Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013  :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :*** Γράμμα από το Μέτωπο         
          
Αγαπητέ Δημητράκη,
Είμαι καλά το ίδιο εύχομαι και για εσένα. Από το γράμμα που είχα από το σπίτι μου έμαθα ότι ο πατέρας μου εξακολουθεί να είναι άρρωστος από τις ακτίνες που είδα. Σε παρακαλώ μου γράφεις τη γνώμη σου σαν συνάδελφος που είσαι, έστω και τις πιθανότητες που τυχόν εσχημάτισες. Είμαι μακριά και δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Εκ των πνευμόνων παρουσιάζει τίποτε;  Επίσης μήπως εις την σπονδυλικήν στήλην; Θα με υποχρεώσεις και εν ανάγκη να τον ξαναειδείς.
Εδώ στο μέτωπο τα περνάμε σχετικώς καλά. Έχουμε πάρει τον αέρα των Ιταλών, αυτό είναι βέβαιο. Ο Θεός να μας βοηθήσει να τους πετάξουμε σύντομα στη θάλασσα. Σχεδόν κανένα δεν έχω εδώ πατριώτη μας.
       29-3-1941
                               Σε χαιρετώ,
                              Δ. Φράγκος
                               Ανθυπίατρος
                           3η μοίρα Τραυματιοφορέων
                                  ΤΤ 912

     

*Το γράμμα στάλθηκε στον Ιατρό Δημήτριο Τσάκαλο,στην Καλαμάτα το Μάρτιο του 1941. Ευχαριστούμε θερμά τον εγγονό του Δημ. Β. Τσάκαλο, που μας το παραχώρησε από το προσωπικό αρχείο του πατέρα του Βασιλείου Δ. Τσάκαλου. 
 
*** Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές
Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις, θα τιμηθεί η εθνική επέτειος του «Όχι» στο φασισμό και το ναζισμό, που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία των Ελλήνων και την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Εκδηλώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα καθώς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, έδρες Δημοτικών Ενοτήτων, αύριο, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, ως εξής: Καλαμάτα: Στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. Στις 8.00 θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στις 10.15 θα αναπεμφθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Παναγιώτα Σπάλα, θεολόγος καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Ακολούθως, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου και θα κατατεθούν στέφανοι. Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, επί της οδού Αριστομένους. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στον Άρι, θα γίνει στην πλατεία παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Μιχαήλ Βλάχο, δάσκαλο. Επίσης, μαθητές του Δημοτικού θα απαγγείλουν ποιήματα.. Στ’ Αρφαρά, ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Βιργινία Μπαϊρακτάρη και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών. Στη Θουρία, στις 10.30 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον Αριστοτέλη Λεβεντέα, διευθυντή του Λυκείου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές. Α.Π. -  

***  Άδειες τσέπες, άδεια ρεζερβουάρ, λιγότερο ποτό, λιγότερα τροχαία         
           Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στη Μεσσηνία, για τους πρώτους 10 μήνες του 2013 σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, αποδεικνύουν σημαντική μείωση και στα τροχαία ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς. Πάντως, εκτός από τους ελέγχους της Τροχαίας, σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων, φαίνεται πως παίζουν τα τσουχτερά πλέον πρόστιμα του ΚΟΚ, αλλά και η οικονομική κρίση, που αναγκάζει τους οδηγούς να είναι πιο συνετοί στην οδήγηση και να μην… υπερκαταναλώνουν καύσιμα με επιθετική οδήγηση.
  Μείωση θανατηφόρων
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Καλαμάτας το 2013 μέχρι και το Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με θάνατο ή τραυματισμό. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, σημειώθηκαν συνολικά 42 τροχαία ατυχήματα με θάνατο ή τραυματισμό.
Καταγράφεται λοιπόν μια μείωση της τάξεως του 50%.
Σε ότι αφορά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά 3 συμβάντα, με ισάριθμα θύματα. Αντίθετα, το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν σημειωθεί 9 θανατηφόρα ατυχήματα, με ισάριθμα θύματα.
Με σοβαρό τραυματισμό, το 2012 από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, σημειώθηκε 1 τροχαίο ατύχημα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος σημειώθηκαν 2.
Με ελαφρύ τραυματισμό, τους 9 πρώτους μήνες του 2012 είχαμε 34 τροχαία ατυχήματα και 43 ανθρώπους τραυματισμένους.
Τους αντίστοιχους μήνες φέτος, καταγράφηκαν 16 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό 21 ανθρώπων.
  Και λόγω κρίσης
Ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, παρατήρησε ότι τα στοιχεία δείχνουν μείωση των τροχαίων σε σημαντικό βαθμό και ένας από τους λόγους πιστεύει ότι είναι η λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου:
«Ο αυτοκινητόδρομος είναι ασφαλής και πλέον η κίνηση των οχημάτων δε γίνεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, όπου είχαμε πολλές παρασύρσεις πεζών. Επίσης, εντοπίσαμε αδυναμίες και προσπαθήσαμε να εστιάσουμε σε αυτές με τη διενέργεια ελέγχων για τη αποτροπή και την πρόληψη ατυχημάτων. Πιστεύουμε επίσης, ότι άλλος ένας λόγος είναι η οικονομική κρίση. Οι οδηγοί είναι πιο ελαστικοί στην κατανάλωση αλκοόλ και οδηγούν  πιο συνετά, χρησιμοποιούν μικρότερες ταχύτητες,  για εξοικονόμηση βενζίνης», κατέληξε ο κ. Αξιωτόπουλος.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Πύλη εξόδου για παρανόμους ταξιδιώτες η Καλαμάτα, νέες συλλήψεις!         
    Συνελήφθη 26χρονος , ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
   Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία με πλαστά έγγραφα
 Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 26χρονος ημεδαπός  και δύο αλλοδαποί, υπήκοοί Συρίας, μία 24χρονή και ένας 31χρονος, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
  Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 24χρονης, την οποία συνόδευε ο 26χρονος, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστογραφημένα.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.
  Όπως προέκυψε, ο 26χρονος, είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, μαζί με την 24χρονη, διευκολύνοντας έτσι την έξοδο της από τη χώρα.
  Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 31χρονου, ο οποίος είχε σκοπό επίσης να ταξιδέψει για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστογραφημένα.
  Στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
*** Συνελήφθη 34χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας 40χρονου         
           Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα της Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας  34χρονος , ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 40χρονου και παράβαση της Νομοθεσίας για τα Όπλα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα της Αργολίδας, ο 34χρονος, αφού αρχικά διαπληκτίστηκε με 40χρονο, στη συνέχεια με την χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισε στην πλάτη και το θώρακα.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου και νοσηλεύεται.
Στο σημείο του επεισοδίου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο 34χρονος. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Πιστόλι, διαμετρήματος 7,65 mm.
  • Κυνηγετικό όπλο, του οποίου την κάννη είχε τροποποιήσει.
  • Εξήντα εννέα  φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Δύο  πτυσσόμενες αστυνομικές ράβδοι.
  • Τρία  μαχαίρια, με μήκος λάμας -20-, -17- και -12- εκατοστών αντίστοιχα.
  • Σιδερογροθιά.
  • Καψύλλιο-Πυροκροτητής.
  • Έξι κινητά τηλέφωνα και μία κουκούλα.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

*** Τσακωμός με τραυματισμό μεταξύ Πακιστανών στο Νερόμυλο Μεσσηνίας         
           
Συνελήφθη, χθες  πρώτες πρωινές ώρες, στο Νερόμυλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί μετά από επεισόδιο τραυμάτισε ελαφρά ομοεθνή του. Στο πλαίσιο διερεύνησης του επεισοδίου, συνελήφθησαν δυο ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
 
*** Τοπικιστικοί εγωισμοί για το κτίριο της ΕΤΕ Κυπαρισσίας;         
   Ειλικρινά, αυτό που συμβαίνει στη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, σχετικά με την απίστευτη και απύθμενη έως προκλητική και προσβλητική αδιαφορία για την αποκατάσταση του παλιού κτιρίου της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία, όσο και αν προσπαθώ, δε μπορώ να το κατανοήσω! Θέτει και ξαναθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο η κα Πανουσιοπούλου, αλλά και σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, το ζήτημα της ΕΤΕ και την αναγκαιότητα να μπει το έργο στο ΕΣΠΑ, με μόνη προϋπόθεση την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου, και ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή σφυρίζουν αδιάφορα. Το ιστορικό κτίριο, αγοράστηκε από το Δήμο Κυπαρισσίας επί δημαρχοντίας Ηλία Τσίγγανου, με δάνειο που αποπλήρωσαν οι δημότες της Κυπαρισσίας καθώς και με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τότε, επί Σταύρου Μπένου και υπάρχει έτοιμη προμελέτη και κτιριολογική μελέτη του Γιώργου Διαμάντη! Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για να αποκατασταθεί και να γίνει, πραγματικό, στολίδι για όλο το Δήμο! Εκτός, και αν, πράγμα που δε θέλω να πιστεύω αλλά αρχίζω να του δίνω βάση, όπως πολλοί λένε, δεν κάνει κάτι ο Δήμος, επειδή αυτό είναι στην Κυπαρισσία και επειδή δε θέλουν να γίνει το έργο αυτό σύμβουλοι – αξιωματούχοι από άλλες Δημοτικές Ενότητες, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος που δεν είναι Κυπαρίσσιος! Είναι δυνατόν, να επικρατούν τοπικιστικοί εγωισμοί για ένα τέτοιο έργο; Είναι δυνατόν να μη θέλουν να γίνει επειδή είναι στην Κυπαρισσία; Και, από την άλλη, τόσοι δημοτικοί σύμβουλοι από την Κυπαρισσία, Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, τι κάνουν, πια; Για τουρισμό είναι, στο Δήμο; Διακοσμητικά στοιχεία είναι; Δε νοιάζονται για τίποτα, πια;Φίλτατοι του Δήμου Τριφυλίας, για το κτίριο της ΕΤΕ, κριτές, δε θα σας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί, αλλά όλοι εμείς οι ζωντανοί δημότες – κάτοικοι της Κυπαρισσίας!   Η.Γ.
 
***Απεβίωσε ο Αμερικάνος «θρύλος της ροκ» Lou Reed (βίντεο)
        
    Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο θρύλος της Ροκ, ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας, Lou Reed
Την τελευταία του πνοή άφησε ο 71χρονος Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης της ροκ μουσικής και κιθαρίστας, Lou Reed.
Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Lou Reed είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος τον Μάιο ενώ ακόμα άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του.
Ως μέλος των The Velvet Underground τη δεκαετία του 1960, ο Reed άνοιξε νέους δρόμους στο χώρο της ροκ προς διάφορες κατευθύνσεις.
Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Freeport του Long Island.  Όντας ακόμη νεαρός, έκανε πραγματικότητα το όνειρό του, μαθαίνοντας να παίζει κιθάρα, ενώ άρχισε να συμμετέχει σε σχολικές ροκ μπάντες. Σύντομα έκανε και την πρώτη του ηχογράφηση σε στιλ ριδμ εντ μπλουζ με το συγκρότημα The Shades.
Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών (Syracuse University) όπου ο ποιητής και καθηγητής του Delmore Schwartz τον ενθάρρυνε στην πορεία του και τον βοήθησε όσον αφορά τη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Αργότερα ο Reed απότισε φόρο τιμής σε αυτόν τον μέντορά του με το τραγούδι "My House", με αναφορές στον Οδυσσέα του James Joyce. Εκεί, επίσης, αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον του για την φρι τζαζ (free jazz) και την πειραματική μουσική (experimental). Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποίηση της γενιάς μπιτ και για την πρόζα του Μπάροουζ.
Μετά την αποφοίτησή του το 1964, έπιασε δουλειά ως συνθέτης στη δισκογραφική εταιρία Pickwick Records. Την επόμενη χρονιά δημιούργησε μαζί με τον Ουαλό αβανγκάρντ βιολιστή συνάδελφό του, John Cale, το συγκρότημα The Primitives, το οποίο μετεξελίχθηκε τελικά στους The Velvet Underground. Ενώ η σύνθεση του συγκροτήματος δεν υπήρξε σταθερή (ο Cale το εγκατέλειψε το 1968, ο Reed το 1970) και δεν ήταν εμπορικά βιώσιμο, αποτέλεσε ένα από τα underground συγκροτήματα με την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της ροκ.
Αποτελούνταν από τον Lou Reed, τον John Cale, τον Sterling Morrison και την Maureen Taker. Εκείνη την περίοδο γράφτηκαν τα τραγούδια "Heroin" και "I'm Waiting for my Man", τραγούδια που μοιάζουν να σκιαγραφούν τα έργα του Μπάροουζ.
Η συνάντησή τους με τον Andy Warhol ήταν καθοριστική καθώς απογείωσε τη φήμη τους. Ο Πάπας της Ποπ υπήρξε ο μάνατζέρ τους, ο οποίος διοργάνωσε τις περιοδείες του γκρουπ σε όλη την Αμερική και τον Καναδά, αποσπώντας εντυπωσιακές κριτικές.
Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, οι Velvet Underground κυκλοφόρησαν ισάριθμους δίσκους. Έως τότε, τα αγαπημένα θέματα του Reed ήταν η κακόφημη γειτονιά του, τα ναρκωτικά και ο θάνατος. Το 1970 εμφανίστηκε το γνωστό τραγούδι "Sweet Jane" στο δίσκο Loaded των Velvet Underground, το οποίο γνώρισε διάφορες επανεκτελέσεις. Η εκτέλεσή του από τους Cowboy Junkies έγινε μέρος του σάουντρακ της ταινίας "Natural Born Killers" (Γεννημένοι Δολοφόνοι) του Oliver Stone.  πηγή: news247.gr  ,Video:

*** Στον Alpha από το «Pharae Palace» ο Βασίλης Καλλίδης          
          
Το ξενοδοχείο Pharae Palace διέθεσε τους χώρους του για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος  του ιδιωτικού καναλιού Alpha.
Η εκπομπή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, μιας και όλο το concept έχει σχεδιαστεί προκειμένου να  αναδείξει τα μεσσηνιακά προϊόντα, τον τρόπο παρασκευής ξεχωριστών και διαχρονικών εδεσμάτων, αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων που ζουν και γεύονται μεσσηνιακά.
Η επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείο από την εκπομπή, επιβραβεύει την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων να αναδείξουν, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, τα μεσσηνιακά προϊόντα, με την τοποθέτησή τους σε όλα τα γεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του πρωινού στο οποίο και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά.
 
*** «Μικρό Καλοκαίρι» στην Καλαμάτα ,ο κόσμος κατέκλυσε την παραλία (φωτογραφίες)         
    
 
 
 
 
   Τον καλό καιρό και τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή εκμεταλλεύτηκαν  σήμερα οι Καλαματιανοί , αλλά και οι επισκέπτες της Πόλης. Από νωρίς το πρωί στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας επικρατούσε το αδιαχώρητο ενώ αρκετοί ήταν  αυτοί που συνεχίζουν απτόητοι τα μπάνια τους λίγες ημέρες πριν υποδεχτούμε το Νοέμβρη …
 Το «μικρό Καλοκαίρι» στη Μεσσηνία θα συνεχιστεί και την εβδομάδα που έρχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.      Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***  Κατάληψη στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη έκαναν κάτοικοι χωρίου που κινδυνεύει να αφανιστεί (βίντεο)         
   Σάββατο 26 Οκτωβρίου  , εορτή του Αγίου Δημητρίου. Οι κάτοικοι του χωριού Τριπoτάμου στην Μεγαλόπολη γιόρτασαν τον πολιούχο του χωριού τους – ενδεχομένως για τελευταία φορά, αφού υπάρχει περίπτωση του χρόνου να μην υπάρχει το χωριό – και μετά συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο σχολείο όπου έκαναν  γενική συνέλευση και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν εντόνως για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τους δίνει σημασία και δεν ξεκινάει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης του χωριού τους.
Στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι με τον Σύλλογο τους και την επιτροπή που έχουν φτιάξει , κατευθύνθηκαν στον χώρο του Ορυχείου της ΔΕΗ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαναν συμβολική – προειδοποιητική κατάληψη στον πύργο ελέγχου ταινιοδρόμων με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας όλα τα συστήματα του Ορυχείου.
Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας , ο πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος , ο  Περ. Σύμβουλος Δημήτρης Αποστολόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης μαζί τους ήταν και εκπρόσωποι των εργαζομένων , οι οποίοι δήλωσαν πως οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί είναι κοινοί για το μέλλον του ορυχείου.
Στο σημείο έφτασε μετά από αρκετή ώρα ο Διευθυντής του Λ.Κ. Μεγαλόπολης κ. Κουστέρης. Οι κάτοικοι του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και του εξέφρασαν τα παράπονα τους για την αδιαφορία που δείχνει η ΔΕΗ για τα αιτήματα τους. Επίσης του έθεσαν και άλλα ζητήματα όπως των αδειών υλοτομίας που φαίνονται να έχουν δοθεί από την ΔΕΗ και ορισμένοι εκμεταλλεύονται για να πηγαίνουν και να κόβουν ξύλα από σημεία που πολλές φορές δεν είναι καν απαλλοτριωμένα.
Ο Διευθυντής τους απάντησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την οριστική λύση και την πλήρη απαλλοτρίωση του χωριού.
Δείτε παρακάτω  βίντεο με όσα διαδραματίστηκαν στην κινητοποίηση…
Πηγή:kafeneio.megalopolis.gr   Video:

 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

***Δείτε τι έγινε στα ματς του Σαββάτου  9η αγωνιστική : Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
15:00 Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2.- ^
«Απογείωση» Ατρομήτου μέσα στην απότομα... προσγειωμένη Ξάνθη
Τα  γκόλ  : 12΄Ναπολεόνι , 44΄Παπαδόπουλος ,
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σολάρι, Σολτάνι, Φλίσκας, Μάνταλος - Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Μπρίτο
ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Βάλλας (70΄ Χοσέμι), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (75΄ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Σολτάνι, Σουάρεθ (46΄ Μάνταλος), Κάλβο, Σολάρι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (81΄ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (90΄+ Γεωργίου), Παπαδόπουλος, Ναπολεόνι (65΄ Καραγκούνης).
Βίντεο από αγώνα :
~ ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0 -2  26/ 10/ 2013  γκόλ : http://youtu.be/dADnaI1Ogg ,

17:15 Αστέρας τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0.-
Ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες με 2-0 επί του Λεβαδειακού
Τα  γκόλ : 36΄Ντε Μπάσης , 72΄Ουρτάδο ,
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εντό - Λυκογιάννης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (63΄ Κοντοές), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Γκρατσίνι (67΄ Ουρτάδο), Μπακασέτας (72΄ Κουρμπέλης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος (73΄ Νικολακάκης), Μάγκας, Κονέ, Ιωαννίδης (83΄ Μπούστο), Ροτζέριο, Κάντζι, Σκέμπης, Γιάντσης (63΄ Ορτέγκα).
Βίντεο  από αγώνα ;
~  Αστέρας Τρ  -  Λεβαδειακός  2 - 0  τα γκόλ  26 -10- 2013: http://youtu.be/CQRng_Ialno  ,
~ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  26- 10- 2013  επίμαχες φάσεις: http://youtu.be/3zNwoydu2hA  

19:30 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2 .-^
Εργο-τέλεια απόδραση του ΠΑΟ, Ατρόμητος (και) στα Πηγάδια
Tα γκόλ : 83΄ Φιγκερόα , 93΄ Κουτρουμπής ,
Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Κίτρινες: Λαγός, Μέντες
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (86΄ Αναστασάκος), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο (89΄ Χαλκιαδάκης), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68΄ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Σπυρόπουλος, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (81΄ Αμπέιντ), Μπεργκ (90΄+ Κλωναρίδης), Φιγκερόα (88΄ Κουτρουμπής).
Εργο-τέλεια απόδραση με Φιγκερόα για τον Παναθηναϊκό
Βίντεο  του αγώνα :
Ανακοινώσεις ΠΑΕ  Εργοτέλης -  ΠΑΟ  27 -10 -2013: http://youtu.be/M6QmmguoLjg  ,
Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0 - 2  26 -10- 2013 : http://youtu.be/-PLzNg2eJoI ,
Εργοτέλης - ΠΑΟ  0 - 2  επίμαχες φάσεις  26/ 10/ 2013 : http://youtu.be/5vr7YYxp5hg  ,

15:00 Αρης-Πλατανιάς 1-2 .-
«Μπαλωθιά» του Πλατανιά στο «Βικελίδης» με Γουνδουλάκη
Τα  γκόλ : 43΄Τόρες , 72΄Ουντόζι , 83΄Γουνδουλάκης ,
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουντότζι - Φαΐσκα, Μοράλ, Δημήτρης, Στόλερ, Ράφαελ, Γιωργαλλίδης
ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος, Τάτος, Ουντότζι, Νταμαρλής (85΄ Σουνάς), Παπαδόπουλος, Ίμπε (57΄ Σταυρόπουλος), Έλσνερ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης (71΄ Ραφαέλ), Φερνάντεζ, Φαΐσκα, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα (86΄ Ιντζίδης), Τόρες, Μοράλ, Μπέλιτς (67΄ Γουνδουλάκης)
Τα  Βίντεο  από τον  αγώνα  :
~ ΑΡΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1- 2 27/ 10/ 2013   φάσεις   γκόλ: http://youtu.be/rtIKAExahdU ,
~  ΑΡΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 2   27- 10- 2013  επίμαχες φάσεις ¨:http://youtu.be/A-TlgGJ65Vo  ,

17:15 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
Πήρε το βαθμό ο ΠΑΣ από την τελευταία Βέροια
Τα  γκόλ : 32΄Καλτσάς , 39΄Μπαργκάν , 5΄Ίλιτς , 29΄Κοροβέσης ,
Κόκκινο : Λίλα ,
ΒΕΡΟΙΑ (Στόικα): Αναστασόπουλος, Μοχάμεντ Ελ Φαρντού, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Τραπ (67` Ζεζίνιο), Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (90`+1 Μάνος), Ορέστες, Σισόκο, Καλτσάς, Σιόντης (84` Σεγκούντο).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Παντελίδης): Βελλίδης, Βίλα Εμιλιάνο (75` Ντάσιος), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (83` Ντε Βινσέντι), Τσουκαλάς (73` Κεϊτά), Μιχαήλ, Κοροβέσης, Τζημόπουλος, Στρούνα, Λίλα.
Βίντεο  από αγώνα :
~ ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  2- 2  27 /10 /2013 γκόλ: http://youtu.be/dtv86JcX_a4 ,

17:15 Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 2-1.- ^
Ο Κολοβός έσωσε την «παρτίδα» για τον Πανιώνιο
Τα  γκόλ :  63΄ , 78΄ Κολοβός , 21 ΄Μίνγκα ,
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούρντι, Αραβίδης - Έγκον, Παντελιάδης, Μίνγκας, Φαρινόλα, Βέρτζος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός (83΄ Λαμπρόπουλος), Μενδρινός, Μητρόπουλος, Ντούνης (46΄ Γιάννου), Αραβίδης, Καλτσάς (67΄ Καμπάνταης)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης (69΄ Βέρτζος), Παντελιάδης, Αλβάρεζ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Έγκον (58΄ Τσοκάνης), Καμαρά, Γκουέλα, Φαρινόλα, Μίνγκας (82΄ Μπάρκογλου)
Τα βίντεο  από τον αγώνα :
~  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Α  2 - 1  27/ 10/ 2013: http://youtu.be/6J0Gq9e-3yo ,
~  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 2 - 1 επίμαχες φάσεις 27 -10 -2013 : http://youtu.be/etbZkw5ha6U ,


17:15 Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-0 .- ^
«Διπλό» του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή με σούπερ Λούκας...
Τα  γκόλ  : 11΄ ,  47΄ Λούκας , 72΄αυτογκόλ Εμπόου ,
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Σέρεμετ, Ντιόγκο - Αθανασιάδης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (62` Ιγκόρ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87` Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56` Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ρομέου.
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Πέρεθ Λουκας, Στοχ, Βιτορ Μιγκελ, Λαζαρ, Κατσουράνης (83` Κατσικάς), Αθανασιάδης (75` Τομας Νέτσιντ), Νίνης (66` Βούκιτς).

19:30 ,27/10 Ολυμπιακός-ΟΦΗ    5-1   , (1-1) .- ^
Η πεντάρα του Ολυμπιακού και η τριάρα του ΠΑΟΚ
Τα  γκόλ : 1΄ Λαμπρόπουλος , 5΄ Μήτρογλου , 52΄Μήτρογλου , 58΄Χολέμπας , 85΄ Μανιάτης , 86΄Γιαταμπαρέ ,
Το γκόλ  του Μήτρογλου  από θέση  οφσάϊτ ,..44΄ Ανύπαρκτο πεναλτι υπέρ ολυμπιακου με Μήτρογλου  αποκρούεται  από Δασκαλάκη .
Διαιτητής :Λιακούδης , με πολλά σοβαρά λάθη !
Κάρτες :
Οι ενδεκάδες:
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Ντινγκά, Σαβιόλα, Μήτρογλου, Σάμαρης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Κάμπελ και Βάϊς(Γιαταμπαρές).
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Ζε, Λαμπρόπουλος, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Μακρής και Μιλιάζες.
Τα  Βίντεο  από τον αγώνα : http://www.youtube.com/watch?v=c85Tohjdcbg -= ΟΣΦΠ-ΟΦΗ 1-1  στο α΄ ημίχρονο  του  αγώνα , ανύπαρκτο πεναλτι υπέρ Ολυμπιακου από Κ.Μήτρογλου  , αποκρούει
ο τερματοφύλακας του  ΟΦΗ Δασκαλάκης  :
~ ΟΣΦΠ -ΟΦΗ  5- 1   27/ 10 / 2013  δηλώσεις : http://youtu.be/1PIRxX_NsGg
ΟΣΦΠ - ΟΦΗ  5 - 1  δηλώσεις 27- 10 – 2013 : http://youtu.be/RpLe1jSVSh8 ,
 ΟΣΦΠ - ΟΦΗ  5 - 1  27 -10 -2013 τα γκόλ  : http://youtu.be/rc2C5gHVxok  ,
 
ΟΣΦΠ - ΟΦΗ 5 - 1 αμφισβητούμενες φάσεις 27/10/2013 : http://youtu.be/0pS2W0bDIQE ,
ΟΣΦΠ- ΠΑΟΚ  5 - 1  επίμαχες φάσεις  27 -10- 2013 : http://youtu.be/phswfzn_MRA ,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (76΄ Μανιάτης), Εντιγκά, Βάις (46΄ Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65΄ Ολαϊτάν).
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κάλαιτζιτς (62΄ Ογιος), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (74΄ Γκαλέτι), Λαμπρόπουλος (62΄ Κουτσιανικούλης).


   Παναιτωλικός-Καλλονή 28/10  , 4-0 (3-0) .- ^
 Ο Παναιτωλικός «σκόρπισε» την Καλλονή στους τέσσερις «ανέμους»
Τα  γκόλ : (4-0 - 15', 62' Μπόγιοβιτς, 33' Καμαρά, 37' Τζούνιορ),
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Γοδόι, Κούσας, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Θεοδωρίδης - Ποντάνι, Φαρία
Κόκκινη: Ποντάνι (δεύτερη κίτρινη 55΄)
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Μπικέι, Κούσας, Τζούνιορ, Γοδόι (46΄ Σφακιανάκης), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Μπακάκης (59΄ Μπελόν), Μπόγιοβιτς (69΄ Ιωάννου).
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Φαρία, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Λαμπρόπουλος, Χουάνλου (68΄ Λίμα), Αγρίτης (21΄ Καζάκης, 60΄ Σιλιγαρδάκης).


****  Αποτελέσματα Football League - 2ος Ομιλος - Ποδόσφαιρο

Επιλέξτε αγωνιστική
1 2 3 4 5Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
1η Αγωνιστική
29/09/2013 Τύρναβος Βατανιακός 3 - 0
29/09/2013 Εθνικός Γαζώρου Ακαδημία Πλαταμώνα 1 - 0
29/09/2013 Δόξα Δράμας Νίκη Βόλου 0 - 2
30/09/2013 ΑΟ Κασσιόπη Αναγέννηση Γιαννιτσών 1 - 0
30/09/2013 Πιερικός Απόλλων Καλαμαριάς 0 - 1
30/09/2013 Καβάλα Ηρακλής 3 - 2
02/10/2013 Αναγέννηση Καρδίτσας Ζάκυνθος 2 - 0
2η Αγωνιστική
06/10/2013 Ζάκυνθος Καβάλα 1 - 0
06/10/2013 Βατανιακός ΑΟ Κασσιόπη 1 - 5
06/10/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Απόλλων Καλαμαριάς 0 - 1
06/10/2013 Νίκη Βόλου Τύρναβος 2 - 0
07/10/2013 Δόξα Δράμας Αναγέννηση Καρδίτσας 1 - 0
07/10/2013 Ακαδημία Πλαταμώνα Πιερικός 0 - 0
07/10/2013 Ηρακλής Εθνικός Γαζώρου 2 - 0
3η Αγωνιστική
12/10/2013 Πιερικός Ηρακλής 0 - 0
13/10/2013 Τύρναβος Δόξα Δράμας 1 - 0
13/10/2013 Εθνικός Γαζώρου Ζάκυνθος 3 - 0
13/10/2013 Απόλλων Καλαμαριάς Βατανιακός 2 - 0
13/10/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Ακαδημία Πλαταμώνα 0 - 3
13/10/2013 ΑΟ Κασσιόπη Νίκη Βόλου 1 - 0
14/10/2013 Αναγέννηση Καρδίτσας Καβάλα 1 - 0
4η Αγωνιστική
18/10/2013 Τύρναβος Αναγέννηση Καρδίτσας 1 - 0
20/10/2013 Καβάλα Εθνικός Γαζώρου 1 - 2
20/10/2013 Δόξα Δράμας ΑΟ Κασσιόπη 1 - 3
20/10/2013 Ζάκυνθος Πιερικός 2 - 1
20/10/2013 Ηρακλής Αναγέννηση Γιαννιτσών 2 - 1
20/10/2013 Βατανιακός Ακαδημία Πλαταμώνα 0 - 0
20/10/2013 Νίκη Βόλου Απόλλων Καλαμαριάς 4 - 0
5η Αγωνιστική
25/10/2013 Βατανιακός Ηρακλής 1 - 0
25/10/2013 Απόλλων Καλαμαριάς Δόξα Δράμας1 - 1
26/10/2013 Ακαδημία Πλαταμώνα Νίκη Βόλου1 - 1
27/10/2013 Αναγέννηση Καρδίτσας Εθνικός Γαζώρου 2 - 0
27/10/2013 ΑΟ Κασσιόπη Τύρναβος2 - 0
27/10/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Ζάκυνθος2 - 0
27/10/2013 Πιερικός Καβάλα1 - 0


***Χωρίς Ούκιτς για το ματς με τα Τρίκαλα ο Παναθηναϊκός

Αποτελέσματα Α1 - Μπάσκετ

Επιλέξτε αγωνιστική
1 2 3Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
1η Αγωνιστική
12/10/2013 ΚΑΟ Δράμας Αρης 58 - 66
12/10/2013 Τρίκαλα Νέα Κηφισιά 64 - 69
12/10/2013 ΠΑΟΚ Κολοσσός 88 - 81
13/10/2013 ΑΓΟΡ Ικαρος Χαλκίδας 82 - 77
13/10/2013 Πανελευσινιακός Πανιώνιος 72 - 74
13/10/2013 Απόλλων Πατρών Ηλυσιακός 80 - 65
14/10/2013 Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 55 - 45
2η Αγωνιστική
19/10/2013 Πανιώνιος Τρίκαλα 69 - 62
19/10/2013 Κολοσσός ΑΓΟΡ 66 - 76
19/10/2013 Αρης ΠΑΟΚ 75 - 79
20/10/2013 Ικαρος Χαλκίδας Απόλλων Πατρών 72 - 64
20/10/2013 Ηλυσιακός Ολυμπιακός 57 - 78
20/10/2013 Νέα Κηφισιά ΚΑΟ Δράμας 84 - 95
21/10/2013 Παναθηναϊκός Πανελευσινιακός 74 - 35
«Τρίποντη» νίκη για τον Απόλλωνα απέναντι στον Κολλοσό
3η Αγωνιστική
26/10/2013 ΚΑΟ Δράμας Πανιώνιος 76 - 63
26/10/2013 ΑΓΟΡ ΠΑΟΚ 64 - 81
26/10/2013 Πανελευσινιακός Ηλυσιακός 73 - 58
26/10/2013 Αρης Νέα Κηφισιά67 - 65
26/10/2013 Ολυμπιακός Ικαρος Χαλκίδας 99 - 61
27/10/2013 Απόλλων Πατρών Κολοσσός 76 - 66
28/10/2013 Τρίκαλα Παναθηναϊκός -


***
 
*** Ισόπαλο με 1-1 έληξε το Καλαματιανό "ντέρμπι" (Δηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο)
  
    Χωρίς έκτροπα και φασαρίες πραγματοποιήθηκε το Καλαματιανό ντέρμπι ανάμεσα στο Μεσσηνιακό και την Καλαμάτα, οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους κάτι που επανέλαβαν και οι προπονητές στη λήξη του αγώνα.
Στόχος του  Μεσσηνιακού είναι να δώσει εμπειρίες σε νεαρούς ντόπιους παίχτες  και να μείνει στην κατηγορία ενώ της Καλαμάτας να τερματίσει πρώτη και να ανέβει στη Β' Εθνική.
Η Καλαμάτα κατάφερε να ανοίξει το σκορ αλλά δεν κατάφερε να βάλει ένα δεύτερο γκολ, έτσι ο Μεσσηνιακός ισοφάρισε με τον Αργυρόπουλο με ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα και πάγωσε τους φιλάθλους της Καλαμάτας.
Λήξη αγώνα τελικό αποτέλεσμα 1-1, ένα σκορ που σίγουρα δεν ευχαριστεί την Καλαμάτα.
-  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Μεσσηνιακός: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΝΙΟΣ, ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ, ΚΟΥΡΕΝΤΖΗΣ, ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ,  ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,  ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ, VITALI, ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ, ΧΕΛΑΣ
Καλαμάτα: ΡΗΓΑΝΗΣ, ΤΣΟΠΕΛΑΣ, ΚΑΝΤΟΥΤΣΗΣ, ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ, ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, ALIO, BORIS, ΠΟΥΤΣΙ, ΚΑΛΑΤΖΗΣ
Αγώνας γιορτή αναμένεται ότι θα είναι η αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με την Καλαμάτα που θα ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι στο γήπεδο του ΜΓΣ, «Σταύρος Παπαδόπουλος» και εντάσσεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και τον 4ο Όμιλο. Χιλιάδες κόσμου ετοιμάζονται να βρεθούν στις κερκίδες θυμίζοντας κάτι από τη λάμψη του παρελθόντος. Ευχή όλων είναι να γίνει ένα ποιοτικό παιχνίδι, με πολλά γκολ, να κερδίσει ο καλύτερος και το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα μπροστά.
Φυσικά οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, που σημαίνει σημαντική βαθμολογική ανάσα, αλλά επίσης ψυχολογική ώθηση και πρεστίζ…
Ο Μεσσηνιακός αγωνίζεται στην έδρα του, έχει θετικό ξεκίνημα, με μόλις μια ήττα, δύο νίκες και μια ισοπαλία και φυσικά θέλει ένα ακόμη 3ποντο σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι.
Ακόμη περισσότερο «καίγεται» για τους 3 πόντους η Μαύρη Θύελλα, που στοχεύει στην άνοδο, αλλά έχει κάνει ανέλπιστα κακό ξεκίνημα. Αυτό έδειξε να αλλάζει μετά την τελευταία επιτυχία επί της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου ομάδας της ΑΕ Καραϊσκάκης και με σύμμαχο τον φίλαθλο κόσμο που προβλέπεται ότι θα είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία στο πλευρό της, με πιο …θορυβώδεις τους οργανωμένους που θα πάρουν θέση στη Βόρεια κερκίδα ευελπιστεί ότι θα είναι αυτή που θα χαμογελάσει μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης…
 Μεγάλος απών στον Μεσσηνιακό ο Μπεγέτης
Η προετοιμασία του Μεσσηνιακού ολοκληρώθηκε χθες, με μοναδικό, αλλά σημαντικό αναμφισβήτητα πρόβλημα την απουσία του τραυματία Βασίλη Μπεγέτη. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του προπονητή Δημήτρη Τσάκωνα.
  Η αποστολή της Καλαμάτας
Μετά την πρωινή προπόνηση ο προπονητής της Καλαμάτας, Μίλτος Γκόφας ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμμετέχουν οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Γιάννης Ριγανάς, Ανδρέας Κολοβούρης, Ντιά Αλιού, Γιάννης Τσόπελας, Χρήστος Ρήγας, Νίκος Τριανταφυλλάκης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Τσιμικλής, Βασίλης Σκαρλάτος, Ηλίας Κουντάνης, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Θεόδωρος Πούτσης, Σιμόνε Τσιρίλο, Μπόρις Οστβόνγκ, Τάσος Καντούτσης, Αλέξανδρος Καραχάλιος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Σοφός, Χρήστος Καλατζής και Αντώνης Καλογερόπουλος.
Για διάφορους λόγους έμειναν εκτός αποστολής οι Βαγγέλης Μπελεβέντης, Γιάννης Καλογερόπουλος, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Ηλιόπουλος, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Κακαλής, Δημήτρης Κουρούπης, Γιώργος Μπλέτσας, Σπύρος Οδεμισιώτης και Στέφαν Παυλόβιτς.
  Διαιτητής ο Ζακυνθινός Αδαμόπουλος
Την αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με την Καλαμάτα θα διαιτητεύσει ο Αγγελος Αδαμόπουλος (ΕΠΣ Ζακύνθου) με βοηθούς διαιτητές τους Γιάννη Τσιρίνη, Σπήλιο Οικονόμου (ΕΠΣ Αχαΐας). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Λάκωνας Νίκος Σπυράκης.
  Ανοικτά τα εκδοτήρια για εισιτήρια από τις 10 το πρωί
Τα εκδοτήρια στο γήπεδο του ΜΓΣ στην οδό Μαυρομιχάλη θα είναι σήμερα ανοικτά από τις 10 το πρωί προκειμένου να προμηθεύονται εγκαίρως οι φίλαθλοι τα εισιτήριά τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Γενική είσοδος 10 ευρώ, ενώ με 5 ευρώ θα εισέρχονται οι γυναίκες και δωρεάν τα παιδιά έως 12 ετών.
  Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
(Κυριακή 3/11, 3 μ.μ.)
Καραϊσκάκης ΑΕ-Κόρινθος
Αχαϊκή-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Ερμιονίδας ΑΕ -Μεσσηνιακός
Παναργειακός-Μεσολογγίου ΑΕ
Καλαμάτα -Παναρκαδικός
Άρης Αιτωλικού-Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας
Παμβουπρασιακός- Ατρόμητος Αχαΐας
ΠΦΟ Πανοπούλου-Εθνικός Σαγέικων
 Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: 

 

 

 

*** Στην Β΄ Τοπική  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ /ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ  0-0 .- ^
Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ  ΒΑΛΥΡΑΣ  6-0 .- ^
~        ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
* *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~ 
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://ar fara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
 
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/ , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/20-2013.html , Το  κανάλι  της ενημέρωσης Κυριακή 20 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ 


 

 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου