Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2013,

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013   :

Στην Λιουμπλιάνα της  Σλοβενίας ...στις  τρείς  γέφυρες  τα  τρία ποτάμια  , απέναντι από  την γέφυρα  των ερωτευμένων και  τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου  Νικολάου 2011
Σε  δρόμο  της Λιουμπλιάνας Σλοβενίας  2011


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Σε  ηληκία  95  ετών , (πλήρεις  ημερών )έφυγε  από τη ζωή ο 1ος  μαύρος Πρόεδρος της Ν. Αφρικής Νέλσον Μαντέλας  , στο  σπίτι του στο  Γιοχάνεσμπουργκ , ο  άνθρωπος  της κατάργησης του άπαρτ χάϊντ , ..  για  την καταπολέμηση της φτώχιας , τον ανθρωπιστή .....   Έσβυσε ένας σπουδαίος άνθρωπος , ένας άνθρωπος  Ανθρωπιστής , που  θα  μείνει  στην ιστορία  ένα  φωτεινό παράδειγμα ..
Με  ξεναγό τον Αντώνη .. .. στις  Δαλματικές  ακτές ..
Στα  σπήλαια Ποστόΐνα  της Σλοβενίας  2011  
***  Πνίγηκαν από το ποάμι που τα «σάρωσε» όλα…          
  
Τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και τη γραφική παραλία της Αγίας Κυριακής προκάλεσε η υπερχείλιση στο ποτάμι. Οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, είναι σε απόγνωση, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δε θυμούνται να έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες τέτοιο κακό.
Το ποτάμι «φούσκωσε» και τα ορμητικά νερά του «έσπασαν» τη ροή του, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο τόπος, ενώ κατευθυνόμενα στη θάλασσα δεν άφησαν τίποτα όρθιο και στη γραφική παραλία της Αγίας Κυριακής με το αλιευτικό καταφύγιο. Τόνοι φερτά υλικά μεταφέρθηκαν με τα νερά, ενώ εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η παραλία – ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτή – είναι γεμάτη λάστιχα, πλαστικά, σακούλες και άλλα τέτοια υλικά αγροτικών καλλιεργειών, που, προφανώς, είχαν παράνομα και αυθαίρετα απορριφθεί στο ποτάμι. Μάλιστα, από όλα αυτά τα υλικά, μαζί και με τα μεταφερόμενα από τα βρόχινα νερά, από το σημείο που ξεκινά το ποτάμι στην περιοχή με το τοπωνύμιο «Γουρνοσπηλιές» στο βουνό, η κοίτη του ανέβηκε και φράχθηκε η ροή του, με συνέπεια να βγει σε σπίτια, κατάστημα, περιουσίες.
Η ιστορία με το ποτάμι είναι πολύ παλιά. Στη δεκαετία του 1850, με παρεμβάσεις, άλλαξαν τη ροή του ποταμού, επειδή μετέφερε φερτά υλικά τα οποία «μπάζωναν» το λιμάνι, στο οποίο φορτώνονταν σταφίδες από την περιοχή. Για να μη γίνεται αυτό, άλλαξαν τη ροή και την εξέτρεψαν βορειότερα, έξω από το λιμανάκι της Αγίας Κυριακής. Το ποτάμι αυτό, ωστόσο, δεν έχει ποτέ καθαριστεί. Ποτέ δεν έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού της κοίτης του και ενίσχυσης – στήριξης του εδάφους στις όχθες. Πολλές φορές κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στο Δήμο και ρωτούν επίμονα ποιος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος.
Έστω και εκ των υστέρων, προς αποφυγήν ακόμη χειρότερων προβλημάτων και σοβαρότερων καταστροφών με επόμενες βροχοπτώσεις, δε θεωρούν στο Δήμο Τριφυλίας και τη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών ότι πρέπει, επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά με το ποτάμι στην Αγία Κυριακή; Πρέπει να πάνε στην Εισαγγελία οι κάτοικοι για να παρέμβουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τα αυτονόητα των υποχρεώσεών τους, για καθαρισμό και έλεγχο;  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
*** «Ξεπαγώνει» η μελέτη του Νέδοντα για πρόληψη πλημμυρών          
          
Μελέτη με επείγοντα έργα για το Νέδοντα στο Περιφερειακό
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Ο φόβος να έρθουν αντιμέτωποι με τραγικές καταστροφές, όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα σε Ρόδο και Άργος, και με δεδομένο ότι στις 11 Νοεμβρίου η Καλαμάτα γλίτωσε στο παρά πέντε, με μικρές σχετικά πληγές, οδήγησε, όπως φαίνεται, τους αρμοδίους δύο ημέρες μετά (τη στιγμή που είχε ξεχαστεί εδώ και 2,5 χρόνια) να προωθούν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στο Νέδοντα.
Η μελέτη προβλέπει έργα από τη γέφυρα στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, καθ’ όλο το μήκος του ποταμού μέσα στον ιστό της πόλης, έως τις εκβολές. Από τα βασικά έργα που προβλέπονται είναι η ενίσχυση των υποστυλωμάτων, η διευθέτηση της κοίτης, καθώς και η κατεδάφιση και ανακατασκευή της γέφυρας στην οδό Ιατροπούλου.
Πάντως, στην εισήγησή του για τη ΜΠΕ το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας παρατηρεί σημαντικές ελλείψεις στη μελέτη.
  Τα προβλεπόμενα έργα
Η μελέτη του έργου προβλέπει εργασίες σε μήκος 3,2 χλμ. και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη γέφυρα στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης έως τις εκβολές του Νέδοντα. Στόχος των έργων είναι η βελτίωση της παροχευτικότητας του στεγασμένου τμήματος, η βελτίωση – αποκατάσταση της υφιστάμενης κοιτόστρωσης του ποταμού εντός των ορίων του σχεδίου πόλης και η ανακατασκευή της γέφυρας στην Ιατροπούλου.
Σύμφωνα με την ΜΠΕ:
-Προτείνεται η κατασκευή τοιχίων μεταξύ των υποστυλωμάτων του κλειστού τμήματος του ποταμού Νέδοντα και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ της γέφυρας οδού Κικλίς έως τη γέφυρα της 23ης Μαρτίου, συνολικού μήκους 238 μέτρων. Πρόκειται για το τμήμα του ποταμού στο οποίο σε παλαιότερη διευθέτηση κατασκευάστηκε κλειστή ορθογωνική διατομή, η οποία διαθέτει ενδιάμεσα υποστυλώματα διαστάσεων σε δύο παράλληλες σειρές. Τα υποστυλώματα αυτά δημιουργούν ανάσχεση στη ροή των πλημμυρικών παροχών. Με την προτεινόμενη κατασκευή τοιχίων μεταξύ των υποστυλωμάτων υπολογίζεται ότι θα υπερδιπλασιασθεί η διοχετευτικότητα του τμήματος. Η κατασκευή των τοιχίων θα γίνει με τσιμεντόπλινθους που θα επενδυθούν με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα.
-Προτείνεται ανακατασκευή της γέφυρας στην Ιατροπούλου με την κατεδάφισή της και την ανακατασκευή της από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η υφιστάμενη διαθέτει μεσόβαθρο, που προκαλεί στένωση της διατομής. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση η διοχετευτικότητα θα αυξηθεί περίπου στο διπλάσιο.
-Προτείνεται η συντήρηση της υφιστάμενης κοιτόστρωσης μήκους περίπου 3,2 χιλιομέτρων (τόσο στο στεγασμένο όσο και στο ανοικτό τμήμα του ποταμού). Η υφιστάμενη κοιτόστρωση, με την πάροδο των ετών και λόγω των φερτών υλικών, έχει διαβρωθεί, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ρήγματα πλάτους περίπου 30 εκ.
  Παρατηρήσεις
Για τη συγκεκριμένη Μελέτη το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας παρατηρεί:
-Δε γίνεται αναλυτική τεχνική περιγραφή του συνόλου των προτεινόμενων εργασιών και δεν παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά της νέας γέφυρας στην Ιατροπούλου.
-Δεν περιγράφονται στο σύνολό τους και αναλυτικά οι εκτιμώμενες επιπτώσεις από τις εργασίες κατασκευής των συγκεκριμένων έργων.
-Η παροχετευτικότητα των έργων, μετά τις παρεμβάσεις που προτείνονται, υπολείπεται της εκτιμώμενης παροχής πλημμύρας για περίοδο επαναφοράς τα 50 έτη.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι για την ολοκληρωμένη πλημμυρική προστασία
της περιοχής θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των υδρολογικών στοιχείων για την εκτίμηση της πλημμυρικής παροχής και, πέραν των όσων προβλέπονται από την ΜΠΕ, να εξετασθεί η πραγματοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων σε επίπεδο λεκάνης απορροής του ποταμού Νέδοντα, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη διαχείριση των απορροών στα ανάντη των συγκεκριμένων έργων διευθέτησης, στην κατεύθυνση της πρόληψης εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του έργου πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, κατά τους θερινούς μήνες, σωστή συντήρηση και επιθεώρηση της κοίτης, των πρανών και των τεχνικών, καθώς και καθαρισμός των φερτών υλικών, ώστε να διατηρηθεί η ασφαλής λειτουργικότητα του έργου, καθώς και έκτακτες επιθεωρήσεις έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.
 
***  Πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (βίντεο & φωτογραφίες)  
           
    
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με κατάληξη το κτίριο της Περιφέρειας όπου αναμένεται εκεί να κάνουν «Μουσική Διαμαρτυρία». Τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν είναι τα κενά στους καθηγητές, η μεταφορά και η σίτιση τα οποία και απαιτούν να λυθούν άμεσα καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία ενός Μουσικού Σχολείου.   Video: 

*** Βραχυκύκλωμα σε ρολόι της ΔΕΗ ,αναστάτωσε το «Ιστορικό Κέντρο» στην Καλαμάτα         
           
Αναστάτωση προκλήθηκε στις 11 η ώρα το πρωί στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 9 , όταν καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το υπόγειο 2όροφου κτιρίου. Στο σημείο αμέσως βρέθηκαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας . Τελικά διαπιστώθηκε μικρή φωτιά από βραχυκύκλωμα σε ρολόι της ΔΕΗ η οποία και έσβησε με την έγκυρη παρέμβαση των πυροσβεστών και πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο σημείο βρέθηκε και συνεργείο της ΔΕΗ για να αποκαταστήσει τη βλάβη 
 
***  Ετοιμάζεται το «Καρουζέλ» στην κεντρική Πλατεία (φωτογραφίες)
 
     
   

«Χαράς ευαγγέλια» για  τους λιλιπούτειους Καλαματιανούς , καθώς σήμερα το πρωί συνεργεία τοποθετούν το καθιερωμένο πλέον «Χριστουγεννιάτικο Καρουζέλ» στην Κεντρική Πλατεία . Παράλληλα προχωρά και ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και της πλατείας για να είναι όλα έτοιμα στις 13 Δεκέμβρη όπου ο Δήμαρχος θα «ανάψει» το δέντρο και θα αρχίσουν και επίσημα οι  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας.
 
*** Διαγωνισμός 284.000 ευρώ για τα απορρίμματα του Δήμου Δυτικής Μάνης          
          
Στα 63 ευρώ ο τόνος πλέον ΦΠΑ υπολογίστηκε το κόστος για τη μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, που δημοπρατείται για ένα έτος με συνολικό προϋπολογισμό 284.760 ευρώ με ΦΠΑ.
Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους (ανταποδοτικά) και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο της Καρδαμύλης.
Ο ανάδοχος θα εκτελεί τις εργασίες μεταφοράς και διάθεσης του συνόλου των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, με δική του ευθύνη και δαπάνες, σε χώρο νόμιμης διάθεσης ή επεξεργασίας στερεών αστικών απορριμμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, καθώς και τα τεύχη διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου (τηλ. 27210-64128 και fax 27210-64100), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Όπως αναφέρεται, αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εργολαβική ανάθεση της μεταφόρτωσης, μεταφοράς και διάθεσης των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Αν, στο μεταξύ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου δοθεί οριστική λύση ή ο Δήμος Δυτικής Μάνης εξεύρει προσωρινή λύση επεξεργασίας των απορριμμάτων, η σύμβαση που θα προκύψει από το συγκεκριμένο διαγωνισμό θα λύεται αζημίως για το Δήμο. Ειδάλλως, θα μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος, με τους ίδιους όρους και τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων. 
 
***  Εκλογομαγειρέματα…          
    
Ένας αυτοδιοικητικός μάς έλεγε χθες ότι είδε τους τοπικούς πολιτικούς φούρνους να έχουν αρχίσει να ζυμώνουν... κουλουράκια και υποψήφιους δημάρχους και συνδυασμούς.
Να προσέξουν μόνο μην τους... ξινίσει η ζύμη!   Α.Π. 
 
***  Μάχη με τα κύματα έδωσε ο Καπετάνιος του Blue Star Ithaki στο στενό μεταξύ Μυκόνου και Τήνου (βίντεο)         
  
Μάχη με τα κύματα έδωσε ο  το πλοίο Blue Star Ithaki  το απόγευμα της Τετάρτης, στο στενό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου
 Το βίντεο είναι από  cyclades24.gr, την ώρα που ο Καπετάνιος του πλοίου "πάλευε" κυριολεκτικά με τα κύματα.
Ευτυχώς τοσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες αν και ...ανησύχησαν έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.  Video: 

***ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
~***  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  - ΦΑΡΡΑΙ  1-0 .-^ Α΄ τοπικό  πρωτάθλημα  στο  ποδόσφαιρο (χθές ,στο Αρφαρά) , σε αγώνα  εξ  αναβολής ...-^
 
~***  Από τη "μάχη" των γηπέδων στη "μάχη" για τη ζωή         
           
   Ήρθε από την Ουγγαρία στην Ελλάδα γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '70, διέγραψε τη δική του ξεχωριστή πορεία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, "εισέβαλε" στις καρδιές των φιλάθλων- κυρίως του Ηρακλή, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 1981 ως το 1987 -και, τώρα, προτού καλά καλά συμπληρώσει έξι δεκαετίες ζωής, ο μαχητής των γηπέδων Γιώργος Καραΐσκος "παλεύει" για να κρατηθεί στη ζωή.
   Συγκινημένοι οι ποδοσφαιρόφιλοι Θεσσαλονικείς- και όχι μόνο -παρακολουθούν εδώ και τρεις εβδομάδες, με αγωνία, την εξέλιξη της υγείας του ομογενή βετεράνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 12 Νοεμβρίου στην εντατική της κλινικής "Άγιος Λουκάς" της Θεσσαλονίκης, ύστερα από μαζική πνευμονική εμβολή.
   Τη μέρα εκείνη, ο άλλοτε άσος των γηπέδων πήγαινε για προγραμματισμένες εξετάσεις στην συγκεκριμένη κλινική και καθ' οδόν υπέστη αυτό το επεισόδιο, που πιθανότητα προήλθε από θρόμβωση, αφετηρία της οποίας φαίνεται πως ήταν ένα κάταγμα στο πόδι του από τον περασμένο Ιούλιο.
   Η 30χρονη κόρη του Μπιάνκα ήταν αυτή που τον μετέφερε τη μέρα εκείνη στο νοσηλευτικό ίδρυμα και έκτοτε ζει στον προθάλαμο της κλινικής περιμένοντας κάποιο καλό νέο για την υγεία του πατέρα της, που παραμένει- χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον -στην εντατική.
   Η περίπτωση του Γιώργου Καραΐσκου έχει συγκινήσει τους φίλους του ποδοσφαίρου- και όχι μόνο αυτούς του Ηρακλή, όπου εντάχθηκε μετά τον Εθνικό, τη φανέλα του οποίου πρωτοφόρεσε μόλις ήρθε από την Ουγγαρία, το 1974.
   Γεννημένος στη Βουδαπέστη στις 10 Αυγούστου 1954 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Κεντρικό Ίδρυμα Αθλητισμού της ουγγρικής πρωτεύουσας, ένα είδος παιδαγωγικής ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στη μεγάλη Ουϊπεστ από την οποία μεταγράφηκε στον Εθνικό.
   Μετά τη δοκιμασμένη καριέρα του στον Ηρακλή, όπου αποτέλεσε μέλος της καλύτερης ομάδας που είχε ποτέ ο "Γηραιός", με συμπαίκτες τους Λάκη Παπαϊωάννου, Βασίλη Χατζηπαναγή, Σάββα Κωφίδη, Νίκο Καλαμπάκα και άλλους αστέρες της εποχής εκείνης, μετακινήθηκε στη Βέροια για ενάμιση χρόνο προτού ολοκληρώσει ευδοκίμως την ποδοσφαιρική του καριέρα.
   Ως τεχνικός ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια και διά μέσου ερασιτεχνικών ομάδων- Ακρίτες, ΑΕΑ, Κερασιά, Διγενής Λακκώματος -επανεντάχθηκε στις τάξεις του Ηρακλή ως υπεύθυνος ακαδημιών, γενικός αρχηγός και βοηθός προπονητή. Μάλιστα, κάθισε ως υπηρεσιακός μερικές φορές, αντικαθιστώντας τον Έγκε Γκέραντ, τον Μαρκαριάν και τον Γίνγκμπλαντ, ενώ φέτος προτού αναλάβει ο Γκιγιέρμο Ογιος κάθισε στο "τιμόνι" της ομάδας στο 2-2 του Ηρακλή στην Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος.
   Έχει δυο κόρες, την Μπιάνκα (30 ετών) και τη Λάουρα (21) και δυο γιους, τον Αλέξανδρο (33 ετών) και τον Φίλιππο (14) από τον γάμο του με την ουγγρικής καταγωγής Κατερίνα, κόρη πρώην υπουργού της Ουγγαρίας. Όλοι τους βρίσκονται στο πλευρό του, αλλά οι ενδείξεις τούς κάνουν να είναι επιφυλακτικοί. Ο θεράπων γιατρός, καθηγητής καρδιοχειρούργος κ.Πίτσης, που με την ομάδα του τον χειρούργησε μόλις η κατάσταση του φάνηκε μη αναστρέψιμη, είπε αρχικά πως οι πιθανότητες επιβίωσης του είναι από 0 ως 1%... Η κατάσταση, όπως τούς εξήγησε, δεν επιδέχεται μεγάλη αισιοδοξία.
   Κι ενώ όλοι περιμένουν ένα θαύμα, τις τελευταίες δυο μέρες, ο άλλοτε άσος των γηπέδων δείχνει κάποια σημάδια αντίδρασης, αλλά πρέπει κι αυτά να σταθεροποιηθούν έως ότου υπάρξει ένδειξη ουσιαστικής βελτίωσης.
   Σ' όλη αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα του μεγάλου κόστους νοσηλείας, που μέχρι στιγμής υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ, που είναι και ο ασφαλιστικός φορέας του βετεράνου ποδοσφαιριστή.
   Ωστόσο, αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα καθώς αυτό που προέχει είναι η σωτηρία του, αυτή για την οποία προσεύχονται, μαζί με τους συγγενείς του, φίλοι και παλιοί συμπαίκτες του. Οι τελευταίοι δεν παραλείπουν καθημερινά σχεδόν να περνούν από το νοσηλευτικό ίδρυμα, με την ελπίδα για μια "καλή είδηση" για την υγεία του Γιώργου Καραΐσκου, η αγωνιστική ποιότητα και ο ανθρώπινος χαρακτήρας του οποίου τον έχουν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
   Η ιατρική επιστήμη έκανε και εξακολουθεί να κάνει ό,τι το δυνατόν για τη σωτηρία του βετεράνου άσου, που μέσα στα γήπεδα έγραψε τις δικές του σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας. Τώρα, όμως, έχει μπροστά του έναν πραγματικό "γολγοθά" από τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν θα βγει νικητής.
   Ντίνος Καραμητρούσης  © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

*** Για  το  κύπελλο  Ελλάδας :

04/12/2013 ΟΦΗ Καλλονή 0 - 1
04/12/2013 Παναιτωλικός Ατρόμητος 0 - 2
05/12/2013 Απόλλων Σμύρνης Νίκη Βόλου3 - 1
08/01/2014 Αιγινιακός Πανιώνιος -
08/01/2014 Ολυμπιακός Αστέρας Τρίπολης -
09/01/2014 Ολυμπιακός Βόλου Αστέρας Μαγούλας -
09/01/2014 Ηρακλής ΠΑΟΚ -
 Ο Παναθηνακός «καθάρισε» την πρόκριση στην επανάληψη
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  ΨΑΧΝΩΝ  3-0 .- ^
Τα  γκόλ : 35΄ Χρήστος Δώνης , 58΄ Κλωναρίδης , 60΄ Καρέλης ,
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Δώνης (72΄ Αναστασόπουλος), Κλωναρίδης, Ντίνας (64΄ Ατζαγκούν), Καρέλης (75΄ Μπαλμπόα).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Νικολόπουλος, Τζάνης, Κρητικός (52΄ Ντελέκος), Κοιλιάρας, Ντάνιελ, Τσιμόντζι, Γκεμίσης, Τσούτσης (79΄ Επιτροπάκης), Παλαιολόγος (62΄ Φοντακάρο).

***  ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ  στους  ομίλους σήμερα  και  αύριο Παρασκευή 6-12 :
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Α’ Όμιλος

Παρτιζάν-Μπουντιβέλνικ   76-61 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 18:00 (6/12)   .- ^
Ναντέρ-Μπαρτσελόνα 21:45 (6/12)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 6-1 13
Μπαρτσελόνα 5-2 12
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2 12
Ναντέρ 3-4 10
Παρτιζάν 2-6 10
Μπουντιβέλνικ 1-7 9

Β’ Όμιλος

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης    71-78 .- ^
Στρασμπούρ-Ζαλγκίρις Κάουνας  77-76 .- ^
Αναντολού Εφές-Μπάμπεργκ 20:45 (6/12)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μαδρίτης 8 -0 16
Αρμάνι Μιλάνο 4-5 13
Αναντολού Εφές 4-3 11
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5 11
Μπάμπεργκ 2-5 9
Στρασμπούρ 2-6 10

Γ’ Όμιλος

Σιένα-Ζιέλονα Γκόρα   60-59 .- ^
Γαλατάσαραϊ-Ουνικάχα Μάλαγα   78-70 .- ^

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός     103 - 105  .- ^
Και τα θρίλερ με το μέρος του
Τα δεκάλεπτα: 22-28, 50-59, 77-80, 103-105 .- ^
 Διαιτητές του αγώνα  είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Livescore Μπάγερν - Ολυμπιακός (67-66 25') για το αήττητο
Ολυμπιακός 8-0 16
Γαλατασαράι 5-3 13
Ουνικάχα Μάλαγα 4-4 11
Μπάγερν Μονάχου 3-5 11
Σιένα 3-5 11
Ζιέλονα Γκόρα 2-6 10

Δ’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοκομοτίβ Κουμπάν   75-73 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα-Λιέτουβος Ρίτας 21:30 (6/12)
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 21:30 (6/12)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λοκομοτίβ Κούμπαν 6-2 14
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-2 14
Λαμποράλ Κούτσα 4-3 11
Παναθηναϊκός 3-4 10
Ερυθρός Αστέρας 2-5 9
Λιέτουβος Ρίτας 1-6 8

***  ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ  ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ  της  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ :

Μεταγραφική «βόμβα» χθες από τη διοίκηση της Ομόνοιας (σε πρόσφατο «ρεπορτάζ του «Θ» είχε γίνει αναφορά πως στις προθέσεις των παραγόντων της καλαματιανής ομάδας ήταν η έλευση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών για τη χειμερινή περίοδο).
Συγκεκριμένα, όπως μας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γιάννης Μανωλόπουλος, αποκτήθηκε ο έμπειρος Καλαματιανός  μεσοεπιθετικός Πάντος Τζανετάκος, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Αιγάλεω, ενώ στην πλούσια καριέρα του έχει φορέσει τη φανέλα της Αναγέννησης Παραλίας, της Δόξας Καλαμάτας, του Απόλλωνα Καλαμάτας, του Μεσσηνιακού, του Παμίσου, της Καλαμάτας, του Εθνικού Αστέρα και του Ιωνικού. Ο Τζανετάκος ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας. Στην καλαματιανή ομάδα έχει διατελέσει πρόεδρος (είναι και από τα ιδρυτικά μέλη, ενώ ο πατέρας του Θεόδωρος συμμετέχει και στο νυν Δ.Σ.), ενώ σ’ αυτήν αγωνίστηκε και ο αδελφός του Δημήτρης. Οι δεσμοί του με την Ομόνοια είναι ισχυροί, ενώ πρέπει ν’ αναφέρουμε πως στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν έκανε προσφορά αθλητικού υλικού. Η προσθήκη του ενισχύει σημαντικά την Ομόνοια.
Όπως δε πληροφορηθήκαμε, θα βρίσκεται πιθανότατα το Σάββατο στην Καλαμάτα, όπου θα παρακολουθήσει τον κρίσιμο αγώνα με τον ΑΟ Διαβολιτσίου.
Παράλληλα, από τη διοίκηση της Ομόνοιας εξετάζονται σοβαρά δύο ακόμη περιπτώσεις (πρόκειται για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές).
Όσον αφορά τώρα στην προετοιμασία για το ματς με τον ΑΟ Διαβολιτσίου, συνεχίζεται με προπονήσεις στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» (για χθες είχε προγραμματιστεί φιλικό τεστ με το Νέο Άρι). Ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης και ο συνεργάτης του Βασίλης Παναγιωτόπουλος έχουν επισημάνει στους ποδοσφαιριστές τη σημασία του ματς.
Ερωτηματικό δε, αποτελεί ο έμπειρος μέσος Παναγιώτης Σταματόπουλος, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. - 
  
***   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     = 2925   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 ,= 1379   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1371 video.-
                                             **Σύνολον   :  5675  βίντεο ανηρτημένα .-

***
Στην ταβέρνα  " Φωλιά " στο Καρπενήσι  2010
~   ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
Arfara-Messinias- asteras-arfaron
Stamos Arfara Messinias Greece
ARFARA - KALAMATAS
ASTERAS ARFARON 2011

Χορός  , φαγητό , διασκέδαση στο Καρπενήσι  2010
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 : Τ. Λίμνη  Κρεμαστών  2010
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html  ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013.-
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~*** https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,
Στη  λίμνη  Κρεμαστών 2010
****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου