Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  15  Ιουνίου  2014  :
  ΜΕΤΣΟΒΟ 2014

***   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***   Χρόνια πολλά πατέρα, μπαμπά…         
   
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει γιορτή της μητέρας, της γυναίκας, των ερωτευμένων κλπ, μια Παγκόσμια Ημέρα που λίγοι την γνωρίζουν είναι η σημερινή και γιορτάζει ο Πατέρας.
Ας δούμε σχετικά με αυτή την Ημέρα όπως την περιγράφει το sansimera.gr
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
 
***  Πεντακάθαρα νερά για κολύμβηση στο Δήμο Καλαμάτας
  
Η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί κάθε δεκαπενθήμερο, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, ελέγχους της ποιότητας των υδάτων στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της, από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια. Τα πορίσματα των αναλύσεων δειγμάτων, αφενός, κατά τη μέτρηση του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου 2014 (ημερομηνία δειγματοληψίας 12. 5. 2014) και, αφετέρου, κατά τη μέτρηση του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Μαΐου 2014 (ημερομηνία δειγματοληψίας 26. 5. 2014), αποδεικνύουν ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές όλων των παραμέτρων βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων. Πάντως, επειδή διαβάσαμε τους σχετικούς πίνακες των αποτελεσμάτων, καλό θα ήταν οι αναλύσεις να περιέχουν περισσότερα στοιχεία, ώστε να είναι και περισσότερο αξιόπιστες. Α.Π. - 

***  Ικανοποίηση στην Τριφυλία για τις μέχρι σήμερα τιμές του καρπουζιού          
           
Αναθάρρησαν την εφετινή χρονιά όσοι παραγωγοί επέλεξαν και είχαν τη δυνατότητα, λόγω της κρίσης, να καλλιεργήσουν καρπούζι, καθώς οι τιμές που καρπώνονται κυμαίνονται σε επίπεδα σαφώς υψηλότερα από πέρσι. Η συγκομιδή στις περιοχές της Μεσσηνίας με μποστάνια έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85%, με το περισσότερο προϊόν να «φεύγει» για το εξωτερικό (περίπου σε ποσοστό 90%).
Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί και η συγκομιδή του υπόλοιπου 15% περίπου, αναφέρει στο paseges.gr ο κ. Τάκης Λεβεντογιάννης, εκπρόσωπος παραγωγών Κυπαρισσίας, ο οποίος δηλώνει ικανοποιημένος για την πορεία των τιμών παραγωγού. «Φέτος πουλάμε σε τιμές 25-35 λεπτά του ευρώ, χωρίς να λείπουν πράξεις ακόμη και στα 45 λεπτά του ευρώ/κιλό. Οι τιμές αυτές είναι σαφώς υψηλότερες από πέρσι», επισημαίνει γεμάτος ικανοποίηση.
Εξάλλου, έντονη εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάζει η περίοδος που διανύουμε για το καρπούζι της ευρύτερης Τριφυλίας, με μοναδική ονομασία, πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αλλά και μοναδική υφή με γεύση. Οι εξαγωγές είναι σημαντικές σε χώρες της Ε.Ε., αλλά και σε νέες αγορές, όπως διαπιστώνουν γεωπόνοι και παραγωγοί.
Στην Τερψιθέα, παρουσία του διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, διεξάγονται οι τελικοί έλεγχοι για το προϊόν και όπως δήλωσε, «η περιοχή διατηρεί τα σκήπτρα στο πρώιμο καρπούζι με περισσότερους από 700 τόνους βάσει των αναγγελιών, ενώ καθημερινά ο όγκος αυξάνεται με την ποιότητα και την ωριμότητα να παραμένει εξαιρετική στις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή», για να προσθέσει ότι «τα καρπούζια έχουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, γεύση και ποιότητα, η οποία οφείλεται στην υψηλή τεχνική καλλιέργειας που εφαρμόζουν οι παραγωγοί μας».
Η Τερψιθέα ξεκίνησε με εξαγωγές σε Πολωνία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αγγλία, Ιταλία και σκανδιναβικές χώρες, δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό brand name, διαθέτοντας φήμη και ποιότητα μοναδική. Ωστόσο, είναι ανάγκη, όπως επισήμανε, οι γεωπόνοι ειδικοί ελεγκτές, σε συνεργασία με τους εξαγωγικούς φορείς και με τους παραγωγούς, να διαφυλάξουμε την ποιότητα, καθώς τα περισσότερα καρπούζια ήταν σε δίχτυα προστασίας, έχοντας υψηλή ποιότητα, ώστε να διαθέτουμε αξιοπιστία του είδους στο εξωτερικό.
Φέτος για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε ο όρος του εγκεκριμένου εμπόρου για δελτία καταλληλότητας του είδους, με στόχο να αξιοποιηθεί η διαδικασία για έλεγχο ωριμότητας του προϊόντος, προκειμένου να πάει σωστά το προϊόν με 6.000 στρέμματα και συνολική παραγωγή περισσότερη από 35.000 τόνους...
Οι εξαγωγείς υποστηρίζουν ότι η εικόνα είναι θετική και ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκδίδοντας έξτρα ποιότητα με τιμές που ικανοποιούν τους παραγωγούς, ως την τελική συγκομιδή, αγγίζοντας τα 50 λεπτά, ενώ οι ποικιλίες γκάλαξι και σελήνη, που είναι ανθεκτικές στη μεταφορά, είναι περίπου στα 40 λεπτά με ανοδικές τάσεις.
  Πού οφείλεται η αύξηση των τιμών
Όπως εξηγεί στο paseges.gr ο κ. Λεβεντογιάννης, η πορεία των τιμών είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων: των ζημιών και της υποβάθμισης της ποιότητας από κακές καιρικές συνθήκες που έπληξαν μεγάλο αριθμό καλλιεργειών και του γεγονότος ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, λιγότεροι παραγωγοί από άλλες χρονιές είχαν τη δυνατότητα να σπείρουν, επωμιζόμενοι τα έξοδα. Αυτοί λοιπόν, δικαιώθηκαν.
 
***  «Πόλεμος» για ανασκαφές επί πληρωμή στην Αρχαία Μεσσήνη         
          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
 «Πόλεμος» για ανασκαφές
επί πληρωμή στην Αρχαία Μεσσήνη
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 «Πρωτόγνωρη εκμετάλλευση της αρχαιολογικής έρευνας» θεωρεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) το κάλεσμα που απευθύνει μέσω της ιστοσελίδας της η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών σε ομάδες 4-8 ενήλικων ατόμων να πάρουν μέρος στο προσεχές πρόγραμμα της ανασκαφής και συντήρησης στην Αρχαία Μεσσήνη (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2014), έναντι 120 ευρώ έκαστος την ημέρα.
Στην προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΑ εκφράζεται «έκπληξη» και για το γεγονός «ότι γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μεσσηνίας "διαφημίζει" το εν λόγω "τουριστικό πακέτο" στους πελάτες του, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ή άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!».
Οι αρχαιολόγοι (της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας) δηλώνουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή ιδιωτών έναντι χρηματικού αντιτίμου σε ανασκαφικές έρευνες, γιατί είναι πέραν κάθε δεοντολογίας.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, η ανακοίνωση της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών έχει ως εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «Συμμετοχή στην ανασκαφή»: «Κατά την ανασκαφική περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2014 στην Αρχαία Μεσσήνη η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών προσκαλεί ομάδες 4-8 ενήλικων ατόμων που θα διαμένουν στη Μεσσηνία να λάβουν μέρος για μια μέρα ή για μια εβδομάδα στο πρόγραμμα της ανασκαφής και της συντήρησης υπό την εποπτεία έμπειρου επιστημονικού προσωπικού. Το κόστος της συμμετοχής τους υπολογίζεται σε 120 ευρώ κατά άτομο και ημέρα».
Μόλις γνωστοποιήθηκε η παραπάνω ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έδωσε στη δημοσιότητα δική του ανακοίνωση, με τίτλο «Η αρχαιολογική έρευνα είναι επιστημονικό έργο και όχι αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης».
Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο και από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών ότι προσκαλούνται ομάδες ενήλικων ατόμων, που θα διαμένουν στη Μεσσηνία, να λάβουν μέρος στο προσεχές πρόγραμμα της ανασκαφής και συντήρησης στην Αρχαία Μεσσήνη (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2014) έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου.
Η έκπληξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν πληροφορηθήκαμε ότι γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μεσσηνίας “διαφημίζει” το εν λόγω “τουριστικό πακέτο” στους πελάτες του, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ή άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη προσπάθεια οικονομικής εκμετάλλευσης ακόμη και της επιστημονικής διαδικασίας της αρχαιολογικής έρευνας, στην οποία είμαστε αντίθετοι και καλούμε και όλη την επιστημονική κοινότητα να αντισταθεί σε διαδικασίες που ιδιωτικοποιούν ακόμη και την επιστημονική έρευνα!
Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών έναντι χρηματικού αντιτίμου σε ανασκαφικές έρευνες, ενάντια σε κάθε δεοντολογία και πρόβλεψη του αρχαιολογικού νόμου.
Η άδεια ανασκαφής, μελέτης και έρευνας δίνεται σε Ιδρύματα και φορείς (στην προκειμένη περίπτωση στην Αρχαιολογική Εταιρεία) για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και όχι για την απευθείας εξωθεσμική εμπορική εκμετάλλευσή τους!
Οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η συμμετοχή ανθρώπων άσχετων με την Αρχαιολογία στη διαδικασία της ανασκαφής, της αναστήλωσης ή της συντήρησης, είναι προφανείς: από την αλλοίωση της ανασκαφικής τεκμηρίωσης (που είναι η βάση της επιστημονικής έρευνας) μέχρι και τη λαθροχειρία από πλευράς συμμετεχόντων. Ο μεγαλύτερος, όμως, κίνδυνος είναι η επιστημονική έρευνα να εκπέσει σε αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης, πόσω μάλλον εκμετάλλευσης από έναν ιδιώτη!
Είμαστε υπέρμαχοι του ανοίγματος της ανασκαφικής εμπειρίας στο κοινό –και ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες- με οργανωμένες ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις ενημέρωσης, όπως πολλές Εφορείες Αρχαιοτήτων και πολλοί ανασκαφείς πραγματοποιούν. Τέτοιες δράσεις, που προφανώς πραγματοποιούνται δωρεάν από τους ίδιους τους ερευνητές, στόχο έχουν να φέρουν τους πολίτες σε επαφή με τη διαδικασία παραγωγής της επιστημονικής γνώσης και τις μεθόδους της αρχαιολογικής επιστήμης κι όχι να καταστήσουν την επιστημονική έρευνα σε «προσοδοφόρα ενασχόληση». Άλλωστε, οι αρχαιολογικές ανασκαφές που διενεργούνται στην Ελλάδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές, έχουν μακρά ιστορία και εμπειρία στην πρόοδο της έρευνας, αλλά και στη διάχυση της γνώσης που απορρέει από το ανασκαφικό έργο, μέσα από ποικίλες μορφωτικές και επιστημονικές δραστηριότητες που απευθύνονται και στο ευρύτερο κοινό. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και η οργάνωση πολυάριθμων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων, η δημιουργία πολλών νέων Μουσείων ή οι επανεκθέσεις στα υφιστάμενα Μουσεία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουρισμού στον τόπο μας. Καλό θα ήταν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενισχύει και να χρηματοδοτεί τέτοιες επιστημονικές δράσεις, που μπορούν να έχουν κοινωνική χρησιμότητα για μια ολόκληρη περιοχή και όχι για το κέρδος συγκεκριμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και τα κινητά αρχαία που έρχονται στο φως με τις ανασκαφές αποτελούν δημόσιο αγαθό, το οποίο προστατεύεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και αναδεικνύεται με σύγχρονα μέσα και κατάλληλο εποπτικό υλικό, για να είναι με ασφάλεια προσβάσιμο σε όλους
Γι’ αυτό δεν μπορεί να αποτελεί “πακέτο” πολυτελούς πολιτιστικού τουρισμού με μοναδικό κριτήριο τα οικονομικά ανταλλάγματα, ούτε είναι θεμιτό να αντιμετωπιστεί ως ανταποδοτικό μέσο για τυχόν χρηματοδότηση της έρευνας ή της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία είναι καθήκον πρωτίστως της Πολιτείας, αλλά και των επιστημονικών φορέων που διεξάγουν, κατόπιν αδείας και με τους σχετικούς όρους, την έρευνα.
Τέλος, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την χαρακτηριστική άνεση με την οποία ένας ιδιώτης (ξενοδοχειακό συγκρότημα) θεωρεί ότι μπορεί να διαφημίζει “πακέτα” που περιλαμβάνουν “συμμετοχή σε ανασκαφή”, χωρίς καμία έγκριση από το ΥΠΠΟΑ. Ποιο είναι το επόμενο βήμα άραγε; Οι ιδιωτικές ανασκαφές στην αυλή των ξενοδοχείων;
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που θα είναι πάντοτε αντίθετος σε κάθε μορφή παραχώρησης των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων και των Δημόσιων Μουσείων για εκμετάλλευση από ιδιώτες επενδυτές, θα σταθεί απέναντι και σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την επιστημονική διαδικασία της έρευνας και την ασφάλεια των αρχαιοτήτων, παραμένοντας παράλληλα αρωγός στη δημοσιοποίηση της γνώσης και την ευαισθητοποίηση του κοινού χωρίς οικονομικούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς».
 
***  Δε θρηνήσαμε θύματα στη Μεσσήνη από καθαρή σύμπτωση (φωτογραφίες)

 
 
  Από καθαρή τύχη κατάφερε να βγει αλώβητος χθες το μεσημέρι από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του ένας εμπορικός αντιπρόσωπος στη Μεσσήνη. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση από την Πύλο προς την Καλαμάτα εξετράπη για άγνωστους λόγους της πορείας του, στο ύψος του ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα», έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι και κατέληξε σε επαφή με κατοικίες που βρίσκονται στην κάτω πλευρά του δρόμου. Ήταν δε ευτύχημα που δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου εκ των κατοίκων της περιοχής κατά την ξέφρενη τροχιά που φαίνεται να ακολούθησε το αυτοκίνητο.X.X. - 
 
*** Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Βραβεία ανάδειξης πολεμικού ανταποκριτή και ΜKO με τη σημαντικότερη προσφορά
 Τη χορήγηση βραβείων για την ανάδειξη του Έλληνα δημοσιογράφου- ανταποκριτή και της ΜΚΟ με τη σημαντικότερη προσφορά για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για την επιβράβευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, θεσπίζει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Ιδρύματος. Η επιλογή των υποψηφίων προς βράβευση έγινε από επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε στο Τμήμα ΠΕΔιΣ και η τελική επιλογή κατόπιν ανοιχτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και το βραβείο του Έλληνα διεθνούς ανταποκριτή διεκδικούν οι Γιάννης Μπεχράκης, Πάνος Χαρίτος, Αριάνα Φερεντίνου, Μαρία Ζαχαράκη και Πέτρος Παπακωνσταντίνου. Η επιλογή τους έγινε με βάση την ενεργή παρουσία τους στην καρδιά των διεθνών εξελίξεων και των εμπόλεμων ζωνών, στη Συρία, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Στην κατηγορία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης βραβείο διεκδικούν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις», ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του κόσμου», το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης «Δεσμός», η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού «Μπορούμε», ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ροδόπης «Περπατώ» και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για την Ανάπτυξη Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας «PRAKSIS». Τα βραβεία του ΠΕΔιΣ θεσπίστηκαν με στόχο την ανάδειξη του συσχετισμού της θεωρητικής κατάρτισης με την εμπειρική γνώση και την ενίσχυση της σύνδεσης του Τμήματος με την αγορά εργασίας και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο θεσπίζει τα βραβεία ειδικών κατηγοριών με στόχο την αναγνώριση και ανάδειξη του έργου φορέων και δρώντων σε συναφείς τομείς με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η βράβευση κάθε χρόνο μιας ΜΚΟ για την προσφορά και στήριξη ευπαθών ομάδων και ενός ανταποκριτή στο εξωτερικό για τη συνεισφορά του στην αντικειμενική, σφαιρική και χωρίς προκαταλήψεις ενημέρωση για διεθνείς σημαντικές εξελίξεις. Επίσης, θα επιβραβευτούν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, είτε για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις είτε για την προσφορά έργου σε δράσεις του Τμήματος, όπως η διεξαγωγή έρευνας και η διοργάνωση εκδηλώσεων. Η βράβευση των υποψηφίων θα γίνει στις 27 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο «Gazarte» (Βουτάδων 34, Γκάζι). ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
 
 ***  Εκδήλωση στην ΕΡΑ Καλαμάτας: «Το “μαύρο” δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία…»         
   
Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις που οργάνωσαν από την περασμένη Τετάρτη οι απολυμένοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, για τον ένα χρόνο από την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.
Το βράδυ έγινε συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σμυρλάκης από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσιμπίδας και Αλεξάνδρα Χριστακάκη από την ΕRT OPEN.
  Στα χέρια της κοινωνίας η λειτουργία της ΕΡΑ Καλαμάτας
Η ΕΡΑ Καλαμάτας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και το πρόγραμμά της να γίνει υπόθεση της κοινωνίας της Μεσσηνίας και ολόκληρης της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επιμύθιο της προχθεσινής συζήτησης, στο προαύλιο του Σταθμού.
Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ξιάρχος, με ένα σύντομο ιστορικό στο ξεκίνημα της ΕΡΑ Καλαμάτας ως ραδιοφωνικού σταθμού «έκτακτης ανάγκης», δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1986, και την καθιέρωσή του ως περιφερειακού σταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στη συνέχεια.
Ακολούθησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, η Έφη Ντινοπούλου από το Μουσικό Σχολείο, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος από την ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Δονάτος Νίκου από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ο Γιάννης Μαγγανάς από το ΕΠΑΜ, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου από τους Οικολόγους – Πράσινους, ο Αντώνης Κατσάς υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο Παναγιώτης Στέφανος από το Εργατικό Κέντρο, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Θα μιλούσαν και άλλοι, αλλά η νύχτα είχε προχωρήσει αρκετά και ο Παναγιώτης Σταθέας με το συγκρότημά του περίμεναν για το μουσικό μέρος της εκδήλωσης. Έτσι έγινε δεκτή η πρόταση να συνεχιστεί η συζήτηση τις επόμενες ημέρες και οι φορείς και οι πολίτες που αγαπούν και στηρίζουν την ΕΡΤ και την ΕΡΑ Καλαμάτας και απαιτούν την κανονική επαναλειτουργία τους, να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς πρακτικά θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση και τη διεύρυνση του τοπικού ενημερωτικού, πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού προγράμματος και στην κάλυψη γενικότερα των αναγκών που συνεπάγεται η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.
  Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο πλευρό των εργαζομένων
Εκτός Μεσσηνίας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, βρισκόταν ο μητροπολίτης Χρυσόστομος και δεν μπορούσε να παραστεί στην προχθεσινοβραδινή εκδήλωση – συζήτηση για το μέλλον της ΕΡΑ Καλαμάτας.
Στο μήνυμά του, που διαβάστηκε στην αρχή της εκδήλωσης, δηλώνει την ολόθερμη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων για την επαναλειτουργία του σταθμού και την επαναπρόσληψή τους, καθώς και στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας: «Η ΕΡΑ Καλαμάτας, με αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση επί σειρά ετών, με ευσυνειδησία και σεβασμό, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, στην ελευθερία της έκφρασης, στον πολιτισμό και στην προστασία της δημοκρατίας. Είμαστε στο πλευρό σας για τη διασφάλιση των εργασιακών σας δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσής σας».
 
***  "Έφυγε" από τη ζωή ο Άρης Σταθάκης         
           
Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε ο Δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής, Αρης Σταθάκης. Ο Δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου και πρώην μέλος του ΕΣΡ, μαχόταν αξιοπρεπώς, επί χρόνια, με προβλήματα υγείας.
Ο Άρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας στις 25 Μαρτίου 1943. Ηταν έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν δημοσιογράφος.
Εξελέγη Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Διατέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.
Είχε συνεργαστεί με την εφημερίδα "Απογευματινή", τα περιοδικά "Πίστες και Δρόμοι", "Auto-Εξπρές", "4 Τροχοί", "Car & Driver", κλπ. Επίσης, συνεργάστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές με την "ΕΤ-1" και τον "Αντέννα" και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως ανταποκριτής της ολλανδικής ραδιοφωνίας NOS, με την ΕΤ-1 και τον ΑNTENNA.
Πηγή: protothema.gr
Το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας "για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι "έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη".  

***  Το αεροδρόμιο δε διαθέτει ΑΤΜ!!!                                           

 «Είναι δυνατόν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που έχει χαρακτηριστεί διεθνές, να μη διαθέτει ΑΤΜ για την ανάληψη μετρητών»; Την επισήμανση αυτή μας έκανε τηλεφωνικά ο κ. Νικ. Μητσέλης, ο οποίος εργαζόταν στη Γερμανία για 50 χρόνια, δίπλα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και, προφανώς, έχει συνηθίσει σε άλλον τρόπο ζωής, διαφορετικό από την ελληνική προχειρότητα. Όπως μας είπε, έφθασε στην Καλαμάτα έπειτα από ταξίδι δυόμισι ωρών και πήρε αφορμή για την επισήμανση από ένα συνταξιδιώτη του, ο οποίος θέλησε να «σηκώσει» χρήματα, αλλά δεν υπήρχε το αντίστοιχο μηχάνημα. Ο συνταξιδιώτης του ρώτησε πού θα μπορούσε να βρει χρήματα και η απάντηση που του δόθηκε ήταν αφοπλιστική: «Σε τράπεζα της Μεσσήνης». Δηλαδή, θα έπρεπε να μπει σε ταξί ή να περιμένει το λεωφορείο που πηγαίνει προς Μεσσήνη, να κουβαλήσει μαζί του όλες τις αποσκευές, να εξυπηρετηθεί από την (όποια) τράπεζα και στη συνέχεια να αναχωρήσει για τον προορισμό του. Όλα αυτά μπορεί να είναι αντιληπτά για την ελληνική καθημερινότητα, αλλά για τους τουρίστες δεν είναι. Κι αν θέλουμε να προσδοκούμε σε συνεχόμενη αύξηση αφίξεων των επισκεπτών, θα πρέπει να φροντίσουμε και αυτές τις… μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες. Αλλιώς θα μοιάζουμε στα μάτια των τουριστών ως τριτοκοσμικοί, παρά τα όποια φτιασιδώματα… Καλό θα είναι δε, όποια τράπεζα επιθυμεί και υπό το προβλεπόμενο πλαίσιο, να εγκαταστήσει ένα τέτοιο μηχάνημα, για να εξυπηρετούνται όλοι. Περιμένουμε… Χ.Χ. - 

***  Γιώργος Κατσιφώλης: Ο Καλαματιανός «παγκόσμιος» Manager of the Year
 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κατσιφώλης, διευθυντής του καταστήματος ΑΒ Καλαμάτα 3, διακρίθηκε με το διεθνές βραβείο Manager of the Year, ανάμεσα σε 130 διευθυντές καταστημάτων λιανεμπορίου από όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας τόσο την ΑΒ Βασιλόπουλος όσο και την Delhaize Group. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες διακρίσεις του λιανεμπορίου τροφίμων παγκοσμίως, στην κατηγορία International, του θεσμού 2014 store manager Awards, που διοργανώνει ο αξιόπιστος διεθνής οργανισμός Food Marketing Institute. Με τη συγκεκριμένη διάκριση αναγνωρίζεται η αξία του ρόλου του διευθυντή καταστήματος τόσο για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πελατών όσο και για τις επιδόσεις σε επίπεδο πωλήσεων και κερδοφορίας του καταστήματος. Για την ΑΒ Βασιλόπουλος, κάθε επιβράβευση των ανθρώπων της αποδεικνύει προσήλωση της εταιρείας στην επιλογή των καλύτερων συνεργατών, στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη και, φυσικά, στην άψογη εξυπηρέτηση των πελατών της με τα καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα που διαθέτει η αγορά. Ο κ. Κατσιφώλης, στο περιθώριο της βράβευσης στο Σικάγο, δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για το ότι εκπροσωπώ την ΑΒ και τον Όμιλο Delhaize σε αυτό το θεσμό. Για μένα, αυτό το βραβείο είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη τιμή και μια τεράστια ευθύνη να συνεχίζω δυναμικά την επιτυχημένη πορεία της ΑΒ στον κλάδο του λιανεμπορίου». Με αφορμή τη βράβευση, ο Λεωνίδας Βρεττάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Στην ΑΒ είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την τόσο σημαντική διάκριση του Γιώργου! Μας κάνει υπερήφανους, γιατί κατάφερε να βάλει τη χώρα μας, την ΑΒ Βασιλόπουλος και τον Όμιλο Delhaize στην πρώτη θέση παγκοσμίως! Το βραβείο αυτό είναι η απόδειξη της φιλοσοφίας της ΑΒ να επιλέγει στελέχη που έχουν τη δύναμη, την ικανότητα, την αφοσίωση και το μεράκι για τη δουλειά τους, μας οδηγούν μπροστά και μας κάνουν καλύτερους. Τον ευχαριστούμε πολύ. Ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και στο μέλλον να μας δίνει τέτοιες χαρές και να κρατά ικανοποιημένους τους πελάτες του». - 

***   «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις στην Τριφυλία για την κατανομή και τις «ζώνες» σε σχολεία…         
   
Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις στην Τριφυλία για τη χωροταξική κατανομή και εγγραφή μαθητών σε σχολικές μονάδες, στην οποία προέβησαν, με αποφάσεις τους, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, ύστερα και από έγγραφα εισηγήσεων – προτάσεων του Δήμου Τριφυλίας!
Γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής έχουν αναστατωθεί και, όπως έχουμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ στο «Θ», δεν κρύβουν τους έντονους φόβους και τις ανησυχίες τους για μεθοδεύσεις, με σκοπό την υποβάθμιση ή και τα οριστικά «λουκέτα» σε σχολικές μονάδες! Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα που προκαλείται με τη χωροταξική κατανομή, με ακόμη πιο έντονες τις αντιδράσεις, στην Κυπαρισσία, όπου γονείς μαθητών του 1ου διθέσιου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας «Κούλας Ιωαννίδη» προχώρησαν, μάλιστα, σε έγγραφη διαμαρτυρία – καταγγελία, την οποία κατέθεσαν στις 10 Ιουνίου στο Δήμο Τριφυλίας και έλαβε αρ. πρωτ. 14055.
Σε αυτή χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη χωροταξική κατανομή και εγγραφή μαθητών, θέτουν σοβαρά ερωτήματα αφήνοντας μομφές για συμφέροντα, απαιτούν να γίνει εξαρχής η κατανομή και καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση για τα 10 παιδιά του κλασσικού τμήματος!
Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας, τον προϊστάμενο Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και κάθε άλλο φορέα ή πρόσωπο που ενήργησε εις βάρος των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου Νηπιαγωγείου. Θεωρούμε απαράδεκτη την κατανομή των ζωνών και των χωριών στα 3 Νηπιαγωγεία. Γιατί, άραγε, έγινε έτσι η κατανομή; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται και θέλουν τα παιδιά να στοιβαχθούν σε μια αίθουσα και ένα κουζινάκι στο 2ο Νηπιαγωγείο, ενώ υπάρχει ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο περίπου της πόλης με δύο αίθουσες άνετες, ευάερες και ευήλιες; Απαιτούμε να γίνει εξαρχής η κατανομή των ζωνών και των χωριών στα 3 Νηπιαγωγεία και να είναι δίκαιη.
Τέλος, προτείνουμε τα 10 παιδιά του κλασσικού τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου, από την καινούργια σχολική χρονιά (και λόγω έλλειψης χώρου), να φοιτήσουν στο 1ο Νηπιαγωγείο, που λειτουργεί με 2 εκπαιδευτικούς, με δύο αίθουσες και ο χώρος επαρκεί για 40 – 50 παιδιά».
Γονείς που επικοινώνησαν με το «Θ» εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις αποφάσεις που συρρικνώνουν και επιχειρούν να υποβαθμίσουν το 1ο Νηπιαγωγείο και παράλληλα τους φόβους τους για μεθοδεύσεις συγχωνεύσεων ή και «λουκέτων» σε σχολεία, όπως το δικό τους. Χθες, δε, διαβάζοντας την «απάντηση» του υπεύθυνου Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας, Γιάννη Μερκούρη, στο σχετικό ρεπορτάζ του «Θ», απορούσαν με το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει τον εκπαιδευτικό κλάδο και τώρα υπηρετεί το Δήμο Τριφυλίας και τους δημότες, αναφέρεται, όπως είπαν, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και πρόβλημα με τόση ελαφρότητα, χωρίς πραγματικά στοιχεία και αλήθειες!
Μάλιστα, τόνιζαν πως η αλήθεια δεν μπορεί να αλλάξει, όπως βολεύει τον καθέναν, επειδή τα έγγραφα και η πραγματικότητα διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του, που είναι απλά προφάσεις για λόγους «πολιτικών» εντυπώσεων και δικαιολογίες για να κατευνάσει τις αντιδράσεις που κλιμακώνονται!
«Δεν υπάρχει καμία λογική στις αποφάσεις που συρρικνώνουν το 1ο Νηπιαγωγείο, γιατί κάποιοι, όπως φαίνεται, έτσι το θέλουν! Γιατί άραγε; Αντί να το ενισχύσουν, που έχει όλες τις υποδομές, σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, που είναι κληροδότημα στο Δήμο για να στεγάζει Νηπιαγωγείο, με αίθουσες και χώρους κατάλληλους, που μπορεί να δεχθεί πολλούς μαθητές, οι υπεύθυνοι, για δικούς τους λόγους και προφανείς σκοπιμότητες, πάνε να υποβαθμίσουν το σχολείο μας, με κατάληξη, αφού θα το αφήνουν χωρίς παιδιά, να το κλείσουν! Αυτό θέλουν τελικά; Να κλείσει το 1ο Νηπιαγωγείο και να στοιβάζονται μικρά παιδιά στο κουζινάκι του 2ου; Ο κ. Μερκούρης και ο κ. διευθυντής έχουν δει ποτέ τις εγκαταστάσεις, τις αίθουσες και τους χώρους στο 1ο Νηπιαγωγείο και πώς είναι τα παιδάκια στο κουζινάκι του 2ου; Ο Δήμος Τριφυλίας, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι υπεύθυνοι για την Παιδεία συμφωνούν να στοιβάζονται παιδάκια στο κουζινάκι; Συμφωνούν με την κατανομή; Τι έκαναν για να μη συρρικνωθεί το 1ο Νηπιαγωγείο;», σημείωσε χαρακτηριστικά στο «Θ» ο εκπρόσωπος γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου, Διονύσιος Βίγλιαρης, προσθέτοντας: «Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας πρέπει να πάρει θέση επίσημα και να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, απαιτώντας να γίνει εξαρχής η κατανομή και να είναι δίκαιη».
Σύμφωνα με γονείς, στο 1ο Νηπιαγωγείο υπάγονται μέχρι και το (φετινό) σχολικό έτος 2013 – 2014 οι εξής Τοπικές Κοινότητες: Σπηλιά, Στασιό, Ξηρόκαμπος, Περδικονέρι και Αρμενιοί. Επίσης, μέχρι και το (φετινό) σχολικό έτος 2013 – 2014, το 1ο Νηπιαγωγείο μοιράζεται με το 3ο Νηπιαγωγείο τις εξής περιοχές της Κυπαρισσίας: Ληθαρορίξι, Μαύρη Λίμνα, Μεμί, Μεταλλείο, Ροντάκι, νότια οδού Κυπαρισσίας – Ροντακίου, Σανί, Φαρμάκα και στη ζώνη μέσα στην πόλη, εάν οι γονείς επιθυμούν κλασσικό τμήμα, οι οδοί περιμετρικά είναι από την Ντούφα έως την Αναστασοπούλου.
Με την υπ’ αρ. πρωτ. 813/31-01-2014 απόφασή του, με θέμα «Χωροταξική κατανομή μαθητών στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας - επαναπροσδιορισμός Σχολικών Περιφερειών», για το σχολικό έτος 2014 – 2015 και εφεξής (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%99%CE%A159-%CE%91%CE%93%...), ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων όπως αναφέρεται, τις αποφάσεις των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας των Δήμων Μεσσηνίας – προφανώς και του Δήμου Τριφυλίας; –, αφαιρεί  όλως αναιτίως από τη ζώνη του 1ου Νηπιαγωγείου τις Τοπικές Κοινότητες Ξηρόκαμπου, Περδικονερίου, Στασιού και Σπηλιάς. Έτσι, υποχρεώνονται οι γονείς μικρών παιδιών από αυτές τις Τ.Κ. να εγγράψουν για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο 2ο Νηπιαγωγείο στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας!
Επίσης, με νεότερη απόφαση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με αρ. πρωτ. 4565/30-05-2014, με θέμα «Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθμ 2929/02-04-2014 απόφασης με θέμα Χωροταξική κατανομή μαθητών στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας – επαναπροσδιορισμός Σχολικών Περιφερειών», για το σχολικό έτος 2014 – 2015 και εφεξής (http://static.old.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%9999-17%CE%9D), λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρεται, (και) το με αριθμ. πρωτ. 3143/12-02-2014 έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας και το με αριθμ. πρωτ. 13107/28-05-2014 νεότερο έγγραφο του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας, ο διευθυντής Π.Ε. Μεσσηνίας αφαιρεί όλως αναιτίως και τις εναπομένουσες περιοχές της ζώνης του 1ου Νηπιαγωγείου και συγκεκριμένα τη Μαύρη Λίμνα, το Μεμί, το Μεταλλείο και την Τοπική Κοινότητα Αρμενιών. Έτσι, υποχρεώνει τους γονείς να εγγράψουν και φοιτήσουν τα παιδιά τους στο 2ο Νηπιαγωγείο!
Αυτές οι άδικες, αβάσιμες, αναίτιες και εντελώς πρόχειρες αποφάσεις, αναρωτιούνται, ποιους στόχους, ποιες σκοπιμότητες και τι συμφέροντα εξυπηρετούν; Σίγουρα, όχι τα συμφέροντα γονέων και μικρών παιδιών στις πρώτες μέρες τους σε σχολικό περιβάλλον! Έλεγαν, δε, ότι το 2ο και το 3ο Νηπιαγωγείο διαθέτουν, εκτός από Ολοήμερο, και κλασσικό τμήμα, ενώ το 2ο Νηπιαγωγείο δε διαθέτει 2η κατάλληλη και κανονική αίθουσα, αλλά χρησιμοποιείται η κουζίνα ως αίθουσα του κλασσικού τμήματος! Τόνιζαν, τέλος, πως οι καθορισμένες και οριοθετημένες Σχολικές Περιφέρειες, με αποφάσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει υποχρεωτικά να τηρούνται από γονείς και εκπαιδευτικούς και δεν είναι στην ευχέρεια του κάθε γονέα να εγγράφει το παιδί του σε όποιο σχολείο θέλει ούτε και ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να δέχεται να φοιτούν στο σχολείο του παιδιά από άλλες Σχολικές Περιφέρειες, πέραν των ζωνών που υπάγονται σε αυτό, εκφράζοντας την απορία τους αλλά και τη θυμηδία τους για τις σκοπιμότητες όσων σχετικά ανέφερε ο κ. Μερκούρης, ότι, δηλαδή, οι γονείς μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους σε Νηπιαγωγείο ανεξαρτήτως ζώνης υπαγωγής! Παράλληλα, αναρωτιούνται πού αλλού μπορούν να αποσκοπούν όλα αυτά, αν όχι στη συρρίκνωση και υποβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου, με κατάληξη το κλείσιμό του, και αν αυτή είναι συμπεριφορά που αρμόζει απέναντι στη μνήμη της δωρήτριας Κούλας Ιωαννίδη, το όνομα της οποίας φέρει, και την οικογένειά της ή, δυστυχώς, αποτελεί, πέρα από την απαξίωση του σχολείου και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλουν γονείς και μαθητές, και προσβολή στη μνήμη της και τη δωρεά - προσφορά της στο Δήμο Κυπαρισσίας, τους γονείς, τα μικρά παιδιά και την κοινωνία της Κυπαρισσίας!
 
***  Ειρήνη Κουτουμάνου: Η Καλαματιανή που διδάσκει Στατιστική σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας         
            
Μετά τις εκλογές και τις αργίες, η στήλη με τους Καλαματιανούς του εξωτερικού επιστρέφει, κι αυτή τη φορά συναντάμε την Ειρήνη Κουτουμάνου στο Λονδίνο.
Η Ειρήνη έφυγε από την Καλαμάτα το 2001 για να σπουδάσει Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εν συνεχεία, το 2006, πήγε στην Αγγλία για σπουδές στο Lancaster University πάνω στην Εφαρμοσμένη Στατιστική. Δύο χρόνια μετά, το 2008, άρχισε να δουλεύει στο University College London ως Teaching Fellow στο Τμήμα Institute of Child Health. Διδάσκει Στατιστική σε φοιτητές όλων των επιπέδων, από προπτυχιακούς μέχρι διδακτορικούς, ενώ διοργανώνει σεμινάρια Στατιστικής για το ευρύ κοινό ερευνητών όλων των ειδικοτήτων της Αγγλίας και όχι μόνο.
Από τον Ιανουάριο του 2012 κάνει παράλληλα το διδακτορικό της (πάνω στα copula models), ενώ έχει συμμετάσχει/παρουσιάσει σε διεθνή και παγκόσμια συνέδρια και έχει δημοσιεύσει τη δουλειά της σε επιστημονικά περιοδικά.
  -Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Έφυγα από την Ελλάδα το 2006 για μεταπτυχιακές σπουδές, απόφαση την οποία πήρα σχετικά εύκολα, έχοντας μόλις τελειώσει τις σπουδές του πρώτου πτυχίου μου. Μετά ακολούθησε η δουλειά, στην οποία κλείνω πλέον 6 χρόνια.
  -Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Όχι ιδιαίτερα. Μου πήρε γύρω στο τετράμηνο, με διάφορες συνεντεύξεις στο εν τω μεταξύ.
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως και οποιονδήποτε άλλον ζει στην Αγγλία. Με τον ίδιο σεβασμό, ευγένεια και αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση προς τους Έλληνες.
  -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Το σεβασμό, τη δεκτικότητα και το ενδιαφέρον για τις διαφορετικές κουλτούρες/εθνικότητες.
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Το κεντρικό Λονδίνο, από το ήρεμο Hyde Park μέχρι την τρέλα και τη φασαρία του Covent Garden. Επίσης, την Brick lane για την πολυποίκιλη κουζίνα της, καθώς και το South Bank, την πεζοδρομημένη διαδρομή παράλληλα του Τάμεση, από το Tower Bridge μέχρι τη Βουλή.
  -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Η ανέμελη ζωή που σου προσφέρει (τουλάχιστον σχετικά με μια μεγαλούπολη), η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ο ήλιος, η θάλασσα, το χωριό στον Ταΰγετο...
  -Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Βέβαια, συνέχεια... Αυτή η σκέψη, όμως, συμβαδίζει συνέχεια με τη σκέψη των ευκαιριών που μου δίνονται στην Αγγλία... επαγγελματικών αλλά και προσωπικών, από άποψη μείξης με διαφορετικές κουλτούρες, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο... Είναι σαν μια μικρή μάχη...
  Των Κώστα Γαζούλη- Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
  -Αν και εσείς έχετε κάποιον συγγενή ή ζείτε στο εξωτερικό και είστε από την Καλαμάτα, μη διστάσετε να μας στείλετε ένα email στο tharros1899@gmail.com 

***  Καλαμάτα: Γιατί να «ψάχνετε» για παίκτες όταν τους έχετε στα πόδια σας;         
   
Κάθε Καλοκαίρι η ομάδα της Καλαμάτας κινείται πολύ έντονα στη μεταγραφική αγορά, άλλοτε με καλά αποτελέσματα και άλλοτε με αποτυχίες,  ψάχνοντας παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ δίνοντας την ώθηση για διεκδίκηση του πρωταθλητισμού και της ανόδου. Η διοίκηση προσπαθεί για το καλύτερο, ακολουθώντας συνήθως τις «ορέξεις» του προπονητή, και κάποιες φορές τις δικές της επιθυμίες. Και επειδή λίγο πολύ θα γίνει το ίδιο και πάλι, από τις αρχές Ιουλίου και μέχρι τα τέλη περίπου του Αυγούστου, έχουμε μια πρόταση να καταθέσουμε, προς τους ανθρώπους που θα οδηγήσουν την ομάδα διοικητικά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε τόσο έντονα, όταν τους έχετε στα πόδια σας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άρης Γαλανόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» ο 33χρονος αμυντικός παντρεύεται στις αρχές Ιουλίου και αυτό ίσως να σημάνει την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Θα είναι σίγουρα τεράστια επιτυχία, αγωνιστική και όχι μονάχα, καθώς θα ταρακουνήσει τους φιλάθλους, όπως είχε γίνει και με τον Καλαντζή, με τη διοίκηση να παίρνει πόντους. Μιλάμε για έναν εκ των πλέον έμπειρων ποδοσφαιριστών που μετρά περισσότερες από 300 συμμετοχές σε Α΄ και Β΄ Εθνική, ακολουθώντας τα τελευταία χρόνια, μετά το 2005 όταν και έφυγε από την Καλαμάτα, τη διαδρομή Πανιωνίου – Απόλλωνα Καλαμαριάς – Πανσεραϊκού – ΟΦΗ – Ένωσης Νέου Παραλιμνίου – Γλυφάδας και Πανηλειακού.
Μπορούμε να δώσουμε μία ακόμη ιδέα, πολύ απλή, εύκολη και… «χρηστική». Ιδανική εξέλιξη θ’ αποτελούσε η επαναπροσέγγιση στον Αντώνη Ψυχογιόπουλο, ενός ποδοσφαιριστή που θεωρείται πολυτέλεια για τα επίπεδα της Γ΄ Εθνικής.
Η πιο σημαντική και αποδεκτή από πολλούς υπέρβαση, έχει να κάνει με την εύρεση νεαρών ταλαντούχων παικτών, που όπως αποδείχθηκε με τους Ζαχαρόπουλο, Κουντάνη, κ.ά., έχουν την ικανότητα να σταθούν σ’ αυτή την κατηγορία, και μελλοντικά να δημιουργήσουν τον κορμό που θα ζητήσει την επιστροφή της Μαύρης Θύελλας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  Του Νίκου Μπαλόπουλου
  Νέα παρέμβαση Λαγωνικάκου με επιστολή στο Δ.Σ. της ομάδας
Λίγες μέρες μετά τη γνωστοποίηση της κίνησης, από την πλευρά του ιδίου και κάποιων ακόμη φίλων της ομάδας, με αποδέκτες ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που έχουν έντονη σχέση με το νομό μας, προκειμένου να συνεισφέρουν αυτοί οικονομικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Λαγωνικάκος, παρεμβαίνει και πάλι, μέσω επιστολής του στο Δ.Σ. της ομάδας, από το οποίο και ζητά να θέσει στη Γενική Συνέλευση το συγκεκριμένο θέμα αλλά και αυτό του γηπέδου. Αναλυτικότερα…
«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο
του Π.Σ. «Η Καλαμάτα»
Κύριε πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι, στις 3 Ιουνίου, ως πρόεδρος των ξενοδόχων και παλιός γενικός αρχηγός της Μαύρης Θύελλας, με συνεννόηση και συνεργασία αθλητικών και τουριστικών παραγόντων, ζητήσαμε τη συμπαράσταση των κ.κ. Καλτσίδη, μέσω κ. Μπούρα, και απευθείας από τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, να ενισχύσουν την ομάδα, η οποία έχει άμεση ανάγκη και αναμένουμε την απάντησή τους. Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε σήμερον ότι κάποιος εκ των τριών μίλησε για επιστροφή, έστω και λίγο, του κ. Γαϊτανάρου Λυκούργου. Επίσης, έχουμε ζητήσει την οικονομική ενίσχυση της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια Α.Ε. και περιμένουμε την απάντηση του κ. Σ. Καρέλια- ο θείος του, ο αείμνηστος Σ. Καρέλιας, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος, το 1967, της ομάδας για μια τριετία, και μετά παρέδωσε στον κ. Γαϊτανάρο.
Θερμή παράκληση όπως κληθεί γενική συνέλευση και πάρει αποφάσεις για όλα τα θέματα και το θέμα της έδρας.
Τελειώνω και πιστεύω ότι θα βρω κατανόηση, διότι  τουρισμός και αθλητισμός είναι αλληλένδετες.
Σπύρος Λαγωνικάκος
Πρόεδρος Ξενοδόχων»
Σκληρή ανακοίνωση των «Αχαιών» κατά Κούγια
«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ… ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ»
Δριμύτατη ανακοίνωση κατά του Αλέξη Κούγια εξέδωσαν οι οργανωμένοι της Παναχαϊκής και συγκεκριμένα οι «Αχαιοί», ζητώντας του ν’ αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας. Μάλιστα τονίζουν ότι αποτελεί ιδανική εξέλιξη ο υποβιβασμός στα τοπικά, από την παραμονή του κ. Κούγια στο Σύλλογο, ενώ αναφέρονται σε μια σειρά θεμάτων που καίνε, όπως είναι το γηπεδικό και η μεταφορά του ΑΦΜ. Πιο αναλυτικά… «Tι Α, τι Β, τι και στο τοπικό, εγώ για σένα πάντα τραγουδώ, ΠΑΝΑΧΑ σ’ αγαπώ.
Δεν μας τρομάζεις, δεν μας τρομοκρατείς, τις μπλόφες σου εμείς δεν τις τρώμε. Στο έχουμε ξαναπεί και στο ξαναλέμε, έχεις τα άντερα; Κάνε εκκαθάριση και μετέφερε τον ΑΦΜ όπου γουστάρεις. Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δεν πεθαίνει, δεν εξαφανίζεται και θα αναγεννηθεί από τις στάχτες τις, με αξιοπρέπεια και με κύρος όπως της αξίζει και όχι με εκπτώσεις ηθικής. Τα ίδια έκανες και στη Λαμία μόλις σου άνοιξαν τις πόρτες κάποιοι "πατρινοί", τα ίδια κάνεις και τώρα μόνο που εμείς μακαρίζουμε αυτή τη στιγμή και παρακαλάμε να μην μπλοφάρεις και να πάρεις τον "Πατραϊκό" όπως λες και να πας όπου γουστάρεις. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το Α τοπικό και κάθε χρόνο θα ανεβαίνουμε με 3.000 κόσμο το ελάχιστο σε κάθε παιχνίδι.
Γιατί να είσαι στην ομάδα αν δεν μπορείς να πληρώσεις το γήπεδο που αγωνίζεται; Αν δεν μπορείς να πάρεις έναν παίκτη αξίας; Αν δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό και αντ’ αυτού να κυνηγάς φαντάσματα... Μόνοι μας μπορούμε καλύτερα. Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ είναι μεγάλη ομάδα. Είναι ιστορικό σωματείο και μαγαζί γωνία, άσχετα αν με εσένα στο τιμόνι έγινε καντίνα για "αδελφές" και "δουλοπάροικους". Γι’ αυτό με την ευχή μας, καλό κατευόδιο και άντε στην ευχή της Παναγίας... "Μπαμπάκι ο δρόμος σου", όπως λένε στο χωριό μας.
Μήνυμα προς την Ερασιτεχνική ΠΓΕ: Βάλτε υπογραφή στη μεταφορά του ΑΦΜ με ανεξίτηλο μελάνι. Υπογράψτε το σύμφωνο της λευτεριάς μας
Μήνυμα προς τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη: Το Παμπελοποννησιακό ανήκει στο λαό της Πάτρας και στα ερασιτεχνικά σωματεία της για την άθληση των παιδιών μας. Οποιαδήποτε Α.Ε. θελήσει να το εκμεταλλευτεί, ηθικά είναι κατακριτέο, αλλά αν αυτό αποφασισθεί θα πρέπει να γίνει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ρήτρες κυρίως οικονομικές που θα διασφαλίσουν μια εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης υπέρ της πόλης και σημαντικά οικονομικά οφέλη στο "διαχειριστή" Δήμο. Αλλιώς να μαζέψουμε κι εμείς 100 ευρώ να τα δώσουμε να παίξουμε ένα διπλό, για έναν αγώνα το θέλουμε!
Μήνυμα προς "κάποιους": Φημολογείται πως ακόμα κάποιοι προσπαθούν να γίνουν "δεκανίκια του". Εμείς δεν ξεχνάμε τα "δεκανίκια" του παρελθόντος, δικαίωμά σας αν θέλετε να μπείτε και σεις στη μαύρη λίστα, το νου σας.
Κλείνοντας για να μη σε αδικήσουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Σε μια από τις πολλές τελευταίες δηλώσεις σου είπες ότι στην Πάτρα δεν χρησιμοποίησαν το κύρος σου και την προσωπικότητά σου. Λάθος, στην Πάτρα σε χρησιμοποιήσαμε στο έπακρο και μάλιστα στο κορυφαίο γεγονός της πόλης μας με Παγκόσμια απήχηση, στο Πατρινό Καρναβάλι...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ... ΑΔΕΡΦΙΑ, ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ».

***  Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
 
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των Δ.Δ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 16-6-2014, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 08.30 έως 14.00. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ. Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. -

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  2014 :
~* Οι  τρείς  πρώτες ημέρες αγώνων  από  Μουντιάλ  Βραζιλίας μέσα  από  ερασιτεχνικά  Βίντεο  :
Πέμπτη   12  Ιουνίου  2014 :
Ώρα  22.00 ,
~ ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  3-1 .- ^

~** Τελετή  έναρξης Μουντιάλ  Βραζιλία  12/06/2012  1ο : http://youtu.be/A8GCoLvHjQc ,


~** Τελετή  έναρξης  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2ο μέρος 2014 : http://youtu.be/Gr7uf41GAn0 ,


~** Τελετή  έναρξης Μουντιάλ  2014 3ο μέρος 12/06/2014 : http://youtu.be/UFBxjLPXLfY ,


~ Βραζιλία-Κροατία 12/06/2014 Μουντιάλ πρεμιέρα  : http://youtu.be/m2u_FQBvWCw , ,


~* ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 12/06/2014 πρεμιέρα συνθέσεις : http://youtu.be/IY_OfMOEsJc  


~* ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  1ο γκόλ 11΄ αυτογκόλ Μαρτσέλο 0-1 12/6/2014 Μουντιάλ : http://youtu.be/THj1GSj0Fio


~** Βραζιλία-Κροατία  29΄Νεϊμάρ 1-1 μουντιάλ  12/6/2014 : http://youtu.be/_iCiFOT0xVQ


~* Βραζιλία-Κροατία 71 ΄πεν  Νεϊμάρ  2-1 μουντιάλ 12/6/2014 : http://youtu.be/Xuevkf6sfYw


~** Βραζιλία-Κροατία  3-1   3ο  γκολ  90+1΄  Όσκαρ μουντιάλ  12/6/2014 : http://youtu.be/jD8WonTvVRc ,


Παρασκευή 13  Ιουνίου  2014  :
Ώρα  19.00 ,
~ ΜΕΧΙΚΟ -ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0 .- ^

~ ΜΕΧΙΚΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ  ημίχρονο  0-0 .- Παρασκευή ,  13/06/2014  Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 :  http://youtu.be/Rk0mjKnaQzc ,


~*   Μεξικό-Καμερούν 61΄Περάλτα το 1-0 13/06/2014 Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/UqRXpICTxkQ ,


~*  Μεξικό-Καμερούν φάσεις 13/06/2014 Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 : http://youtu.be/d-vYDpGwO7U ,


~**  Μεξικό-Καμερούν ημίχρονο 0-0  Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/L9KjjcfYEJA


~** Μεξικό-Καμερούν ημιχρ  0-0 μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/enbbEBoFVdY ,


Ώρα  22.00 ,
~ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5 .- ^

~** ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ φάσεις  0-0 μουντιάλ Βραζιλίας  13-6-2014 : http://youtu.be/RDwrXCJAGtM ,


 ~** Ισπανία-Ολλανδία  1ο γκολ 27΄ πεν Τσάβι  Αλόνσο 1-0 Μουντιάλ Βραζιλίας 13/6/2014 : http://youtu.be/7qIpMT0FAWg ,


~** Ισπανία-Ολλανδία 1-1  ημιχρ  γκολ 44΄Ρόμπεν Φαν Πέρσι Μουντιάλ  2014  13/6/2014 : http://youtu.be/kOPRRqvefX8 ,


~** Ισπανία-Ολλανδία  1-2  2ο γκολ  53΄Ρόμπεν Μουντιάλ 2014  13/6/2014 : http://youtu.be/bUlM-sHJbEY ,


~**  Ισπανία-Ολλανδία  1-3  64΄ΝτεΦράϊ  13/6/2014   Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/MGEB6aa3qg4 ,


~** Ισπανία- Ολλανδία 1-4  72΄Φάν Πέρσι Μουντιάλ  2014 13/6/2014 : http://youtu.be/HiVDublZMvg ,


~** Ισπανία- Ολλανδία 1-5  80΄Ρομπέν Μουντιάλ 2014  13/6/2014 : http://youtu.be/EzfZPtBjJdo ,


~*  Ισπανία-Ολλανδία 1-5  τα γκόλ  13/6/2014 Μουντιάλ Βραζιλίας : http://youtu.be/eeMj9jUmPDM ,


~**  ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-5  Μουντιάλ 2014 Βραζιλίας : http://youtu.be/_OVY5wP9OPw ,Σάββατο  14  Ιουνίου  2014 :
 Ώρα  01.00 ,
~ ΧΙΛΗ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 .- ^

~** ΧΙΛΗ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  Μουντιάλ 13/6/2014 1ο γκολ 12΄Σαντσες 1-0 : http://youtu.be/CSkkM-yp5a0 ,


~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2ο  γκολ 14΄ Βαλδίβια  2-0  Μουντιάλ  13/6/2014 : http://youtu.be/6IJrY3DQ_RI ,


~^^ ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  1-2 γκολ  35΄ Τιμ Κέϊχιλ Μουντιάλ  13/6/2014 : http://youtu.be/VmaoHR6jfmY ,


~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3-1  88΄ Μπεουνσεζούρ  Μουντιάλ 13/6/2014 : http://youtu.be/AHTNVphFrik ,


~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 γκολ οφ σάϊντ   Μουντιάλ 13/6/2014 :  http://youtu.be/TqRu6kB_gIQ ,

 


Ώρα  19.00 , (ώρα Βραζιλίας 13.00)
~ ΚΟΛΜΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  3-0  .-^

~** Κολομβία-Ελλάδα  1ο γκολ  1-0  5΄ Αρμέρο,  Μουντιάλ Βραζιλίας 14/06/2014 : http://youtu.be/dt7X6bu20LI ,


~**  ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  στο Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 έναρξη αγώνα:   http://youtu.be/u3-4fd88u2Q ,


~**    ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ  είσοδος  Μουντιάλ  2014 : http://youtu.be/Uqybvz2n5GM ,


~** ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ  Μουντιάλ 2014 πριν  έναρξη 14/06/2014 : http://youtu.be/D4m0Qv8zCCY ,


~** Κολομβία-Ελλάδα  2ο  γκολ 2-0 Μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/HlSZAdDWBJk  ,


~** Κολομβία-Ελλάδα  3ο γκολ 3-0 μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/Yce2GfU93oY ,


~* Κολομβία-Ελλάς  3-0  φάσεις γκολ μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/Y_uVjMFFX8s ,


^~ Κολομβία-Ελλάδα  3-0  δηλώσεις  Μουντιάλ 14/6/2014 : http://youtu.be/mwHdVtacd2Q ,


^ ~ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ 3-0 μουντιάλ  τεχνική ανάλυση 14/6/2014 :  http://youtu.be/FEHJj--P7Zs ,


Ώρα  22.00 , (ώρα Βραζιλίας 16.00)
~ ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  1-3  .- ^

~** Ουρουγουάη -Κόστα Ρίκα  1ο 24΄ γκολ πεν  Καρβάνι  μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/4OY4ueo0wQc ,


~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα  1-3 μουντιάλ  φάσεις  γκολ 14/6/2014: http://youtu.be/egQCZ1M_GOk ,


~**  Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα ισοφάριση 1-1 54΄ Κάμπελ  μουντιάλ  14/6/2014  : http://youtu.be/OQ7Pd8qou9E ,


~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 2ο  γκολ  1-2 57΄Ντουάρτε μουντιάλ 16/6/2014 : http://youtu.be/on5YwLs2J7I ,


~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 1-3 φάσεις σχολιασμοί μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/lyF79Zhi1lw ,Κυριακή 15  Ιουνίου  2014  :
ώρα 01.00  (ώρα  Βραζιλίας 19.00 )
~ΑΓΓΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ  1-2  .- ^  

~ Αγγλία-Ιταλία  1ο  γκόλ 0-1  Μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/NAjFiMvW7Lg ,   


~ Αγγλία- Ιταλία 2ο  γκολ ισοφάρ  1-1  μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/PWX3yOUvuE0  ,


~ Αγγλία-Ιταλία  2ο γκολ 1-2  50 Μπαλοτέλι  ΄μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/zaP6PJUJr2E ,

Ώρα  04.00 ,

Ώρα  04.00  (ώρα  Βραζιλίας 22.00)
~ Ακτή  Ελεφαντοστού - Ιαπωνία   2-1 (0-1)  .- ^
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά (75` Τζακπά), Ζοκορά, Μπαμπά, Οριέ, Ντι (62` Ντρογκμπά), Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Καλού, Μπόνι (78` Κόναν).
ΙΑΠΩΝΙΑ (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (59` Εντό), Καγκάβα (86` Κακιτάνι), Χόντα, Οσάκο (68` Οκούμπο).
Τα  γκολ : 16΄ Χόντα , 64΄ Μπόνι , 66΄ Ζερμπίνιο ,
~^^ Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία μουντιάλ 15/6/2015 πριν από αγώνα : http://youtu.be/m-Qw04IUecU ,
~**   Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία  15/6/2014  Μουντιάλ  έναρξη αγώνα : http://youtu.be/ELOTwKpcdB4 ,
~**   Ακτή  Ελεφαν.- Ιαπωνία  1ο  γκολ 0-1 μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/RK_QFc1eWOE ,
~**  Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία  2-1 μουντιάλ  φάσεις 15/6/2014 : http://youtu.be/NhbL0qOMAMU ,


*** Ώρα  19.00  , ΕΛΒΕΤΙΑ  - ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ  2-1  , (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 22΄ Ένερ Βαλένσια , 48΄ Εμίρ Μεχμέντι , 90+2΄ Σεφέροβιτς
Διαιτητές :είναι ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.Βοηθοί είναι οι συμπατριώτες του Αμπντουχαμιντούλο Ρασούλοφ και Μπακαντίρ Κοκάροφ ,Τέταρτος έχει οριστεί ο Σβέιν Όντβαρ Μόεν από τη Νορβηγία.
Κάρτες : Παρέδες ,   Τζουρού ,
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχτστάϊνερ, Βον Μπέργκεν, Τζουρού, Ροντρίγκεζ, Ινλερ, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Στόκερ (Μεχμέτι)., Ντρμιτς
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Μπανγκέρα, Παρέδες, Γκάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Αντόνιο Βαλένσια, Μέντες, Νομπόα, Μοντέρο, Ενερ Βαλένσια, Καϊσέντο.
Η ενδεκάδα της Ελβετίας: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, φον Μπέργκεν, Ινλέρ, Ξάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Στόκερ, Ντρμιτς (Σεφέροβιτς) , Τζουρού, Σακίρι.
Η ενδεκάδα του Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Γκουάγκουα, Εράζο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (Ρόχας), Βάλτερ Αγιόβι, Σαΐσεδο(Αρόγιο ), Ένερ Βαλένσια, Αντόνιο Βαλένσια, Γκρουέσο ,
Βίντεο  από αγώνα :

~**  Ελβετία-Εκουαδόρ Μουντιάλ  έναρξη αγώνα  15/6/2014 : http://youtu.be/Z4K1PBSiSyQ ,

~** Ελβετία-Εκουαδόρ  Γκολ Βαλένσια 0-1  μουντιάλ 15/6/2014 : http://youtu.be/bGza9kK3VQI ,
~ Ελβετία-Εκουαδόρ ισοφάριση 1-1 48 ΄ Μεχμέτι  Μουντιάλ 15/ 6/2014 : http://youtu.be/UvmjqgbM34w ,
~ Ελβετία- Εκουαδόρ 2-1  93΄ Σεφέροβιτς γκολ  μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/3RRG8Vqmz50 ,
~ Ελβετία-Εκουαδόρ  2-1   μουντιάλ  2014  φάσεις : http://youtu.be/SDLTGmX_UCY  ,


*** Ώρα 22.00 , ΓΑΛΛΙΑ  - ΟΝΔΟΥΡΑ  3-0   , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 45΄ Μπενζεμά , 48΄ αυτογκόλ Βαλαντάρες , 72΄Μπενζεμά ,
Διαιτητές :Sandro Meira Ricci  , Emerson Augusto De Carvalho , Marcelo Carvalho Van Gasse  ,
Κάρτες : Εβρά , Πογκμπα , Καμπάιγ , Παλάσιος (2)28΄,43΄ κίτρινες = κόκκινη ,Γκαρίδο ,

Γαλλία (Ντεσάμπ): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Σακό, Καμπάιγ (Μαβουμπά), Βαλμπουενά (Ζιρού), Μπενζεμά, Γκριζμάν, Ματουιντί, Πογκμπά (Σισοκό).
  Ονδούρα (Σουάρες): Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντεζ, Iθαγκίρε, Παλάσιος, Μπένγκτσον (Γκαρσία ) , Κόστλι, Επινόζα, Ναχάρ (Κλάρος), Γκαρίδο, Μπεκέλες .
Στον πάγκο για τη Γαλλία: Ρουφιέ, Λαντρό, Καμπελά, Ζιρού, Μαβουμπά, Μανγκαλά, Σανιά, Ντινιέ, Σισοκό, Ρεμί, Κοσιενλί, Σναϊντερλίν .
Στον πάγκο της Ονδούρας: Λόπεζ, Εσκομπέρ, Ο. Τσάβεζ, Μόντες, Γκαρσία, Παλάσιος, Μ. Μαρτίνεζ, Ντελγκάδο, Μπόνιεκ, Ρ. Μαρτίνεζ, Κλάρος, Μ. Τσάβεζ,-
  Video  από  αγώνα  :

~ ΓΑΛΛΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ  Μουντιάλ  2014  έναρξη  αγώνος  15/6/2014 : http://youtu.be/rJmeU2sjKz0 ,

~ ΓΑΛΛΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ  μουντιάλ  15/6/2014 1-0 γκολ 45΄ πεν  Μπενζεμά : http://youtu.be/Cesla1WlUJQ ,
~**  Γαλλία-Ονδούρα μουντιάλ 2ο αυτογκόλ Βαλαντάρες 2-0  15/6/2014 : http://youtu.be/Id0hZn-uBhM ,
~** Γαλλία-Ονδούρα γκολ 72΄ Μπενζεμά  3-0  μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/Feuo7Es7pTA ,
~ ** Γαλλία-Ονδούρα μουντιάλ  3-0 αμφισβητούμενες  15/6/2014 : http://youtu.be/fQ1vSgbA1As 
~** Γαλλία-Ονδούρα 3-0 φάσεις  γκολ σχόλια μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/P53gc9aCE0s


*** Ώρα  01.00 ,
Δευτέρα 16/06/2014 :

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΟΣΝΙΑ   2-1  , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 3΄ αυτογκόλ  Κολάζινατς  , 65΄ Μέσι (Το 2ο  γκολ του Μέσι  σε Μουντιάλ )  85΄Ιβίσεβιτς ,
ΔιαιτητέςΔιαιτητής: Ζοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ),
Βοηθοί: Τόρες, Ζούμπα (Ελ Σαλβαδόρ) .-
Κάρτες : Μάρκος Ρόχο , Σπάσιτς ,

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1.Σέρχιο Ρομέρο, 4.Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 3.Ούγκο Καμπανιάρο (46΄ 5.Φερνάντο Γκάγκο), 2.Εζεκίελ Γκαράι, 16.Μάρκος Ρόχο, 17.Φεντερίκο Φερνάντεζ, 7.Άνχελ Ντι Μαρία, 14.Χαβιέρ Μασεράνο, 11.Μάξι Ροντρίγκεζ (46΄ 9.Γκονζάλο Ιγκουαϊν), 10.Λιονέλ Μέσι, 20.Σέρχιο Αγουέρο (88΄ 6.Λούκας Μπίλια).
ΒΟΣΝΙΑ (Σαφέτ Σούσιτς): 1.Ασμίρ Μπέγκοβιτς, 13.Μενσούρ Μούιντζα (69΄ 9.Βέντατ Ιμπίσεβιτς), 4.Εμίρ Σπάχιτς, 3.Ερμίν Μπίτσακιτς, 5.Σιντ Κολάσινατς, 20.Ιζέτ Χάιροβιτς (71΄ 19.Εντίν Βίστσα), 7.Μουχαμέντ Μπέσιτς, 8.Μιραλέμ Πιάνιτς, 16.Σενάντ Λούλιτς, 10.Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς (74΄ 18.Χάρις Μεντούνιανιν), 11.Εντίν Τζέκο.
  Αργεντινή (Σαμπέγια, 3-5-2)  Σούσιτς, 4-2-3-1):  .-
Βίντεο  από τον αγώνα  :

~**  Αργεντινή-Βοσνία  μουντιάλ έναρξη  αγώνα 16/6/2014  ** http://youtu.be/tuXSghYNk68 ,

~**  Αργεντινή- Βοσνία αυτογκόλ 3΄  Κολάζινατς  16/6/2014   : http://youtu.be/H1hPtGzfyNQ ,
~**  Αργεντινή-Βοσνία 2-1  μουντιάλ  65΄ γκολ Μέσι  16/6/2014 : http://youtu.be/QLkszzcvjDU
~** Αργεντινή-Βοσνία  2-1  γκολ  85΄Ιβίσεβιτς  Μουντιάλ  16/6/2014 : http://youtu.be/9LtKZEQdGp4 ,** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Δευτέρα 16 Ιουνίου  2014 :
Ώρα  19.00ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 
Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόϊερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Χεβέντες, Κεντίρα, Λαμ, Κρόος, Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Περέϊρα, Πέπε, Αλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Ρονάλντο, Αλμέιδα, Βαρέλα.

Ώρα 22.00  ,  ΙΡΑΝ - ΝΙΓΗΡΙΑ 
Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΙΡΑΝ: Νταβαρί, Μπεϊτασούρ, Χοσεϊνί, Σαντεγκί, Ποολαντί, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Χανταντίφαρ, Σοτζαέϊ, Ντετζαγκά, Γκουτσανετζάντ.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Αμπρόουζ, Ομποαμπόνα, Ομέρου, Οσανίουα, Ομπι Μίκελ, Ονάζι, Αζίζ, Μόζες, Οντεμβίνγκιε, Εμενίκε.

Ώρα  01.00 17/06/2014ΓΚΑΝΑ - Η.Π.Α.
Στις δύο φορές που έχουν αναμετρηθεί μέχρι σήμερα οι δύο αντίπαλοι, η Γκάνα νίκησε με 2-1, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΓΚΑΝΑ: Κουαράσεϊ, Αφουλ, Κουάντο Ασαμόα, Μπόγε, Μενσά, Εσιέν, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, Μουντάρι, Ασαμόα Γκιάν, Τζόρνταν Αγιού, Αντρε Αγιού.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον, Μπέσλερ, Κάμερον, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπράντλεϊ, Τζόουνς, Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ, Αλτιντόρ .

***

***   Παρά την βαριά ήττα στην πρεμιέρα οι Έλληνες οπαδοί δεν χάνουν την πίστη τους (φωτογραφίες)       ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ  3-0 .- ^   
     
 
 
 
Η Εθνική μας ομάδα μπήκε με το "αριστερό" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Από τα πρώτα λεπτά πλήρωσε τα τραγικά λάθη στην άμυνα της και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Αν και είχε ευκαιρίες αρκετές να ισοφαρίσει  το 2ο γκολ τελειώσε τα όποια της όνειρα για ένα καλό αποτέλεσμα ενώ την κακή ημέρα ολοκλήρωσε και το 3ο γκολ της Κολομβίας στις καθυστερήσεις.
Στις κερκίδες του Μινειράο , 600 Έλληνες έδωσαν μια άνιση μάχη απέναντι σε 30.000 Κολομβιανούς , χωρίς όμως να χάνουν το κουράγιο τους. Μετά από μια κουραστική μετάβαση οδικώς στο Μπέλε Οριζόντε, οι Έλληνες οπαδοί επέστρεψαν στη βάση τους στο Ρίο και ετοιμάζονται πλέον για την αναμέτρηση της Πέμπτης στο Νατάλ με την Ιαπωνία. Δεν χάνουν την πίστη τους και πιστεύουν ότι ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στους Ασιάτες μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να φέρει και πάλι την Ελλάδα στο κόλπο της πρόκρισης. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει την πίστη τους στην Εθνική ομάδα κυρίως και στα δύσκολα!
Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν από τη Βραζιλία οι Κολομβιανοί οπαδοί δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα ενώ το κλίμα ήταν εκπληκτικό στις κερκίδες αλλά και στην πόλη όπως αρμόζει σε μια μεγάλη "γιορτή" του ποδοσφαίρου.
Δείτε φωτογραφίες από τους Έλληνες οπαδούς στις εξέδρες του Μινειράο , στο Μπέλε Οριζόντε.

******   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3425    video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1810   video .-                      
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1790  video.-                                                                                                                        
Σύνολον                                                     7025 βίντεο   .-


 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2558  .-    
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
]

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    593 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   187
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-
 

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014 .-  
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.-http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/06/14-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Ιουνίου  2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/15-2014.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  15  Ιουνίου  2014 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου