Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :
~
 Ι .Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών                       ποταμός Πάμισος στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών
 
  ~  Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή  απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-   ( Ευάγγελος Κρουσταλάκης ).-

 Η Αγία Κυριακή στο Πήδημα
 
 ~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)
 ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
 ~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
 ~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
 ~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 
'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα .-
~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα!
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).-
~ Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.  
~ Η θεώρηση της φύσης χαρίζει μια πρόγευση της ουρανίου ευδαιμονίας ,  μια διαρκή χαρά της ψυχής και μια αρχή για το πλήρες ξεδίψασμά της , που θα είναι η υψηλότερα κορυφή της ανθρώπινης ευτυχίας .- Όσο συμμετέχει σε αυτό η ψυχή , τόσο ξυπνά από μια βαθιά νάρκη που βαδίζει στο φως , λησμονεί τον εαυτόν της και οδηγεί τη ζωή της σε μια ουράνια γη ή σε ένα επίγειο ουρανό .( Κάραλος Λιναίος ).-
 Ο Άγιος Ευθύμιος στο Πήδημα
 Η θέληση του θεού,  είναι τα σώματα μας , να απορρίπτονται , όταν η ψυχή πρόκειται να εισέλθει στην αληθινή ζωή . – Η ύπαρξή μας επί της γης μόλις αξίζει το όνομα ζωή …Γιατί λοιπόν να μη χαιρόμαστε , όταν ένα νέο άτομο καλείται στην αιωνιότητα , να γίνει μέλος της ευτυχισμένης κοινωνίας των αθανάτων; (Βενιαμίν Φραγκλίνος).- 
 Το  κάστρο του Πηδήματος
Ήθελα να κάμω τρεις λόγους, ή και βιβλία, όπου το ένα να περιέχη μόνον αυτό: Ότι ο άνθρωπος είναι μηδέν και διαρκώς να φωνάζω ότι είμαι μηδέν. Το άλλο να γράφη: Ότι τα πάντα εν πάσι και επί πάσι είναι ο Θεός αυτοδόξαστος. Και το τρίτον: Έχε εις όλα υπομονήν έως θανάτου. Καν είσαι νέος, καν γήρασες, καν ηγωνίσθης χρόνους πολλούς, εάν δεν κάμης υπομονήν μέχρι να βγη η ψυχή σου, ως ράκος λογίζονται τα έργα σου ενώπιον του Θεού... Γνώθι σ' αυτόν ότι είσαι μηδέν και έχε υπομονήν εις τους πειρασμούς, δια να απαλλαγής εξ αυτών, και να γίνης θεός κατά χάριν, διότι είσαι η πνοή, το εμφύσημα του Θεού.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
14 Απριλίου
Αποστόλων (Ο΄) Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως, επισκόπου Απαμείας, Πούδη και Τροφίμου. Μαρτύρων Αρδαλίωνος του μίμου και Θωμαΐδος. Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Χώρας (1) (Τριφυλίας) και εν Τριπόλει μαρτυρήσαντος (†1803).
(1) Ο άγιος Δημήτριος γεννήθηκε στο χωριό Λιγούδιστα Αρκαδίας και σε μικρή ηλικία ήλθε με τον αδελφό του στη Τρίπολη, όπου εργαζόταν ως κτίστης. Επειδή όμως βασανιζόταν από το αφεντικό έφυγε από τη δουλειά και πήγε στο σπίτι ενός τούρκου κουρέα, οποίος κατόρθωσε να τον εξισλαμίσει ονομάζοντάς τον Μεχμέτ. Αργότερα όμως ο Δημήτριος μετανόησε για την πράξη του αυτή και ήλθε στο Άργος και από εκεί για μεγαλύτερη ασφάλεια πήγε στη Σμύρνη για να καταλήξει στις Κυδωνιές στη Μονή του Προδρόμου, όπου βρήκε ευσεβή πνευματικό και αφού εξομολογήθηκε ζήτησε την συμβουλή του. Με τη προτροπή του πνευματικού του ο Δημήτριος έφθασε στη Χίο κοντά σε κάποιο άλλο φημισμένο πνευματικό με τη βοήθεια του οποίου προετοιμάσθηκε για το μαρτύριο. Για το λόγο αυτό επέστρεψε στο Άργος, όπου παρέμεινε κρυμμένος και χειραγωγούμενος από τον ευσεβή ιερέα Αντώνιο Σακελλάριο. Εν συνεχεία πήγε στη Τρίπολη, όπου παρουσιάσθηκε στο τούρκο διοικητή και με παρρησία δήλωσε ότι πιστεύει στο Χριστό τον μόνο αληθινό Θεό και είναι πρόθυμος να μαρτυρήσει γι` Αυτόν. Ακολούθησαν φρικτά βασανιστήρια αλλά ο Δημήτριος παρέμεινε αμετακίνητος. Αφού κάθε προσπάθεια να τον μεταπείσουν απέτυχε, τον αποκεφάλισαν στις 14 Απριλίου 1803 στη Τρίπολη. Οι Χριστιανοί παρέλαβαν το σεπτό λείψανό του και το έθαψαν με τις τιμές που του άξιζε. Σήμερα βρίσκεται στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.
~
Σήμερα 14/04/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Αρίσταρχος, Πούδης και Τρόφιμος Απόστολοι από τους εβδομήντα, Αγία Θωμαΐς

Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο

Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο
 
Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων
 
Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων

Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων
 
Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή

Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή
 
Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τη Ρόδο

Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Νικήτας ο Νισύριος

Άγιος Νικήτας ο Νισύριος
 
Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
 
Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνστ....
 
Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερο....
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος

Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθά....
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
-. - Χορείαν τὴν τρίπλοκον, τῶν Ἀποστόλων Χριστοῦ, συμφώνως τιμήσωμεν, ὡς ποταμοὺς λογικούς, τῆς θείας χρηστότητας, Πούδην σὺν Ἀριστάρχω, καὶ Τροφίμω τῷ θείῳ λόγοις θεογνωσίας, καταρδεύσαντας κόσμον. Αὐτῶν Χριστὲ μεσιτείαις πάντας οἰκτείρησον.
~ Απολυτίκιο Αγ. Αριστάρχου, Πούδη και Τροφίμου - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/jd9GzxnLc7s  .-


***  Κατάληψη στο υπουργείο Μεταφορών έκαναν οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης  
Συμβολική κατάληψη στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Συγκοινωνιών στην Καλαμάτα έκαναν χθες το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, διαμαρτυρόμενοι για τη μη διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
Πρακτικές εξετάσεις οδηγών έχουν να γίνουν ένα μήνα, καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των υπαλλήλων που απασχολούνται ως εξεταστές. Οι δε διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να διενεργούνται οι πρακτικές εξετάσεις τις πρωινές ώρες, ωστόσο ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων δήλωσε πως αυτό δεν είναι εφικτό.
  Πρόταση για εξετάσεις το πρωί
Οι ιδιοκτήτες των Σχολών Οδήγησης έφτασαν το μεσημέρι με τα εκπαιδευτικά τους οχήματα στη μαρίνα Καλαμάτας και απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Μεσσηνίας, Κώστας Παπαμικρουλέας, τόνισε ότι με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προχώρησαν στη διαμαρτυρία, συμπαραστεκόμενοι παράλληλα στα αιτήματα των υπαλλήλων εξεταστών.
«Από τις 7 Μαρτίου έχει σταματήσει η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών από τους υπαλλήλους εξεταστές, επειδή δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας τους. Αυτό έχει οδηγήσει τον κλάδο μας σε πολύ δύσκολη θέση και δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 υποψήφιοι ερασιτέχνες οδηγοί και επαγγελματίες περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν το δίπλωμά τους.
Συμβολική κατάληψη του υπουργείου γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω ότι σύντομα οι ιθύνοντες θα δώσουν λύση και θα υπογράψουν αυτά που έχουν υποσχεθεί στους υπαλλήλους εξεταστές. Διότι δε νοείται να παράγουν έργο και να μην αμείβονται», σημείωσε ο κ. Παπαμικρουλέας, ενώ συμπλήρωσε πως αν δε δοθεί λύση, οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν.
Παράλληλα, είπε ότι ως Ομοσπονδία έχουν καταθέσει πρόταση, μέχρι τη λύση του προβλήματος, οι εξετάσεις να γίνονται εντός ωραρίου και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει δεκτή.
  «Όχι εξετάσεις το πρωί»
Από την πλευρά του, ο υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών και μέλος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, Δημήτρης Φαββατάς, τόνισε πως πράγματι το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρόσθεσε: «Συμμεριζόμαστε την αγωνία και τον αγώνα που κάνουν οι εκπαιδευτές, όμως κι εμείς πρέπει να αμειβόμαστε για την εργασία που προσφέρουμε. Εδώ και 2 μήνες είμαστε απλήρωτοι και γι’ αυτό συνεχίζουμε την αποχή. Ζητάμε από το υπουργείο Μεταφορών να ισχύσουν οι δεσμεύσεις και να ψηφισθεί η τροπολογία, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εξετάσεις.
Όσον αφορά στην πρόταση των εκπαιδευτών, δεν μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις πρωί. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες έχουν μειώσει προσωπικό πάνω από το 40%, με αποτέλεσμα, αν γίνουν πρωί οι εξετάσεις, να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτή τη στιγμή με τα προβλήματα προσωπικού που υπάρχουν, ένα δίπλωμα για να το παραλάβεις κάνει 5 και 6 μήνες Το πρόβλημα είναι γνωστό από το Δεκέμβριο του 2015 και, δυστυχώς, ακόμα και έπειτα από 4 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει βρει τη λύση. Αυτό είναι απαράδεκτο και εμπαιγμός στους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους εκπαιδευτές. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βγαίνουμε για εξετάσεις χωρίς να αμειβόμαστε. Η Ομοσπονδία έχει πάρει ομόφωνη απόφαση αποχής από τις εξετάσεις».
Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων αποφέρουν στην εθνική οικονομία περίπου τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως.
Στο δε έργο των εξεταστών περιλαμβάνεται και η εξέταση των εν ενεργεία οδηγών, οι οποίοι απαιτείται να αποκτήσουν ειδικό πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την άσκηση του επαγγέλματός τους.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 1οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας στην Καλαμάτα     
Τους 1ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει στις 15-16 Απριλίου, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής & Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας, την Καλαμάτα:21, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων του Νομού Μεσσηνίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Το δε πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής:
  Παρασκευή
16.00 Εγγραφές
17.00 Τελετή έναρξης, οδηγίες σε διαγωνιζόμενους και κριτές
18.00-19.30 Α΄ Προκριματικός Γύρος Διττών Λόγων (Γυμνάσιο - Λύκειο)
19.45-20.45 Προκριματικός Γύρος Ατομικών Αγωνισμάτων (Γυμνάσιο - Λύκειο)
21.00-22.00 Β΄ Προκριματικός Γύρος Διττών Λόγων (Γυμνάσιο - Λύκειο)
  Σάββατο
9.00 Εγγραφές, οδηγίες σε διαγωνιζόμενους και κριτές
9.30-11.00 Α' Ημιτελικός Γύρος Διττών Λόγων (Γυμνάσιο-Λύκειο)
11.15-12.30 Ημιτελικός Γύρος Ατομικών Αγωνισμάτων (Γυμνάσιο-Λύκειο)
12.30-14.00 Β' Ημιτελικός Γύρος Διττών Λόγων (Λύκειο)
Γεύμα 14.00-15.00
15.30-16.30 Τελικοί Διττών Λόγων Νέων Ελληνικών (Γυμνάσιο-Λύκειο)
16.30-17.30 Τελικοί Διττών Λόγων Αρχαίων Ελληνικών (Λύκειο)
17.00-19.00 Τελικοί Ατομικών Αγωνισμάτων (Γυμνάσιο-Λύκειο)
19.00-20.00 Τελετή Λήξης – Βραβεύσεις.
Υπεύθυνη συντονίστρια είναι η Βολονάκη Ελένη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, αναπληρώτρια διευθύντρια Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης.

***  Οι οικονομικοί πειρατές της Μεσσηνίας   
31 ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ… ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η πιο σημαντική ανακάλυψη των νεότερων χρόνων δεν είναι ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, αλλά ότι το χρήμα γυρίζει γύρω από τη Γη, γράφει ο Γερμανός φιλόσοφος Πέτερ Σλότερντικ.
Η πολύκροτη υπόθεση Panama Papers έριξε φως στη σκοτεινή πλευρά του «απελευθερωμένου» από κάθε εθνικό φραγμό παγκόσμιου χρήματος. Οι αποκαλύψεις από τα 11,5 εκατομμύρια αρχεία της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά Mossack Fonseca, που έπεσαν –άγνωστο πώς– στα χέρια της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, προκαλούν πολιτικούς σεισμούς σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Μαζί με τις πολιτικές συνέπειες υπενθυμίζουν και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις εξωχώριες εταιρείες (offshore) και έχουν ως έδρα τους διάφορες πόλεις. Ειδικότερα στη ΔΟΥ Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν έδρα τριάντα μία (31) εταιρείες.
Πέραν όλων των άλλων, ο ελεγκτικός μηχανισμός διεξάγει έρευνες οι οποίες ελέγχουν τη δραστηριότητα των offshore εταιρειών κατά βάση σε τρεις κύριους τομείς: Πρώτον, στην απόκτηση ακίνητης περιουσίας. Δεύτερον, στη μεσολάβησή τους στις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Τρίτον, στη διενέργεια χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Ειδικά η πρώτη από τις τρεις κατηγορίες έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα, καθώς από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχουν χιλιάδες αλλοδαπές επιχειρήσεις με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κατοχή ενός ακινήτου μεγάλης αξίας, χωρίς να διενεργούν καμία άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία που προέκυψαν δείχνουν ότι: Η αξία των δηλωμένων ακινήτων είναι πολύ χαμηλή. Δε φορολογείται το κεφάλαιο για την αγορά του ακινήτου. Ένα πλήθος ακινήτων μισθώνεται από τις εταιρείες στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων σε πολύ χαμηλές τιμές.
Ένας άλλος τομέας όπου δραστηριοποιούνται οι οffshore είναι η μεσολάβηση στις εισαγωγές και εξαγωγές. Ο οίκος του εξωτερικού αποστέλλει τα εμπορεύματα στην Ελλάδα και εκδίδει τιμολόγιο πώλησης στην offshore που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Έλληνα αντιπροσώπου. Αυτή εκδίδει τιμολόγιο πώλησης στον Έλληνα εισαγωγέα με τη συγκεκριμένη αξία πλέον της προμήθειάς του. Το τιμολόγιο εκδίδεται από τον Έλληνα αντιπρόσωπο, ο οποίος ορίζει και την τιμή των προϊόντων κατά τη βούλησή του.
Έτσι, η διαφορά τιμής του προϊόντος που καταβάλλεται στον οίκο του εξωτερικού και εκείνης που διαμορφώνεται από το τιμολόγιο της offshore περιέρχεται στον ιδιοκτήτη της offshore και παραμένει αφορολόγητη στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό, ποσοστό της αξίας του εμπορεύματος παραμένει στο εξωτερικό και δε δηλώνεται ως εισόδημα στην Ελλάδα.
Επίσης, τα κέρδη των ελληνικών επιχειρήσεων περιορίζονται, γιατί από την υπερτιμολόγηση των εμπορευμάτων επωφελείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ως φυσικό πρόσωπο ή ο Έλληνας αντιπρόσωπος.
Το αντίστροφο συμβαίνει στη μεσολάβηση των offshore εταιρειών στις εξαγωγές. Ο εξαγωγέας εκδίδει υποτιμολογημένα τιμολόγια πώλησης της offshore εταιρείας.
Τέλος, αναφορικά με τις offshore εταιρείες στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, πρόκειται κατά βάση για εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, οι οποίοι προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους πλήρη ανωνυμία των μετόχων, αφού στο καταστατικό της εταιρείας δεν αναγράφονται οι πραγματικοί μέτοχοι, αλλά ως μέτοχος εμφανίζεται το γραφείο που αναλαμβάνει την ίδρυση της εταιρείας. Παράλληλα, όλοι οι φορολογικοί παράδεισοι κατάφεραν να μη φορολογούνται τα κέρδη που αποκτώνται από πηγές του εξωτερικού. Στην ουσία συντελείται μεταφορά των κερδών από υψηλά σε χαμηλά φορολογούμενες χώρες, συν το ότι αποφεύγεται και το πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτου ή σκάφους στην Ελλάδα. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Τίτλοι τέλους για την Ηλεκτρονική Αθηνών- Κλειστά από αύριο όλα τα καταστήματα 

Κήρυξε και επίσημα πτώχευση - Παρά τις διαρκείς προσπάθειες που κατέβαλε, η πορεία της οικονομίας καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της Δυσάρεστη ήταν τελικά η κατάληξη της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της τρίτης δύναμης στον κλάδο των ηλεκτρικών. Η ιστορική αλυσίδα της οικογένειας Στρούτση και η πρώτη αμιγώς ελληνική σε επίπεδο πωλήσεων εταιρεία του κλάδου, επιβεβαιώνοντας τις αρνητικές για την τύχη της φήμες των προηγούμενων ημερών, σε ανακοίνωσή της προ ολίγων λεπτών τόνισε ότι προχωρά στην κήρυξη της πτώχευσης της. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: «Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως. Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση. Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία. Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά». Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η ιστορική ελληνική αλυσίδα είχε εκπονήσει τρία πλάνα αναδιάρθρωσης, όμως η χαριστική βολή στην πορεία της -όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς- υπήρξε η επιβολή των καλοκαιρινών capital controls. Μια αλυσίδα με πορεία στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας από το 1958, οπότε και δημιουργήθηκε το πρώτο της κατάστημα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολουθεί την ίδια τύχη που είχαν οι βιομηχανίες Softex, IMAΣ, οι οποίες πτώχευσαν, ενώ και η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ έκλεισε το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο. Πηγή: www.newmoney.gr .  -

*** Απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας οι Π. Σκιαδόπουλος και Ν. Αλεξανδρόπουλος   
Ύστερα από την επίσημη υποψηφιότητα της Νατάσας Κυριακοπούλου, σήμερα το απόγευμα, οι άλλοι δυο από τους τρεις ενδιαφερόμενους για την προεδρία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος και ο Παναγιώτης Σκιαδόπουλος,  απέσυραν το ενδιαφέρον τους με ανακοινώσεις που εξέδωσαν πριν λίγα λεπτά, στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος και στηρίζοντας παράλληλα την υποψηφιότητα της κα Κυριακοπούλου.
Αναλυτικά οι δυο ανακοινώσεις: 
Φίλες κ φίλοι,
Aναλογιζόμενος τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα
καθώς επίσης και το γεγονός ότι για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτό το αδιέξοδο
επιβάλλεται νέοι άνθρωποι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έλαβα την απόφαση να
εκφράσω το ενδιαφέρον μου για την διεκδίκηση της προεδρίας της Νομαρχιακής Διοικούσας
Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας , στην οποία είμαι ενεργό μέλος εδώ και πολλά χρόνια.
Θεωρώ ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την ομαλότητα στη
χώρα και η ανανέωση αποτελεί βασική προτεραιότητα και μέλημα του νέου μας Προέδρου
Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όλο αυτό το διάστημα δεκάδες στελέχη και μέλη της Ν.Δ. αγκάλιασαν ανεπιφύλακτα την
υποψηφιότητά μου, την στήριξαν εμπράκτως με την υπογραφή τους και θα ήθελα μέσα από
την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω όλους θερμά.
Παρ’όλα αυτά, αναγνωρίζοντας ότι τέσσερις (4) υποψηφιότητες για την ίδια θέση είναι
πολλές και δεν διευκολύνουν τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες καθώς και την
ενότητα του κόμματος την οποία κάποιοι επιβουλεύονται, πήρα την δύσκολη προσωπική
απόφαση να αποσύρω το ενδιαφέρον μου αν και ίσως να ήμουν ο τελευταίος που θα έπρεπε
να το κάνει.
Η απόσυρση του ενδιαφέροντος μου για την προεδρία της ΝΟΔΕ δεν συνδυάζεται και με
την αναστολή της ενεργής μου δράσης στο κόμμα η οποία θα παραμείνει αμείωτη σαν μια
πράξη ευθύνης απέναντι σε όλα τα στελέχη και μέλη που με τίμησαν με τη στήριξη τους.
Η παραταξιακή μου συνείδηση και η έγνοια μου για την ενότητα του κόμματος ειδικά στη
συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μου υπαγορεύουν να σταθώ στο πλευρό της φίλης και
συναγωνίστριας Νατάσσας Κυριακοπούλου και να της παρέχω την πλήρη στήριξη μου.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Σκιαδόπουλος
Μηχανικός Πληροφορικής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Απο καιρο βλεποντας την ελληνικη αμφισβητιση μεσα απο την μοναδικη παραταξη ευθύνης στην Ελλαδα που εκφραζεται απο τον πολιτικο οργανισμο της Νεας Δημοκρατιας - Οι αλλοι σχηματισμοι ειναι κινηματα - θελησα να ενεργοποιηθω με απωτερο σκοπο την ενίσχυση της παραταξης μεσα απο την πολιτικη δραση μου.
   Eπελεξα να θεσω εαυτον στις εκλογικες διαδικασιες για την προεδρια της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνιας καταθετοντας το τριπτυχο των αποψεων μου για την καλυτερη και ευρυθμη λειτουργια της: τεχνοκρατικο, αξιακο και οικονομικο μοντελο.
   Παραχωρω εδαφος εχοντας παραταξιακη συνειδηση και πνεύμα ενότητας. Εξαλλου το ιστορικο μου βεβαιωνει οτι δεν εχω τασεις θεσηθυριας.
Στέκομαι σε μια τεταρτη επιλογη ή ακομα και πεμπτη προκειμενου η Νεα Δημοκρατία να ενισχυσει το"συλλογικος  σκεπτεσθαι "και το "αιτιακος επιχειρειν"
   Ετσι πιστευω πως βοηθαμε την παραταξη και το νεο μας προεδρο Κυριάκο Μητσοτακη.
   Ετσι θα δωσουμε τελος στην αταξικη συγκυβερνηση των Συριζα Ανελ που ταλαιπωρει τη χωρα.
Θέλω να ευχαριστησω τα μελη και τα στελεχη της Νεας Δημοκρατιας που μου σταθηκαν σε αυτην μου την προσπαθεια.
     Ο πολιτικος μας δρομος ειναι μεγαλος και θα συναντηθουμε στο μελλον
Προχωραμε για μια Νεα δημοκρατια με ελπιδα και προοπτικη!
        Με προσηκουσα εκτίμηση
             ο γραφων
  Νίκος Αλεξανδρόπουλος

***  Ανήλικοι έκλεψαν ρούχα και παπούτσια από σπίτια στην Καλαμάτα- Χειροπέδες σε 38χρονο και 54χρονη  
Συνελήφθησαν, χθες (13.4.2016) το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 54χρονη, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα ο ανήλικος ιός του 38χρονου και ο ανήλικος εγγονός της 54χρονης, αφαίρεσαν από τρεις οικίες ημεδαπών, είδη ένδυσης και υποδήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους. 

*** O Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα 

 Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την Κυριακή 22 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που θεμελιώθηκε το 1938. Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Παυλόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με παλιούς συμμαθητές του στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. -

*** Η Καλαμάτα χορεύει ξανά Bachata 

Δήμος Καλαμάτας και οι Σχολές Χορού που συμμετείχαν στην εκδήλωση, κατά την οποία καταρρίφθηκε το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata, οργανώνουν στην Καλαμάτα και πάλι χορό bachata με μαζική συμμετοχή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Αμφείας το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στην πρεμιέρα της εκπομπής της Ρούλας Κορομηλά “Bravo Roula”, στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon. Οι χορευτές και οι χορεύτριες παρακαλούνται να δώσουν δυναμικό παρών και πρέπει όλοι να φορούν το μπλουζάκι με το σήμα της bachata. Θα μετάσχει και ο Νεκτάριος Βασιλείου, τραγουδιστής λάτιν μουσικής με ελληνικό στίχο, με του οποίου τη μουσική χόρεψαν και κατέρριψαν το ρεκόρ οι 740 χορευτές και χορεύτριες στην Καλαμάτα, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2016. - 

***  Γ. Τσιρώνης: Το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο θα πατάξει την αυθαιρεσία

«Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, όχι μονάχα δεν απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά αντίθετα θα πατάξει την αυθαιρεσία που αποτελούσε επί χρόνια τροχοπέδη και υποβάθμιζε το μέλλον της». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στον Πύργο με φορείς και πολίτες της Ηλείας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε με αφορμή τη συνάντηση, «ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες είναι η προϋπόθεση για τη σωστή τους ενημέρωση», ενώ σημείωσε ότι «ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις φορέων και πολιτών, τις οποίες θα ενσωματώσουμε στο Προεδρικό Διάταγμα». Σχετικά με τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι «θέλουμε να κάνουμε κόσμημα την παραλία και να πατάξουμε την άναρχη δόμηση και ό,τι υποβαθμίζει την περιοχή». Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι ο Κυπαρισσιακός κόλπος είναι παγκόσμιο μνημείο της φύσης και θα μπορούσε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν τίθεται ζήτημα ερημοποίησης, αφού «όλες οι περιοχές στον κόσμο που έχουν ανάλογα πάρκα γίνονται πόλος έλξης και οικονομικής ανάπτυξης». Όσον αφορά στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από αιρετούς για τη βελτίωση ορισμένων διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος, είπε ότι πολλές από αυτές είναι εποικοδομητικές, και επανέλαβε ότι το Π.Δ. πρέπει να συνταχθεί το ταχύτερο δυνατό. Επίσης, είπε ότι «οι σοβαροί επενδυτές θέλουν κανόνες και πως με το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα εκλείψουν η αναρχία και η έλλειψη σεβασμού». Αναφερόμενος στο θέμα της παραλίας, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμη και θα έχει κανόνες προστασίας. Καταλήγοντας ο Γιάννης Τσιρώνης είπε πως «δε θα δεχτούμε για κανέναν λόγο να μείνει περιοχή ξέφραγο αμπέλι». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, όσο και δήμαρχοι του νομού, έκαναν τις παρατηρήσεις τους, ενώ ο λόγος δόθηκε και σε αρκετούς εκπροσώπους φορέων. -

*** Επιτυχημένη έναρξη χθες για το 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην “Αρχαία Μεσσήνη”      
Συνέχεια σήμερα με «Νεφέλες» και «Ηλέκτρα»
Με εξαιρετική επιτυχία κύλησε χθες η πρώτη ημέρα παραστάσεων του 5ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Σταμάτης Φριτζίλας.
Επίσης, κατά το χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, τόνισε τη σπουδαιότητα του φεστιβάλ ως μια κορυφαία πολιτισμική δράση και μετέφερε τις θερμότερες ευχές του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, για την επιτυχή διεξαγωγή του, καθώς για προσωπικούς λόγους δεν παρέστη στην τελετή.
Η έναρξη των δρώμενων έγινε με τους μύθους του Αισώπου, στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου, από το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού», σε μια εξαιρετική αφήγηση, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού-μαέστρου Γιώργου Μουνδρουλέα.
Ακολούθησε η Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου με την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Σήμερα Πέμπτη θα δοθούν δύο παραστάσεις, η αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες» από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και η τραγωδία «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από το 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. 

***  Ο… θησαυρός της Μεσσηνίας αναδεικνύει την ποιότητά του

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από αύριο μέχρι και την Κυριακή 17 του μήνα το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, το οποίο διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλειος Χαντζής, ανέφερε ότι ο Δήμος υποστηρίζει έμπρακτα τη διενέργεια του Φεστιβάλ, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας, του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα και της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα. Μάλιστα, το φετινό Φεστιβάλ έχει ορισμένες καινοτομίες, όπως: Θα δοθεί έμφαση σε εμπορικά θέματα, καθώς ειδήμονες του υπουργείου Εξωτερικών θα δώσουν τα φώτα τους στους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας όσον αφορά στις εξαγωγές. Παράλληλα, θα συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν οι διοργανωτές και όσοι στηρίζουν το Φεστιβάλ, που θα αποφασίζει κάθε χρόνο για την κατεύθυνση της διοργάνωσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πανελλήνιος διαγωνισμός ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και γευσιγνώστες πιστοποιημένους από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Σκοπός του διαγωνισμού, οι βραβεύσεις του οποίου θα έχουν τη διεθνή ονομασία "Kalamata award", είναι να αναδειχθεί η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, πιστοποιημένη από τους γνώστες του προϊόντος. Για δε τους επαγγελματίες του τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς, το Φεστιβάλ επιδιώκει να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με: τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς, τις νέες τάσεις και προοπτικές στον τομέα σε διεθνές επίπεδο. Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν συνέδριο που θα ασχοληθεί με σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες. Επίσης, έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου, σεμινάρια σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης και marketing. Τέλος, θα γίνουν επισκέψεις σε ελαιοπερίβολα, ελαιοτριβεία και μονάδες αγροτουρισμού. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης περιμένει πόλεμο...

~ Η Τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται αμείωτη τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι Τούρκοι πραγματοποιούν διαρκώς υπερπτήσεις πάνω επάνω από το Αιγαίο και συγκεκριμένα τις Οινούσες. Επιπλέον, έχει ανοίξει και νέο μέτωπο με τα Σκόπια, λίγο μετά την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες.
Έτσι λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή για άσκηση πολεμικής ετοιμότητας, η οποία θα λάβει χώρα στην Ειδομένη και το βορειανατολικό Αιγαίο. Βέβαια, οι υπερπτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αποτελούν εφαρμογή του σχεδίου Suga, το οποίο είχε επαναληφθεί το 2003, όταν οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία δεκάδων ελληνικών νησιών. Η "άσκηση" αυτή, στην ουσία αποτελεί επιστράτευση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν πρόκειται δηλαδή για άσκηση,  αλλά για προετοιμασία πολέμου.
Έτσι λοιπόν, ενεργοποιήθηκε το Τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης "Δ", το οποίο ανήκει στον Βόρειο Τομέα. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας, αλλά και την ανάπτυξη ενός τμήματος καταδρομών στο Κιλκίς.
Επίσης έχει δοθεί διαταγή για ενεργοποίηση της Αεράμυνας των Νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ παράλληλα τα πλοία του Πολεμικού πλέουν στα όρια και οπλισμένα, έτοιμα για παν ενδεχόμενο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
“Στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητος, πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016, διετάχθη ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” βορείου τομέα καθώς και αεράμυνας περιοχής Χίου-Οινουσσών”.

***  ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΒΟΜΒΑ! Τα αριστερά κόμματα μισούν τον Χριστιανισμό... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Την ώρα που προωθείται η άμεση ισλαμοποίηση της Ευρώπης, τα αριστερά κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιχειρούν με κάθε μέσο να μπλοκάρουν μία τροπολογία, η οποία αφορά τις σχέσεις με τη Λιβύη, προβλέποντας παράλληλα την προστασία των Χριστιανών και των θρησκευτικών μειονοτήτων στη χώρα.
Παρά την εμπλοκή όμως, η σημαντικότατη αυτή τροπολογία προωθήθηκε εν τέλει, αφού η ηγέτιδα του "κινήματος" κατά των Χριστιανών, η Γερμανία ευρωβουλευτής των πρασίνων, Barbara Lochbihler, απέτυχε παταγωδώς.
Το αίτημα για την τροπολογία αυτή έγινε από την Γερμανίδα πολιτικό Beatrix von Storch, η οποία ανήκει στο "ευρωσκεπτικιστικό" κόμμα, "Η Εναλλακτική για τη Γερμανία".  Το αίτημα της εγκρίθηκε και έτσι η προστασία των Χριστιανών και των υπολοίπων θρησκευτικών μειονοτήτων θα βρίσκεται στην ατζέντα των διμερών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα κόμματα που προσπάθησαν να εμποδίσουν την τροπολογία είναι οι "Πράσινοι" και η "Ριζοσπαστική Αριστερά".
Δείτε το βίντεο! 15.01.15 - Schutz von Christen in bilateralen Verträgen der EU - Beatrix von Storch : https://youtu.be/gwyqNte_TkQ   .-

***  H ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για τα εμβόλια...

~ Ο 72χρονος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, μίλησε για τον αυτιστικό γιό του και κατηγόρησε τους εμβολιασμούς για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είδαν τα παιδιά τους να αλλάζουν σε μια νύχτα. Η σύζυγός μου, λέει πως αυτό συνέβη με τον γιο μας. Δεν θυμάμαι. Αλλά το παιδί μου είναι αυτιστικό. Εγώ, ως γονιός ενός παιδιού με αυτισμό, θέλω να μάθω την αλήθεια. Με ενδιαφέρει!», δήλωσε ο Ντε Νίρο, τονίζοντας πως ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο θα παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή για τα εμβόλια και τη ζημιά που ενδέχεται να κάνουν στον οργανισμό μας κάποιες επιπλοκές τους.
«Το μόνο που ήθελα ήταν να δει ο κόσμος την ταινία, ώστε να μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τα εμβόλια. Απλά ας γνωρίζουμε την αλήθεια!», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως υποχρεώθηκε να κατεβάσει αρκετά τους τόνους, για να μην επηρεαστεί αρνητικά το επερχόμενο φεστιβάλ.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια έχουν αρνητικές επιρροές για το σώμα μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι ασθένειες που είχαν εξαφανισθεί εδώ και πολλά χρόνια, κάνουν για μία ακόμη φορά την εμφάνισή τους τώρα, γιατί φθάνουν στην Ελλάδα και τον δυτικό κόσμο άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί για αυτές. Πρόκειται για τον επιστημονικό όρο, "ανοσία της αγέλης", που αποκαλύπτει ότι όσο πιο προστατευμένος είναι ο πληθυσμός, τόσο πιο σπάνια είναι η εμφάνιση και μίας κολλητικής ασθένειας.
Καλό λοιπόν θα ήταν να πράττουμε με σωστή κριτική σκέψη πριν προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ντε Νίρο τόνισε πως δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά επιθυμεί να είναι 100% ασφαλή, προκειμένου να μην παρουσιάσει κανένα παιδί επιπλοκές.

***  ΑΥΤΗ είναι η Τουρκία! Ο χάρτης που τα αποκαλύπτει όλα...

~ Η Τουρκία είναι μία χώρα που έχει βυθιστεί στο αίμα από την αρχή της δημιουργίας της, όταν ήταν ακόμη Οθωμανικό κράτος. Στη σύγχρονη εποχή, η κυβέρνηση του Ερντογάν συνεχίζει να ακολουθεί τα βήματα των προγόνων του, σφαγιάζοντας χιλιάδες Κούρδους.
Στον παρακάτω χάρτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλες τις αιματοχυσίες που έχουν προκληθεί από τους βίαιους Τούρκους. Η ιστορία δεν παραχαράσσεται εύκολα και επομένως οι Τούρκοι δεν μπορούν να την κρύψουν.
Από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, μέχρι την κατοχή της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974, αλλά και την εμπλοκή στη Συρία το 2011, οι Τούρκοι δείχνουν καθ' όλη την πορεία τον πραγματικό τους εαυτό.
Δείτε το χάρτη!


***  Κινδυνεύουν οι ασυλίες βουλευτών! Δείτε ποιοι είναι στο στόχαστρο...

~ Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημα της ζητά την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή.
Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων είχε κατασκευάσει αυθαίρετη προβλήτα μήκκους 30 μέτρων, προκαλώντας τη μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό.
Επίσης, το αίτημα αφορά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, που μαζί με τον  Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη  Ζαριανόπουλο, αποφάσισαν όταν ήταν μέλη δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο.
Επιπλέον, άρση ζητείται για τον βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μπγιάλα, καθώς έχει ήδη κατατεθεί μήνυση εις βάρος του για εξύβριση και απειλή προς κάτοικο των Γρεβενών.
Τέλος, στη λίστα είναι κ ο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης για το πόθεν έσχες του έτους 2013.

***  Κατάληψη των κατοίκων του Ασπροχώματος στα έργα του περιμετρικού της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)   
 
 
Συγκέντρωση κατοίκων του Ασπροχώματος που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της περιοχής τους καθώς και των ακινήτων τους, από την διέλευση του περιμετρικούς της Καλαμάτας. Πριν λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα έργα του περιμετρικού.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του “Θάρρους”
*Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Ασπρόχωμα με την διέλευση του περιμετρικού. 
Video:  Κατάληψη περιμετρικός Καλαμάτας  , https://youtu.be/Am-C4GaOnrY  .-
 
***  Φθάνοντας στα 35.000 φύλλα 

Χθες το «Θάρρος» συμπλήρωσε 35.000 φύλλα έκδοσης. Νούμερο εντυπωσιακό για ελληνική εφημερίδα. Από την πρώτη στιγμή της έκδοσής του μέχρι σήμερα κλήθηκε να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα της κοινωνίας, που ζητά ανεξάρτητη, πολυφωνική και σε βάθος ενημέρωση, και κυρίως αυστηρή, σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση, και προς την εκάστοτε εξουσία και προς τους εκάστοτε διεκδικητές της. Ένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο, αν μετέχει στα παλιά ή στα νέα πλέγματα εξουσίας που δημιουργούνται, δηλαδή στη νέα διαπλοκή. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι καμιά εξάρτηση από πολιτικές, οικονομικές ή κομματικές εξουσίες. Η στάση αυτή δε σημαίνει αποξένωση από την κοινωνία. Το «Θάρρος» απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν μια εφημερίδα η οποία δε θα τους κοροϊδεύει, δε θα τους παραπλανά και δε θα τους αποκοιμίζει. Ταυτόχρονα, η εφημερίδα πέτυχε πολύ γρήγορα να κατοχυρωθεί ως αξιόπιστη και έγκυρη πηγή αναφοράς, σεβόμενη τη δεοντολογία και αρνούμενη να υιοθετήσει την σκανδαλοθηρία και τον κιτρινισμό. Να του ευχηθούμε να φθάσει και τα 100.000 φύλλα… Α.Π. -

*** Εργασίες συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων από το Δήμο Καλαμάτας 

Στο πλαίσιο κατασκευής αθλητικών έργων, ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει πως θα προβεί στις κατωτέρω παρεμβάσεις: -Στο Δημοτικό Στάδιο θα κατασκευασθεί διάδρομος πλάτους 2 μέτρων και μήκους περίπου 500 μέτρων, στην εσωτερική πλευρά του νότιου μανδρότοιχου, για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων δρομέων. Το έργο θα πραγματοποιηθεί άμεσα. -Ξεκινά η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου για την υποδοχή του meeting «Παπαφλέσσεια». -Θα τοποθετηθεί υπαιθρίως αριθμός οργάνων γυμναστικής για ελεύθερη χρήση, στο Δημοτικό Στάδιο και στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. -Εργασίες πλαστικοποίησης των ανοικτών γηπέδων μπάσκετέ που βρίσκονται στη συμβολή της οδού Λυκούργου και Νέδοντος, επί της οδού Ψαρών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα γήπεδα είναι ασφαλτοστρωμένα και βρίσκονται εν λειτουργία. Επίσης, προβλέπονται εργασίες επισκευής της υπάρχουσας στρώσης πλαστικοποίησης τους ανοικτού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται εντός του χώρου του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. -Η διαχείριση του κλειστού γυμναστηρίου του πρώην Πολυκλαδικού και του αθλητικού χώρου στα Κερασούλια Πηγών θα γίνεται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Εκπαίδευση για την πρώτη περίπτωση και για τη δεύτερη περίπτωση σε συνεργασία με πενταμελή επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αρτεμισίας, Πηγών, Αλαγονίας και Νέδουσας του Δήμου Καλαμάτας και εκπρόσωπος του Δημάκειου Αθλητικού Συλλόγου. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν συνολικά στα 2 πρώτα γήπεδα και εν μέρει στο τρίτο και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, είναι συνοπτικά οι παρακάτω: α. Καθαρισμός - αστάρωμα της επιφάνειας β. Διάστρωση χυτού, αυτοεπιπεδούμενου υλικού ασφαλτικής και ακρυλικής βάσης γ. Διάστρωση τελικής επιφάνειας με χυτό έτοιμο υλικό, ελαστικής και αντιολισθητικής υφής ακρυλικής βάσης – Γραμμογράφηση γηπέδου Σκοπός είναι η αποφυγή τραυματισμών των αθλουμένων. - 

***  Κυκλοφοριακό… «χάος» στο Δ.Σ. Τριφυλίας  

Τα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία της Κυπαρισσίας από το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη έθεσε προχθές στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος. Κατά τη συζήτηση, δε, του θέματος… «χάος» επικράτησε στο Σώμα με όσα ακούστηκαν! «Ένα χρόνο πριν, Πάσχα ήταν, είχα θέσει θέμα για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της Κυπαρισσίας. Είχε απαντήσει τότε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος “ας το αφήσουμε να περάσει το Πάσχα, να το δοκιμάσουμε σε ηπιότερες μορφές κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης”. Πέρασε το καλοκαίρι, έρχεται το Πάσχα σε λίγες μέρες και αν καθίσετε στο κεντρικό καφενείο της Κυπαρισσίας, κάθε μέρα βρίζει ο κόσμος από την ταλαιπωρία του ΚΤΕΛ, καθώς δε μπορούν να στρίψουν από το μποτιλιάρισμα. Υπήρχε μελέτη πληρωμένη. Είχατε πει, επίσης, ότι υπάρχουν οι ταμπέλες και είναι έτοιμες. Είχε, επίσης, προσφερθεί, και είχαμε εκφράσει τις ευχαριστίες μας, ο κ. Τσιμπλής να τις τοποθετήσει ο ίδιος. Ερωτώ, λοιπόν, συγκεκριμένα: Είναι δυνατόν μέχρι το Πάσχα να λήξει αυτή η ντροπή για την πόλη;». Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε: «Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας, να πάρεις την έγκριση νομιμότητος, ως καινούργια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δεν έχει έρθει και ο άλλος να πας να τα τοποθετήσεις αύριο το πρωί χωρίς την έγκριση νομιμότητος και ο Δήμος θα ’ναι υπόλογος για κάθε ατύχημα που θα γίνεται στην επικράτεια του οικισμού της Κυπαρισσίας…». Παρεμβαίνοντας ο κ. Μπακούρος, φανερά αγανακτισμένος, τόνισε: «Δε θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε. Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δεν κρίνονται ως προς τη σκοπιμότητα. Κρίνονται ως προς τη νομιμότητα. Και ξέρει ο καθένας, μετά την παρέλευση δεκαπενθημέρου (σ.σ. από την αποστολή για έλεγχο και έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση) θεωρούνται νόμιμες οι αποφάσεις. Το ξέρει και ο τελευταίος σύμβουλος…». -

***  Ξέβαψε ο ποδηλατόδρομος

Μόνο να τον φανταστείς μπορείς πια τον ποδηλατόδρομο στην πλατεία Όθωνος. Η διαγράμμιση έχει εξαφανισθεί και μόνο κάποια τμήματά της αχνοφαίνονται. Ένα «πέρασμα με χρώμα» το θέλει, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης. Β.Β. - 

***  19χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τη γέφυρα του Ισθμού  
Συγκλονισμένη όλη την Κορινθία, τραγικό τέλος είχε ένας 19χρονος που για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε  από γέφυρα του Ισθμού μέσα στην διώρυγα της Κορίνθου, μπροστά στα μάτια περαστικών. Φέρεται να έφτασε στην περιοχή με την φίλη του.
O 19χρονος ανασύρθηκε από άνδρες του λιμεναρχείου Ίσθμιας με τη συνδρομή υπαλλήλων της εταιρείας που διαχειρίζεται τη διώρυγα του Ισθμού. Η σορός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίσθμιας. www.korinthostv.gr .- 
*** Η Ελλάδα είναι υπερδύναμη! Δείτε γιατί…

~  O κορυφαίος Έλληνας καθηγητής στον κλάδο της Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς, ανέφερε πως η χώρα μας διαθέτει σπουδαίες ενεργειακές δυνατότητες ειδικά όσον αφορά τα κοιτάσματα ουρανίου.
Μάλιστα σημειώνει πως οι ενεργειακές ικανότητες στον χώρο της ενέργειας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 3.000 ετών!
«Η Ενεργειακή ανάπτυξη της Ελλάδας ως διέξοδος από την κρίση». Ο Καθηγητής είχε επισημάνει ότι από το 2009 και μετά η Ελλάδα ταλανίζεται από μία εισαγόμενη οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου και φαινομενικά χωρίς τέλος. «Παρότι τα διεθνή οικονομικά δεδομένα δείχνουν παγκόσμια έξοδο από την κρίση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει επιτυχώς στον επερχόμενο μεγάκυκλο της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας με υψηλή ανεργία και επιχειρώντας να ρίξει το κόστος παραγωγής με μείωση μισθών. Πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα κόστους ενέργειας. Χρειάζεται φθηνή ενέργεια, που θα επιτρέψει την ύπαρξη ανταγωνιστικότητας χωρίς να συνθλίβονται οι μισθοί στο βωμό της παραγωγικότητας. Η επιστημονική ανάλυση των δεδομένων της κρίσης αποδεικνύει ότι η μείωση του κόστους ενέργειας αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» είχε επισημάνει μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος υπογράμμισε και τα εξής: «Η χώρα μας τα επόμενα δέκα χρόνια πρέπει να επικεντρωθεί στο λιγνίτη, στην ανάπτυξη δικτύων και εγχώριων πηγών, στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω έργων υποδομών, στην προετοιμασία υποδοχής πυρηνικών σταθμών παραγωγής ισχύος και στην υλοποίηση ενός μακρόπνοου ενεργειακού σχεδιασμού που να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και να κατοχυρώνει τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, προόδου και ευημερίας».
Επίσης πρόσθεσε τα εξής: «Η επιστήμη μου αφορά στην τεχνολογική αξιοποίηση της διερεύνησης της ύλης, των μικρότερων της κομματιών, των ατόμων των πυρήνων αλλά και των υποατομικών και υποπυρηνικών σωματιδίων. Μια από τις εφαρμογές της αφορά στην παραγωγή τεραστίων μεγεθών υψηλής ποιότητας ενέργειας ικανών να τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές ανάγκες των ανθρώπων. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ορυκτού ουρανίου που υπό κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα τρεις χιλιάδες (3.000) χρόνια! Και ίσως φανούν χρήσιμα στο εγγύς μέλλον όταν η χώρα μας αποφασίσει να δημιουργήσει μια νέα ενεργειακή βιομηχανία με στόχο να τροφοδοτήσει μια ανταγωνιστική και ευημερούσα οικονομία, τεχνικά ικανή να διεκδικεί με ασφάλεια και δικαιοσύνη ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τον παγκόσμιο πλούτο».

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Απάντησαν οι Τούρκοι με εμπλοκή στις Οινούσες...

~  Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια, αφού ακόμη και τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα, συνεχίζονται κανονικά οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, 2 τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν στις 11:32 στο FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας έξι υπερπτήσεις μεταξύ Λέσβου και Χίου. Οι υπερπτήσεις αυτές είχαν συνολική διάρκεια μίας ώρας.
Άμεση ήταν η απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία απέστειλε ταχύτατα δύο Mirage 2000, τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα τουρκικά, διώχνοντάς τα εν  τέλει από τον εθνικό μας εναέριο χώρο.
Πρόκειται για τέταρτη συνεχή ημέρα παραβιάσεων, ενώ πρόκειται για απάντηση των Τούρκων στην άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε Οινούσσες και Ειδομένη.

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ!

~  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, πριν από αρκετό καιρό, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός με πρόεδρο τον Ντίμτρι Μεντβέντεφ, είχε προβεί σε μία αποκάλυψη που είχε συγκλονίσει τους πάντες.
Ο Πούτιν λοιπόν είχε αποφασίσει να μιλήσει για τον φασισμό που επέβαλε ο σκληρός κομμουνισμός της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος ανάγκαζε στους πολίτες να είναι άθεοι και να μη βαπτίζονται. Μάλιστα υπήρχαν αυστηρότατες ποινές για όσους παρέβαιναν οποιαδήποτε εντολή, ενώ οι φυλακίσεις και τα βασανιστήρια ήταν καθημερινό φαινόμενο.
Η μητέρα του, η οποία ήταν βαθιά θρησκευόμενη, ζήτησε τη βοήθεια μία στενής της φίλης, προκειμένου να καταφέρει να βαπτίσει τον μικρό Βλάντιμιρ. Με την τεράστια πίστη της κατάφερε τελικά τον στόχο. Μάλιστα, όχι μόνο βάπτισε κρυφά τον γιό της, αλλά τον μεγάλωσε με βάση τα Ορθόδοξα ήθη και ιδεώδη.
Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική μαρτυρία του Βλάντιμιρ Πούτιν!
Πούτιν-κρυφή βάπτιση  , https://youtu.be/HVre7ult7KE  .-

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τεράστια κινητοποίηση ρωσικών δυνάμεων! Κάτι έρχεται…

~  Σε πλήρη ετοιμότητα οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας κατά την απόβαση τους στις ουκρανικές περιοχές Μαριούπολη και Σλαβιάνσκ.
Η μεγάλη μετακίνηση των ρωσικών μηχανοκίνητων μονάδων στην ανατολική Ουκρανία προμηνύει εξελίξεις…
Η Ρωσία έχει ήδη μπλοκάρει την διέλευση ουκρανοφασιστών στην περιοχή Αντβέεφκα. Η ουκρανική πλευρά συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον των Ρώσων και εκείνοι με απαντούν με την δικαιολογία των στρατιωτικών ασκήσεων με ενίσχυση των δυνάμεων τους.

***  Άρχισαν τα όργανα! Μηνύσεις κατά πάντων από τον Αντώνη Σαμαρά για...

~  Μήνυση εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και συγκεκριμένων ΜΜΕ (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τους ανωτέρω για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αιτία της μήνυσης αυτής ήταν οι δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε πως συγκεκριμένα πρόσωπα από την οικογένεια Σαμαρά εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ήρθαν μετά από δημοσιεύματα των προαναφερθέντων ΜΜΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Σαμαρά:
"Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του".

***  Φιλοκυβερνητική εφημερίδα χλευάζει τους 450 απολυμένους της "Ηλεκτρονικής"...

~  Πλάκα με το δράμα των 450 εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών η οποία έβαλε «λουκέτο» λόγω κυρίως των capital controls όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της, κάνει σήμερα η εφημερίδα Αυγή.
«Η Ηλεκτρονική Αθηνών βγήκε από την πρίζα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος το οποίο φιλοξενείται στην στήλη «Μικρά επιχειρηματικά».
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναλώνεται στο γεγονός ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η εταιρεία και ότι από σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής και δεν ασχολείται με τους υπαλλήλους που πλέον βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, σημειώνοντας ότι έχουν πληρωθεί για το δεκαπενθήμερο του Απριλίου, το δώρο του Πάσχα και την αναλογία του επιδόματος αδεί
Το σχετικό δημοσίευμα:


***  ΒΟΜΒΑ! 52 δις ετησίως μπορούμε να έχουμε ως χώρα! Το κρύβουν... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες της Μεσογείου, αφού κυριολεκτικά βρίσκεται πάνω σε τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων. Δεδομένων λοιπόν του ορυκτού αυτού πλούτου, η χώρα μας θα έπρεπε να είναι μία από τις πλουσιότερες του κόσμου και όχι να είναι υποτελείς των δυτικών δυνάμεων.
Η Ελλάδα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον προς την αξιοποίηση των κοιτασμάτων. Αναλύοντας τα δεδομένα λοιπόν καταλαβαίνουμε για ασκείται οικονομικός πόλεμος στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.
Μόνο από τα κοιτάσματα, τα οποία βρίσκονται νότια της Κρήτης, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει κέρδος 52 δις ανά έτος, αν γινόταν ορθή αξιοποίηση. Ήδη άλλωστε, η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Zohr έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του ελληνικού πλούτου. Νότια της Κρήτης υπάρχουν λοιπόν άλλα 5 κοιτάσματα, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί όμοια με το Αιγυπτιακό Zohr.
Αν η Ελλάδα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο, τότε όχι μόνο θα αντιμετωπίζονταν μία και καλή η οικονομική κρίση της χώρας, αλλά θα βρισκόταν και οριστική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
Δεν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί και το ΔΝΤ ασκούν για μία ακόμη φορά εξωφρενικές πιέσεις στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να απαιτήσουν και νέο μνημόνιο. Παράλληλα όμως αναφέρονται εκτενώς στον ενεργειακό πλούτο της χώρας μας, δίχως να έχουν ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η γραμμή τους απέναντι στην Ελλάδα. Π.χ., το παρακάτω δημοσίευμα προέρχεται από γερμανική εφημερίδα:
"Το φυσικό αέριο και η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βγάλει εκτός παιχνιδιού τη Ρωσία κρατά την Ελλάδα στην ευρωζώνη, παρά τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα".
Στην ουσία επιχειρούν να ασκήσουν εκ νέου πιέσεις στην Ελλάδα, από την οποία θα απαιτήσουν την παράδοση των ενεργειακών της κοιτασμάτων, προκειμένου να "κρατήσουν" την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, προκειμένου να αποφευχθεί η "καταστροφή"...
Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο! H ΑΡΠΑΓΗ TOY ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ , : https://youtu.be/CfiFls1O5_A  .-
Το Βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ! , : https://youtu.be/ZYGx924PMgU .-

*** ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! "Πρέπει να γίνει εμφύλιος..."

~  Δεν έχει όρια η προκλητικότητα της αυτοαποκαλούμενης αλληλέγγυας, Τάνιας Βέζου, η οποία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής δήλωσε πως πρέπει να γίνει ένας εμφύλιος πόλεμος. Μάλιστα η εν λόγω γυναίκα είναι παιδαγωγός, γεγονός που φανερώνει to  πόσο επικίνδυνη είναι.
Κάποιος θα πρέπει να διδάξει στη γυναίκα αυτή λίγη ιστορία. Το αιματοκύλισμα ήταν τεράστιο που έλαβε χώρα στον εμφύλιο πόλεμο, ενώ η Ελλάδα ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ. Σε μία κρίσιμη λοιπόν περίοδο που οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι, άνθρωποι σαν την κ. Βέζου καλούν σε νέο εμφύλιο πόλεμο, προκειμένου να "σταματήσουν οι διακρίσεις".
Ο παραλογισμός στην χώρα αυτή δεν έχει όρια! Και εις ανώτερα...
Δείτε το βίντεο της ντροπής! Αλληλέγγυα: Πρέπει να γίνει ένας εμφύλιος : https://youtu.be/xUBcvxYUgG4  .-

***  Δεν είναι τυχαίο! Ο Πάνος Καμμένος έτοιμος για πόλεμο!

~  Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, από σήμερα το πρωί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, ενώ λαμβάνει χώρα και ειδική άσκηση, με την οποία το ΥΕΘΑ επιθυμεί να απαντήσει στις διαρκείς προκλήσεις των Σκοπιανών και των Τούρκων.
Για να δοθεί περισσότερη έμφαση στο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, προσήλθε σήμερα στο Υπουργείο, φορώντας στολή παραλλαγής. Μάλιστα η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
Πάντως η άσκηση συνεχίζεται κανονικά, αν και οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν, αφού έστειλαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στη Χίο.

***  ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ψαλίδι σε 180.000 συντάξεις

~  Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μειώσεις για το 15% των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης που αντιστοιχεί σε περίπου 180.000 άτομα.
Από την άλλη εβδομάδα θα τεθεί σε διαβούλευση και ίσως προκύψουν κάποιες αλλαγές.
Η πρόταση που συζητείται είναι να αυξηθούν η ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ενιαίου επικουρικού ταμείου κατά μία ποσοστιαία μονάδα έως το 2018 και κατά 0,70% από το 2019 έως το 2021.
Το ποσό που επιθυμούν οι κυβερνώντες να συγκεντρωθεί από τις περικοπές κυμαίνεται σε 300-350 εκατ. ευρώ. Συμφωνία βέβαια με τους δανειστές ακόμα δεν υπάρχει...

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

  ~** Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ στον ΑΝΤ1 :
 
~ Video ο αγαπητός μας Σωτήρης Γεωργούντζος στην εκπομπή του ΑΝΤ1  με Γρηγόρη Αρναούτογλου Τετάρτη 13  Απριλίου  2016  :

 
 ~ 1ο Σ  Γεωργούντζος- Αρναούτογκου στον ΑΝΤ1 13/04/2016  : https://youtu.be/7tWzzG8QGa4 .-

~*  2ο Σωτ. Γεωργούντζος- Γρ.  Αρναούτογκου στον ΑΝΤ1  13/04/2016 :  https://youtu.be/MjbpYz7EoQI .-
~  3ο Γεωργούντζος - Αρναούτογκου ΑΝΤΗ1 13/04/2016: https://youtu.be/Lu4F09xVcgk .-
~*  4ο  Γεωργούντζος - Αρναούτογκου ΑΝΤ1   13/04/2016 : https://youtu.be/4FFF_AwfNVU .-
~   5ο Γεωργούντζος - Αρναούτογλου 13/04/2016 :
  https://youtu.be/zk0dmQqjYow      .-  

      
Πρεμιέρα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία
*** Στα play off της Ευρωλίγκα...στο μπάσκετ :  
ΤΣΣΚΑ και «Φενέρ» έκαναν το 1-0 στην έδρα τους
Τρίτη 13-04-2016
~* ΤΣΣΚΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 84-74 .-
1ος αγώνας                                                       
 Τα δεκάλεπτα: 25-20, 44-40, 63-56, 84-74.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (10ασ.), Κουλάγκιν Ντ., Τεόντοσιτς 23 (4), Φριντζόν 5 (1), Νίκολς 3 (1), Τζάκσον 3, Λαζάρεφ 1, Βοροντσέβιτς 5, Χίγκινς 3, Κουλάγκιν Μ., Κουρμπάνοφ 13 (1), Χάινς 21.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 11, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 6 (2), Μίτροβιτς, Λάζιτς 7 (1), Σίμανιτς, Μίσιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 4, Γιόβιτς 14 (4), Μίλερ 14 (2), Τσίρμπες 6, Στίματς 7.
                                                        
~*  Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 75-69 .-
1ος  αγώνας    
Τα δεκάλεπτα: 15-11, 41-29, 53-52, 75-69
Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 4, Χερσέκ, Ουντό 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 17 (2), Σλούκας 17 (1), Αρνά, Ουγκουρλού, Κάλινιτς 6, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 7 (1).
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς, Φερνάντεθ 10 (2), Νοσιόνι 4, Ματσιούλις 3, Ρέγες 13, Ροντρίγκεθ 12 (3), Αγιόν 6, Κάρολ 6 (2), Λίμα, Γιουλ 12, Ερνανγκόμεθ, Τέιλορ 3 (1).


EUROLEAGUE 2015-16 - ΠΛΕΙ ΟΦ :
1οι ΑΓΩΝΕΣ (12-13/4/2016)

~** Τρίτη, 12 Απριλίου
Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης 75-69 (1-0)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 84-74 (1-0)

~** Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016
Ο ΠΑΟ έχασε την πρώτη μάχη στη Βιτόρια, όχι και τον πόλεμο
Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός   84-68 , (39-28).- ^  (1-0)

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Ρίζικ (Ουκρανία), Πάστουσιακ (Πολωνία)
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 11 (2), Πλάνινιτς 7, Χάνγκα 10 (2), Μπουρούσης 15 (1), Μπλάζιτς 7 (2), Ντιόπ. Τίγι 7 (1), Άνταμς 20 (4), Κορμπατσό 2, Μπερτάνς 5 (1).-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11 (2), Πάβλοβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης, Γκιστ 7, Καλάθης 5, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 7 (1), Χάντερ 7 .-
 *** Πριν το τζάμπολ ο Γιάννης Μπουρούσης παρέβαλε το βραβείο του MVP για τον Μάρτιο.
Τα  δεκάλεπτα : 18-16 ,(39-28) ,64-49, 84-68 .-
Video  :
~*ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΟ 84-68  1ος  αγώνας 13/04/2016:
 https://youtu.be/ychVHTS-ThE   .-
~ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΟ 84-68 1ος αγ  13/04/2016 :
 https://youtu.be/D6pEJWlzgm4 .-

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα    66-61 .- ^ (1-0)

Πρώτο «βήμα» για Λοκομοτίβ και Μπαρτζώκα κόντρα στη Μπαρτσελόνα

 ~*** 2οι ΑΓΩΝΕΣ (14-15/4/2016)
Πέμπτη, 14 Απριλίου  2016

Για πλάκα η «Φενέρ» τη Ρεάλ, δύσκολα η ΤΣΣΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα
Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης   100-78 .- ^ (2-0).-

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-29, 76-48, 100-78
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 6 (2), Ερσέκ, Ουντόχ 18, Μαχμούτογλου 6 (2), Άντιτς 9 (1), Μπογκντάνοβιτς 16 (3), Σλούκας 2, Αρνά, Ουγκουρλού, Κάλινιτς 17, Ντίξον 14 (1), Ντάτομε 12 (2)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 5, Φερνάντεθ 6 (2), Νοτσιόνι 3 (1), Ντόντσιτς 10 (1), Ματσιούλις 7, Ρέγες 5 (1), Ροντρίγκεθ 15 (2), Αγιόν 4, Κάρολ 6, Γιουλ 5 (1), Ερνανγκόμεθ 4, Τέιλορ 8 (2) .-


ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας  77-76 .- ^ (2-0).- 

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-48, 63-60, 77-76
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Κουλάγκιν Ντ., Τεόντοσιτς 9 (3), Φριντζόν 2, Νίκολς 5 (1), Τζάκσον 5 (1), Λαζάρεφ 2, Βοροντσέβιτς 6 (2), Χίγκινς 13 (1), Κουλάγκιν Μ., Κουρμπάνοφ 3 (1), Χάινς 19.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 14, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 1, Μίτροβιτς 2, Λάζιτς 7 (1), Σίμανιτς, Μίσιτς, Σιμόνοβιτς 14 (3), Γιόβιτς 15 (3),

Παρασκευή, 15 Απριλίου
Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός 21:45  

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα 20:00

Γράφει Ιστορία στην Ευρωλίγκα ο Περπέρογλου

Εικόνα ΑθλητισμόςΙστορία αναμένεται να γράψει ο Στράτος Περπέρογλου στο σημερινό πρώτο αγώνα της σειράς Λοκομοτίβ Κουμπάν - Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague, καθώς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει με τέταρτη διαφορετική ομάδα στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Ο διεθνής φόργουορντ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα πλέι οφ της διοργάνωσης κατά σειρά με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Αναντολού Εφές και απόψε η Μπαρτσελόνα θα γίνει η τέταρτη ομάδα με την οποία λαμβάνει μέρος στους 8 της διοργάνωσης.
 *** Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στις πρώτες αναμετρήσεις για τους προημιτελικούς του Champions League, με ώρα έναρξης στις 21:45:
Η απάντηση του Ρονάλντο στους επικριτές του
ΤΡΙΤΗ 12-04-2016
~** Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-0  (2-2) .-

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Κίτρινες: Φερναντίνιο - Τραπ, Παστόρε, Φαν ντερ Βιλ .-
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Χεσούς Νάβας (87΄ Ντελφ), Ντε Μπράιν (84΄ Γιάγια Τουρέ), Σίλβα, Αγουέρο (90΄+3 Ιεανάτσο).
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61΄ Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Μαρκίνιος, Ραμπιό, Τιάγκο Μότα (44΄ Λούκας Μόουρα), Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Βίντεο :
Μάντσεστερ Σίτυ -Π ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ  Α΄ ημίχρ   0-0 12/04/2016: https://youtu.be/M_KjBrwSbUs .- 
Μάντσεστερ Σίτυ - Παρί Σε Ζερμέν  1-0 το γκόλ 12/04/2016: https://youtu.be/4GX3w5BN_go .-

~** Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 3-0 (0-2).-
Διαιτητής: Βικτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Αρνολντ, Λουϊς Γκουστάβο, Ντάντε, Βιερίνια
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβογκί (80΄ Ντοστ), Λουίς Γκουστάβο, Άρνολντ, Μπρούνο Ενρίκε (73΄ λ.τρ. Καλιγκιούρι), Ντράξλερ (32΄ λ.τρ. Κρούζε), Σούρλε.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς (90+2΄ Βαράν), Κρόος, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (84΄ Χεσέ)

ΒΊΝΤΕΟ :
ΡΕΑΛ Μ - ΒΟΛΣΦΟΥΡΓΚ  Α΄ ημιχρ  2-0  12/04/2016: https://youtu.be/NqwHfGGxsqI .-                         
ΡΕΑΛ- ΒΟΛΦΟΥΡΜ  3-0  τα γκόλ 1ου  ημιχρ  2-0  13/04/2016: https://youtu.be/_ch7tzV7X2s. .-                                    

~* ΤΕΤΑΡΤΗ 13-04-2016
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) (0-1).- 2-2 ημιχρ.1-1

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Καρσελά, Αλμέιδα - Μαρτίνεθ
 ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουϊ Βιτόρια): Έντερσον, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελοφ, Ελισέου (88΄ Γιόβιτς), Φέισα, Σάντσες, Σάλβιο (68΄ Ταλίσκα), Καρσελά, Πίτσι (58΄ Γκουέδες), Χιμένες
 ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (90΄+2 Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Λαμ, Αλόνσο (90΄ Μπερνάτ), Βιδάλ, Μίλερ (84΄ Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ .-


Για «κλοπή» της Μπαρτσελόνα κάνουν λόγο οι ισπανικές εφημερίδες
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) (1-2) .- 2-0 ημίχρ. 1-0

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι Κίτρινες: Γκοντίν, Κόκε - Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα, Αρντά Τουράν ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (74΄ Πάρτεϊ), Φερνάντες (90+3΄ Σάβιτς), Γκριζμάν (90΄ Κορέα).ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64΄ Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.
Η Ατλέτικο πέταξε έξω τη Μπαρτσελόνα, προκρίθηκε και η Μπάγερν με «Χ»
Video  :
~Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα 2-0  2ο γκόλ 13/04/2016 : https://youtu.be/nNm73gDMY9o .-
~Ατλέτικο- Μπαρτσελόνα 2-0 13/4/2016 : https://youtu.be/_FNeJ6f7aNY .- 

 *** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ μεταδόσεις για σήμερα  :
Πέμπτη 14/04/16
20:00 Novasports 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας  77-76 .-^
Εuroleague – Πλέι οφ, 2ος αγώνας
20:00: ΟΤΕ Sport 4
Γαλατάσαραϊ-Νταρουσάφακα
τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ
20:45 Novasports 3
Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης  10-78 .- ^
Euroleague – Πλέι οφ, 2ος αγώνας
22:05 ΟΤΕ Sport 2
Λίβερπουλ-Μπορούσια Ντόρτμουντ  4-3 ,(0-2) .-  1ος αγώνας 1-1 .-
UEFA Europa League – Προημιτελική φάση, 2ος αγώνας
22:05 ΟΤΕ Sport 3
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο  1-2 , (0-0).- παράτ .:1-2 πεν. : 5-4    1ος  αγώνας  2-1 .-
UEFA Europa League – Προημιτελική φάση, 2ος αγώνας
22:05 ΟΤΕ Sport 7
Σπάρτα Πράγας-Βιγιαρεάλ   2-4  , (0-3) .-  1ος  αγώνας 1-2 .-
UEFA Europa League – Προημιτελική φάση, 2ος αγώνας
22:05 ΟΤΕ Sport 8
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα  4-0  , (2-0 ) .-  1ος  αγώνας  2-1 .-
UEFA Europa League – Προημιτελική φάση, 2ος αγώνας

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
~ ~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-14-2016.html .-
~                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                        
***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4621    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2899 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2889 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.399 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου