέγραψε την καταδίκη της Μακεδονίας. – Την Συμφωνία αυτή ο επιφανής Έλλην Πατριώτης, Μίκης Θεοδωράκης, την χαρακτηρίζει ως Εθνική Μειοδοσία και ως αξεπέραστη πολιτική ήττα της Ελληνικής Πολιτικής. Δεν πιστεύω και αυτός να είναι φασίστας. Όσο και αν είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο, που με καμία λογική δεν στέκεται, με την Συμφωνία αυτή, η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε το έδαφος των Σκοπίων (Μεσσία, Παιονία, Δαρδανία, Βαρτάσκα), ως Μακεδονία του Φιλίππου Β΄, την παρεφθαρμένη Σλαβική Βουλγαρική γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί ως αρχαία γλώσσα των Μακεδόνων (αιολική) και ότι οι Σκοπιανοί ανήκουν στο ανύπαρκτο Μακεδονικό Έθνος. Τα σχόλια περιττεύουν. Αγαπητέ μου κ. Παπαχριστόπουλε με αυτή την Συμφωνία των Πρεσπών συμφωνείτε;  – Επίσης θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, παρ’ όλο από την συμφωνία πήρε με το έτσι θέλω, ό,τι ήθελε, έφερε το θέμα στην Βουλή των Σκοπίων, αποφάσισε και Δημοψήφισμα. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες, που μεταλαμπαδεύσαμε στην Ανθρωπότητα την Δημοκρατία, δεχόμεθα από το συνονθύλευμα αυτό των Σκοπίων, μαθήματα Δημοκρατίας. Δυστυχώς! το καράβι της Δημοκρατίας μας μπάζει νερό από παντού. Ίσως! είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να σώσουν την πατρίδων των, από την ίδια την Κυβέρνησή των. Λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο του: «Το πολίτευμα λέγεται Δημοκρατία, επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο Λαός» (όνομα μεν δια το μη ες ολίγους αλλ’ ες πλείονες οικείν δημοκρατία κέκληται, Θουκ. Β! 37) και σε άλλο μέρος λέει: «… Έπαινος ταιριάζει στους προγόνους μας, αλλά ακόμη περισσότερο στους πατέρες μας. Επειδή μόχθησαν για να προσθέσουν σ’ εκείνα που κληρονόμησαν, την όση εξουσία και δύναμη μας άφησαν». Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Αντγος ε.α.  Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε
***  EKTAKTO!Oι Τούρκοι επιχείρησαν να εμβολίσουν Έλληνα ψαρά…

Ακόμα ένα σκηνικό έντασης, από τα πολλά που επιχειρούν κατά καιρούς οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, σημειώθηκε την Τετάρτη με πρωταγωνιστή ένα ψαροντουφεκά από τη Χίο. Ο ψαροντουφεκάς βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής από τον οποίο ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων. Όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά.  Όταν και αυτό δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά τότε επιχειρήθηκε να ανατρέψουν το σκάφος του αλλά και πάλι ανεπιτυχώς.
Ευτυχώς η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικό για τον πρωταγωνιστή του θερμού επεισοδίου. Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κόντος έγραψε στο Facebook:  Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν η να με εμβολισουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν; (Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μαλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα… Πηγή: politischios.gr
*** ΠΟΡΙΣΜΑ-ΦΩΤΙΑ για το Αγία Ζώνη! Πώς μπορούσε να μη βυθιστεί;..

Το Αγία Ζώνη ΙΙ δεν θα είχε βυθιστεί αν στο πλοίο υπήρχε το πλήρωμα που προβλέπει ο νόμος λέει το πόρισμα.
Το πόρισμα για το Αγία Ζώνη ΙΙ αναφέρει ξεκάθαρα ότι η οικολογική καταστροφή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν…. ….πάνω στο πλοίο βρισκόταν το προβλεπόμενο από τον νόμο πλήρωμα και όχι μόνο δύο άτομα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” οι δύο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Εισαγγελία Πειραιά κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα στον 5ο ανακριτή Πειραιά. Δεν θα είχε βυθιστεί
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά εάν υπήρχε το απαιτούμενο πλήρωμα θα μπορούσε να ξεκινήσει η απάντληση υδάτων. Στην περίπτωση που η εισροή υδάτων ήταν μεγάλη το πλήρωμα, λένε οι πραγματογνώμονες, είχε όλο τον χρόνο, καθώς δεν είχαν επηρεαστεί οι μηχανές, να οδηγήσουν τα πλοίο στη νησίδα Αταλάντη και να κάνουν εσκεμμένη προσάραξη ώστε να μην υπάρξει βύθιση. Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε μια ώρα μετά, υπήρχε επαρκής χρόνος, λέει το πόρισμα. Το μυστήριο με την έκρηξη  Στο άλλο πόρισμα, αυτό που συντάχθηκε από το Εργαστήριο Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια πρόκλησης του ρήγματος. Γίνεται ωστόσο αναφορά και σε έκρηξη βόμβας ή άλλου μηχανισμού. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για στοιχεία που να οδηγούν σε ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Έτσι αναμένεται έρευνα της δικαιοσύνης για να αποδειχθεί πώς προκλήθηκαν τα ρήγματα.  newsit
*** Αίσχη στα σχολεία! Βάζουν τα παιδιά να γράφουν ομοφυλοφιλικά γράμματα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της αποδοχής της ομοφυλίας, ένα σχολείο στη Βρετανία αποφάσισε να φτάσει τα πράγματα στα άκρα, βάζοντας τα αγόρια να γράφουν γράμματα από έναν ανδρικό χαρακτήρα σε έναν άλλο ανδρικό χαρακτήρα. Οι επιστολές είναι ερωτικού χαρακτήρα και όπως φαίνεται από το βίντεο του BBC Radio Manchester, τα παιδιά μέσω των γραμμάτων κάνουν «πρόταση γάμου» το ένα στο άλλο. «Αυτή η τάξη 6χρονων μαθαίνει για το γάμο ομοφυλόφιλων. Σε αυτό το παραμύθι, ο πρίγκιπας θέλει να παντρευτεί τον [αρσενικό] υπηρέτη του. Και τα παιδιά γράφουν ένα ερωτικό γράμμα», δήλωσε η καθηγήτρια των μαθητών, Sarah Hopson.  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Bewsey Lodge, το σχολείο διδάσκει το «PSHE», το οποίο σημαίνει «Προσωπική, Κοινωνική και Εκπαίδευση Υγείας». Κάτω από την ομπρέλα του PSHE, συζητούνται θέματα όπως η τρανσεξουαλικότητα, η σεξουαλικότητα και οι σχέσεις αλλά το ακραίο είναι ότι διδάσκεται από την ηλικία των βρεφών μέχρι 6 ετών.
*** ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ! Kινεζικό BULLYING καταγγέλουν οι Αμερικανοί…

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ανεβάζοντας κι άλλο τον τόνο των αμερικανικών επικρίσεων εναντίον της πολιτικής της Κίνας σε διεθνές επίπεδο, θα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στο Πεκίνο εντός της ημέρας, διαμηνύοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε αυτές που χαρακτηρίζει προσπάθειες «εκφοβισμού» στη Νότια Σινική Θάλασσα. Ο Πενς θα εκφωνήσει περί τις 11:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) στο Ινστιτούτο Χάντσον — ένα κέντρο μελετών της Ουάσινγκτον — μια ομιλία που αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί σε έναν διευρυνόμενο εμπορικό πόλεμο, που τείνει να μονοπωλήσει τη διμερή σχέση, αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ.
Με βάση αποσπάσματα της ομιλίας του αμερικανού αντιπροέδρου που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο Πενς θα αναφερθεί εκτενώς σε ένα επεισόδιο της Κυριακής, όταν ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, το USS Decatur, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τους υφάλους Γκέιβεν και Τζόνσον των νήσων Σπράτλι, «παρενοχλήθηκε» από κινεζικό πολεμικό.
Ο Πενς θα επισημάνει πως το κινεζικό πλοίο πλησίασε σε απόσταση 41 μέτρων το αμερικανικό αντιτορπιλικό, «αναγκάζοντας το πλοίο μας να κάνει γρήγορα ελιγμό για να αποφύγει μια σύγκρουση».
«Παρά τις ριψοκίνδυνες παρενοχλήσεις αυτού του είδους, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα συνεχίσει να στέλνει αεροσκάφη και πλοία, να επιχειρεί οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο και το απαιτεί το εθνικό μας συμφέρον. Δεν θα εκφοβιστούμε. Δεν θα υποχωρήσουμε», θα πει ο Πενς.
Η επιχείρηση της Κυριακής ακολούθησε μια σειρά παρόμοιων που διεξάγουν οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν αυτές που χαρακτηρίζουν κινεζικές απόπειρες περιορισμού της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας σε ύδατα στρατηγικής σημασίας, όπου κινούνται σκάφη του αμερικανικού και του ιαπωνικού πολεμικού και του εμπορικού ναυτικού, καθώς και διαφόρων χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας ανέφερε ότι κινεζικό πολεμικό εστάλη για να προειδοποιήσει το αμερικανικό αντιτορπιλικό και να το προτρέψει να αποχωρήσει από την περιοχή, συμπληρώνοντας πως η εθνική κυριαρχία του Πεκίνου στα νησιά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και τα χωρικά τους ύδατα είναι αδιαμφισβήτητη. Το Πεκίνο αντιμετώπισε με οργή την αμερικανική επιχείρηση.
Ο Πενς θα στηλιτεύσει εξάλλου την κινεζική κυβέρνηση διότι έπεισε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής να διακόψουν τις σχέσεις τους με την Ταϊβάν και να αναγνωρίσουν την Κίνα.
«Αυτές οι ενέργειες απειλούν τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν — και οι ΗΠΑ τις καταδικάζουν. Και παρότι η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να τηρεί την πολιτική της ενιαίας Κίνας (…) ας μου επιτραπεί να πω ότι ο εναγκαλισμός της δημοκρατίας από την Ταϊβάν δείχνει έναν καλύτερο δρόμο για όλο τον κινεζικό λαό».
Παρά την ολοένα αυξανόμενη ένταση στις διμερείς σχέσεις, ο Τραμπ λέει πως θεωρεί τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ «φίλο». Όμως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε «ίσως να μην είναι πια, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας».
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξάλλου κατηγόρησε την Κίνα ότι αποπειράται να παρέμβει εναντίον των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου τον επόμενο μήνα, αν και δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη. Το Πεκίνο απέρριψε ξερά την κατηγορία.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος πρόκειται να επισημάνει από την πλευρά του στη σημερινή ομιλία του πως η Κίνα χρησιμοποιεί τη «διπλωματία του χρέους» για να επεκτείνει την επιρροή της σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Σήμερα, η χώρα αυτή προσφέρει δάνεια για την ανέγερση ή τη συντήρηση υποδομών ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κυβερνήσεις από την Ασία ως την Αφρική και την Ευρώπη και ακόμη και τη Λατινική Αμερική. Αλλά οι όροι αυτών των δανείων είναι αδιαφανείς στην καλύτερη περίπτωση, και τα οφέλη τα καρπώνεται κυρίως το Πεκίνο», θα υποστηρίξει. Θα κατηγορήσει την Κίνα ότι προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων «στο διεφθαρμένο και ανίκανο καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα». Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι μαύρο πρόβατο για την Ουάσινγκτον.
Επιπλέον, ο Πενς θα σημειώσει πως «στέλεχος της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών με μακρά καριέρα μου είπε πρόσφατα ότι αυτό που κάνουν οι Ρώσοι ωχριά σε σύγκριση με αυτό που κάνουν οι Κινέζοι» για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, καθώς και ότι το Πεκίνο χειραγωγεί εταιρείες και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό για να προωθεί συμφέροντά του.
militaire

***

***  Αθλητικά Νέα  :
***  ΣΗΜΕΡΑ  04/10/2018  , για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League 
~*  ΜΙΛΑΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1 , (0-1) .- ^ 
 Τα γκολ : 14΄ Γκερέρο , 70΄ Κουτρόνε , 76΄Χιγκουαϊν , 
Κάρτες : 
 Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Μπόμπι Μάντεν , Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία). Βοηθοί: Νταγκλας Ρος (Σκωτία), Φράνσις Κόνορ (Σκωτία), Ντόναλντ Ρόμπερτσον (Σκωτία), Στίβεν ΜακΛιν (Σκωτία) Τέταρτος: Σιν Καρ (Σκωτία).-
Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο, Μπίλια, Μποναβεντούρα, Σούσο, Καστιγιέχο, Ιγκουαΐν.
Οι Ιταλοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μπίγκλια, Κέσιε, Μποναβεντούρα, Σούσο, Τσαλχάνογλου και Ιγκουαΐν. 
Στον πάγκο των Ιταλών: Ντοναρούμα, Τσαλχάνογλου, Μπορίνι, Μουσάτσιο, Κουτρόνε, Κεσιέ, Λασάλτ.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Σισέ-Μιράντα, Τοροσίδης, Γκιγέρμε-Νάτχο, Τουρέ, Ναουέλ, Φετφατζίδης, Γκερέρο.
ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : με Σα ,Τοροσίδη, Μεριά, Σισέ και Κούτρη , Γκιγέρμε με τον Νάτχο, Τουρέ , Φετφατζίδης με τον Ναουέλ και ο Γκερέρο .- Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Μιράντα, Καμαρά, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Ποντένσε και Χασάν.
 Στον πάγκο των ερυθρόλευκων: Γιαννιώτης, Καμαρά, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Χασάν, Μεριά και Ποντένσε
~** Η Μίλαν είναι στην πρώτη θέση, καθώς επικράτησε 1-0 της Ντουντελάνζ (59' Ιγκουαΐν) στην πρώτη αγωνιστική, ενώ ως γνωστόν ο Ολυμπιακός ήρθε 0-0 με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη .- 


~* ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΕΦ  - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκη 1-4 ,(0-3) .-
 Τα γκόλ:  6' ΓΚΟΟΛ 0-1 Ο ΠΑΟΚ! ,Ο Πρίγιοβιτς , 11' ΓΚΟΟΟΛ 0-2 Ο ΠΑΟΚ! Ο Λέο Ζαμπά , 17' ΓΚΟΟΟΟΛ 0-3 Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Ο Λέο Ζαμπά , 
Διαιτητής: Ρ.Σέργκενχοφερ (Αυστρία) , 61΄Σκάβις  , 73΄Πέλκας , 
Ο Αλεξέι Μπάχα αναμένεται να ξεκινήσεις τους: Σερμπίτσκιβ, Ρίος, Πολιάκοφ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Μπάγκα, Γιαμπλόνσκιβ, Ντράγκουν, Ιβανίτς, Στάσεβιτς και Σίγκνεβιτς.
ΠΑΟΚ :  με Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα , Μαουρίσιο και ο Κάνιας, με τον Λημνιό και τον Ζαμπά , ο Πρίγιοβιτς. -  Την αποστολή συμπληρώνουν Ρέι, Σιαμπάνης, Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ και Καρέλης. 
Μπάτε : Σρεμπίτσκι, Ρίος, Πολιάκοβ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Ντραγκούν, Γιαμπλόνσκι, Μπάγκα, Στάσεβιτς, Ίβανιτς, Τουόμινεν
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά, Λημνιός, Πρίγιοβιτς
Στον πάγκο: Μπερέζκιν, Χλεμπ, Σκαβίς, Βόλκοβ, Τσιτσκάν, Γκορντεϊτσουκ, Μουκάμ
Στο πάγκο: Ρέι, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ, Χατσερίντι, Άκπομ



Αναλυτικά οι αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Europa League:
1ος Όμιλος
Μπάγερ Λεβερκούζεν – ΑΕΚ Λάρνακας  4-2 ,(1-1) .-^ [ 25΄ Τρικόφσκι , 44΄Χάβερτζ  , 49΄Αλάριο , 88΄ Αλάριο , 90+1 ΄Ράσπας  ] .-^ 
Ζυρίχη – Λουντογκόρετς   1-0   ,(0-0) .- ^ [ 84΄Πάλσον ,   ] .-^

2ος Όμιλος
Ρόζενμποργκ – Λειψία  1-3 ,(0-1) .- ^ [12΄Αουγουστίν , 54΄ Κονάτε , 61΄Κούνια , 79΄Τζεμπαλη ,    ] .-^
Σάλτσμπουργκ – Σέλτικ  3-1 ,( 0-1 ).-^  [ 2΄ Εντουάρντ  , 55΄Νταμπούρ , 61΄Μιναμίνο , 73΄Νταμπούρ ,] .-^

3ος Όμιλος
Μπορντό – Κοπενχάγη  1-2  ,( 0-1 )  .-^  [ 42΄ Κβίστ , 84΄Σανκχαρέ , 90+2 ΄ Κκόφ  ] .-^ 
Ζενίτ – Σλάβια Πράγας  1-0  ,( 0-0 ) .-^  [ 80΄ Κοκορίν ,   ] .-^

4ος Όμιλος
Άντερλεχτ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ    0-2  ,(0-1).- ^ [ 19΄  ο Χαΐροβιτς ,68΄ Κόζακ  ,   ]  .-^
Φενέρμπαχτσε – Σπαρτάκ Τρνάβα   2-0 ,(0-0) .- ^  [ 52΄Σλιμάνη , 68΄Σλιμάνη ,  ] .-^

5ος Όμιλος
Καραμπάκ – Άρσεναλ   0-3 , (0-1).- ^  [ 4΄Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος , 53΄Ρόγουέϊ  ,79΄Γκουεντουζί  ,   ] .-^
Βόρσκλα Πολτάβα – Σπόρτινγκ     1-2 ,(1-0)  .- ^ [ 10΄ Κούλατς , 90+1΄ Μοντέρο ,90+3΄ Καμπράλ  ] .-^

6ος Όμιλος
Μίλαν – Ολυμπιακός  3-1, (0-1) .- ^
Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο, Μπίλια, Μποναβεντούρα, Σούσο, Καστιγιέχο, Ιγκουαΐν.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Σισέ-Μιράντα, Τοροσίδης, Γκιγέρμε-Νάτχο, Τουρέ, Ναουέλ, Φετφατζίδης, Γκερέρο.

Ρεάλ Μπέτις – Ντουντελάνζ  3-0 , (0-0) .-^ [56΄Σνάμπρια , 80΄Σέλσο , 88΄Τέλλο ,  ] .-^ 
Μπέτις: Ρόμπλς - Σίντεϊ, Γκαρσία, Μπάρτρα - Τέγιο, Ινούι, Καρβάλιο, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν - Λεόν, Σαναμπρία .-
Ντουντελάνζ: Φρίσινγκ - Ελ Χριτί, Πρεμπέ, Σνελ, Γιορντάνοφ - Μελίς, Κρούσκα, Κουτουριέ - Σινανί, Τάρπελ, Στολτζ .-

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που ξεκίνησαν στις 19:55:
1ος Όμιλος
Μπάγερ Λεβερκούζεν – ΑΕΚ Λάρνακας 4-2
Ζυρίχη – Λουντογκόρετς 1-0

2ος Όμιλος
Ρόζενμποργκ – Λειψία 1-3
Σάλτσμπουργκ – Σέλτικ 3-1

3ος Όμιλος
Μπορντό – Κοπεγχάγη 1-2
Ζενίτ – Σλάβια Πράγας 1-0

4ος Όμιλος
Άντερλεχτ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2
Φενέρμπαχτσε – Σπαρτάκ Τρνάβα 2-0

5ος Όμιλος
Καραμπάκ – Άρσεναλ 0-3
Βόρσκλα Πολτάβα – Σπόρτινγκ 1-2

6ος Όμιλος
Μίλαν – Ολυμπιακός 3-1
Ρεάλ Μπέτις – Ντουντελάνζ 3-0

7ος  Όμιλος
Ρέϊτζερς - Ραπίντ  Βιέννης  3-1 , (1-1)  .- [ 42΄ Μπερίσια , 43΄Μορέλος , 84΄Ταβέρνιερ ,90$΄Μορέλος ,  ] .-
Σπαρτάκ Μόσχας - Βιγιαρεάλ  3-2   , (1-1) .-   [ 13΄ Εκαμπί , 34΄  Ζέ Λουϊς , 49΄ Φ'ορναλς  , 82΄ Ζέ Λουϊς , ].-85΄ Μελγερεγιο ,

8ος Όμιλος
Απόλλων Λεμεσού -Ολύμπικ Μαρσαλίες   2-2 , (0-0) .-^ [ 50΄ Πάγιετ , 67΄ Γκουστάβο , 74΄Μάρκοβιτς ,   90+1΄ Ζελάγια , ] .-
Αϊντρεχτ Φρακούρτης - Λάτσιο   4-1  (2-1)  .- ^ [ 4΄Κόστα ,23΄ Παρόλο , 28΄ Κόστιτς , 53΄ Τζόβιτς  ,90+4΄Ντα Κόστα .- ] .-

9ος Όμιλος
Μαλμόε - Μπεσίκτας  2-0 ,(0-0) .-^ [ 53΄  Ερκίν , 76΄ Πόσενμπεργκ  ] .-
Σάρμπουργκ - Γκένκ   3-1  , (1-0) .- ^ [ 10΄ Ο Μόρτενσεν , 49 ΄ Τρόσαρντ , 54΄ Κρίστοφερ , 63΄Μορτένσεν ] .- 

10ς Όμιλος
Κράσνονταρ -  Σεβίλλη  2-1 ,(0-1) .-^ [ 43΄ Νολίτο , 72΄ Περέγια , 88΄ Οκριασβίλη  , ]
Σταντάρ Λιέγης - Ακσισαρσπόρ   2-1 ,(2-1) .- ^ [ 17΄Εμόντ , 32΄ Γιουμλού , 39΄ Ντγιενέπο ,]

11ος Όμιλος
Αστάνα - Ρέν  2-0 .- ^
Τζάμπλονεκ - Ντιναμό Κιέβου  2-2 ,  (1-2)  .-^ [ 8΄ Τσιγκάνκοφ ,  14΄ Τζέρμας , 18΄Χόλες , 81΄Τράβνικ ,] .-

12ος Όμιλος
ΜΠΑΤΕ  Μπορίσοφ -  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  1-4 , (0-3) .- [ 6΄  Πρίγιοβιτς , 11΄ Λέο Ζαμπά , 17΄ Λέο Ζαμπά , 61΄Σκάβγις  , 73΄Πέλκας  ]  .- 
Τσέλσι - ΜΟΛ Βιντί   1-0 , (0-0) .-^ [ 70΄  Μοράτα , ] .-

***ΧΘΕΣ ,  Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς Για το  UEFA  Champions League : 
1ος όμιλος: 
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ 3-1
(28’, 67’ Γκριζμάν, 94’ Κόκε – 39’ Γκρούνεβελντ)
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μονακό 3-0
(51’ Λάρσεν, 72’ Αλκάθερ, 92’ Ρόις)

2ος όμιλος:
Τότεναμ – Μπαρτσελόνα 2-4
(52’ Κέιν, 66’ Λαμέλα – 2’ Κουτίνιο, 28’ Ράκιτιτς, 56’, 90’ Μέσι)
Αϊντχόφεν – Ίντερ 1-2
(27’ Ροζάριο – 44’ Ναϊνγκολάν, 60’ Ικάρντι)

3ος όμιλος: 
Νάπολι – Λίβερπουλ 1-0
(90’ Ινσίνιε) 
Παρί Σεν Ζερμέν – Ερυθρός Αστέρας 6-1
(20’, 22’, 81’ Νεϊμάρ, 37’ Καβάνι, 42’ Ντι Μαρία, 70’ Εμπαπέ – 74’ Μάριν)

4ος όμιλος: 
Λοκομοτίβ Μόσχας – Σάλκε 0-1
(88’ Μακένι)
Πόρτο – Γαλατασαράι 1-0
(49’ Μαρεγκά)

 ΤΑ  ΠΡΟ-ΧΘΕΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Για το  UEFA  Champions League:
~ Μπάγερν -Άγιαξ  1-1 .-^
~ ΑΕΚ - Μπενφίκα  2-3 .-^
~ Χόφφενχέϊμ - Μάντσεστερ Σίτι  1-2.-^
~ Ολύμπικ Λιόν - Σαχτάρ Ντόνετσκ   2-2 .-^
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης  1- 0 .-^
Ρόμα - Βικτόρια Πλζεν 5-0 .- 
~Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ - Βαλένθια  0-0 .-^
~ Γιουβέντους -Γιάνκ Μπόις  3-0 .- ^

*** ΧΘΕΣ , ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας 2018-2019 : ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ λόγο  ΖΟΡΜΠΑ του Σ/Κ αγώνες ποδοσφαίρου 
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ   
 1η  αγωνιστική 
 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 2-1 .-^Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-0 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  - 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-1 .-^
Α.Ο. ΔΙΑΒΙΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  3-0 .-^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων  0-0 .-^ 
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  2-0 .-^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  1-0 .-^

*** Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο από ΕΠΟ
Με πρόστιμο τιμωρήθηκαν οι Ατρόμητος και Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο μεταξύ τους φιλικό ματς στις 8 του μήνα στη διακοπή του πρωταθλήματος για τους πρώτους αγώνες του Nations league. 
~Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τις δύο ομάδες, αφού στη διάρκεια της αναμέτρησης στο Περιστέρι οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλαξαν φωτοβολίδες και καθίσματα και, έτσι, οι δύο ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία. 
Οπότε και τιμωρήθηκαν οι μεν Περιστεριώτες με πρόστιμο 3.000, οι δε «πράσινοι» με 4.000 ευρώ. 
Αναλυτικά, η απόφαση: «Απαλλάσσει την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ. ΑΠΣ 1923 από την πειθαρχική κατηγορία της ρίψης αντικειμένου και δη μιας φωτοβολίδας καμπύλης πορείας. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ. ΑΠΣ 1923 χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ χρηματική ποινή ύψους τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ. 
Για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ.4 α και β και 5, 15 παρ. 3 περ. β’ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρονται ότι τελέσθηκαν στις 8-9-2018, στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΠΣ 1923 - ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου, με φιλανθρωπικό σκοπό και ειδικότερα την ενίσχυση των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι».


*** Για  το  κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ  , τα ζευγάρια :
Τα ζευγάρια των προημιτελικών (3 ή 4 Νοεμβρίου) 
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 
Κύμη-Περιστέρι 
Προμηθέα Πατρών-Παναθηναϊκός 
Ολυμπιακός ή Χολαργός-Κολοσσός Ρόδου

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  : 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και όμορφη εβδομάδα για όλους μα   :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-01-2018.html .- 
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html. - 
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 03  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-
~**
~** 
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6498 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .- 

*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου