Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016 :
~

Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος διορθώνει τον αδελφόν αυτού εν τω κρύπτω, θεραπεύει την ιδίαν αυτού κακίαν και όποιος κατηγορεί τίνα έμπροσθεν των ανθρώπων, ενδυναμοί τάς ιδίας αυτού πληγάς.
~ 13 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου (1) (†δ΄αι.). Λουκίας της παρθένου (2) (†304). Ιερομάρτυρος Γαβριήλ, αρχιεπισκόπου Βελιγραδίου, Πεκίου και πάσης Σερβίας, του εν Προύσση μαρτυρήσαντος (†1659). Οσίων Άρεως του σοφού και Αρσενίου του εν τω Λάτρω.
Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης Άγιος Ευστράτιος Άγιος Ευστράτιος Άγιος Αυξέντιος Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης
(1)Μαρτύρησαν κατά την περίοδο των διωγμών του Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, όταν ο Ευστράτιος βασανίστηκε απο τον Λύσιο και υποχρεώθηκε να φορέσει σιδερένια παπούτσια με δηλητηριασμένα καρφιά, το σκότωσαν τοποθετώντας τον σε καμίνι. Ο Αυξέντιος αποκεφαλίστηκε και ο Μαρδάριος κρεμάστηκε ανάποδα από τρύπες που του άνοιξαν στους αστραγάλους. Στον Ευγένιο του έκοψαν τη γλώσσα και τα χέρια και με αυτό το τρόπο πέθανε. Ο Ορέστης πέθανε αφού τοποθετήθηκε σε πυρακτωμένο κρεβάτι.
Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης(2) H Λουκία η παρθένος έζησε γύρω στα μέσα του τρίτου αιώνα. Καταγόταν από τις Συρακούσες της Σικελίας. Μοναχοκόρη, είχε ορφανέψει μικρή από τον πατέρα της και έμεινε μόνη με τη μητέρα της, η οποία ήταν βαριά άρρωστη με μία ανίατη ασθένεια. Έχοντας απελπιστεί από τις άκαρπες προσπάθειες των ιατρών, ευελπιστούσαν μόνο στη Θεία Χάρη για την ίαση της ασθένειάς της. Γι` αυτό μετέβηκαν στην Κατάνη, όπου βρίσκονταν το λείψανο της αγίας Αγαθής. Το βράδυ που έπεσε να κοιμηθεί η Λουκία, αφού είχε προσευχηθεί θερμά για την υγεία της μητέρας της, είδε την αγία Αγαθή σε όραμα. Η αγία της είπε ότι η μητέρα της θα γιατρευτεί, αλλά η ίδια θα στεφθεί το στέφανο του μαρτυρίου. Η Λουκία περιχαρής, ξύπνησε το πρωί για την ανάρρωση της μητέρας της, αλλά και για το μαρτυρικό στέφανο που την περίμενε. Όταν γύρισαν στις Συρακούσες την κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα Δέκιο, λόγω του φιλανθρωπικού και χριστιανικού της έργου. Επειδή δεν απαρνήθηκε την πίστη της στον Κύριο, διατάχθηκε ο θάνατός της. Η αγία Λουκία παρέδωσε το πνεύμα της κάτω από το ξίφος του δημίου. ~ 
Σήμερα 13/12/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης, Αγία Λουκία η παρθένος
~   Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~   Ἡ πενταυγὴς τῶν ἀθλοφόρων χορεία, τῇ τῶν ἀγώνων νοητῇ δαδουχίᾳ, τὴν οἰκουμένην ἅπασαν αὐγάζει νοητῶς· ὁ σοφὸς Εὐστράτιος, σὺν Αὐξεντίῳ τῷ θείῳ, Ὀρέστης καὶ Μαρδάριος καὶ Εὐγένιος ἅμα, οὗς εὐφημοῦντες εἴπωμεν πιστοί· χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστη - 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/BBp_77qKwHM  .-

~Η Κάρα του Αγίου Ευστρατίου βρίσκεται στη Μονή Μεγ. Λαύρας Αγίου Όρους.
Μία εκ των χειρών του Αγίου Ευστρατίου βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αυξεντίου βρίσκονται στις Μονές Ξηροποτάμου Αγίου Όρους και Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιατίστης.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαρδάριου βρίσκονται στις Μονές Φιλοθέου Αγίου Όρους και Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιατίστης.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευγενίου βρίσκονται στις Μονές Κοιμ. Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιατίστης και Κύκκου Κύπρου.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ορέστη βρίσκονται στις Μονές Καρακάλου Αγίου Όρους, Αρχαγγέλλου Μιχαήλ Αριδαίας Πέλλας και Κοιμ. Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιατίστης.
~
***  Ο καιρός  ΄σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα  Τρίτη 13/12/2016 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Γιατί η Καλαμάτα δεν έγινε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης... 
Στη δημοσιότητα η αναφορά της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την ΠΠΕ 2021
Η αναφορά της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την ΠΠΕ 2021, την οποία ανέμεναν εδώ και μέρες όσοι ασχολήθηκαν με το κεφάλαιο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ουσιαστικά, στο 25 σελίδων κείμενο η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων παρουσιάζει τα συμπεράσματα που εξήγαγε από τις προτάσεις της Καλαμάτας, της Ελευσίνας και της Ρόδου.
Ας δούμε, λοιπόν, τι αποκόμισε η Επιτροπή από την πόλη μας, αν και πλέον δεν έχει κάποιο νόημα για τον τελικό νικητή, ωστόσο μπορεί να έχει για τα στελέχη του Kalamata21, αφού είχαν δηλώσει ότι θα περιμένουν την έκθεση για να τοποθετηθούν.
Μάλιστα, τότε ο Έκτωρ Τσατσουλής είχε δηλώσει ότι, όταν η έκθεση δοθεί στη δημοσιότητα, «θα πυροδοτηθούν συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τονίζοντας ότι με βάση την εμπειρία του στο αντικείμενο, είναι σε θέση «να κρίνει ζητήματα που έχουν να κάνουν πέρα από τα τοπικά, ζητήματα που ήταν πέρα από οποιαδήποτε ελληνική επιρροή».
Ειδικότερα:
-Η Επιτροπή έκρινε πως το προτεινόμενο πρόγραμμα δεν έφτανε τη φιλοδοξία της Καλαμάτας να είναι πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μιας περιφερειακής πόλης.
-Σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσταση, δε δόθηκε το βάρος που θα έπρεπε σε αυτό το κομμάτι, ενώ η Επιτροπή διαφώνησε με το πολιτιστικό πρόγραμμα που επικεντρωνόταν στο 2021.
-Η στρατηγική και οι φιλοδοξίες παρουσιάστηκαν σωστά.
-Τα τρία σκέλη του προγράμματος παρείχαν ένα ισχυρό πλαίσιο.
-Ωστόσο, η Επιτροπή θεώρησε ότι υπήρξε μια αδύναμη συνοχή μεταξύ των προσδοκιών και των έργων τους.
-Το πρόγραμμα περιείχε πολλά ενδιαφέροντα έργα, αλλά έδωσε την εντύπωση μιας σειράς ανεξάρτητων παραγωγών και όχι ένα συνεκτικό σύνολο.
-Τα σχέδια για μια βιώσιμη πολιτιστική κληρονομιά δεν ήταν τόσο ισχυρά όσο θα αναμενόταν.
-Υπήρχε σύνεση όσον αφορά στον προϋπολογισμό για το μέλλον της πόλης, που ήταν μία ορθή πολιτική, αλλά ακόμα κι έτσι η πόλη είχε μια πολύ μικρή αύξηση του προϋπολογισμού του πολιτιστικού, που σε συνδυασμό με τη χαμηλή αρχική επένδυση της ΕΠΠ, αποδυνάμωσαν τη στρατηγική επίλυσης.
-Συνολικά η Επιτροπή αισθάνθηκε ότι η Καλαμάτα είχε την πρόθεση να γίνει μια πόλη πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο στερήθηκε στρατηγικής και προγραμματισμού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που θα μπορούσε να συνεργαστεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, προκειμένου να μάθουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες.
-Η Επιτροπή αναφέρει ότι η πόλη επανέρχεται στο πρόγραμμά της, υπό το φως του αποτελέσματος του διαγωνισμού.
-Υπάρχουν ισχυρά σημεία στην προσφορά που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική στρατηγική της μεσοπρόθεσμα.
-Η ενέργεια, η δέσμευση και η συμμετοχή των πολιτών της στην ανάπτυξη της προσφοράς αξίζουν να δουν πρόοδο.
-Δείτε εδώ την αναλυτική έκθεση/αναφορά
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Μυστήριο για δύσκολους λύτες η δολοφονία της 35χρονης που κηδεύεται σήμερα 
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η δολοφονία της 35χρονης μητέρας από τους Γαργαλιάνους, καθώς ακόμα οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο σκοτάδι, παρά τις εντατικές έρευνες που συνεχίσθηκαν καθόλο το Σαββατοκύριακο.
Σήμερα το μεσημέρι στις 12 έχει προγραμματισθεί η κηδεία της άτυχης 35χρονης, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στη Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου –Νέστορος, το οποίο είναι το χωριό καταγωγής της.
  Τα τηλέφωνα
Χθες ο ιατροδικαστής Κορίνθου Νίκος Κωτακίδης, ολοκλήρωσε τη νεκροψία - νεκροτομή  και ενημέρωσε την Αστυνομία για τα ευρήματά του, τα οποία αφορούν τον τύπο του όπλου με το οποίο πυροβολήθηκε η άτυχη γυναίκα, την απόσταση βολής, τη θέση που βρισκόταν ο δράστης όταν πυροβόλησε, καθώς και άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα της Αστυνομίας στη λύση του μυστηρίου.
Τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνδράμουν και στελέχη της Διεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ ήδη έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο της ίδιας, όσο και προσώπων στο κοντινό της περιβάλλον.
  Στα εργαστήρια
Η 35χρονη, που πέρυσι την πρωτοχρονιά έγινε είδηση στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς γέννησε το πρώτο παιδί του 2016, το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, έχοντας πυροβοληθεί στο κεφάλι. Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε σε παράδρομο – αγροτικό δρόμο κοντά στη Λεύκη Γαργαλιάνων. Από το δε σπίτι της είχε φύγει από το προηγούμενο απόγευμα. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους για την πολύωρη κατάθεση και τις εξηγήσεις που ζητήθηκαν από τον 55χρονο σύζυγό της, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που την είδε ζωντανή και ο πρώτος που την βρήκε νεκρή.
Μάλιστα, ο σύζυγος κρατήθηκε από τις αρχές έως το βράδυ του Σαββάτου, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο για το οποίο δεν είχε ανανεώσει την άδεια, ενώ και τα δικά του ρούχα έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να εξετασθούν για τυχόν ίχνη αίματος ή πυρίτιδας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/12/2016 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/12/2016 08:22
 
 
 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος θα παραλάβει σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, το Βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα - που προκηρύσσει κάθε χρόνο ο Δήμος Καλαμάτας - για το βιβλίο του «Συνύπαρξη: Ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – Θρησκειολογική θεώρηση», ενώ θα ανακηρυχθεί και Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας.
Ο κ. Αναστάσιος θα φτάσει στην Καλαμάτα στις 17:00 όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχὴ του Μακαριωτάτου στο Μητροπολιτικὸ Ιερὸ Ναὸ  Υπαπαντής του Χριστού και τέλεση Δοξολογίας επὶ τη αφίξει αυτού.
Προσφώνηση υπὸ του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.  Αντιφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.
Η τελετή ανακηρύξεως Επιτίμου Δημότη και επιδόσεως του Βραβείου Φωτέα έτους 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με ώρα ενάρξεως 18.00, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ο Μακαριώτατος θα ομιλήσει και θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με στιγμές από την ιεραποστολική πορεία του, από την εποχή της Ανατολικής Αφρικής μέχρι την Αρχιερατεία του στην Αλβανία.
Επίσης, θα επιδοθούν οι υποτροφίες σε φοιτητές που ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είχε θεσπίσει στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού στοχαστή. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μουσικό πρόγραμμα από τη γυναικεία χορωδία «Μελίφωνο» του Δήμου Καλαμάτας.
  ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή του, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ανακήρυξε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, Επίτιμο Δημότη Καλαμάτας, «σε ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό του, ως κορυφαίου Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, από το σύνολο των συνδημοτών μας και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του υπέρ του πάσχοντος συνανθρώπου, καθώς και της σπουδαίας συμβολής του στην προαγωγή της επιστήμης, της διεθνούς συναντίληψης και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων».
Στο σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο το Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο. Έδρασε σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, στην Ελλάδα, στην Ανατολική Αφρική, στη Γερμανία, στην Αλβανία, καθώς και στο πλαίσιο διεθνών Οργανισμών, διακηρύττοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές του Χριστιανισμού και του ανθρωπισμού όπου κι αν βρέθηκε. Παραμένει στα 87 του χρόνια στις επάλξεις του θρησκευτικού, ηθικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου, με έδρα του την Αλβανία και με διεθνή ακτινοβολία. Οι παρεμβάσεις του, με τα γραπτά ή το λόγο του και ακόμη περισσότερο με το έργο του συζητούνται, αναλύονται, παραδειγματίζουν και παρακινούν, αποτελώντας σημείο αναφοράς στη δύσκολη και ταραγμένη εποχή μας. Το μήνυμά του είναι μήνυμα ειρήνης, καταλλαγής, εργασίας και συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των ανθρώπων».
  ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΕΑ 
Επίσης, η επιτροπή απονομής του Βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, που συνεδρίασε σε ολομέλεια το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στην Αθήνα, επέλεξε για το βραβείο Φωτέα έτους 2015 το βιβλίο «Συνύπαρξη: Ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – Θρησκειολογική θεώρηση», που έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.
Παρατίθεται το σκεπτικό της επιτροπής για την επιλογή του βιβλίου «Συνύπαρξη» του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου: «Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δοκίμια, τα οποία πραγματεύονται θέματα οικουμενικά μεγάλων διαστάσεων, όπως ειρήνη, φυσικό περιβάλλον, φτώχεια, τρομοκρατία, πανανθρώπινες αξίες, με τρόπο πρωτότυπο και αυθεντικό, από θεολογική και θρησκειολογική οπτική γωνία. Η επιτροπή επισημαίνει ως κύριο χαρακτηριστικό των κειμένων αυτών τον υψηλό στοχασμό, την βαθιά πνευματικότητα, την υψηλή πνοή και τον μεστό, διαυγή και κυρίως αφυπνιστικό λόγο του συγγραφέα ενάντια στον εφησυχασμό και την συνειδησιακή ύπνωση του σύγχρονου ανθρώπου.
Παραλλήλως, η επιτροπή τιμά και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, ως καταξιωμένη προσωπικότητα διεθνούς κύρους, για την πολυσχιδή δράση του: την ανασύσταση από τα ερείπια της διαλυμένης Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και για το ευρύτατο ιεραποστολικό και κοινωνικό του έργο».

***   Κάθειρξη 8 ετών για καλλιέργεια 150 χασισόδεντρων στην Κ. Μέλπεια 
Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων
 Κάθειρξη 8 ετών, φυλάκιση 2 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε 52χρονο από την Αθήνα, που καλλιεργούσε σε 2 αγροκτήματα στην Κάτω Μέλπεια 150 χασισόδεντρα.
Ο 52χρονος κρίθηκε ένοχος για καλλιέργεια χασίς και προμήθεια, γλυτώνοντας την επιβαρυντική περίσταση που θα τον έστελνε στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη.
  Ερχόταν από Αθήνα
Αν και η μόνιμη κατοικία του ήταν στην Αθήνα, επισκεπτόταν το χωριό καταγωγής του, καθώς, όπως δικαιολόγησε, δεν ήθελε να κάνει χρήση ναρκωτικών μπροστά στην οικογένειά του.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έγινε τηλεφωνική καταγγελία, ότι καλλιεργεί και διακινεί ναρκωτικά. Φέτος το καλοκαίρι, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο αγρόκτημα που έχει στην Κάτω Μέλπεια, και βρήκαν σε διάφορα σημεία φυτεμένα δενδρύλλια από 0,30 έως 0,90 εκατοστά ύψος. Αλλού βρήκαν 7, αλλού 2, πιο πέρα 30 και ούτω καθεξής.
Αμέσως ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι δικά του και τους είπε ότι έχει φυτέψει και σε δεύτερο κτήμα που έχει. Τους οδήγησε κι εκεί, όπου επίσης βρήκαν διάσπαρτα δενδρύλλια. Συνολικά οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 150 χασισόδεντρα.
  Δήλωσε μετανοιωμένος
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρήκαν 7 γραμμάρια χασίς, τα οποία είπε ότι είχε αγοράσει από τσιγγάνο αντί 20 ευρώ, καθώς και σπόρους. Ο 52χρονος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για μικροποσότητες ναρκωτικών που είχαν βρεθεί στην κατοχή του.
Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι έκανε και χρήση ηρωίνης από 15 χρονών και πως αγόραζε χασίς από τσιγγάνους, το οποίο μέσα είχε σπόρους και αυτούς πετούσε στο έδαφος. Ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και την οικογένειά του, τονίζοντας πως η φυλακή του έχει κάνει καλό. Σημείωσε ότι δεν ήξερε τι θα παρήγαγαν τα δενδρύλλια, μιας και δεν είχε ξανασχοληθεί και πως δεν είχε κάνει καμία επαγγελματική υποδομή και τα πότιζε με έναν κουβά. Μάλιστα, γι΄ αυτό κάποια είχαν καταστραφεί. Τέλος, ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Βυτιοφόρο με γάλα ανετράπη στην Αθηνών-Κορίνθου
Βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε γάλα ανετράπη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Το ατύχημα συνέβη νωρίς το πρωί, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και στη συνέχεια ανετράπη.
Ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι καλά στην υγεία, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί γερανός προκειμένου να επαναφέρει το όχημα αλλά και να το ρυμουλκήσει.
Να σημειώσουμε πως η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία καθώς για το ρεύμα προς Αθήνα πραγματοποιείται η διέλευση μόνο από την αριστερή λωρίδα.  Πηγή: iefimerida.gr

*** Ξεκίνησαν… 
Η…συνήθεια ξεκίνησε από το δημαρχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους, αλλά συνεχίστηκε και αλλού. Κυκλάμινα και αλεξανδρινά φυτά ξεριζώνονται από δημόσιους χώρους και πηγαίνουν (;) σε ιδιωτικούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Πόσο κοστίζει μια γλάστρα, σε τελική ανάλυση;   Α.Π. 

*** Χριστουγεννιάτικα δένδρα σε Αρφαρά, Βέργα, Γιαννιτσάνικα - Καράβι στη Μικρή Μαντίνεια 
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και την Κυριακή 11 του μήνα, φωταγωγήθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα στ' Αρφαρά, στη Βέργα και στα Γιαννιτσάνικα, καθώς και το καράβι στη Μικρή Μαντίνεια του Δήμου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρέστη σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις, δίδοντας και παίρνοντας ευχές. Όλες τις εκδηλώσεις κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στα Αρφαρά. Κεράσματα προσφέρθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αναγέννηση» και το Σύλλογο Κυριών Αρφαρών. Επίσης, μικρό μουσικό πρόγραμμα παρουσίασαν τα παιδιά, που μαθαίνουν μουσική στο πλαίσιο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αρφαρών.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στη Μικρή Μαντίνεια φωταγωγήθηκε το παραδοσιακό καράβι, με γιορτινά τραγούδια και μανιάτικα κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντίνειας.
Ακολούθησε στη Βέργα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, που συνοδεύθηκε με γιορτινά τραγούδια και κεράσματα από τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας. Τέλος, το δέντρο «άναψε» στη συνοικία των Γιαννιτσανίκων, μπροστά στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου.

*** Αποκατάσταση οδού Κορνάρου και παρεμβάσεις από Μενινά προς Περιβολάκια 
Στο πλαίσιο εργολαβίας του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο: «Αποκατάσταση βλαβών έργων υποδομής (τοίχοι αντιστήριξης, αποκατάσταση καθιζήσεων, διευθέτηση ομβρίων)», προϋπολογισμού σύμβασης 26.213,51 ευρώ με το ΦΠΑ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της δημοτικής οδού Κορνάρου στη Ράχη, πλησίον Αβραμόγιαννη.
Ο δρόμος είχε καταστραφεί λόγω αποσάθρωσης του κατάντη πρανούς. Για την αντιστήριξη του πρανούς εφαρμόστηκε η τεχνική τοποθέτησης συρματοκιβωτίων και η πλήρωση των φατνών με λίθους λατομείου. Μετά την τσιμεντόστρωση της επιφάνειας του οδοστρώματος, ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω εργολαβίας, συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις και χθες, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, όταν και ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο δρόμο από τα Μενινά προς τα Περιβολάκια.
Για την ορθή τεχνικώς εκτέλεση του έργου σε συγκεκριμένο σημείο, παρεχώρησε τμήμα εκτάσεως της η ιδιοκτήτρια Χριστίνα Καρβέλη του Δημητρίου, προς την οποία ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει ευχαριστίες.

*** Τηνιακό, το θρυλικό καφενείο στην Αλεξάνδρας έκλεισε μετά από 80 χρόνια 
Ήταν όλοι εκεί, όσοι το αγάπησαν, όσοι το γνώριζαν, όσοι πέρασαν εκεί χαρές και πίκρες, έρωτες και απογοητεύσεις και όσοι ήθελαν να θυμηθούν για τελευταία φορά τα φοιτητικά τους χρόνια.
Το βράδυ της Κυριακής, οι θαμώνες του «Τηνιακού» που μετά από περίπου 80 στην συμβολή των οδών Ασημάκη Φωτήλα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έκλεισε , συγκεντρώθηκαν για να πουν αντίο στο αγαπημένο στέκι.

Από νωρίς το απόγευμα άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν κατακλύσει το μαγαζί για να απολαύσουν τους μεζέδες και τη ζεστασιά του.
Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος, αψηφώντας το κρύο και την ορθοστασία μαζεύονταν στο μαγαζί και περίμεναν υπομονετικά παρότι οι δυνατότητες να εξυπηρετηθούν ήταν ελάχιστες.
Το «Τηνιακό» μετρούσε περίπου 80 χρόνια ιστορίας και βρισκόταν δίπλα από το κτίριο της «Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα». Στα χέρια των αδερφών Χουλιαρά πέρασε το 1974. Έκτοτε, θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια τόσο της περιοχής όσο και των φοιτητών καθώς συνδύαζε ποιότητα με πολύ χαμηλές τιμές.   Όπως ανέφερε συνεργάτης του μαγαζιού, οι λόγοι που κλείνει οφείλονται κυρίως στη συνταξιοδότηση των ιδιοκτητών. «Κλείνει το μαγαζί, κλείνει ένας κύκλος λόγω συνταξιοδότησης, αυτό που σκεφτόμαστε κυρίως είναι τον κόσμο που ερχόταν στο μαγαζί και ειδικά τους φοιτητές που είχαν βρει ένα φθηνό στέκι», υπογράμμισαν εργαζόμενοι. «Η ταμειακή μηχανή του καταστήματος πρέπει να παραδοθεί αύριο (σήμερα Δευτέρα) το πρωί, επομένως το μαγαζί κλείνει», επισήμαναν. Ο Γιάννης, που εργαζόταν στο κατάστημα τα τελευταία δέκα χρόνια, μας εκμυστηρεύτηκε ότι αυτό που θα του λείψει περισσότερο είναι οι στενές σχέσεις που είχαν αναπτύξει προσωπικό και ιδιοκτήτες μεταξύ τους. «Στεναχωριέμαι, που κλείνει το μαγαζί, όχι γιατί θα χάσω τη δουλειά μου, αλλά γιατί θα χάσω αυτό το θερμό και φιλικό περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνομιλώντας με θαμώνες του «Τηνιακού», όλοι επιβεβαίωναν πως το μαγαζί είχε και έχει αποτελέσει «στέκι» κυρίως στα μαθητικά-φοιτητικά τους χρόνια. Σημείο συνάντησης μετά από συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις της εποχής για το καθιερωμένο τσίπουρο. Είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι το «Τηνιακό» τους κλείνει. «Κλείνει ένας κύκλος», σημείωσαν πολλοί, «ανοίγει ίσως ένας άλλος, γύρω στην άνοιξη, λίγο πιο κάτω, ίσως ποιος ξέρει... μπορεί να ξαναβρεθούμε», ανέφεραν κάποιοι από τους εργαζόμενους στο μαγαζί, αποχαιρετώντας αισιόδοξα τους θαμώνες του «Τηνιακού».  lifo.gr

*** Δικάστηκε 92χρονη για απάτη, αν και είχε παραπλανηθεί 
Ένοχη για απάτη κατά του Ελληνικού δημοσίου με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια… 92χρονη, καθώς, όπως αποδείχθηκε, μη γνωρίζοντας καλά τα γραφειοκρατικά συνέχισε να εισπράττει ολόκληρη τη σύνταξη του άντρα της που είχε πεθάνει.
Ωστόσο, το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Σύμφωνα με την κατηγορία η γυναίκα συνέχισε για 10 χρόνια να εισπράττει τη σύνταξη του άντρας της χωρίς να έχει δηλώσει το θάνατό του και της έχει καταλογισθεί το ποσό των 165.000 ευρώ.
Ο γιος της γυναίκας κατέθεσε πως όταν πέθανε ο πατέρας του, η μητέρα του ρώτησε τον ταχυδρόμο, ο οποίος της είπε ότι πρέπει να κόψει τη δική της σύνταξη που παίρνει από τον ΟΓΑ και θα συνεχίσει να λαμβάνει του άντρα της. Η κατηγορούμενη πράγματι έκοψε τη δική της σύνταξη και συνέχισε να εισπράττει του άντρα της. Μάλιστα, ο γιος της κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς τότε βρισκόταν σε σύγκρουση με τη μητέρα του και δεν μιλούσαν, ενώ μετά έχασε τη γυναίκα του και είχε μεγάλες υποχρεώσεις για το ανήλικο παιδί του. Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση της γυναίκας λόγω πλάνης, αλλά τελικά το δικαστήριο την καταδίκασε.  Β.Β.

*** Σβηστή λάμπα και φθαρμένα κολωνάκια 
Σβηστή είναι κυρίως η λάμπα χαμηλής ενεργειακής απόδοσης στην Αρτέμιδος , στην στάση Μπενάκη, ενώ κάποιες φορές αναβοσβήνει.
Παράλληλα, στο συγκεκριμένο σημείο, τα διαχωριστικά κολωνάκια που είναι τοποθετημένα στη μέση του δρόμου, έχουν καταστραφεί και μερικοί αφηρημένοι οδηγοί τα αντιλαμβάνονται τελευταία στιγμή, κάνοντας επικίνδυνο ελιγμό, ξαφνιάζοντας τα οχήματα που ακολουθούν.  Β.Β.

***  Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για πάσχοντες από καρκίνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Στη δημιουργία   Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου,  με αποστολή να καλύψει  τις ανάγκες θεραπείας  των πασχόντων  από  καρκίνο  στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θ» ο διοικητής του , κ. Γιώργος Μπέζος. Εκτός αυτού του στόχου, ο κ. Μπέζος μίλησε και για  τους υπόλοιπους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, την οικονομική και λειτουργική κατάστασή του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική, πλέον, σχέση που έχει αναπτύξει με το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μπέζου έχει ως εξής :
  Κύριε Διοικητά,  με το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχετε ταυτιστεί πια. Τι χαρακτηρίζει αυτή τη σχέση;
Είναι αλήθεια ότι με το Νοσοκομείο Καλαμάτας  δε με συνδέει πια,  απλά και μόνο μια τυπική επαγγελματική σχέση. Όχι. Υπάρχει  ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο, που πηγάζει μέσα από τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές, τις εμπειρίες, τις αγωνίες και τα προβλήματα, τα βήματα προόδου και τα έργα καινοτομίας, κυρίως όμως το δέσιμο με τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτό και που αποτελούν ΟΛΟΙ οι συνεργάτες μου.
Πάνω απ’ όλα , ωστόσο, με συνδέει  μια βαθιά σχέση αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού με όλους τους Μεσσήνιους και γενικότερα τη Μεσσηνία που αποτελεί τη δεύτερη  πατρίδα μου.
  Που  τελικά σχεδιάζετε να  φτάσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας και ποια νομίζετε ότι είναι η θέση που πραγματικά του αξίζει;
Έχω τονίσει αρκετές φορές, ότι  ο μεγάλος μας  στρατηγικός στόχος  είναι το Νοσοκομείο Καλαμάτας να καταστεί το Υγειονομικό Κέντρο όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Αυτή είναι η θέση που του αξίζει και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι εκεί σχετικά σύντομα θα το φτάσουμε.
Για αυτό και άλλωστε ως Διοίκηση, σχεδιάζουμε πάντα με βάση αυτή την σημαντική αποστολή που θέλουμε να υπηρετήσει το Νοσοκομείο μας.
Πρόσφατα είδαμε κλιμάκιο μηχανικών από νοσοκομεία της Κρήτης να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Προς τι η επίσκεψη;
Η εξοικονόμηση πόρων χωρίς να μειώνεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, θα πρέπει να αποτελεί πάντα για κάθε Διοίκηση Νοσοκομείου και για κάθε ηγεσία το μεγάλο διακύβευμα. Για μας ειδικά, αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που δεν έχει ημερομηνία λήξης για αυτό και έχουμε σχεδιάσει και αντίστοιχες δράσεις και παρεμβάσεις και την επόμενη περίοδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνάδελφοι  και φίλοι μας Κρητικοί, μας επισκέφτηκαν προκειμένου να δουν από κοντά  τρία μεγάλα έργα που έχουμε υλοποιήσει. Πρώτον, το συγκρότημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και βέβαια τα δύο μεγάλα έργα της ηλιοθερμίας και της βιοκλιματικής αναβάθμισης.
Ποιες είναι οι δράσεις που έχετε σχεδιάσει για την επόμενη περίοδο και θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων;
Πρώτον η εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού σταθμού στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας που θα μας εξοικονομήσει 200.000€ ετησίως.
Η 1η φάση αυτού του έργου ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη. Και δεύτερον η αυτοδιαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων. Έργο που θα μας εξοικονομήσει 150.000€ και θα μας προσφέρει μια αυτονομία και μια απεξάρτηση. Για αυτό το έργο τις επόμενες ημέρες δημοσιεύουμε δημόσιο διαγωνισμό.
Με την προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική που βρισκόμαστε;
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και το επόμενο διάστημα οδεύουμε στη Πολεοδομία για την έκδοση της οικοδομικής αδείας. Το κυρίαρχο όμως για τους επόμενους μήνες είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης αυτού του τόσου σημαντικού έργου.
Και με την δωρεά του νέου στεφανιογράφου  από τα Ιδρύματα Νιάρχου-Καρέλια-Κωνσταντακόπουλου;
Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών έχει ολοκληρώσει το έργο της και μέσα στο Γενάρη θα γίνει η παραλαβή.
Ποιος είναι ο πιο σημαντικός σας στόχος για το 2017;
Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή για να ανοίξουμε ένα καινούριο υγειονομικό κεφάλαιο όχι μόνο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά υγειονομικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι 5 νομοί  με πληθυσμό 600.000 άτομα δεν έχουν σχετικά «εύκολη» πρόσβαση σε ένα  δημόσιο ακτινοθεραπευτικό κέντρο. Δεν έχουν σχετικά «εύκολη» πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου. Αυτός είναι λοιπόν ο μεγάλος μας στόχος. Να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πέρα από τις χημειοθεραπείες που γίνονται,  να  δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό κέντρο που θα θεραπεύει τον καρκίνο.
  Πραγματικά απαραίτητο και «εντυπωσιακό», αλλά δεν είναι δύσκολο;
Το τελευταίο διάστημα, μαζί με τους συνεργάτες μου εργαζόμαστε σκληρά πάνω σ’ αυτό το θέμα. Όντως και υπάρχουν δυσκολίες. Όταν όμως σκέπτεσαι ότι θα σωθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, τόσοι πατριώτες μας, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Είναι τεράστιο το ηθικό χρέος να καταβάλεις όλες τις δυνάμεις σου για ένα τέτοιο ιερό σκοπό. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τον υπηρετήσουμε μέχρι να το δούμε να γίνεται πράξη. Δεν μας φοβίζουν οι όποιες δυσκολίες. Υπάρχει θέληση και πίστη.
Και που έχει φτάσει η δουλειά σας πάνω σ’ αυτό το θέμα;
Καταρχήν πρέπει να σας πω, ότι ομάδα ειδικών επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία έχει επισκεφθεί το  Νοσοκομείο Καλαμάτας ύστερα από πρόσκλησή δική μας και έχουμε εξετάσει  κατά πόσο μπορεί  να υλοποιηθεί  ένα τέτοιο σχέδιο. Τα χωροταξικά, κτιριολογικά και λοιπά  επιστημονικά  στοιχεία που διαθέτει επιτρέπουν ένα τέτοιο εγχείρημα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας  τον πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει το συνολικό σχεδιασμό για την υλοποίηση αυτού του έργου. Μέσα στον Δεκέμβριο θα τον παρουσιάσουμε επίσημα στην πολιτική ηγεσία, όπου και θα ζητήσουμε την έγκριση σκοπιμότητας.
Με άλλα λόγια, το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα ζητήσει επίσημα και επιστημονικά τεκμηριωμένα, να προχωρήσει στη δημιουργία   Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, με αποστολή να καλύψει  τις ανάγκες θεραπείας στο καρκίνο όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  Οικονομικά και λειτουργικά πως είναι το Νοσοκομείο σήμερα;
Οικονομικά πρέπει να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά –απ’ όσο τουλάχιστον θυμάμαι- που έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε την δυνατότητα να εξοφλούμε δαπάνες προηγούμενων ημερών. Πραγματικά αυτό δεν έχει ξαναγίνει.
Λειτουργικά, πάντα υπάρχουν ανάγκες αλλά έχουμε τους περισσότερους ιατρούς της τελευταίας 6ετίας και με ειδικότητες που δεν τις είχαμε ποτέ. Το σημαντικότερο είναι δε, ότι ολοκληρώσαμε και τους διορισμούς άλλων πέντε μόνιμων ιατρών και περιμένουμε τώρα την νέα κατανομή για το 2017.
Όσον αφορά στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εκεί τα πράγματα είναι αρκετά αισιόδοξα, αφού μέχρι το Φλεβάρη του 2017,  θα έχουμε προσλάβει 15 άτομα μέσα από το πακέτο των 1660 μονίμων και 20 άτομα από το πακέτο των 4000  ετήσιας απασχόλησης πανελλαδικά.

*** Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για πάσχοντες από καρκίνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Στη δημιουργία   Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου,  με αποστολή να καλύψει  τις ανάγκες θεραπείας  των πασχόντων  από  καρκίνο  στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θ» ο διοικητής του , κ. Γιώργος Μπέζος. Εκτός αυτού του στόχου, ο κ. Μπέζος μίλησε και για  τους υπόλοιπους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, την οικονομική και λειτουργική κατάστασή του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική, πλέον, σχέση που έχει αναπτύξει με το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μπέζου έχει ως εξής :
  Κύριε Διοικητά,  με το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχετε ταυτιστεί πια. Τι χαρακτηρίζει αυτή τη σχέση;
Είναι αλήθεια ότι με το Νοσοκομείο Καλαμάτας  δε με συνδέει πια,  απλά και μόνο μια τυπική επαγγελματική σχέση. Όχι. Υπάρχει  ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο, που πηγάζει μέσα από τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές, τις εμπειρίες, τις αγωνίες και τα προβλήματα, τα βήματα προόδου και τα έργα καινοτομίας, κυρίως όμως το δέσιμο με τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτό και που αποτελούν ΟΛΟΙ οι συνεργάτες μου.
Πάνω απ’ όλα , ωστόσο, με συνδέει  μια βαθιά σχέση αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού με όλους τους Μεσσήνιους και γενικότερα τη Μεσσηνία που αποτελεί τη δεύτερη  πατρίδα μου.
  Που  τελικά σχεδιάζετε να  φτάσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας και ποια νομίζετε ότι είναι η θέση που πραγματικά του αξίζει;
Έχω τονίσει αρκετές φορές, ότι  ο μεγάλος μας  στρατηγικός στόχος  είναι το Νοσοκομείο Καλαμάτας να καταστεί το Υγειονομικό Κέντρο όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Αυτή είναι η θέση που του αξίζει και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι εκεί σχετικά σύντομα θα το φτάσουμε.
Για αυτό και άλλωστε ως Διοίκηση, σχεδιάζουμε πάντα με βάση αυτή την σημαντική αποστολή που θέλουμε να υπηρετήσει το Νοσοκομείο μας.
Πρόσφατα είδαμε κλιμάκιο μηχανικών από νοσοκομεία της Κρήτης να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Προς τι η επίσκεψη;
Η εξοικονόμηση πόρων χωρίς να μειώνεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, θα πρέπει να αποτελεί πάντα για κάθε Διοίκηση Νοσοκομείου και για κάθε ηγεσία το μεγάλο διακύβευμα. Για μας ειδικά, αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που δεν έχει ημερομηνία λήξης για αυτό και έχουμε σχεδιάσει και αντίστοιχες δράσεις και παρεμβάσεις και την επόμενη περίοδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνάδελφοι  και φίλοι μας Κρητικοί, μας επισκέφτηκαν προκειμένου να δουν από κοντά  τρία μεγάλα έργα που έχουμε υλοποιήσει. Πρώτον, το συγκρότημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και βέβαια τα δύο μεγάλα έργα της ηλιοθερμίας και της βιοκλιματικής αναβάθμισης.
Ποιες είναι οι δράσεις που έχετε σχεδιάσει για την επόμενη περίοδο και θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων;
Πρώτον η εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού σταθμού στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας που θα μας εξοικονομήσει 200.000€ ετησίως.
Η 1η φάση αυτού του έργου ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη. Και δεύτερον η αυτοδιαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων. Έργο που θα μας εξοικονομήσει 150.000€ και θα μας προσφέρει μια αυτονομία και μια απεξάρτηση. Για αυτό το έργο τις επόμενες ημέρες δημοσιεύουμε δημόσιο διαγωνισμό.
Με την προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική που βρισκόμαστε;
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και το επόμενο διάστημα οδεύουμε στη Πολεοδομία για την έκδοση της οικοδομικής αδείας. Το κυρίαρχο όμως για τους επόμενους μήνες είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης αυτού του τόσου σημαντικού έργου.
Και με την δωρεά του νέου στεφανιογράφου  από τα Ιδρύματα Νιάρχου-Καρέλια-Κωνσταντακόπουλου;
Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών έχει ολοκληρώσει το έργο της και μέσα στο Γενάρη θα γίνει η παραλαβή.
Ποιος είναι ο πιο σημαντικός σας στόχος για το 2017;
Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή για να ανοίξουμε ένα καινούριο υγειονομικό κεφάλαιο όχι μόνο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά υγειονομικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι 5 νομοί  με πληθυσμό 600.000 άτομα δεν έχουν σχετικά «εύκολη» πρόσβαση σε ένα  δημόσιο ακτινοθεραπευτικό κέντρο. Δεν έχουν σχετικά «εύκολη» πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου. Αυτός είναι λοιπόν ο μεγάλος μας στόχος. Να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πέρα από τις χημειοθεραπείες που γίνονται,  να  δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό κέντρο που θα θεραπεύει τον καρκίνο.
  Πραγματικά απαραίτητο και «εντυπωσιακό», αλλά δεν είναι δύσκολο;
Το τελευταίο διάστημα, μαζί με τους συνεργάτες μου εργαζόμαστε σκληρά πάνω σ’ αυτό το θέμα. Όντως και υπάρχουν δυσκολίες. Όταν όμως σκέπτεσαι ότι θα σωθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, τόσοι πατριώτες μας, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Είναι τεράστιο το ηθικό χρέος να καταβάλεις όλες τις δυνάμεις σου για ένα τέτοιο ιερό σκοπό. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τον υπηρετήσουμε μέχρι να το δούμε να γίνεται πράξη. Δεν μας φοβίζουν οι όποιες δυσκολίες. Υπάρχει θέληση και πίστη.
Και που έχει φτάσει η δουλειά σας πάνω σ’ αυτό το θέμα;
Καταρχήν πρέπει να σας πω, ότι ομάδα ειδικών επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία έχει επισκεφθεί το  Νοσοκομείο Καλαμάτας ύστερα από πρόσκλησή δική μας και έχουμε εξετάσει  κατά πόσο μπορεί  να υλοποιηθεί  ένα τέτοιο σχέδιο. Τα χωροταξικά, κτιριολογικά και λοιπά  επιστημονικά  στοιχεία που διαθέτει επιτρέπουν ένα τέτοιο εγχείρημα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας  τον πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει το συνολικό σχεδιασμό για την υλοποίηση αυτού του έργου. Μέσα στον Δεκέμβριο θα τον παρουσιάσουμε επίσημα στην πολιτική ηγεσία, όπου και θα ζητήσουμε την έγκριση σκοπιμότητας.
Με άλλα λόγια, το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα ζητήσει επίσημα και επιστημονικά τεκμηριωμένα, να προχωρήσει στη δημιουργία   Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, με αποστολή να καλύψει  τις ανάγκες θεραπείας στο καρκίνο όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  Οικονομικά και λειτουργικά πως είναι το Νοσοκομείο σήμερα;
Οικονομικά πρέπει να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά –απ’ όσο τουλάχιστον θυμάμαι- που έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε την δυνατότητα να εξοφλούμε δαπάνες προηγούμενων ημερών. Πραγματικά αυτό δεν έχει ξαναγίνει.
Λειτουργικά, πάντα υπάρχουν ανάγκες αλλά έχουμε τους περισσότερους ιατρούς της τελευταίας 6ετίας και με ειδικότητες που δεν τις είχαμε ποτέ. Το σημαντικότερο είναι δε, ότι ολοκληρώσαμε και τους διορισμούς άλλων πέντε μόνιμων ιατρών και περιμένουμε τώρα την νέα κατανομή για το 2017.
Όσον αφορά στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εκεί τα πράγματα είναι αρκετά αισιόδοξα, αφού μέχρι το Φλεβάρη του 2017,  θα έχουμε προσλάβει 15 άτομα μέσα από το πακέτο των 1660 μονίμων και 20 άτομα από το πακέτο των 4000  ετήσιας απασχόλησης πανελλαδικά.

***  ΠΟΠ Καλαμάτα: Όχι σε αιφνιδιαστικές και πρόχειρες λύσεις για το 
Τους τελευταίους μήνες επικρατεί μεγάλος θόρυβος στους κύκλους των ελαιοπαραγωγών επιτραπέζιων ελιών Μεσσηνίας για το ΠΟΠ Καλαμάτα. Αυτός ο θόρυβος μετατράπηκε σε υπόκωφο βρόντο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκου Αντώνογλου.
Ο κύριος Αντώνογλου στις 26/11/2016 δήλωσε σχετικά με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ότι “…έχει ξεκινήσει η διαδικασία, έχει ληφθεί η απόφαση. Είναι στο νομοπαρασκευαστικό”. Η απόφαση στην οποία αναφέρεται ο γενικός γραμματέας είναι η εγγραφή της “Kalamata” στον Εθνικό κατάλογο, ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών. Πριν προχωρήσω στις δικές μου προτάσεις, θα ήθελα να σταθώ λίγο σε αυτή την απόφαση.
1) Η καταχώρηση μιας ποικιλίας στον Εθνικό κατάλογο, αλλά και στον Κοινό κατάλογο της Ε.Ε., δεν εμποδίζει άλλες χώρες να καταχωρήσουν την ίδια ποικιλία και στον δικό τους αντίστοιχο εθνικό κατάλογο. Δεν προστατεύει δηλαδή την “ελληνικότητα” των Ελιών Καλαμάτας.
2) Η πρόταση για πανελλαδικό ΠΟΠ είναι μια λύση ουτοπική και δεν έχει καμία τύχη, επειδή δεν μπορεί να τεκμηριωθεί από τον κοινοτικό κανονισμό των ΠΟΠ.
3) Χωρίς διάθεση να λαϊκίσω και να διατυπώσω συντηρητικές και κοινότυπες απόψεις (αυτό νομίζω επιβεβαιώνεται και από τα προηγούμενα άρθρα μου), δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την άποψη της Επιτροπής ελαιοπαραγωγών βρώσιμων ελιών Μεσσηνίας.
Ότι δηλαδή η κατάργηση του ΠΟΠ Καλαμάτας και το άνοιγμα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, εξυπηρετεί αποκλειστικά τους έμπορους και τυποποιητές. Οι μεταποιητές έτσι θα έχουν υπερπροσφορά σε πρώτη ύλη και θα μπορούν να “παίζουν” με τις τιμές αγοράς.
Εδώ σαν παράδειγμα καλό είναι να δούμε την φετινή κατάσταση με το ελληνικό ελαιόλαδο. Λόγω της περιορισμένης παραγωγής, οι τιμές είναι αυξημένες με αποτέλεσμα οι συνεπείς(και τυχεροί ίσως) παραγωγοί, που παρήγαγαν ποιοτικό ελαιόλαδο να απολαύσουν καλύτερες τιμές.
Επίσης κάποιες αναφορές και δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα χάνει 200 εκατομμύρια ευρώ από το “στενό” ΠΟΠ Καλαμάτα είναι ατεκμηρίωτα και αβάσιμα!
Σήμερα υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις και εργαλεία για να βρεθεί λύση σε μια κατάσταση που απασχολεί το υπουργείο, τους τυποποιητές, αλλά και τους καλλιεργητές για πάνω από δυο δεκαετίες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί το ΠΟΠ αν δεν βρεθεί μια λύση που δεν θα είναι αιφνιδιαστική και πρόχειρη και θα ικανοποιεί τους ελαιοκαλλιεργητές της Μεσσηνίας. Επίσης η λύση δεν μπορεί να είναι πολιτική, αλλά επιστημονική. Παρακάτω παραθέτω τις δικές μου προτάσεις.
1) Συμβολαιακή Γεωργία. Οι Μεσσήνιοι παραγωγοί και οι συλλογικοί – συνεταιριστικοί φορείς τους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους της ΠΕΜΕΤΕ και τους “μεγάλους” τυποποιητές – εξαγωγείς και να συζητηθούν σε πλάνο 10 – 15ετίας η ζήτηση των μεταποιητών σε πρώτη ύλη, καθώς και οι τιμές που προτίθενται να πληρώσουν. Έτσι θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα και μια αμφίπλευρη δέσμευση, ότι οι καλλιεργητές είναι ικανοί να παράγουν τις συμφωνημένες ποσότητες σε ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και οι έμποροι είναι σε θέση να τους διασφαλίσουν βιώσιμες και αξιοπρεπείς τιμές.
Να υπενθυμίσω ότι στη Μεσσηνία και ειδικά στις πρώην επαρχίες Τριφυλίας και Πυλίας η παραγωγή σε βρώσιμες ελιές ήταν πριν λίγες δεκαετίες πολύ μεγαλύτερη, αλλά οι εξευτελιστικές τιμές πώλησης ανάγκασαν τους παραγωγούς να μπολιάσουν τις βρώσιμες ελιές (Καλαμών) σε ελαιοποιήσιμες (Κορωνέϊκες).
Μόνο αν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την εύρεση λύσης μέσω αυτής της πρότασης και η ζήτηση σε μελέτη 15ετίας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την προσφορά, τότε να προχωρήσουμε στις επόμενες προτάσεις.
2) Επέκταση του ΠΟΠ σε όμορους νομούς, ύστερα από τεκμηριωμένη έρευνα. Η έρευνα πρέπει να διασφαλίζει ότι αυτές οι ελιές έχουν τα ίδια εξαιρετικά χαρακτηριστικά με τις ελιές που καλλιεργούνται στο γεωγραφικό χώρο του σημερινού ΠΟΠ.
Πολύτιμη βοήθεια σε αυτή την έρευνα μπορεί να δώσει και η Ομάδα Γευσιγνωσίας Επιτραπέζιας Ελιάς, που έχει συσταθεί από καταξιωμένα μέλη και λειτουργεί άψογα στο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. Αυτή είναι και η πρόταση που προσωπικά θεωρώ πιο σωστή και εφαρμόσιμη, σε περίπτωση που η πρώτη μου πρόταση δεν φέρει αποτελέσματα.
3) Πανελλαδικό ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη). Πάλι βέβαια μετά από τεκμηριωμένη έρευνα και αποκλειστικά για τις περιοχές που οι καλλιεργούμενες ελιές Καλαμών παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά των ελιών της Μεσσηνίας. Ένα πανελλαδικό ΠΓΕ είναι δυνατόν να κατοχυρωθεί, σε αντίθεση με το πανελλαδικό ΠΟΠ.
Σαν παράδειγμα μπορώ να αναφέρω το ΠΓΕ Τοσκάνη στο ελαιόλαδο, το οποίο επικαλείται ο έμπειρος γεωργοοικονομολόγος και εκδότης του περιοδικού “ελιά & ελαιόλαδο” και της ηλεκτρονικής εφημερίδας “olivenews.gr” Βασίλης Ζαμπούνης. Το ΠΓΕ Τοσκάνη το 2011 καταλάμβανε το 42% της αγοράς, ενώ όλα τα υπόλοιπα Ιταλικά ΠΟΠ (39 στον αριθμό) καταλάμβαναν το υπόλοιπο 58%. Άρα ο ισχυρισμός ότι το ΠΓΕ έχει χαμηλότερη αξία από το ΠΟΠ δεν ευσταθεί.
Σαν επίλογο, θέλω ξανά να τονίσω πως καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αγροτών και της ΕΑΣ Μεσσηνίας (κατόχου του brand), κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. κ. Phil Hogan και να συνηγορήσω με τις απόψεις όλων των παραγωγικών φορέων ότι η μονομερής και εκβιαστική (άμεση ή έμμεση) κατάργηση του “ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας” θα αποτελέσει casus belli για τους Μεσσήνιους παραγωγούς.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ AN. ΤΣΟΡΩΝΗΣ
Χημικός – Ελαιολόγος
Γευσιγνώστης, μέλος ομάδας Γευσιγνωσίας ελαιολάδου Καλαμάτας

***  Απολαυστικά για ακόμα μια χρονιά τα «Λυκειομαγειρέματα» (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Με επιτυχία πραγματοποίηθηκε σήμερα το πρωί το καθιερωμένο πλέον Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.
Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στα "Λυκειομαγειρέματα" , στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων, απόλαυσαν νόστιμα φαγητά , γλυκά , άλλα παραδοσιακά καλούδια της πατρίδος μας καθώς και γεύσεις από τη Σμύρνη.
φωτορεπορτάζ: Στασινός Μουτσούλας 

*** Για τρίτη χρονιά ξεκινάει από σήμερα το «Σχολείο μας» 
Το «Σχολείο μας», μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ανοίγει τις πόρτες του και φέτος στη γνώση και στη δημιουργία!
Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει ένα «διαφορετικό» σχολείο, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.
Οι εγγραφές των μαθητών θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 19 Δεκεμβρίου.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν να ασχοληθούν με τη μελέτη των μαθημάτων τους, αλλά και με πολλά δημιουργικά εργαστήρια.
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν, παίζουν, χαίρονται.
Το «Σχολείο μας» θα λειτουργήσει κάθε απόγευμα από τις 6:00 έως τις 8:00 στα εξής σχολεία:
• Δευτέρα και Τρίτη στο 17ο Δ.Σ. Καλαμάτας (οδός Σπάρτης).
• Τετάρτη στο 7ο Δ.Σ. Καλαμάτας (Κρήτης και Ακρίτας).
• Πέμπτη και Παρασκευή στο 6ο Δ.Σ. Καλαμάτας (Ελεαβούλκου 24). 

***  Μετρητά τέλος: Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα από το 2017
Σαρωτικές αλλαγές
Μετρητά τέλος: Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα από το 2017 Υποχρεωτική η χρήση καρτών για όλες τις συναλλαγές που η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ
~ Αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις διαδικασίες για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που κατατέθηκε στη Βουλή.
~ Μεταξύ άλλων καθιστά υποχρεωτική τη χρήση καρτών για όλες τις συναλλαγές που η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ενώ συνδέει το αφορολόγητο ποσό με συγκεκριμένο ύψος δαπανών που θα πρέπει να κάνει ο κάθε φορολογούμενος με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ανάλογα με το εισόδημα του.
Ακόμη προβλέπει τις διαδικασίες για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων, θεσπίζοντας πρόσθετο ποσό φόρου που κυμαίνεται ανάλογα με την περίπτωση, με αντάλλαγμα την απαλλαγή από άλλα πρόστιμα, και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτωνΣε ό,τι αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητικές ή αρχικές δηλώσεις στην εφορία έως την 31.5.2017 για εισοδήματα που δεν είχαν δηλώσει στο παρελθόν.
Για τα εισοδήματα αυτά θα προβλέπεται πρόσθετος φόρος 8% αν η δήλωσή υποβληθεί έως 31.3.2017 και 10% αν η δήλωση υποβληθεί μετά την ημερομηνία αυτή και έως 31.5.2017.
Ο πρόσθετος αυτός φόρος θα προσαυξάνεται κατά 25% για δηλώσεις που θα αφορούν εισοδήματα έως το 2001, 23% για εισοδήματα ώς το 2002, 22% για εισοδήματα που δεν είχαν δηλωθεί ώς το 2003, 16% για εισοδήματα αδήλωτα ώς το 2004, 15% έως το 2005, 12% ώς το 2006, 10% ώς το 2007, 6% ώς το 2008, 5% ώς το 2009 ενώ για τα εισοδήματα από το 2010 και μετά δεν προβλέπεται προσαύξηση.
Από εκεί κει πέρα, προβλέπονται μια σειρά από περιπτώσεις που ο πρόσθετος φόρος προσαρμόζεται ανάλογα.
Έτσι, για όσους λάβουν εντολή ελέγχου ή πρόσκληση για παροχή πληροφοριών στο εξής (μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου) και υποβάλλουν δήλωση μετά την πάροδο 90 ημερών από την ημερομηνία αυτή, τότε ο πρόσθετος φόρος κυμαίνεται από 15% έως 30%, αν κοινοποιηθεί εν τω μεταξύ ο προσωρινός προσδιορισμός φόρου.
Για τους φορολογούμενους στους οποίους έχει κοινοποιηθεί εντολή ελέγχου ή έχει κοινοποιηθεί πρόσκληση παροχής πληροφοριών, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση σε 60 μέρες από τη δημοσίευση του νόμου, με πρόσθετο φόρο 13%.
Χρήση των διατάξεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων τους μπορούν να κάνουν και οι φορολογούμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου ή έχει ζητηθεί παροχή πληροφοριών, έως την 31.5.2017.
Η καταβολή της οφειλής που προκύπτει από την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων γίνεται εφάπαξ σε 30 ημέρες από την υποβολή της δήλωσης, είτε μέσω ρύθμισης τμηματικής καταβολής στην οποία μπορεί να ενταχθεί ο φορολογούμενος.
Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητοΤο νομοσχέδιο συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Έτσι, από το 2017, όσοι έχουν εισόδημα ώς 10.000 ευρώ, για να δικαιούνται το αφορολόγητο θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δαπάνες με τη χρήση κάρτας για το 10% του εισοδήματος τους.
Για εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 15%, και για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, σε 20% και μέχρι ποσού 30.000 ευρώ.
Στην περίπτωση που οι δαπάνες μέσω καρτών υπολείπονται του προβλεπόμενου ποσοστού δαπανών για το αφορολόγητο, τότε επί της διαφοράς θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22%.
Για όσους εξαιρεθούν από την υποχρεωτική χρήση καρτών, θα πρέπει να προσκομίσουν ανάλογης αξίας αποδείξεις αγοράς αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
Τι θα ισχύει για τις ιατρικές δαπάνεςΣε ό,τι αφορά τις ιατρικές δαπάνες, θα λαμβάνονται υπόψη στο ποσοστό των δαπανών για το αφορολόγητο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση κάρτας ή με άλλο μέσο ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Ακόμη, προβλέπεται διαδικασία κληρώσεων για τους φορολογούμενους που θα κάνουν δαπάνες με τη χρήση κάρτας. Θεσπίζεται ανώτατο ποσό που θα μπορεί να διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών σε ετήσια βάση για το σκοπό αυτόν, στα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιχειρηματίες πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές με την αναγραφή στην είσοδο και στο ταμείο αναφορικά με την αποδοχή της χρήσης καρτών. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλου μέσου ηλεκτρονικών πληρωμών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, έναντι 1.500 ευρώ σήμερα.
Τέλος, παρατείνεται για ένα χρόνο η προθεσμία παραγραφής υποθέσεων για τις οποίες έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον ΣΟΙΜΠΛΕ και ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ! Καμία ΝΤΡΟΠΗ...

~  Σε αποκαλύψεις για το ‘σκοτεινό’ ρόλο του Σόιμπλε στην ελληνική πολιτική σκηνή, προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Είπε συγκεκριμένα πως ο Σόιμπλε ‘έριξε’ το Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές του 2014, καθώς είχε «τελειώσει μαζί του».
«Το 3ο μνημόνιο το σχεδίαζαν από το 2013-14. Ο κ. Σόιμπλε από το 2014 αποφάσισε ότι ο Σαμαράς δεν του κάνει πλέον. Τον ρώτησα “Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφάσισες να ρίξετε τον Σαμαρά;”. Και μου λέει "τον Ιούνιο του ‘14"» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η αρπαγή της Ευρώπης».
«Νομίζετε ότι ο Σόιμπλε νοιάζεται για την Ελλάδα; Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας των μνημονίων στην χώρα μας. Εμείς είμαστε μία παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, θέλει να ελέγχει τον προϋπολογισμό της» είπε ο κ. Βαρουφάκης, εξηγώντας ότι ο Σόιμπλε «είδε την συντριβή της αντίστασης της Αθήνας ως παράδειγμα για τους Ευρωπαίους ηγέτες», συγκρίνοντας μάλιστα τον Σόιμπλε με τον Μέτερνιχ
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στο 3ο μνημόνιο γιατί την έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν είχα καμία όρεξη να γίνω υπουργός Οικονομικών, αλλά είχα μια άποψη για εποικοδομητική ανυπακοή, να έχει ελπίδες ο λαός! Αυτό ήθελα. Είχα τονίσει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ευχολόγιο και δεν έπρεπε να το κάνουμε» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά και στο δημοψήφισμα: «Το βράδυ του δημοψηφίσματος έπρεπε να είμαστε πιστοί στον κόσμο. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δυο εβδομάδες. Δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ! Θα αποδέχονταν την πρόταση μας. Δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού! Υποταχθήκαμε σε πολιτικές που αποδομούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτή η κατάσταση είναι η μεγαλύτερη χαρά του Σόιμπλε».
Ο κος Βαρουφάκης έκλεισε λέγοντας πως η έξοδος της χώρας από το Ευρώ, στην παρούσα φάση, δε θα οδηγήσει τη χώρα στο σημείο που βρισκόταν πριν εισέλθει σε αυτό.

***  ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ΤΟΥΡΚΩΝ! Όλο το ΑΙΓΑΙΟ δικό τους!Είναι και ανιστόρητοι...

~ Πολιτικές διαστάσεις παίρνει ο αγώνας του Ολυμπιακού με την τουρκική Οσμάνλισπορ για τους 32 του Europa League.
O δήμαρχος Άγκυρας, κολλητός φίλος του Ερντογάν και Πρόεδρος της Οσμάνλισπορ,  Μελίχ Γκιουκτσέκ, θέλει να καταλάβει όλα τα νησιά του Αιγαίου!
Τον Οκτώβριο είχε αναρτήσει στο twitter του χάρτη στον οποίο έδειχνε ολα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά. Τα οποία, όπως υποστήριξε περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

~  Ο ίδιος σχολιάζει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λοζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λοζάννη νίκη…». Βέβαια ξεχνά πως τα νησιά αυτά δεν τα πήρε η Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λοζάννης, αλλά με νίκες στους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Δωδεκάνησα).
Είναι σαφές πως οι αγώνες της ομάδας του με τον Ολυμπιακό θα του δώσουν λαβή για νέες προκλητικές δηλώσεις.

***  ΒΟΜΒΑ!Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ από τα σύνορά της λόγω ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...

~ Όπως όλα δείχνουν προετοιμάζεται η κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε με την Τουρκία για το θέμα των προσφύγων. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η Frontex θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, όχι όμως προς όφελος της χώρας μας.
Σύμφωνα με το Spiegel Online έχουν προβλεφθεί δύο αποστολές. Η πρώτη με την επωνυμία «Operation Focal Point 2017» επικεντρώνεται στους ελέγχους διαβατηρίων στα συνοριακά φυλάκια. Η δεύτερη με επωνυμία «Flexible Operational Activities 2017” προβλέπει εντατικές περιπολίες στα σύνορα για να αποφευχθεί η παράνομη διέλευση μεταναστών και προσφύγων. Η αποστολή προβλέπει ερωτήσεις στους συλληφθέντες σχετικά με την προέλευσή τους, την πορεία που ακολούθησαν ή τα δίκτυα διακινητών.
Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Frontex και της ελληνικής αστυνομίας επιθεώρησαν την περασμένη εβδομάδα την περιοχή. Οι υπάλληλοι της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται επιτόπου με δύο ομάδες, ενώ ένα κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται στο Κιλκίς και το άλλο στους Ευζώνους. Επίσημα η Frontex δεν θέλησε πάντως να επιβεβαιώσει την αποστολή. Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας ο γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι δυνάμεις της Frontex ενδέχεται να επεκτείνουν την αποστολή τους και στα σύνορα με την Αλβανία όπου μέχρι σήμερα κατέγραφαν απλά μετανάστες.
Στην πράξη τι σημαίνουν αυτά; σημαίνει πως η χώρα μας αποκλείεται από την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πρόσφυγες που θα έρχονται σωρηδόν στη χώρα μας, θα παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ (πρόσφυγες και νόμιμοι ή μη μετανάστες) χωρίς ενίσχυση από την Ευρώπη ή τη διασπορά αυτών στην Ε.Ε
Βλέπουμε, σε συνάρτηση με την επαναφορά του Δουβλίνου, πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη για την Ευρώπη. Απλά μας πετούν έξω, de facto, ένα Grexit που ίσως προετοιμάζει το οικονομικό Grexit.

***  ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΠIΤΙ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ!Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ...

~ Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Δε μπορούμε να πιστέψουμε την κατάντια της Ελληνικής Πολιτείας.
Το σπίτι που γεννήθηκε ο ήρωας του ’21 ο Τουρκοφάγος Νικηταράς καταρρέει καθώς η Ελληνική Πολιτεία επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία. Oι Έλληνες ωστόσο δεν ξεχνούν και με ιδιωτική πρωτοβουλία προχωρούν στην αποπεράτωση των έργων ανέγερσης του εκ βάθρων.
Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης στις 2 Απριλίου 1783 και πέθανε στην ‘ψάθα’ (κυριολεκτικά από όπου και βγήκε η έκφραση). Ήταν ένας από τους πιο αγνούς ήρωες της Επανάστασης. Η πιο ένδοξη, ίσως, στιγμή του, από τις πάμπολλες της Επανάστασης  ήταν η συμβολή του στη νίκη κατά του Δράμαλη.
Μετά την Επανάσταση ανήκε στο Ρωσικό Κόμμα, μαζί με το θείο του τον Κολοκοτρώνη. Όπως αναφέρουν και oi βιογραφίες του (για αρχή μπορείτε να διαβάσετε τη Wikipedia) «Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, το οποίο του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς και αντί αυτού, του χορηγήθηκε "άδεια επαιτείας" στον ναό της Ευαγγελίστριας κάθε Παρασκευή. Το 1843, όταν ο Βασιλιάς Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα στην Ελλάδα, οπότε του απονεμήθηκε ο Βαθμός του υποστράτηγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Απεβίωσε το 1849 σε ηλικία 65 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο Τουρκολέκα. Τάφηκε όμως δίπλα στο Κολοκοτρώνη».
Το ελληνικό κράτος δείχνει ιδιαίτερη επιμέλεια στην ανέγερση του Τζαμιού των Μουσουλμάνων, στο Βοτανικό. Το ένδοξο όμως παρελθόν μας, το ξεχνάμε. Χώρα που δε μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένη να τα ξαναζήσει.
Δυστυχώς για τους Έλληνες, την ζούμε ξανά και ξανά, ποτέ όμως ως φάρσα. Πάντα ως τραγωδία.
 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Αγαπητός Σ. Αγαπητός (1877). «Οι Ένδοξοι Έλληνες του 1821, ή Οι Πρωταγωνισταί της Ελλάδος». Τυπογραφείον Α. Σ. Αγαπητού, Εν Πάτραις, σσ. 208-216. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2009.
 H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ βρέθηκε στην περιοχή και έδωσε χρήματα για να βοηθήσει στην αποπεράτωση των έργων ανέγερσης, αφού το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να αγνοεί την ιστορία των προγόνων μας.


Μπορείτε να δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το εσωτερικό του σπιτιού: Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στην ανέγερση του σπιτιού, καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό:


 ***  ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ του ΚΑΜΜΙΝΗ! Είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ που κρύβει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... βίντεο

~  Γλώσσα λανθάνουσα…. Σε ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Γ. Καμίνης αντί να πει «Αθήνα μια πόλη, πραγματικά, του κόσμου» μπερδεύτηκε και είπε «Αθήνα μια πόλη πραγματικά, του... πόνου». Φυσικά το διόρθωσε αμέσως, ωστόσο το ολίσθημα το γλωσσικό προκάλεσε πικρό γέλιο σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Δείτε το στο 14ο δευτερόλεπτο. Το απίστευτο σαρδάμ του Γιώργου Καμίνη: https://youtu.be/tAPSCh7d9v8  .-

*** ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! Τι ετοιμάζεται να μας πει...

~  Τη Νίσυρο θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τα όσα διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν πως θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και της άγονης γραμμής. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου, θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, εν όψει της νέας αναθεώρησης αυτού. Τονίζεται πως η ρήτρα αυτή είναι πάγια απαίτηση των νησιών μας, καθώς από αυτή θα απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους αυτών.
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει αναλυτικά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του, προς όφελος των νησιωτών.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Μιλά για όλα.. ακόμα και για τη στολή...

~ Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο onalert.gr, από το φυλάκιο Γέφυρα στους Κήπους Έβρου. Μέσα από θάλαμο στρατιωτών, ο ΥΕΘΑ μιλά για τα σχέδια του, τις προτάσεις του και τις επιδιώξεις του για τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2017. Επίσης εξηγεί το λόγο που φορά στρατιωτικές παραλλαγές όταν επισκέπτεται στρατόπεδα ή χώρους των Ε.Δ.
Ξεκινά με μία εισαγωγή στα οποία λέει τα εξής. «Είναι μια πρωτοβουλία που έχουμε πάρει εδώ και δυο χρόνια, γιατί θεωρώ ότι πέραν από τις επίσημες που υπεύθυνη είναι η ηγεσία του στρατεύματος να κάνει στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, έχει ιδιαίτερη σημασία αυτές οι στιγμές που μπορούμε - κι έχετε την ευκαιρία κι εσείς είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια συνέντευξη σε ένα φυλάκιο- να μιλήσουμε με τους στρατεύσιμους, με τους ΕΠΟΠ, με τους υπαξιωματικούς με τους αξιωματικούς, να ακούσω τα προβλήματά τους τις προτάσεις τους.
Όπως ακούσατε κι εσείς κατά τη διάρκεια του δείπνου, τα παιδιά, και οι στρατεύσιμοι, αλλά κυρίως τα μόνιμα στελέχη, μπορούν να σου δώσουν ιδέες που θα βελτιώσουν και την ποιότητα ζωής τους, θα λύσουν προβλήματα που πολλές φορές δεν φθάνουν μέχρι την ηγεσία με τις αναφορές και είναι και μια υποχρέωση πιστεύω της πολιτικής ηγεσίας να μείνει μαζί με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για να τους δείξει ότι είμαστε εδώ. Ότι δεν σας διαβάζουμε μόνο από τις αναφορές, αλλά ζούμε αυτό που ζείτε.
Αυτό έχει παρεξηγηθεί κάποιες φορές. Μου λένε γιατί φοράς στρατιωτικά τζάκετ και πας, γιατί μένεις το βράδυ εκεί, άλλοι λένε λαϊκισμός. Δεν με ενδιαφέρει πώς το λένε, νομίζω ότι αυτή είναι η υποχρέωσή μου, εγώ νιώθω πολύ καλά και προσπαθώ να νιώσουν κι εκείνοι καλά όταν είμαι κοντά τους.  Καμμένος Εντυπώσεις απο φυλάκιο Γέφυρα Κήπων Έβρου : https://youtu.be/H72Cu4YKuI8   .-
~  ΕΡ: Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, στην πινέζα πολύ κοντά του Έβρου, σε μια άλλη πινέζα, η οποία είναι η Γέφυρα που μας χωρίζει από την Τουρκία. Τελευταία λόγω της ρητορικής που έχει αναπτύξει η Τουρκία και οι πολιτικοί της, πολλοί φίλοι μου με ρωτούν; “μα τι γίνεται με τον Ερντογάν θα έχουμε κρίση;”  Καμμένος για Τουρκία : https://youtu.be/EZ4RbHKiaY8  .-
~
ΕΡ: Είναι θέμα μόνο ρητορικής; Γιατί όπως είπατε κι εσείς οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή τους. Δηλαδή δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια κρίση με μεγάλη ευκολία;
Δεν έχουν υπεροχή να πούμε. Γιατί αν δημιουργήσουν ή αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα επεισόδιο, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Βλέπουμε ότι η ρητορική τους δεν είναι μόνο κατά της Ελλάδος, αλλά κατά της Ευρώπης. Βλέπουμε ότι η ρητορική αυτή τις πρώτες ημέρες του πραξικοπήματος ήταν κατά των ΗΠΑ. Είναι μια παράλογη πολιτική. Και μια παράλογη πολιτική μπορεί να οδηγήσει κάποια στιγμή σε μια λανθασμένη απόφαση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση.
ΕΡ: Υπάρχουν φορές που κάποιος σας έχει ζητήσει να δώσετε το τελικό “οκ” για να “πατήσουμε το κόκκινο κουμπί”;
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μελέτησα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή όλους τους σχεδιασμούς που οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν, ανεξάρτητα της πολιτικής ηγεσίας. Και εδώ πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες είναι προδιαγεγραμμένες εδώ και πάρα πολλά χρόνια με πάρα πολύ σοβαρή μελέτη, και το κόκκονο κουμπί δεν είναι στα χέρια κανενός υπουργού και κανενός στρατηγού. Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπουν όλα αυτά που το Σύνταγμα επιτρέπει.
Εμείς έχουμε την βούληση την πολιτική να μην φτάσουμε ποτέ σε ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά και παράλληλα την ετοιμότητα εάν χρειαστεί να εφαρμόσουμε τους σχεδιασμούς που οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κάνει.
ΕΡ: Μιλάτε για τον σχεδιασμό που έγινε μετά τα Ίμια
Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος ανανεώνεται συνεχώς. Δηλαδή υπάρχουν κάποια σχέδια -αυτά που έλεγε ο Βενιζέλος ότι τα πήρε σπίτι του- τα οποία είναι στάνταρ ανάλογα με τις γεωπολιτικές αλλαγές, ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί, τα σχέδια αυτά ανανεώνονται, επικαιροποιούνται, εγκρίνονται και βρίσκονται πάντα στη διάθεση της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας.
ΕΡ: Λέγεται ότι ο στρατός προετοιμάζεται πάντα για τον προηγούμενο πόλεμο.
Ίσως κάποτε να συνέβαινε αυτό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω και εσάς ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι από τις πλέον εκσυγχρονισμένες. Έχουμε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους με πολύ σοβαρές σπουδές, με μέσα πλέον που διαθέτουν πληροφοριών αλλά και τεχνολογικά μέσα που εμείς είμαστε έτοιμοι και για να αποτρέψουμε τον πιθανό επόμενο.
ΕΡ: Να μιλήσουμε όμως για τα εξοπλιστικά. Κατ’ αρχήν υπάρχουν ελλείψεις. Λόγω της κρίσης υπάρχουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά, είναι γνωστό αυτό. Τι έχει συμβεί σε αυτό το κομμάτι ώστε τα υπάρχοντα μέσα να μπορούν να λειτουργούν και να έχουν μια καλή διαθεσιμότητα.
{youtube}GopHYtiaQ38{/youtbe}
ΕΡ: Η στάση του Τραμπ θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Ήσασταν από τους πρώτους που είπατε ότι υπάρχουν ελπίδες με τον Τραμπ . Να θυμίσω όμως ότι έχουν αποδειχθεί κάποιες στενές σχέσεις των συνεργατών του με την Τουρκία.  Καμμένος για Τραμπ και Γιώργο Παπαδόπουλο : https://youtu.be/UiUthGSYn3k  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Τρίτη 13-12-2016 :
Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1 .-
προκρίνουντε και οι δύο .-
Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Κίτρινες : Παντελάκης, Βλάχος - Καλτσάς, Βασιλείου, Μάγκας
 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Φυντικάκης (77` Λουβιτάκης), Παντελάκης (46` Σεληνιωτάκης), Γκούμας, Κουρέλλας, Αντωνιάδης, Λαρανιέϊρα, Βλάχος (77` Καβράκης), Μαρτίνεθ, Ποκόνγκ, Μάντζης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζεζίνιο (77` Καψάκης), Μάντζιος, Βασιλείου (69` Μάγκας), Γιακουμάκης, Τόπι, Καλτσάς, Ουόν, Μιλιάζες, Παππάς (54` Σενκα).

Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4 .-
προκρίνεται ο Αστέρας .-
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Αιγινιακός: Τόλιος, Τοπαλίδης, Πασαλίδης, Ζούρκος, Ζγκούρι, Καρακώστας (43′ λ.τρ. Μουκίδης), Ρανγκέλοφ (60′ Κυζιρίδης), Γιαζιττζόγλου (73′ Παντεκίδης), Πατράλης Λίολιος, Γκούρτσας.
Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Κυριακόπουλος, Χαμντάνι, Μπέρτος, Τσουκαλάς (63′ Γιαννούλης), Ινγκλέσιας, Μάσα, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (58′ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46′ Φαρίνια).

Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1 .-
προκρίνεται η Ξάνθη .-
Αγροτικός Αστέρας: Γουναρίδης, Γκέσιος, Βαφέας, Αργυρίου, Κουκόλης, Μπουζτίκος, Χατζής, Τριανταφυλλάκος, Γκέκας (65′ Φελίπε), Θεοδωρίδης (71′ Τεγούσης), Πάλλας (58′ Πάτο).
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (61′ Τριάδης), Νιέτο (78′ Σολτάνι), Ορφανίδης Π. (73′ Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά.

Άρης-Βέροια 0-0  .-
προκρίνεται ο Άρης .-
Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Άρης: (Νίκος Αναστόπουλος) Αναγνωστόπουλος, Τσουμάνης, Καράμπελας ((46′ Ιντζίδης), Μπούρμπος, Ρόβας, Γκεράο, Ντόγος (63΄ Τζανακάκης, Ανάκογλου, Βουτσιάς, Παυλίδης ((46′ Μιλούνοβιτς), Καπνίδης.
Βέροια: (Θωμάς Γράφας) Καντιμοίρης, Καλί (61΄ Δόρης, Μελίσσης ((46′ Μαυριάς), Βασιλαντωνόπουλος, Παπαστεριανός, Μαρτίνες, Λινάρδος, Μεληκιώτης, Χαροντάκης, Κάλβο ((46′ Ασίγκμπα), Μίλιεβιτς.

Τετάρτη 14/12/2016
 15:00 Καλλιθέα-Παναιτωλικός
15:00 Πανθρακικός-Ατρόμητος
15:00 ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς
17:15 Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα
17:15 Λαμία-ΑΕΚ
19:30 Τρίκαλα-ΑΕΛ
19:30 Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ

 Πέμπτη 15/12/2016
 15:00 Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Σπάρτη-Ολυμπιακός
17:15 Πανσερραϊκός-Πανιώνιος
19:30 ΟΦΗ-Ηρακλής
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 15/12

***  Πρόγραμμα και αποτελέσματα κυπέλλου Ελλάδας στα προκριματικά ομίλων για τους 16 περιόδου 2016-17  :
Α΄ Φάση :
ΟΦΗ-Αχαρναϊκός  0-0 .- (14/9/2016) και 2-0 .- (17/09/2016)
Παναιγιάλειος -Σπάρτη  0-4 .- (14-09-) και 1-1 .- (18-09- )
  2η Φάση ομίλων :
1ος  όμιλος
1η αγωνιστική 25-27/10/2016
Πανελευσινιακός -Τρίκαλα  0-5 .-
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ  Λάρισσα  2-0 .-
2η  αγωνιστική   29, 30/10  , 01/12/2016
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ  0-0  .-
ΑΕΛ -Πανελετσινιακός   2-1  .-
3η αγωνιστική   13-15/12/2016
Τρίκαλα-Λάρισσα
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ
2ος  όμιλος
1η  αγωνιστική   25-27 /10 /2016
Ολυμπιακός-Πλατανιάς  3-0 .-
Σπάρτη-Χανιά 4-0 .-
2η  αγωνιστική   29-30/10  και01/12/2016
Χανιά-Ολυμπιακός 0-4  .-
Πλατανιάς-Σπάρτη  1-0 .-
3η αγωνιστική   13-15/12/2016
Χανιά -Πλατανιάς   1-2 .-
Σπάρτη-Ολυμπιακός
3ος  όμιλος
1η αγωνιστική  25-27/10/2016
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0 .-
Απόλλων-ΟΦΗ 1-0 .-
2η  αγωνιστική 29-30/11/2016 και 01/12 /
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1 .-
Ηρακλής-Απόλλων 3-0 .-
3η αγωνιστική 13-15/12/2016
ΟΦΗ-Ηρακλής
Απόλλων-Παναθηναϊκός
4ος  όμιλος 
1η αγωνιστική  25-27/10/2016
ΠΑΣ Γιάννενα-Ξάνθη  1-0 .-
Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας  1-2 .-
2η αγωνιστική   29-30-11/  και 01/12/2016
Αγροτικός Αστέρας -ΠΑΣ Γιάννενα  0-1  .-
Ξάνθη-Καλλονή 3-1 .-
3η αγωνιστική   13-15/12/2016
Αγροτικός Αστέρας -Ξάνθη   1-1  .-
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννενα 
5ος  όμιλος 
1η αγωνιστική  25-27/10/2016
Αστέρας Τρίπολης -Βέροια 1-0 .-
Αιγινιακός-Άρης 0-3 .-
2η αγωνιστική    29-30/11  και 01/12/2016
Άρης -Αστέρας Τρίπολη  3-3  .-
Βέροια-Αιγινιακός 0-1 .-
3η αγωνιστική  13-15/12/2016
Άρης-Βέροια   0-0  .-
Αιγινιακός -Αστέρας Τρίπολης 1-4 .-
6ος  όμιλος
1η αγωνιστική 25-27/10/2016
ΑΕΚ-Κέρκυρα  4-0  .-
Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας  1-0 .-
2η  αγωνιστική 29-30/11 και 01/12/2016
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΚ  2-2 .-
Κέρκυρα-Λαμία  2-2  .-
3η  αγωνιστική   13-15/12/2016
Αναγέννηση Καρδίτσας -Κέρκυρα   0-6 ./-
Λαμία-ΑΕΚ   0-0 .-
7ος όμιλος
1η αγωνιστική  25-27/10/2016
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-0 .-
Πανθρακικός-Καλλιθέα 3-0 .-
2η αγωνιστική  29-30/11 και 01/12/2016 
Καλλιθέας-Ατρόμητος  1-0 .-
Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0 .-
3η αγωνιστική  13-15/12/2016
Καλλιθέα-Παναιτωλικός  1-5  .-
Πανθρακικός-Ατρόμητος  0-3 .-
 8ος   όμιλος
1η  αγωνιστική   25-27/10/2016 
Πανιώνιος-Λεβαδειακός  0-0 .-
Πανθρακικός-Κισσαμικός  0-2 .-
2η  αγωνιστική  29-30/11 και 01/12/2016 
 Κισσαμικός-Πανιώνιος  Αναβλήθηκε
Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 3-1  .-
3η αγωνιστική  13-15/12/2016 
Κισσαμικός-Λεβαδειακός  1-1  .-
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος

***ΔΕΥΤΕΡΑ 12-12-2016 : 
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός   0-2 .- ^
(68' Καρντόσο, 92' Σεμπά)
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΟΣΦΠ  0-2  1ο  γκολ  12/12/2016:
https://youtu.be/nA8oJvaNJvQ .-
~** ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός   0-2 , (0-0).- ^
 Ο Καρντόσο «ξελάσπωσε» τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες
Τα γκολ : (68' Καρντόσο, 92' Σεμπά) .-
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΟΣΦΠ  0-2  1ο  γκολ  12/12/2016:
https://youtu.be/nA8oJvaNJvQ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠαπαπέτρουΚΟΚΚΙΝΕΣ: 41' Λίλα (2η κίτρινη)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίλα, Περιστερίδης - Μάρτινς, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς, Μποτία ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Ζάιρο (75' Κόντε), Μαμπουλού (59' Γαρουφαλιάς), Ακόστα (81' Ναδάλες).ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (58' Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης (65' Ιντέγε), Καρντόσο (79' Καμπιάσο).
~ΠΑΣ-ΟΣΦΠ  0-2  Α΄ ημιχρονο  0-0  12/12/2016:
https://youtu.be/dHg_i9rt2eY .- 
***ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 23 
2. Παναθηναϊκός 21
3. Ξάνθη 19
. ΑΕΚ 19
5. Πανιώνιος 18
---------------------
6. ΠΑΣ Γιάννινα 17 
. Ατρόμητος 17
8. Παναιτωλικός 15

*** Δευτέρα 12-12-2016 , σε αγώνες του  μπάσκετ Α1  :
*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ   77-68 .- ^
 Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι και απολαμβάνει τη μοναξιά της δεύτερης θέσης
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-39, 56-56, 77-68
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοϊδης-Αναστόπουλος Π.-Μπήτης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Νίκολς 16 (1), Φελντέιν 20 (2), Καλάθης 2, Ρίβερς 1, Μποχωρίδης 5 (1), Φώτσης 7 (1), Παππάς, Μπουρούσης 11 (1)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 19 (4), Μιλόσεβιτς 5, Ντίξον 4, Φάλκερ, Ουίλιαμς 3, Σάκοτα 14 (2), Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 13 (1), Ιβάνοβιτς 4, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας
~*ΠΑΟ-ΑΕΚ  76-68 11/12/2016 Α1 Μπάσκετ:
https://youtu.be/eddiT9ZX7xY .-

***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΡΕΘΥΜΝΟ  83-58  .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 31-18, 50-28, 63-46, 83-58
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βαρδάλος-Παπαθανασίου-Ζαχαρής
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 8, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 8, Αθηναίου 7(1), Γκριν 9(1), Μπιρτς 8, Γιανγκ 9, Τολιόπουλος 5(1), Παπαπέτρου 13(1), Αγραβάνης, Λοτζέσκι 3
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Χριστοδούλου 8, Φιτζπάτρικ 11, Τάλτον, Γιαννόπουλος 16(4), Κράβιτς 4, Κώττας, Ραζής, Αρνολντ 11(1), Καμπερίδης 3, Εβάλντας 3(1), Θεοδωρίδης Εντουαρντς 2

***  Φιλική 5αρα στην Εράνη από τη μεικτή ομάδα του ΠΣΑΠ στα «εγκαίνια» του νέου σταδίου Φιλιατρών 
Μαθήματα ποδοσφαίρου και ανθρωπιάς έδωσαν χθες στο νέο γήπεδο Φιλιατρών περίπου 1.000 φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές της Εράνης και της μεικτής ομάδας του ΠΣΑΠ που είχε στις τάξεις της πέντε από τους χρυσούς πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, σε μια μοναδική φιλική συνάντηση που έγινε για την ενίσχυση των ειδικών σχολείων και του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών.
Μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση-παράδειγμα προς μίμηση που έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και στο πλαίσιο της εορταστικής διάθεσης και αλληλεγγύης των Χριστουγέννων, χωρίς να επηρεαστεί από τη βροχή που έπεφτε στο α’ ημίχρονο.
Στο αγωνιστικό μέρος οι Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, μαζί με τους «δικούς μας» Νίκο και Σωτήρη Λυμπερόπουλο (οι τελευταίοι ήταν ο «σύνδεσμος» της υλοποίησης αυτού του μεγάλου αγώνα) και την υπόλοιπη παρέα τους, έδειξαν ότι η …μπάλα δεν ξεχνιέται παρά τα χρόνια που έχουν αρχίσει να βαραίνουν στα πόδια τους. Η μεικτή ομάδα του ΠΣΑΠ πήρε τη νίκη με πέντε πανέμορφα γκολ που σημειώθηκαν ως εξής: στο 13’ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος το 0-1 μετά από γύρισμα του Καραγκούνη, στο 26’ το 0-2 ο Κώστας Φρατζέσκος με ένα από τα γνωστά αριστερά μακρινά του σουτ νίκησε τον Βασίλη Αθανασόπουλο (είχε μόλις αλλάξει τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο κάτω από τα δοκάρια της Εράνης και πριν ο τελευταίος αλλάξει πλευρά), στο 29’ ο Άγγελος Μπασινάς με σουτ έξω από την περιοχή το 0-3. στο 42’ ο ίδιος παίκτης με ωραίο πλασέ από ίδια περίπου απόσταση και στο 57’ ο Κατσουράνης με σουτ.
Διαιτητές: Κουτσαναστάσης (Γκούμας-Καυκάς).
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Σωτ. Λυμπερόπουλος (20’ Αθανασόπουλος), Γριβοκωστόπουλος, Γιαννακόπουλος, Πέπας, Μιχαλακόπουλος, Σπυρόπουλος, Χρονόπουλος, Κόλλιας, Δημόπουλος, Νικολακόπουλος, Κώτσος (Βασιλόπουλος, Μπουρδέκας, Αλμπάν, Βλάμης, Χότι, Χρονόπουλος, Διονυσόπουλος).
ΜΕΙΚΤΗ ΠΣΑΠ: Νικοπολίδης (43’ Σωτ. Λυμπερόπουλος),  Κάππος (43’ Φρούσος), Μπενετάτος, Αλ. Δέδες (40’ Πούλιος), Κυργιάκος, Γιαννακόπουλος, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (63’ Γυφτάκης), Φρατζέσκος, Ν. Λυμπερόπουλος.
  Επίτιμοι δημότες
 Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε πως με το σπουδαίο αυτό παιχνίδι δίδεται επίσημα το νέο γήπεδο προς χρήση μετά τις εργασίες που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο ώστε η Εράνη να μπορέσει να προσφέρει όλα αυτά που είναι υποχρεωμένη στην κοινωνία. Ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, όσους συμμετείχαν και κυρίως όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές που τίμησαν το δήμο και την Εράνη και γέμισε ζωή και ζωντάνια το γήπεδο. Κυρίως και πρωτίστως τους ευχαρίστησε για τον ιερό σκοπό για τον οποίο συμμετείχαν στην αθλητική εκδήλωση και το παιχνίδι, την οικονομική ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ και των δύο ειδικών σχολείων της πόλης. Ο δήμαρχος στη συνέχεια ανακήρυξε ως επίτιμους δημότες του πέντε ποδοσφαιριστές της εθνικής Ελλάδος που συμμετείχαν στην ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 και πιο συγκεκριμένα τους Αντώνη Νικοπολίδη, Στέλιο Γιαννακόπουλο, Κώστα Κατσουράνη, Άγγελο Μπασινά και Γιώργο Καραγκούνη.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Εράνης Γιάννης Γριβοκωστόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Λεωνίδας Οικονομίδης.
Σε όλους τους αθλητές καθώς και τους διαιτητές δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ τιμήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος. 

***  Tα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League :

 Μαντεστερ Σίτι - Μονακό
Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι
Μπενφίκα - Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ
Πόρτο - Γιουβέντους
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο
Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη - Λέστερ
~** Το πρόγραμμα στην «φάση των 16» του Champions League, διαμορφώθηκε ως εξής:
14 Φεβρουαρίου
==============
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα
Μπενφίκα-Ντόρτμουντ
15 Φεβρουαρίου
==============
Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι
Μπάγερν Μονάχου-Αρσεναλ
21 Φεβρουαρίου
==============
Μαντσεστερ Σίτι-Μονακό
Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης

22 Φεβρουαρίου
==============
Πόρτο-Γιουβέντους
Σεβίλλη-Λέστερ
7 Μαρτίου
=========
Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης
Αρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου
8 Μαρτίου
=========
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ-Μπενφίκα
14 Μαρτίου
==========
Γιουβέντους-Πόρτο
Λέστερ-Σεβίλλη
15 Μαρτίου
==========
Μονακό-Μαντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν

***  Η Οσμανλίσπορ στο δρόμο του Ολυμπιακού, με Σάλκε ο ΠΑΟΚ
Στους «32» του Europa League


***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
Τρίτη 13/12/2016 15:00 OTE Sport 2
Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης  1-4 .- προκρίνεται ο Αστέρας .-
Κύπελλο Ελλάδας
15:00 OTE Sport 7
Κισσαμικός - Λεβαδειακός  1-1 .-  προκρίνουντε και οι δύο .-
Κύπελλο Ελλάδας
15:00 OTE Sport 1
Άρης - Βέροια  0-0 .- προκρίνεται ο Άρης .-
Κύπελλο Ελλάδας
15:00 OTE Sport 3
Αγροτικός Αστέρας - Ξάνθη  1-1 .- προκρίνεται η Ξάνθη .-
Κύπελλο Ελλάδας
19:30 NOVASPORTS 2
Μπάκεν - Άρης
Basketball Champions League
 21:30 NOVASPORTS 2
Βιλερμπάν - Όλντενμπουργκ
Basketball Champions League
 21:45 OTE Sport 1
Έβερτον - Άρσεναλ
Αγγλικό Πρωτάθλημα

~ ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  : 
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3284   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3262 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 626  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου