Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 .
~~ 25 Απριλίου: Εορτή του Αγίου Μάρκου, Αποστόλου και Ευαγγελστή
~ Τη μνήμη του Αγίου Μάρκου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού τιμά σήμερα, 25 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
*  Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος ήταν ανεψιός του Αποστόλου Βαρνάβα και η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία. Η καταγωγή του ήταν μάλλον από την Κύπρο, αργότερα όμως εγκαταστάθηκε στα Ιεροσόλυμα.
Το ιουδαϊκό όνομα του ευαγγελιστού ήταν Ιωάννης. Μάρκος ήταν το Ρωμαϊκό του επώνυμο, που πήρε κατά τη συνήθεια που υπήρχε τότε. Και μ’ αυτό έμεινε γνωστός στον χριστιανικό κόσμο.
Ο Μάρκος από πολύ νωρίς μπήκε στην υπηρεσία της Εκκλησίας, συνοδεύοντας το θείο του Βαρνάβα και τον Απ. Παύλο στις διάφορες περιοδείες τους. Επίσης, εργάσθηκε για πολύ καιρό κοντά στον Απ. Πέτρο. Κατά την παράδοση, ο Μάρκος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Βαρβαρία, και είχε χρηματίσει πρώτος επίσκοπος Αλεξανδρείας.
Ο ευαγγελιστής Μάρκος πιστεύεται ακόμη ότι είναι εκείνος ο νεανίσκος, που, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Ευαγγέλιο του (Μαρ. ιδ’, 51-52), ακολούθησε τον Ιησού μετά τον Μυστικό Δείπνο στον κήπο της Γεθσημανής τυλιγμένος σ’ ένα σινδόνι, Μετά τη σύλληψη του θείου Διδασκάλου οι υπηρέτες όρμισαν και προς αυτόν. Μα ο νεανίσκος, για να γλιτώσει, αφήκε το σινδόνι κι έφυγε γυμνός.
Για τον τρόπο του θανάτου του οι γνώμες διίστανται. Η μία αναφέρει ότι πέθανε ειρηνικά στην Αλεξάνδρεια, ενώ η άλλη, ότι πέθανε δια λιθοβολισμού από τους ειδωλολάτρες. Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, ο Απόστολος Μάρκος, κάποια μέρα που κήρυττε, τον άρπαξαν οι εχθροί της πίστεως, οι εθνικοί κι οι ειδωλολάτρες, κι αφού τον έδεσαν με σχοινιά, τον έσυραν στους δρόμους της Αλεξανδρείας, όπου και πέθανε από τα τραύματα του στις πέτρες. Το άγιο λείψανο του το περιμάζεψαν με πόνο οι χριστιανοί και το έθαψαν σ’ ένα γειτονικό χωριό.
Το σπουδαίο είναι ότι ο Μακρός έγραψε το δεύτερο κατά σειρά στην Καινή Διαθήκη Ευαγγέλιο περί το 65 μ.Χ. και είναι και το συντομότερο από τα τέσσερα κι είναι γνωστό σαν το Ευαγγέλιο των θαυμάτων του Ιησού. Μέσα σ’ αυτό ο ιερός ευαγγελιστής, παρόλο που δεν ήταν από τον κύκλο των δώδεκα αποστόλων, έχει περιλάβει αρκετά από τα γεγονότα της ζωής του Κυρίου μας.
Ολίγα από τη διδασκαλία Του, τα θαύματα Του, τα Πάθη και την Ανάσταση Του. Παραλείπει την επί του όρους Ομιλία και τις πιο πολλές από τις μακρές ομιλίες του Ιησού Χριστού. Πιο πολύ ο ευαγγελιστής διηγείται αυτά που έκανε ο θείος Διδάσκαλος κι όχι αυτά που είπε. Και τούτο, γιατί κύριος σκοπός της συγγραφής του ήταν με την έκθεση αυτή των θαυμάτων να αποδείξει τη θεϊκή του Ιησού καταγωγή και τη δύναμη Του, ιδιαίτερα δια των θαυμάτων.
Γι΄ αυτό και οι αγιογράφοι τοποθετούν δίπλα στον ευαγγελιστή Μάρκο ένα λιοντάρι, που είναι σύμβολο της δύναμης.
Κατά τον 9ο αιώνα έμποροι Ενετοί μετέφεραν τα άγια λείψανα στη Βενετία και τα τοποθέτησαν σ’ ένα πολύ μεγάλο και ωραιότατο ναό, που έκτισαν προς τιμή του.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.

Τού Πέτρου συνέκδημος, και κοινωνός ιερός, του Λόγου διάκονος, και υποφήτης σοφός, εδείχθης Απόστολε, όθεν το του Σωτήρος, Ευαγγέλιον θείον, Μάρκε διαχαράττεις, ως ουράνιος μύστης, διό Ευαγγελιστά σε, πόθω γεραίρομεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Μάρκου - 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/spDN74thItQ .-

~** Ο λόγος του Θεού δημιουργεί, φωτίζει
~ «Και ελάλει αυτοίς τον λόγον» (Μαρκ. 2,2)
Ακούσατε, αγαπητοί μου, το ιερό και άγιο ευαγγέλιο. Διηγείται, πως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θεράπευσε ένα παραλυτικό. Αλλ’ εκτός από το θαύμα αυτό, τα άλλα θαύματα που αναφέρει το Ευαγγέλιο, και όσα έκαναν και κάνουν η Υπεραγία Θεοτόκος και οι άγιοι, υπάρχουν κι άλλα θαύματα, θαύματα αόρατα. Και εκείνα είναι πολύ ανώτερα. Ποια είν’ αυτά;
 *  Αόρατα θαύματα. Όταν ακούγεται κήρυγμα και κάποια εσωτερική αλλοίωση συντελείται σε μια καρδιά, αυτό δεν είναι ένα αόρατο θαύμα, που γίνεται δια της ενεργείας του αγίου Πνεύματος; Ή όταν ο αμαρτωλός πηγαίνει στον πνευματικό και εξομολογείται τα αμαρτήματά του ειλικρινώς, κι ανοίγουν οι ουρανοί κι ακούγεται η φωνή «Τέκνον, αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου»; (Μαρκ. 2,5· βλ. και Ματθ. 9,2), δεν είναι κι αυτό ένα αόρατο θαύμα; Ή, ακόμη μεγαλύτερο, όταν την ώρα της θείας λειτουργίας ακούμε «Τα σα εκ των σων…», και πάνω στην αγία τράπεζα το ψωμί γίνεται σώμα και το κρασί γίνεται αίμα του Χριστού μας, δεν είναι αυτό ένα αόρατο θαύμα; Ώστε λοιπόν εκτός από τα ορατά, που είναι λίγα, υπάρχουν κι άλλα πολλά αόρατα θαύματα.
Δεν θα σας μιλήσω για το ορατό θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού. Θα σας πω για το αόρατο εκείνο θαύμα που συντελείται μέσα στις καρδιές από την ακρόαση του θείου λόγου. Άλλωστε το ευαγγέλιο μας δίνει αφορμή και γι᾽ αυτό. Διότι πού έκανε το ορατό θαύμα ο Κύριός μας; Μέσα στο σπίτι. Και τι έκανε εκεί πριν κάνη το θαύμα; Ο ευαγγελιστής Μάρκος λέει· «Και ελάλει αυτοίς τον λόγον» (Μαρκ. 2,2), εκήρυττε το λόγο του Θεού.
Ο λόγος του Κυρίου μας, αδελφοί μου, δεν είναι όπως ο λόγος των φιλοσόφων, των ρητόρων, των κοσμικών ανθρώπων. Ο λόγος του Κυρίου έχει χάρη και έλξη, προκαλεί θείο ρίγος, παλμό αιωνιότητος. Είναι μαγνήτης. Απόδειξις ότι, μόλις ο λαός της Καπερναούμ άκουσε ότι ο Χριστός είναι σε κάποιο σπίτι, αμέσως συγκεντρώθηκαν εκεί πλήθη. Διψούσαν για την αλήθεια. Και γέμισε, λέει, το σπίτι μέχρι και το προαύλιο. Βελόνα να έριχνες, δεν έπεφτε κάτω. Όλοι κρέμονταν από τα χείλη του Θεανθρώπου.
«Και ελάλει αυτοίς τον λόγον». Ο Χριστός είχε τη διδασκαλία ως κύριο έργο. Από την ώρα που εξήλθε στον δημόσιο βίο μέχρι τέλους το κήρυγμα ήταν η κυρία αποστολή του.
«Και ελάλει αυτοίς τον λόγον». Μιλούσε στα σπίτια, όπως βλέπουμε σήμερα. Μιλούσε στα προπύλαια του ναού του Σολομώντος, στις πλατείες και τους δρόμους, στην έρημο, στα ακρογιάλια. Μίλησε κάποτε και παρά το φρέαρ Συχαρ με την αμαρτωλή Σαμαρείτιδα. Ο Χριστός μιλούσε παντού. Κάθε τόπος που στεκόταν, γινόταν βήμα και άμβωνας. Κι αυτός ακόμη ο σταυρός, όπου τον ύψωσαν, έγινε παγκόσμιος άμβωνας, κι από ‘κει είπε τους επτά εκείνους λόγους του σταυρού, που έχουν βάθος ανεξιχνίαστο.
«Και ελάλει αυτοίς τον λόγον». Όχι δε μόνο ο ίδιος, αλλά και στους μαθητάς του ως κυρία αποστολή όρισε το κήρυγμα. Τι τους είπε· «Πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει» (Μαρκ. 16,15), «διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν» (Ματθ. 28,20). Αυτή ήταν η αποστολή τους, και την εξετέλεσαν.
Αλλά και οι διδάσκαλοι και πατέρες της Εκκλησίας κύριο έργο είχαν τον θείο λόγο. Δεν δίδασκαν μόνο τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές· δίδασκαν καθημερινώς. Ο Μέγας Βασίλειος δίδασκε δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ, όταν ερμήνευε την Εξαήμερο. Και ο άγιος Γρηγόριος Θεσσαλονίκης ο Παλαμάς, που εορτάζουμε σήμερα, ήταν φίλος του κηρύγματος και της διδασκαλίας.
Γιατί, θα πείτε, ο Χριστός και η Εκκλησία αποδίδουν τόση σημασία στο λόγο του Θεού;
~  Απαντά το πρώτο (Α΄) κεφάλαιο της αγίας Γραφής, η αρχή του βιβλίου της Γενέσεως. Εκεί βλέπουμε, ότι ο λόγος του Θεού δημιουργεί. Όλη η δημιουργία έγινε δι’ αυτού. «Αυτός είπε, και εγενήθησαν, αυτός ενετείλατο, και εκτίσθησαν» (Ψαλμ. 148,5). «Γενηθήτω φως· και εγένετο φως» (Γέν. 1,3). Και αυτός ο άνθρωπος, η κορυφή της δημιουργίας, βγήκε από το θείο εργαστήριο δια του λόγου του Θεού· «Ποιήσωμεν άνθρωπον…» (έ.α. 1,26). «Αρχή μοι και υπόστασις το πλαστουργόν σου γέγονε πρόσταγμα…» (Νεκρ. ακολ.)· αρχή της δημιουργίας μου, λέει, έγινε το πρόσταγμά σου, ο λόγος σου. Αυτός είπε, και γεννηθήκαμε· αυτός θα πει, και θα πεθάνουμε.
Ο λόγος του Θεού θεραπεύει. Στο σημερινό ευαγγέλιο ο παράλυτος θεραπεύθηκε όχι με φάρμακα, δίαιτες, κλινικές κ.λπ., αλλά με το λόγο του Θεού· «Έγειρε και άρον τον κράβαττόν σου και ύπαγε εις τον οίκόν σου» (Μαρκ. 2,11). Για φανταστείτε· όπως γυρίζεις το διακόπτη κι ανάβεις φως, με τόση κι ακόμη μεγαλύτερη ευκολία ο Χριστός είπε και θεραπεύθηκε.
Με το λόγο του Θεού λοιπόν γίνονται τα πάντα. Ο λόγος του Θεού δημιουργεί, ο λόγος του Θεού φωτίζει. Απόδειξις, ότι άνθρωποι που είχαν άγνοια και ζούσαν στο σκοτάδι της ειδωλολατρίας, μόλις άκουσαν το λόγο του Θεού, υπέστησαν μια υπερφυσική αλλοίωση. Το μυαλό τους φωτίστηκε, η καρδιά τους θερμάνθηκε, η θέληση τους γαλβανίστηκε. Μετεβλήθησαν ριζικώς. Ήταν λύκοι κ’ έγιναν αρνιά, ήταν κοράκια κ’ έγιναν περιστέρια, ήταν κάρβουνα κ’ έγιναν διαμάντια. Δεν είναι λόγια αυτά. Διαβάστε τους βίους των αγίων, να το δείτε. Ο λόγος του Θεού είναι φως. «…Διότι φως τα προστάγματά σου επί της γης», λέει ο προφήτης Ησαΐας (Ἠσ. 26,9).
Ο λόγος του Θεού δημιουργεί, ο λόγος του Θεού φωτίζει, ο λόγος του Θεού αφυπνίζει. Όπως στο σπίτι βάζεις ξυπνητήρι και ξυπνάς, όσο βαθειά κι αν κοιμάσαι, γιατί έχεις εργασία, και όπως στο στρατό η σάλπιγγα σημαίνει εγερτήριο, έτσι μέσα στην Εκκλησία ξυπνητήρι και σάλπιγγα είναι ο λόγος του Θεού. Ο λόγος του Θεού κρατεί σε εγρήγορση και οπλίζει με τη ρομφαία του πνεύματος τους μαχητάς της Εκκλησίας -όπως ήταν οι πατέρες-, για να καταδιώξουν τις αιρέσεις.
Αφαιρέστε, αδελφοί μου, από την Εκκλησία το λόγο του Θεού, κατεβάστε από τον άμβωνα τους κήρυκες, και τότε τι θα συμβεί; Ότι και στο μαντρί, όταν λείψουν τα σκυλιά. Ποιμενικά σκυλιά της Εκκλησίας, που γαυγίζουν και διώχνουν τους λύκους των αιρέσεων, είναι οι κήρυκες. Αλλοίμονο στο μαντρί αν λείψουν τα σκυλιά, κι αλλοίμονο στην εκκλησία αν στερείται το λόγο του Θεού.
Ιδού τι σημασία έχει ο λόγος του Θεού. Γι’ αυτό οι ιερείς, οι επίσκοποι, οι θεολόγοι, οι ιεροκήρυκες, έχουν χρέος να κηρύττουν.
Αλλά και οι Χριστιανοί έχουν χρέος ν’ αγαπούν το λόγο του Θεού. Ο αληθινός Χριστιανός, λέει ο Μέγας Βασίλειος, πρέπει να ‘χει πολλά προσόντα. Πρέπει να ‘ναι πράος, υπομονετικός, ανδρείος και γενναίος, εύσπλαχνος και ελεήμων, φιλαλήθης, άνθρωπος αυταπαρνήσεως. Πρέπει… Δεκαπέντε πρέπει, δεκαπέντε προσόντα, αριθμεί ο Μέγας Βασίλειος σε μια θαυμάσια ομιλία για το ποιος είναι ο πραγματικός Χριστιανός. Πάνω απ’ όλα όμως, το γνώρισμα του αληθινού Χριστιανού είναι, ν’ αγαπά το λόγο του Θεού.
Δείξτε μου έναν άντρα ή μια γυναίκα, που αγαπά κι ακούει το λόγο του Θεού· γι’ αυτούς δεν αμφιβάλλω. Άνθρωπος που αρέσκεται να διαβάζει Ευαγγέλιο, που θεωρεί πνευματική απόλαυση να τρέχει στο κήρυγμα -«Ώς γλυκέα τω λάρυγγί μου τα λόγιά σου, υπερ μέλι τω στόματί μου» (Ψαλμ. 118,103)-, αυτός δεν μπορεί παρά θα βαδίσει το δρόμο της αρετής. Όταν πάλι δείτε άνθρωπο να μην ανοίγει Ευαγγέλιο, να μη θέλει ν’ ακούσει λόγο Θεού και μόλις παρουσιάζεται ο κήρυκας του ευαγγελίου αυτός να φεύγει απο την εκκλησία, αυτός δεν αγαπάει το Θεό. Διότι όποιος αγαπάει το Θεό, αγαπάει και τα λόγια του.
Αδελφοί μου! Όταν κάποιος δεν έχει όρεξη για φαγητό, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι για ζωή, και τον κλαίει το σπίτι του. Έτσι και στα πνευματικά. Άρτος, μάννα ουράνιο, είναι ο λόγος του Θεού. Χριστιανός που δεν έχει όρεξη για λόγο Θεού, τον άρτο των αγγέλων «ώ τρέφονται ψυχαι Θεόν πεινωσαι», αυτός είναι για φέρετρο, για τον άδη, για την κόλαση.
Γι’ αυτό αγαπάτε, ακούτε και μελετάτε το λόγο του Θεού. Έτσι θα αυξάνει η Εκκλησία και θα δοξάζεται ο Χριστός μαζί με τον Πατέρα και το Πνεύμα το άγιο, εις αιώνας αιώνων.
(†) επίσκοπος Αυγουστίνος
Απομαγνητοφωνημένη oμιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
που έγινε στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Κεραμεικού – Αθηνών την 5-3-1961

***  Απ’ τα ΄Αγραφα! Οι Τούρκοι παρουσίασαν τηλεκατευθυνόμενο υποβρυχιάκι ως… υπερόπλο
-Συνεχίζουν να διαδίδουν Fake News οι Τούρκοι γύρω από την υποτιθέμενα υπερόπλα που είναι σε θέση να κατασκευάσουν μόνοι τους. Να σημειωθεί ότι από τα διάφορα που έχουν κατά καιρούς ανακοινώσει, όπως τανκς, αεροπλάνα και πυραύλους, τίποτα δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει.
*  Το «σανό» όμως καταναλώνεται με μεγάλη όρεξη από το τουρκικό κοινό και από διάφορα ελληνικά ΜΜΕ, που σπεύδουν εντυπωσιασμένα να αναπαράξουν τις τουρκικές επιστημονικές φαντασίες.
Μιας και βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός υποβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστρέψει τα εχθρικά πολεμικά πλοία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η αμυντική εταιρεία Albayraklar Savunma.
Πρόκειται για «Wattozz», όπως γράφει η ερντογανική εφημερίδα Daily Sabah, το νέο υπερόπλο της Τουρκίας, που μοιάζει με σαλάχι στον σχεδιασμό και στην κίνηση.
Κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο, θα είναι καλυμμένο από σιλικόνη, ενώ θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια».
Οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να «πιάσουν» έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες, γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Το «wattozz» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία ή για επίθεση, ελεγχόμενο από κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν οι φάλαινες και τα δελφίνια για επικοινωνία.
Ηλεκτρομαγνήτες θα του επιτρέπουν να «επιτεθεί» στο κύτος εχθρικού πλοίου και να πυροδοτηθεί με μια εντολή.
Όταν δεν θα είναι σε αποστολή, θα μπορεί να παραμένει στον βυθό, ενώ ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά κύματα θα το προστατεύουν από τα ψάρια και τις… γοργόνες.
Ο πρόεδρος της Albayraklar Savunma, Μουσταφά Αντνάν Αλμπαϊράκ, δήλωσε πως η εταιρεία σκοπεύει το «σαλάχι» να είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.
Εμείς μόνο μια συμβουλή τους δίνουμε, ως γνωστοί μπουνταλάδες που είναι, να προσέξουν μην ανατιναχτούν μόνοι τους με το νέο τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι τους που παρουσιάζουν ως υπερόπλο.
Στο γελοίο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, στους τίτλους τέλους παίζει υπόκρουση ένα οθωμανικό εμβατήριο με καραμούζες:
~* WATTOZZ Silahlı İnsansız Deniz Aracı : https://youtu.be/fTDcb2nyzJk .-
Σημείωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ: Στο βίντεο που μόλις είδατε, οι Τούρκοι δέχονται επίθεση από αεροπλανοφόρο και στέλνουν τα σαλάχια να το βυθίσουν. Το μήνυμά τους είναι ότι προετοιμάζονται να δεχτούν επίθεση από τις ΗΠΑ. Τόσο ξεκάθαρο και τόσο τραγικοί…

*** Πώς η Θεανώ Φωτίου και η Εφη Αχτσιόγλου προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό
~  Του Γιώργου Θεοχάρη
Μετά το Άγιον Όρος, δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν στο νομοσχέδιο που προωθεί την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
* Αποκαλύπτουν πώς η Θεανώ Φωτίου προσπάθησε να περάσει την αναδοχή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να φέρει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Κ.Ο. του Κόμματος.
Παράλληλα οι δύο Υπουργοί (Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου) προσπαθούν συνεχώς αυτές τις ημέρες να παραπληροφορήσουν και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, ισχυριζόμενες ότι δεν δίδεται η δυνατότητα σε ζευγάρια του συμφώνου συμβίωσης να υιοθετήσουν, διότι η υιοθεσία διέπεται από τον Αστικό Κώδικα και αφορά έγγαμα ζευγάρια και μόνο.
Το πονηρό τέχνασμα που έχουν χρησιμοποιήσει οι Υπουργοί είναι το εξής:
Η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή με την Λίνα Κλείτου και τον Γιώργο Μελιγγώνη, δήλωσε:
«Εγώ λέω, τα χιλιάδες ζευγάρια που έχουν κάνει ένα σύμφωνο συμβίωσης, ετερόφυλα ζευγάρια, να τα αποκλείσουμε αυτά; Ρωτάω την κοινή γνώμη, να τα αποκλείσουμε; Διότι αν δεν τα αποκλείσουμε είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους δικαίου, ευρωπαϊκού και ελληνικού δικαίου, να μην αποκλείσουμε και τα ομόφυλα ζευγάρια».
Δηλαδή έβαλε μέσα στις ρυθμίσεις για την αναδοχή τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να μην μπορεί να αποκλείσει τους ομοφυλόφιλους, γιατί θα φαίνονταν ως διακρίσεις σε βάρος τους!
Η απάντηση στην κ. Φωτίου είναι:
Ό,τι ισχύει στην υιοθεσία, θα πρέπει να ισχύει και στην αναδοχή.
Η αναδοχή έχει ελάχιστη διαφορά από την υιοθεσία. Η διαφορά είναι καθαρά νομικίστικη, δηλαδή κληρονομικά δικαιώματα, όνομα παιδιού κ.λπ.
Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πράγμα: Δηλαδή το παιδί θα το μεγαλώνουν οι ανάδοχοι γονείς, όπως στην υιοθεσία οι θετοί γονείς.
~  Εμείς θα απευθύνουμε ένα απλό ερώτημα στις δύο Υπουργούς:
Πώς ένα ζεύγος που κρίνεται κατάλληλο για την υιοθεσία, κρίνεται ακατάλληλο για την αναδοχή;
Πώς είναι δυνατόν οι ρυθμίσεις του Αστικού Κώδικα που προβλέπουν την επιμελητεία ανηλίκου μόνο από οικογένειες με συζύγους και όχι από «ζευγάρια» με σύμφωνο συμβίωσης, να γίνονται σεβαστές στην υιοθεσία και να μην γίνονται σεβαστές στην αναδοχή;
Γιατί άλλαξαν τις ρυθμίσεις για την αναδοχή και κράτησαν εκείνες για την υιοθεσία;
Ποιος είναι ο πονηρός σκοπός που κρύβεται πίσω από όλα αυτά;
Ασφαλώς να επιτρέψουν στο τέλος την υιοθεσία και στα ομόφυλα ζευγάρια, αρχίζοντας με την αναδοχή.
Ας μας απαντήσουν οι Υπουργοί στα απλά αυτά ερωτήματα και ας μην προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, με την δήθεν διάκριση αναδοχής και υιοθεσίας.

*** EKTAKTO πριν ΛΙΓΟ! Δεν υπάρχει συμφωνία για αγορά ΦΡΕΓΑΤΩΝ δηλώνει ο Καμμένος
– Τσίπρας – Μακρόν εξέτασαν το ενδεχόμενο κατασκευής φρεγατών στην Ελλάδα – Καμμένος: Εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότης των FREMM, δεν υπάρχει συμφωνία – Άδειασμα στον Φώτη Κουβέλη που είχε δώσει ως και χρονοδιάγραμμα για την άφιξη των φρεγατών στην Ελκλάδα – Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Άμυνας
Εάν και όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή και το Σύνταγμα, είπε ο Πάνος Καμμένος, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις Κουβέλη περί αγοράς μέσω leasing δυο ετοιμοπόλεμων φρεγατών τύπου FREMM από τη Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι.
~ Στο ΚΥΣΕΑ υπήρξε τελική απόφαση για να προχωρήσει η διαδικασία για τα C27, για τα F16 η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Το πρόγραμμα των μαχητικών έχει την έγκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής, όμως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να καταβάλει τα ποσά με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών για τα πλεονάσματα. Η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ γίνεται σε αυτό το επίπεδο για τα ποσά ανά έτος πριν και μετά το 2021, οπότε και υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας έναντι των δανειστών.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δημοσιεύματα για τις φρεγάτες ο υπουργός είπε ότι υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από την εποχή του Ε. Μεϊμαράκη το οποίο δεν είχε προχωρήσει. Σε υψηλότατο επίπεδο, σε συνομιλία Μακρόν – Τσίπρα, όπως είπε ο κ. Καμμένος, εξετάστηκε η πιθανότητα μέσω του ποσού που διακρατείται από τη Γαλλική Τράπεζα να προχωρήσει ένα πρόγραμμα για τις φρεγάτες.
Ο πρόεδρος Μακρόν φάνηκε θετικός σε αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα θετικός για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος είναι ένα πρόγραμμα που συζητείται μαζί με άλλα, και εάν και όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες…
Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά ο υπουργός διέψευσε τον αναπληρωτή του που είχε δώσει μάλιστα και σχετικό χρονοδιάγραμμα ως τον Αύγουστο…
newsit

*** Πώς τα πήγαν οι 4 έλληνες τραπεζίτες στο stress tests; ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ‘ΝΙΚΗΣΕ’
~ Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις των τραπεζών – όχι των τραπεζιτών – στο stress tests ήταν μέτριες καθώς τελικώς με όρους δυνητικών ζημιών ο κλάδος έχασε σχεδόν 16 δισεκ. σε κεφάλαια.
Η σύγκριση μεταξύ νομικών προσώπων είθισται να είναι πιο εύκολη σε σχέση με την σύγκριση διοικήσεων – φυσικών προσώπων.
Το stress tests είναι μια ομαδική δουλειά όπου πλειάδα στελεχών δίνουν ένα τεράστιο αγώνα ώστε η τράπεζα που εκπροσωπούν να ξεπεράσει τους σκοπέλους και να περάσει το stress tests.
Το κείμενο που θα διαβάσετε δεν αποτελεί κείμενο δημοσίων σχέσεων αλλά μια αποτίμηση των επιδόσεων των 4 ελλήνων managers που διοικούν τις ελληνικές τράπεζες.
Ότι πέρασαν και οι 4 τράπεζες, δεν είναι το κριτήριο της ανάλυσης μας αλλά το πώς πέρασαν, τι έκαναν και τι δεν έκαναν και κυρίως πως σχεδιάζουν να κινηθούν στο μέλλον.
Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι
1)Το δυσμενές σενάριο του stress tests και όχι το βασικό
2)Η αφετηρία εκκίνησης κάθε τράπεζας
3)Ο βαθμός δυσκολίας του ισολογισμού κάθε τράπεζας
Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις των τραπεζών – όχι των τραπεζιτών – στο stress tests ήταν μέτριες καθώς τελικώς με όρους δυνητικών ζημιών ο κλάδος έχασε σχεδόν 16 δισεκ. σε κεφάλαια.
Τα 16 δισεκ. είναι ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 των τραπεζών όπως ισχύει σήμερα σε σχέση με τον μέσο όρο του δυσμενούς σεναρίου του stress tests ή 7,1% core tier 1.
Να σημειωθεί ότι στις 11 το πρωί στις 5 Μαΐου που θα ανακοινώσει ο SSM τα αποτελέσματα δεν θα αναφέρει εάν οι τράπεζες έχουν περάσει ή δεν έχουν περάσει το stress tests.
Υπενθυμίζεται ότι στο δυσμενές σενάριο οι ελληνικές τράπεζες θα εμφανίσουν κεφαλαιακό δείκτη core tier 1
Alpha bank 9,1%
Πειραιώς 5,9%
Εθνική 6,9%
Eurobank 6,8%.
Όμως οι διοικήσεις πως τα πήγαν;
Πέρασε το stress tests ο Μεγάλου ενώ ξεκίνησε από την χειρότερη αφετηρία
Η επίδοση του Χρήστου Μεγάλου CEO στην Πειραιώς έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ενώ είχαν πολλοί ξεγραμμένη την Πειραιώς κατάφερε και στο βασικό και στο δυσμενές σενάριο να περάσει αν και είχε την χαμηλότερη βαθμολογία κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 στο δυσμενές σενάριο 5,9%.
Όμως η ανάλυση μας θα σταθεί σε δύο παραμέτρους.
Πρώτον η Πειραιώς στιγματίστηκε κατά τρόπο απαράδεκτο από το πόρισμα της ΤτΕ το οποίο πέραν από αναξιόπιστο και διάτρητο μόνο εμπόδια έφερε στην Πειραιώς στην προσπάθεια να εμφανίσει μια αξιοπρεπή επίδοση στο stress tests.
To πόρισμα της ΤτΕ ήταν ένα μεγάλο βαρίδι που ωστόσο αποδομήθηκε λόγω της σύνταξης νέου πορίσματος από τον SSM που εστάλη στα αγγλικά – πριν λίγες ημέρες – και που ουσιαστικά απονευρώνει το αρχικό πόρισμα της αναρμόδιας ΤτΕ.
Όμως και ενώ ο Μεγάλου έλαβε πρόσκληση να τρέξει σε μαραθώνιο, διαπίστωσε ότι είναι ο μόνος που τρέχει σε μαραθώνιο μετ΄ εμποδίων.
Το 5,9% στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 στο δυσμενές σενάριο δεν απέχει και πολύ από την Eurobank ή την Εθνική στο 6,8% και 6,9% οι οποίες ούτε τον όγκο των προβληματικών δανείων της Πειραιώς κατέχουν, ούτε πορίσματα της ΤτΕ τις στιγματίζουν.
Να σημειώσουμε ότι η Πειραιώς από το stress tests διασώθηκε και για ένα άλλο λόγο – για να τα γράφουμε όλα – η διοίκηση Σάλλα με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση του 2015 έβαλε τις βάσεις θωράκισης της Πειραιώς.
Ο Χρήστος Μεγάλου λοιπόν έτρεξε στον μαραθώνιο και ενώ πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο, τερμάτισε και πήρε και βαθμολογία.
Προφανώς η Πειραιώς με το 5,9% θα πρέπει να επαναξιολογήσει όλες τις κεφαλαιακές παραμέτρους και θα διαπιστωθεί ότι μόνο ένα ομολογιακό tier 2 π.χ. ύψους 750 εκατ. δεν φθάνει το 2019 θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο Paulson να αφήσει τα ρίσκα στα κεφάλαια πρώτης απώλειας και ας δει ότι η Πειραιώς θα είναι ευκαιρία μετά την νέα αύξηση κεφαλαίου.
Ο Μεγάλου τον κατατάσσουμε πρώτο κυρίως γιατί έτρεξε σε ένα μαραθώνιο με τους χειρότερους όρους αλλά τελικώς η Πειραιώς αποδεικνύεται ισχυρό χαρτί παρά τα προβλήματα που δεν είναι διαφορετικά από των άλλων τραπεζών.
Ο Μαντζούνης έχει κεφαλαιακό πλεονέκτημα αλλά και τον χαμηλότερο coverage ratio NPEs
~  Με όρους απόλυτων επιδόσεων ο Μαντζούνης ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank είναι ο μεγάλος νικητής
Με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 στο 9,1% η Alpha bank στο δυσμενές σενάριο είναι πρώτη και με διαφορά και η επιτυχία αυτή θα πρέπει να αποδοθεί στην διοίκηση, στην έξυπνη προσέγγιση της μεθοδολογίας του stress tests, αλλά και στους γάλλους της Credit Agricole και τα 3 δισεκ. που έδωσαν για την Emporiki πριν χρόνια.
Η Alpha bank ξάφνισε γιατί ενώ είχε τον χαμηλότερο ή χειρότερο δείκτη coverage ratio NPEs δηλαδή δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με προβλέψεις είχε τα περισσότερα και ισχυρότερα κεφάλαια και η ζυγαριά ευνόησε την διοίκηση Μαντζούνη.
Πάντως η Alpha bank είχε και μια δεύτερη αρνητική πρωτιά.
Με όρους δυνητικής απώλειας κεφαλαίου στο δυσμενές σενάριο του stress tests είχε την μεγαλύτερη στον κλάδο.
Σε κάθε περίπτωση Alpha bank και Μαντζούνης είναι πρώτοι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται.
Η Alpha bank δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε κεφαλαιακά….ή πρέπει να κάνει για να ξεφύγει τελείως από τον ανταγωνισμό αλλά και για να εξυγιάνει το δεύτερο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο προβληματικών ανοιγμάτων στο σύστημα;
Η Alpha ξορκίζει σχέδια για κεφαλαιακές ενισχύσεις αλλά δεν θα αποκλείαμε να είναι και η πρώτη τράπεζα που θα αναζητήσει κεφάλαια όχι από ανάγκη…αλλά από δύναμη.
Καραβίας έκανε την έκπληξη σε πολλούς τομείς ειδικά σε αυτούς που δεν φαίνονται
Ο Φωκίων Καραβίας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τα πήγε πολύ καλά στο stress tests.
Το 6,8% δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 στο δυσμενές σενάριο τον αδικεί καθώς εμφανίζει την τράπεζα στην 3η θέση.
Όμως αναλύοντας τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα η Eurobank είχε την μικρότερη δυνητική απώλεια κεφαλαίου στο δυσμενές σενάριο.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι στα συνολικά κεφάλαια η Eurobank βρέθηκε πολύ κοντά στην Alpha bank ναι καλά διαβάσατε και ισοβάθμησε με την Εθνική στον δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1.
Επίσης η Eurobank εμφανίζει τον δεύτερο καλύτερο δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με προβλέψεις coverage ratio NPEs και επίσης είναι η τράπεζα με σταθερότητα κερδοφορίας.
Ο Καραβίας λοιπόν έχει πάει καλά στο stress tests.
Όμως η Eurobank θα πρέπει να μελετήσει ξανά την κεφαλαιακή της διάρθρωση καθώς ο υψηλός συντελεστής DTA της αναβαλλόμενης φορολογίας ως προς τα συνολικά κεφάλαια είναι μια παράμετρος που δεν περνάει απαρατήρητη.
Η Eurobank μόνο εάν εκδώσει ένα ομολογιακό tier 2 ή ένα υβριδικό tier 1 ή εάν τιτλοποιήσει NPEs ή πουλήσει κόκκινα δάνεια ίσως δεν αρκούν.
Το 2019 η τράπεζα θα πρέπει να πει στον Watsa του Fairfax πάμε σε αύξηση για να αυξήσεις το ποσοστό σου στην Eurobank πάνω από 17,8% περίπου…και ο ινδός να μην γκρινιάξει καθόλου.
Φραγκιαδάκης ήρθε δεύτερος ενώ τον περίμενε η αγορά πρώτο
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας αναμενόταν ότι θα ήταν πρώτος στο stress tests κυρίως γιατί διαθέτει τον καλύτερο δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων με προβλέψεις coverage ratio NPEs.
Τα κεφάλαια της Εθνικής μπορεί να μην ενθουσιάζουν αλλά η πολιτική προβλέψεων της τράπεζας είναι η καλύτερη στον κλάδο.
Πιθανότατα ο Φραγκιαδάκης να επλήγη από την μεθοδολογία του stress tests ωστόσο έφθασε να κονταροχτυπιέται με την Eurobank.
Να πάμε λίγα χρόνια πίσω η Εθνική ήθελε να εξαγοράσει την Eurobank.
(Τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι θα δούμε πάλι σενάριο συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank στο μέλλον τα προσπερνάνε ως αδιάφορα).
Ο Φραγκιαδάκης πιθανότατα να επλήγη από την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά η κεφαλαιακή επίδραση δεν ήταν τόσο ακραία από την μη πώληση.
Κατέλαβε την δεύτερη θέση στο stress tests ο Φραγκιαδάκης που σίγουρα είναι επιτυχία αλλά η Εθνική παρουσίασε και τις περισσότερες εκπλήξεις όχι πάντα κατ΄ ανάγκη θετικές στην διαδρομή αυτής της αξιολόγησης του τέστ προσομοίωσης.
Ως προς τα μελλοντικά κεφαλαιακά σχέδια το ΤΧΣ είναι μέτοχος με 40,39% με πλήρη δικαιώματα.
Η Εθνική ή κατά το ορθότερο και η Εθνική χρειάζεται νέα κεφάλαια, χρειάζεται νέα κεφάλαια όπως όλες οι τράπεζες για εξυγίανση και ανάπτυξη.
Η ΤτΕ αναφέρει ότι η πιστωτική επέκταση είναι στάσιμη ακριβώς αυτό συμβαίνει στασιμότητα στα τραπεζικά δάνεια.
Συμπέρασμα
Με όρους αυστηρής επίδοσης πρώτος ο Μαντζούνης, δεύτερος ο Φραγκιαδάκης, τρίτος ο Καραβίας, τέταρτος ο Μεγάλου.
Με όρους δυσκολίας εκκίνησης και εξέλιξης ο Μεγάλου πρώτος, ο Μαντζούνης δεύτερος, ο Φραγκιαδάκης τρίτος και ο Καραβίας τέταρτος.
Με όρους φανερών και κρυφών εκπλήξεων ο Καραβίας πρώτος, ο Μεγάλου δεύτερος, ο Μαντζούνης τρίτος και ο Φραγκιαδάκης τέταρτος.
Πέτρος Λεωτσάκος  www.bankingnews.gr

*** ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! Τέλος στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ φέρνει το Νομοσχέδιο
Οριστική κατάργηση αξιολόγησης εκπαιδευτικών – Τέλος οι σχολικοί σύμβουλοι και τα Κέντρα Διάγνωσης και υποστήριξης ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών
Τέλος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, παρά τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ μόλις λίγες ημέρες πριν για αξιολόγηση.
Με το Σχέδιο Νόμου καταργούνται οι σχολικοί σύμβουλοι, τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.), τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και οι Αθλητικές Ακαδημίες, ενώ δημιουργούνται θέσεις όπως υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού και Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.).
Το Σχέδιο Νόμου με τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει αλλαγές σε όλη τη Διοίκηση της εκπαίδευσης. Ενώ η όποια , αξιολόγηση αφορά μόνο σε στελέχη εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, εξαιρώντας αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Εκτός από την αξιολόγηση που προτείνει ο ΟΟΣα το υπουργείο δεν ευονοεί τις διευρυμένες αρμοδιότητες στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που προτείνει ο Οργανισμός αλλά με το Σχέδιο Νόμου ενισχύεται ο ρόλος του Συλλόγου των Διδασκόντων.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Διδασκόντων θα πρέπει τουλάχιστον τρεις φορές, στην έναρξη, στη μέση και στη λήξη του διδακτικού έτους, να αναλαμβάνει την ευθύνη να προγραμματίζει συλλογικά και να αποτιμά το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο σχολείο. Ο Σύλλογος θα έχει επίσης την ευθύνη να εντοπίζει τα σημεία υπεροχής, τα προβλήματα και τις αδυναμίες που προέκυψαν κατά την υλοποίηση δράσεων και να αποτιμά το συνολικό εκπαιδευτικό έργο, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν, αναδιατυπώνοντας ή/και αναπλαισιώνοντας τους στόχους του αρχικού εκπαιδευτικού προγραμματισμού.
Επίσης προβλέπεται η δημιουργία Κέντρων για τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), στα οποία ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου καταθέτει τον συλλογικό προγραμματισμό του και την αποτίμηση του διδακτικού έργου του.
~  Οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου των Π.Ε.Κ.Ε.Σ, που επιλέγονται από Περιφερειακά Συμβούλια, θα λειτουργούν υποστηρικτικά, παρέχοντας «εργαλεία» στήριξης στον Σύλλογο Διδασκόντων και στο τέλος του διδακτικού έτους θα συντάσσουν εκθέσεις προς κάθε σχολείο για την βελτίωση στους τομείς που χρειάζεται, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις, πρωτοβουλίες και επιμορφώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη νέα σχολική χρονιά.
Επίσης τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), θα συνδράμουν -ως υποστηρικτική και συμβουλευτική δομή- στο έργο των εκπαιδευτικών και στις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:
Επιλογή στελεχών και αξιολόγησή τους. Καθιερώνεται νέο σύστημα επιλογής στελεχών στο οποίο θα λαμβάνονται μεν υπόψη τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, αλλά στην ουσία θα μοριοδοτείται η αρχαιότητα και ειδικά στη διδασκαλία. Οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, θα επιλέγονται με 3ετή θητεία, από Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής στο οποίο προΐσταται πρόεδρος του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Επιλογής θα απαρτίζεται από 7 μέλη και θα προεδρεύει σε αυτό ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.
Συμμετέχουν: ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, δύο μέλη ΔΕΠ (διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό), ένας εκπρόσωπος του υπουργείου (που είναι ένας από τους γενικούς διευθυντές του) και δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. Το σύστημα αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης θα είναι αντίστοιχο ως προς τις γενικές αρχές και τις βασικές ρυθμίσεις με το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
– Κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Καταργείται το ΠΔ 152/2013 για το οποίο το υπουργείο Παιδείας κρίνει ότι «προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων καθώς διαπνέονταν από ανορθολογικές προβλέψεις». Το υπουργείου Παιδείας κρίνει ότι μόνο τα στελέχη της εκπαίδευσης πρέπει να αξιολογούνται και όχι οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και μάλιστα χαρακτηρίζει την αξιολόγηση τους «τιμωρητική».
– Σύλλογοι διδασκόντων. Δίνεται μεγαλύτερη εξουσία σε θέματα διοίκησης στους εκπαιδευτικούς. Οι αρμοδιότητες του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου ενισχύονται, καθώς τουλάχιστον τρεις φορές, στην έναρξη, στη μέση και στη λήξη του διδακτικού έτους, αναλαμβάνει την ευθύνη να προγραμματίζει συλλογικά και να αποτιμά το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο σχολείο. Ο Σύλλογος «εντοπίζει τα σημεία υπεροχής, τα προβλήματα και τις αδυναμίες που προέκυψαν κατά την υλοποίηση δράσεων και αποτιμά το συνολικό εκπαιδευτικό έργο, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν, αναδιατυπώνοντας ή/και αναπλαισιώνοντας τους στόχους του αρχικού εκπαιδευτικού προγραμματισμού»  protothema

*** Συναυλία πιάνου με τον Μάνο Κιτσικόπουλο 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων». Είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Ο φετινός κύκλος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης Πιάνου του Ωδείου.
Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα η τάξη Πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Σήμερα στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, Καλαματιανός πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος, θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τον ευφάνταστο τίτλο «Πιανιστικές Ιστορίες και Μύθοι» / " Piano stories and tales". Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου αριστουργήματα των Σοπέν, Λιστ και Ντεμπισσύ συνομιλούν με συνθέσεις των Άρβο Παρτ και Τσικ Κορέα. Κοινός τόπος: Η ιστορία ή ο μύθος πίσω από τη μουσική. Εμπειρίες και συναισθήματα που έγιναν ήχος. Πιανιστικές ιστορίες που αναβιώνουν, συνθέτοντας έναν καμβά γεμάτο από αντιθέσεις και χρώματα...

*** Συλλογή υπογραφών για τοποθέτηση εμφανούς πινακίδας «Προς Κυπαρισσία» στον κόμβο Τσάκωνας 
Σε συνέχεια των ενεργειών του για την τοποθέτηση μεγαλύτερης και πιο εμφανούς πινακίδας «Προς Κυπαρισσία» στον κόμβο Τσάκωνας στη Ν.Ε.Ο. Αθήνας – Καλαμάτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προβαίνει σχετικά στη συλλογή υπογραφών.
Παρακαλούνται, λοιπόν, όλοι οι κάτοικοι της Τριφυλίας να συμμετάσχουν. Το δε ψήφισμα έχει τίτλο: «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΑΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τοποθέτηση Εμφανούς Πινακίδας "Προς Κυπαρισσία" στον κόμβο Τσάκωνας».

*** Άρχισε η συνάντηση αρχιτεκτόνων στην Καλαμάτα 
Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη σύσκεψη στο πλαίσιο συνάντησης αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με αντικείμενο την από κοινού αρχιτεκτονική προσέγγιση και έκφραση απόψεων σχετικά με την αναδιαμόρφωση κρίσιμων περιοχών της Καλαμάτας.
Στη συνάντηση μετείχαν έξι Γερμανοί αρχιτέκτονες, δύο καθηγήτριες και 7 μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού), τρεις υπάλληλοι του Δήμου και ένας αρχιτέκτονας ελεύθερος επαγγελματίας.
Μετά το καλωσόρισμα έγινε γενική ενημέρωση για το προφίλ της Καλαμάτας, παρουσιάσθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ειδικότερα οι προβλέψεις του που αφορούν στις περιοχές όπου θα εστιάσει η συνάντηση με την ανάπτυξη ιδεών και προτάσεων και ακολούθησε περιήγηση.
Οι συσκέψεις που θα ακολουθήσουν, θα πραγματοποιηθούν στο νέο Δημαρχείο. Οι περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, στην αναδιαμόρφωση των οποίων θα επικεντρωθεί η συνάντηση αρχιτεκτόνων, είναι οι κατωτέρω:
Α. Ζώνη ποταμού Νέδοντα
Νότιο τμήμα ποταμού Νέδοντα (διευθετημένη κοίτη)
Βόρειο τμήμα ποταμού Νέδοντα (ανοικτή κοίτη και παρόχθια ζώνη)
  Β. Περιοχή δυτικής ακτής Καλαμάτας
Από εκβολή Νέδοντα και δυτικά
 Γ. Περιοχή ανατολικής ακτής Καλαμάτας
Μαρίνα - λιμάνι - Ανατολική Παραλία
Ακτή Μικρής Μαντίνειας (παρεμβάσεις στα λιμενικά έργα προστασίας).
Το φόρουμ αρχιτεκτόνων αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή, 27 Απριλίου.

***  Στην Καλαμάτα ο Προκόπης Παυλόπουλος 
Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται την Κυριακή, για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βλασία, προκειμένου να παραστεί την πολυαρχιερατική επιμνημόσυνη ακολουθία για τη  συμπλήρωση 25 ετών από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Γαλλίας κυρού Μελέτιου Καραμπίνη.
Η επιμνημόσυνη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής, ενώ θα ψαλεί και τρισάγιο στην προτομή του Μακαριστού Μητροπολίτη.

*** Υπάρχουν παιδιά και εκτός Καλαμάτας… 
 
Στο Δήμο Καλαμάτας καλό θα είναι να αντιληφθούν ότι παιδιά δεν υπάρχουν μόνο στην πόλη, αλλά και σε άλλα μέρη του.
Το γράφουμε, γιατί -όπως μας είπαν γονείς, μεταξύ άλλων, από την Αιθαία και τον Αντικάλαμο-πριν από καιρό ο Δήμος αποφάσισε να ξηλώσει τις παιδικές χαρές, λέγοντας ότι θα βάλει νέες, τις περίφημες πιστοποιημένες.
Έχει περάσει πολύ καιρός, αλλά τελικά παιδική χαρά δεν μπήκε ποτέ στα παραπάνω σημεία.
Άραγε, σκοπεύει ο Δήμος να τοποθετήσει ξανά όργανα στα χωριά;
Π.Μπ. 
   Υ.Γ.: Πάντως, να σημειωθεί ότι και η κατάσταση στις περισσότερες παιδικές χαρές της πόλης είναι επιεικώς απαράδεκτη, με πόρτες που δεν κλείνουν, σπασμένες περιφράξεις, βρύσες που αγνοούνται κ.λπ.
Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε το «ό,τι δε λύνεται κόβεται» που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει στην παιδική χαρά στον Άγιο Ιωάννη (νότια της ΔΕΥΑΚ) και την οποία τελικά κατάργησε. 

*** Θεατρικός Εργαστήρι Μεσσήνης: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» από την Παρασκευή 
Αυλαία ανοίγει και πάλι το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης με τη θεατρική παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Μ. Ρέππα και Α. Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία της Όλγας Αλεξανδροπούλου.
Το έργο ξεδιπλώνει το «δράμα» ενός νεόπλουτου ζευγαριού, της Πένης και του Λυκούργου, που ανακαλύπτουν σοκαρισμένοι ότι ο γαμπρός που τους φέρνει η μοναχοκόρη τους Λίζα από το Λονδίνο, ο Άλφρεντ, είναι ωραίος, ευγενικός και… Αλβανός! Το γεγονός αναστατώνει όλους τους συγγενείς. Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, αποδομένη εξαιρετικά από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του ΘΕΜ.
Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή, 27 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεσσήνης « Στρ. Αθαν. Δασκαρόλης», 2ος όροφος (αίθουσα ΘΕΜ), Παπαφλέσσα 3 – Μεσσήνη.
Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή – 9.30 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή- 9.00 μ.μ.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στα τηλ: 6974723515 & 6970448068
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Όλγα Αλεξανδροπούλου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Όλγα Αλεξανδροπούλου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ρουμπίνη Ξυνού
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: Όλγα Αλεξανδροπούλου
ΣΚΙΤΣΟ ΑΦΙΣΑΣ: Ηλίας Παναγιωτόπουλος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Όλγα Αλεξανδροπούλου, Ηλίας Παρθένιος
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Βίκη Οικονομοπούλου
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Ελευθερία Λαγού, Τζοάννα Σκιαδά
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ – ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Αγγελική Ιντζέμπελη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Βασίλης Λαγός
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Ιωάννα Λαμπροπούλου, Κατερίνα Τζώρτζη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Νικήτας Κότσιαρης
 ΠΑΙΖΟΥΝ
•ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΚΑ (ΚΛΑΜΠΕΤΑ)
•ΟΒΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ)
•ΚΟΣΤΡΙΒΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΝ )
•ΚΟΥΣΤΑΛΟΥΠΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΜΙΡΕΛΑ (ΠΕΝΥ)
•ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΠΩΛΙΝΑ)
•ΛΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΝΙΚΗΤΑΣ )
•ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΛΦΡΕΝΤ )
•ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ)
•ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΛΙΖΑ)

***  Ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η 5η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας 
Η διοργάνωση της 5ης Λευκής Νύχτας στην Κυπαρισσία το Σάββατο 26 Μαΐου (τριήμερο Αγίου Πνεύματος) ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς:
-Πάνω από 6 μουσικά σχήματα θα τοποθετηθούν σε διάφορα κομβικά σημεία της πόλης
-Θεατρικά και χορευτικά δρώμενα θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες
-Οι επαγγελματίες προετοιμάζουν τις δικές τους εκπλήξεις
-Το ενδιαφέρον του κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας για τη βραδιά αυτή συνεχώς αυξάνεται
-Διαφημιστικά φυλλάδια, μπάνερ και αφίσες είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν, περιμένοντας τους τελευταίους διαφημιζόμενους χορηγούς
-Η διαφημιστική καμπάνια θα περιλαμβάνει ηχητικά και τηλεοπτικά σποτ σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής και εθνικής εμβέλειας και προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Όπως αναφέρεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης στηρίζεται στη διαφήμιση και στην προβολή, οι οποίες θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα τονώσουν την τοπική οικονομία. Γίνετε χορηγοί και διαφημιστείτε μέσω της διαφημιστικής καμπάνιας της 5ης Λευκής Νύχτας στην Κυπαρισσία, επιλέγοντας το ανάλογο ποσό που επιθυμείτε για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας στο αντίστοιχο πλαίσιο της κεντρικής αφίσας, μπάνερ, διαφημιστικών φυλλαδίων, κ.τ.λ. (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τερζής Δημήτρης: 6970 015 033, Μπούκαλης Νικόλαος: 6944 514 652, Χηνόπουλος Σπυρίδων: 6948 046 040 και Παναγιωτόπουλος Άρης: 6947 322 767».

*** Γιόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο αναβιώνοντας για 12η συνεχή χρονιά τα «Λελώνεια» 
Λαμπρή γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία χθες στη μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου και στα Φιλιατρά αναβίωσαν για δωδέκατη συνεχή χρονιά τα «Λελώνεια»! Πρόκειται για ιππική παρουσίαση που είναι αφιερωμένη στο Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη, από το επώνυμο του οποίου πήραν την ονομασία τους οι εκδηλώσεις και οι αγώνες που τελούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Την ιππική παρουσίαση και τις εορταστικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές τελετές, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, διοργάνωσαν ο Δήμος Τριφυλίας, ο Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, στην ενορία του οποίου υπάγεται το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Την Κυριακή το απόγευμα στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον ιερέα – εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, Διονύσιο Καλογερόπουλο.
Μετά την Απόλυση έφιπποι από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας έκαναν περιφορά της Σημαίας του Αγίου Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών με κατάληξη, πάλι, στο ξωκλήσι.
Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Φιλιατρών συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου, ενώ ακολούθως διεξήχθη ιππική παρουσίαση με συμμετοχή αλόγων από την ευρύτερη περιοχή. Για το ιστορικό των αγώνων και την ανδρεία και αυτοθυσία του Πανάγου Λελώνη στα χρόνια του τούρκικης σκλαβιάς μίλησε ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών, Γιάννης Σάκκουλας.
Συγκλονιστική ήταν νωρίτερα η ομιλία του εφημέριου του Ι.Ν. τόσο για την ιστορία του ναού όσο και για τον ήρωα Πανάγο Λελώνη, καθώς και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης στην Τουρκία.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.
Καημός, πάντως, και μαράζι του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αλλά και όλων των Φιλιατρινών, είναι, επιτέλους, να έρθει η στιγμή που η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας θα ανταποκριθεί στην ευγενική παράκληση σύμπασας της πόλης για τη διαμόρφωση και ανάπλαση της μεγάλης πλατείας του ιστορικού ναού.
Σημειώνεται ότι πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχε στις θρησκευτικές τελετές και παρακολούθησε τα «Λελώνεια». Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Φιλιατρών Αναστάσιο Πούλο, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαργαλιάνων Γιάννη Κατσούλα, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπο Καναλουπίτη, το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέα Στεργιόπουλο και τον εορτάζοντα τοπικό σύμβουλο Γιώργο Κωτσάκη.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

 *** Μαγική βραδιά πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο 
«Δεν περίμενα να αισθανθώ τόσο καλά απόψε. Δε θα το έκανα αν δε με πίεζε ο Στάθης Γυφτάκης» και για τα 33 χρόνια συνεργασίας με το Δημοτικό Ωδείο «Μου αρέσει η Καλαμάτα, νομίζω είναι η ιδανική πόλη, από κάθε άποψη». Αυτά πρόλαβε να μας πει η Νέλλη Σεμιτέκολο πριν «πνιγεί» στις αγκαλιές και τα φιλιά φίλων, συνεργατών και μαθητών της, κάποιοι εκ των οποίων είχαν έρθει ειδικά από την Αθήνα για τη βραδιά για την προχθεσινή της συναυλία. Είχε προηγηθεί το θερμό χειροκρότημα και τα απλόχερα συγχαρητήρια του κοινού που γέμισε το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, τιμώντας με την παρουσία του τη διακεκριμένη μουσικό και καθηγήτρια πιάνου. Η ίδια είχε φροντίσει να «αποζημιώσει» τους παρευρισκομένους με ένα υψηλού επιπέδου ρεσιτάλ, αποδίδοντας απαιτητικά κλασσικά κομμάτια, με μεγάλη ζωντάνια και αφοσίωση, κάνοντας κατάθεση ψυχής πάνω στα πλήκτρα.
Συγκεκριμένα, η Νέλλη Σεμιτέκολο έπαιξε στο πιάνο που δέσποζε στην άδεια κατά τ’ άλλα σκηνή τα έργα των Brahms Capriccio και Intermezzo, του Beetoven Apassionata, Allegro assai, Andante con moto, Allegro ma non troppo-presto, Scriabin οκτώ από τα 24 πρελούδια (νο1, νο2, νο3, νο4, νο5, νο6, νο8, νο14) και Prokofiev Vision Fugitive (δέκα από τα 20 «Φευγαλέα Οράματα»: νo1, νo2, νo3, νο4, νο6, νο10, νο11, νο16, νο17, νο18), καθώς και τη Σονάτα νο3.
Η βραδιά διεξήχθη στο πλαίσιο της «Άνοιξης των Πλήκτρων» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που είναι εξ ολοκλήρου φέτος αφιερωμένη στην Νέλλη Σεμιτέκολο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 5η χρονιά, στηρίζεται από τη «Φάρις» και το Δήμο και χρηματοδοτείται την τελευταία 2ετία από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία δωρεάν εισόδου και συμμετοχής κοινού που δεν έχει άμεση επαφή με τη μουσική.
Χ.Ε. 
Με Κιτσικόπουλο συνεχίζεταιαύριο η «Άνοιξη των Πλήκτρων»
Ο πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα που
διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις» με τον τίτλο «Άνοιξη των Πλήκτρων» θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Ο φετινός κύκλος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης Πιάνου του Ωδείου.
Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα η τάξη Πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Αύριο Τετάρτη, 25 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρα 21.00, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, Καλαματιανός πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος, θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τον ευφάνταστο τίτλο: «Πιανιστικές Ιστορίες και Μύθοι» / " Piano stories and tales". Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου αριστουργήματα των Σοπέν, Λιστ και Ντεμπισσύ συνομιλούν με συνθέσεις των Άρβο Παρτ και Τσικ Κορέα.
Κοινός τόπος: Η ιστορία ή ο μύθος πίσω από τη μουσική. Εμπειρίες και συναισθήματα που έγιναν ήχος. Πιανιστικές ιστορίες που αναβιώνουν, συνθέτοντας έναν καμβά γεμάτο από αντιθέσεις και χρώματα...

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***Για τους 3ους αγώνες  Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 :
ΚΙΜΚΙ -ΤΣΣΚΑ 79-73 , (44-42) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-15 , 27-27,  16-15 , 19-16 .- ^
ΡΕΑΛ Μ. -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   81-74 , (40-34).-^
Τα  δεκάλεπτα :17-17 , 23-17 , 17-19 , 24-21 .- ^
Η ΡΕΑΛ Μ.  έκανε το 2-1  .-
Η  ΚΙΜΚΙ έκανε το 1-2 .-

*** ΧΘΕΣ , Για τους 3ους αγώνες Τρίτη 24-04-2018 :
~ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-60,  (47-36).-^
Τα  δεκάλεπτα : 21-19 , 26-17 , 20-14  , 13-10 .- ^
~ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   88-83  , (47-38).- ^
Τα  δεκάλεπτα19-20 , 28-18 , 20-28  , 21-17 .-^
Η  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΈΚΑΝΕ ΤΟ 2-1 .-
Η  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  ΈΚΑΝΕ ΤΟ 1-2 .-

*** 18ο Γύρος Καλαμάτας: Το Σάββατο η μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης με ρεκόρ συμμετοχών 
Με τον πήχη των συμμετοχών, από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, να έχει ήδη υπερβεί κάθε προηγούμενο καθώς μέχρι χθες οι εγγραφές ξεπερνούσαν τις 1100 και με την ευχή να σπάσουν και τα αγωνιστικά ρεκόρ που κρατάνε στους άνδρες από το 2014 (32’36’’ Καραβίδας-ΑΕΚ) και στις γυναίκες από το 2015 (38’55’’ Δαγκλή-Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 28 Απριλίου ο 18ος Γύρος Καλαμάτας από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Με επίκεντρο την κεντρική πλατεία η μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με το δυναμικό βάδισμα και στις 6.30 δοθεί η εκκίνηση για τον κυρίως αγώνα των 10 χλμ. (μέχρι το Φιλοξένια και αναστροφή), ενώ 5 λεπτά μετά θα στηθούν στην αφετηρία εκατοντάδες παιδιά και γονείς για την μικρή διαδρομή των 2 χλμ.
Μέχρι αύριο Πέμπτη θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικές εγγραφές στο sdym.gr για τα 10 χλμ. ενώ την ημέρα του αγώνα από τις 11 το πρωί θα λειτουργεί γραμματεία στην κεντρική πλατεία για παραλαβή των αριθμών και για τις δύο διαδρομές.
Για τον 18ο Γύρο Καλαμάτας μίλησαν χθες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εκπρόσωποι των διοργανωτών.  Με «οικοδέσποινα» την περιφερειακή σύμβουλο, Αντωνία Μπούζα, από πλευράς ΣΔΥΜ τους Χρήστο Μπένο (πρόεδρος), Θύμιο Αλεξόπουλο (αντιπρόεδρο-υπεύθυνο εθελοντών), Βαγγέλη Σιδερέα (γραμματέα), παρόντα τον διευθυντή των αγώνων και τέως πρόεδρο Αλέξη Ζάννη, καθώς και εκ μέρους των «Σαμαρειτών» του Ερυθρού Σταυρού τον Εμμανουήλ Σηφογιωργάκη.
Μπένος: Για πρώτη φορά λαϊκός αγώνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου και της ΓΓΑ
Ο Χρήστος Μπένος ξεκίνησε την ομιλία του, ανακοινώνοντας την ξεχωριστή «σφραγίδα» που απέκτησε φέτος ο αγώνας, τονίζοντας αναλυτικότερα:
«Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο γεγονός  του συλλόγου μας, της πόλης, του νομού, της Πελοποννήσου γενικότερα, πριν από τη μεγάλη στιγμή του δρομικού κινήματος. Στις 28 Απριλίου έχουμε τον 18ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας και η στιγμή είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα ένας μαζικός λαϊκός αγώνας τίθεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το γεγονός αυτό δίνει μια ξεχωριστή οντότητα, ένα διαφορετικό στίγμα και μια διαφορετική ταυτότητα στον αγώνα μας, αναγνωρίζοντας τις αξίες και την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος τα τελευταία 30 χρόνια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε, το 1985.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Βασιλειάδη, αλλά και τον συναθλητή μας, μέλος του Συλλόγου και Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κωνσταντινέα, ο οποίος κατάφερε και έπεισε το υπουργείο για το μέγεθος, την αξία του αγώνα, για το δρομικό κίνημα, μέσα στο οποίο παλεύουμε όλοι μας και προσπαθούμε να το αναπτύξουμε ολοένα και περισσότερο στην πόλη που αγαπάμε.
Φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε σαν Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που διαχρονικά είναι μαζί μας και στηρίζει τον αγώνα.
Τέλος, θέλουμε να ζητήσουμε την ανοχή και την υπομονή του κόσμου και των οδηγών, γιατί οι συμμετοχές έχουν περάσει κάθε όριο -1100 μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης- ενώ πέρυσι έτρεξαν 986 αθλητές στον μεγάλο αγώνα των 10 χλμ. και στο δυναμικό βάδισμα. Η κυκλοφορία θα διακόπτεται, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας, τμηματικά. Ας καθίσει στην άκρη  ο κόσμος και ας χειροκροτήσει την προσπάθεια όλων των αθλητών. Είναι η ώρα και η στιγμή για όλους μας να ξεφύγουμε από το σύννεφο μελαγχολίας που έχουμε εδώ και 8 χρόνια στην πατρίδα μας και να δούμε μέσα από το δρομικό κίνημα και μέσα από το τρέξιμο λίγο καλύτερα τα πράγματα με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.
Φέτος ο αγώνας «παίζεται» πανελληνίως, από την ΕΡΤ και από την NOVA, και πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη επιτυχία. Σας καλούμε όλους το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ.
Βαγγέλης Σιδερέας: Μια υπέροχη διαδρομή στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας
Ο Βαγγέλης Σιδερέας επεσήμανε ότι ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας και συμπλήρωσε: «Στην καρδιά της Άνοιξης, σε μια υπέροχη διαδρομή, στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδος γίνεται αυτός ο αγώνας και καλούμε και τον κόσμο που δεν θα τρέξει να βγει από το σπίτι του, να χειροκροτήσει τους αθλητές και να τους δώσει δύναμη στην προσπάθειά τους.
Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΓΓΑ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Δρομέων Υγείας, για την στήριξή τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης, τον Δήμο Καλαμάτας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Ορειβατικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Ξαναρχίζω».
Αντωνία Μπούζα: Ενεργή συμπαράσταση σε διοργανώσεις που προωθούν τις αξίες του αθλητισμού
Από την πλευρά της η Αντωνία Μπούζα «εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, ο οποίος όπως γνωρίζετε έχει αναλάβει και την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας»  διαβεβαίωσε πως «για μια ακόμη φορά στεκόμαστε ενεργά δίπλα  (με την Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει παράλληλα και την σχετική δαπάνη) στην αθλητική διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, συνδιοργανώνοντας τον 18ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.
Σαν αυτοδιοίκηση πιστεύουμε πάρα πολύ στις αξίες του αθλητισμού, πιστεύουμε στον εθελοντισμό και γενικότερα στις αξίες που βοηθούν στην ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας, στη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος, του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, καθώς και στην ευγενή άμιλλα μέσω των αθλητικών ιδεωδών. Συγχρόνως μέσω της ήπιας άσκησης είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η φυσική κατάσταση και η υγεία μας», ανέφερε η κα Μπούζα, ενώ τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται «σε ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο της Καλαμάτας, στην παραλιακή ζώνη» και το γεγονός ότι αυτή είναι αφιερωμένη στο Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών-Ναυαγοσωστών τιμώντας έτσι  εν γένει τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.
«Όλοι μαζί, λοιπόν, το Σάββατο να τρέξουμε για την υγεία μας, αλλά και να χαρούμε την όμορφη Καλαμάτα» έδωσε το σύνθημα η κα Μπούζα.
Θύμιος Αλεξόπουλος: Όλοι μαζί να δώσουμε μια όμορφη εικόνα
Ο Θύμιος Αλεξόπουλος συμπλήρωσε:  «Ένα τέτοιο γεγονός για την πόλη μας προϋποθέτει μια πάρα πολύ καλή οργάνωση και η βάση της οργάνωσης ξεκινάει από τους εθελοντές οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία και το Λιμεναρχείο, θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια των αθλητών και θα προσπαθήσουν όσο γίνεται να βοηθήσουν περισσότερο, αλλά και να δώσουν μια πάρα πολύ όμορφη εικόνα προς τα έξω. Οπότε η συνεργασία των εθελοντών μαζί και με τους θεατές –τους οποίους καλούμε να βγουν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους αθλητές γιατί θα αισθανθούν κι αυτοί κάτι ιδιαίτερο όταν θα νοιώθουν το ευχαριστώ των συμμετεχόντων που θα αγγίζει την καρδιά τους- , όλες αυτές οι ομάδες  όταν μπλέξουν μαζί θα βγει μια πολύ όμορφη εικόνα της πόλης μας».
Δέκα χρόνια στο πλευρό του αγώνα οι Σαμαρείτες
Τέλος, ο Εμμανουήλ Σηφογιωργάκης εκπροσωπώντας τους Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας «για την τιμή που μας κάνει, αφιερώνοντάς μας τον 18ο αγώνα δρόμου» και ενημέρωσε ότι «Είναι η 10η χρονιά που συμμετέχουμε καλύπτοντας υγειονομικά την εκδήλωση . Θα υπάρχουν σταθμοί πρώτων βοηθειών σε όλο το μήκος της διαδρομής». Επ’ ευκαιρίας ο ίδιος κάλεσε όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στο Σώμα υποβάλλοντας (καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους) την ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην σελίδα samarites.gr
Ο κ. Σηφογιωργάκης «έκλεισε» ευχόμενος λιγότερα ατυχήματα και καλή επιτυχία στο έργο του ΣΔΥΜ και στον αγώνα του Σαββάτου.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Παναθηναϊκός: Η βελγική δικαιοσύνη ερευνά τον Πιεμπονγκσάντ για απάτη Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ που θέλει τον Παναθηναϊκό κατηγορείται πως αποτελεί… βιτρίνα της Μουσκρόν και πως πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι οι Ζάχαβι και Ραμαντάνι

~ Δικαστική έρευνα εις βάρος της βελγικής Μουσκρόν και του Ταϊλανδού επιχειρηματία Παϊρότζ Πιεμπνγκσάντ, ο οποίος ενδιαφέρεται για την αγορά του Παναθηναϊκού, ξεκινά η βελγική δικαιοσύνη, έπειτα από καταγγελία της ποδοσφαιρικής ομάδας Μαλίν.

***  Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής στη Football League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Ακόμη ένα βήμα για την επιστροφή του στη Super League έκανε ο Άρης, καθώς νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Football League και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.Τα τέρματα των Θεσσαλονικέων σημείωσαν οι Διαμαντόπουλος (22΄, 72΄) και Πλατέλλας (52΄).Στο μεταξύ, νικηφόρα συνέχισε και η Παναχαϊκή τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Οι Αχαιοί επιβλήθηκαν 2-0 της ΑΕ Καραϊσκάκης, χάρη στα τέρματα των Κυνηγόπουλου (2΄) και Μασούρα (17΄).
Βέροια-Καλλιθέα 0-3 (α.α.)
Αχαρναϊκός-Εργοτέλης 0-3 (α.α.)
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΟΧ/Κισσαμικός 3-3
Πανσερραϊκός-Αιγινιακός 1-2
Δόξα Δράμας-Απόλλων Πόντου 3-1
Σπάρτη-Τρίκαλα 1-0
Άρης-Απόλλων Λάρισας 3-0
Παναχαϊκή-ΑΕ Καραϊσκάκης 2-0
ΟΦΗ-Παναιγιάλειος 26/4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
1. Άρης 67
2. ΟΦΗ 65 -27αγ.
3. Παναχαϊκή 57
4. ΑΟΧ/Κισσαμικός 51
5. Δόξα Δράμας 47
6. Τρίκαλα 45
7. Απόλλων Πόντου 44
8. Απόλλων Λάρισας 43
. ΑΕ Καραϊσκάκης 43
10. Σπάρτη 38
11. Εργοτέλης 36
12. Αναγέννηση Καρδίτσας 35
. Αιγινιακός 35
14. Πανσερραϊκός 28
15. Παναιγιάλειος 24 -27αγ.
16. Καλλιθέα 22
17. Βέροια –
18. Αχαρναϊκός –
* Ο Αχαρναϊκός και η Βέροια έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

***  Παναθηναϊκός: Χαμός στην εκδίκαση της υπόθεσης του Βέμερ Άναψαν τα αίματα στην εκδίκαση του αιτήματος του Παναθηναϊκού για αναστολή της αφαίρεσης βαθμών για την υπόθεση του Βέμερ. Μέχρι αύριο η απόφαση
~  Σε πάρα πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα εκδικάστηκε την Τετάρτη (25/04) από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναστολή της αφαίρεσης βαθμών από την ομάδα, λόγω των οφειλών στον Γενς Βέμερ.
Οι τόνοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανέβηκαν επικίνδυνα και από τις δύο πλευρές και, παρά την προσπάθεια της έδρας για να βρεθεί συμβιβαστική λύση, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, ρωτήθηκε από την έδρα τι ποσό μπορεί να δώσει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, με τον παλαίμαχο άσο του «τριφυλλιού» να απαντά «80-100.000 ευρώ». Η πλευρά του Βέμερ δεν το δέχτηκε, ενώ, μάλιστα, ο δικηγόρος του πρώην παίκτη του «τριφυλλιού», Πάρις Ατλαμάζογλου, ζήτησε από το δικαστήριο να καταβληθούν από τον Παναθηναϊκό και οι τόκοι υπερημερίας, αίτημα που δεν αποδέχτηκαν οι «πράσινοι». 
Το παρόν στη διαδικασία έδωσε και ο νομικός εκπρόσωπος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, ο οποίος ζήτησε να εκδοθεί μία σαφής απόφαση.
Η απόφαση, μετά από αίτημα του Παναθηναϊκού, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ίσως και αύριο (26/04).

*** Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Κιέβου .-
Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Μαρτίνεζ, Μίλερ, Ροντρίγκες, Ρόμπεν, Ριμπερί, ΛεβαντόφσκιΡεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο, Βάσκεθ, Ρονάλντο
ΧΘΕΣ , ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ -ΡΟΜΑ 5-2 (1ος αγώνας)

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018
: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_13.html .- 
 

~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14   Απριλίου 2018 
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  15 -04-2018 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_14.html .-  

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 16  Απριλίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 17 Απριλίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_17.html .- 

~ **Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~* ΑΓΙΟΣ -ΟΣΙΟΣ Αγιορείτης μοναχός -Παναγούδας ΠΑΪΣΙΟΣ . Πέμπτη  19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  19  Απριλίου 2018  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_18.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_19.html .- 
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 21 Απριλίου 2018 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-
~**
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή των Μυροφόρων  22 Απριλίου 2018
:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/   .-  

~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 23 Απριλίου  2018
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
 ~ **Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 24  Απριλίου 2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_23.html .-        

~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   ..υγεία από το Α-Ω .
 Τρίτη 24 Απριλίου 2018
   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html  .-

 ~** 
                                                                                                  
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου