Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Άρωμα ενημέρωσης του Σαββάτου 17 Μαϊου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014   :
 

*** Μεσσηνιακό  άρωμα  ενημέρωσης :

***   Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
 
Έκπληκτοι οι θαμώνες  γνωστού μεζεδοπωλείου στο κέντρο της Καλαμάτας  είδαν μπροστά τους τον Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα.Η επίσκεψη ήταν ξαφνική και  δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά ο Πρωθυπουργός πριν πάει στην Πύλο  για να ψηφίσει αποφάσισε να κάνει μια μικρή παράκαμψη για να συναντήσει υποψήφιους, αλλά και κόσμο που μόλις έμαθε την είδηση έσπευσε στο σημείο.
 Βίντεο : 1.-    http://youtu.be/OZlssyCVjqk  , 

2.-  http://youtu.be/StcfQuK9Bx8  ,***  Καμπανάκι για την αγροτική ανάπτυξη στη Μεσσηνία γιατί χάνουμε το τρένο...         
   
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ»
 Συγκεκριμένη πολιτική και όχι σχέδια
επί χάρτου, γιατί χάνουμε το τρένο…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μια σημαντική ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» στο χώρο συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής ομιλίες:
-«Σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία», Άγγελος Τσακανίκας, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ και διευθυντής Ερευνών ΙΟΒΕ, Γιώργος Μανιάτης, υπεύθυνος τμήματος κλαδικών μελετών ΙΟΒΕ
-«Συλλογή και καταγραφή των τοπικών ποικιλιών στο Νομό Μεσσηνίας», δρ. Ροίκος Θανόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιουλία Δροσινού, προϊσταμένη Τμήματος Αξιοποίησης Προϊόντων Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας, υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
-«Η νέα ΚΑΠ, κατευθύνσεις άξονες και μέτρα», Δημήτρης Μελάς, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
-«Συμβολαιακή γεωργία, ευκαιρίες και δυνατότητες», Ιωάννης Παπαδόπουλος, γενικός διευθυντής Τράπεζας Πειραιώς, Ιωάννης Ζαχάρης, υπεύθυνος Τομέα Συμβολαιακής Τραπεζικής  Τράπεζας Πειραιώς.
Στις τοποθετήσεις τους οι δύο πρώτοι ομιλητές αναφέρθηκαν σε μια σειρά από πλεονεκτήματα του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, αλλά και σε μια σειρά από σημαντικές αδυναμίες, όπως: μικρό μέγεθος εκμεταλλεύσεων, ελλιπείς διασυνδέσεις με μεταποίηση και τουρισμό, ηλικιακή σύνθεση αγροτών, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, χαμηλή αποτελεσματικότητα των συνεταιριστικών οργανώσεων, υστέρηση ως προς τις βασικές υποδομές, αδυναμίες σε μεταποίηση, διακίνηση, εμπορία και προώθηση αγροτικών προϊόντων, εξάρτηση από επιχειρήσεις αλλοδαπής, εξάρτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ελλιπής εξειδίκευση σε συγκριτικά πλεονεκτήματα, τάση επιδείνωσης της κατανομής της αγροτικής γης βάσει οικονομικής σημασίας.
Παράλληλα, τόνισαν ότι οι απειλές για τον πρωτογενή τομέα στη Μεσσηνία είναι ο περιορισμός των κοινοτικών ενισχύσεων, η επιδείνωση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, η αύξηση του ανταγωνισμού στη διεθνή αγορά ελαιολάδου, αλλά και η δυσκολία προσαρμογής στη νέα ΚΑΠ.
Οι δεύτεροι ομιλητές επισήμαναν ότι οι τοπικές ποικιλίες του νομού και η διαφύλαξή τους είναι σημαντικές τόσο για την κοινωνία μας, όσο και για την οικονομία της περιοχής, αφού μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή εισοδήματος και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η χάραξη ολοκληρωμένων πολιτικών θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την παραγωγή και την πώλησή τους.
Οι ομιλίες συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα.

***  Οι επαγγελματίες της Δυτικής Μάνης καλωσόρισαν τους πρώτους επισκέπτες στη Στούπα (φωτογραφίες)
 
          
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 Τους πρώτους τουρίστες της περιοχής καλωσόρισε το απόγευμα της Πέμπτης, στην παραλία της Στούπας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δυτικής Μάνης. Η εκδήλωση αυτή γίνεται, σχεδόν κάθε χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια, ανέφερε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σ. Σαραντέας, προσθέτοντας πως διοργανώνεται μετά τη δεύτερη Κυριακή της άφιξης των οργανωμένων τουριστών στην περιοχή. Τότε, υπάρχει ένα καλό ποσοστό πληρότητας και διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση ως ένδειξη ευχαριστίας για την παρουσία τους.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, τη συγκεκριμένη περίοδο οι Έλληνες τουρίστες αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό 2-3%. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και ξεπερνά το 65-70%, ενώ οι υπόλοιποι τουρίστες προέρχονται, κυρίως, από τη Νορβηγία.
Στο χαιρετισμό που αναγνώστηκε από πλευράς συλλόγου, καλωσορίστηκαν οι επισκέπτες στη Δυτική Μάνη, ενώ εκφράστηκαν ευχές για καλή διαμονή. Έγινε αναφορά στα φυσικά κάλλη της περιοχής, τα μνημεία της και την παραδοσιακή διατροφή, ενώ, όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπούσε στο να δοθεί και μία πολιτιστική γεύση.
Η ορχήστρα από τις «Σπονδές» απέδωσε ελληνικά τραγούδια, ξεκίνησε ο χορός, όπου συμμετείχαν Έλληνες και τουρίστες και στις 8.00 το βράδυ εμφανίστηκε ο Χορευτικός Σύλλογος Σταυροπηγίου «Ζαρνάτα», που απέδωσε παραδοσιακούς χορούς.
Ταυτόχρονα, προσφέρονταν τοπικά προϊόντα από επαγγελματίες και συλλόγους της περιοχής, που έγιναν ανάρπαστα από τους παριστάμενους. 

***  Ευφυής διαμαρτυρία κατοίκων προς το Δήμο Καλαμάτας για λίγη άσφαλτο         
              
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΙ
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Άσφαλτο περιμένουν καιρό τώρα οι κάτοικοι στην οδό Κωνσταντίνου Καρυωτάκη, στην περιοχή της οδού Αύρας, αλλά εις μάτην. Πρόκειται για ένα μικρό σχετικά δρόμο που ενώνει την οδό Αύρας με το συνοικισμό Νικηταρά, με αρκετές κατοικίες.
Αφού είδαν τους δρόμους παραπλεύρως να ασφαλτοστρώνονται, ήλπιζαν οι κάτοικοι ότι ήρθε και η ώρα του δικού τους, αλλά και πάλι μάταια. Τελικά, στην είσοδο της Κωνσταντίνου Καρυωτάκη έχει τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες η αυτοσχέδια ευφυής πινακίδα της φωτογραφίας, που… γνωστοποιεί στο δήμαρχο ότι η περιοχή «δέχεται άσφαλτο», ίσως κατά το… «δεχόμαστε μπάζα».
Πράγματι, η κατάσταση του δρόμου δεν είναι καλή, με το τσιμέντο σε πολλά σημεία να έχει εξαφανισθεί και να έχει μείνει σχεδόν μόνο το χαλίκι 3Α.
Η όλη κατάσταση, όπως μας περιέγραψαν κάποιοι κάτοικοι, χειροτερεύει στη διάρκεια του χειμώνα με τα βρόχινα νερά: παρά τα φρεάτια, λόγω του οδοστρώματος, το νερό λιμνάζει και δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος.
Ελπίζουμε, ο δήμαρχος, μιας και λόγω προεκλογικής περιόδου έχουμε δει πολλά συνεργεία του Δήμου να ρίχνουν άσφαλτο ή τσιμέντο δεξιά και αριστερά, να ικανοποιήσει και το αίτημα των κατοίκων της οδού Κ. Καρυωτάκη.

***  Σε Καλαμάτα, Πήδημα, Αρφαρά και Άγιο Φλώρο ο Θ. Μπρεδήμας         
           
Μήνυμα συμπαράστασης από τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο
 Στο κέντρο της Καλαμάτας περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Θόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας», συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους.
Οι θερμές χειραψίες που αντάλλαξε με τους δημότες συνοδεύτηκαν από τις ανησυχίες τους για το αύριο, από την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα χαράτσια, αλλά και την απροθυμία, πολλοί είπαν αδιαφορία, του δημάρχου να έχει ο Δήμος ικανοποιητική κοινωνική πολιτική.
Την ίδια θερμή υποδοχή είχε ο Θόδωρος Μπρεδήμας σε Πήδημα και Άγιο Φλώρο. Στα Αρφαρά συνάντησε εξοργισμένους κατοίκους, γιατί στο πρόγραμμα του Παναγιώτη Νίκα δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα έργο, ούτε σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη ούτε σε αυτά που έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη πενταετία.
Ο Θ. Μπρεδήμας δεσμεύτηκε ότι, ως Δημοτική Αρχή, θα δώσει προτεραιότητα στην περιφέρεια του Δήμου, την οποία έχει παραμελήσει ο νυν δήμαρχος.
Εν τω μεταξύ, μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε στον κ. Μπρεδήμα ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Όπως σημειώνει: «Αγαπητέ μου Θόδωρε, εκφράζω στους συνεργάτες σου και σε σένα τις ειλικρινείς ευχές μου για μια μεγάλη νίκη που θα δώσει στην Καλαμάτα και στους πολίτες της τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το νέο μέλλον της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Η ιστορική Καλαμάτα και οι ενεργοί πολίτες της πόλης δικαιούνται και αξίζουν μια καλύτερη τύχη από εκείνη που τους επιφυλάχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν ως και σήμερα.
Αξίζουν σε όλους σας συγχαρητήρια, γιατί αντισταθήκατε σε ποικιλόμορφες άθλιες μεθοδεύσεις και πιέσεις και σήμερα διεκδικείτε να συνδημιουργήσετε με την κοινωνία των πολιτών το νέο μέλλον της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εύχομαι καθαρή και μεγάλη νίκη. Σου σφίγγω το χέρι και διαβίβασε τις ευχές μου σε όλους τους συνεργάτες σου».
 
*** Ο… Μαυρογιαλούρος και τα πεζοδρόμια της Ηρώων!          
   
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ!
    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 Παραμονή του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δε διαθέτει την πολιτική ευαισθησία να «παγώσει» τις όποιες παρεμβάσεις είχε δρομολογήσει, για πολιτικούς και ηθικούς λόγους. Ο πολιτικός πολιτισμός, τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει.
Αντιθέτως, όπως μας πληροφορεί με δελτίο Τύπου, «εργασίες σκυροδέτησης για την κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ηρώων εκτελεί αρμόδιο συνεργείο. Θα κατασκευασθούν πεζοδρόμια από τη διασταύρωση της Ηρώων με τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι εκείνη με την Κρήτης, καταρχήν στη δυτική πλευρά της οδού Ηρώων.
Για την εκτέλεση του έργου πραγματοποιούνται καθαρισμός του χώρου, εκσκαφή και απομάκρυνση των μπάζων, διαμόρφωση του εδάφους στην προς σκυροδέτηση επιφάνεια και ακολουθεί η σκυροδέτηση σε φατνώματα, διαχωριζόμενα με πλάκες πεζοδρομίου. Τα πεζοδρόμια έχουν πλάτος 2 μέτρων».
Όμως, η παραπάνω παρέμβαση, αντί να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους της περιοχής, είχε αντίθετο αποτέλεσμα. Τους εξαγρίωσε. Έτσι, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε το εξής μήνυμα: «Από τα 6 έως 8 μέτρα πεζοδρόμιο, μας φτιάχνουν τα 2,50 μ. μέτρα πλάτος, χωρίς τις σωστές κλίσεις για τα όμβρια (το πιο πιθανό, θα λιμνάζουν κατά διαστήματα), πρόχειρα καλουπωμένα και διαμορφωμένα.
Εάν ποτέ κατασκευαστούν, σε ολόκληρο το πλάτος, θα πρέπει να τα σπάσουν ξανά από την αρχή. Και βέβαια, πολύ μπετόν, χωρίς καμία επεξεργασία και κατά διαστήματα 6 έως 7 μέτρων μήκους, μας έβαλαν και μια σειρά από πλάκες. Μάλλον περίσσεψαν από το αρχιτεκτονικό δημιούργημα, του πεζοδρομίου της Φαρών.
Πιθανόν στην περιοχή της Ηρώων να είμαστε τρίτης κατηγορίας δημότες, αφού δε χρειαζόμαστε σχέδια (βλ. Κηπούπολη), δημοτικό φωτισμό (υπάρχει μόνο στην Ηρώων) και πεζοδρόμια (υποτυπώδη μόνο στην Ηρώων, οι μέσα δρόμοι, Σωκράτους, Βασιλίσσης Αμαλίας κ.λπ., δεν έχουν καθόλου). Με λίγο μπετόν στο πεζοδρόμιο πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι, αλλά και να μην ξεχάσουμε την Κυριακή που ψηφίζουμε».
Και δεν είναι μόνο η παρέμβαση στην οδό Ηρώων. Παραμονές των εκλογών και οι γειτονιές της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων θυμίζουν εργοτάξια. Μπουλντόζες και εργάτες πιάνουν δουλειά από το πρωί με αποστολή να αναπλάσουν πλατείες, να καλύψουν λακκούβες, να πλακοστρώσουν πεζοδρόμια, να φυτέψουν δένδρα, γενικώς να ανταποκριθούν σε αιτήματα δημοτών.
«Όλα θα γίνουν αστραπιαία. Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι θα πρέπει να είναι φρεσκοστρωμένοι να υποδεχτούν τους εκατοντάδες υποψήφιους ψηφοφόρους για να τους σαγηνέψουν», δηλώνει κάτοικος της περιοχής στην οδό Ηρώων. «Αν νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας, θα πάρουν το μάθημά τους στις επερχόμενες εκλογές», σχολιάζει άλλος δημότης.
Εμείς τι να προσθέσουμε; Οι εποχές του Μαυρογιαλούρου αναβιώνουν.

***  Παναγιώτης Αλευράς: «Οι πολίτες θέλουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αλλάξει πρόσωπο»         
   
«Δε φοβόμαστε τίποτα και δίνουμε τη μάχη με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας καλά ότι αυτή η μάχη δεν είναι προσωπική μας υπόθεση, αλλά μία μεγάλη συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτών της Πελοποννήσου».
Με τα λόγια αυτά «κλείνει» τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θάρρος» ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία – Πράξη Ανάπτυξης», με επικεφαλής τον Γ. Δέδε, Παναγιώτης Αλευράς.
Ο κ. Αλευράς αναφέρει πως η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, αλλά και η συγκρότησή του, αγκαλιάστηκε από τους Μεσσήνιους και προεξοφλεί τη νίκη του στις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες θέλουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αλλάξει πρόσωπο».
Όσον αφορά στη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, μιλά για εναλλακτική χωροθέτησή της και επιλογή μόνο με επιστημονικά κριτήρια και όχι με τα συμφέροντα των εργολάβων, αλλά και για εξέταση του τελικού κόστους διαχείρισης.
Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη, προσθέτοντας όμως πως, αν δεν έλθει, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε αντιλαμβάνεται  ως επαγγελματισμό την ανάδειξη στο δημόσιο βίο.
  -Συμμετέχετε σε ένα συνδυασμό που τον αποτελούν οι παραιτηθέντες, μετά τα όσα έγιναν, σύμβουλοι από το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος». Από τις μέχρι τώρα συναντήσεις σας με τους Μεσσήνιους η πράξη σας αυτή αποδοκιμάζεται ή επιδοκιμάζεται;
Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, συγκινητικό τολμώ να πω, ότι οι πολίτες της Μεσσηνίας έχουν «αγκαλιάσει» την προσπάθειά μας και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά κατά τις περιοδείες μας στις πόλεις και τα χώρια. Δικαιώνουν, δηλαδή, την απόφασή μας να «περάσουμε μπροστά», για να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε έναν άλλο Μοριά.
Να αφήσουμε το γκρίζο τοπίο υπανάπτυξης και να ανοίξουμε το δρόμο της προόδου. Άλλωστε, όπως κι εσείς παραδέχεσθε στην διατύπωση της ερώτησής σας, παραιτηθήκαμε, φύγαμε από κάτι πού δε μας άρεσε, δε μας εκπροσωπούσε. Γι’ αυτό ο κόσμος κατανοεί την ενέργειά μας και την επικροτεί.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου αντιδρούν στο κατεστημένο που ηγείται τώρα της Περιφέρειας, το είδαν, το έμαθαν, το ξέρουν. Δεν αντέχουν την υπάρχουσα διαχειριστική αντίληψη. Ξέρουν ότι η Περιφέρειά μας χρειάζεται νέες υπερβατικές και δημιουργικές ιδέες. Θέλουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αλλάξει πρόσωπο.
Εμείς, δεν ακολουθήσαμε τον εύκολο δρόμο της υποταγής και του βολέματος. Θεωρήσαμε αναγκαίο να κάνουμε αυτό που αναφέρει ο Κ. Π. Καβάφης στους στίχους τού ποιήματός του «Όσο Μπορείς», με την πίστη ότι επιτελέσαμε το χρέος μας. Σ’ αυτό, ο μεγάλος μας ποιητής παροτρύνει: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».
  -Ποια είναι η εκτίμησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας; Θα πρέπει να περιμένουμε ανατροπή των σημερινών δεδομένων κι αν ναι, τι θα σημάνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο;
Παρότι καθυστέρησε η συγκρότηση του συνδυασμού μας, υπάρχει μια ραγδαία αυξητική τάση της επιρροής του προς τους πολίτες και της αποδοχής του από αυτούς. Μας αποδέχονται και μας στηρίζουν, αυτό είναι εμφανές κατά τις επισκέψεις μας, αλλά και των άλλων συνυποψηφίων του συνδυασμού μας και στις 5 περιφερειακές ενότητες. Διακατεχόμαστε από τη βεβαιότητα ότι οι Μεσσήνιοι, όπως και οι ψηφοφόροι των άλλων τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, θα μας επιδοκιμάσουν με την ψήφο τους και θα μας αναδείξουν νικητές. Οι πολίτες, μας εμπιστεύονται, μας στηρίζουν, γιατί θέλουν καθαρές λύσεις, διαφάνεια, αξιοκρατία, δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν έχουν ανάγκη από αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία, δε χρειάζονται πελατειακές σχέσεις.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είναι καιρός για πειραματισμούς ή για λύσεις που δοκιμάστηκαν και αποδείχτηκαν αποτυχημένες. Γι’ αυτό θα αναδείξουν μία νέα Περιφερειακή Αρχή, με νέες αντιλήψεις, που θα ενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του τόπου μας, των κατοίκων του. Κι αυτό ακριβώς το βάρος της ευθύνης θα το αναλάβουμε και θα ανταποδώσουμε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας να κάνουμε την Περιφέρειά μας πρότυπο ανάπτυξης στην πράξη και όχι στα λόγια, με έργα πνοής που θα τη βγάλουν από το μαρασμό και το περιθώριο.
  -Ήσασταν κάθετα αντίθετος στη δημιουργία του σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη. Ποια θα είναι η στάση σας, αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς ως αντιπεριφερειάρχης; Θα προχωρήσει η διαδικασία ή θα σταματήσει;
Έκδηλη και δικαιολογημένη είναι η αγωνία και η ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Καλλιρρόης σχετικά με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της 2ης Υποενότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει χωροθετηθεί εκεί. Είναι πάγια και διαχρονική η θέση μας υπέρ της ανάγκης να δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά είναι και έντονη η διαφωνία μας ως προς την επιλεγείσα θέση, καθώς είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι για τον υδροφόρο ορίζοντα, που σχετίζονται κυρίως με την ύδρευση και τη βιολογική γεωργία, όπως και το γεγονός της μικρής απόστασης της Μονάδας από τα τελευταία σπίτια του οικισμού.
Υπάρχει, άραγε, απάντηση στο ερώτημα, πώς η τελευταία από τις επιλεγείσες θέσεις για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η Καλλιρρόη, αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για τη ΜΕΑ; Αυτός, άλλωστε, είναι ο βασικός λόγος, μεταξύ άλλων, της σύγκρουσής μου με τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Είναι λογικό, οι δύο μονάδες της Καλλιρρόης και της Παλιόχουνης που θα απέχουν μεταξύ τους 39 χιλιόμετρα, να επεξεργάζονται σχεδόν το σύνολο των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή των 488.000 μονίμων κατοίκων της, από τους 578.000;
Ο κ. Τατούλης θα πρέπει να αποφύγει το λάθος να υπογράψει προεκλογικά τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για τη διαχείριση απορριμμάτων, γιατί εμείς θα την αναθεωρήσουμε ως προς τα εξής σημεία:
-Εναλλακτική χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, και επιλογή μόνο με επιστημονικά κριτήρια και όχι με τα συμφέροντα των εργολάβων.
-Θα εξεταστεί το τελικό κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για τους δημότες με κυρίαρχο την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα των σκουπιδιών, που σύμφωνα με τον όρο είναι 150.000 τόνους το χρόνο, ποσότητα που θα μειωθεί, καθώς οι Δήμοι κινούνται προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.
Άλλωστε, η σπουδαιότητα που δίνει ο συνδυασμός στο θέμα των απορριμμάτων σε σχέση με την Καλλιρρόη, αποτυπώνεται στο γεγονός ότι εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα μετέχει στο ψηφοδέλτιό μας, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να σηματοδοτήσουμε την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούμε.
  -Έχοντας πλέον μια μεγαλύτερη εμπλοκή στα κοινά, αφού διατελέσατε και αντιπεριφερειάρχης, ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες στην περίπτωση εκλογής σας;
Η αναγέννηση της Περιφέρειάς μας βασίζεται σε μια μεγάλη κοινωνική συμφωνία πάνω στο πρόγραμμα, τις αρχές και τις θέσεις της παράταξής μας.
Σ’ αυτήν την κρίσιμη ώρα η Περιφέρεια έχει ανάγκη, επειγόντως, ενός νέου Προγράμματος Ανασυγκρότησης στην οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς. Ένα πρόγραμμα για τη ζωή μας, που να εμπνέει ελπίδα και να κινητοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις. Ένα πρόγραμμα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα κρατήσει τη νεολαία στην περιοχή μας. Ένα πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να βγούμε από το τέλμα, να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση και την  αισιοδοξία. Ένα πρόγραμμα νοικοκυροσύνης και προόδου. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από ανθρώπους της Περιφέρειας για την Περιφέρεια.
Το δίπτυχο περιφερειακή ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία συγκροτεί τον πυρήνα μιας σύγχρονης προοδευτικής αντίληψης για τον προγραμματισμό, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της υποστήριξης της Παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, τις δράσεις για τις μεταφορές, τη χωροταξία και το περιβάλλον.
Η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση απέτυχε να προωθήσει μια δυναμική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης, γιατί ασκεί την εξουσία της μέσα από ένα κλειστό σύστημα, που εκφράζει τα συμφέροντα των μελών του και όχι των πολιτών της Πελοποννήσου.
  -Πώς θα αντιμετωπίσετε την πιθανότητα μη εκλογής σας;
Κατ’ αρχήν, τα μηνύματα που δεχόμαστε από την κοινωνία είναι ιδιαίτερα θετικά, γιατί οι συμπολίτες μας είναι αποφασισμένοι να εκφραστούν καθαρά αυτοδιοικητικά, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και θα μας επιβραβεύσουν με την ψήφο τους. Γιατί οι πολίτες της Πελοποννήσου θα επιλέξουν Περιφέρεια της Αλληλεγγύης, της Ανάπτυξης, της Διαφάνειας, της χρηστής και της αποτελεσματικής διοίκησης, σ’ έναν αγώνα που θα βάλει τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Ούτως ή άλλως, οι ψηφοφόροι θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, που θα είναι αποδεκτό, όποιο κι αν είναι αυτό, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι αισιόδοξος για τη νίκη μας, τη νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών της Πελοποννήσου.
Όσο με αφορά προσωπικά, γνωρίζετε ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε αντιλαμβάνομαι ως επαγγελματισμό την ανάδειξη στο δημόσιο βίο.
Έχω καταγεγραμμένη διαδρομή στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και η επαγγελματική μου ενασχόληση είναι ενδιαφέρουσα και μπορώ να την υπηρετήσω με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.
Δε φοβόμαστε, λοιπόν, τίποτα και δίνουμε τη μάχη με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας καλά ότι αυτή η μάχη δεν είναι προσωπική μας υπόθεση, αλλά μία μεγάλη συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτών της Πελοποννήσου.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  «Το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6, μια διαδρομή που φτάνει στο φεγγάρι»         
    
Σε τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6, μια διαδρομή που φτάνει στο φεγγάρι» έλαβε μέρος το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, στο πλαίσιο των συνεργασιών του με άλλα ΚΠΕ της χώρας και ως συνεργάτης του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4». Αυτό διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Μαρώνειας Κομοτηνής από τις 2 έως τις 4 Μαΐου  στη Σαμοθράκη, όπου καταλήγει το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6. Ειδικότερα, αυτό ξεκινά από τη Φινλανδία και διέρχεται Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Σλοβενία και ολοκληρώνει τη διαδρομή του στην Ελλάδα, στο όρος Σάος της Σαμοθράκης.
Σκοπός του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4» είναι η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής, τουριστικής, γαστρονομικής, ψυχαγωγικής και περιβαλλοντικής διάστασης των μονοπατιών διαχρονικά, η ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρουν για την προώθηση του περιπατητικού τουρισμού και, τέλος, η επισήμανση αειφορικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτά.
Από το ΚΠΕ Καλαμάτας, που στοχεύει στην ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 το οποίο διέρχεται τη Μεσσηνία, στο σεμινάριο συμμετείχαν ο υπεύθυνος Γεώργιος Παναγόπουλος και ο αναπληρωτής υπεύθυνος, Αναστάσιος Ζόμπολας, με θεωρητική παρουσίαση με τίτλο: «Συνάντηση με την ιστορία, οδοιπορώντας σε περιβαλλοντικό μονοπάτι» και με το εργαστήριο «Ιστορικές πτυχές μέσα από πτυχές ενδυμάτων», στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης.
Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απέκτησαν οι συμμετέχοντες θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, για την υλοποίηση σχετικών δράσεων και προγραμμάτων και για την ανάδειξη του τόπου τους, με στόχο την αειφορία, σε συνεργασία με φορείς και πολίτες.
Τα έξοδα του σεμιναρίου καλύφθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων.
 
***  Άρχισαν οι εγγραφές στο «Περιβόλι της Γιαγιάς»
 
Ξεκίνησαν από την Τετάρτη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» οι αιτήσεις για την εγγραφή παιδιών για την επόμενη σχολική χρονιά. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 21 Μαΐου κάθε πρωί από τις 10.00 έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι, στο χώρο του σχολείου Φιλελλήνων 49. Στο σταθμό θα φιλοξενηθούν παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2011 και ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 27210-94230. - 
 
***  Παρουσίαση των θέσεων του κόμματος στην Καλαμάτα από τον Στ. Τζουμάκα
 Τις θέσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου παρουσίασε ο πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Στέφανος Τζουμάκας. Ως γνωστόν, στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται και δύο δικοί μας άνθρωποι, η Εύα Βαλτζή, επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού της όλης εκδήλωσης, και ο Παναγιώτης Μπόζος, μαθηματικός, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στην ομιλία του ο κ. Τζουμάκας κατηγόρησε το υπάρχον πολιτικό σύστημα ότι απέτυχε στην πολιτική αντιμετώπισης του χρέους, αφού οι δείκτες σε όλους τους τομείς βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση από το 2009. Για τον ομιλητή, «η χώρα μας χρειάζεται μια δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση, που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της πολιτικής ισοτιμίας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα απαλλάξει τον τόπο και την Ε.Ε. από το ΔΝΤ και τη νεοφιλελεύθερη επικυριαρχία. Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε κάθε πολίτη να δώσουμε από κοινού τη μάχη για να συμβάλουμε στην προσπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για τη δημοκρατική και προοδευτική έξοδο της χώρας από την κρίση. Από την ψήφο μας εξαρτάται η πορεία της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα σε αυτές τις ευρωεκλογές, αξίζει να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συγκροτούν σαράντα δύο πολίτες με ξεχωριστή διαδρομή στο χώρο της εργασίας, της επιστήμης, της κοινωνίας, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Να οδηγήσουμε σε ήττα τη νεοφιλελεύθερη πολιτική με την ψήφο μας και στην αντιπολίτευση τις πολιτικές δυνάμεις που τη ψήφισαν, τη στήριξαν, την εφάρμοσαν και συνεχίζουν, παριστάνοντας – σ’ ένα θέατρο του παραλόγου- ότι σώζουν τη χώρα». Α.Π. - 
 
***  Παναγιώτης Νταγιόπουλος: Ο Καλαματιανός χειρουργός που διακρίνεται διεθνώς (βίντεο)
   
Επελέγη προκειμένου να ενημερώσει σε επεμβάσεις γόνατος χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, ενώ αναμένεται και η συνεργασία του με την ομάδα της Τσέλσι στο Λονδίνο
 Την αντίστροφη πορεία από αυτή που ακολουθεί η πλειονότητα των λαμπρών επιστημονικών μυαλών της χώρας μας, αυτή της «ξενιτιάς», επέλεξε ο χειρουργός ορθοπαιδικός, Παναγιώτης Νταγιόπουλος.
Έχοντας σπουδάσει και διακριθεί στο εξωτερικό στη δύσκολη και τόσο… απαραίτητη επιστήμη του, τη χειρουργική γόνατος, με τελευταίο σταθμό τη Λυών της Γαλλίας, ο 38χρονος γιατρός επέλεξε να αφήσει μια καριέρα… στρωμένη κι έτοιμη και να επιστρέψει, πριν από λίγες εβδομάδες, στην «αβεβαιότητα» της Αθήνας, «για να χειρουργώ Έλληνες, εδώ στον τόπο μου», όπως τονίζει χαρακτηριστικά…
Πριν ακόμα προσαρμοστεί στη διαφορετική ελληνική πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γόνατος τον επέλεξε για να σταλθεί ως διακεκριμένος χειρουργός σε γνωστά ιατρικά κέντρα της Ασίας και του Ειρηνικού, προκειμένου να χειρουργήσει μαζί με τους κορυφαίους γιατρούς της κάθε χώρας, να ανταλλάξουν απόψεις και τεχνικές.
«Πρόκειται για χώρες εκτός οικονομικής κρίσης κι αυτό φαίνεται και στον τομέα της υγείας: υψηλό επίπεδο, δεν τους λείπει απολύτως τίποτα σε υλικοτεχνικές υποδομές και γνώσεις και μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους… ανθρώπινα», σχολιάζει ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος στο zougla.gr.
Στη συνέχεια, ο ορθοπαιδικός ταξίδεψε στο Βιετνάμ, προκειμένου να επιδείξει στα νοσοκομεία της χώρας χειρουργικές τεχνικές για τους χιαστούς. «Πολύ δυνατή εμπειρία, να σε περιμένουν κάπου και να σε υποδέχονται με χαρά, προκειμένου να μάθουν από σένα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διαφορά στις παθήσεις που έχουν στις αναπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, έχουν αυξημένο αριθμό κακώσεων, επειδή αθλούνται πολύ, ενώ στο Βιετνάμ σοβαρά προβλήματα με τα τροχαία. Φυσικά, αυτές οι διαφορές ισχύουν και για τις αμοιβές των γιατρών», τονίζει.
Και πριν… προλάβει καλά καλά να οργανώσει το γραφείο του στην Αθήνα, ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος αναχώρησε και πάλι, αυτή τη φορά για συνέδριο στο Άμστερνταμ, όπου θα ανακοινώσει κάποιες νέες τεχνικές που θα κάνουν τη ζωή –και την αποκατάσταση-των ασθενών… ευκολότερη.
Επόμενος σταθμός για τον ίδιο, που διατηρεί πάντα τη βάση του στη χώρα μας με το ιατρείο του στο Κολωνάκι, η συνεργασία μέσω υποτροφίας με την ιατρική ομάδα μιας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων του κόσμου, της Τσέλσι του Λονδίνου.
Και στην Ελλάδα; «Το Ε.Σ.Υ. έχει ιδιαιτερότητες, αλλά έχει και πολλά καλά. Αρκεί φυσικά να γνωρίζουμε ότι βασίζεται στους… γιατρούς του. Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα έχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών κι ανεβαίνει όταν φέρνουμε την επιστημονική κουλτούρα από το εξωτερικό πίσω, κυρίως από χώρες της βόρειας Ευρώπης. Σκοπός μου να εφαρμοστούν οι τεχνικές από το εξωτερικό πλέον και στους Έλληνες ασθενείς»…

*** Άνθρωπος  και διάστημα :
 http://youtu.be/s39mNwFuQDQ   


***  Προσλήψεις 9 διμηνιτών στο Δήμο Πύλου - Νέστορος         
          
Εννέα άτομα, που ήδη ξεκίνησαν να απασχολούνται με δίμηνη σύμβαση εργασίας, προσέλαβε πρόσφατα ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Πρόκειται για τους: Σταθάκη Λύσανδρο, Παναγιωτακόπουλο Ηλία, Ιλμέ Γεώργιο, Καπινιάρη Θεόδωρο, Καλδή Γεώργιο, Μανικάκη Αλέξανδρο (όλοι τους εργάτες καθαριότητας), Λίγγρη Αντώνιο, Λογιώτη Παναγιώτη και Παλαζλή Τζεχάτ (όλοι τους χειριστές μηχανημάτων έργων).
Η απασχόλησή τους στο Δήμο Πύλου – Νέστορος θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου.
 
***  Ο καιρός θέλει να στείλει τον κόσμο στις κάλπες         
            
Ο καιρός δε θέλει να αφήσει τον κόσμο να πάει στην παραλία αύριο, έτσι σύμφωνα με το meteoclub.gr ο καιρός για αύριο προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) 

***  Νεκρή σε τροχαίο στη Βάρδα η 31χρονη Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου         
            
Τον πρόωρο χαμό της πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Άννας Πολλάτου από την Κεφαλλονιά θρηνεί η Ελλάδα από το απόγευμα του Σαββάτου.
Η 31χρονη Ολυμπονίκης έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, όταν από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο  του αυτοκινήτου Smart που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κάνει τετακε και να συγκρουστεί νωτομετωπικά με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.
Από τη σφοδρή σύγκρουση υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα.
Ποια ήταν η Άννα Πολλάτου
Στις 8 Οκτωβρίου του 1983 γεννήθηκε στο Αργοστόλι η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Άννα Πολλάτου.
Η αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 και έκτοτε χάρισε στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του Ανσάμπλ, συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμους. Η Άννα Πολλάτου θα κατακτήσει επίσης χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες - 2 στεφάνια και 3 κορδέλες) αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999). Τρία χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα θα κατακτήσει επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 1999, ενώ σημαντικές διακρίσεις είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σεβίλλη το 1998 και στη Μαδέρα το 2000.    patrisnews.gr 
 
***  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Ανάγκη αλλαγής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη         
            
Την ανάγκη να υπάρξει μια δυναμική αλλαγής στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στροφή στα προβλήματα των πολιτών των χωρών- μελών, σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρώην πρύτανης του ιδρύματος και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Όπως τονίζει, τα οικονομικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να τροφοδοτήσουν την κοινωνική πόλωση, την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια, τον αντευρωπαϊσμό και την ακροδεξιά.
  -Τι περιμένει η ΔΗΜΑΡ από τις επερχόμενες ευρωεκλογές;
Να θέσει στον πολιτικό διάλογο και στους πολίτες τις προτάσεις της για την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Προτάσεις  οι οποίες κινούνται αταλάντευτα στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, στην αντιμετώπιση του ευρωσκεπτισμού και στη θέληση για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μιλώντας για την Ευρώπη η ΔΗΜΑΡ θέλει να μιλήσει και για την Ελλάδα της κρίσης, την ανασυγκρότηση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. και, πάνω απ’ όλα, την αναπλήρωση του μεγάλου θεσμικού και πολιτικού κενού που παρουσιάζει σήμερα η Ευρώπη. Αυτονόητα αναμένουμε, επίσης, την ενίσχυση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, μιας πολιτικής δύναμης που με υπευθυνότητα και σταθερότητα στήριξε σε δύσκολους καιρούς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
  -Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα που θα καταγράψετε στις ευρωεκλογές;
Έχω την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές θα αντιστοιχεί στην αναγνώριση από τους πολίτες της υπεύθυνης στάσης που κράτησε τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση όσο και μετά, για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, τη διάσωση της χώρας με την κοινωνία όρθια, αλλά και τον αγώνα που δίνει σήμερα για την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών.
Επομένως ναι, είμαι αισιόδοξος, γιατί η ΔΗΜΑΡ έχει αποδείξει ότι έχει όραμα, θέσεις, συγκεκριμένη πολιτική και μπορεί να δώσει λύσεις.
-Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ευρωσκεπτισμός, ο οποίος κερδίζει συνεχώς έδαφος και στους πολίτες της χώρας μας;
Το σίγουρο είναι ότι σήμερα η Ευρώπη δε γοητεύει. Έχει χάσει τη συλλογικότητά της μαζί με το όραμα που τη γέννησε, για ευημερία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη, προστασία των δικαιωμάτων. Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στην ύφεση, τη φτώχεια, την ανεργία και τους λαούς της Ευρώπης σε απόγνωση και αδιαφορία. Αυτή η πολιτική παρήγαγε αντιευρωπαϊσμό και επανέφερε στο προσκήνιο σε πολλές χώρες τα φαντάσματα της ακροδεξιάς, που θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής και την επικέντρωσή της στην ενίσχυση της απασχόλησης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εμπέδωση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών, την υποστήριξη των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων τάξεων και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δηλαδή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη, με μία δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη και όχι με αυτή της νεοφιλελεύθερης λιτότητας.
  -Ποιο είναι το σημαντικότερο θέμα για την Ελλάδα που πρέπει να μπει στην ατζέντα της νέας Ευρωβουλής;
Κατά τη γνώμη μου, η ανάγκη της ανασυγκρότησης της κοινωνικής συνοχής, της καταπολέμησης της ανεργίας και ιδιαίτερα αυτής των νέων, της επανένταξης των κοινωνικά αποκλεισμένων και φτωχών συμπολιτών μας, με την εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, είναι το μείζον διακύβευμα που πρέπει να προωθήσουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην ατζέντα της Ευρωβουλής. Δε θα έχουμε ποτέ ουσιαστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και με πολίτες οι οποίοι θα ζουν στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού. Η επιστροφή στην πολιτική για την Ευρώπη είναι μονόδρομος, όπως και για την Ελλάδα, και αυτό συνεπάγεται την επιστροφή στην προοδευτική πολιτική για την υπεράσπιση της κοινωνίας.  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***  Γ. Κώτσηρας: «Η Μεσσηνία στην καρδιά του νέου αναπτυξιακού μοντέλου»         
   
Φοιτητικούς δεσμούς με την Καλαμάτα έχει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος είναι από τους νεότερους υποψηφίους όλων των συνδυασμών, μόλις 29 ετών.
Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κώτσηρας επισκέφθηκε την Καλαμάτα, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών, συνοδευόμενος από τον παλιό του συμφοιτητή και φίλο, Σωτήρη Φωτέα, γιο του α΄ αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, ενώ συναντήθηκαν και με τον επίσης φίλο τους, από τα φοιτητικά τους χρόνια, Καλαματιανό δικηγόρο Γιώργο Αλεξόπουλο.
  «Οι νέοι της Νέας Ευρώπης»
Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ).
Σε μια σύντομη κουβέντα που είχαμε μαζί του μας δήλωσε σταθερός φίλος της Μεσσηνίας, εκφράζοντας έντονη πίστη στις αναπτυξιακές της προοπτικές.
Ρωτώντας τον πώς προέκυψε η υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., μας είπε: «Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού να συστρατευθώ σε μια εθνική προσπάθεια που θα αποκαταστήσει μια ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ανθρώπινη Ευρώπη, εισφέροντας την όποια εμπειρία μου από το γνωστικό μου αντικείμενο και τη διαδρομή μου στο δικηγορικό συνδικαλισμό. Ανήκω, εξάλλου, σε μια γενιά που έχει υποχρέωση να συμμετάσχει με τις ιδέες της στο μεγάλο αυτό αγώνα, κι αυτό είναι το νόημα της δικής μου συμμετοχής. Ότι οι νέοι μπορούν να φτιάξουν την Ευρώπη του αύριο».
  Η σημαντικότητα των ευρωεκλογών
Καθώς αρκετοί πολίτες δεν έχουν κατανοήσει απολύτως τη σημαντικότητα των ευρωεκλογών, για το πόσο επηρεάζεται η καθημερινότητα του Έλληνα από τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ποιες οφείλουν να είναι οι προτεραιότητες των Ελλήνων ευρωβουλευτών, ο κ. Κώτσηρας επισήμανε: «Είναι εσφαλμένη η πεποίθηση ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν επιδρά στις ζωές μας. Ο νομοθετικός ρόλος του έχει αναβαθμιστεί και μεγάλο μέρος της εθνικής νομοθεσίας, αλλά και της χρηματοδότησης, εξαρτάται από τις αποφάσεις του. Δεν πρέπει, λοιπόν, να παραγνωρίζουμε την ανάγκη να έχει και αντιπροσωπευτική σύνθεση, δηλαδή να αποτυπώνει τις αγωνίες όλου του φάσματος της κοινωνίας.
Η νέα θητεία έχει μείζονες προκλήσεις, με σημαντικότερη τη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ. Στην Ευρώπη χρειάζεται διαρκής μάχη για πολιτικές που θα αποφέρουν καταπολέμηση της ανεργίας, τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά και θα διασφαλίζουν για την Ελλάδα ένα νέο υγιές πρότυπο ανάπτυξης, βασισμένο στους προνομιακούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η εξωστρεφής αγροτική παραγωγή.
Η Μεσσηνία βρίσκεται στην καρδιά αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου». Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***   Στις 27 Μαΐου δημοπρασίες για ομπρέλες – ξαπλώστρες          
          
Στις 27 Μαΐου θα διενεργηθούν οι πλειοδοτικές δημοπρασίες για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρων αιγιαλού – παραλίας (που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας) στο Δήμο Τριφυλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος, για εκμίσθωση ομπρελών - ξαπλωστρών, για το έτος 2014, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας σε έκτακτη συνεδρίασή της, στην οποία καθόρισε και τους όρους των δημοπρασιών. Για το Καλό Νερό, δεν ελήφθη καμία απόφαση, καθώς ακόμα αναμένεται η σχετική και από το νόμο υποχρεωτική άδεια της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (πρώην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου).
Σημειώνεται πως με την υπ’ αρ. πρωτ. 17111/658 απόφαση της γενικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, δόθηκε σύμφωνη γνώμη για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλιών του Δήμου Τριφυλίας (Δημοτική Ενότητα Αυλώνος) που ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000 με τον κωδικό GR 2550005 «Θίνες Κυπαρισσίας» για την τουριστική περίοδο 2014, με σκοπό την τοποθέτηση καθισμάτων και ομπρελών θαλάσσης (ενοικιαζόμενα επιτρέπονται μόνο για τις παραλίες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και του Καλού Νερού, για την τελευταία, ωστόσο, απαιτείται και άδεια της ΕΑΔ), πύργου ναυαγοσώστη και την εγκατάσταση μικρών προσωρινών φορητών στοιχείων (πάγκοι μικροπωλητών), χωρίς ρόδες και σταθερή βάση, για την εξυπηρέτηση των λουομένων και την παροχή αδειών σε πλανόδιους μικροπωλητές βάσει του άρθ. 49 της ΥΑ του υπ. Υγείας και Πρόνοιας, υπ’ αριθμ. Α1Β/8577/83 (ΦΕΚ 526/Β). 
 
***
 
34α  γενέθλια  του μπαμπά  μου  17/05/2014 : http://youtu.be/TwDDHSuwa7Y ,

Χρόνια σου πολλά  μπαμπά  34α  17/05/2014 : http://youtu.be/BzdPeeaaHEY , ;
 
Στάμος  ο  κότσυφας 15/05/2014 : http://youtu.be/fcA8wTgUgFc ,

Γενέθλια  34α  του  μπαμπά  2014  : http://youtu.be/yt01YNrxpiQ ,

***  Αθλητική  ενημέρωση :

*** Ο ΠΑΟ στα προκρ. Champions League    
Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 2ος, ο Ατρόμητος 3ος και ο Αστέρας 4ος
~ Ο Παναθηναϊκός, που πήρε την πρωτιά στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 29/30 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 5/6 Αυγούστου.
~ Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League μέσω των πλέι οφ. Θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στις 21 Αυγούστου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα (28/08) θα διεξαχθεί η ρεβάνς.
* Στις 31 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο ματς του 3ο προκριματικού γύρου του Europa ο Ατρόμητος και στις 7 Αυγούστου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
* Ο τέταρτος των πλέι οφ, Αστέρας Τρίπολης, είναι αναγκασμένος να παίξει... κατακαλόκαιρο, καθώς οι αναμετρήσεις του 2ου προκριματικού είναι προγραμματισμένες για τις 17 και 24 Ιουλίου.
***

*** ο  ΠΑΟΚ  Στη 2η θέση με νίκη 1-0 επί του ΠΑΟ ,στα  πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ (6η αγωνιστική).
Τα... γεροντοπαλίκαρα Βούκιτς και Λίνο «οδήγησαν» τον ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0 .- ^
Τα  γκολ : 57΄ Βούκιτς ,
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες: Νάτχο
ΠΑΟΚ (Γ.Γεωργιάδης): Γλύκος, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ (46' Βούκιτς- 68' Κατσουράνης), Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ και Κουλούρης (82' Σκόνδρας).
Παναθηναϊκός (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός (78' Μέντες), Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Δώνης (74' Κλωναρίδης), Ρισβάνης, Ατζαγκούν, Καρέλης, Ζέκα και Μπεργκ .-

***  Ο Ναπολεόνι... χάρισε το πλεονέκτημα του Αστέρα στον Ατρόμητο
Ο Ναπολεόνι... χάρισε το πλεονέκτημα του Αστέρα στον Ατρόμητο
  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ    Αθηνών - ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης  3-1 .- ^
Τα  γκολ : 7΄ και 24΄ Ναπολεόνι ,37΄ Φυντανίδης , 32΄Ντε  Μπλάσης .-
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Φάμπιο, Σηφάκης, Γιαννούλης - Γκοιάν, Εντό, Σανκαρέ, Ουσέρο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ναποελόνι (80΄ Γεωργίου), Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (46΄ Φάμπιο), Μπρίτο (71΄ Νάστος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Λούι, Σανκαρέ, Γκοιάν (65΄ Ναβάρο), Ζησόπουλος, Εντό (46΄ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Βάλντο.

***

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                               
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                        ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014 .-                                                           
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014  ,.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-    ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-                                                                         
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-                                                            
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                               
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                          ~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .                                     http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11  Μαΐου  2014 .-                           http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                                         
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαϊου  2014  .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                                                          
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                 
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                         
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014                                                                                    
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-                                                                                                               
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014 .


~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 , www.youtube.com/StamatiosSkoulikas        3331   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , www.youtube.com/Stamatios N. Skoulikas         1804   video  http://www.youtube.com/vlasiskal ,  www.youtube.com/Vlasis Skoulikas                   1789  video.- 
Σύνολον                                                                                 6914 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    567 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  135.

 * * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    552  .                                                        
 ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                      
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                        
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-    
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-           http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-                                                 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-                 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .- ~    www.aroma-elladas.gr  .-

~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ : ~  http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-                  http://xristianos.gr /      
~    www.aroma-elladas.gr   .-http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-     http://www.defencenet.gr/defence/index.php , ΕΙΔΗΣΕΙΣ      www.astrologos.gr  ,   ΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ .- 

~  http://syllogos-pamisos.blogspot.gr/2014/04/106.html    Σύλλογος  Μεσσήνης –Νησιωτών  ο  ΠΑΜΙΣΟΣ .-                                              
~  http://paovardas.blogspot.gr  , = ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ .- 
~  www.potami.gr  Σταύρος  Θεοδωράκης .-  www.epirustv1.gr  = ΗΠΕΙΡΟΣ ΤV1    http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr, ,          
~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  www.batzolis.gr  - http://www.dikisports.blogspot.gr    ,  http://www.twitter.com/stamos01/www.sintagespareas.gr = Οι  συνταγές της παρέας      www.dibidabo.com    , https://www.facebook.com/my.dibidabo , https://twitter.com/mydibidabo  ,   http://www.lifo.gr/team/gnomes/45114 , Η Ελληνική Ιστορία    www.123playgame.gr  , Δωρεάν  παιχνίδια .-  www.tv-market.gr , Τηλε-αγορές.-  www.furby.gr , =Αναβάθμισης  προγράμματος περιήγησης .-    www.shoptv.gr  ,Τηλαγορές.- 
~ www.ekloges14.gr , Στο  Κontra Channel .-    http://messiniaka.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΑ.-                         
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -    552   φίλοι. -               
www.liveu.gr , Πόπη  Τσαπανίδου   ,  www.oikoshopping.gr  ,  Προϊόντα .-   
~ www.rickmers.eu , www.rickmers.com   , http://www.markides.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=75 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ
 https://www.facebook.com/kkontanis
~
~ Επιτάφιος  στην  ΚΕΡΥΡΑ  : http://youtu.be/iIef5JfP6aI   
ΑΝΑΣΤΑΣΗ  στην  ΚΕΡΚΥΡΑ  2013 : 
 http://youtu.be/r-Fb8elIk7g  .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου