Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....
~


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~ Τιμιότης , σημαίνει Αλήθεια στη Σκέψη , Αλήθεια στο Λόγια , Αλήθεια στις Πράξεις ....   
Ο  'Ανθρωπος έχει τρεις μορφές , ή είναι σκουλήκι και σέρνεται , ή ΄σαλίγκαρος και γλύφει ή αετός και δεν πιάνεται  ...~
22 Απριλίου
Αποστόλου (Ο΄) Ναθαναήλ (1). Θεοχάρους και Αποστόλου οσίων των εν Άρτη. Νεάρχου. Οσίου Θεοδώρου του Συκεώτου (2), επισκόπου Αναστασιουπόλεως (†613).
(1) Ο άγιος Ναθαναήλ καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας όπου ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο του θαύμα. Ήταν στενός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος και του ανήγγειλε την υλοποίηση της προφητείας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια έγινε ένας εκ των 12 Αποστόλων για τον οποίο ο Κύριος έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας:« Ιδέ αληθής Ισραηλίτης, εν ω δόλη ουκ έστιν». Μετά την ανάληψη του Κυρίου ο Ναθαναήλ εξετέλεσε και αυτή την ανατεθείσα αποστολή της διάδοσης του Ευαγγελίου.
(2) Ο όσιος Θεόδωρος καταγόταν από το χωριό Συκεόν της Γαλατίας και έζησε στα χρόνια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ήταν καρπός μίας αμαρτωλής σχέσης μεταξύ μίας νεαρής ονόματι Μαρίας και κάποιου βασιλικού ταχυδρόμου ονόματι Κοσμά. Όμως ο πατέρας του γρήγορα τον εγκατέλειψε. Αντίθετα η μητέρα του μετανοηθείσα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδείχθηκε συνετή και αφοσιώθηκε με όλη της την ψυχή στην ανατροφή του παιδιού της, ανατρέφοντάς τον «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Και ο Θεόδωρος αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τις μητρικές προσδοκίες. Σε νεαρή ηλικία εκάρη μοναχός και αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Για τα πλούσια πνευματικά και διοικητικά του τάλαντα εξελέγη ομόφωνα Επίσκοπος Αναστασιουπόλεως. Από τη θέση αυτή ο Θεόδωρος ξεδίπλωσε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν, αναδειχθείς σε μέγα διδάσκαλο κλήρου και λαού. Συμβούλευε, νουθετούσε, ενθάρρυνε, βοηθούσε και ευεργετούσε τούς πάντες ανεξαιρέτως. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, ώστε πολλοί άρχοντες έφθαναν στην έδρα της Επισκοπής του για να λάβουν τις πνευματικές οδηγίες του. Έλαβε δε από τον Πανάγαθο Θεό το χάρισμα να απαλλάσσει από τα ακάθαρτα πνεύματα. Παρέδωσε ειρηνικά την αγία ψυχή του στον ιερώνυμο χορό των Αγίων και Δικαίων της πίστεώς μας.   ~ 
Σήμερα 22/04/2017 εορτάζουν:
Όσιος Θεόδωρος ο Συκεώτης επίσκοπος Αναστασιουπόλεως, Άγιος Ναθαναήλ ο Απόστολος, Άγιος Νέαρχος, Σύναξη των Οσίων Κολλυβάδων Πατέρων, των εκ του Αγιωνύμου Άθωνος ορμωμένων
~

Ο Γέροντας σε μια νέα γυναίκα είπε. Εσύ για την αγάπη που έδειξες στην κατάκοιτη μητέρα σου έκανες πολύ καλά. Ο Θεός Σου τα συγχώρησε όλα.
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~   Ἐκ σπάργανων ἐπλήσθης τῆς θείας χάριτος, καὶ τῷ Θεῷ ἀνετέθης ὡς Σαμουὴλ ὁ κλεινός, τὴν ὑπέρτιμον στολὴν Πάτερ κληρούμενος, ὅθεν θαυμάτων αὐτουργός, καὶ Χριστοῦ μυσταγωγός, Θεόδωρε ἀνεδείχθης, θεοδωρήτως ἐκλάμπων, τᾶς ψυχοτρόφους δωρεᾶς τοὶς πιστοίς.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Συκεώτου Επισκόπου Αναστασιουπόλεως - 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/RQZe1oSJdJE .-

~
~**  Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος:
Η διαδρομή και τα θαύματά του...

~ Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος: Εορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα-ΑΥΡΙΟ 23 Απριλίου και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τιμάται η μνήμη του.
Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται στις 23 του Απρίλη. Εάν όμως το Πάσχα πέφτει μετά τις 23 Απρίλη, τότε εορτάζεται την επόμενη μέρα του Πάσχα (Δευτέρα της Δικαινησίμου).
Ο Αγ. Γεώργιος είναι πολιούχος: Γερακαρού Θεσσαλονίκης, Εράτυρα Κοζάνης, Βεύη Φλώρινας, Σουφλί, Γουμένισσα Κιλκίς, Νεμέα, Νεάπολη Ηλείας, Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, Μελίσσια Αττικής, Καματερό Αττικής..... Ι.Μ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ(Βουλγαρικό) Αγίου Όρους , Ι.Κ. Αγίου Γεωργίου (Καρτσωναίϊκα) ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ στο Άγιον Όρος ... και  Ι. Μονή Ξενοφώντος (Άγιον Όρος) ....
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ
Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς. Ο πατέρας του, μάλιστα, πέθανε μαρτυρικά για το Χριστό όταν ο Γεώργιος ήταν δέκα χρονών. Η μητέρα του τότε τον πήρε μαζί της στην πατρίδα της την Παλαιστίνη, όπου είχε και τα κτήματα της. Όταν έγινε 18 χρονών, στρατεύθηκε στο ρωμαϊκό στρατό. Αν και νέος στην ηλικία, διεκπεραίωνε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τέλεια. Όλοι τον θαύμαζαν για το παράστημα του. Γι’ αυτό, γρήγορα τον προήγαγαν σε ανώτερα αξιώματα και του έδωσαν τον τίτλο του κόμη και ο Διοκλητιανός τον εκτιμούσε πολύ.
Ομολογητής
Από την εποχή του αυτοκράτορα Δεκίου μέχρι την εποχή που ανέβηκε στον θρόνο ο Διοκλητιανός, το 283 μ.χ., η Χριστιανική Εκκλησία μεγάλωσε πάρα πολύ, γιατί επικρατούσε ειρήνη. Οι Χριστιανοί πήραν πολλές δημόσιες θέσεις, έκτισαν πολλούς και μεγάλους ναούς, διάφορα σχολεία και οργάνωσαν την διοίκηση και τη διαχείριση των εκκλησιών και της φιλανθρωπίας.
Ο Διοκλητιανός αρχικά εργάστηκε για την οργάνωση του κράτους του. Προσέλαβε στρατηγούς για βοηθούς του που τους ονόμασε αυτοκράτορες και Καίσσαρες κι αφού πέτυχε να υποτάξει τους εχθρούς του κράτους και να σταθεροποιήσει τα σύνορα του, στράφηκε στα εσωτερικά ζητήματα. Δυστυχώς, στράφηκε εναντίον της Χριστιανικής Θρησκείας για να ανορθώσει την ειδωλολατρία.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, κάλεσε τους βοηθούς του Καίσσαρες το 303 μ.χ. και τους στρατηγούς στην πρωτεύουσα του ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους σε τρεις γενικές συγκεντρώσεις. Ανάμεσα τους βρισκότανε και ο 28χρονος Γεώργιος, που διακρίθηκε πολλές φορές στους πολέμους.
Συγκεντρώθηκαν λοιπόν όλοι, για να πάρουν αποφάσεις για την εξόντωση και τον αφανισμό της Χριστιανικής πίστης. Πρώτος μίλησε ο Διοκλητιανός και επέβαλε σε όλους ν’ αναλάβουν τον εξοντωτικό αγώνα εναντίον του Χριστιανισμού. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, για να εξαλείψουν την Χριστιανική Θρησκεία από το Ρωμαϊκό κράτος. Τότε ο γενναίος Γεώργιος σηκώθηκε και είπε: «Γιατί, βασιλιά και άρχοντες, θέλετε να χυθεί αίμα δίκαιο και άγιο και να εξαναγκάσετε τους Χριστιανούς να προσκυνούν και να λατρεύουν τα είδωλα»; Και διακήρυξε την αλήθεια της Χριστιανικής Θρησκείας και την Θεότητα του Χριστού.
Μόλις τέλειωσε, όλοι συγχυστήκανε μ’ αυτή την ομολογία του και προσπάθησαν να τον πείσουν να μετανοήσει, για όσα είπε, καταπραΰνοντας έτσι και τον Διοκλητιανό. Αλλά ο Γεώργιος ήταν σταθερός και με θάρρος διακήρυσσε την Χριστιανική του πίστη.
Στη φυλακή
Οργισμένος ο Διοκλητιανός διέταξε να τον κλείσουν στην φυλακή κα να του περισφίγξουν τα πόδια στο ξύλο και αφού τον ξαπλώσουν ανάσκελα, να βάλουν πάνω στο στήθος του μεγάλη και βαριά πέτρα.
Το άλλο πρωί ο Διοκλητιανός διέταξε να του παρουσιάσουν τον Γεώργιο για να τον ανακρίνει .
Και πάλι αυτός έμεινε ακλόνητος στην ομολογία του και παρ’ όλες τις κολακείες και τις υποσχέσεις του αυτοκράτορα διακήρυττε την πίστη του και μιλούσε για τους ουράνιους θησαυρούς. Ο Διοκλητιανός οργίστηκε από τα λόγια του και διέταξε τους δήμιους να δέσουν τον Άγιο σε ένα μεγάλο τροχό για να κομματιαστεί το σώμα του.
Μάλιστα ειρωνεύτηκε την ανδρεία του Αγίου και τον κάλεσε να προσκυνήσει τα είδωλα. Ο Γεώργιος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωνε να δοκιμαστεί και δέχτηκε με ευχαρίστησε να υποστεί το φοβερό αυτό μαρτύριο, που χώριζε σε μικρά λεπτά κομμάτια ολόκληρο το σώμα του, επειδή γύρω γύρω από τον τροχό υπήρχαν μπηγμένα κοφτερά σίδερα, που μοιάζανε με μαχαίρια. Πραγματικά μόλις ο τροχός κινήθηκε τα κοφτερά σίδερα άρχισαν να κόβουν το σώμα του. Τότε ακούστηκε μια φωνή από τον ουρανό που έλεγε : «Μη φοβάσαι, Γεώργιε, γιατί εγώ είμαι μαζί σου» και αμέσως ένας άγγελος ελευθέρωσε τον Άγιο, λύνοντας τον από τον τροχό και θεραπεύτηκε όλο το καταπληγωμένο σώμα του.
Ο Γεώργιος αφού απέκτησε το θαυμάσιο παράστημά του, με όψη αγγελική, παρουσιάστηκε στον Διοκλητιανό που είχε πάει με άλλους να κάνει θυσία. Μόλις τον είδαν έμειναν όλοι έκθαμβοι και απορημένοι. Μερικοί δε ισχυριζόντουσαν ότι είναι κάποιος που του μοιάζει και άλλοι ότι είναι φάντασμα.
Καθώς όμως σχολιάζανε το γεγονός, εμφανίστηκαν μπροστά στον βασιλιά δύο από τους αξιωματικούς του, ο Πρωτολέ οντας και ο Ανατόλιος (βλέπε 23 Απριλίου) με χίλιους στρατιώτες και ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό. Ο Διοκλητιανός θύμωσε τόσο που έγινε έξαλλος και διέταξε να τους σκοτώσουν, πράγμα που έγινε αμέσως.
Έπειτα διέταξε να γεμίσουν αμέσως ένα λάκκο με ασβέστη και νερό και αφού ρίξουν μέσα τον Γεώργιο, να τον αφήσουν μέσα 3 μέρες και 3 νύχτες, έτσι που να διαλυθούν και τα κόκκαλα του.
Πραγματικά οι δήμιοι ρίξανε τον Άγιο στον ζεματιστό ασβέστη και κλείσανε το στόμα του λάκκου. Μετά από τρεις μέρες ο Διοκλητιανός έστειλε στρατιώτες να ανοίξουν το λάκκο. Με μεγάλη τους έκπληξη όμως βρήκαν τον Γεώργιο όρθιο, μέσα στον ασβέστη και προσευχόταν. Το γεγονός εντυπωσίασε και προκάλεσε θαυμασμό και ενθουσιασμό στο λαό, που φώναζε: «Ο Θεός του Γεωργίου είναι μεγάλος». Ο Διοκλητιανός ζήτησε εξηγήσεις από τον Γεώργιο, που έμαθε τις μαντικές τέχνες και πως τις χρησιμοποιεί. Ο Γεώργιος τότε του απάντησε ότι τα γεγονότα ήταν αποτέλεσμα της θείας χάρης και δύναμης και όχι μαγείας και γοητείας.
Ο Διοκλητιανός οργισμένος διέταξε να του φορέσουν πυρακτωμένα παπούτσια με σιδερένια καρφιά και τον εξαναγκάσουν να περπατά. Ο Άγιος προσευχόταν και περπατούσε χωρίς να πάθει τίποτα. Πάλι διέταξε να τον φυλακίσουν και σκέφτηκε να φωνάξει του άρχοντες για να συσκεφτούν τι έπρεπε να κάνουν στον Γεώργιο. Αφού τον δείρανε τόσο πολύ με μαστίγια και καταπλήγωσαν όλο το σώμα του Αγίου, τον παρουσίασαν στον Διοκλητιανό, που έμεινε έκπληκτος βλέποντας τον Γεώργιο να λάμπει σαν Άγγελος. Σκέφτηκε, λοιπόν, ότι το φαινόμενο αυτό οφειλόταν στις μαγικές του ικανότητες. Γι’ αυτό κάλεσε τον μάγο Αθανάσιο για να λύσει τα μάγια του Γεωργίου.
Αβλαβής από το δηλητήριο
Ήλθε, λοιπόν ο μάγος Αθανάσιος, κρατώντας στα χέρια του δύο πήλινα αγγεία, όπου υπήρχε δηλητήριο. Στο πρώτο αγγείο το δηλητήριο προξενούσε τρέλα, ενώ στο δεύτερο τον θάνατο.
Αμέσως οδήγησαν τον Άγιο στον Διοκλητιανό και στον μάγο Αθανάσιο. Ο βασιλιάς διέταξε να του δώσουν να πιει το πρώτο δηλητήριο. Ο Άγιος χωρίς δισταγμό ήπιε το δηλητήριο του πρώτου δοχείου, αφού προηγουμένως προσευχήθηκε , λέγοντας: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ο ειπών καν θανάσιμον τι πίωτιν, ου μη αυτούς βλάψει, θαυμάστωσον νυν τα ελέη σου». Και δεν έπαθε απολύτως τίποτα!
Μόλις είδαν ότι δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ο βασιλιάς διέταξε να του δώσει ο μάγος και το δεύτερο αγγείο. Το ήπιε και αυτό χωρίς να πάθει το παραμικρό. Τότε όλοι έμειναν έκπληκτοι από αυτό το θαύμα. Ο Διοκλητιανός εξακολουθούσε να επειμένει ότι για να μην πεθάνει ο Γεώργιος είχε δικά του μάγια. Ο μάγος Αθανάσιος που ήξερε πόσο δραστικά ήταν τα δηλητήρια, αφού γονάτισε μπροστά στον μάρτυρα, ομολόγησε την πίστη του στον αληθινό Θεό. Τότε ο Διοκλητιανός διέταξε και φόνευσαν τον Αθανάσιο αμέσως. Εκείνη την στιγμή έφθασε και η γυναίκα του Διοκλητιανού Αλεξάνδρα, που ομολόγησε την πίστη της στον αληθινό Θεό. Και ο σκληρός και άκαρδος Διοκλητιανός διέταξε να την φυλακίσουν και την επομένη να της κόψουν το κεφάλι. Η Αλεξάνδρα ενώ προσευχόταν στην φυλακή, παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού.
Το μαρτυρικό τέλος του Αγίου
Ο Άγιος Γεώργιος κλείστηκε στην φυλακή και την νύκτα είδε στ’ όνειρο του τον Χριστό, που του ανάγγειλε ότι θα πάρει το στεφάνι του μαρτυρίου και θα αξιωθεί της αιωνίου ζωής. Σαν ξημέρωσε διατάχτηκαν οι στρατιώτες από τον ο Διοκλητιανό να παρουσιάσουν μπροστά του τον Άγιο. Πραγματικά ο Άγιος βάδιζε γεμάτος χαρά προς τον βασιλέα, επειδή προγνώριζε ότι έφτασε το τέλος του. Μόλις λοιπόν τον αντίκρισε ο Διοκλητιανός, του πρότεινε να πάνε στον ναό του Απόλλωνα για να θυσιάσει στο είδωλο του. Όταν μπήκε ο Άγιος στον ναό, σήκωσε το χέρι και αφού έκανε το σημείο του σταυρού διέταξε το είδωλο να πέσει. Αμέσως τούτο έπεσε και έγινε κομμάτια.
Ο ιερέας των ειδώλων και ο λαός τόσο πολύ θύμωσαν, που φώναζαν στον βασιλέα να θανατώσει τον Γεώργιο. Ο Διοκλητιανός έβγαλε διαταγή και του έκοψε το κεφάλι.
Ο πιστός υπηρέτης του Αγίου, Πασικράτης, εκτελώντας την επιθυμία του Αγίου, παρέλαβε το Άγιο λείψανο του Μάρτυρα μαζί με αυτό της μητέρας του Αγίας Πολυχρονίας και το μετέφερε στη Λύδδα της Παλαιστίνης. Από εκεί, όπως βεβαιώνουν οι πηγές, οι Σταυροφόροι πήραν τα ιερά λείψανα της Αγίας Πολυχρονίας και τα μετέφεραν στη Δύση.
ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Μεγάλη τιμή και ευλογία για την τοπική Εκκλησία και την κωμόπολη της Αγριάς συνιστά η έλευση Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/4/2015, στις 6μ.μ. στην Αγριά, στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας & Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη (μπροστά στο Δημαρχείο), από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριαδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του πιστού λαού. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, όπου, το ιερό Λείψανο τεθεί προς προσκύνηση.
Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στον Ναό μέχρι την Πέμπτη 30/4 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον Οικισμό Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΣΤΕΡΙΑ – ΑΓΡΙΑΣ. Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στο Παρεκκλήσιο μέχρι 2/5.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Πολλά είναι τα θαύμτα του Αγίου Γεωργίου η μνήμη του του οποίου εορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Παρουσιάζουμε μερικά:
Η μεταφορά της κολώνας
Μια γυναίκα αγόρασε μια κολώνα και δεν μπορούσε να την στείλει στην Ρώμη που κτιζόταν εκεί μια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Είδε λοιπόν στο όνειρο της τον Άγιο, που μαζί της σήκωσε την κολώνα και την έριξαν στην θάλασσα . Η κολώνα βρέθηκε στην Ρώμη με μια επιγραφή να τοποθετηθεί στο δεξί μέρος της εκκλησίας.
Σωτηρία ενός αιχμαλώτου στρατιώτη
Στην Παμφλαγονία του Πόντου τιμούσαν πολύ τον Άγιο και μάλιστα είχαν κτιστεί προς τιμή του πολλοί ναοί. Όλοι τιμούσαν τον Άγιο τόσο ώστε κάθε οικογένεια να δίνει το όνομα του σ’ ένα από τα αρσενικά παιδιά της. Τούτο συνέβη και σε μια ευσεβή οικογένεια. Μεγάλωσε το παιδί της που ήταν φρόνιμο, ηθικό, συνετό, και όταν έγινε είκοσι χρόνων τον κάλεσαν στο στρατό. Στις μάχες που έγιναν εναντίον των βαρβάρων πολλοί Χριστιανοί μεταξύ των οποίων και ο νεαρός Γεώργιος, έπεσαν σε ενέδρα, και από αυτούς άλλους έσφαξαν, άλλους έκαμαν υπηρέτες και άλλους πώλησαν δούλους. Ο Γεώργιος έγινε υπηρέτης κάποιου αξιωματικού, που τον εκτίμησε πολύ.
Οι γονείς του Γεωργίου για ένα ολόκληρο χρόνο πενθούσαν και έκλαιγαν απαρηγόρητοι για το χαμένο τους παιδί. Καθημερινά πήγαιναν στην εκκλησία και γονατιστοί παρακαλούσαν θερμά τον Θεό να τους φανερώσει τι απέγινε το αγαπημένο τους παιδί.
Αλλά και ο Γεώργιος από την εξορία του προσευχόταν στον Θεό να τον απαλλάξει από την σκλαβιά και να τον αξιώσει να συναντηθεί με τους αγαπημένους του γονείς. Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος από τότε που εξαφανίστηκε. Έφθασε μάλιστα και η γιορτή του Αγίου και οι γονείς, που πάντα είχαν την ελπίδα ότι το παιδί τους ζει, κάλεσαν τους συγγενείς τους για δείπνο.
Εκείνη την ημέρα ο αξιωματικός του Γεωργίου του ζήτησε να του πλύνει τα πόδια πριν από το φαγητό και γι’ αυτό ο Γεώργιος πήγε να ζεστάνει νερό. Όλη την ημέρα ο Γεώργιος έκλαιγε και παρακαλούσε τον Άγιο του που γιόρταζε να τον ελευθερώσει και να τον οδηγήσει κοντά στους γονείς του. Μόλις το νερό έβρασε και το ετοίμασε για τον αφέντη του, παρουσιάστηκε μπροστά του ο Άγιος έφιππος σ’ ένα άσπρο άλογο και αφού ανέβασε τον νέο σ’ αυτό αμέσως, τον έφερε στο σπίτι του την ώρα που βρίσκονταν όλοι οι καλεσμένοι στο τραπέζι. Έμειναν όλοι τότε έκθαμβοι και όταν εκείνος τους αφηγήθηκε το θαύμα με κάθε λεπτομέρεια, όλοι γεμάτοι χαρά δόξασαν το Θεό.
Η επιστροφή του γιου της χήρας
Στην Μυτιλήνη ήλθαν πειρατές από την Κρήτη για να κλέψουν, λεηλατήσουν και αιχμαλωτίσουν όσο το δυνατό περισσότερους μπορούσαν. Σκέφθηκαν, λοιπόν, να κάνουν την επιδρομή τους την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, που όλοι θα βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία. Πραγματικά οι κουρσάροι έκαναν την επίθεση τους και μεταξύ αυτών που αιχμαλώτισαν ήταν και ένας πολύ ωραίος νέος, ο γιος μίας πλούσιας χήρας. Οι κουρσάροι τον χάρισαν στον Αμιράν της Κρήτης που τον έβαλε υπηρέτη της τράπεζας του.
Η μάνα του από την στιγμή που χάθηκε ο γιος της έκλαιγε και παρακαλούσε τον Θεό και τον Άγιο να της φανερώσει το χαμένο της παιδί. Ο Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος δεν βράδυνε να εκπληρώσει τον πόνο της πονεμένης μάνας. Και ενώ ο νέος ετοιμαζόταν να προσφέρει κρασί στον Αμιράν, ο Άγιος Γεώργιος τον άρπαξε και το μετέφερε στην μάνα του. Και οι δύο δεν πίστευαν στα μάτια τους. Όταν συνήλθαν δόξαζαν τον Θεό και τον Άγιο για τον παράξενο τρόπο της απελευθέρωσης.
Ευεργέτης, αλλά και τιμωρός
Στην Παμφλαγονία υπήρχε ένας μεγάλος ναός προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, και στην πλατεία του ναού τα παιδιά έπαιζαν διάφορα παιχνίδια. Ένα από τα παιδιά αυτά δεν μπορούσε να νικήσει σε κανένα από τα πολλά αγωνίσματα, γι’ αυτό τα άλλα το ειρωνεύονταν και το περιγελούσαν. Τότε στράφηκε προς την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και τον παρακάλεσε να το βοηθήσει να νικήσει και υποσχέθηκε ότι θα του προσφέρει ένα σφουγγάτο, δηλαδή φαγητό από αυγά τηγανισμένα με κρεμμύδια και μυρωδικά.
Μόλις έκανε το τάξιμο άρχισε να παλεύει με τα άλλα παιδιά που τα νίκησε. Αμέσως πήγε στο σπίτι του και μόνος του έφτιαξε το σφουγγάτο και το έβαλε μπροστά στην εικόνα του Αγίου. Ύστερα από λίγη ώρα έφθασαν εκεί τρεις νέοι για να προσκυνήσουν και μόλις είδαν το σφουγγάτο σκέφτηκαν να το φάνε. Και είπαν μεταξύ τους: «Τι τα θέλει αυτά ο Άγιος; Μήπως πρόκειται να τα φάει;» Εκάθησαν, λοιπόν, και έφαγαν του σφουγγάτο στα σκαλοπάτια της εκκλησίας. Όταν θέλησαν να φύγουν δεν μπορούσαν να σηκωθούν, γιατί είχαν κολλήσει στα μαρμάρινα σκαλοπάτια. Έκαμαν τότε φτηνά τάματα στον Άγιο για να ξεκολλήσουν, αλλά τίποτα. Όταν έκαμαν ακριβό τάμα, να δώσει ο καθένας από ένα φλωρί, τότε μόνο μπόρεσαν να ξεκολλήσουν και ν’ απελευθερωθούν. Μόλις βγήκαν από την εκκλησία και πήραν θάρρος, είπαν προς τον Άγιο: «Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι πολύ ακριβά, γι’ αυτό και εμείς δεν θα ξαναγοράσουμε τίποτα από εσένα».
Τιμωρία του Σαρακηνού
Κάποιος Σαρακηνός ταξιδιώτης (ανεψιός του βασιλιά της Συρίας), σαν είδε την θαυμάσια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, διέταξε τους υπηρέτες του να μεταφέρουν τις αποσκευές τους και να τις βάλουν στο νάρθηκα της εκκλησίας, επειδή θα έμεναν εκεί για να ξεκουραστούν και ύστερα να συνέχιζαν το δρόμο τους. Όμως απαίτησε να βάλουν και τις δώδεκα καμήλες μέσα στην εκκλησία. Οι ιερείς της εκκλησίας τον παρακάλεσαν να μην βεβηλώσει την εκκλησία τους. Αλλά αυτός επέμενε και ανέβηκε σ’ ένα ψηλό σημείο του ναού για να τις παρακολουθεί. Όταν τις οδήγησαν λοιπόν στην εκκλησία, αμέσως πέθαναν όλες. Τότε το θαύμα διαδόθηκε , ο δε Σαρακηνός εντυπωσιάσθηκε και ζήτησε να τις βγάλουν έξω και να τις θάψουν. Έμεινε στην εκκλησία μέχρι το πρωί που ήλθε ο ιερέας για να λειτουργήσει. Στη διάρκεια της λειτουργίας, την ώρα της μετουσίωσης των τιμίων δώρων, ο Σαρακηνός είδε όραμα ότι ο ιερέας αφού πήρε στα χέρια του ένα μικρό παιδί, το έσφαξε και το αίμα του χύθηκε στο Άγιο ποτήρι, και το σώμα του αφού το έκοψε σε μικρά κομμάτια το έβαλε στο ιερό δίσκο. Όταν τέλειωσε το κοινωνικό και είδε ο Σαρακηνός τον ιερέα να μεταδίδει στο λαό τις σάρκες και το αίμα του παιδιού, θύμωσε πολύ. Ύστερα από αυτό ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες και να πάρει εξηγήσεις. Ο ιερέας του εξήγησε σχετικά με την θεία ευχαριστία, και ακόμα του είπε ότι αξιώθηκε να δει ένα όραμα που μόνο οι μεγάλοι πατέρες είδαν. «Εγώ – του λέει ο ιερέας – δεν αξιώθηκα ποτέ να δω το φρικτό αυτό Μυστήριο και μόνο άρτο και κρασί βλέπω». Εξήγησε κατόπιν στον Άρχοντα Σαρακηνό το θαυμαστό μυστήριο.
Τότε ο Σαρακηνός θέλησε να βαπτισθεί γιατί πίστεψε ότι η Χριστιανική πίστη ήταν η πιο αληθινή. Ο ιερέας τότε του είπε να πάει στα Ιεροσόλυμα να βαπτισθεί, γιατί όταν θα το μάθαινε ο θείος του , που ήταν βασιλιάς της Συρίας, θα τον σκότωνε και θα άρχιζε φοβερό διωγμό εναντίον των Χριστιανών. Έτσι λοιπόν ο Σαρακηνός πήγε στα Ιεροσόλυμα όπου υπήρχε άλλος ηγεμόνας και βαπτίστηκε από τον Πατριάρχη. Ύστερα μάλιστα από λίγες μέρες συμβουλεύτηκε τον Πατριάρχη τι έπρεπε να κάνει για να σωθεί. Τότε ο Πατριάρχης τον συμβούλευσε να γίνει μοναχός στο όρος Σινά. Και πραγματικά έτσι έγινε.
~~ Ύστερα από τρία χρόνια πήρε άδεια από τον ηγούμενο του και έφυγε για να συναντήσει τον ιερέα του Αγίου Γεωργίου που τον είχε συμβουλεύσει να βαπτισθεί. Όταν έφτασε εκεί ο ιερέας δεν τον αναγνώρισε. Αφού του αποκάλυψε ποιός ήταν, του εξέφρασε την επιθυμία του να δει τον Χριστό.
Ο ιερέας δόξασε τον Θεό και του είπε: «πήγαινε παιδί μου στον θείο σου Αμιράν και ομολόγησε την πίστη σου τόσο σ’ αυτόν όσο και σ’ άλλους Σαρακηνούς». Ο μοναχός σαν τα άκουσε αυτά συγκινήθηκε και ξεκίνησε αμέσως να πάει στην πόλη, όπου ο θείος του ήταν άρχοντας. Όταν έφτασε εκεί, περίμενε να νυχτώσει και ανέβηκε στον μιναρέ του τζαμιού και άρχισε να φωνάζει: «Τρέξτε εδώ Σαρακηνοί, διότι θέλω να σας μιλήσω». Τότε οι Σαρακηνοί έτρεξαν με λαμπάδες και όταν είδαν τον μοναχό, ρώτησαν τι είχε να τους πει. Ο μοναχός τους είπε: «Με ρωτάτε τι έχω να σας πω; Λοιπόν σας ρωτώ: Πού είναι ο ανεψιός του Αμιράν, πού έφυγε κρυφά;» Εκείνοι του απάντησαν. «Αν μας πεις που βρίσκεται θα σου δώσουμε όσα λεφτά θέλεις». Ο μοναχός τους είπε: «Οδηγήστε με στον Αμιράν για να σας το πω».
Αφού άρπαξαν τον μοναχό, τον οδήγησαν με μεγάλη χαρά στον Αμιράν. «Αυτός ο μοναχός γνωρίζει που είναι ο ανιψιός σου», του είπανε. Ο Αμιράς τότε ρώτησε αν στ’ αλήθεια ξέρει που βρίσκεται. «Εγώ ο ίδιος είμαι. Όμως τώρα είμαι Χριστιανός και πιστεύω στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο πνεύμα, τη μία θεότητα και ομολογώ ότι ο υιός του Θεού σαρκώθηκε από την παρθένο Μαρία και έκαμε στον κόσμο μεγάλα θαυμάσια και αφού σταυρώθηκε και πήγε στους ουρανούς και κάθισε στα δεξιά του Θεού και Πατέρα, πρόκειται να έλθει ξανά για να κρίνει ζωντανούς και πεθαμένους». Μόλις άκουσε αυτά ο θείος του Αμιράς τούπε: «Τί έπαθες, ταλαίπωρε μου, να αφήσεις το σπίτι σου , τα πλούτη σου, τη δόξα σου και να περπατάς περιφρονημένος σαν ζητιάνος; Επίστρεψε λοιπόν στην θρησκεία σου και παραδέξου σαν προφήτη σου τον Μωάμεθ για να επανέλθεις ξανά στην προηγούμενη σου κατάσταση». Ο μοναχός τότε του είπε: «Όσα καλά είχα που ήμουν Σαρακηνός, ήταν μερίδα του διαβόλου. Αυτό το τρίχινο φόρεμα μου είναι το καύχημα και ο πλούτος μου. Το Μωάμεθ που σας πλάνεψε και τη θρησκεία του, αποστρέφομαι εντελώς».
Σαν τα άκουσε αυτά ο Αμιράς είπε προς τους Σαρακηνούς που παρευρίσκονταν εκεί, ότι ο ανεψιός του έχασε τα λογικά του και να τον διώξουν. Αυτό βέβαια το έκαμε για να τον γλιτώσει από το νόμο που προέβλεπε θανατική ποινή στους υβριστές της θρησκείας. Εκείνοι μόλις άκουσαν τον Αμιράν είπαν: «Αφήνεις ελεύθερο αυτόν που ύβρισε τον προφήτη και την θρησκεία μας; Άς αρνηθούμε και εμείς λοιπόν την θρησκεία μας και ας γίνουμε Χριστιανοί». Ο Αμιράς επειδή φοβήθηκε τον όχλο μήπως εξαγριωθεί περισσότερο, έδωκε την άδεια να τον κάμουν ότι θέλουν. Εκείνοι τον άρπαξαν, τρίζοντας τα δόντια από την λύσσα και αφού τον οδήγησαν έξω από την πόλη, τον λιθοβόλησαν ενώ εκείνος προσευχόταν κι ευχαριστούσε τον Θεό, γιατί τον αξίωνε να μαρτυρήσει για το όνομα του Κυρίου μας. Αυτό ήταν το τέλος του θαρραλέου ομολογητή Σαρακινού.
Κάθε νύχτα πάνω από τον σωρό από τις πέτρες , φαινόταν ένα άστρο λαμπρό που φώτιζε τον κόσμο εκείνο. Οι Σαρακηνοί μάλιστα θαύμασαν το γεγονός. Ύστερα από αρκετό καιρό ο Αμιράς έδωσε άδεια στους Χριστιανούς να βγάλουν το Άγιο λείψανο του μάρτυρα από τις πέτρες για να το θάψουν. Όταν λοιπόν σήκωσαν τις πέτρες, βρήκαν το λείψανο «σώον και αβλαβές» και ανάδιδε ευωδία. Αφού το προσκύνησαν με ευλάβεια, το ενταφίασαν με ύμνους και ψαλμωδίες στον Κύριο.

Η κόρη του βασιλιά γλιτώνει από τον δράκοντα
Στην Ανατολική επαρχία της Αττάλειας και στην πόλη Αλαγία βασίλευε κάποιος Σέλβιος που ήταν πολύ Χριστιανομάχος. Είχε βασανίσει πολλούς Χριστιανούς για ν’ αρνηθούν την πίστη τους και έπειτα τους φόνευε.
Κοντά στην πόλη υπήρχε ένας δράκοντας φοβερός που καθημερινά άρπαζε ανθρώπους ή ζώα και τα κατάτρωγε. Οι κάτοικοι είχαν πανικοβληθεί και απόφευγαν να περνούν από εκεί. Κάποτε ο βασιλιάς συγκέντρωσε στρατό και πήγε για να σκοτώσει το άγριο θηρίο. Όμως δεν πέτυχε και επέστρεψε άπρακτος.
Όταν είδαν οι κάτοικοι ότι ο βασιλιάς απέτυχε να σκοτώσει τον δράκοντα πήγαν να τον ρωτήσουν γιατί δεν μπόρεσε να βρει τρόπους να εξοντώσει το θηρίο. Τότε ο βασιλιάς ύστερα από συμβουλή που του έδωσαν οι ιερείς των ειδώλων, είπε στο πλήθος: «Γνωρίζετε ότι επιχειρήσαμε αρκετές φορές να σκοτώσουμε το θηρίο και δεν το κατορθώσαμε, γιατί έτσι ήταν το θέλημα των Θεών. Τώρα λοιπόν, σύμφωνα με την εντολή τους, θα πρέπει ο καθένας μας να στέλλει το παιδί του για να το τρώει ο δράκοντας. Ακόμα και εγώ θα στείλω την μοναδική μου κόρη, όταν έλθει η σειρά της». Έτσι, λοιπόν, ο λαός υπάκουσε στην διαταγή του βασιλιά γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώτικα. Έστελναν, δηλαδή τα παιδιά τους με δάκρυα και με θρήνους να καταβροχθίζονται από το θηρίο.
Όταν ήλθε και η σειρά της κόρης του βασιλιά, ξετυλίχθηκαν τραγικές σκηνές. Ο βασιλιάς κτυπούσε το στήθος του και το πρόσωπο του, τραβούσε τα γένια του και με λυγμούς έλεγε: «Αλίμονο σε μένα τον ταλαίπωρο! Τι να πρωτοκλάψω γλυκό μου παιδί; Το χωρισμό μας ή τον ξαφνικό σου θάνατο που θα δω σε λίγο; Τι να πρωτοθρηνήσω, αγαπημένο μου παιδί, το κάλλος σου ή τον τρόμο, που σε λίγο θα νοιώσεις σαν σε κατασπαράζει το θηρίο; Αλίμονο, κόρη μου, που έλαμπες σαν πολύφωτη λαμπάδα στο παλάτι μου και περίμενα την ώρα που θα γιόρταζα τους γάμους σου. Πού θα βρω πια παρηγοριά και πως θα ζήσω μακριά σου; Τι την θέλω την ζωή και τα παλάτια χωρίς εσένα;» Αυτά έλεγε ο απαρηγόρητος βασιλιάς. Έπειτα γύρισε προς το πλήθος και είπε: «Αγαπητοί μου φίλοι και άρχοντες, σας ζητώ να με συμπονέσετε. Σας προσφέρω πλούτη όσα θέλετε και ακόμα την βασιλεία μου, αλλά να μου κάνετε μια χάρη. Να μου χαρίσετε το μονάκριβο παιδί, αλλιώτικα αφήστε και εμένα να πάω μαζί της». Κανένας όμως δεν συγκινήθηκε από τα λόγια του βασιλεία, γιατί αυτός ήταν που έβγαλε την διαταγή, για να βρίσκουν τα παιδιά του τέτοιο οικτρό τέλος. Έτσι με μια φωνή όλοι του είπαν, ότι έπρεπε να εφαρμοστεί και στο παιδί του η διαταγή του.
Σαν δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο βασιλιάς, την συνόδευσε μέχρι την πύλη της πόλης. Αφού την αγκάλιασε και την φίλησε, την παρέδωσε στους ανθρώπους για να την οδηγήσει στην λίμνη. Πραγματικά οι άνθρωποι την άφησαν και έφυγαν. Ο λαός έβλεπε μέσα από τα τείχη την κόρη που καθόταν κοντά στην λίμνη και περίμενε να έλθει το θηρίο για να την κατασπαράξει.
Εκείνο τον καιρό ο μέγας Γεώργιος, που δεν είχε ακόμη ομολογήσει την Χριστιανική του πίστη, ήταν κόμης και αρχηγός στρατιωτικής μονάδας στο στράτευμα του Διοκλητιανού. Επέστρεφε μάλιστα στην Καππαδοκία από μια εκστρατεία που έκανε μαζί με τον Διοκλητιανό. Από Θεού θέλημα πέρασε και από την λίμνη και όταν είδε το νερό, θέλησε να ποτίσει το άλογο του και να ξεκουραστεί και ο ίδιος. Όταν είδε την κόρη να κλαίει ασταμάτητα και να διακατέχεται από αγωνία και τρόμο, την πλησίασε και την ρώτησε γιατί έκλεγε και ακόμη ποιος ήταν ο λόγος που την παρακολουθούσε ο λαός μέσα από τα τείχη. Η κόρη του είπε ότι αδυνατούσε να του διηγηθεί τα όσα συνέβησαν και τα όσα επρόκειτο να συμβούν και τον παρακάλεσε να καβαλήσει το άλογο του και να φύγει, όσο πιο γρήγορα μπορούσε γιατί κινδύνευε να χάσει την ζωή του και ήταν τόσο νέος και ωραίος. Ο Άγιος επέμενε να μάθει τι της συνέβηκε. Και αυτή του είπε: «Είναι μεγάλη η αφήγηση, κύριε μου, και δεν μπορώ να σου τα αφηγηθώ όλα με λεπτομέρειες. Μόνο σου λέγω και σε παρακαλώ να φύγεις τώρα αμέσως για να μην πεθάνεις άδικα μαζί μου». Και ο Άγιος της είπε: «Πες μου την αλήθεια, γιατί κάθεσαι εδώ και ορκίζομαι στον Θεό, που πιστεύω εγώ , ότι δεν θα σε αφήσω μόνη, αλλά θα σε ελευθερώσω από τον θάνατο, αλλιώτικα θα πεθάνω και εγώ μαζί σου».

Τότε η κόρη αναστέναξε πικρά και διηγήθηκε στον Άγιο τα όσα συνέβησαν. Αφού άκουσε εκείνος τα γεγονότα, ρώτησε την κόρη: «Σε ποιο Θεό πιστεύουν ο πατέρας σου και η μητέρα σου και ο λαός;» Και εκείνη του αποκρίθηκε: «Πιστεύουν στον Ηρακλή και στην μεγάλη θεά Άρτεμη». Ο άγιος τότε της είπε: «Από σήμερα να μην φοβάσαι ούτε και να κλαίς. Μόνο πίστεψε στον Χριστό, που πιστεύω εγώ, και θα δεις την δύναμη του Θεού μου». Η βασιλοπούλα απάντησε στον Άγιο: «Πιστεύω, κύριε μου, μ’ όλη μου την ψυχή και μ’ όλη μου την καρδιά». Ο Άγιος συνέχισε: «Έχε θάρρος στον Θεό που δημιούργησε τον ουρανό και την γη και την θάλασσα διότι ο Χριστός πρόκειται να καταργήσει την δύναμη του θηρίου και θα ελευθερωθούν και ακόμα θα διώξουν τον φόβο του θηρίου όλοι οι κάτοικοι του τόπου αυτού. Μείνε, λοιπόν, εδώ και μόλις δεις το θηρίο να έρχεται, φώναξε μου».
Τότε ο Άγιος έκλεινε τα γόνατα του στη γη και αφού σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό προσευχήθηκε και είπε: «Ο Θεός ο Μεγάλος και Δυνατός που κάθεται πάνω στα χερουβίμ και επιβλέπει αβύσσους, που είναι ευλογητός και υπάρχει στους αιώνες, συ γνωρίζεις ότι οι καρδίες είναι μάταιες, Συ φιλάνθρωπε Δεσπότη και κύριε επίβλεψε και τώρα σε μένα τον ταπεινό και ανάξιο δούλο σου και φανέρωσε μου τα ελέη σου. Κάνε να υποτάξω το φοβερό αυτό Θηρίο για να γνωρίσουν όλοι ότι υπάρχεις μαζί μου και ότι είσαι ο μόνος αληθινός Θεός». Τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που του είπε. «Εισακούστηκε η δέηση σου Γεώργιε, και κάνε όπως θέλεις, διότι εγώ θα είμαι πάντοτε μαζί σου». Μόλις τελείωσε την προσευχή του ο Άγιος, φάνηκε το άγριο θηρίο. Όταν το είδε η κόρη φώναξε: «Αλλοίμονο μου , κύριε μου! Έρχεται το θηρίο για να με κατασπαράξει».
Τότε ο Άγιος έτρεξε για να συναντήσει το θηρίο. Ήταν το θηρίο φοβερό. Έβγαζε από τα μάτια του φωτιά και ήταν τόσο εξαγριωμένο και απαίσιο που παρουσίαζε θέαμα τρομερό. Αμέσως ο Άγιος έκανε το σημείο του τιμίου Σταυρού και είπε: «Κύριε ο Θεός μου, ημέρεψε για χάρη μου, που είμαι δούλος σου, το θηρίο αυτό για να πιστέψει ο λαός στο όνομα Σου το Άγιο» . Έτσι και έγινε. Ο φοβερός δράκοντας με τα μεγάλα δόντια έπεσε στα πόδια του αλόγου του Αγίου και βρυχούταν. Μόλις η βασιλοπούλα είδε το θέαμα, ένοιωσε χαρά μεγάλη. Και ο Άγιος της είπε: «Βγάλε την ζώνη σου και δέσε με αυτή τον δράκοντα από τον λαιμό». Αμέσως τότε η κόρη άφοβα έβγαλε την ζώνη της και έδεσε το δράκοντα, και ευχαριστούσε τον Άγιο που την γλίτωσε από τον βέβαιο θάνατο. Ο Άγιος αφού ανέβηκε στο άλογο του, είπε προς την βασιλοπούλα: «Σύρε τον δράκοντα με την ζώνη σου μέχρι την πόλη».
Όταν είδαν οι κάτοικοι το παράξενο θέαμα, την κόρη δηλαδή να σέρνει δεμένο τον δράκοντα, τράπηκαν σε φυγή. «Μη φοβάσθε, σταθείτε και θα δείτε την δόξα του Θεού και την σωτηρία σας» τους είπε ο Άγιος. Τότε σταμάτησαν όλοι απορημένοι και περίμεναν να δουν τι θα τους δείξει. Τους προέτρεψε λοιπόν, να πιστέψουν στον αληθινό Θεό και αυτοί δέχτηκαν με χαρά. Αφού σήκωσε το χέρι του κτύπησε με το ακόντιο τον δράκοντα και το φοβερό τέρας σκοτώθηκε. Έπειτα αφού πήρε από το χέρι την βασιλοπούλα, την παρέδωσε στον βασιλιά. Όλοι ένοιωσαν μεγάλη και ανέκφραστη χαρά και αφού γονάτισαν, κατάφιλούσαν τα πόδια του Αγίου και ευχαριστούσαν τον Πανάγαθο Θεό, διότι τους ελευθέρωσε από το Θηρίο κι έτσι σταμάτησε η θυσία των παιδιών τους.
Ο Άγιος κάλεσε από κάποια πόλη της Αντιόχειας τον επίσκοπο Αλέξανδρο και βάπτισε τον βασιλιά και τους άρχοντες και όλο το λαό. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες βάπτισε σαράντα πέντε χιλιάδες.
Αφού λοιπόν βαπτίστηκαν όλοι και έγινε μεγάλη χαρά στη γη και στον ουρανό, έκτισαν και μια μεγάλη εκκλησία στο όνομα του Θεού. Ο Άγιος πήγε να την δει. Μόλις μπήκε στο Άγιο βήμα και προσευχήθηκε, βγήκε πηγή αγιάσματος και σκορπίστηκε ευωδία στον ναό. Η πηγή αυτή σώζετε μέχρι σήμερα.
Ο Άγιος αφού αποχαιρέτησε τον βασιλιά και το λαό, έφυγε για την πατρίδα του την Καππαδοκία. Στο δρόμο του συνάντησε το διάβολο μετασχηματισμένο σε μορφή ανθρώπου. Κρατούσε δύο ραβδιά στα οποία στηριζόταν σαν γέρος. Φαινόταν μάλιστα σαν νικημένος και καταφρονημένος στρατιώτης. Είπε, λοιπόν με ταπείνωση στον Άγιο: «Χαίρε Γεώργιε». Ο Άγιος αμέσως κατάλαβε ότι ήταν ο διάβολος και του είπε: «Ποιος είσαι και πώς με ξέρεις; Αν δεν ήσουνα ο πονηρός διάβολος δεν θα μπορούσες να με ξέρεις, αφού ποτέ ξανά δεν με έχεις δει». Ο διάβολος απάντησε: «Πώς τολμάς να υβρίζεις του αγγέλους του Θεού και ρωτάς ποιος είμαι εγώ; Μάθε να μιλάς καλά». Ο Άγιος τότε αποκρίθηκε: «Αν είναι έτσι όπως μου τα λες και είσαι Άγγελος, ακολούθησε με. Αν όμως είσαι πνεύμα πονηρό, να μην μετακινηθείς από την θέση σου». Μόλις τέλειωσε το λόγο του αυτό ο Άγιος, ο διάβολος βρέθηκε δεμένος και φώναξε δυνατά: «Αλλοίμονο μου! Τι κακή ώρα ήταν αυτή που σε συνάντησα! Τι κακό έπαθα να πέσω στα χέρια σου ο ταλαίπωρος!».
Ο Άγιος βεβαιώθηκε ότι ήταν πνεύμα πονηρό και του είπε: «Σε ορκίζω στο Θεό να μου πεις τι επρόκειτο να μου κάνεις». Και ο δαίμονας είπε: «Εγώ, Γεώργιε, είμαι από το δεύτερο τάγμα του Σατανά και όταν ο Θεός έκαμε τον ουρανό και διαχώριζε τη γη από τα νερά ήμουνα παρών. Εγώ έκαμα φοβερές βροντές και αστραπές, εγώ έδεσα κεφαλές και τώρα από την περηφάνια μου κατάντησα κάτω στον Άδη και έγινα δαίμονας. Αλλοίμονο μου , Γεώργιε, γιατί ζήλεψα τη χάρη που σου δόθηκε και ήθελα να σε παραπλανήσω για να με προσκυνήσεις. Αλλά πλανήθηκα. Αλλοίμονο μου τι κακό εζήτησα να πάθω και δεν μπορώ να λυθώ. Σε παρακαλώ Γεώργιε, θυμήσου την προηγούμενη μου ευτυχία και μη με αφήσεις να επιστρέψω στην άβυσσο γιατί σου τα είπα όλα». Τότε ο Άγιος αφού ύψωσε τα χέρια στον ουρανό είπε: «Σ’ ευχαριστώ Κύριε μου, διότι μου παρέδωσες στα χέρια μου τον πονηρό δαίμονα, που πρόκειται να σταλεί σε σκοτεινό τόπο για να τιμωρείται αιώνια». Μόλις είπε αυτά ο Άγιος επετίμησε και απόλυσε το πονηρό πνεύμα.
Θαυματουργικές εικόνες του Αγίου Γεωργίου στην ιερά μονή του Ζωγράφου στο Άγιο Όρος
Η εικόνα που μεταφέρθηκε από τη Μονή Φανουήλ
Κατά την διάρκεια της βασιλείας του Λέοντα του Σοφού (886 – 912 μ.Χ.) ήσαν τρεις γνήσιοι αδελφοί, ο Μωυσής, ο Ααρών και ο Βασίλειος και η καταγωγή τους ήταν από την μεγαλύτερη Λιγχίδα, που μετονομάστηκε αργότερα σε Αχρίδα. Αυτοί λοιπόν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κόσμο, τον πλούτο, τη δόξα και να πάρουν το αγγελικό σχήμα. Έφτασαν στο Άγιο Όρος και αφού βρήκαν ήσυχο τόπο, κατασκεύασαν σκηνές, όπου έμεναν για αρκετό διάστημα και συναντιόνταν μόνο την Κυριακή. Διαδόθηκε, λοιπόν η φήμη της αρετής τους και γι’ αυτό πολλοί έρχονταν κοντά τους και δεν έφευγαν.
Βρήκαν ένα χώρο όπου έκτισαν μοναστήρι. Αφού έκτισαν και τον ναό σκέπτονταν πως να τον ονομάσουν. Άλλοι έλεγαν να τον αφιερώσουν στον Άγιο Νικόλαο, άλλοι στον Άγιο Κλήμεντα, αρχιεπίσκοπο Αχρίδος που ήταν και συμπατριώτης τους και ο καθένας γενικά ήθελε να δώσει στο ναό το όνομα του Αγίου, που έτρεφε μεγαλύτερη ευλάβεια. Επειδή, λοιπόν, δεν συμφωνούσαν αποφάσισαν να προσφύγουν στην προσευχή στο Θεό και να δεηθούν ώστε Αυτός για να αποφασίσει για να διατάξει σε ποιο από τους Αγίους Του θα αφιερώσουν το ναό και ποιαν εικόνα θα ζωγραφίσουν στο ξύλο που ετοίμασαν. Προσευχήθηκαν και οι τρεις, ο καθένας στο ησυχαστήριο του. Στην διάρκεια που προσεύχονταν διαχύθηκε από τον νεόκτιστο ναό ένα ασυνήθιστο φως, λαμπρότερο από τις ακτίνες του ήλιου γύρω από τα κελιά των μοναχών. Οι μοναχοί κατελήφθησαν από φόβο και απορία και έμειναν προσευχόμενοι όλη νύχτα.
Την επομένη το πρωί όταν κατέβηκαν οι μοναχοί στην εκκλησία είδαν με θαυμασμό ότι στο ξύλο που ετοίμασαν να ζωγραφίσουν, ζωγραφίστηκε η εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου.
Απ’ αυτή μάλιστα έβγαινε η λάμψη που φώτιζε τα ταπεινά ησυχαστήρια. Έτσι λοιπόν, αφιερώθηκε η εκκλησία στον Άγιο Γεώργιο και η μονή ονομάσθηκε Ζωγράφου.
~ Η θαυματουργή εικόνα υπήρχε στην Μονή του Φανουήλ που βρίσκεται στην Συρία κοντά στη Λύδδα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του καθηγούμενου της Μονής Φανουήλ, Ευστρατίου, όταν κάποτε ο Θεός θέλησε, να τιμωρήσει τη Συρία και να την παραδώσει στους Σαρακηνούς, η ζωγραφιά της εικόνας ξαφνικά αποχωρίσθηκε από το ξύλο και αφού υψώθηκε κρύφτηκε σε άγνωστο μέρος. Οι μοναχοί τότε, επειδή φοβήθηκαν και λυπήθηκαν από το θαύμα, αφού γονάτισαν, προσεύχονταν στο Θεό θερμά και με δάκρυα και τον παρακαλούσαν να τους αποκαλύψει που κρυβόταν το πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου. Ο πανάγαθος Θεός άκουσε την δέηση των μοναχών και ο Άγιος παρουσιάστηκε στον ηγούμενο και του είπε: «Μη λυπάστε για μένα. Εγώ βρήκα για τον εαυτό μου Μονή της Παναγίας στο Άθω. Αν θέλετε πηγαίνετε και εσείς προς τα εκεί, γιατί η οργή του Κυρίου είναι έτοιμη να πέσει πάνω στην διεφθαρμένη Παλαιστίνη και σχεδόν σ’ όλη την Οικουμένη, επειδή οι Χριστιανοί αμαρτάνουν».
Αφού συγκέντρωσε όλους τους μοναχούς ο καθηγούμενος ανακοίνωσε τα συμβάντα. Έπειτα κάλεσε και τους προύχοντες της πόλης Λύδδας και τους ανάγγειλε όσα συνέβησαν σχετικά με την άγια εικόνα. Ύστερα του παράγγειλε τα εξής: «Εμείς φεύγουμε, για την αγία πόλη των Ιεροσολύμων για να προσκυνήσουμε τον Άγιο Τάφο του Κυρίου και ας γίνει το θέλημα Του. Σεις εγκατασταθείτε στην Μονή για να την προφυλάξετε».
Με δάκρυα ξεκίνησαν. Αφού έφτασαν στην Ιόππη βρήκαν πλοίο και αναχώρησαν για το όρος Άθω. Ύστερα από αρκετές μέρες έφτασαν στην μονή Ζωγράφου. Όταν μπήκαν στο ναό, με έκπληξη και θαυμασμό, είδαν την ζωγραφιά του Αγίου Γεωργίου, που είχαν στην μονή Φανουήλ, νάνε προσκολλημένη χωρίς καμιά αλλοίωση σ’ ένα καινούργιο ξύλο. Τότε με συγκίνηση και δάκρυα γονάτισαν μπροστά στην εικόνα και έλεγαν: «Γιατί μας προξένησες τόση λύπη, Μεγαλομάρτυρα Γεώργιε;» Οι μοναχοί της Ζωγράφου απορούσαν, γιατί συνέβησαν όλα αυτά τα παράξενα. Όμως εκείνοι τους διηγήθηκαν τα συμβάντα και όλοι δόξαζαν ολόψυχα τον Κύριο και τον Άγιο Γεώργιο. Τον δε καθηγούμενο Ευστράτιο τον έκαμαν Ηγούμενο τους.
Από τότε άρχισαν να γίνονται από την αγία εικόνα πολλά θαύματα. Γι’ αυτό ο κόσμος πήγαινε στην μονή Ζωγράφου , να προσκυνήσει τον Τροπαιοφόρο Γεώργιο. Η φήμη των θαυμάτων έφθασε μέχρι και τον βασιλέα Λέοντα τον Σοφό, που ήταν πολύ ευσεβής. Μάλιστα αποφάσισε να πάει προσωπικά στο Άγιο Όρος για να προσκυνήσει και χαρεί πνευματικά με τις ψυχοφελείς συζητήσεις που θα έκανε με τους ασκητές Μωυσή, Ααρών και Βασίλειο που έγιναν ξακουστοί για την αρετή τους. Ύστερα από τον Λέοντα επισκέφτηκε τη Μονή και ο βασιλιάς
Η θαυμαστή εικόνα του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην ιερά Μονή του Ξενοφώντα
Στο Άγιο Όρος σώζεται η αρχαία προφορική παράδοση και για την άγια εικόνα που υπήρχε στους χρόνους των ασεβών εικονομάχων, που με βασιλικά διατάγματα καίονταν οι άγιες και σεβαστές εικόνες.

Στα χρόνια εκείνα λοιπόν οι υπηρέτες του παράνομου βασιλιά ερευνούσαν και προσπαθούσαν να βρίσκουν τις άγιες εικόνες για να τις συντρίψουν και να τις ρίξουν στη φωτιά. Βρήκαν λοιπόν και την άγια αυτή εικόνα και την έριξαν στην φωτιά για να καεί. Αλλά μάταια κοπίαζαν οι ανόητοι, διότι η άγια εικόνα έμεινε άφλεκτος μέχρι που η φωτιά έσβησε τελείως. Οι εικονομάχοι όταν είδαν ότι η φωτιά πολύ λίγο άρπαξε τα φορέματα του Αγίου και το πρόσωπο του τίποτα δεν έπαθε απόρησαν. Ένας μάλιστα περισσότερο ασεβής έμπηξε μαχαίρι στο πηγούνι του Αγίου και αμέσως έτρεξε καθαρό αίμα. Τότε όλοι όσοι είδαν το θαύμα έφυγαν ο καθένας για το σπίτι του. Ένας ευσεβής Χριστιανός αφού παράλαβε την άγια εικόνα και ήλθε στην θάλασσα, προσευχήθηκε θερμά στον Κύριο για να σταματήσει η φρικτή θύελλα της εικονομαχίας. Έπειτα αφού γύρισε προς την Άγια εικόνα είπε: «Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Τροπαιοφόρε Γεώργιε, συ που και στη ζωή και μετά τον θάνατο έκαμες άφλεκτη την άγια εικόνα, διαφύλαξε την και τώρα από την θάλασσα και μετέφερε την όπου εσύ γνωρίζεις και επιθυμείς για να δοξασθεί ο Θεός μας». Και μόλις τελείωσε έβαλε την εικόνα στη θάλασσα.
Ο Άγιος Γεώργιος φρόντισε ώστε η άγια εικόνα να φτάσει στο Άγιο Όρος, όπου και άλλες εικόνες οδήγησε η θεία πρόνοια. Η εικόνα τοποθετήθηκε κοντά στην Μονή Ξενοφώντα όπου έτρεχαν τα ιαματικά όξινα νερά. Υπήρχε μάλιστα εκεί μια μικρή Μονή αφιερωμένη στο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο. Ακόμα σώζεται ο μικρός αυτός ναός, όπου οι μοναχοί σαν είδαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου την μετάφεραν εκεί γεμάτοι χαρά και ευλάβεια. Ύστερα έκτισαν ναό κοντά στο μικρό ναό. Όταν αυξήθηκαν οι μοναχοί και μεγάλωσε και η Μονή ονομάσθηκε του Αγίου Γεωργίου. Οι μοναχοί γιορτάζουν καθημερινά μαζί με τον Άγιο Γεώργιο και τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και τους μνημονεύουν στις απολύσεις των ακολουθιών.
Η άγια εικόνα βρίσκεται στο μεγάλο Καθολικό ναό του Αγίου Γεωργίου στον ανατολικό κίονα του δεξιού χωρού και έχει ζωγραφισμένο ολόσωμο τον Μεγαλομάρτυρα και σε ένδειξη του θαύματος φέρνει και την πληγή στο πηγούνι και το αίμα του είναι πηγμένο σ’ αυτή. Μέχρι σήμερα το θαυμαστό φαινόμενο κηρύττει περίτρανα τα πάμπολλα θαύματα που έκανε και κάνει ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος Γεώργιος.

*** Παράταση έως τις 12 Ιουνίου για αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών
Παράταση έως τις 12 Ιουνίου 2017 δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, η παράταση ισχύει για όλες τις περιοχές όπου έχει γίνει ανάρτηση των δασικών χαρτών. Για τους μόνιμα κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η ημερομηνία αυτή παρατείνεται έως 3 Ιουλίου 2017.
Στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη διεύθυνση Δασών, έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών που έχουν αναρτηθεί και η παράταση που δόθηκε μέχρι τον Ιούνιο κρίνεται ικανοποιητική, ώστε να προλάβουν και όσοι άλλοι επιθυμούν.
  Εξαγορά και άδεια καλλιέργειας
Ο διευθυντής Δασών Γιώργος Σωτηρόπουλος και ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας επισήμαναν ότι από το υπουργείο υπήρξαν και κάποιες άλλες τροποποιήσεις που αφορούν στους δασικούς χάρτες.
Ειδικότερα, μειώθηκε στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας η εξαγορά για τις εκχερσώσεις προ του 1975. Για τις περιπτώσεις μεταξύ 1945-1975 οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα για εξαγορά και να πάρουν την κυριότητα, ενώ όσοι δεν αποφασίσουν να εξαγοράσουν, μπορούν να διαλέξουν την αλλαγή χρήσης (άδεια καλλιέργειας).
Για τα μετά του 1975 δεν προβλέπεται εξαγορά, αλλά μόνο αλλαγή χρήσης.
Για την άδεια καλλιέργειας ο ενδιαφερόμενος πληρώνει αντάλλαγμα χρήσης και δαπάνη δάσους.
Οι δόσεις που θα υπολογισθούν, θα αφορούν ανά γεωτεμάχιο, δεν μπορούν να είναι κάτω από 30 ευρώ η καθεμία και όχι πάνω από 100.
Αν ο ενδιαφερόμενος δεν επιθυμεί την εξαγορά, μπορεί να ζητήσει την έκδοση απόφασης έγκρισης επέμβασης, δηλαδή άδεια καλλιέργειας.
Από το 1975 έως το Μάρτιο του 2007 για αλλαγή χρήσης (δηλ. για εκχέρσωση) πληρώνει το αντάλλαγμα χρήσης συν το κόστος δάσωσης.
Το αντάλλαγμα χρήσης έχει ένα κόστος περίπου 180-200 ευρώ το στρέμμα.
Σημειώνεται ότι οι εξαγορές για τις μη νόμιμες αλλαγές χρήσης ισχύουν για όσες έχουν γίνει μέχρι το Μάρτιο του 2007.
Για ό,τι αλλαγή έχει γίνει μετά το Μάρτιο του 2007 ή θα γίνει, δεν υπάρχει διαδικασία εξαγοράς.
  ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις
Για τα «καταπατημένα» βάσει του δασικού χάρτη, τα οποία επιδοτούνται για τις καλλιέργειες, ο ενδιαφερόμενος για να τα τακτοποιήσει πρέπει να υποβάλει αίτημα ότι θέλει να τα εξαγοράσει. Να καταθέσει τοπογραφικά και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, αλλά και βεβαίωση του ΟΣΔΕ ότι το συγκεκριμένο επιδοτείται.
Αν, όμως, χρειάζεται να γίνει διόρθωση του δασικού χάρτη με τα δεδομένα του ΟΣΔΕ γιατί δε συμφωνούν, είναι ένα τεχνικό θέμα που κανείς δεν ξέρει ακόμα τι χρονικό διάστημα απαιτείται για να λυθεί.
Τέλος, επιτρέπεται η αναγνώριση δασωθέντων αγρών με τίτλους μετά το 1946 έως το 2004, εκτάσεων οι οποίες ήταν παλιά χωράφια και δασώθηκαν.
Με τίτλο προ του 1946 οι δασικές εκτάσεις απελευθερώνονται τελείως και για όσους έχουν τίτλους μετά το 1946 έως το 2004, δίνονται άδειες καλλιέργειας και απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ειδοποιητήρια από το Δήμο Καλαμάτας σε 33.180 οφειλέτες για την είσπραξη 14 εκ. ευρώ 
Με το… καρότο των ρυθμίσεων και το… μαστίγιο των κατασχέσεων
 Νέα προσπάθεια για είσπραξη οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων που αγγίζουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 13.959.389) ξεκινά ο Δήμος Καλαμάτας. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Ηλιόπουλος, χρησιμοποιώντας το… καρότο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και το… μαστίγιο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κάλεσε τους 33.180 οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, ενώ, όπως μετέφερε ο ίδιος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο νέο Δημαρχείο, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν δεσμεύσει ήδη 3.695 ΑΦΜ, μπλοκάροντας έτσι την φορολογική τους ενημερότητα.
Ο κ. Ηλιόπουλος διαφοροποίησε τις περιπτώσεις οφειλών που προέρχονται από τον ΟΣΚ, το αλληλόχρεο της ΔΕΥΚ και τη Διοκλής ΑΕ (κτηματική υπηρεσία αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας), οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν.
Τα αναλυτικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε έκθεση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2017 (για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δε γίνεται δημοσιοποίηση ονομάτων) και από τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα είναι ακόμη το γεγονός ότι το 50% των οφειλών αφορά 242 φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ήτοι λιγότερο από το 10% των οφειλετών.
«Δεν είναι μόνο απαιτήσεις από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και από πολεοδομικά, απαλλοτριώσεις κ.τ.λ.», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ μια άλλη κατηγορία, που φτάνει περίπου στα 450 χιλιάδες ευρώ, αφορά οφειλές από δημοτικά τέλη 2.900 προσώπων, μέσω απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ ή σε κάποιες περιπτώσεις από την παλιότερη πρακτική πληρωμής μόνο της αξίας του ρεύματος και όχι των τελών.
«Σε συνεργασία με τη ΔΟΥ θα πάρουμε στοιχεία, προκειμένου να στείλουμε κι εκεί ειδοποιήσεις. Αφορούν κυρίως μισθωτές σπιτιών, αλλά σύμφωνα με το νόμο, ενέχονται και οι ιδιοκτήτες και θα στείλουμε ειδοποίηση και σε αυτούς» διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος.
Όσο για την τακτική που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο Δήμος για την είσπραξη των χρημάτων, αρχικά θα σταλεί ειδοποιητήριο που θα περιλαμβάνει και την επιλογή e-banking με την αναγραφή του κωδικού της οφειλής. Αν χρειαστεί θα ακολουθήσει δεύτερη εξώδικη ειδοποίηση, στην οποία θα γνωστοποιούνται και οι σχετικές διατάξεις του νέου νόμου που αναμένεται να έχει ψηφιστεί και σύμφωνα με τις οποίες μπορεί κάποιος να υπαχθεί σε ρύθμιση.
«Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος δεν ανταποκριθεί (και θα υπάρχει ενημέρωση γι’ αυτό), ειδικά για τις μεγάλες οφειλές θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και αυτές είναι του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), δηλαδή αναγκαστική κατάσχεση σε κινητή ή ακίνητη περιουσία, ακόμα και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών» προειδοποίησε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, καλώντας να προσέλθουν στο Δήμο όσοι έχουν εκκρεμότητες (σ.σ. αφορά και όσους μισθώνουν κοινόχρηστους χώρους) εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που θα τους δώσει ο νόμος με τη ρύθμιση, που φτάνει ακόμα και σε διαγραφή 100% των προστίμων και των προσαυξήσεων.  Χ.Ε.

*** Για συνανθρώπους μας 
Σακάκια και μπουφάν κρέμασε περίοικος στα κάγκελα του κολυμβητηρίου, επί της Κανάρη. Τρεις κρεμάστρες με τα ρούχα φιγούραραν χθες το πρωί στα κάγκελα για συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται από κάποια οικογένεια που δεν τα είχε ανάγκη πια.  Β.Β. 

*** 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικής Κούκλας και Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα 
Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικής Κούκλας και Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα, από 12 έως 16 Μαΐου, θα διοργανώσει η Πειραματική Σκηνή.
Σε αυτό θα πάρουν μέρος 18 κουκλοπαίκτες και θα παρουσιαστούν 14 παραστάσεις κουκλοθέατρου. Τις καθημερινές (Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη) το πρωί θα είναι δωρεάν για τα σχολεία της περιοχής, ενώ το Σαββατοκύριακο και τα απογεύματα θα υπάρχει ένα μικρό εισιτήριο 3 και 5 ευρώ. Παράλληλα, θα γίνουν δωρεάν δύο ανοιχτά ψυχαγωγικά και εικαστικά εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για τα παιδιά και δύο δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής.
Να σημειωθεί πως οι παραστάσεις κουκλοθέατρου θα δοθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕΚ, συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Μεσσηνίας, η «Φάρις», η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ενώ θα πάρουν μέρος οι εξής επαγγελματικές ομάδες κουκλοθέατρου:
-Η Εμμανουέλλα Καποκάκη με την Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με το έργο «Γοργόνα γοργονίτσα» (2 παραστάσεις)
-Η Ειρήνη Μάστορα με την ομάδα «Τα πάντα φι»
με το έργο «Ο γαίγλαρος» (2 παραστάσεις)
-Η εγγαστρίμυθος κουκλοπαίκτρια Κατερίνα Σοπίδη (2 παραστάσεις)
-Ο κουκλοπαίκτης και κλόουν Μιχάλης Νταουντάκης με το έργο «Εγώ ο μικρός είμαι εγώ» (1 παράσταση, 2 εργαστήρια)
-Η Δήμητρα Κωνσταντινίδη με την ομάδα «Τα φτερά του μύθου» και έργο «Όσο πιο γρήγορα» (3 παραστάσεις).
Από τις τοπικές ομάδες κουκλοθέατρου και Θεάτρου Σκιών θα λάβουν μέρος οι:
-Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με το έργο «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» (2 παραστάσεις), όπως και μία αφήγηση παραμυθιού από την Κατερίνα Πετρουλάκη
-Η ομάδα Θεάτρου Σκιών με τον καραγκιοζοπαίκτη Κων/νο Δημητρακόπουλο (1 παράσταση)
-Η κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη με το έργο «Η μάγισσα Φούρκα» (2 παραστάσεις).
Θα διοργανωθεί, επίσης, έκθεση θεατρικής κούκλας στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.

*** «Τσουχτερό» κρύο  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Σάββατο 22/4/2017 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, περίπου από τα 1450μ και άνω.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Προφυλακίσθηκαν οι τσιγγάνες που έκλεβαν ηλικιωμένους 
Στις φυλακές θα οδηγηθούν η 25χρονη και η 33χρονη τσιγγάνα οι οποίες το απόγευμα της Τρίτης λήστεψαν έναν 87χρονο.
Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας και μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Καλαμάτας, προφυλακίσθηκαν.
Το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Θερμοπυλών, στην περιοχή της μαρίνας Καλαμάτας, οι δύο τσιγγάνες πλησίασαν τον 87χρονο και του πήραν από την τσέπη το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 300 ευρώ.
Οι τσιγγάνες άσκησαν σωματική βία στον 87χρονο, ενώ στην προσπάθειά του να αντισταθεί έπεσε, με αποτέλεσμα να σπάσει την αριστερή ωμοπλάτη.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ λίγο αργότερα τις εντόπισαν σε περιοχή της Δυτικής Παραλίας και τις συνέλαβαν.
Οι συγκεκριμένες έχουν κατηγορηθεί κι άλλες φορές τους τελευταίους μήνες για παρόμοια περιστατικά επίθεσης σε ηλικιωμένους, με σκοπό να τους πάρουν χρήματα.   Β.Β.

*** Στην Καλαμάτα για τα προβλήματα του τομέα Υγείας κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας 
Συνεχίζεται η πανελλαδική δράση της Νέας Δημοκρατίας «Μήνας Υγείας», με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Τομέα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα στην Πάτρα, χθες, και την Νομαρχιακή Σύσκεψη Υγείας στην Καλαμάτα, σήμερα.
Πρόκειται για διήμερο οδοιπορικό συναντήσεων και επισκέψεων κλιμακίου της Ν.Δ. με φορείς της Υγείας της Δυτικής Ελλάδας και της Μεσσηνίας, όπου θα καταγραφούν προβλήματα και αδυναμίες που παρουσιάζονται στον κλάδο.
Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου μαζί με τον αναπληρωτή Τομεάρχη, βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα, ενώ στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι θεματικών τομέων Υγείας των ΝΟΔΕ, καθώς και στελέχη του κόμματος από τη Δυτική Ελλάδα και τη Μεσσηνία που συμμετέχουν στον Τομέα Υγείας της Ν.Δ.
Στο πλαίσιο αυτό, είχαν προγραμματιστεί χθες συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Αχαΐας. Συγκεκριμένα, είχαν σχεδιαστεί επισκέψεις στο ΚΥ Ακράτας, στο Πανεπιστημιακό  ΓΝ Πατρών, στην ΜΥ ΠΕΔΥ «Άγιος Αλέξιος», στο ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Αντρέας» και στο ΓΝ Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο».
Σήμερα Σάββατο, 22 Απριλίου, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Μεσσηνίας και επίσκεψη στο ΓΝ Κυπαρισσίας, το ΓΝ Καλαμάτας και στο Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ».
Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση-συζήτηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ στις 6.00 Νομαρχιακή Σύσκεψη του Τομέα Υγείας Ν.Δ. Μεσσηνίας.

*** ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! KOI.Σ. ΕΠ! Το colpo grosso για «λαμογιές» εκατομμυρίων...

~  Πίσω στο μακρινό 2011 με το νόμο 4019/2011 (ΦΕΚ Α΄216) θεσπίστηκε νέα νομική μορφή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) ως φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας.
Με τον όρο Κοινωνική Οικονομία ορίζεται το σύνολο των οικονομικών, επιχειρηματικών, παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναλαμβάνονται από νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων, των οποίων ο καταστατικός σκοπός είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.
Αυτή λοιπόν την καθ’ όλα νόμιμη και επωφελή μορφή επιχειρηματικότητας ανακάλυψαν αρκετοί δημοτικοί άρχοντες της χώρας προκειμένου να μοιράσουν χρήματα σε εαυτούς και ημέτερους. Αξίζει να θυμίσουμε πως πίσω στο 2014 το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την υπογραφή σύμβασης μεταξύ μιας ΚΟΙΝΣΕΠ και ενός δήμου, ύψους 673.406 ευρώ για την πρόσληψη προσωπικού στους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. «Υπό το πρόσχημα και την κάλυψη μιας προγραμματικής συμφωνίας και του κοινωνικού σκοπού που οι επιχειρήσεις αυτές επιδιώκουν, δεν επιτρέπεται να υποκρύπτεται απευθείας ανάθεση», τονιζόταν στην απορριπτική απόφαση.
Αξίζει επίσης να θυμίσουμε πως ο (τότε) γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή είχε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι στήνεται ένα νέο πάρτι εκατομμυρίων, αντίστοιχο με αυτό που αποκαλύφθηκε για τις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.
Έκανε λόγο για κενά στη νομοθεσία και σημείωνε ότι υπήρχει κίνδυνος «νομολογιακά να θεωρηθούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ παρένθετα πρόσωπα με εργοδότες τους ΟΤΑ γιατί θα ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Από τότε μέχρι τώρα, ξέρετε τι έχει γίνει; Tίποτα το ιδιαίτερο. ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ εξακολουθούν να είναι εργαλεία διασπάθισης χρήματος.

*** ΗΧΟΥΝ τα ΤΥΜΠΑΝΑ του ΠΟΛΕΜΟΥ! «Είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ για ΜΑΧΗ»...

~  Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρειο Κορέα, με τον Kim Yong Ming, πηγή από την πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στη Ρωσία.
«Η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με ένα συντριπτικό πλήγμα σε περίπτωση απερίσκεπτης πρόκλησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.
“Εάν διαπράξουν μια απερίσκεπτη πρόκληση, οι κορεατικές επαναστατικές δυνάμεις θα χτυπήσουν και θα ανταποκριθούν με έναν ολοκληρωμένο πόλεμο […] με ένα πυρηνικό χτύπημα του δικού μας στυλ».
Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα υπογράμμισε ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει την έκτη πυρηνική δοκιμή.

*** ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!  Στρατιωτικό σχέδιο Αλβανίας-Τουρκίας κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

~ Κοινή συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας με στόχο την Ελλάδα, αλλά και τη Σερβία, «ταράζει» τα Βαλκάνια.
Ως γνωστόν, η Τουρκία χρησιμοποιεί την Αλβανία προς όφελος της και στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιεί ακόμα και εγκάθετους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Αλβανού ιστορικού Σαλί Καμπάσι, ο οποίος, εκτελώντας εντολές του τούρκου προέδρου, προσπαθεί να κατευνάσει το αντιτουρκικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο λόγω των αποκαλύψεων για τους Τούρκους κατασκόπους.
Σε μια εκτενή αναφορά, αναφέρεται σε όλες τις φορές που η Τουρκία βοήθησε την Αλβανία να… σωθεί από την Ελλάδα, όπως το 1997 που η χώρα μας έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο νότιο τμήμα για την προστασία της ελληνικής μειονότητας και η Τουρκία ανακοίνωσε ότι μια επίθεση σε αλβανικό έδαφος, θα ήταν και μια επίθεση στην Τουρκία.
Ακόμα και στο σήμερα όμως, η Τουρκία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στη Σερβία αν το Βελιγράδι επιχειρήσει να επέμβει σε μια ενδεχόμενη επίθεση της Αλβανίας στα Σκόπια.

*** Ευρώπη προς Αγγλία! «Χρωστάς λεφτά και θα πληρώσεις τον Ερντογάν»...

~ Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να χρεώσει πολύ ακριβά το διαζύγιο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας, αναγκάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώσει όλο το κόστος σε ευρώ και όχι σε λίρες.
Στον…λογαριασμό βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το μερίδιο της Βρετανίας για το υπέρογκο πακέτο βοήθειας που δόθηκε στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Το σχετικό έγγραφο αναγράφει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει «να αποδώσει το μερίδιό του στη χρηματοδότηση όλων των υποχρεώσεων που αναλήφθηκαν ενώ ήταν μέλος της Ένωσης- συμπεριλαμβανομένου και του λεγόμενου ‘Μηχανισμού για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία’.

*** Έχουν ΤΡΕΛΑΘΕΙ στον ΣΥΡΙΖΑ!  «Δεν έχει δικτατορία η Βενεζουέλα-Το 2008 είχαμε και εμείς ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ»…

~ Υπέρ του προέδρου της Βενεζουέλας  Νίκολας Μαδούρο τάχθηκε και πάλι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  (και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής) Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus FM,  στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, ενώ για να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του (παρότι υπάρχουν 8 νεκροί διαδηλωτές στη συγκεκριμένη χώρα μόνο στα πρόσφατα επεισόδια ) επικαλέσθηκε τον…  φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στην Ελλάδα!        
«Δεν έχει σχέση η 21η Απριλίου με ό,τι γίνεται σήμερα στη Βενεζουέλα. Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό»  δήλωσε!
«Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία, εκτός αν τα έχετε μπερδέψει λιγάκι. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Αυτό είναι διαφορετικής ποιότητας, γιατί δεν πρέπει να πάσχουμε από πολιτική αχρωματοψία, με το τι συνέβη στη χώρα μας» δήλωσε επίσης ο κ. Μηταφίδης, αν και   τάχθηκε αντίθετος με «κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και καταστολή του λαού»  και παραδέχθηκε  ότι η Βενεζουέλα «προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου».
Όπως επίσης συμβαίνει πολύ συχνά με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταφίδης τα έβαλε με τα ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσιάζουν τις απόψεις του και υποστήριξε ότι «με αυτή τη μαύρη δυστυχώς δημοσιογραφία που επικρατεί στον τόπο μας από πολλές πτέρυγες, υπήρξε μια επιλεκτική παρουσίαση των απόψεών μου και νομίζω ότι το να ρωτάτε σήμερα έναν πολιτικό κρατούμενο της Χούντας γι' αυτό το ζήτημα, νομίζω είναι λιγάκι άκομψο», όταν ο δημοσιογράφος «τόλμησε» να του απευθύνει ερώτηση που δεν του άρεσε!  
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε και με τους διαδηλωτές στη Βενεζουέλα , τους οποίους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο  και υποστήριξε ότι «δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες».  star.gr

*** Κράτησαν τα… προσχήματα Σαμαράς και Τατούλης στη χθεσινή συνάντηση στο Άστρος Κυνουρίας 
Το στιγμιότυπο της τυπικής χειραψίας είναι από την ιστοσελίδα arcadia portal
Άφησαν αιχμές εκατέρωθεν με τις δηλώσεις τους, αλλά δεν έριξαν λάδι στη φωτιά
 Στο πνεύμα των ημερών ήταν το κλίμα της πρώτης συνάντησης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χθες, στις επετειακές εκδηλώσεις στο Άστρος Κυνουρίας, μετά τη σύγκρουση με αφορμή τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου μέσω της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.
Βέβαια, δεν καταλήφθηκαν από το… πνεύμα αγάπης, αλλά… κατάπιαν τις όποιες πολιτικές διαφορές τους με μικρές πολιτικές αιχμές.
  Δηλώσεις Σαμαρά
Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Αρκαδίας, ο Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την Περιφέρεια και η απάντησή του ήταν: «Το μόνο που θέλω να πω σε αυτό είναι ότι είναι ξεκάθαρη απολύτως η θέση που έχει πάρει η παράταξη για το ζήτημα αυτό».
Γενικότερα, για το πνεύμα και το μήνυμα της ημέρας ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε: «Από τις πιο θετικές εξελίξεις για την εγκαθίδρυση του Συντάγματος ήταν η Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος. Είναι μια ευκαιρία η σημερινή (σ.σ. χθες) να θυμηθούμε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που οι Έλληνες, με πρώτον τον Κολοκοτρώνη, αποφάσισαν να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό.
Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με παλιούς φίλους, αλλά και νέους αγωνιστές της ευρύτερης παράταξης, οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται για το καλό του τόπου, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα είμαστε υπερήφανοι για αυτήν, με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη».
  Δηλώσεις Τατούλη
 Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης στις δηλώσεις του υπήρξε αιχμηρός, χωρίς, όμως, να προσπαθήσει να… πληγώσει κανέναν. «Η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας θα πρέπει ιστορικά να σταθμίζεται σύμφωνα με τις ευθύνες του άδολου πατριωτισμού, έτσι όπως με σαφήνεια τον περιέγραψε η 2η Εθνοσυνέλευση του Άστρους» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού».
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του γεγονότος και να πάψουν να νιώθουν ότι χρειάζονται «δεκανίκια» στη δική τους σχέση με τον πολίτη. «Αν αυτό δε γίνει κατανοητό, τότε δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος θα ακολουθήσει την “κακή του μοίρα”, που δε συνάδει με την ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειαζόμαστε ξένες βοήθειες. Δεν υπάρχουν “φίλιες δυνάμεις” και θα πρέπει κυρίως να στηριχτούμε στα πόδια μας, στις δικές μας δυνάμεις, στους συμπολίτες μας».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμα την ανάγκη να επιβληθεί η συμφιλίωση και η συνεννόηση. «Δεν μπορεί αυτή η χώρα σε δύσκολες περιόδους, για τόσα χρόνια, να ταλανίζεται μέσα στο πλαίσιο μιας κρίσης, που ζημιώνει βάναυσα τη ζωή των ανθρώπων της και την ψυχή του Έθνους» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «χωρίς σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση».   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
φωτογραφίες: arcadiaportal.gr

***  Πολύ καλές οι προοπτικές για το ελαιόλαδο τη νέα χρονιά 
Όλα δείχνουν καλή ελαιοκομική περίοδο
 Η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση δίνει θετικές προοπτικές σύμφωνα με IOC
Διατήρηση και για τη νέα ελαιοκομική περίοδο της δυναμικής και της αντοχής που έχουν οι φετινές τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δείχνουν τα στοιχεία της διεθνούς αγοράς και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), τα οποία εμφανίζουν άνοδο της κατανάλωσης και των εισαγωγών. Ανοδική πορεία παρουσιάζει και το διεθνές εμπόριο επιτραπέζιων ελιών.
Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τη νέα εμπορική περίοδο, αφού πρέπει να δούμε την πορεία και την εξέλιξη της παγκόσμιας παραγωγής.
Η παγκόσμια ζήτηση, όμως, έχει μια ανοδική πορεία και οι εισαγωγές στις ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Θετικό είναι και το γεγονός ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι μέσες τιμές παραγωγού σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία. Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ στον "Αγρότυπο".
  Τα στοιχεία
Τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου αναφέρουν ότι την περίοδο Οκτώβριος 2016 - Ιανουάριος 2017 οι εισαγωγές ελαιολάδου αυξήθηκαν (σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα) κατά 73% στην Αυστραλία, 38% στη Βραζιλία, 32% στην Κίνα, 20% στον Καναδά, 16% στην Ιαπωνία και 4,5% στις ΗΠΑ. Στη Ρωσία η αύξηση το Δεκέμβριο του 2016 ήταν σε ποσοστό 9%. Αύξηση παρουσίασε αυτό το διάστημα και το ενδοκοινοτικό εμπόριο έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε ποσοστό 6%. Αντίστοιχη αύξηση για το ίδιο χρονικό διάστημα παρουσιάζει και το διεθνές εμπόριο επιτραπέζιων ελιών, σε ποσοστό 26% στη Βραζιλία, 7% στην Αυστραλία και 4% στις ΗΠΑ.
  Τιμές παραγωγού
Η καλή εικόνα στις τιμές παραγωγού φαίνεται από τα στοιχεία του IOC, που αναφέρουν ότι στην Ισπανία για το έξτρα παρθένο έφτασαν στα τέλη Μαρτίου 2017 στα 3,84 ευρώ το κιλό. Στην Ιταλία παραμένει η τιμή παραγωγού πάνω από τα 6 ευρώ και στα τέλη Μαρτίου έφτασε στα 6,14 ευρώ το κιλό. Την ίδια περίοδο στην Τυνησία ήταν στα 4,15 ευρώ και στην Ελλάδα στα 3,56 ευρώ.
  Ζήτηση σε καλά επίπεδα
Στην παγκόσμια κατανάλωση και τις ενημερωτικές προσπάθειες προώθησης ελαιολάδου που κάνει η χώρα μας αναφέρθηκε στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου), Γιώργος Οικονόμου.
Όπως δήλωσε, «είναι αλήθεια ότι έχουμε μια αυξητική τάση της κατανάλωσης ελαιολάδου. Το ελληνικό ελαιόλαδο κινείται μεταξύ της χαμηλής τιμής που έχει το ισπανικό και της υψηλής φήμης που έχει το ιταλικό. Υπάρχει όμως και η οικονομική κρίση που αναγκάζει πολλούς καταναλωτές σε χώρες, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία, όπου οι καταναλωτές θα ήθελαν να αγοράσουν ελαιόλαδο αλλά δεν έχουν τα εισοδήματα για να το κάνουν. Πάντως, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν την διατροφική αξία του ελαιολάδου.
Θα πρέπει, όμως, να διατηρηθεί μια “ισορροπία” των τιμών παραγωγού και των τιμών στη λιανική κατανάλωση. Εκτιμώ ότι από τα επίπεδα 3,5 μέχρι 4 ευρώ το κιλό στην τιμή παραγωγού ελαιολάδου υπάρχει καλή αρχή για να μη φτάσει το τυποποιημένο προϊόν σε απαγορευτικά επίπεδα.
Όσον αφορά στις ενημερωτικές καμπάνιες, γίνονται και από την Ελλάδα. Η διαφορά με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς είναι ότι εκεί υπάρχουν πολύ δυνατές εταιρείες. Αρκεί να σας αναφέρω ότι στην Ισπανία η πορτογαλικών συμφερόντων Sovena διακινεί 280.000 τόνους τυποποιημένο ελαιόλαδο, δηλαδή όση είναι η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου. Μιλάμε για μεγάλα μεγέθη που μπορούν οι επιχειρήσεις να “σηκώσουν” το κόστος προβολής και προώθησης. Επίσης το “made in Italy” και το “made in Spain” κυριαρχούν στη διεθνή αγορά τροφίμων.
Επίσης δεν έχουμε επενδύσει στη χώρα μας στις εξαγωγές. Στην Ελλάδα έχουμε μια μέση παραγωγή περίπου στους 250.000 τόνους και από αυτούς διακινούνται σε φιάλες (τυποποιημένο) μόλις 35.000 τόνοι στην ελληνική και ακόμη 35.000 τόνοι στο εξωτερικό. Με αυτές τις ποσότητες προσπαθούμε να κάνουμε πολύ στοχευμένες καμπάνιες. Αν πάμε σε ΗΠΑ και Κίνα θα πληρώσουμε πολλά χρήματα και θα κερδίσουν έμμεσα οι εκεί “leader” της αγοράς (Ισπανοί και Ιταλοί)».

***  “Faith” σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕΚ 
Τι σημαίνει αληθινή πίστη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας;
Το πρωτοποριακό για την εποχή του έργο της Kate Robin “Faith” ανεβαίνει σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στο πλαίσιο τους θεατρικού φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη στην Καλαμάτα», σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, για να μας αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα!
Η συγγραφέας μπαίνει βαθιά στην ψυχοσύνθεση ενός πληγωμένου ζευγαριού και παρακολουθεί βήμα βήμα τις αντιδράσεις τους, σε ένα παιχνίδι επιβολής και αλλεπάλληλων συναισθηματικών συγκρούσεων και εναλλαγών, που οδηγούν σε ένα θεαματικό φινάλε.
O Κεν και η Λίζα, έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης, ανακαλύπτουν πως η σχέση τους βρίσκεται σε αδιέξοδο και ανάμεσά τους υπάρχουν μυστικά και ψέματα. Εκείνη, συντηρητική Νεοϋορκέζα ψυχοθεραπεύτρια, αφοσιωμένη στη σχέση τους κι εκείνος μποέμ κινηματογραφιστής… Όταν έρχεται η πρώτη αποκάλυψη, η ρωγμή είναι καταλυτική. Πώς εκείνος θα καταφέρει να επουλώσει τις πληγές και να ξανακερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη της; Tι θα επακολουθήσει, όταν συναινέσουν να μπει ανάμεσα τους κριτής σε αυτή τη «μάχη» μια κάμερα, που θα τους παρακολουθεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο; Θα κερδίσουν τη χαμένη ελευθερία ή θα μπουν σε μια νέα φυλακή; Ένα παιχνίδι όπου ο έρωτας δείχνει αγεφύρωτος, αλλά η αληθινή αγάπη είναι γέφυρα, που στο τέλος θα ενώσει τις ψυχές τους.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα και Παναγιώτης Μπουγιούρης
Κείμενο: Kate Robin
Απόδοση-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Video art: Βασίλης Αντωνιάδης (filmskin)
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Ειδικός συνεργάτης: Ντίνος Λέλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Γραφιστικά: Ρούλα Δανιήλ
Παραγωγή: Φιλοθέατον Ε.Ε.

***  Ενισχύεται ο στόλος του ΕΚΑΒ και στη Μεσσηνία 
Δωρεά 143 ασθενοφόρων από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ
 Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε λεπτομέρειες της νέας δωρεάς του στο χώρο της Υγείας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση και πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.
Η δωρεά, η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο, το Φεβρουάριο, κατά την ομιλία του στην Τελετή Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την Ελληνική Κοινωνία.
Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.
Στόχος του ΙΣΝ παραμένει η υποστήριξη και συμπλήρωση των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών και όχι η αναπλήρωσή τους. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα.
Τα ΙΣΝ διοργάνωσε διαδικασία προσφορών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες.
Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.
Συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και της Κρήτης.
Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 1.6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο.
Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ έρχεται σε συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς τον οργανισμό για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Ο κ. Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ, δήλωσε σχετικά: «Η πρόσβαση σε ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει».
Ο κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, δήλωσε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΙΣΝ για τη σημαντικότατη προσφορά που πραγματοποιεί. Το ΙΣΝ με την δωρεά αυτή που είναι η σημαντικότερη όλων προς το ΕΚΑΒ, αλλά και με τις προηγούμενες δωρεές του, στέκεται συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, για την προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του».

***  Το πράσινο σιντριβάνι... 
Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με το σιντριβάνι στα Παπλωματάδικα…
Πριν από μερικές εβδομάδες ιδιωτικό συνεργείο έτριψε και καθάρισε τα μάρμαρα του σιντριβανιού.
Όμως, το λευκό μάρμαρο δε θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα καθαρό, αφού ξεκίνησε ήδη να πρασινίζει.
Άραγε, τι δε γίνεται σωστά και συμβαίνει συνεχώς το ίδιο πράγμα;
Αν υποθέσουμε ότι είναι φυσιολογικό (αν και σε άλλα μαρμάρινα σιντριβάνια δε συμβαίνει αυτό), γιατί επιτέλους δεν αλλάζουν το μάρμαρο, για να τελειώνει μια και καλή αυτό το πρόβλημα;   Π.Μπ. 

***   Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη  
 
Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε χθες το πρωί η Κορώνη την προστάτιδά της, Παναγία Ελεήστρια. Στην παμμεσσηνιακή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διακαινησίμου, συμμετείχε πλήθος κόσμου από όλη τη Μεσσηνία.
Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεηστρίας, πρωτοστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, καθώς και του αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά. Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεήστριας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των σχολείων.
Το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, ο πολιτευτής της Ν.Δ Μίλτος Χρυσομάλλης, τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

 ***  Ακόμα αναμένονται οι… πτήσεις drones για καταγραφή κτισμάτων από το Δήμο Τριφυλίας 
Δεν έχουν ξεκινήσει οι… πτήσεις drones για καταγραφή κτισμάτων από το Δήμο Τριφυλίας και ακόμα αναμένονται! Η είδηση ότι «Drones… στην υπηρεσία του Δήμου θα “σαρώσουν” τους ουρανούς της Τριφυλίας!» είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από έξι μήνες με σχετικό δημοσίευμα στο Gargalianoionline.gr. Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ του ενημερωτικού site, έπειτα από πληροφόρηση που παρείχε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αναφερόταν: «Drone αναμένεται να επιστρατεύει ο Δήμος Τριφυλίας προκειμένου να καταγράψει τις πραγματικές επιφάνειες των κτισμάτων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, προκειμένου όλοι οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν δημοτικά τέλη με τα πραγματικά τετραγωνικά! Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε συνεργασία με εταιρεία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους παροχή υπηρεσιών». Ωστόσο, έξι μήνες μετά drones δεν… πετάνε στην Τριφυλία για καταγραφή κτισμάτων! Άγνωστο γιατί...   Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   ΣΑΛΟΣ στη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ! Σύσσωμο 'κράξιμο' σε προκατειλημμένο ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ...

~  O Bετεράνος δημοσιογράφος του BBC, Nικ Ρόμπινσον έχει δεχτεί πλήθος επικριτικών σχολίων καθώς θεωρούν πως κρίνει προκατειλημμένα των αρχηγών του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Τζέρεμυ Κόρμπιν. Το παράδοξο είναι πως ακόμα και οι Συντηρητικοί θεώρησαν πως η κριτική του ήταν σκέτη προκατάληψη και ιδεοληψία.

Ο Ρόμπινσον εργάζεται στο BBC 4 ραδιόφωνο και στη χθεσινή του εκπομπή κατέκρινε την πολιτική των Εργατικών προς τις εκλογές που προκήρυξε η Μέι.
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικότερα σχόλια που άκουσε ο Ρόμπινσον είναι πως «αν επιθυμεί να κατεβεί στην πολιτική να σταματήσει να είναι δημοσιογράφος του BBC».
Αν σκεφτούμε πως το BBC είναι δημόσιο και πως ακόμα και οι Συντηρητικοί υπερασπίστηκαν τον πολιτικό τους αντίπαλο καταλαβαίνουμε πως υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός. Άραγε θα γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ποτέ;

*** ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ! Πάμε για ΣΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ...

~  Φαίνεται πως ο Μάικ Πενς τείνει χείρα φιλίας προς την Κίνα, με αφορμή τη Χερσόνησο της Κορέας.
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος δήλωσε πως «πραγματικά πιστεύουμε πως οι σύμμαχοί μας στην περιοχή και η Κίνα μπορούν να δημιουργήσουν πίεση η οποία θα οδηγήσει σε έναν ιστορικό στόχο όλων μας, το να γίνει η Χερσόνησος της Κορέας ελεύθερη περιοχή από πυρηνικά».
Είναι σαφές πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί πραγματική σύγκρουση με έναν απρόβλεπτο ηγέτη όπως ο Κιμ Γιονκ Ουν , που έχει μάλιστα και πυρηνικά. Η συμμαχία με την Κίνα είναι απαραίτητη, καθώς μόνο ο ‘Δράκος’ μπορεί να ασκήσει πίεση στη Β.Κορέα με ειρηνικά μέσα.

Eδώ ο Μάικ Πενς μαζί με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό Μάλκομ Τερνμπουλ, όπου έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις.

***  ΡΑΠΙΣΜΑ ΠΟΥΤΙΝ σε ΔΥΣΗ ! Έτσι ΔΟΥΛΕΥΕΙ η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ του ΝΑΤΟ...

~  Θυμάστε τι είχε πει ο Καρλ Μαρξ για την ιστορία; «Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία αρχικά και μετά ως φάρσα». Εμείς το θυμηθήκαμε με αφορμή την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Διεθνές Αρκτικό Φόρουμ πριν λίγες μέρες που ανέλυσε τους κινδύνους από την παραποίηση της ιστορίας. Είπε συγκεκριμένα πως η ηθελημένη παραποίηση της ιστορίας διαταράσσει τη διεθνή τάξη και ασφάλεια και οδηγεί σε περαιτέρω συγκρούσεις.
Ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε πως η χρήση της ιστορίας ως ιδεολογικό όπλο με σκοπό τη διαμονοποίηση κάποιων είναι απαράδεκτη και πως χωρίς κατανόηση των ιστορικών δεδομένων είμαστε καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.
Σίγουρα ο Πούτιν είχε στο μυαλό του τις δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ποροσένκο που επισκέφτηκε το Λονδίνο και μίλησε με την Τερέζα Μέι.
Εκεί ο Ποροσένκο έκανε λόγο για ρωσική εισβολή στη χώρα, κάτι που παραποιεί την ιστορία. Παράλληλα ο Ποροσένκο σε ένα κάλεσμα βοήθειας είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι Ουκρανική μάχη, είναι Ευρωπαϊκή».
Το ίδιο συμβαίνει και με την Κορέα όπου ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για υπεράσπιση τη Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας από τον ΚιμΓιονγκ Ουν, παραλληλίζοντας το σήμερα με τον Πόλεμο της Κορέας (1950-1953). Στην ιστορική αναδρομή έκανε το κλασικό αμερικανικό κόλπο, «εμείς ήμαστε οι καλοί και τα κάναμε όλα σωστά, εκείνοι είναι οι κακοί και είναι ‘πράκτορες’ του σκότους». Φυσικά ο κος Πενς ξέχασε τα εγκλήματα που έκανε ο αμερικανικός στρατός την περίοδο εκείνη.
Όσο οι λαοί διδάσκονται μία ιστορία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, είμαστε όλοι καταδικασμένοι στο να επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος και κυρίως να ζούμε ξανά και ξανά τον πόλεμο.

*** ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΕΡΒΟΙ και ΑΛΒΑΝΟΙ ! Μία σπίθα και ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΙ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ...

~  O υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε δημοσίως πως ΕΕ, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία έχουν την ευθύνη όσων θα συμβούν από εδώ και πέρα στα Βαλκάνια.
Οι πρόσφατες δηλώσεις των Αλβανών πολιτικών για ενοποίηση των «αλβανικών εδαφών», δηλώσεις που έγιναν τόσο στην Αλβανία, όσο στο Κοσσυφοπέδιο και στους τρείς αλβανικού δήμους της νότιας Σερβίας, το Πρέσεβο, Μέντβεντζα και Μπουγιάνοβατς έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα. Θυμίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου του Μπουγιάνοβατς, Γιονούζ Μουσλίου που δήλωσε ότι «η ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει νόημα χωρίς την ενοποίηση της Κοιλάδας του Πρέσεβο, χωρίς το Πρέσεβο, την Μέντβεντζα και το Μπουγιάνοβατς», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς,  απάντησε  ότι αυτή είναι μια απειλή για την ειρήνη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, σύμφωνα με την σερβική ‘beta’.
“Οι συντονισμένες δηλώσεις του Ράμα, του Θάτσι και του Μουσλίου δείχνουν ότι μια «Μεγάλη» Αλβανία είναι ο στόχος όλων των Αλβανών. Σήμερα ο Μουσλίου κάλεσε την Αλβανία να φθάσει μέχρι την Νις, αλλά αύριο θα  μπορούσε να ισχυρισθεί το ίδιο για τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο ή την (ελληνική) Ήπειρο. Εάν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιδρούν ότι η Αλβανία θα φθάσει μέχρι την πόλη Νις, τότε θα είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
Τέλος αναφέρουμε το σερβικό b92 που αναφέρει πως  για το θέμα αυτό ο Ντάτσιτς απευθύνθηκε στους Αμερικανούς πρέσβεις στο Βελιγράδι, την Πρίστινα και τα Τίρανα διερωτώμενος εάν η αδράνειά τους υποδηλώνει την ανοχή τους στις δηλώσεις αυτές που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Παράλληλα ο  Ντάτσιτς δήλωσε ότι θα μπορούσαν οι πρέσβεις αυτοί να απαντήσουν εάν αποδέχονται μια «Μεγάλη» Αλβανία που θα φθάσει μέχρι τα Σκόπια και τη σερβική πόλη Νις στο βορρά και στην ελληνική Ήπειρο στο νότο.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη σερί χρονιά ο Πετρούνιας
Θριάμβευσε στους κρίκους
~  Στο «πάνθεον» της ενόργανης γυμναστικής ανήκει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης (σ.σ. μετά το Μονπελιέ 2015 και την Βέρνη 2016), καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας το 2017 , βαθμολογήθηκε με 15.433 (σ.σ. συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
~ Πρόκειται για σπάνιο επίτευγμα, καθώς μόλις τρεις γυμναστές έχουν καταφέρει κατι ανάλογο. Οι Σοβιετικοί Γιούρι Τιτόφ (1957, 1959, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) και ο Ιταλός ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο μοναδικός που έχει στην συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, 1992, 1994, 1996).
~* Η προσπάθεια που του έδωσε το χρυσό:
Βίντεο :ΚΛΟΥΖ 2017: Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), τελικός ευρωπαϊκού , https://youtu.be/NteUZUfwYE4  .-
~* Η απονομή του χρυσού μεταλλίου:
Βίντεο 2 :  ΚΛΟΥΖ 2017: Απονομή χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια , https://youtu.be/CtZ2uU2cJE8  .-
~  Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Κλουζ. Στην πρώτη του παρουσία στη διοργάνωση, κατάφερε να προκριθεί ως 8ος στον τελικό των κρίκων, μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια κι εκεί πλέον κατάφερε να συγκεντρώσει 14,666 βαθμούς και να πάρει την 6η θέση.
 ***  Για το  Φάϊναλ Φορ στο Ευρωμπάσκετ \
   Παρασκευή, 21 Απριλίου  2017   :  
2οι  αγώνες :

  Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00  71-73 , (44-37) .-^


 Τα δεκάλεπτα :  22-23 , (44-37) , 54-51, 71-73 .-
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6), Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 20 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2), Μπαλμπέι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6.
Βίντεο από αγώνα :
~*ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣΠΙΛΣΕΝ   71-73  Α΄ ημίχρονο 44-37  2ος  αγώνας 21/04/2017: https://youtu.be/IntTAQXAuSg  .-
~*ΟΣΦΠ- Ανατολού Εφές Πίλσεν   71-73 1ο  δεκάλεπτο 22-23  2ος  αγώνας  21/04/2017: https://youtu.be/J4lZaiFBfUM .-
~* ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ  71-73  3ο  δεκάλεπτο  54-51  2ος αγώνας  21/04/2017: https://youtu.be/HkWBgilw5Us .-
~*ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ  71-73  2ος αγώνας 21/04/2017:
 https://youtu.be/1oKUMz5H6Nc  .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ 71-73  2ος  αγώνας  21/04/2017:
 https://youtu.be/fRKbGjrcQuw  .-
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ 71-73 Δηλώσεις 21/04/2017:
 https://youtu.be/69fcvtQxomI  .-

 Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00   80-84 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-44, 68-66, 80-84  .-

*** 2οι ΑΓΩΝΕΣ
Πέμπτη, 20 Απριλίου  2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00  84-82 .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-20 , (40-35) , 69-58 , 84-82  .- ^
***
 *** Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί της 29ης αγωνιστικής  της Super League.:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/4/2017
19:00 ΑΕΛ-Ξάνθη
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

19:00 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Φωτόπουλος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)

19:00 Βέροια-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

19:00 Πλατανιάς-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

19:00 Ηρακλής-Παναιτωλικός
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Πασχάλης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

19:00 Κέρκυρα-Πανιώνιος
Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Κωσταράς, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

19:00 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

19:00 Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

***Τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες και το υπόλοιπο προγραμμα της Α΄ φάσης των πλέι οφ για την Α1 μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017
ΠΑΟΚ-Λαύριο 82-65 (1-0)
Πέμπτη 20 Απριλίου  2017
Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου 84-71 (1-0)

2ος Αγώνας
 Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΚΓ Λαυρίου 17.00 Λαύριο-ΠΑΟΚ   68-78
Διαιτητές: Ψαριανός-Τζαφλέρης-Θεονάς (Καρούσης)
   Τα δεκάλεπτα: 25-13, 39-32, 56-62, 68-78
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Νίξον 11 (1τρ., 6ασ.), Χάμιλτον 11 (2), Σάμλερ 2, Εβανς 8 (7ρ.), Τσίρος, Γκρέι 19 (2), Στεφανίδης, Αθανασούλας 3, Περράκης 5 (1), Γιαννακόπουλος 2, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 5
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σόμπι 13 (2), Χρυσικόπουλος 3, Κόνιαρης 7 (1τρ., 5ασ.), Τσόχλας, Μαργαρίτης 10, ΜακΦάντεν 5 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Πέινερς 12 (2), Κλάντον 15 (9ρ.), Ασκα 13

Κυριακή 23 Απριλίου  2017
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-Ρέθυμνο
Ανδρικόπουλος-Πουρσανίδης Κ.-Γεωργιάδης (Ξάνθος)

3ος Αγώνας (αν χρειαστεί)
Τρίτη 25 Απριλίου

ΚΓ ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Λαύριο
Διαμαντής-Καλδίρης-Συμεωνίδης (Παραλικίδης)
Τετάρτη 26 Απριλίου
Μ.Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρ.
Μπήτης-Τσώνος-Βαρδάλος (Μαχαιριανάκης)

***Στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. :

 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ   5-4 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-1, 0-1
ΓΛΥΦΑΔΑ: Χατζηγούλας 2, Παπαναστασίου, Αλεξίου, Σκουμπάκης
 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Καπότσης 2, Κοπελιάδης, Τίγκας

***   Εγκαίνια και ιππικοί αγώνες αύριο στο Πλατύ 
Αύριο, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος και θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, με εκκίνηση από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Πλατύ.
Οι αγώνες ανάγονται στην εποχή της Τουρκοκρατίας, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου χθες ο Γιώργος Φάβας, πρόεδρος της Διοκλής ΑΕ - δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για το συντονισμό της διοργάνωσης των αγώνων και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατέος Νικόλαος Νίκας.
Ο κ. Φάβας ανέφερε ότι θα μετάσχουν, σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις, 12 καθαρόαιμοι ίπποι και 4-5 μιγάδες. Οι χώροι είναι έτοιμοι για τους αγώνες, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε τα αναγκαία μηχανήματα και προσωπικό για την προετοιμασία τους. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας έχει χορηγήσει την από 18 Απριλίου 2017 άδεια διεξαγωγής των αγώνων και για την ασφαλή διενέργειά τους θα φροντίσει η Δημοτική Αστυνομία.
Η Αναστασία Μπελογιάννη, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών και πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις», κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, που θα διεξαχθούν σ' ένα χώρο «κόσμημα» για το Δήμο Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.
  Πρόγραμμα
11.00: Εγκαίνια του Αθλητικού Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος
11.30: Διεξαγωγή 1ης ιπποδρομίας
11.45: Διεξαγωγή 2ης ιπποδρομίας
12.00: Διεξαγωγή 3ης ιπποδρομίας
12.15: Ιπποδρομία ντόπιων και μιγάδων ίππων
12.30: Τελική ιπποδρομία.
Τις ιπποδρομίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, με έδρα το Πλατύ.
  Έργο αναβάθμισης
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες για την αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
Σκοπός είναι να καταστεί αυτός ο χώρος κέντρο εξάσκησης και αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και δεξιοτεχνίας ίππων για όλη την Πελοπόννησο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης.

***  Β' Εθνικής 2016-17 στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
26η Αγων 12-04-2017 00:00 -ΚΑΛΛΙΘΕΑ0 : 3 -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
  12-04-2017 16:00 -ΑΧAΡΝΑΪΚΟΣ0 : 2 -ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
  12-04-2017 16:00 -ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ0 : 1 -ΛΑΜΙΑ
  12-04-2017 16:00 -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ4 : 1 -ΚΑΛΛΟΝΗ
  12-04-2017 16:00 -ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ0 : 2 -ΤΡΙΚΑΛΑ
  12-04-2017 16:00 -ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ0 : 1 -ΟΦΗ
  12-04-2017 16:00 -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ0 : 1 -ΑΡΗΣ
  12-04-2017 16:00 -ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ0 : 0 -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
  12-04-2017 16:00 -ΣΠΑΡΤΗ3 : 1 -ΧΑΝΙΑ

~** Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:Λαμία-Πανσερραϊκός 3-1
Αρης-Αγροτικός Αστέρας 23/4
Απόλλων Σμύρνης-Καλλονή 23/4
ΟΦΗ-Αχαρναϊκός 23/4
Πανελευσινιακός-Κισσαμικός 23/4
Τρίκαλα-Αιγινιακός 23/4
Σπάρτη-Καλλιθέα 23/4
Χανιά-Αναγέννηση Καρδίτσας 24/4

   10η-27η αγωνιστική (20/11 - 2/4)
Καλλονή - Απόλλων Σμύρνης
Αχαρναϊκός - ΟΦΗ
Κισσαμικός - Πανελευσινιακός
Πανσερραϊκός - Λαμία
Αιγινιακός - Τρίκαλα
Αγροτικός Αστέρας - Άρης
Αναγέννηση Καρδίτσας - Χανιά
Παναιγιάλειος - Πανθρακικός
Καλλιθέα - Σπάρτη

~** 11η-28η (27/11 - 9/4)
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ
Πανελευσινιακός - Καλλονή
Λαμία - Αχαρναϊκός
Τρίκαλα - Κισσαμικός
Άρης - Πανσερραϊκός
Χανιά - Αιγινιακός
Πανθρακικός - Αγροτικός Αστέρας
Καλλιθέα - Αναγέννηση Καρδίτσας
Σπάρτη - Παναιγιάλειος

~**  12η-29η αγωνιστική (4/12 - 23/4)
Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ - Λαμία
Καλλονή - Τρίκαλα
Αχαρναϊκός - Άρης
Κισσαμικός - Χανιά
Πανσερραϊκός - Πανθρακικός
Αιγινιακός - Καλλιθέα
Αγροτικός Αστέρας - Σπάρτη
Παναιγιάλειος - Αναγέννηση Καρδίτσας

***  Για την Γ΄ εθνική 3ος όμιλος στο ποδόσφαιρο  :
Αγωνιστική ημέρα: 26

23.04. 14:30ΕρµιονίδαΑχαϊκή
 

23.04. 14:30ΠαναργειακόςΑιολικός
 

23.04. 14:30ΠαναρκαδικόςΤσικλητήρας Πύλου
 

23.04. 14:30ΠΑΟ ΒάρδαςΑΟ Θήβα
 

23.04. 14:30ΠΑΟ ΛουτρακίουΑστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου
 

23.04. 14:30ΦωστήραςΔόξα Μεγαλόπολης
 

23.04. 14:30ΧαλκίδαΑΟ Ζευγολατιού
 
Αγωνιστική ημέρα: 27
30.04. 17:00ΑΟ ΖευγολατιούΕρµιονίδα
 
30.04. 17:00ΑΟ ΘήβαΠαναχαΐκή
 
30.04. 17:00Αστέρας Αμαλιάδας-ΠανόπουλουΠαναρκαδικός
 
30.04. 17:00ΑχαϊκήΠαναργειακός
 
30.04. 17:00Δόξα ΜεγαλόποληςΧαλκίδα
 
30.04. 17:00Τσικλητήρας ΠύλουΑιολικός
 
30.04. 17:00ΦωστήραςΠΑΟ Βάρδας

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜ :
Σάββατο  22-04-2017 :
Α΄ Τοπικό  27η αγωνιστική
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΕΡΑΝΗ   4-1  .- ^
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  3-0  α.α. -^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  0-2 .- ^
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-1 .- ^

Ά1΄ Τοπικό  26η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  3-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ-ΑΙΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ  0-0 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΧΩΡΑΣ -Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  2-2 .- ^

Β΄ Τοπικό  1ος όμιλος  25η αγωνιστική
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  0-2 .- ^
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 2-0 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   5-2 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΥΤΗ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ
Β΄ Τοπικό  2ος όμιλος   22η αγωνιστική
ΑΠΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ- Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  1-0 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  3-2 .- ^

~** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ 7ος όμιλος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-2  .- {2η φάση 19/04/2017} .-

Κυριακή  23 Απριλίου 2017  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α  Τοπικό :
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Α1  Τοπικό  :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Β΄ Τοπικό  1ος  όμιλος :
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ

 Β΄  Τοπικό  2ος όμιλος :
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΑΣ. ΦΥΤΕΙΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ-Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Eνδιαφέροντα ματς σε «Γ. Λουκαρέας», Κορδία

Η Καλαμάτα κόντρα στην Εράνη Φιλιατρών
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας Π.Σ. Η Καλαμάτα υποδέχεται  σήμερα την Εράνη Φιλιατρών στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και με νίκη θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου και την επάνοδο στη Γ΄ Εθνική.
Ακόμη, ο Απόλλων Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον ΑΟ Φαραί, στο τοπικό ντέρμπι, ενώ η ΑΕ Αβίας φιλοξενεί τον ΑΟ Διαβολιτσίου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΡΑΝΗ Φ.  4-1 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θέλει να συνδυάσει σήμερα κόντρα στην Εράνη Φιλιατρών ο Π.Σ. Η Καλαμάτα, εξασφαλίζοντας έτσι και μαθηματικά τον τίτλο και μαζί την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.
Το τεχνικό τιμ Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του Ευθύμη Νάτση (ξεπέρασε τον τραυματισμό του). Δεν αποκλείεται να κάνουν «ροτέισον», καθώς  υπάρχουν αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις (Κύπελλο Ερασιτεχνών).
Χωρίς άγχος θ’ αγωνιστεί η φιλιατρινή ομάδα, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.
Την Εράνη Φιλιατρών θα «κοουτσάρουν» οι Στασινός Χρονόπουλος, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΑΟ ΦΑΡΑΙ  0-2 .- ^
Χωρίς τον αρχηγό του Απόστολο Τρικουράκη (τιμωρημένος) θ’ αντιμετωπίσει τον ΑΟ Φαραί ο Απόλλων Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι. Ο τεχνικός  των «μαυρόασπρων» Κώστας Στυλιανόπουλος και οι ποδοσφαιριστές  του θέλουν νίκη με καλή εμφάνιση, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.
Στον ΑΟ Φαραί τώρα, ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Μούσα Γκουαγιέ (απουσίασε από τα ματς με Πανθουριακό, Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων για προσωπικούς λόγους).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-1 .- ^
Χωρίς άγχος φιλοξενεί τον ΑΟ Διαβολιτσίου η ΑΕ Αβίας και θα προσπαθήσει να προσθέσει μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της. Ο προπονητής Διονύσης Πουλής δεν αντιμετωπίζει  ιδιαίτερα προβλήματα.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Διαβολιτσίου, ανεβαίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο στην κατάταξη. Ο τεχνικός Νότης Πέτροβας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σωκράτη Τσουκαλά (αποβλήθηκε στον προηγούμενο αγώνα με τον ΑΟ Κυπαρισσίας).

Οι διαιτητές των ματς της 27ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές  και τοςυ βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 5.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Εράνη Φιλιατρών : Γ. Μπλάνας, Ι. Γιαννέτσος, Αν. Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί : Ηλ. Νικολόπουλος, Χρ. Γεωργαντάς, Ν. Τσίρμπας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Διαβολιτσίου : Στ. Λάμιας, Β. Βρυώνης, Φ. Κασκάνης

Κυριακή 23 Απριλίου – 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Κων. Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Γιαννέτσος, Στ. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Αναγέννηση Παραλίας: Γ. Μπλάνας, Αν. Τσουκάλη, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Πάμισος Μεσσήνης: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Ε. Μπασιλάρης
Ρεπό: Πανθουριακός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Mε τέσσερα ματς ανοίγει η αυλαία της 26ης αγωνιστικής
Με τέσσερα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 26ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
«Φινάλε» λοιπόν στον εφετινό «μαραθώνιο» της Α1 Τοπικής κατηγορίας και όλα έχουν κριθεί όσον αφορά στη «μάχη» της ανόδου (ΑΟ Σπερχογείας, Ομόνοια, ΑΟ Ασπροχώματος κατέλαβαν τις τρεις  προνομιούχες θέσεις που οδηγούν σε άνοδο στην Α΄ Τοπική) αλλά και της παραμονής (Μεσσηνιακός και Νέος Άρις υποβιβάζονται στη Β΄ Τοπική).
Στο σημερινό πρόγραμμα, ο Αστέρας Μικρομάνης υποδέχεται τον ΑΟ Ασπροχώματος, ο Απόλλων Πεταλιδίου αντιμετωπίζει τον Αίαντα Καλαμάτας, ο Ολυμπιακός Ανάληψης «κοντράρεται» με τον Ακρίτα Κορώνης, ενώ ο Παπαφλέσσας Χώρας «συγκρούεται» με τον Δωριέα Δωρίου.

ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  3-2 .- ^
Nίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Ασπροχώματος ο Αστέρας Μικρομάνης «κλείνοντας» έτσι θετικά τις υποχρεώσεις του στον εφετινό «μαραθώνιο» της Α1 κατηγορίας.
Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Αξιόλογη εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ο στόχος της ομάδας του Ασπροχώματος που επιστρέφει στην Α΄ Τοπική. Ο τεχνικός Βαγγέλης Σκουρλέτης αναμένεται να δώσει ευκαιρίες και σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.

ΠΕΤΑΛΙΔΙ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ.
Με νίκη θέλει να ολοκληρώσει τους εντός έδρας αγώνες  του στο πρωτάθλημα  ο Απόλλων Πεταλιδίου που «κοντράρεται» με τον Αίαντα Καλαμάτας. Ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας αναμένεται να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
Στην Καλαματιανή ομάδα τώρα, ο τεχνικός Γιάννης Σακελλαρόπουλος  και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν επιστροφή στις επιτυχίες (μετά την εντός έδρας ήττα – σοκ, από τον Αστέρα  Μικρομάνης).

ΑΝΑΛΗΨΗ – ΚΟΡΩΝΗ  0-0  .- ^
Χωρίς τον Μάριο Χόλμπαν (τιμωρημένος) περιμένει τον Ακρίτα Κορώνης ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» της Ανάληψης Δημήτρης  Αναστασόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του, βλέπουν χωρίς άγχος  τη συνάντηση μετά τη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.
Αξιόλογη εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα είναι ο στόχος του συγκροτήματος της Κορώνης. Ο προπονητής Κώστας Κρητικάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Γιάννη Κουτσουμπού (τιμωρημένος). Υπολογίζεται πάντως κανονικά ο Σπύρος Μπλάνας (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί).

ΧΩΡΑ – ΔΩΡΙΟ  2-2 .- ^
Επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξει κόντρα στον Δωριέα Δωρίου ο Παπαφλέσσας Χώρας, κλείνοντας έτσι θετικά τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός Δημήτρης Λίτσας προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Αναστάσιου Τσόπελα, Κώστα Δημόπουλου (στρατευμένοι).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Δωρίου, εξασφαλίζοντας έτσι την Πέμπτη θέση. Ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης αναμένεται να δώσει ξανά ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι διαιτητές των ματς της 26ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Σήμερα – 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΟ Ασπροχώματος : Ν. Τουρλομούσης, Ι. Μαντάς, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Αίαντας Καλαμάτας : Ηλ. Ρέκκας, Χ. Τσοπανάκης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης : Ν. Γκούμας, Δ. Σταυρόπουλος, Δ. Σταύρου
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Δωριέας Δωρίου : Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Απ. Καυκάς

Κυριακή 23 Απριλίου – 5.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός  - Ηρακλής Καλαμάτας : Φ. Κασκάνης, Δ. Σταύρου, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Νέος Άρις : Δ. Ταβουλαρέας, Β. Βρυώνης, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Ομόνοια: Ν. Τουρλομούσης, Ι. Μαντάς, Π. Κομπιλίρης

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Έξι συναντήσεις για τους 2 ομίλους
Έξω η ΑΕ Μάνης, μέσα ο ΑΟ Μεθώνης
Η πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου της Β΄Τοπικής κατηγορίας, ΑΕ Μάνης, κοντράρεται σήμερα με τον Διαγόρα Κοπανακίου στο πλαίσιο της 25ης (και τελευταίας) αγωνιστικής, ενώ ο πρωταθλητής του 2ου ομίλου ΑΟ Μεθώνης φιλοξενεί την Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης στο πλαίσιο της 22ης (και τελευταίας) αγωνιστικής. Μάλιστα η ομάδα της Μεθώνης έχει ετοιμάσει φιέστα για την κατάκτηση  του τίτλου και την επάνοδο στην Α1 κατηγορία.
Στη φιέστα θα γίνει και η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή και των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές.
Στον 1ο όμιλο και για την 25η αγωνιστική, η ΑΕ Γαργαλιάνων υποδέχεται τον Πανευαϊκό, ο Ατρόμητος Πλατέος αντιμετωπίζει τον Παπαφλέσσα Άμφειας, ενώ ο Ηρακλής Κυπαρισσίας «συγκρούεται» με τον Αστέρα Βαλύρας.
Στο 2ο όμιλο, ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου «κοντράρεται» με την ΑΕ Λογγάς.

Οι διαιτητές των αγώνων στους 2 ομίλους
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 25ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 22ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 5.30  μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΕ Μάνης 0-2 .- ^  : Μ. Καρβούνης, Ε. Μπασιλάρης, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Αστέρας Βαλύρας  2-0 .- ^  : Β. Σακκάς, Ε. Τσαούση, Ηλ. Ρηγόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – Πανευαϊκός  5-2 .- ^ : Π. Σερεμέτης, Ερ. Τζεμάλι, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος  - Παπαφλέσσας Άμφειας  : Δ. Πλακογιάννης, Ξ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΕ Λογγάς : Στ. Τσαούση, Π. Βασιλοπούλου, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Αντ. Μιχαλόπουλος, Β. – Ε. Ρηγοπούλου

Κυριακή 23 Απριλίου  – 2.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Θύελλα Μερόπης : Χρ. Γεωργαντάς, Ξ. Κωνσταντόπουλος, Σταυρούλα Μπότη
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλού Νερού : Π. Σερεμέτης, Αρ. Κυριόπουλος, Γ. Νιάρχος
Ώρα 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΣ Φυτειάς : Ηλ. Ρέκκας, Ηλ. Ρηγόπουλος, Ερ. Τζεμάλι
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Θύελλα Χαρακοπιού: Ηλ. Σκόρδος, Κ. Βοσνάκης, Ε. Τσαούση
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Στενωσιάς : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Αρ. Κυριόπουλος, Π. Βασιλοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – ΑΟ Πατίστα : Δ. Σταυρόπουλος, Δ. Τάγαρης, Φ. Χέλη
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Οκτώ αγώνες σήμερα
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 5 ομίλους του προπαιδικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, καθώς διεξάγονται 8 ματς  στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Αναλυτικά οι συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Π.Σ. Η Καλαμάτα  2-3 .- ^ : Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ολυμπιακός Ανάληψης  : Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Απόλλων Καλαμάτας  8-1 .- ^   : Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – ΑΟ Διαβολιτσίου : Ηλ. Ρέκκας
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  3-0  .- ^  α.α. : Αντ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  0-3.-^  : Απ. Καυκάς
Ώρα 1.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Ομόνοια  1-15 .- ^  : Ε. Τσαούση, Ζ. Κρόμπα – Τσαούση, Μ. – Χ. Αγγελή
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Νέος Άρις: Π. Βασιλοπούλου
Ρεπό: ΑΟ Πατίστα, Ηρακλής Καλαμάτας, ΑΕ Αβίας, Πανθουριακός, ΑΟ Μεθώνης.
Οι αγώνες Αναγέννησης Παραλίας – Ολυμπιακού Καλαμάτας και Εράνης Φιλιατρών – Αίαντα Καλαμάτας αναβάλλονται.
Τέλος Άγρας -Α.Ο. Μεθώνης  1-0 .- ^ (19-04-2017) .-

~  
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
 
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5506  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3560   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3556  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.619  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου