Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
~
 ὁ Θεός μου, μὴ ἐγκαταλείπῃς με, ὅτι οὐδὲν ἐποίησα ἀγαθὸν ἐνώπιόν Σου, ἀλλὰ δὸς μοι διὰ τὴν ἀγαθότητά Σου βαλεὶν ἀρχήν.


15 Νοεμβρίου
Μαρτύρων και ομολογητών Αβίβου (222), Γουρίου και Σαμωνά (299-306). Ευψυχίου, Καρτερίου και Νεάρχου. Δημητρίου του εν Δαβουδίω, Ελπιδίου και Μαρκέλλου.Οσίων Θωμά πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, «του Νέου». Κυντιριανού (Κυντιώνος ) επισκόπου Σελευκείας.~
Σήμερα 15/11/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Γουρίας, Σαμωνάς και Άβιβος οι Ομολογητές, Άγιοι Ελπίδιος, Μάρκελλος και Ευστόχιος
  1.  
 
 ~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Tριάδος ἰσάριθμοι τῆς Ὑπερθέου, σαφῶς Γουρίας καὶ Ἄβιβος καὶ Σαμωνᾶς ὁ κλεινός, ἔνθεοι ὑπάρχοντες ταύτην τοῖς ἀσεβέσιν ὡμολόγησαν ἅμα ἄθλων τὴν τρικυμίαν ἀβλαβῶς διελθόντες· καὶ νῦν ἡμᾶς κυβερνῶσιν ὅρμον πρὸς ἄκλυστον.
 ~* Απολυτίκιο Άγ. Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου - 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/A9aniJxofxw  .-

~
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
*** «Αφόπλισε» τον Τσατσουλή ο δήμαρχος Καλαμάτας 
«Παράδειγμα η Καλαμάτα στον πολιτισμό για πολλές ελληνικές πόλεις» 
 Ο ένας ξηλώνει και ο άλλος μπαλώνει. Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τις δηλώσεις του μέχρι πρότινος (;) εκτελεστικού διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτορα Τσατσούλη και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Μετά τα συμβάντα με τις… πλάτες που θα έβαζε η κυβέρνηση στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας (!), ο κ. Τσατσούλης σε σχετικό δελτίο Τύπου, το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε ότι "όταν είσαι σε μία επαρχιακή πόλη, που έχει λάβει στην ιστορία της λίγα πράγματα για τον πολιτισμό… κρατάς και μικρό καλάθι.
Το δικό μας καλάθι μεγάλωσε, όταν είδαμε τους Καλαματιανούς ανά τον κόσμο να στέλνουν μηνύματα “πώς μπορώ να βοηθήσω”. Τότε καταλάβαμε ότι αυτή η περιοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο έδειχνε».
Το "Θάρρος" από τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι παραπάνω δηλώσεις δεν μπορούσε παρά να σταθεί κριτικά στον ισχυρισμό ότι "η Καλαμάτα έχει λάβει λίγα πράγματα για τον πολιτισμό". Θα πρέπει όποιος ισχυρίζεται τέτοια πράγματα ή να μη γνωρίζει ή να διαθέτει κοντόφθαλμη πολιτική για την πολιτιστική ιστορία της πόλης.
Η Καλαμάτα στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο έχει λάβει διεθνή βραβεία για την αρχιτεκτονική της πολιτική, αλλά έχει εφαρμόσει και πρωτοποριακές πρακτικές στον πολιτισμό. Η ΔΕΠΑΚ με τις σχολές της, το ΔΗΠΕΘΕΚ, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχουν φιλοξενήσει στο χρόνο προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πολιτιστικές διοργανώσεις που διεξάγονται εδώ απασχολούν τόσο τον πανελλαδικό όσο και τον διεθνή Τύπο.
Το "Θάρρος" ζήτησε χθες το μεσημέρι από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσατσούλη. Ο ίδιος δεν έδειξε φειδώ στο πολιτιστικό παρελθόν της πόλης. Όπως σημείωσε, διαχρονικά στην Καλαμάτα έχουν συμβεί καλλιτεχνικά γεγονότα τα οποία ξεπερνούν σε ποιότητα ακόμα και αυτά που γίνονται στην Ελευσίνα, ελληνική πολιτιστική πρωτεύουσα πλέον για το 2021. "Η Καλαμάτα αποτελεί παράδειγμα για πολλές ελληνικές πόλεις", σχολίασε.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Συζητήσεις και σχέδια για το ξενοδοχείο “HILTON” 
Η... «απόβαση» αμερικανικών ξενοδοχειακών «ναυαρχίδων» πέντε αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, επιβεβαιώνει ίσως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ να προσφέρουν στήριξη στην οικονομία της Ελλάδας, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα. Ζήτημα το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής «Διοίκησης» σε μια περίοδο που έχει αποσταθεροποιηθεί πλήρως το σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Μετά και την ολοκλήρωση των δύο mega deals που αφορούν στo ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας και το συγκρότημα του «Αστέρα Βουλιαγμένης», η παρουσία κορυφαίων αμερικανικών ξενοδοχειακών ομίλων στην ελληνική πρωτεύουσα προσλαμβάνει διαστάσεις «επίδειξης ισχύος».
Η σημειολογία της γεωγραφικής τους τοποθέτησης είναι αποκαλυπτική για την πρόθεση των αμερικανικών ξενοδοχειακών «δεινόσαυρων» να κυριαρχήσουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Στην παγιωμένη από πολλά χρόνια παρουσία αμερικανικών ομίλων στο εμβληματικό τρίγωνο των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία της Πλατείας Συντάγματος (Starwood), Hilton και InterContinental (Λεωφ.Συγγρού) προστίθεται τώρα το υπό διαμόρφωση νέο Ελντοράντο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
  ...και το Hilton
Τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2018 θα φέρει την επωνυμία «Hilton» το ομώνυμο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η ολοκλήρωση μεταβίβασης της Ιονικής Ξενοδοχειακής (θυγατρική της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,28%, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου) στο σχήμα που συγκρότησαν η εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας (ΤΕΜΕΣ) της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) και ο τουρκικός όμιλος Dogus δε διαφοροποιεί προς το παρόν τα δεδομένα.
Όπως ανέφερε στο Euro2day.gr πηγή του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, οι συζητήσεις για το επώνυμο εμπορικό σήμα που θα φέρει στο μέλλον το ξενοδοχείο θα γίνουν κατ' αρχήν με την Hilton, αφού εκφράζεται η επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας.
Συζητήσεις, ωστόσο, αναμένεται να γίνουν, όπως μας επισημάνθηκε, και με την Starwood με την οποία συνεργάζεται, ήδη, ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου στο Costa Navarino αλλά και άλλους διεθνείς «παίκτες».
Οι ραγδαίες ανακατατάξεις στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας σηματοδοτούν, ταυτόχρονα, την κατάρριψη ενός «ταμπού» προηγούμενων χρόνων. Ο λόγος για την είσοδο ενός από τους ισχυρότερους τουρκικούς ομίλους (Dogus) στη «βιτρίνα» του ελληνικού τουρισμού, στην καρδιά της Αθήνας. Μετά την παρουσία του στο χώρο της διαχείρισης μαρινών στην Ελλάδα, ο τουρκικός όμιλος απέκτησε, πλέον, ισχυρή μετοχική παρουσία σε δύο από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της ελληνικής πρωτεύουσας: τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Hilton της Αθήνας.
Όση σημασία μπορεί να έχει στη «διπλωματία των πέντε αστέρων», παράγοντες του τουρισμού σημείωναν τις άριστες σχέσεις που φέρεται να διατηρεί ο Τούρκος μεγιστάνας Φ. Σαχένκ (ιδρυτής του Dogus) με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Ερντογάν.

***  Θα ξεπεραστούν οι αβεβαιότητες για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας 
Η εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, αλλά και η τύχη του, απασχολούν εδώ και καιρό το Δήμο Καλαμάτας. Αυτή την περίοδο το βάρος έχει δοθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με την κεντρική σκηνή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα σοβαρά προβλήματα.
Χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα, σχολίασε ότι για την κεντρική σκηνή εκπονείται μελέτη αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κτήριο θα αποκτήσει την αξία που του αρμόζει, αφού, όπως τόνισε, εκεί θα μεταφερθεί η Δημοτική Σχολή Χορού, ενώ μπούσουλας για τη λειτουργία του θα αποτελέσει η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας. Μόλις λυθούν τα παραπάνω θέματα, θα υπάρξει και δημόσια πρόσκληση για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.  Α.Π.

***  Διημερίδα για την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας 
Την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας έχει ως θέμα η διημερίδα που συνδιοργανώνουν στις 11 και 12 Μαρτίου 2017 τα Ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
Στόχος της διημερίδας, παράλληλα με την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας για τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο, καθώς και τους τρόπους εξαγωγής των προϊόντων τους.
Επιπλέον, επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες του μάρκετινγκ, ενώ θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν παραδείγματα επιτυχημένων εξαγωγών.
Με το τέλος των εργασιών θα ακολουθήσουν συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματίες του εξωτερικού.
Τις δυνατότητες ανάπτυξης των παραγωγών της Μεσσηνίας τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, Ξ. Κάππας, σημειώνοντας ότι «τα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους είναι υψηλής ποιότητας, δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δυνατότητες διείσδυσής τους στις ξένες αγορές».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Βικτωρία Καρέλια, συμπλήρωσε:  «Στόχος μας είναι να πείσουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για υγιή, ανταγωνιστική και επικερδή εξαγωγική προσπάθεια».
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο House of Events στην Costa Navarino με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

***  Η απολογία του Π. Νίκα για τη χαμένη… πρωτεύουσα 
«Καρφιά» του δημάρχου της Ρόδου για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας
Η απόφαση για την ελληνική πόλη που θα είναι ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021 και η μη αποδοχή της πρότασης από την Καλαμάτα έχουν δημιουργήσει συνθήκες "λαϊκού δικαστηρίου" στην πόλη. Και όπως είναι φυσικό, κατηγορούμενοι σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η Δημοτική Αρχή και, κυρίως, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος με τη μία ή την άλλη απόφασή του βοήθησε  ή κατέστρεψε - ανάλογα με τη σκοπιά που βλέπει κανείς το θέμα- το όλο εγχείρημα.
Είναι, φυσικό, όταν η πρότασή σου δεν τυχαίνει της αποδοχής των ειδικών, να ανοίγεται ένας κύκλος συζητήσεων για το τι δεν πήγε καλά, αν η Δημοτική Αρχή και η Πολιτιστική Στρατηγική του KALAMATA:21 χρησιμοποίησαν όσα όπλα είχαν στη φαρέτρα τους.
Χθες, ελάχιστες ημέρες μετά τις δηλώσεις του στην Αθήνα, ο δήμαρχος απευθύνθηκε και πάλι στους δημότες, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική γωνία.
Σταχυολογώντας τα όσα είπε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουμε τα εξής: «Θα μπορούσαμε, ασφαλώς, μετά την πρόκριση στον τελικό γύρο, αφού και τα χρήματα ήταν πάρα πολλά, να ατονίσουν οι ενέργειές μας και να πούμε: 'Πολιτικά, πετύχαμε το στόχο μας να περάσουμε στην τελική φάση, όταν άλλοι δεν το κατόρθωσαν'. Συνεχίσαμε, όμως, την προσπάθεια και οι προϋποθέσεις που έκριναν το αποτέλεσμα, κατά την άποψή μας, ήταν τρεις:
•Η πρώτη ήταν οικονομική. Γι' αυτό τον αγώνα έπρεπε να υπάρχουν χρήματα και, βεβαίως, πολύ περισσότερα πρέπει να υπάρξουν αν είσαι Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Το 60% των χρημάτων που απαιτήθηκε, καταβλήθηκε από ιδιώτες, από επιχειρηματίες και τους ευχαριστώ δημόσια: τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, την οικογένεια Καρέλια, τον εφοπλιστή κ. Αρνόκουρο, τον εφοπλιστή κ. Μαρτίνο και κάποιους άλλους με μικρότερα ποσά.
•Η δεύτερη ήταν η πολιτική προϋπόθεση. Έπρεπε να υπάρξουν στηρίγματα για αυτό. Παρά το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν ντόπιες πολιτικές δυνάμεις, είναι βέβαιο ότι το πολιτικό βάρος του συγκροτήματος των Αθηνών, του Δήμου των Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά - ο τελευταίος πήρε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -, όλα αυτά μέτρησαν εξαιρετικά για την Ελευσίνα.
•Το τρίτο είναι η καλλιτεχνική προϋπόθεση, την οποία θα μου επιτρέψετε να μην κρίνω. Θα δοθεί ο φάκελος με την καλλιτεχνική μας πρόταση στη δημοσιότητα, την προσεχή Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ώστε να κρίνει καθένας που γνωρίζει περί τα καλλιτεχνικά, αλλά και ο απλός συνδημότης, τη σοβαρότητα του φακέλου της υποψηφιότητας. Έγινε ένας αγώνας, φτάσαμε σε έναν τελικό. Δεν είναι δεδομένο, όταν φτάνεις σε έναν τελικό, ότι κερδίζεις πάντοτε".
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είναι γνωμοδοτική και τέτοιου είδους αποφάσεις έχουν χαρακτήρα ομόφωνο. Η δε ομοφωνία της επιλογής δεν αφορά μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και τη Ρόδο. Πρόσθεσε, δε, τα εξής: «Υπάρχει πικρία αναφορικά με την Αττική, δηλαδή ένας νομός να παίρνει για δεύτερη φορά την πολιτιστική πρωτεύουσα: Κατανοούμε και τα άλλα συμφέροντα, αλλά δεν επιτρέπεται να λειτουργούμε αθηνοκεντρικά».
Όσον αφορά στις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος είπε ότι «το κακό είναι ορφανό, ενώ το καλό έχει πολλούς πατεράδες. Αν υπάρχουν κάποιες ευθύνες, στο δήμαρχο τις αποδίδουν και πρέπει να τις αναλαμβάνει. Εγώ το κάνω πάντοτε με θάρρος, αλλά σας λέγω ότι στον καλλιτεχνικό τομέα είμαι πλήρως ευχαριστημένος από την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν τα παιδιά. Εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Αυτά είναι εξειδικευμένα ζητήματα, δεν μπορεί καθένας να παρεμβαίνει σ' αυτά.
Εξήγησα, όμως, ότι οι προϋποθέσεις δεν ήταν μόνο καλλιτεχνικές. Υπήρχαν και άλλες προϋποθέσεις, πολιτικές και οικονομικές. Μιλάμε για τη μισή Ελλάδα, η οποία κατοικεί στην Αττική».
  Η αντίδραση της Ρόδου
Ενδιαφέρον στην όλη ιστορία έχει και η αντίδραση της Ρόδου, η οποία και ήταν μία από τις τρεις υποψήφιες πόλεις του τελικού γύρου. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ροδιακή" διαβάζουμε: " Της προσπάθειας που έγινε, όλο το προηγούμενο διάστημα για να πάρει η Ρόδος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το 2021, για τον οποίο τελικά επελέγη η πόλη της Ελευσίνας, υπεραμύνθηκε, από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, λέγοντας με νόημα ότι “εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις”!
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος της Ρόδου συνεχάρη την πόλη της Ελευσίνας και τις άλλες 13 πόλεις “που μέσα στην οικονομική κρίση, πίστεψαν ότι ο πολιτισμός είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάταση της κοινωνίας μας”. Και είπε, στη συνέχεια: “Δε θέλω από αυτό το βήμα να εκφράσω παράπονα όπως οι φίλοι μας της Καλαμάτας, που δήλωσαν ότι για μια ακόμη φορά το κράτος του λεκανοπεδίου της Αττικής κατίσχυσε της Περιφέρειας, όμως ήταν μια χρυσή ευκαιρία, μέσα από την υποψηφιότητα της Ρόδου και των νησιών, να αναδειχθεί επιτέλους ο νησιώτικος χώρος πανευρωπαϊκά”.
Κατέληξε, ωστόσο, λέγοντας με νόημα ο κ. Χατζηδιάκος:   “Εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις, που αντλήσαμε από την αστείρευτη δύναμη της τοπικής κοινωνίας. Μπορεί να μην είχαμε τους χορηγούς που ευχαρίστησε ονομαστικά ο συνάδελφος δήμαρχος της Καλαμάτας, οι οποίοι συνεισέφεραν άνω του 60% στα έξοδα της υποψηφιότητάς τους, όμως δεσμευθήκαμε-και ζητώ και τη δέσμευση όλων των συναδέλφων-να υλοποιήσουμε την πρότασή μας και πάλι με τις δικές μας δυνάμεις”».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμάτα 
Άρχισε η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου διακόσμου σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, ενώ την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά σε όλη την έκταση του Δήμου.   Α.Π. 

***  Κρατήρας… 
Δε γνωρίζουμε ακριβώς πόσες εβδομάδες «ζωής» έχει ο χώρος στάθμευσης στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας. Ο… κρατήρας, όμως, που έχει σχηματιστεί στην περιοχή δε δικαιολογείται με τίποτα. Αν τον δει κανείς από κοντά, μπορεί και να πιστέψει ότι έπεσε μετεωρίτης στην πόλη…   Α.Π. 

***  Υπόσχεται μερική… ανάσταση του τρένου στην Πελοπόννησο ο Χρήστος Σπίρτζης 
Πάνω από 4 δισ. ευρώ σε μεγάλα έργα οδεύουν προς συμβασιοποίηση για το 2017 και το 2018, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές, είπε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του, με τα σημαντικότερα από αυτά να περιλαμβάνουν και παρεμβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που παραμένει σε αχρηστία επί πολλά χρόνια και έχει διαφορετικές προδιαγραφές από το σύγχρονο, θα χρησιμοποιηθεί ξανά για ειδικές χρήσεις, τοπικές συνδέσεις, τουριστικούς και ιστορικούς λόγους κ.τ.λ.
Παράλληλα, ετοιμάζονται συνδέσεις όπως της Αρχαίας Ολυμπίας με το Κατάκολο, του υφιστάμενου δικτύου, με λιμάνια όπου έχει παρουσία ο τουρισμός κρουαζιέρας κ.τ.λ.
"Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και στις μεταφορές, αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος αναβάθμισης των δικτύων μεταφορών, καθώς η χώρα είναι σε κομβικό σημείο τόσο για το εμπόριο μέσω της διώρυγας του Σουέζ όσο και προς την Ασία", τόνισε.
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, επίσης, ότι υλοποιούνται παράπλευρα έργα σε άλλους μεγάλους άξονες που μέχρι σήμερα δεν είχαν προβλεφθεί, όπως για την Πρέβεζα, το Αγρίνιο και αλλού στην Ιονία Οδό.
Πέραν του οφέλους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα, καθοριστική είναι η συμβολή των μεγάλων έργων στη μάχη της απασχόλησης. Στα μεγάλα οδικά δίκτυα απασχολούνται περίπου 25.000 εργαζόμενοι, όπως είπε, αριθμός από τον οποίο μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα και για τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν με τα νέα έργα, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή τους και στα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων.   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  Λειτουργεί το ΚΕΠ στο παλιό Δημαρχείο 
Το ΚΕΠ 260 του Δήμου Καλαμάτας, που εξυπηρετούσε το κοινό στο Διοικητήριο, λειτουργεί από χθες στο ισόγειο του παλιού Δημαρχείου, με εισόδους από Νέδοντος και Αριστομένους.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 27213 60748 και - 749 (Προϊστάμενος) και το fax: 27213 60710.  Α.Π. 

***  Συνελήφθη 47χρονος στα Φιλιατρά για παράνομη οπλοφορία (φωτογραφίες) 

 
Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, στα Φιλιατρά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, 47χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, κατείχε περίστροφο, το οποίο κατασχέθηκε. Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και ξιφολόγχη, με μήκος λάμας -17- εκατοστών.

*** «Οι κάρτ ποστάλ» της Victoria Hislop ξεκινούν από την Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας το νέο βιβλίο της Αγγλίδας συγγραφέως, Βικτώριας Χίσλοπ "Οι καρτ ποστάλ".
Η συγγραφέας, που έγινε πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό με το "Νησί", το οποίο μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση, στο νέο της μυθιστόρημα περιγράφει την περιήγηση ενός άνδρα από την Αγγλία στην Ελλάδα. Η αρχή αυτού του "ταξιδιού" και η πρώτη "Κάρτ ποστάλ" του ήρωα του μυθιστορήματος στέλνεται από την Καλαμάτα...
Η Βικτώρια Χίσλοπ, απαντώντας σε ερώτηση γιατί επέλεξε την Καλαμάτα στην εισαγωγή του μυθιστορήματός της, σημείωσε ότι "λάτρεψε" την πόλη μας, όταν την επισκέφτηκε πριν από λίγα χρόνια, και αποτέλεσε για την ιδία πηγή έμπνευσης...
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε ένα μυθιστόρημα χρησιμοποιούνται πραγματικές φωτογραφίες.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις" σε συνεργασια με τις εκδόσεις "Διόπτρα".
Τη συζήτηση με τη συγγραφέα συντόνισε η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη.  Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Συγκίνηση κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Αθώος. 10 χρόνια φυλακή»
Το βιβλίο «Αθώος. 10 χρόνια φυλακή» του Γ. Τσινόρεμα παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου REX, στην Καλαμάτα.
Κατά την παρουσίαση μίλησαν ο Μανώλης Μάκαρης, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, ο Θόδωρος  Αθανασόπουλος, δικηγόρος, ο Γιώργος Δημόπουλος,  επιχειρηματίας και ο Κυριάκος Λιαράκος, σκηνοθέτης.
Την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου, Εύη Ντινοπούλου, και αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν μαθητές του σχολείου.
Τα «Δέκα χρόνια φυλακή» εμπεριέχουν δραματικές ιστορίες για τη σκληρή αντιμετώπιση των ορφανών, αλλά και ιστορίες φιλίας και αλληλεγγύης. Ο συγγραφέας μιλά για τα επτά χρόνια που πέρασε στο ορφανοτροφείο της Καλαμάτας και τα άλλα τρία στο «Σκαγιοπούλειο» της Πάτρας, τα οποία σφράγισαν τη ζωή του.
Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου που αποχώρησε κατασυγκινημένο.

 ***  Στήριξη των εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας από το Εργατικό Κέντρο 
Τον αγώνα των εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, «για να μη μειωθούν», όπως αναφέρει, «οι αποδοχές τους.
Οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ όλα αυτά τα χρόνια συνεισέφεραν στην ανάπτυξη και κερδοφορία της επιχείρησης, η οποία, ως γνωστόν, κατ’ αποκλειστικότητα εκτελεί το δημόσιο έργο της συγκοινωνίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είμαστε αντίθετοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, στις μειώσεις αποδοχών και σε κάθε ενέργεια που γίνεται χωρίς διάλογο και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου και των εργαζομένων.
Η οποιαδήποτε λύση για μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλους παράγοντες και όχι στη μείωση του κόστους εργασίας.
Είναι άμεση ανάγκη να ξεκινήσει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με το σωματείο των εργαζομένων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να μπει τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας».

 ***  Χαρίτσης: «Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων» 
«Στοχεύουμε στην ανατροπή του κλίματος αποεπένδυσης» 
 Δραστική μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ίδρυση και τις αδειοδοτήσεις νέων επιχειρήσεων, αλλά και το συνολικό εκσυγχρονισμό των κρατικών υπηρεσιών, προωθεί μέσω ΕΣΠΑ η κυβέρνηση, με ξεκάθαρη στόχευση αυτή τη φορά τα κεφάλαια αυτά «να πιάσουν τόπο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην «Οικονομία Στο Κόκκινο» του Στάθη Σχινά.
Οι επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, τόσο τους εγχώριους όσο και από το εξωτερικό, έχουν αναδείξει το ζήτημα της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου θα διασφαλίζεται ότι εφόσον τηρούνται όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης και η νομοθεσία για το περιβάλλον και τα εργασιακά, οι επενδύσεις θα μπορούν να προχωρήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι με καθυστερήσεις, τόνισε ο κ. Χαρίτσης.
Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση κινείται με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά στη συνολική αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, που θα απλοποιεί το καθεστώς της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και θα εφαρμόζει μία διαδικασία «αυτοαδειοδότησης» μετά τη διαδικασία της αρχικής ίδρυσης, ώστε να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνοδεύονται από αντίστοιχες για τη διευκόλυνση και την κατεύθυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μέσα από δομές και κέντρα που θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Ο δεύτερος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το κράτος και τη δημόσια διοίκηση, με τη δέσμευση σημαντικών πόρων μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που πρέπει να παρασχεθούν στους ιδιώτες.
«Δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, που υπολόγισε τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν σε τέτοια έργα σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ, καθώς «το ζήτημα είναι να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός, ώστε να γίνονται ορατές οι βασικές ανάγκες για τέτοιου είδους υπηρεσίες».
Θύμισε, μάλιστα, ότι τα προηγούμενα χρόνια δαπανήθηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ στην ψηφιοποίηση και τη βελτιστοποίηση της σχέσης του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση... αλλά εν πολλοίς «κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων... επιτέλους, να πιάσουν τόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

***  Προσγειώθηκε το Air Force One - Στην Αθήνα ο Ομπάμα 
Το Air Force One προσγειώθηκε στις 10.30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Τον Μπαράκ Ομπάμα υποδέχεται τιμητικό άγημα και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτόγνωρα. Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται σε κάθε σημείο του αεροδρομίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί και δύο εξέδρες εκεί όπου προσγειώθηκε με άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων είναι ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που καλύπτουν την άφιξη έχουν ήδη περάσει από τρεις ελέγχους.
Το πρόγραμμα
Η πρώτη επίσημη επαφή που θα έχει ο κ. Ομπάμα θα είναι στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Στις 14:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση οι δυο τους θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.
Η διήμερη επίσκεψη θα κλείσει το μεσημέρι (στις 13:00) της Τετάρτης, με τον κ. Ομπάμα να εκφωνεί ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  in.gr

***  Στην εντατική ο Θάνος Πλεύρης σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση
Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν ιατρικές πηγές την κατάσταση της υγείας του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος εισήχθη χθες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου διαπιστώθηκε σοβαρή λοίμωξη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση υπό την εποπτεία αγγειοχειρουργού και λοιμωξιολόγου προκειμένου να αντιμετωπιστεί λοίμωξη την οποία υπέστη μετά από χειρουργείο στο γόνατο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα σε δημόσιο νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό η επέμβαση που είχε ως στόχο να καθαρίσει τη μολυσμένη περιοχή ολοκληρώθηκε πριν από περίπου μία ώρα και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του θεραπευτηρίου, όπου συνεχίζουν την αγωγή οι θεράποντες ιατροί.
Η αρχική λοίμωξη του αναπνευστικού προέκυψε έπειτα από παρακέντηση που έκανε στο πόδι και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σταφυλόκοκκο.   news247.gr

***  Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους από 30 έως 49 ετών 
Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα ανεργίας του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Το πρόγραμμα θα δώσει έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους, καθώς στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό θα καταβάλει επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα από τρεις έως 12 μήνες, και 18 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους (εγγεγραμμένοι στα μητρώα για περισσότερο από 12 μήνες).
Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά, ενώ περισσότερα στοιχεία μπορούν να βρουν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποβλέπει στην απορρόφηση της ανεργίας στις ηλικίες που απευθύνεται, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα γίνει η σωστότερη επιλογή προσωπικού και η διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.  lifo.gr

***  Η... "αισιοδοξία" του Ομπάμα! Τι συμβούλευσε τους Έλληνες πολίτες...

~ Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα και του Αλέξη Τσίπρα, με τους δύο πολιτικούς να αναφέρονται σε μια γκάμα θεμάτων, ανάμεσα τους το ελληνικό χρέος, το προσφυγικό, το κυπριακό αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ και τον απερχόμενο πρόεδρο να εκφράζει αισιοδοξία για την ελάφρυνση του χρέους.
Video :  Δηλώσεις ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ στο Μέγαρο Μαξίμου : https://youtu.be/CxM_YLNbfGg  .-


~   Ο πρωθυπουργός, άνοιξε την ομιλία του με την δήλωση ότι Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε την εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Ομπάμα, μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008, αλλά και στην στήριξη στη διαπραγμάτευση του 2015.
Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα βιώνει 7 χρόνια κρίσης και ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα είναι η στιγμή να γίνει συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να σχολιάσει ότι οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και ότι το Κυπριακό είναι σε ένα κρίσιμο σημείο που ζητάει άμεση επίλυση.
Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού μας χαιρέτησε στα ελληνικά με τη λέξη 'καλησπέρα", αναφέρθηκε στις επιρροές της αρχαίας Ελλάδας. Τόνισε ότι η λιτότητα δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη και ότι ο κ. Τσίπρας του περιέγραψε τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην έξοδο, ωστόσο υπογράμμισε ότι η "Ελλάδα χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει και ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του", παραδεχόμενος ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος για την Ελλάδα.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε να  συνεχίζει να βοηθάει για να επιστρέψει η χώρα μας στην ανάπτυξη αλλά και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.
"Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως ελάφρυνση του χρέους. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Θα συνεχίσω να ενθαρρύνω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν ό,τι απαιτείται, για να επιστρέψει η χώρα στην ανάκαμψη [...] Τώρα που η ελληνική οικονομία είναι σε τροχιά ανάπτυξης, είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους", δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
"Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο. Ο ελληνικός λαός είναι ευφάνταστος, επιχειρηματικός, όταν η οικονομία συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό, τότε χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα. Για να μην αδικήσω κάποιες κυβερνήσεις του Βορρά, να πω ότι και εκεί έχουν τις δικές τους πολιτικές και τους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά έχοντας δει όλα όσα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και όσα ο λαός έχει περάσει, τότε και οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση μέσα στο επόμενο έτος", συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Κυπριακό, ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνομιλιών ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μπυσταφά Ακιντζί, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής.
Σε ό,τι αφορά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από σχετική ερώτηση, ο Ομπάμα σημείωσε, θέλοντας να ξηγήσει τα αίτια της εκλογής του: "Μια ισχυρή πλειοψηφία συμφωνεί με μένα, αλλά πολλές φορές ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει κάτι διαφορετικό", ενώ πρόσθεσε ότι θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση και θα συνεργαστεί με τον Τραμπ.

***  Σε εξέλιξη το επίσημο δείπνο! Οι αναφορές του Ομπάμα στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

~ Στις 19:30 έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου λαμβάνει χώρα δείπνο προς τιμήν του.
Αφού ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στον Β'ΠΠ, αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και με δάκρυα στα μάτια ζήτησε "μην λησμονάτε τη χώρα μας":
"Οι Έλληνες πιστεύουμε βαθιά στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τη συνταγματική σας παράδοση. Ο ελληνικός λαός κατά την τελευταία περίοδο έχει πληρώσει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος, για αιτίες που δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος.
Να ξαναγυρίσει η Ευρώπη στις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε. Να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού τις ΗΠΑ για τη στήριξη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ανταποκρινόμαστε με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις μας στο οξύτατο προσφυγικό ζήτημα. Προσφυγικό ζήτημα που έχει προκύψει από τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τον πρόσφυγα και τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό.  Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ο σεβασμός στους πρόσφυγες κατάγεται από τον θεσμό του ικέτη.  Για να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες και να εκλείψει η τρομοκρατία, πρέπει να λήξει ο πόλεμος στη Συρία.
Να συνεργαστούν αρμονικά η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
Το συνειδητοποιήσατε εγκαίρως.Καιρός να αγωνιστούμε όλοι για να κλείσει η χειρότερη πληγή που άνοιξε το προσφυγικό ζήτημα.
Κύριε Πρόεδρε, από την Αθήνα, σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τις ίδιες αρχές και μετά από το τέλος της θητείας σας. Σας παρακαλούμε, πρόεδρε Ομπάμα, όπως έλεγε ο Ελύτης μην λησμονάτε τη χώρα μας. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, σας εύχομαι υγεία και ευτυχία, προσωπικά σε εσάς. Και παρακαλώ να μεταφέρετε στον φίλο αμερικανικό λαό τις ευχές μας για ευημερία και πρόοδο".
Εν συνεχεία, ο Μπάρακ Ομπάμα, αφού είπε καλησπέρα στα ελληνικά ,πήρε τον λόγο και έκανε αναφορά στον Επιτάφιο του Περικλέως: " Όπως αναφέρθηκε στον Επιτάφιο του Περικλέους, προωθούμε τη φιλία όχι ευεργετούμενοι, αλλά ευεργετούντες. την Ελλάδα γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κι εμείς οι Αμερικανοί είμαστε υπερήφανοι, καθώς ο Μάικλ Φελπς, κατέρριψε ένα αρχαίο ρεκόρ, του Λεωνίδα του Ρόδιου
Απόψε θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε πάντα την φιλία και την υποστήριξη του αμερικανικού λαού. Το 1821 ένας Έλληνας πατριώτης έστειλε επιστολή στην αμερικανική κυβέρνηση για βοήθεια στην επανάσταση. Παρόλο που μας χωρίζει μια μεγάλη θάλασσα, είμαστε αδελφά έθνη".


*** "Καρφώθηκε"! Το κόλλημα του Ομπάμα με τον Πούτιν...

~  Μπορεί να περιμέναμε κάποια αναφορά στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά σίγουρα δεν είμασταν έτοιμοι για τέτοιου είδους αναφορά!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ ζήτησε από τους αστυνομικούς ο Ομπάμα να φτάσει από το ξενοδοχείο του, που βρίσκεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Προεδρικό Μέγαρο σε χρόνο λιγότερο από αυτό που είχε κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάιο.
Πόσος χρόνος ήταν αυτός;
Μόλις 14 λεπτά...
Το κόλλημα των ΗΠΑ με τη Ρωσία δεν κρύβεται...

***  Τεράστια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ναυάγιο της Αίγινας!Τα στοιχεία "καίνε"...

~  Νέες σοκαριστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία που σημειώθηκε στις 16 Αυγούστου στην Αίγινα όταν το ταχύπλοο που οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος ετών 77,εμβόλισε τουριστικό πλοιάριο με 24 άτομα από τα οποία πνίγηκαν τα τέσσερα ανάμεσα τους και ένα κοριτσάκι πέντε ετών.
Σύμφωνα λοιπόν με έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο αίμα του χειριστή του πλοιαρίου, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, βρέθηκε αλκοόλ της τάξης των 0,69 γραμμαρίων ανά λίτρο με όριο το 0,50.Αυτό φυσικά και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τα ακριβή αίτια και συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος.
Έτσι μπορεί να  τεθεί, το ζήτημα  πως ο χειριστής του πλοίου μπορεί να μετέφερε τα άτομα υπό την επήρεια μέθης.

***  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Τσουνάμι ΜΕΙΩΣΕΩΝ έως και 26%...ΠΙΝΑΚΕΣ

~ Μεγάλες μειώσεις προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για όσους αποχώρησαν με καθεστώς αναστολής σύνταξης πριν την 13η Μαίου 2016 καθώς και όσων συνταξιοδοτήθηκαν και επανήλθαν μετά την ίδια ημερομηνία. Η προσωπική διαφορά πάει περίπατο όπως θα δείτε.
Κατηγορία, έτη ασφάλισηςΝέα σύνταξη από 13/5/2016Μείωση
ΠΕ 35890-318
ΠΕ 25654-235
ΤΕ 35853-327
ΤΕ 25633-205
ΔΕ 35810-301
ΔΕ 25609-170
ΥΕ 35745-232
ΥΕ 25573-86








***  Πάει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!Nέα ψέμματα...

~  Για επιπλέον περικοπές σε συντάξεις του δημοσίου, της τάξης του 25% έκαναν λόγο διάφορα δημοσιεύματα,τα οποία όμως διέψευσε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας.
Όπως τονίζει το Υπουργείο η πηγή των δημοσιευμάτων ήταν ένα έγγραφο που έχει ψηφιστεί παλαιότερα και περιλαμβάνει παλιές διατάξεις λέγοντας πως το έγγραφο «παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής» των παλαιών μέτρων, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «συντονισμένη επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

***   Η... "αισιοδοξία" του Ομπάμα! Τι συμβούλευσε τους Έλληνες πολίτες...

 ~ Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα και του Αλέξη Τσίπρα, με τους δύο πολιτικούς να αναφέρονται σε μια γκάμα θεμάτων, ανάμεσα τους το ελληνικό χρέος, το προσφυγικό, το κυπριακό αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ και τον απερχόμενο πρόεδρο να εκφράζει αισιοδοξία για την ελάφρυνση του χρέους.
~
Ο πρωθυπουργός, άνοιξε την ομιλία του με την δήλωση ότι Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε την εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Ομπάμα, μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008, αλλά και στην στήριξη στη διαπραγμάτευση του 2015.
Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα βιώνει 7 χρόνια κρίσης και ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα είναι η στιγμή να γίνει συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να σχολιάσει ότι οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και ότι το Κυπριακό είναι σε ένα κρίσιμο σημείο που ζητάει άμεση επίλυση.
Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού μας χαιρέτησε στα ελληνικά με τη λέξη 'καλησπέρα", αναφέρθηκε στις επιρροές της αρχαίας Ελλάδας. Τόνισε ότι η λιτότητα δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη και ότι ο κ. Τσίπρας του περιέγραψε τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην έξοδο, ωστόσο υπογράμμισε ότι η "Ελλάδα χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει και ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του", παραδεχόμενος ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος για την Ελλάδα.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε να  συνεχίζει να βοηθάει για να επιστρέψει η χώρα μας στην ανάπτυξη αλλά και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.
"Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως ελάφρυνση του χρέους. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Θα συνεχίσω να ενθαρρύνω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν ό,τι απαιτείται, για να επιστρέψει η χώρα στην ανάκαμψη [...] Τώρα που η ελληνική οικονομία είναι σε τροχιά ανάπτυξης, είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους", δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
"Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο. Ο ελληνικός λαός είναι ευφάνταστος, επιχειρηματικός, όταν η οικονομία συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό, τότε χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα. Για να μην αδικήσω κάποιες κυβερνήσεις του Βορρά, να πω ότι και εκεί έχουν τις δικές τους πολιτικές και τους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά έχοντας δει όλα όσα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και όσα ο λαός έχει περάσει, τότε και οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση μέσα στο επόμενο έτος", συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Κυπριακό, ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνομιλιών ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μπυσταφά Ακιντζί, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής.
Σε ό,τι αφορά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από σχετική ερώτηση, ο Ομπάμα σημείωσε, θέλοντας να ξηγήσει τα αίτια της εκλογής του: "Μια ισχυρή πλειοψηφία συμφωνεί με μένα, αλλά πολλές φορές ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει κάτι διαφορετικό", ενώ πρόσθεσε ότι θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση και θα συνεργαστεί με τον Τραμπ.

***  Πιέζουν για αύξηση του ορίου απολύσεων οι θεσμοί
Πιέζουν για αύξηση του ορίου απολύσεων οι θεσμοί
~  Σε θέση άμυνας η ελληνική πλευρά «υποστήριξε σθεναρά την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» - Νέα συνάντηση αύριο με τεχνικά κλιμάκια - Για Υπερταμείο συζήτησαν Τσακαλώτος, Σταθάκης.
Ανοικτά παραμένουν τα «καυτά» θέματα της ατζέντας του εργασιακού καθώς στη σημερινή συνάντηση της νέας Υπουργού Έφης Αχτσιογλου με τους θεσμούς, οι δύο πλευρές δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους.
Σύμφωνα με κύκλους της υπουργού η ελληνική πλευρά «υποστήριξε σθεναρά την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικό περιεχόμενο». Η νέα Υπουργός απέκρουσε επίσης το αίτημα των δανειστών για αύξηση των ορίων των απολύσεων από 5 σε 10% μηνιαίως υποστηρίζοντας τεκμηριωμένα ότι δεν χρειάζεται αλλαγή καθώς το ελληνικό δίκαιο είναι συμβατό με το δίκαιο της ΕΕ.
Οι θεσμοί άκουσαν τις ελληνικές θέσεις αλλά απέφυγαν να απαντήσουν, ενώ αύριο στελέχη του Υπουργείου Εργασίας θα συναντηθούν με τεχνικά κλιμάκια.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης συζήτησαν με τους επικεφαλής των θεσμών για το νέο Υπερταμείο που θα διαχειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, στα απογευματινά ραντεβού συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του ΔΣ της εταιρείας. Στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρουν αρμόδιες πηγές.
Το πρόγραμμα
Σε ό,τι αφορά το αυριανό πρόγραμμα συναντήσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο θέματα του Υπουργείου Υγείας αλλά και χρηματοπιστωτικά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους θεσμούς για αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:
-15:30-16:30 Θέματα του υπουργείου Υγείας
-17:00-19:00 Χρηματοπιστωτικά
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου και όχι στο τέλος της εβδομάδας όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο. Πηγή:www.protothema.gr

*** Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιατρείων Αλληλεγγύης
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιατρείων Αλληλεγγύης
~ Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 2ας Νοεμβρίου.
Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Αναστάσιος Πουλόπουλος, αντιπρόεδρος η Ευσταθία Καμπουγέρη, γραμματέας η Φεβρωνία Εξακουστίδου, ειδικός γραμματέας η Γεωργία Τσόμπου, ταμίας η Αντζελα Αντωνοπούλου, ειδικός ταμίας η Χρυσάνθη Τσίβου και μέλος η Λορεντάνα Πριπόν. 

***  Νεα Υόρκη: Εκατοντάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά Τραμπ
Νεα Υόρκη: Εκατοντάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά Τραμπ
~  Μετά το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ, πολλές εκατοντάδες μαθητές λυκείων από τη Νέα Υόρκη αψήφησαν σήμερα την καταρρακτώδη βροχή και διαδήλωσαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στον Πύργο Τραμπ, στο Μανχάταν.
«Όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στους ρατσιστές, όχι στους φασίστες!», «βροντοφωνάξτε: οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι»: οι μαθητές σχολείων του Μανχάταν και του Κουίνς επαναλάμβαναν ρυθμικά τα συνθήματα αυτά, καθώς διαδήλωναν υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων αστυνομικών.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι ο λόγος και οι ιδέες του Τραμπ δεν είναι αποδεκτές, παρά το γεγονός ότι εξελέγη (...) και να υπενθυμίσουμε στους πολιτικούς αξιωματούχους μας ότι επειδή εξελέγη δεν σημαίνει ότι όλα όσα έλεγε στην προεκλογική του εκστρατεία πρέπει να εφαρμοστούν, μπορούμε να αντισταθούμε και να αποφύγουμε όλα αυτά να εφαρμοστούν» εξήγησε η 17χρονη Γκρέις.
«Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα εκλογής από τους εκλέκτορες, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι λειτουργικό, καθώς η Χίλαρι εξασφάλισε τη λαϊκή ψήφο» πρόσθεσε μία από τις φίλες της, η Τζόσι.
Φωνάζοντας επίσης το σύνθημα «αυτό είναι το κορμί μου, αυτή είναι η επιλογή μου» οι μαθήτριες εξέφραζαν την ανησυχία τους για το θέμα της άμβλωσης.  ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

***  Θεσσαλονίκη: Αγιοβασίληδες θα τρέξουν για φιλανθρωπικό σκοπό
Θεσσαλονίκη: Αγιοβασίληδες θα τρέξουν για φιλανθρωπικό σκοπό
Aγιοβασίληδες θα τρέξουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για φιλανθρωπικό σκοπό στις 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το 3ο Santa Run, και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν, θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αριστοτέλους στις 8.30 μ.μ. και θα καταλήξουν στον Λευκό Πύργο, στις 9 μ.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Το Santa Run θα ενταχθεί στον συνολικό σχεδιασμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και συνδιοργανωτής. Η διοργάνωση του «SantaRun», λαμβάνει χώρα σε πολλές πόλεις του κόσμου, με βασικό κορμό την εθελοντική δράση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ! Με το "καλησπέρα" του Ομπάμα...

~   Σίγουρα όλοι αναρωτηθήκαμε πόσο θα μας κοστίσει η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου και όλοι λίγο πολύ σκεφτόμαστε το ίδιο...ΠΟΛΛΑ.
Το γιατί όμως είναι μία άλλη υπόθεση...Αυτό γιατί όπως έχει γίνει γνωστό μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Αμερικής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέγραψε προγράμματα με αμερικάνικες εξοπλιστικές εταιρείες.
Είναι σχήμα οξύμωρο το πως μία χώρα στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μπορεί να προμηθευτεί αμερικάνικα οπλικά συστήματα.

*** Η 'ΠΡΩΤΗ' της ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ! Θα γνωρίσει τους Δανειστές για τσάι και μειώσεις...

~ Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στα θέματα της εργασίας.
Τα θέματα που θα υποστηρίξει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην αυριανή συνάντηση και αποτελούν τη βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, η προστασία των ορίων των ομαδικών απολύσεων, καθώς και η μη επαναφορά του λοκ-άουτ.

*** Αυτή είναι η πολυπολιτισμική Ελλάδα που κάποιοι ονειρεύτηκαν;Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο... (ΕΙΚΟΝΑ)

~ Σάλος προκλήθηκε σήμερα σε σχολείο με μία κίνηση μίας ομάδας μαθητριών να βγάλουν την αλβανική σημαία προκειμενου να φωτογραφηθούν εντός της σχολικής τάξης για να την ανεβάσουν στα social media.
Oι αλβανικής καταγωγής μαθήτριες όταν επενέβη ο διευθυντής του σχολείου,υπερασπίστηκαν το δικαιώμα τους να φωτογραφηθούν με τη σημαία της χώρας τους και μάλιστα ένας από τους γονείς των μαθητριών θα κάνει μήνυση στο διευθυντή του σχολείου.
Να υπενθυμίσουμε εκτός των άλλων, πως τα κινητά εντός του χώρου του σχολείου απαγορεύονται...

*** Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ!  Γι'αυτό ήρθε ο ΟΜΠΑΜΑ στην Ελλάδα! ΤΡΟΜΟΣ στο Μαξίμου...

~  Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ελλάδα και όλοι πιστεύουν ότι θα μεσολαβήσει για την ελάφρυνση του χρέους, αφού επόμενος σταθμός είναι τοΒερολίνο.
Ναι, μας το είπανε αλλά καλύτερα να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς ότι μας λένε και να ψάχνουμε τα πράγματα λίγο καλύτερα.
Ο Ομπάμα μόνο για το χρέος δεν ήρθε. Ήρθε για να επηρεάσει τη χώρα κατά της Ρωσίας. Πως; Θα σας εξηγήσουμε.
Στην ατζέντα των θεμάτων, εκτός από το Κυπριακό, το προσφυγικό κλπ, υπάρχει και η άσκηση πιέσεως να δεχθεί η Ελλάδα της κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία. Επιπλέον, θα απαιτηθεί να απαγορευτεί στη χώρα μας η είσοδος των ρωσικών πλοίων.
Και το πιο σημαντικό και εθνικό θέμα, είναι τα Σκόπια.
Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για την ονομασία τους και Ομπάμα έχει σκοπό να ζητήσει από την Ελλάδα να δεχθεί τα Σκόπια ως "Μακεδονία".
Μένει να δούμε αν με την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα χατιράκια ενός απερχόμενου(και το υπογραμμίζουμε) πρόεδρου...

*** Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Μπαράκ Ομπάμα  
Ισχυρή συμβολικά ομιλία
Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Μπαράκ Ομπάμα
Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η ξενάγησή του στο Μουσείο Ακρόπολης.
Από νωρίς υπάρχει μεγάλη προσέλευση των πολιτών που θα βρίσκονται στο ακροατήριο για να ακούσουν την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο Ίδρυμα «Νιάρχος». Ενδεικτικό είναι ότι σχηματίστηκε ουρά 500 μέτρων στην είσοδο του Ιδρύματος.
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ο προσωπικός του φωτογράφος.
Αυτός είναι και ο λόγος που η επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν καλύπτεται απ' ευθείας από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου). Παράλληλα, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Φιξ» του Μετρό, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η λεωφόρος Συγγρού.
Το μεσημέρι θα ακολουθήσει μία ισχυρή συμβολικά ομιλία, πολιτική παρακαταθήκη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, από το βήμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Παρά το γεγονός ότι η αρχική επιλογή της Πνύκας απορρίφθηκε, η πρόθεση και μόνο για ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στην κοιτίδα της Δημοκρατίας με φόντο την Ακρόπολη είναι ενδεικτική των μηνυμάτων που θέλει να στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα στο κλείσιμο της οκταετίας του ως ισχυρότερος ηγέτης του πλανήτη. Ήδη, στο διεθνή Τύπο γίνεται αναφορά στο «όνειρο του Ομπάμα να μιλήσει για τη Δημοκρατία μπροστά στον Παρθενώνα, στην γενέτειρα της ίδιας της Δημοκρατίας».
Με τα μηνύματα στήριξης για το χρέος, το προσφυγικό και το Κυπριακό να αποτελούν πλέον γεγονός από τις τοποθετήσεις του Ομπάμα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στην Αθήνα, ο λόγος του αναμένεται να επικεντρωθεί στη σημασία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία αμφότερα απειλούνται ευθέως από τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές δυνάμεις που αναπτύσσονται ραγδαία και στις δύο όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού.
Χωρίς να κατονομάσει τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να υπογραμμίσει τα υπέρτατα αγαθά τα οποία τίθενται πλέον υπό αμφισβήτηση από τις πολιτικές δυνάμεις του συντηρητισμού που γιγαντώνονται, στέλνοντας έτσι μήνυμα και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς Παρίσι και Βερολίνο εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο με ακροδεξιά στοιχεία να εμφανίζουν γεωμετρική αύξηση στα ποσοστά τους.

***  Τα ψιλά γράμματα της πρώτης μέρας Ομπάμα στην Ελλάδα
Τα ψιλά γράμματα της πρώτης μέρας Ομπάμα στην Ελλάδα
~  Στήριξη από τον Μπαράκ Ομπάμα σε όλα τα μέτωπα και όχι μόνο απέναντι στην πολιτική λιτότητας του Βερολίνου και στις αντιστάσεις για το χρέος, αλλά και στις πιέσεις του ΔΝΤ στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης βλέπουν στην κυβέρνηση πίσω από όσα είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, στο Βερολίνο, θα επιχειρήσει να πείσει εκ νέου την Άνγκελα Μέρκελ για το χρέος και για τον «χώρο» που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Σαφώς και όσα έχει ήδη πει, αλλά και όσα θα πει στο Βερολίνο, έχουν ειδικό βάρος, αλλά τα «κλειδιά» σε αυτή την υπόθεση κρατούν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Β. Σόιμπλε.
Αυτό που έχει ως ξεκάθαρη θέση, εδώ και καιρό το Βερολίνο, κάτι που έχει πει ο Β. Σόιμπλε πολλές φορές είναι ότι ακούν τις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά ουσιαστικά είναι έξω από το παιχνίδι και κυρίως δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη στην ελληνική υπόθεση.
Η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε χθες τη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους και υποχώρησης των πολιτικών λιτότητας.
Ταυτόχρονα στη συνάντηση Ομπάμα-Τσίπρα ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τη δεύτερη αξιολόγηση. Μάλιστα φαίνεται να απέσπασε δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα πως η δεύτερη αξιολόγηση δεν πρέπει να συναντήσει εμπόδια στο κλείσιμο της, ώστε να υπάρξει staff level agreement και στη συνέχεια στις 5 Δεκεμβρίου στο Eurogroup να συζητηθεί το χρέος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συγκεκριμένη θέση φάνηκε να είναι απόλυτα αποδεκτή από την αμερικανική πλευρά. Σημείωναν επίσης ότι όπως φάνηκε και στις δημόσιες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, ο Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην υπάρξουν αχρείαστα εμπόδια μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, που θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Εμπόδια δηλαδή που μπορεί να θέσει το ΔΝΤ.
Το βασικό θέμα είναι πλέον για την κυβέρνηση πώς θα περάσει ο πρόεδρος Ομπάμα από τα λόγια στην πράξη και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν για να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς προβλήματα η δεύτερη αξιολόγηση, η ανακοίνωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Αυτό το δρόμο περιέγραψε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι ο κ. Ομπάμα συνέδεσε ευθέως τη στήριξη στο ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση του χρέους και ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικών με τις μεταρρυθμίσεις.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης» και υπογράμμισε την ανάγκη οι Ελληνες να δουν βελτίωση στην καθημερινή ζωή και «στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα συνεχίζει να μεταρρυθμίζεται, το ΔΝΤ είπε ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι ζωτικής σημασίας κι εγώ θα συνεχίσω να ενθαρρύνω, να παροτρύνω τους πιστωτές να κάνουν ό,τι απαιτείται για να επανέλθει η Ελλάδα στον δρόμο που οδηγεί στην οικονομική ανάκαμψη». Κράτησε ωστόσο και τα προσχήματα λέγοντας ότι καταλαβαίνει «κάποιες κυβερνήσεις του Βορρά», που, όπως είπε, «και εκεί έχουν τις δικές τους πολιτικές και τους δικούς τους ψηφοφόρους», εκτίμησε όμως ότι «και οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία και κοινωνία, μετά επτά ολόκληρα χρόνια, δεν αντέχουν άλλη λιτότητα». Ζήτησε, δε, από την «ισχυρή Γερμανία» να ενεργήσει με τον τρόπο που η διεθνής κοινότητα ρύθμισε το δικό της χρέος το 1953. «Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη. Ενώ, ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε σκληρά ενάντια σε μεταρρυθμίσεις που την υπονομεύουν», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, προδιαγράφοντας το πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Ζήτησε, δε, από τους εταίρους ουσιαστική απομείωση του χρέους, επανακαθορισμό των πλεονασμάτων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας ότι η χώρα μας τα δικαιούται με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους.

***  "Άδικο κόπο κάνει ο Ομπάμα στην Αθήνα" 
Απομείωση αποκλείεται, επιμένει Γερμανός αξιωματούχος

Στο σημαντικότερο επίκαιρο ελληνικό αίτημα, την απομείωση του τεράστιου χρέους, ο Ομπάμα αναφέρθηκε επενειλημμένα και με ιδιαίτερη σαφήνεια και υποσχέθηκε στον Ελληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο να τονίσει στους άλλους ηγέτες ότι «η αυστηρή λιτότητα δεν φέρνει ευημερία».
«Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι μόνο η λιτότητα», είπε ο Ομπάμα. Στη χώρα πρέπει να δοθεί αέρας να αναπνεύσει, ώστε η οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της με βιώσιμο τρόπο. «Παρά τον ενθουσιασμό, τίθεται όμως κυρίως ένα ερώτημα από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Ποιό βάρος έχουν τα λόγια του στην Ουάσινγκτον και την Ευρώπη», διερωτάται σττην ηλεκτρονική του σελίδα ο δεύτερος δημόσιος γερμανικός τηλεοπτικός δίαυλος ZDF.
Ο Ομπάμα προέτρεψε τις χώρες της Ευρώπης να σταθούν επίσης αλληλέγγυες με την Ελλάδα στο Προσφυγικό και ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τις αμυντικές δαπάνες της φιλοξενούσας χώρας, η οποία εν μέσω κρίσης διαθέτει γι αυτές σχεδόν το 2% του ΑΕΠ της. Οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ελλάδα έναν σημαντικό διατλαντικό σύμμαχο στην ταραγμένη περιοχή της Μεσογείου μεταξύ Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Τουρκίας, σημειώνει το ZDF και καταλήγει: «Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένται η πολλάκις εξαγελθείσα «ομιλία παρακαταθήκη», την οποία ο Ομπάμα θα εκφωνήσει «στο λίκνο της δημοκρατίας» πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει επίσης να εκπληρώσει την επιθυμία του να επισκεφτεί την Ακρόπολη».
H Βild σχολιάζει ότι «η επίσκεψη Ομπάμα δεν έφερε τίποτα για τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος είχε ελπίσει στο κούρεμα του χρέους και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ταχθεί υπέρ του ελάφρυνσης στο Βερολίνο κατά τις συναντήσεις του με την Μέρκελ. Το βράδυ όμως κιόλας ήρθε η απόρριψη από το Βερολίνο».
Ενας έμπιστος της καγκελαρίου φέρεται να είπε στην εφημερίδα : «Δεν χρειάζεται να κάνει άδικο κόπο ο κύριος Ομπάμα, η απομείωση αποκλείεται και έτσι θα γίνει! Αυτό που διαδίδει ο Τσίπρας και ορισμένεοι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι η συνήθης προπαγάνδα της Αθηνας: «Εάν ανταποκριθούμε στο σημερινό στάδιο και κατάσταση στο αίτημα αυτό, η χώρα σε τρία χρόνα θα βρίσκεται ξανά στο τέλος , διότι σε ουσιαστικούς τομείς δεν έχει αλλάξει τίποτα», φέρεται να είπε η ίδια πηγή στην Bild.
Ο Ομπάμα επισκέπτετα από αύριο την καγκελάριο, συνεχίζει η λαϊκή συντηρητική εφημερίδα. «Εκεί ο Ομπάμα θα κάνει την τελευταία του προσπάθεια να πείσει το Βερολίνο να γίνει απομείωση του χρέους και επομένως να προβεί η Ε.Ε. σε διαγραφή των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων. Γι αυτό ο Ομπάμα φέρνει μαζί του τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του Γάννη Βαρουφάκη πέρυσι. Τώρα ο Λιού συνομιλεί με τον νυν υπουργό Οικονομικών, τον διαδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά η απόρριψη ήρθε ήδη από το Βερολίνο».
Kατά την Bild, «επί του θέματος θα γίνει συζήτηση μετά το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές. Από την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) καθίσταται σαφές ότι μετά την ήττα του λόγω της υποψηφιότητας (σ.σ. του σοσιαλδημοκράτη) Στάνμάιερ ως κοινού υποηφίου προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί το CDU να υποχωρήσει και ως προς το θέμα της Ελλάδας. Από την αμερικανική αντιπροσωπεία λέγεται ότι ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να προωθήσει θέματα στο Βερολίνο. Είτε το ελληνικό , είτε το ουκρανικό».
Η εφημερίδα καταλήγει γράφοντας ότι «Στο πρόγραμμα του Ομπάμα στην Αθήνα υπάρχουν πάντως πολλά: Υπάρχει η μεγάλη συμβολική ομιλία της οποία θα εκφωνήσει στο λίκνο της δημοκρατίας, την τελευταία του στο εξωτερικό». «Πρόκειται για ένα μήνυμα προς τον κόσμο», είπε ευρωπαίος διπλωμάτης στη Bild. Δηλαδή δεν θα αφορά απαραίτητα την Ελλάδα, διότι για την σωτηρία της η Ουάσινγτον δεν έχει δώσει μέχρι στιγής ούτε ένα σέντ».



*** Αθλητική ενημέρωση :

*** 







***   Δευτέρα  τα   2 δύο ματς  στην Α1  στο ελληνικό μπάσκετ  :
Με «σβηστές μηχανές» ο ΠΑΟ 80-65 τον Κολοσσό
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ. (13/11, 17:00)  80-65 .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-33, 64-50, 80-65
Διαιτητές: Παφίλης, Αναστόπουλος Α., Καραβίτης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Φώτσης 8 (2), Φελντέιν 6, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Καλάθης Ν. 8 (2), Ρίβερς 5 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Καλάθης Π., Παππάς 12 (1), Γκιστ 7 (1), Μπουρούσης 19 (1), Γόντικας.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 4, Τσούκου 12 (2), Ρέλεφορντ 4, Βασιλόπουλος 13 (1), Χολ 5, Λιάπης, Γεωργαλλής 13 (4), Αγγελάκος, Άχονεν 8 (2), Παπαδάκης 3, Ουάτσον 3.

Ξεκούραστα ο Ολυμπιακός 83-55 τον Απόλλωνα Πάτρας
Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (13/11, 18:00   83-55 .-  ^
Διαιτητές: Ταρενίδης, Σκούτας, Λόρτος
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 49-31, 66-45, 83-55.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 5, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 9, Λοτζέσκι 12 (8ρ), Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 13, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (5ασ, 5ρ), Χάκετ 4, Αθηναίου 13.
Απόλλων (Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκεϊ, Σλαφτσάκης 5, Τσιάρας 14, Καλινόσκι 7, Νιφόρας, Ράσελ 12, Μαστογιανόπουλος, Μπάβτσιτς 3, Κουζέλογλου 7, Μπαζίνας.

*** Εθνική  ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ    1-1 , (0-1) .-Το γκολ : 33΄ από φάουλ του Μίραλεν Πιάνιτς δοκάρι ,πλάτη Καρνέζη και αυτογκόλ , 95΄ Τζαβέλας .
ΒΕΛΓΙΟ-ΕΣΘΟΝΙΑ 7-1 ,   (3-1) .-
Οι ενδεκάδες:
Ελλάς: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου. 
Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς, Χαΐροβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 11/11

Αρμενία - Μαυροβούνιο 3-2 
(50' Γκριγκοριάν, 74' Χαρογιάν, 90+3' Γκαζαριάν - 36' Κογιάσεβιτ,ς 38' Γιόβετιτς)
Γαλλία - Σουηδία 2-1 
(58' Πογκμπά, 65' Παγέτ - 54' Φόρσμπεργκ)
Τσεχία - Νορβηγία 2-1 
(11' Κέρμεντσικ, 47' Ζμέρχαλ - 86' Κινγκ)
Βόρεια Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 4-0 
(27' Λάφερτι, 40' Μακόλεϊ, 66' Μακλάφλιν, 83' Μπραντ)
Σαν Μαρίνο - Γερμανία 0-8 
(7' Κεντίρα, 9', 58', 76' Νιαμπρί, 32', 65' Χέκτορ, 82' αυτ. Στεφανέλι, 85' Φόλαντ)
Δανία - Καζακστάν 4-1 
(15' Κορνέλιους, 36' πέν., 90+2' Έρικσεν, 78' Άνκερσεν - 17' Σουγιουμπάγεβ)
Ρουμανία - Πολωνία 0-3 
(11' Γκροσίτσκι, 82', 90+1' πέν. Λεβαντόβσκι)
Αγγλία - Σκωτία 3-0 
(24' Στάριτζ, 51' Λαλάνα, 61' Κέιχιλ)
Μάλτα - Σλοβενία 0-1 
(47' Βέρμπιτς)
Σλοβακία - Λιθουανία 4-0 
(12' Νέμετς, 15' Κούτσκα, 36' Σκέρτελ, 86' Χάμσικ)
Σάββατο 12/11
Αυστρία - Ιρλανδία 0-1 
(48' Μακλίν)
Γεωργία - Μολδαβία 1-1 
(16' Καζαϊσβίλι - 78' Γκάτσκαν)
Κροατία - Ισλανδία 2-0 
(15', 90+1' Μπρόζοβιτς)
Τουρκία - Κόσοβο 2-0 
(51' Γιλμάζ, 55' Σεν)
Ουαλία - Σερβία 1-1 
(30' Μπέιλ - 85' Μίτροβιτς)
Αλβανία - Ισραήλ 0-3 
(18' πέν. Ζάχαβι, 66' Έινμπιντερ, 83' Ατάρ)
Λίχτενσταϊν - Ιταλία 0-4 
(11', 44' Μπελότι, 12' Ιμόμπιλε, 32' Καντρέβα)
Ισπανία - Σκόπια 4-0 
(34' αυτ. Βελκόσκι, 63' Βιτόλο, 85' Μονρεάλ, 86' Αντούριθ)
Ουκρανία - Φινλανδία 1-0 
(24' Κράβετς)
Κυριακή 13/11Βουλγαρία - Λευκορωσία 1-0
Λουξεμβούργο - Ολλανδία 1-3
Ουγγαρία - Ανδόρα 4-0
Ελβετία - Νήσοι Φερόε 2-0
Κύπρος - Γιβραλτάρ 3-1
Πορτογαλία - Λετονία (21:45)
Βέλγιο - Εσθονία  7-1
Ελλάδα - Βοσνία 1-1
Οι βαθμολογίες

1ος όμιλος

1. Γαλλία 10 (7-2)
2. Ολλανδία 7 (8-4)
3. Σουηδία 7 (6-3)
4. Βουλγαρία 6 (6-10)
5. Λευκορωσία 2 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (5-9)
2ος όμιλος
1. Ελβετία 12 (9-3)
2. Ουγγαρία 7 (8-3)
3. Πορτογαλία 6 (12-2)
4. Νήσοι Φερόε 4 (2-8)
5. Λετονία 3 (1-4)
6. Ανδόρα 0 (1-13)
3ος όμιλος
1. Γερμανία 12 (16-0)
2. Βόρειος Ιρλανδία 7 (8-2)
3. Αζερμπαϊτζάν 7 (2-4)
4. Τσεχία 5 (2-4)
5. Νορβηγία 3 (5-7)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-17)
4ος όμιλος
1. Ιρλανδία 10 (7-3)
2. Σερβία 8 (9-5)
3. Ουαλία 6 (8-4)
4. Αυστρία 4 (6-7)
5. Γεωργία 2 (3-5)
6. Μολδαβία 1 (2-11)
5ος όμιλος
1. Πολωνία 10 (10-5)
2. Μαυροβούνιο 7 (9-4)
4. Δανία 6 (7-5)
3. Ρουμανία 5 (6-4)
5. Αρμενία 3 (4-10)
6. Καζακστάν 2 (3-11)
6ος όμιλος
1. Αγγλία 10 (6-0)
2. Σλοβενία 8 (4-2)
3. Σλοβακία 6 (7-2)
4. Λιθουανία 5 (5-7)
5. Σκωτία 4 (6-8)
6. Μάλτα 0 (1-10)
7ος όμιλος
1. Ισπανία 10 (15-1)
2. Ιταλία 10 (11-4)
3. Ισραήλ 9 (8-5)
4. Αλβανία 6 (4-6)
5. Σκόπια 0 (4-11)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-16)
8ος όμιλος
1. Βέλγιο 9 (13-0)
2. Ελλάδα 9 (8-1)
3. Βοσνία 6 (7-4)
4. Εσθονία 3 (4-7)
5. Κύπρος 3 (3-8)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-17)
9ος όμιλος
1. Κροατία 10 (10-1)
2. Ουκρανία 8 (7-3)
3. Ισλανδία 7 (6-5)
4. Τουρκία 5 (5-5)
5. Φινλανδία 1 (3-6)
6. Κόσοβο 1 (1-12)
*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας.
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς.

***  Είδηση ΣΟΚ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Τραγικές εξελίξεις...

~ Με υποβιβασμό κινδυνεύει η ομάδα του Πειραιά, μετά τις καταγγελίες που έγιναν για τον αγώνα με τη Βέροια.
Ο πρώην αθλητικός δικαστής, Νίκος Μίνης,σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο Ολυμπιακός "κινδυνεύει με υποβιβασμό".
"Είναι μια συνταρακτική δήλωση (σ.σ. η ομολογία του Δημήτρη Αμαραντίδη). Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα ευαισθητοποιηθεί η δικαιοσύνη. Αν λειτουργήσουν τα αρμόδια όργανα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό. Όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να ζητήσουν να ενεργοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας", είπε χαρακτηριστικά.

***  'ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ' για τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ομάδες στην Ευρωλίγκα...

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

15/11/2016 :
 Εφές-Ούνικς Καζάν (19:00)
Μπάμπεργκ-Ερυθρός Αστέρας (21:00)
Μακάμπι-Φενερμπαχτσέ (21:05)
Αρμάνι Μιλάνο-Μπασκόνια (21:45)

16/11/2016 :
 Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ (19:15)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (20:00)
Ζαλγκίρις-Γαλατασαράι (20:00)
Ρεάλ-Παναθηναϊκός (22:00)

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
 17/11/2016 :
 Ούνικς Καζάν-Μακάμπι (18:00)
Φενερμπαχτσέ-Εφές (19:45)
Ερυθρός Αστέρας-Αρμάνι Μιλάνο (20:00)
Μπασκόνια-Μπάμπεργκ (21:30)

18/11/2016 :
 ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις (19:00)
Γαλατασαράι-Νταρουσάφακα (19:00)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (21:15)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6 αγώνες)
 ΤΣΣΚΑ 6-0
Ρεάλ 4-2
Μπασκόνια 4-2
Παναθηναϊκός Superfoods 4-2
Μπαρτσελόνα 4-2
Νταρουσάφακα 4-2
Φενερμπαχτσέ 4-2
Ολυμπιακός 3-3
Αρμάνι Μιλάνο 3-3
Μακάμπι 2-4
Μπάμπεργκ 2-4
Ερυθρός Αστέρας 2-4
Ούνικς Καζάν 2-4
Εφές 2-4
Ζαλγκίρις 1-5
Γαλατασαράι 1-5

*** Tην 'είπαν' στεγνά στους Γερμανούς! «Σανδάλια και άσπρες κάλτσες»...

~  Τόλμησε ο Τόμας Μίλερ ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας να ειρωνευτεί το Σαν Μαρίνο και του ήρθε η πληρωμένη απάντηση, από τον εκπρόσωπο Τύπου της εθνικής ομάδας Σαν Μαρίνο, Αλαν Γκασπερόνι.
Διαβάστε την ανοικτή επιστολή.
«Αγαπητέ Τόμας Μίλερ, έχεις δίκιο
Ποδοσφαιρικοί αγώνες σαν κι αυτόν δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Για σένα!
Δεν υπήρχε λόγος να έρθεις στο Σαν Μαρίνο ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο, χωρίς πρωτάθλημα στη Μπουντεσλίγκα, θα μπορούσες να έχεις αράξει με τη γυναίκα σου σ΄έναν καναπέ του πολυτελούς σπιτιού σου. Ισως να βρισκόσουν σε μια εκδήλωση χορηγού, κερδίζοντας μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ» αναφέρει ο Γκασπερίνι ο οποίος στη συνέχεια δίνει στον Μίλερ τους δέκα λόγους για τους οποίους το ματς της Παρασκεύης ήταν σημαντικό. Ο τέταρτος αποτελεί καρφί... τεραστίων διαστάσεων για όλη -και όχι μόνο την ποδοσφαιρική- Γερμανία, ενώ ο δέκατος είναι απολαυστικός!
Σύμφωνα με τον Γκασπερόνι, λοιπόν, ο αγώνας με την Νατσιοναλμάνσαφτ ήταν χρήσιμος επειδή...
«1) Εσύ έμαθες ότι ίσως να μην μπορείς να σκοράρεις απέναντι σε αδύναμες ομάδες σαν τη δική μας. Και μην πεις ότι δεν εκνευρίστηκες όταν ο Σιμοντσίνι (σ.σ. τερματοφύλακας του Σαν Μαρίνο) σου έφραξε το δρόμο προς το τέρμα.
2) Αποδείχθηκε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιοκτησία σου, αλλά όλων εκείνων που το αγαπούν, ανάμεσα στους οποίους είμαστε και εμείς, είτε σου αρέσει είτε όχι.
3) Εδειξε σε εκατοντάδες Ευρωπαίους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι που ακολουθούν τα όνειρά τους και όχι το μπλοκ επιταγών σου.
4) Απέδειξε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν αλλάζετε ποτέ και ότι η ιστορία δεν σας έχει διδάξει ότι η σιγουριά για νίκη δεν σημαίνει πάντα νίκη
5) Επέτρεψε σε 200 παιδιά από το Σαν Μαρίνο να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ισως μια μέρα να δουν ξανά ένα ματς εναντίον των Πρωταθλητών Κόσμου
6) Η ομοσπονδια μας (και η δική σου) κέρδισαν χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με τα χρήματα αυτά -εκτός από τη δική σου αποζημίωση για τον κόπο σου- μπορούμε να χτίσουμε υποδομές. Θα σου πω ένα μυστικό. Χτίζουμε γήπεδο σε μια απομονωμένη πόλη την Ακουαβίβα. Εσύ θα μπορούσες να το χτίσεις με μισθούς μερικών μηνών. Εμείς με τα χρήματα από ένα ματς 90 λεπτών. Καλό, έτσι;
7) Μια μικρή χώρα, σχεδόν όσο ένας τομέας του Αλιάντς Αρένα, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ για καλό λόγο, γιατί ένα ποδοσφαιρικό ματς αποτελεί πάντα καλό λόγο.
8) Βοήθησε τον φίλο σου τον Γκνάμπρι να κάνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του κι έτσι να διεκδικήσει καλύτερο συμβόλαιο και διπλά χρήματα από τη Βέρντερ
9) Υπενθύμισε στον κόσμο του Σαν Μαρίνο ότι έχουμε κανονική εθνική ομάδα.
10) Προσωπικά βεβαιώθηκα ότι όσο κι αν φοράς τα καλύτερα ρούχα της Adidas, κατά βάθος παραμένεις αυτός με τα σανδάλια και τις άσπρες κάλτσες!»

***  Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας...

~ Ευρωλίγκα
 19.00 Αναντόλου Εφές-Ούνιξ Καζάν (Novasports2HD)
 21.00 Μπάμπεργκ-Ερυθρός Αστέρας (Novasports2HD)
 21.05 Μακάμπι-Φενερμπαχτσέ (Novasports4HD)
 21.45 Αρμάνι Μιλάνο-Μπασκόνια (Novasports1HD)
 Basketball Champions League
 19.30 Nίμπουρκ-Άρης (ΕΡΤ3, Novasports3HD)
 21.30 Βιλερμπάν-Βέντσπιλς (Novasports3HD)
 Barclays ATP World Tour Finals
 Στις 16.00 & 22.00 (COSMOTE SPORT 6HD)
 Αμερικανικό Κολεγιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ
 22.30 Όρεγκον-Μπέιλορ (COSMOTE SPORT 7HD)
 04.30 Ντιούκ-Κάνσας (COSMOTE SPORT 7HD)
 Επίσης
 02.00 NBA: Κλίβελαντ Καβαλίερς-Τορόντο Ράπτορς (COSMOTE SPORT 4HD)

***

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-

***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :

 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-   
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .- 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .-
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-   
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...
ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟ
ΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5052  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3188 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3184  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.414   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου