Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ  
Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013

***  Ελαιόλαδο Κρήτης με γεύση και άρωμα λεμονιού "τα σπάει" στη Γερμανία
αρωματικό ελαιόλαδο κρητης Κρητίδα Critida λεμόνι αρωματικά φυτά Γιάννης Ανδρεαδάκης
Της Κορίνας Καφετζοπούλου
Το γνωστό λαδολέμονο που είναι το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς και το βάζεις από την βραστή  πατάτα, τα κρέατα, τα ψάρια, τις σαλάτες μέχρι και στο κέικ, με ελαιόλαδο και άρωμα λεμονιού, μια οικογενειακή επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου, αρωματικό ελαιόλαδο κρητης Κρητίδα Critida λεμόνι αρωματικά φυτά Γιάννης Ανδρεαδάκης με έδρα το Ηράκλειο το έβαλε σε μπουκάλι και μάλιστα κεραμικό και το στέλνει με τους τόνους στη Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια.
Το λεμόνι δεν είναι το μόνο που μπήκε σε μπουκάλι. Μπήκε και το θυμάρι, το δενδρολίβανο, η ρίγανη, το σκόρδο και η πάπρικα. Οι Γερμανοί προτιμούν ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού, οι νότιες χώρες ελαιόλαδο με ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο και οι βόρειες λατρεύουν το ελαιόλαδο που έχει σκόρδο και πάπρικα.
Τώρα το γιατί το λεμόνι και ο ελαιόκαρπος έγιναν «ένα» από τη στιγμή της άλεσης, το εξηγεί στο MadeinCreta ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που αν και σπούδασε οικονομικά αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, στην εταιρία τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου που ήδη είχε στήσει.
αρωματικό ελαιόλαδο κρητης Κρητίδα Critida λεμόνι αρωματικά φυτά Γιάννης Ανδρεαδάκης O κ. Γιάννης Ανδρεαδάκης
"Πριν έξι χρόνια πήγα σε μια διεθνή έκθεση ελαιολάδου. Παρατήρησα ένα λάδι από την τοσκάνη που ήταν διαυγέστατο αλλά δεν είχε γεύση ελαιολάδου αλλά λεμονιού. Οι Ιταλοί σε αυτά είναι πρωτοπόροι, άλλωστε, κι αυτό το ξέρουν όσοι ασχολούνται με το χώρο. Η ιδέα του μου άρεσε και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Μερικά χρόνια μετά το επιχειρήσαμε για να αυξήσουμε και τους κωδικούς μας στην Κρητίδα (Critida).
Αν και οι πωλήσεις μας πήγαιναν καλά - συνολικά διακινούμε 240 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου εκ των οποίων οι 60 τόνοι είναι βιολογικό - σκεφτήκαμε ότι για να σταθούμε στην αγορά και τον ανταγωνισμό έπρεπε να βγούμε με νέα προϊόντα, χωρίς να φύγουμε από το αντικείμενό μας, γι'αυτό και προχωρήσαμε και στην τυποποίηση αρωματικού λάδι με άρωμα Κρήτης κυρίως".    
Πριν το προϊόν βγει στην αγορά έγινε ο πειραματισμός και δειγματίστηκαν μόνο δυο τόνοι ελαιολάδου με λεμόνι. Η ανταπόκριση οδήγησε και στην μεγαλύτερη ποσότητα.
Μόνο στη Γερμανία, σε μια σεζόν, έφυγαν 8 τόνοι έξτρα παρθένου και βιολογικού με  άρωμα λεμόνι ενώ η συσκευασία από τα 250 ml στο απλό μπουκάλι έγινε 500 ml  και το προϊόν τοποθετήθηκε σε κεραμικό μπουκάλι.
Εξαγωγές αρωματικού ελαιολάδου γίνονται στον Καναδά, το Ντουμπάι, τη Βραζιλία, τη Σουηδία τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Ρωσία και τη Γερμανία. Κάθε χώρα επιλέγει το ελαιόλαδο που ... θέλει με βάση τις δικές της διατροφικές συνήθειες.
Τα αποτελέσματα των πωλήσεων τους έχουν ενθαρρύνει καθώς κάθε χρόνο είναι και λίγο καλύτερα ενώ ο κ. Ανδρεαδάκης δεν κρύβει ότι ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να πάει τόσο καλά το Delicatessen και με πρώτη αγορά αυτή της Γερμανίας, στο λαδολέμονο.
Η εταίρεια συνεργάζεται με δεκάδες παραγωγούς, μικρούς και μεγάλους, από όλη την Κρήτη για να καλύψει τις αναγκαίες ποσότητες, συνεργασία υπάρχει και με παραγωγούς για το λεμόνι, ενώ και όλα τα αρωματικά είναι από το νησί.αρωματικό ελαιόλαδο κρητης Κρητίδα Critida λεμόνι αρωματικά φυτά Γιάννης Ανδρεαδάκης
«Όλα τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Κρήτη, είναι πιστοποιημένα και τα προμηθευόμαστε από την εταιρία Ίνατος. Σε όλα τα προϊόντα που έχουν βότανα, το ελαιόλαδο είναι σε ποσοστό 96% και  τα βότανα σε ποσοστό 4%».
Όσον αφορά στην οικονομική στρατηγική της εταιρείας προτιμήθηκαν οι μεγάλες ποσότητες και οι λογικές τιμές παρά το αντίστροφο.
«Εμείς θέλαμε να βγούμε μαζικά προς τα έξω να γίνουμε γνωστοί και να σταθούμε στον ανταγωνισμό» σημείωσε ο κ. Γιάννης Ανδρεαδάκης.
Ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης έφτιαξε λαδολέμονο, το έβαλε σε κεραμικό μπουκάλι και δεν προλαβαίνει να εξάγει στην Γερμανία
Πηγή: Ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης έφτιαξε λαδολέμονο, το έβαλε σε κεραμικό μπουκάλι και δεν προλαβαίνει να εξάγει στην Γερμανία | iefimerida.gr  , http://www.iefimerida.gr/node/120435#ixzz2drNWquqA
Φωτογραφία

*** Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της PARATUS Europe για το ελαιόλαδο, που οδηγούν σε πιστοποίηση από τον Διαπιστευμένο (ως προς ISO 17024) Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης STAREGISTER, απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στελέχη εταιρειώ...ν παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, σε φοιτητές, καλλιεργητές, στελέχη εργαστηρίων, συμβούλους, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το ελαιόλαδο και την γευσιγνωσία του.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού τομέα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Olive Oil Enthusiast”, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του ελαιολάδου να διεισδύσουν στον κόσμο των μυστικών του.
Αντίστοιχα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο του ελαιολάδου ή σε όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στην οργανοληπτική αξιολόγησή του.
Για την συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία των συμμετεχόντων σε γνώσεις ελαιολάδου ή γευσιγνωσίας.
Δείτε περισσότερα
 
***Αγαπάμε την Ελληνική Εθνική Θρησκεία και Τιμή
We love the Hellenic National Religion and Honour
Κατερινα Βλαχου
ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ
 Όταν ρώτησαν τον Αγησίλαο (Βασιλιά Λακεδαιμόνιων) ποια από τις δύο αρετές είναι καλύτερη, η ανδρεία ή η δικαιοσύνη, είπε πως η ανδρεία δεν χρησιμεύει σε τίποτε, αν δεν συνοδεύεται από δικαιοσύνη. Αν όλοι γίνονταν δίκαιοι, δεν θα χρειάζονταν πια η ανδρεία
 Πλούταρχος ( αποφθέγματα Λακωνικά, 213 C )
Κάθε επιστήμη, όταν χωρίζεται από την δικαιοσύνη και την αρετή, είναι πανουργία και όχι σοφία
 Πλάτων (Μενέξενος, 246Ε, 247 Α)
Ο δίκαιος είναι καλός και σοφός, ενώ ο άδικος αμαθής και κακός
 Πλάτων (Πολιτεία, 350D)
Μην βγάζεις απόφαση καμία αν δεν ακούσεις τον λόγο και των δυο πλευρών
 Πλάτων (Δημόδοκος, 383 α)
Η δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερο αγαθό για την ίδια την ψυχή
 Πλάτων (Πολιτεία, 612 Β)
Δίκαιος άνθρωπος δεν αυτός που δεν αδικεί, αλλά αυτός που μπορεί να αδικήσει και δεν αδικεί
 Φιλήμονας (Ανθ. Στοβ. Θ, 22)
Είναι δύσκολο και πολύ αξιέπαινο να περάσει κανείς την ζωή του δίκαια, ενώ έχει μεγάλη ευχέρεια να αδικεί
 Πλάτων (Γοργίας, 526 Α)
 (Σχετικό: Στην πολιτεία του Πλάτωνος αναφέρεται επίσης από τον Γλαύκωνα και από τον Αδείμαντο ότι δεν είναι καλός αυτός που δεν πράττει αδικίες από δειλία και φόβο, διότι αν του έδιναν ισχύ θα έκανε τα ίδια με τους άλλους, αλλά αυτός που έχει την ισχύ αλλά πράττει ενάρετα.)
Ό άνθρωπος χαρακτηρίζεται αξιόλογος ή όχι, κρινόμενος όχι μόνο από τις πράξεις του αλλά και από τις προθέσεις του
 Δημόκριτος (Απόσπ. 68, Diels)
Προτιμότερο είναι να ελευθερώσουμε έναν ένοχο παρά να καταστρέψουμε έναν αθώο, διότι το μεν πρώτο είναι σφάλμα το δε δεύτερο ασέβεια
 Αντιφώντας (Ανθ. Στοβ. Μς, 19)
Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν
 Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86)
Εκείνος που θέλει να γίνει άριστος, δεν πρέπει να αγαπά περισσότερο τον εαυτό του, ούτε τα δικά του, αλλά τα δίκαια
 Πλάτων (Νόμοι, 732 Α)
Ο άνθρωπος που είναι κατώτερος χρημάτων, δεν είναι ποτέ δυνατόν να είναι δίκαιος
 Δημόκριτος (Απόσπ. 50, Diels)
Μπροστά στο δίκαιο να μην βάζεις σε ανώτερη μοίρα ούτε τα παιδιά σου, ούτε την ζωή σου, ούτε τίποτα άλλο
 Πλάτων (Κρίτων, 54 Β)
Ευχάριστη είναι η ζωή όλων μας όταν επικρατεί δικαιοσύνη και ισότητα
 Σόλων (Διογ. Λαερτίου Βίοι Φιλοσόφων, 1, 67)
Πρέπει να βοηθάμε όσο μπορούμε αυτούς που αδικούνται και να μην αδιαφορούμε
 Δημόκριτος (Ανθ. Στοβ. Μς, 43)
Οι τρείς αιτίες που κάνουν τον άνθρωπο να αδικεί είναι η φιληδονία, η πλεονεξία και η φιλοδοξία
 Κεινίας (Πυθαγορείου, Ανθ. Στοβ. Α, 66)
Αν ήταν ανάγκη να αδικώ ή να αδικούμαι , θα προτιμούσα να αδικούμαι παρά να αδικώ
 Πλάτων (Γοργίας, 469 C)
Η αδικία είναι το δεύτερο από όλα τα κακά κατά το μέγεθος. Αυτό που πράγματι είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο είναι να μην τιμωρείται αυτός που αδικεί
 Πλάτων (Γοργίας, 469 C)
Τα πιο μεγάλα αδικήματα γίνονται από τις υπερβολικές επιθυμίες και όχι για την απόκτηση των αναγκαίων
 Αριστοτέλης (Πολιτικά, 1267 α)
Όποιος, ενώ είναι άδικος, έχει την ικανότητα να πείθει χρησιμοποιώντας σωστά λόγια, αξίζει μεγαλύτερη τιμωρία, γιατί με τα όμορφα λόγια σκεπάζει το άδικο και κάνει πανούργες πράξεις
 Ευριπίδης (Μήδεια, 580-583)
Από όλους τους ανθρώπους, οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι εκείνοι που ενώ είναι οι ίδιοι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν γι αυτά άλλους
 Ισοκράτης (Περί Αντιδόδεως, 14)
Δεν πρέπει διόλου να υποχωρούμε στους κακούς, αλλά να αντιδρούμε
 Μένανδρος (Ανθ. Στοβ. ΜΔ, 3)
Δεν είναι οι όρκοι που κάνουν τον άνθρωπο αξιόπιστο αλλά ο άνθρωπος τους όρκους
 Αισχύλος (Ανθ. Στοβ. ΚΖ, 2)
Ο Αναξανδρίδας γιος του Λέοντος από την Σπάρτη, είπε προς εκείνον που δυσφορούσε για την απόφαση που τον εξόριζε από την πόλη: ¨Μην σκιάζεσαι που εξορίζεσαι από την πόλη, αλλά που εξορίζεσαι από την δικαιοσύνη¨
Πλούταρχος (Αποφθέγματα Λακωνικά 216 F)
Ο Αναξίλας προς εκείνον που απορούσε γιατί οι έφοροι δεν σηκώνονται μπροστά στους βασιλείς και δεν παραχωρούν την θέση τους, παρόλο που διορίζονται από αυτούς είπε: ¨Για τον ίδιο λόγο για τον οποίο είναι και έφοροι¨ (για να τσεκάρουν τους βασιλιάδες ότι πράττουν ορθά ως προς την Σπάρτη και τους Σπαρτιάτες, οπότε δεν είναι και γλείφτες τους)
Πλούταρχος (Αποφθέγματα Λακωνικά, 217 C)
Ο Λέων ο γιος του Ευκρατίδα ρωτήθηκε σε ποια πόλη θα έπρεπε να ζει κανείς με ασφάλεια είπε: ¨Εκεί που δεν αποκτούν ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα από όσο χρειάζονται οι πολίτες, και το δίκαιο είναι ισχυρό και το άδικο αδύναμο¨
Πλούταρχος (Αποφθέγματα Λακωνικά, 224 F)


***  ΣΟΥΔΑ - Τι προβλέπει η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τη χρήση της

Η χρησιμοποίηση της βάσης στη Σούδα από τους αμερικανούς σε περίπτωση στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία θεωρείται δεδομένη. Ποιο είναι το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία αυτής της βάσης και πως και πότε οι αμερικανοί μπορούν να την χρησιμοποιούν; Ο υποστράτηγος ε.α Νικόλαος Καρτερουλιώτης έχει καταλήξει σε συμπεράσματα μελετώντας όλα όσα προβλέπει η συμφωνία.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάλυσή του η οποία συνοδεύεται από τα σχετικά έγγραφα:
Γράφει ο 
Νικόλαος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α.
Συγγραφέας- αρθρογράφος

nkaratouliotis@gmail.com

1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.
2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας, που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.
3. Επειδή το σύνολο των Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.


3. Επειδή οι αδιάβαστοι βουλευτές του μνημονίου εξακολουθούν να είναι εξ ίσου αδιάβαστοι και με το καθεστώς χρήσεως των βάσεων.
4. Επειδή οι εξίσου αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, αντί να ερευνούν και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να τον παραπληροφορούν όπως ακριβώς έκαναν και με το μνημόνιο.
5. Επειδή η μόνιμη επωδός όλου του παραπάνω εσμού είναι, «τι να κάνουμε; πρέπει να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».

Γι’ αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.







Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος , τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την προσήλωση τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο παραπάνω άρθρο
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο
Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διακηρύσσουν την αφοσίωση τους στην διατήρηση της ειρήνης και να σέβονται την αρχή από ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη
Εδώ η χρήση των βάσεων θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την αφοσίωση τους στην αρχή ότι οι διεθνείς διαφορές θα επιλύονται με ειρηνικά μέσα
Συνεπώς μόνο με ειρηνικά μέσα. Παραχωρώντας τις βάσεις γινόμαστε συνένοχοι στον νόμο της ζούγκλας.
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι οι η Συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη προς τα Συντάγματα ή άλλους νόμους τους
Το Σύνταγμα της Ελλάδας, απαγορεύει την συμμετοχή σε πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις
Τίποτε στη Συμφωνία αυτή δεν αποσκοπεί να βλάψει τις σχέσεις εκατέρου των Συμβαλλομένων Μερών με οποιαδήποτε τρίτη χώρα.
Βλάπτονται τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί η Συρία είναι παραδοσιακός σύμμαχος μας.



Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εν ανάγκη να αναστείλει την λειτουργία των βάσεων (περιοριστικά μέτρα).

Κύριε πρωθυπουργέ,

Την παραπάνω σύμβαση την υπογράψατε εσείς προσωπικά ως Υπουργός Εξωτερικών το 1990, επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη.




Επειδή στην παραπάνω συμφωνία είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ εντός του FIR Αθηνών, υπογράφηκε και δεύτερη συμφωνία, η οποία ορίζει σαφώς ότι θα εκτελείται μόνο σε καιρό ειρήνης ( peacetime).
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η παραχώρηση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές εναντίον της Συρίας συνιστά άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας με την δικαιολογία « την τήρηση των δεσμεύσεων» αλλά και την εφαρμογή που απορρέουν από την συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

Ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής με μια απλή ανάγνωση της παραπάνω « Συμφωνίας, Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», θα διαπιστώσει ότι.

1. Η τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική και καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο.

2. Η τυχόν χρήση των βάσεων αλλά και τυχόν διευκολύνσεις εναέριου ανεφοδιασμού, καταπατούν και καταστρατηγούν τις υπογραφείσες συμφωνίες.
Κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από εσάς, καθόσον το 1990 εσείς ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών.
Κατόπιν της ανωτέρω σύμβασης, είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και να απαγορέψετε την χρήση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον ελληνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών). Όσο δε για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν λόγος.

Εάν μη τι άλλο, τιμήστε την υπογραφή σας.
και εν ανάγκη, αναστείλατε την λειτουργία των βάσεων, ως τα άρθρα VII 1 και VII 3 ορίζουν, και τα οποία είσαστε υποχρεωμένος ένεκα θέσεως να πράξετε. 
onalert. 

*** ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Η ΤΠΚ "ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ" ΣΤΗΝ "ΚΑΥΤΗ" ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ   
15
Στην «καυτή» Ανατολική Μεσόγειο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλων ναυτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους τους, αλλά και από τουςAΣΣΑΝΤ ΓΙΑ OΜΠAMA : « IΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ». Ρώσους, εν’ όψει εξελίξεων πιθανώς και ενός χτυπήματος κατά της Συρίας από τους Αμερικανούς βρίσκεται και ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για την κανονιοφόρο «Κραταιός» που περιπολεί ενταγμένη στη δύναμη UNIFIL.
Η κανονιοφόρος επρόκειτο να αντικατασταθεί από την πυραυλάκατο τύπου Super Vita «Κρυσταλλίδης», η οποία έχει ήδη αποπλεύσει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Για μερικές ώρες δηλαδή, η Ελλάδα θα έχει στην περιοχή δύο πολεμικά πλοία. Και όλοι ελπίζουν στην κυβέρνηση μην αποφασίσουν οι ΗΠΑ να πλήξουν τη Συρία τη στιγμή που θα γίνεται το «σκαντζάρισμα» των πλοίων.
Το ελληνικό πλοίο περιπολεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της ναυτικής Δύναμης Επιτήρησης του Λιβάνου που έχει συγκροτήσει ο ΟΗΕ (UNIFIL). Τον ΟΗΕ δηλαδή, που οι ΗΠΑ γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και πριν ακόμη δουν το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το ποιος έκανε τη χρήση χημικών στη Συρία αποφάσισαν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τον Μπασάρ άλ Άσσαντ.
Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν πώς, αν ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ και τους Συμμάχους τους στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας και ο χώρος δράσης της UNIFIL κοντά στον Λίβανο συμπίπτει με το χώρο των επιχειρήσεων τότε τα σκάφη θα αποσυρθούν είτε από τον ΟΗΕ είτε από τα ίδια τα κράτη. Το ίδιο υπό την προϋπόθεση αυτή θα διαταχθεί και η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης».
Η παρουσία και μόνο όμως ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο σε απόσταση μερικών μιλίων από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά Arleigh Burke, από τα οποία θα εκτοξευτούν δεκάδες Tomahawk κατά στόχων της Συρίας, σε περίπτωση που δώσει το «πράσινο φώς» ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δημιουργεί επιπλέον ζητήματα για την ελληνική κυβέρνηση.
Ιδίως όταν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας η Ελλάδα έχει ταχθεί στους «πρόθυμους Συμμάχους», έστω και με την παροχή διευκολύνσεων.
Επίσης, υπάρχει και ο φόβος αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η Συρία σε περίπτωση που δεχθεί πλήγμα. Και η ανατολική Μεσόγειοςόπου περιπολεί σήμερα η "Κραταιός" και αύριο η "Κρυσταλλίδης" είναι στο βεληνεκές των παράκτιων πυραύλων που έχει αναπτύξει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσσαντ και είναι αποφασισμένο να εκτοξεύσει.
Σημειώνεται πώς στην επιχείρηση UNIFIL συμμετέχουν και άλλα πλοία Συμμαχικών χωρών, τα οποία είτε τα ίδια είτε οι χώρες στις οποίες ανήκουν ίσως εμπλακούν σε ένα χτύπημα κατά της Συρίας αν και όποτε αυτό αποφασιστεί.

*** ''Πονηρή συνείδηση είναι η συνείδηση του ανθρώπου που παραβαίνει τον θείο ηθικό νόμο, ζητώντας πάντα την επικράτηση του δικού του θελήματος, το οποίο του υπαγορεύει το ίδιο του το εγώ. Η συνείδηση αυτού του ανθρώπου έχει πλέον διαστραφεί από την εσκοτισμένη του διάνοια και την επικράτηση μέσα του του νόμου της αμαρτίας, και δεν ξεσηκώνεται πια, ούτε διαμαρτύρεται για τις παραβάσεις του ηθικού νόμου, διότι αθέτησε και νόμο και Νομοθέτη, και η αμαρτία σκοτείνιασε
τα μάτια της ψυχής του, ώστε να μη βλέπει το φως του ηθικού νόμου, το φως της αλήθειας. Βούλωσε τα’ αυτιά του για να μην ακούει τον λόγο του Θεού , σκότισε τον νου του ώστε να μην κατανοεί, σκλήρυνε και απολίθωσε την καρδιά του ώστε να μην συναισθάνεται. Η συνείδηση ενός τέτοιου ανθρώπου έχει πωρωθεί...''
 
*** ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ , ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ.

Βόμβα μεγατόνων από τον ομογενή βουλευτή της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη

*** ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ 9/2013 - Προφητεια της παναγιας για το αγιον ορος,μου την ειχε πει ο πατηρ παϊσιος ο κρητικός (7/1993 ΚΑΡΥΕΣ ) Το αγιον ορος θα βουλιάξει απο σεισμο....

Αγιορείτης Γέρων Παίσιος ο Κρητικός
Σήμερα μίλησα με τον γέροντα όπου μου ζήτησε να μεταφέρω από εδω στον κόσμο τα εξής:
Η σάρκα είναι ωκεανός και η ψυχή το λιμάνι.
Ο Έλληνας είναι χαμένος στον ωκεανό της σάρκας της ύλης και της αμαρτίας.
Πρέπει να επιστρέψει στο λιμάνι της ψυχής όπου θα "δέσει" στον Θεό για να προστατευθει.
Φοβάται ο Έλληνας και σκοτίζεται με πολέμους και καταστροφές ενώ δεν βλέπει την αλήθεια.
Πως ζει στο σκοτάδι.
Ζει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο όπου υπάρχει ο διακόπτης και το φως αλλά λείπει το καλώδιο όπου θα το κάνει να ανάψει.
Και το καλώδιο είναι η προσευχή.
Όσο δεν προσεύχεται δεν μπορεί να καταλάβει που βρίσκεται.
Δεν μπορεί να βρει την οδό μετανοίας.
Κι έτσι ζει όπως ο διάβολος θέλει.
Στο αιώνιο σκοτάδι.
Θα καταλάβουμε πως ο Έλληνας μετανόησε όταν όλοι μας ενωθούμε κατά εκείνων που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.
Όταν σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το ανθρωποκτόνο έργο των ηγετών του κόσμου.
Όταν όλοι μας θα αναγνωρίζουμε καθαρά που είναι το φως και που το σκοτάδι.
Όπως αναγνωρίζει η μάνα το παιδί της και το παιδί την μάνα του.
Τότε μόνον θα έχουμε μετανοήσει και θα χαράξουμε όλοι μας την οδό σωτηρίας με Βασιλεα τον Χριστό.
Όχι με ευχολόγια αλλά με πράξεις.
Αν το κάνουμε ο Θεός θα μας βοηθήσει.
Μέχρι τότε θα μας δοκιμάζει για να κατανοήσουμε τα λάθη μας.
Να μας σώσει θέλει όχι να μας τιμωρήσει.
Κάνει τόσα για μας.
Ας τον βοηθήσουμε να μας βγάλει από το σκοτάδι.
Ας εισακουσθει από το περιβόλι της Παναγίας στα πέρατα του Ελληνισμού ένα μήνυμα:
Αδιαλείπτως προσεύχεσθε.

Μετανοείτε.
Προφητεια της παναγιας για το αγιον ορος,μου την ειχε πει ο πατηρ παϊσιος ο κρητικός (7\1993 ΚΑΡΥΕΣ )
Το αγιον ορος θα βουλιάξει απο σεισμο,για να μην εισέλθουν μεσα οι βέβηλοι.. Εσεις οι μοναχοι που θα ζειτε τοτε την εποχη του αντιχριστου,θα βγειτε μονο απο το περιβόλι με το ράσο σας και δεν θα πάρετε τίποτα άλλο...Πριν γίνει αυτο η θεοτοκος θα ελθει ολοζώντανη και θα σας ειδοποίηση,να βγειτε απο το αγιον ορος και να κηρύξετε στους χριστιανούς μετάνοια...Η χερσόνησος θα σχιστεί σε κοματια και ο Αθως σαν Ηφαίστειο θα σφυρίζει και ο ηχος του ανάλογά με τον καιρο θα φτάνει μεχρι την κρητη..


*** Οι κρυφοί κίνδυνοι ενός κινητού για το παιδί σας

Τα smartphones «πηγαίνουν»… σε εκατομμύρια σχολεία παγκοσμίως, ακόμα και δημοτικών, με τους μαθητές να μετατρέπονται σε στόχο των επιτήδειων του ίντερνετ. Πρόκειται για μια σύγχρονη ειρωνεία: Οι γονείς δίνουν τα κινητά με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών τους, καταφέρνοντας όμως να τα θέσουν σε κίνδυνο! Πρόσφατη έρευνα από κατάστημα marketing στη Βρετανία διαπίστωσε ότι πάνω το 73% των 10χρονων παιδιών στην Αγγλία έχουν κινητό, όπως επίσης και το 24% των οκτάχρονων και το 6% των εξάχρονων παιδιών…

Είτε οι γονείς υποκύπτουν στο «πείσμα» των παιδιών για ένα κινητό, είτε απλά το κάνουν για να ανακουφίσουν τους φόβους τους, όταν το παιδί τριγυρνά έξω από το σπίτι. Όμως, ένα σύγχρονο smartphone δεν προσφέρει μόνο υπηρεσίες ενός κλασσικού τηλεφώνου! Όπως ανέφερε μελέτη της εταιρείας mobileinsurance.co.uk, που ασχολείται με την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων, το 58% των γονιών παραδέχονται ότι δεν παρακολουθούν τη χρήση των κινητών από τα παιδιά τους, ακόμα και εάν αυτά έχουν κλείσει μόλις τα 10 έτη. Έτσι, τα παιδιά έχουν άμεση πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο ή πέφτουν θύματα εκφοβισμού στα social media. Πάντως, σχεδόν το ήμισυ των γονέων δηλώνει ότι δεν σκέφτηκε ποτέ τους κινδύνους, ενώ περισσότερο από το ένα τέταρτο ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε να εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή του παιδιού τους.
«Εάν δεν διαπιστώσετε το πώς χρησιμοποιείται το κινητό από το παιδί σας, δεν θα μπορέσετε να το κρατάτε ποτέ ασφαλές! Δεν πρόκειται για μια κίνηση παραβίασης της ιδιωτικής ζωής τους, ούτε έχει σχέση με την εμπιστοσύνη που του δείχνετε…», αναφέρει ο Jason Brockman, διευθυντής του mobileinsurance.co.uk.
Παράλληλα, ο κίνδυνος των κινητών δεν βρίσκεται μόνο στην επικοινωνία με τους ξένους, αλλά και στον κίνδυνο του τροχαίου την ώρα που το παιδί περπατά στο δρόμο. Ειδικότερα, ομάδες οδικής ασφάλειας στη Βρετανία διαπίστωσαν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο για ατύχημα στο δρόμο έχουν τα 11χρονα παιδιά που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο με τα πόδια. Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι τα περισσότερα παιδιά παίρνουν κινητό στην ίδια ηλικία! Άλλωστε, μέχρι την ηλικία των 12, το 25% των παιδιών παραδέχεται ότι έχει αποσπαστεί από την τεχνολογία ή το κινητό τηλέφωνο, ενώ προσπαθεί να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο…
«Είναι σαφές ότι τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή των παιδιών, ενώ περπατούν στο δρόμο. Δέχονται διαρκώς γραπτά μηνύματα ή ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να κοιτούν συνεχώς το κινητό τους. Αυτό, σε συνδυασμό με την άγνοια του κινδύνου μπορεί να οδηγήσει σε ένα δυστύχημα», λέει ο Jeremy Todd, διευθύνων σύμβουλος στην οργάνωση Parenting.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι ερευνητές συμβουλεύουν στους γονείς να βάλουν τους παρακάτω κανόνες στο παιδί τους: πρώτον, να ορίσουν το χρόνο που θα μιλά στο τηλέφωνο, ώστε να μην τους έρθουν αστρονομικοί λογαριασμοί. Δεύτερον, να του αγοράσουν ένα παλιό μοντέλο κινητού, το οποίο δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και επιπλέον να του μιλήσουν ανοιχτά για την παρενόχληση στο διαδίκτυο. Τέλος, καλό είναι να απαγορεύσουν το κινητό τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια του γεύματος ή των εργασιών για το σχολείο.
***Αίσωπος: Η Αλεπού και τα Σταφύλια
Μια αλεπού πεινασμένη είδε πάνω σ' ένα δέντρο πλεγμένη μια κληματαριά γεμάτη χοντρόρωγα, κατακίτρινα σταφύλια. 
Τα ζήλεψε και πολύ επιθυμούσε να τα δοκιμάσει, μα πώς ν' ανεβεί. Οι αλεπούδες δεν είναι γατιά, να πιάνουνται με τα νύχια τους και ν' ανεβαίνουν όπου τους αρέσει. Ωστόσο, δοκίμασε κάμποσες φορές. Πιάστηκε από δω, πιάστηκε από κει, τίποτα δεν κατάφερνε. Καθότανε μόνο κάτω, σήκωνε τα μάτια της στα σταφύλια, τα κοίταζε καλά καλά κι ο καημός τους την έτρωγε. 
Στα τελευταία, κι όταν βεβαιώθηκε ότι δεν θα μπορέσει να τα φτάσει, απελπισμένη, για να παρηγορηθεί, κορόιδεψε η ίδια τον εαυτό της:
Δε βαριέσαι, δεν πειράζει, ας πάμε παρακάτω... Εξάλλου αυτά δεν τρώγουνται. Αγίνωτα είναι ακόμη... 
Τα σταφύλια, ακούοντάς τη, μοιάζανε να την ειρωνεύονται να την περιγελούν. - Ακούς εκεί... Είμαστε, λέει, αγίνωτα!... Εμείς, κυρα-αλεπού, αγίνωτα δεν είμαστε. Γλυκά σαν το μέλι είμαστε. Μα αφού δε μας φτάνεις, τι να πεις... μας λες αγίνωτα, για να ξεγελάσεις την ανημποριά σου!...
Είναι εύκολο να περιφρονείς κάτι που δεν μπορείς να αποκτήσεις. 
 
***Θα καταργηθούν φόροι και χρεώσεις υπέρ τρίτων;
dei      Στην ολοκλήρωση της καταγραφής των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και φόρων υπέρ τρίτων προχωρεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση με τον νέο Προϋπολογισμό του 2014 να εξαλείψει μεγάλο μέρος των χρεώσεων αυτών κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας θα λάβει τις επόμενες μέρες τα τελικά απολογιστικά στοιχεία για τα μη ανταποδοτικά τέλη και χρεώσεις από τα οποία θα προκύπτει το τελικό κόστος που θα επωμισθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός από την κατάργηση μέρους των φόρων και χρεώσεων υπέρ τρίτων.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας της κατάρτισης του Προϋπολογισμού 2014 και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2014-2017, η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση εξορθολογισμού περίπου 150 μη ανταποδοτικών χρεώσεων, από τις 350 περίπου που έχουν καταγραφεί από τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου.
Πάντως, η δημοσιονομική διαχείριση του θέματος είναι πολύ ευαίσθητη καθώς εφόσον καταργηθούν οι εν λόγω επιβαρύνσεις θα δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα σε αρκετούς φορείς που θα πρέπει να ενισχυθούν απευθείας από τον προϋπολογισμό.
Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας, η οποία έχει ήδη από το 2011 διαπιστώσει πως το κόστος υπηρεσιών και προϊόντων στην Ελλάδα επηρεάζεται από συντεχνιακούς δασμούς και αδιαφανείς φόρους που, αν και έχουν μικρή συμμετοχή στα δημόσια έσοδα, επηρεάζουν δυσανάλογα την τελική κατανάλωση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής. Πολλές δε φορές οι μη ανταποδοτικές χρεώσεις επιβαρύνουν µόνο τα εγχώρια προϊόντα και όχι τα εισαγόμενα, ενώ δεν επιστρέφονται κατά την εξαγωγή. Ακόμη, πλήττουν επιλεκτικά επαγγέλματα, προϊόντα, δραστηριότητες ή συντελεστές, µε αποτέλεσμα το όφελος να περιέρχεται σε άλλους.
Ετσι, στο πλαίσιο προετοιμασίας της κατάρτισης του προϋπολογισμού 2014 και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2014-2017, η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση εξορθολογισμού περίπου 150 μη ανταποδοτικών χρεώσεων από τις 350 περίπου που έχουν καταγραφεί από τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου. Πάντως, η δημοσιονομική διαχείριση του θέματος είναι πολύ ευαίσθητη καθώς, εφόσον καταργηθούν οι εν λόγω επιβαρύνσεις, θα δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα σε αρκετούς φορείς που θα πρέπει να ενισχυθούν απευθείας από τον προϋπολογισμό. Πρέπει να σημειωθεί πως ορισμένες μη ανταποδοτικές χρεώσεις εισπράττονται από το κράτος και αποδίδονται στους δικαιούχους, ενώ άλλες εισπράττονται απευθείας από τους δικαιούχους (τρίτους).
dhmosievma
Τέτοιου είδους χρεώσεις υπέρ τρίτων είναι για παράδειγμα στον λογαριασμό της ΔΕΗ:
-Δημοτικά τέλη
-Ειδικός φόρος κατανάλωσης
-Ειδικό τέλος 5 τοις χιλίοις
-Τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
-Ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας
-Ειδικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ.
[madata.gr]




***Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς
Σύμφωνα με το Έθνος το σχέδιο είναι έτοιμο και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για να βγουν στο σφυρί εξοχικά, δεύτερη κατοικία, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα, ενώ στήνεται ένα πλέγμα προστασίας για το σπίτι των οικονομικά αδύναμων.
Καταργείται η διάταξη για προστασία ακινήτων με αξία ως 200.000 ευρώ
Πλέον καταργείται η διάταξη για προστασία όλων των ακινήτων με αξία ως 200.000 ευρώ, μειώνεται το όριο αντικειμενικής αξίας του προστευόμενου ακινήτου και ταυτόχρονα μπαίνει όριο εισοδήματος μέχρι τα 20.000 ευρώ.
Ουσιαστικά με το νέο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς μέσα στον πρώτο μήνα από την εφαρμογή του βγαίνουν σε πλειστηριασμό περί τα 7.000 ακίνητα καθώς θα καταργηθεί η διάταξη για την προστασία όλων των ακινήτων αξίας ως 200.000 ευρώ.
Ποιοι προστετεύονται από τους πλειστηριασμούς
Για την προστασία της κύριας και μοναδικής κατοικίας θα καθιερωθούν κριτήρια. Θα υπάρχει όπως όλα δείχνουν προστασία για τα ακίνητα ως 150.000 αντικειμενικής αξίας, ενώ θα προστατεύονται και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα. Θα μπει ένα πλαφόν στις 7.000 ως 8.000 ευρώ το χρόνο για έναν άγαμο και στις 20.000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια.
Θα παραμείνει το πλαφόν των 20.000 ευρώ στα χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες καθώς θεωρείται ότι για τα ποσά αυτά ο διακανονισμός είναι εύκολος, όμως δεν θα υπάρχει καμία προστασία για όσους έχουν χρέη μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ.  [newsit.gr]

*** ΤΟ  ΧΡΗΜΑ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΟΥΤΕ ΟΜΗ , ΟΥΤΕ ΓΕΥΣΗ  ΕΧΕΙ ......!! ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ  ΣΑΤΑΝΑ  ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ  : Οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι θέλουν να πουλήσουν ό,τι κινητό και ακίνητο υπάρχει στο ελληνικό έδαφος
ksepoulhma
Όπως αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση των ESM – EFSF λίγο ως πολύ απαιτούν την επέκταση των υπό αποκρατικοποίηση «ασημικών» της χώρας σχεδόν σε όλο το φάσμα της κρατικής περιουσίας.
Μεταξύ όσων ενδιαφέρουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης είναι η έκταση του Ελληνικού, τα κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ και οι υποδομές των τραίνων, τα νοσοκομεία που κλείνουν ως κτήρια και άλλα 2.489 κτήρια του υπουργείου Πολιτισμού, γεωργικές περιοχές του ΟΠΕΚΕΠΕ και δικαστικά μέγαρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι πιστωτές θέλουν οι παραπάνω ιδιοκτησίες να αξιοποιηθούν ως εξοχικές κατοικίες, resorts, γήπεδα γκολφ και spa, ενώ ένα μέρος θα εξελιχθεί σε αναπτύξεις ηλιακής ενέργειας.
Επίσης, επιθυμούν  να αναπτύξουν τον ιατρικό τουρισμό, κυρίως για εύπορους, ενώ σκέφτονται και την πώληση μικρών νησιών και βραχονησίδων.
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει στην έκθεση, υπάρχει ενδιάφερον ακόμα και για εκκλησίες αλλά και για φυλακές.
Μάλιστα στη σελίδα 8 του απόρρητου εγγράφου υπάρχει αναφορά στις εκτάσεις νησιών που πρέπει να πουληθούν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα πώλησης μικρών νησιών ή βραχονησίδων που στο παρελθόν είχε τεθεί από γερμανικά δημοσιεύματα και είχε διαψεύσει τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ουσιαστικά με αυτές τις νέες αξιώσεις ο ESM υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση και θέτει νέες αξιώσεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου. [newsbomb.gr]

*** Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης
Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.
Αυτό που έκανε αρχικά μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς ήταν ότι στον πυθμένα του ηφαιστείου, μέχρι και 10 μ. ψηλότερα από αυτόν, δεν υπήρχε ίχνος ζωής.
«Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο», λέει στα ΝΕΑ ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Στέφανος Κίλιας.
«Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!) Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία». [newmoney.gr] 


***  Θάσος: Γαλανά νερά και θασίτικο πεύκο!


thasosΈνας προορισμός που θα σας εκπλήξει!  Και μετά θα σας κερδίσει!  Οι φανατικοί του νησιού το γνωρίζουν καλά.  Η Θάσος είναι ένας έρωτας κεραυνοβόλος, που θα κρατήσει.  Καταπράσινη, γεμάτη πεύκα,  αλλά και πλατάνια και καστανιές.  Το πράσινο των πεύκων, βάφοντας γαλοζοπράσινα τα πεντακάθαρα νερά της, συνθέτει ένα γοητευτικό τοπίο, δημιουργώντας την αίσθηση μιας νοσταλγικής οικειότητας.
Στο νησί φτάνει κανείς με ferry-boat από την Κεραμωτή Καβάλας.  Πρώτη εικόνα ο Λιμένας,  το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού.  Θάλασσα και το πευκόδασος στο background, κάνοντας τις κόκκινες κεραμοσκεπές, των  σπιτιών μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, να ξεχωρίζουν.
thasos1Στο Λιμένα αξίζει να σταθεί κανείς στο Αρχαίο Θέατρο, όπου μάλιστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.   Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση, με φόντο τη μοναδική θέα του οικισμού και του Στενού της Θάσου.  Πριν από την παράσταση όμως θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε το μονοπάτι μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και περνώντας μέσα από το δάσος, να φτάσετε στην Ακρόπολη (Βρυόκαστρο) με το ναό των Αγίων Αποστόλων κυριολεκτικά επάνω στα βράχια, από όπου μπορείτε και να χορτάσετε μια συγκλονιστική θέα θάλασσα.
Δυτικά του Λιμένα συναντάτε με τη σειρά τα παραθαλάσσσια θέρετρα Παχύς, Σκάλα Ραχώνι, Σκάλα Πρίνου (όπου επίσης φθάνει ferry-boat από την Καβάλα), Σκάλα Σωτήρος, Σκάλα Καλιράχης, Κλίσμα, Σκάλα Μαριές καθώς και τη μεγάλη και όμορφη παραλία της Τρυπητής, ακριβώς πριν φτάσετε στα Λιμενάρια, το δεύτερο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό, με το μικρό και γραφικό προστατευμένο λιμάνι του και το «Παλατάκι» – όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, σήμα κατατεθέν να δεσπόζει από πάνω.
thasos2Μην παραλείψετε να ρίξετε μια βουτιά στην πολυσύχναστη – όχι τυχαία, αμμουδερή παραλία της Αλυκής στην ομώνυμη χερσόνησο,  όπου τα πεύκα βουτούν σχεδόν στη θάλασσα.  Στο πίσω μέρος της παραλίας βρίσκονται αρχαία λατομεία μαρμάρου και το ιερό των Διόσκουρων.  Μάλιστα αν κολυμπήστε μέχρι την άκρη της χερσονήσου, ένα βυθισμένο λατομείο περιμένει να σας αποκαλυφθεί!  Απαραίτητη στάση στη διάσημη Χρυσή Αμμουδιά – μήκους 2 χλμ. με τα κατάφυτα δασώδη βουνά να την περιτριγυρίζουν.
thasos3Εκ των ων ουκ άνευ τέλος, μια επίσκεψη στο Μικρό και στο Μεγάλο Καζαβίτι  (ή αλλιώς «Μεγάλος και Μικρός Πρίνος»).  Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τους θεόρατους πλάτανους, στο Μεγάλο Καζαβίτι και το δροσερό αεράκι, θα σας δημιουργήσουν μια πρωτόγνωρη αίσθηση για νησί, μια αίσθηση ενδοχώρας.  Εδώ μπορεί να γευτεί κανείς αυθεντικές θασίτικες γεύσεις, στο “Kazaviti” και στο “Βασίλη”.
Το νησί διαθέτει καλό οδικό δίκτυο, φθηνό φαγητό και αποτελεί δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τους Έλληνες – ομολογουμένως της Β. Ελλάδας ως επί το πλείστον, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
thasos4Η Θάσος, ο ιδιαίτερος παράδεισος των φανατικών της, συνιστά την επιτομή της ησυχίας και της απλότητας των διακοπών. [protothema.gr]
***  Ανδρικός καρκίνος: Οι 5 πιο συχνές μορφές και τα συμπτώματά τους
ΚΑΡΚΊΝΟςΠοιες είναι οι κυριότερες μορφές καρκίνου που προσβάλλουν τους άνδρες και πως μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα; Δείτε τις 5 πιο κοινές μορφές ανδρικού καρκίνου και τους «οιωνούς» που τις προδίδουν.
Προστάτης
Συνήθως δεν υπάρχουν πρώτα σημάδια που να προειδοποιούν για καρκίνο του προστάτη. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν όντως πάσχετε από αυτή τη μορφή καρκίνου είναι η δακτυλική εξέταση σε πρώτη φάση, ενώ ο γιατρός σας είναι αυτός που μπορεί να κρίνει εάν πρόκειται για υποψία καρκίνου με υψηλά επίπεδα PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο).
Ωστόσο ορισμένα προβλήματα ούρησης, όπως είναι η συχνοουρία, η αργή ροή, η ατελής κένωση κλπ, μπορεί να σχετίζονται με τη διεύρυνση του προστάτη ή τη στένωση της ουρήθρας.
Για την πιο έγκυρη και εμπεριστατωμένη διάγνωση χρειάζεται βιοψία, η οποία θα δείξει εάν τα επίπεδα PSA είναι υψηλά ή παρουσιάζουν ανορθόδοξες αλλαγές. Ο καρκίνος του προστάτη βέβαια αναπτύσσεται αλλά καλό θα είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για μία εξέταση.
Πνεύμονες
Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν «καρκίνο των πνευμόνων» για τους άνδρες, ο συχνός και επίμονος βήχας ή εκείνος ο βήχας που συνοδεύεται και με έκκριση αίματος, είναι κοινός σε όλους σχεδόν τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Επιπλέον, ο μόνιμος πόνος στο στήθος αποτελεί άλλον έναν οιωνό που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.
Σε περίπτωση πνευμονίας ωστόσο τα πράγματα γίνονται λίγο δυσδιάκριτα. Στις ακτινογραφίες και η πνευμονία και ο όγκος φαίνονται «λευκοί», κάτι που μπορεί ενδεχομένως να παρερμηνευτεί. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι η πνευμονία είναι ιάσιμη, για αυτό το λόγο πρέπει να επαναλάβετε τις εξετάσεις μετά από διάστημα 4-6 εβδομάδων. Η βιοψία είναι αυτή που θα δείξει με βεβαιότητα εάν όντως πρόκειται για καρκίνο των πνευμόνων.
Καρκίνος παχέος εντέρου
Ένα από τα πιο ηχηρά σημάδια, ότι ίσως πάσχετε από καρκίνο του παχέος εντέρου είναι το αίμα στα κόπρανα. Αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και αν εμφανιστεί μόνο μια φορά.
Ενδεχομένως να πρόκειται για διαρροή του αίματος λόγω προκαρκινικού πολύποδα, αλλά η αιμορραγία είναι η μόνη έγκαιρη προειδοποίησης που θα λάβετε. Ωστόσο στους άντρες κάτω των 50 ετών η αιμορραγία ίσως αφορά σε αιμορροΐδες, εκκολπωμάτωση, κολίτιδα, ή κάποιο ασυνήθιστο αιμοφόρο αγγείο.
Όποια και αν είναι η περίπτωση μην το αγνοήστε. Μία κολονοσκοπική εξέταση επιτρέπει στο γιατρό σας να κάνειτην καλύτερη δυνατή διάγνωση και να αποφανθεί εάν και κατά πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.
Καρκίνος στην ουροδόχο κύστη
Ένα από τα πρώιμα σημεία του καρκίνου της κύστης είναι το αίμα στα ούρα, το οποίο θα πρέπει να ελέγχετε διεξοδικά. Σε περίπτωση που είστε κάτω από 60 ετών συνήθως αυτό είναι ένδειξη για πέτρες στα νεφρά.
Ο καρκίνος στην ουροδόχο κύστη είναι από εκείνες τις μορφές που αν διαγνωστεί νωρίς μπορεί να γιατρευτεί άμεσα.
Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια μία υπερδραστήρια ουροδόχος κύστης ή η επώδυνη ούρηση μπορεί απλά να αφορούν σε κάποια μόλυνση και όχι σε καρκίνο. Ένα τεστ ούρων είναι ένα πρώτο βήμα για να διαγνώσει ο γιατρός σας εάν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα.
Λέμφωμα
Στην περίπτωση του λεμφώματος αυτό που μπορεί να προδώσει την ασθένεια είναι οι πρησμένοι λεμφαδένες στο λαιμό, στη μασχάλη, ή στη βουβωνική χώρα.
Αν το πρήξιμο δεν υποχωρήσει σε μία εβδομάδα καλό θα είναι να το ελέγξετε. Επίσης, εάν για ανεξήγητους λόγους χάνετε βάρος για περισσότερο από 1 ή 2 μήνες, νιώθετε πόνο στην περιοχή του υπάρχει το πρήξιμο ειδικά μετά την κατανάλωση αλκοόλ, και παρατηρήσετε έναν γενικευμένο κνησμό ή κάποιο οίδημα (χωρίς εξάνθημα), η καλύτερη λύση είναι μία επίσκεψη στον γιατρό σας.
Ενδέχεται βέβαια να πρόκειται για μία απλή μόλυνση αλλά καλύτερα να είστε σίγουροι. Μια εξέταση αίματος μπορεί κάτι να δείξει αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η ιδανική εξέταση είναι η βιοψία. [tromaktiko.net]

***  Ο Πούτιν δίνει εντολή για μαζικό χτύπημα εναντίον της Σ.Αραβίας αν η Δύση χτυπήσει τη Συρία
 ,     

 Ένα ζοφερό "επείγον μνημόνιο δράσης» που εκδόθηκε στις 27 Αυγούστου από το γραφείο του Προέδρου Πούτιν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας  παραγγέλλει μια "μαζική στρατιωτική επίθεση» κατά της Σαουδικής Αραβίας, σε περίπτωση που η Δύση επιτεθεί στη Συρία.
Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου ο Πούτιν "εξοργίστηκε" μετά από μια συνεδρίαση στις αρχές Αυγούστου με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan ο οποίος προειδοποίησε ότι αν η Ρωσία δεν αποδεχθεί την ήττα της Συρίας, η Σαουδική Αραβία θα απελευθερώσει τσετσένους τρομοκράτες υπό τους έλεγχο της για να προκαλέσουν μαζικούς θανάτους και χάος κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 7 έως τις 23 Φεβ. 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.
Η Λιβανέζικη εφημερίδα As-Safir επιβεβαίωσε αυτό τη καταπληκτική απειλή κατά της Ρωσίας λέγοντας ότι ο Πρίγκιπας Μπαντάρ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία αν το καθεστώς Άσαντ ανατραπεί, αλλά και ο ίδιος άφησε να εννοηθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις Τσετσένων στη χειμερινή Ολυμπιάδα στο Σότσι, αν δεν υπάρξει συμφωνία, δηλώνοντας:
 «Μπορώ να σας εγγυηθώ για την προστασία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το επόμενο έτος. Οι ομάδες της Τσετσενίας που απειλούν την ασφάλεια των αγώνων ελέγχεται από εμάς. " 
Η Telegraph News Service περαιτέρω ανέφερε σήμερα ότι η Σαουδική Αραβία έχει κρυφά προσφέρει στη Ρωσία μια σαρωτική συμφωνία για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και τη διασφάλιση συμβάσεων παροχής φυσικού αερίου της Ρωσίας, εάν το Κρεμλίνο δεν συνεχίσει να υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, μια προσφορά που ο Πούτιν απάντησε λέγοντας " Η θέση μας για τον Άσαντ δεν θα αλλάξει ποτέ. Πιστεύουμε ότι το συριακό καθεστώς είναι ο καλύτερος ομιλητής εκ μέρους του συριακού λαού, και όχι εκείνοι που τρώνε συκώτια"   
[Ο Πούτιν το είπε αναφερόμενος στο βίντεο, που δείχνει έναν αντάρτη Τζιχάντ να τρώει την καρδιά και το συκώτι ενός Σύριου στρατιώτη ].
Το βίντεο εδώ
Ο πρίγκιπας Bandar με τη σειρά του προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει " καμία διαφυγή από τη στρατιωτική επιλογή "αν η Ρωσία αρνηθεί το κλαδί ελιάς.


Μετάφραση Eva Cat
Πηγή http://www.eutimes.net/     ,  THE CURIOSITY OF CAT

*** ΤΩΡΑ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ!
 
 
   
Αυτήν την ώρα ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται έξω από την Κέα περικυκλωμένο από εφτά πολεμικά Ελληνικά πλοία τα οποία είναι έτοιμα να του φράξουν το δρόμο προς την Αθήνα ενώ συχνές είναι και οι πτήσεις Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή, όπως μεταδίδει γνωστό blog.
Το Τουρκικό πλοίο ξεκίνησε σήμερα το πρωί από τις ακτές της Τουρκίας πέρασε από την Χίο κάνοντας αλλεπάλληλες παραβιάσεις στα Ελληνικά χωρικά ύδατα πέρασε μπροστά από την Άνδρο με αποτέλεσμα εδώ και λίγη ώρα να βρίσκεται μια ώρα έξω από την Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι παραβιάσεις των Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών ήταν πολλές στον Ελληνικό εναέριο χώρο ενώ αυτή την ώρα δύο πολεμικά πλοία της Τουρκίας βρίσκονται έξω από την Χίο και την Μυτιλήνη.
 
***Γ.Θ : Αν τα σχολικά σκουπίδια, που ονομάζουν βιβλία, τα έδιναν να τα γράψουν τούρκοι, τόση ανθελληνική προπαγάνδα δεν θα είχαν. Το μίσος του προτεκτοράτου για την Ρωμιοσύνη δεν κρύβεται, όμως τα νεοταξικά ανθρωπάρια είναι τόσο μικρόμυαλα, που δεν καταλαβαίνουν ότι όσο πιο πολύ μας πολεμάνε, τόσο πιο πολύ θα θωρακιζόμαστε και θα δυναμώνουμε.

*** Η δράση των κομμουνιστών που οδήγησε στο συμμοριτοπόλεμο Ι
Τα «προεόρτια» συνεχίστηκαν με την σφαγή του Μελιγαλά στην Μεσσηνία, τον Σεπτέμβριο του 1944, όταν οι Ελασίτες με ηγέτες τον Άρη Βελουχιώτη και τον Νίκο Μπελογιάννη, με το αιτιολογικό ότι ήθελαν να χτυπήσουν τους ταγματασφαλίτες, εξολόθρευσαν με φρικιαστικό τρόπο, 1.500 άτομα, γυναίκες και άντρες, γέρους και παιδιά, σφάζοντας τους και στην συνέχεια πετώντας τους σε μια μεγάλη δεξαμενή, γνωστή ως «πηγάδα του Μελιγαλά». Απ' αυτά τα 1.500 άτομα όμως, όπως αναφέρει κι ο Ευάγγελος Αβέρωφ στο βιβλίο του «Φωτιά και τσεκούρι», μόνο οι 50 ήταν όντως ταγματασφαλίτες, ενώ παρόμοια είναι και η .... ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ...
Ο δρόμος προς την εξουσία, που είχε χαράξει το ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, προϋπόθετε τη μονοπώληση της «Εθνικής Αντίστασης» και την εξουδετέρωση οποιωνδήποτε άλλων αντάρτικων ομάδων, που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την τιμή αυτή ή να αποτελέσουν εμπόδιο στον δρόμο αυτό. Ο βασικός αντίπαλος στο πεδίο αυτό, ήταν ο ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα. Το φθινόπωρο του 1943, ο ΕΛΑΣ, προσπάθησε να προσεταιριστεί για τον σκοπό αυτό, τον συνταγματάρχη Δημήτριο Ψαρρό που διοικούσε το Σύνταγμα Ευζώνων 5/42

Συνταγματάρχης Δημήτρης Ψαρρός
1893-1944
Αντιστασιακή οργάνωση Ε.Κ.Κ.Α
Είχαν προηγηθεί ήδη άκαρπες διαπραγματεύσεις για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μεταξύ ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ και 5/42. Ο Ψαρρός αρνήθηκε να γίνει μέρος μιας εμφύλιας διαμάχης, τηρώντας μια ουδέτερη στάση. Αυτός ήταν αρκετός λόγος για να κατηγορηθεί ο Ψαρρός από τον ΕΛΑΣ ως «προδότης του έθνους» και στις 17 Απριλίου του 1944, αφού είχαν προηγηθεί προσπάθειες διάλυσης του 5/42, με εντολή του Σιάντου «να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με το 5/42 Σ.Ε. δυναμικά και κεραυνοβόλα χωρίς χρονοτριβές», ο καπετάν Νικηφόρος επιτίθεται αιφνιδιαστικά με ισχυρές δυνάμεις. Το 5/42 διαλύθηκε και ο Ψαρρός στάλθηκε αιχμάλωτος στον Βελουχιώτη. Δολοφονήθηκε όμως καθ' οδόν απ' τον Ελασίτη ταγματάρχη Θύμιο Ζούλα, «όπως ήμασταν σύμφωνοι με τον Άρη», όπως ισχυρίστηκε, αν και αργότερα άλλαξε ρότα και υποστήριξε ότι εκτέλεσε «άνωθεν εντολή», για να ενοχοποιήσει τον Βελουχιώτη.
Πηγάδα Μελιγαλά
Τα «προεόρτια» συνεχίστηκαν με την σφαγή του Μελιγαλά στην Μεσσηνία, τον Σεπτέμβριο του 1944, όταν οι Ελασίτες με ηγέτες τον Άρη Βελουχιώτη και τον Νίκο Μπελογιάννη, με το αιτιολογικό ότι ήθελαν να χτυπήσουν τους ταγματασφαλίτες, εξολόθρευσαν με φρικιαστικό τρόπο, 1.500 άτομα, γυναίκες και άντρες, γέρους και παιδιά, σφάζοντας τους και στην συνέχεια πετώντας τους σε μια μεγάλη δεξαμενή, γνωστή ως «πηγάδα του Μελιγαλά». Απ' αυτά τα 1.500 άτομα όμως, όπως αναφέρει κι ο Ευάγγελος Αβέρωφ στο βιβλίο του «Φωτιά και τσεκούρι», μόνο οι 50 ήταν όντως ταγματασφαλίτες, ενώ παρόμοια είναι και η εκτίμηση του μετέπειτα λοχαγού του ΔΣΕ, Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου (Μπελάς), οποίος επικαλούμενος τον γραμματέα του ΕΑΜ Μελιγαλά και τον κατάλογο που είχε καταρτίσει η επιτροπή του Μελιγαλά, κάνει λόγο για 60 ταγματασφαλίτες. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα θύματα δεν σφαγιάστηκαν για κάτι που έκαναν, αλλά για κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν κι αυτό το μαρτυρά η απότομη αύξηση του πληθυσμού του Μελιγαλά, που από τις 3.000, εκείνες τις ημέρες αυξήθηκε στις 10.000, από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που θεώρησαν ασφαλή την περιοχή όπου βρισκόταν Τ.Α. και προσέφυγαν εκεί για να προστατευτούν από την επέλαση των Ελασιτών, οι οποίοι δεν ήταν και τόσο «φιλικοί» με τους μη κομμουνιστές και όσους δεν τους υποστήριζαν.
Πηγάδα Μελιγαλά
Οι προθέσεις και τα σχέδια του ΚΚΕ διαφαίνονται από νωρίς. Γράφει ο Γιάννης Ιωαννίδης, αναφερόμενος σε συζήτησή του με τον Θόδωρο Μακρίδη (διοικητής του 3ου γραφείου του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ): «Από τα μέσα του 1943 εγώ είπα στον Θόδωρο τον Μακρίδη να κάνει ένα σχέδιο κατάληψης των Αθηνών με βάση τις δυνάμεις που υπάρχουν και που μπορούμε εμείς να έχουμε και τις δυνάμεις που έχουν αυτοί και μπορούνε να φέρουνε. Το σχέδιο αυτό έγινε. Το σχέδιο αυτό το κράτησα εγώ όλον τον καιρό» (Αναμνήσεις - Προβλήματα της πολιτικής του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση 1940-1945, σελ. 267). Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, εναντίον ποιων θα πολεμούσαν για την κατάληψη της Αθήνας, ο Μακρίδης είναι αρκετά διαφωτιστικός ως προς αυτό: «Ο γράφων, όταν κατά τον Σεπτέμβριον 1943 (μετά τήν κατάρρευσιν τής Ιταλίας) έλαβεν διά του σ. Ζεύγου εντολήν να αποτελέση μέλος της Επιτροπής μελέτης συντάξεως έγγραφου σχεδίου ενεργείας διά την κατάληψιν του λεκανοπεδίου της Αττικής (Αθηνών-Πειραιώς-περιχώρων), συγχρόνως ή αμέσως μετά την αποχώρησιν (προβλεπομένην ως λίαν προσεχή) τών στρατευμάτων κατοχής…» (Γρηγόρης Φαράκος, «Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία», τόμος Β', σελ. 105-123). Την τελική σφραγίδα, θα βάλει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, η οποία κατόπιν συνεδριάσεως (2-3 Αυγούστου 1944), βγάζει απόφαση με τον τίτλο «ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ». Λεπτομέρειες της απόφασης δίνει ο Αλέκος Παπαπαναγιώτου, στέλεχος του ΚΚΕ, γραμματέας της Πανμακεδονικής Επιτροπής του ΕΑΜ και αργότερα αξιωματικός του ΔΣΕ στο Καϊμακτσαλάν: «Ιδιαίτερη σημασία είχε η απόφαση για την ενίσχυση της Αθήνας. 
Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρούσε ότι η κύρια μάχη θα δοθεί στην Αθήνα και ότι η κατάληψή της από τον ΕΛΑΣ στην κατάλληλη στιγμή μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις υπέρ του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού αποφάσισε να ενισχύσει τον ΕΛΑΣ Αθηνών-Πειραιώς με οπλισμό στον ανώτερο δυνατό βαθμό και να προσανατολίσει ισχυρές δυνάμεις του μόνιμου ΕΛΑΣ προς την Αθήνα, ικανές να επέμβουν αποτελεσματικά την κατάλληλη στιγμή» («Το ΚΚΕ στον πόλεμο και την αντίσταση 1940-1945», σελ. 106). Ο Γιάννης Ιωαννίδης, στο προαναφερθέν βιβλίο του (σελ. 258), ξεδιπλώνει και μια άγνωστη πτυχή της σκοτεινής ιστορίας του ΚΚΕ, όσον αφορά τον εξοπλισμό του: Ομολογεί ευθέως ότι προμηθεύονταν όπλα από τους...Γερμανούς(!), όχι όμως ως λάφυρα, αλλά ως προϊόντα «νόμιμης» αγοράς(!): «Ο Φάνης (σ.σ.: Ψευδώνυμο του «κόκκινου» συνταγματάρχη Βασίλη Μπαρτζώτα, στελέχους του ΚΚΕ) τα ξέρει αυτά. Πήρε όπλα που τα στείλαμε απ’ έξω. Επίσης του έστειλα και λεφτά. 100 ή 200 λίρες γι’ αυτόν τον σκοπό. Να αγοράζουν όπλα απ’ τους Γερμανούς που άρχιζαν να το στρίβουν. Αυτά είναι γεγονότα που μπορούν να επιβεβαιωθούν και από ανθρώπους που ζούνε». Κι ο Αλέκος Παπαπαναγιώτου, σπεύδει να επιβεβαιώσει: «Είναι γνωστά αυτά. Τα έχουμε αυτά τα στοιχεία».
Ο Μήτσος Παρτσαλίδης, ομολογεί ότι το 1944, το ΚΚΕ κάλεσε τα σοβιετικά στρατεύματα, που είχαν φτάσει στη Βουλγαρία μέχρι τα ελληνικά σύνορα, να εισβάλλουν στην Ελλάδα («Αυγή», 15 Απριλίου 1978):
Όταν τα σοβιετικά στρατεύματα μπήκανε στη Βουλγαρία και προωθήθηκαν ως τα ελληνικά σύνορα, υπεύθυνη αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης της περιοχής Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ πήγε στη Σόφια και ζήτησε από τον στρατάρχη Τολμπούχιν να μπούνε τα σοβιετικά στρατεύματα και στην Ελλάδα. Δεν μπήκαν...
Ο Γιάννης Ιωαννίδης επιβεβαιώνει:
Αυτός (ο Ανδρέας Τζήμας) με δική του πρωτοβουλία ήρθε σε επαφή με τους Ρώσους και έβαλε το ζήτημα της βοήθειάς μας με υλικό. Ήρθε και ο λόχος (σοβιετικού στρατού από την Βουλγαρία το 1944). Είναι γνωστό ότι ήρθε, δεν είναι παραμύθια. Μπήκε στην Ελλάδα και τον τράβηξαν αμέσως. Γιατί είχανε τέτοιες εντολές. Έπειτα και η μαρτυρία του αυτού... Αλλά τώρα πέθανε ο Ερυθριάδης, πρέπει όμως να έχει γράψει κάτι γι' αυτό. Είναι η μαρτυρία του Ερυθριάδη που πήγε και είδε τον Τολμπούχιν... Ο Τολμπούχιν του είπε: «Δεν μπορούμε τώρα να αποσπάσουμε τμήματα για την Ελλάδα».
Τα πρώτα σπέρματα διχόνοιας, είχαν φροντίσει να σπείρουν οι Ελασίτες, ανάμεσα σε φτωχούς, αφελείς και ανυποψίαστους χωρικούς, στιγματίζοντας ως «προδότες» όσους δεν ήταν με τον ΕΛΑΣ. Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, περιγράφει ο Νίκος Γκατζογιάννης («Ελένη»), στο χωριό του, Λια της Ηπείρου:
Μιαν αφέγγαρη νύχτα στις αρχές Μαρτίου, ενώ το χωριό κοιμόταν, είκοσι άντρες τριγύριζαν μέσα στα σκοτεινά σπίτια τους, φορούσανε κομμάτια από παράταιρες στολές και γέμιζαν παλιά τουφέκια και γκράδες. Σαν τα φαντάσματα γλίστρησαν στη ρεματιά κατά το παλιό πλατάνι. Όταν συγκεντρώθηκαν όλοι σκαρφάλωσαν αθόρυβα την αντικρινή πλαγιά και βγήκανε λίγο παρέκει από την πλατεία του χωριού στο σταθμό χωροφυλακής, ένα σπίτι με δύο δωμάτια. Καθώς οι άντρες του περικύκλωναν το κτίριο, ο Προκόπης έκραξε. Μέσα τρεμόφεγγαν οι λάμπες και σε μερικές στιγμές οι τέσσερις χωροφύλακες βγήκαν έξω, ο ένας με τα χέρια ψηλά, ένας άλλος κουμπώνοντας ακόμη το παντελόνι του. Ο νωματάρχης φορούσε στολή και το πρόσωπό του ήταν ασυγκίνητο. Ενώ οι τρεις χωροφύλακες τουρτούριζαν στο κρύο, ο Προκόπης τράβηξε το νωματάρχη παράμερα. Ύστερα από κάμποση συζήτηση, φάνηκε πως οι δυο τους καταλήξανε σε συμφωνία. Ο νωματάρχης μπήκε αργά στο σταθμό, ύστερα εμφανίστηκε κρατώντας τέσσερα τουφέκια που τα παρέδωσε στον Προκόπη.
Το άλλο πρωί εκεί που η Όλγα άρμεγε τη γίδα, η Κάντα έριχνε ψίχουλα στα κοτόπουλα κι η Ελένη ανακάτωνε σε μια κατσαρόλα χυλό καλαμποκιού για το πρωινό, αντήχησαν να σημαίνουν δυνατά οι καμπάνες της Αγιά Τριάδας. Όλοι κοκάλωσαν κι αφουγκράζονταν, αναρωτιόνταν μήπως είχαν φτάσει εντέλει οι Γερμανοί. Ο άνεμος τους έφερε μια φωνή: «Λαέ του Λια! Όλοι στ' Αλώνια αμέσως!».
Τ' Αλώνια, ήταν εκείνο που οι Λιώτες ονόμαζαν πλατεία του χωριού, και κάποτε χρησίμευαν γι' αυτό που σημαίνει τ' όνομά τους, αλλά επειδή ήταν το μοναδικό ίσιωμα μέσα στο Λια, σκιασμένο στη μια πλευρά από 'να γιγάντιο πλατάνι, είχε γίνει το κέντρο της ζωής του χωριού, εκεί στηνόταν ο χορός, γινόταν κάθε σπουδαία σύναξη, κυκλοφορούσε το κουτσομπολιό.
Η Ελένη μάζεψε τα παιδιά μέσα στο σπίτι και είπε στην Όλγα να μην ανοίξει σε κανένα την αυλόθυρα. Μ' ένα μποξά πάνω από το κεφάλι και τους ώμους της, έσμιξε με το τρομαγμένο πλήθος που έσπευδε κατά την πλατεία.
Εκείνο που είδαν η Ελένη και οι άλλοι χωριανοί όπως συγκεντρώνονταν στο αλώνι μπροστά στην Αγία Τριάδα, δεν ήταν Γερμανοί ή Ιταλοί μήτε Τσάμηδες αλλά, προς μεγάλη τους ανακούφιση, μιαν αράδα από είκοσι γνώριμα πρόσωπα — ντόπια παλικάρια της ομάδας του Σκεύη, όλα στολισμένα με μια σαλάτα από στρατιωτικές στολές. Ο Προκόπης Σκεύης και ο Νικόλας Κούκος φορούσανε τις ξεθωριασμένες χακί στολές που είχαν στο Αλβανικό, αλλά ο Βαγγέλης Πούλος φορούσε ένα φαρδύ πράσινο χιτώνιο αγγαρείας που ολοφάνερα προερχόταν από σκοτωμένο Ιταλό, και ο Μήτση Μπόλης είχε ένα μαύρο ιταλικό μπερέ στραβοβαλμένο μόρτικα. Η Ελένη πρόσεξε πως μοναχά ο ξάδερφός της ο Κώστας Χαϊδής δεν είχε στολή. Οι μισοί άντρες κρατούσαν όπλα, μερικοί κάτι σακαράκες, αλλά ολωνών τα μάτια έπεφταν στη σημαία που κρατούσε με καμάρι ο Βαγγέλης Πούλος. Ήτανε η γνώριμη γαλανόλευκη, αλλά κάποιος είχε ράψει στη μέση της τα μυστηριώδη γράμματα ΕΛΑΣ.

Πολλοί Λιώτες, ανακουφισμένοι που είδαν πως δεν είχε φτάσει ο εχθρός, χαμογελούσαν με το θέαμα της βλοσυρής ομάδας, κανένας όμως δεν περιγέλασε φανερά, γιατί όλο το χωριό ήξερε τι είχαν κάνει στο συνεργάτη του εχθρού τον Κοντώρη. Άλλωστε, ανάμεσα στη ρακένδυτη ομάδα των ρέμπελων στέκονταν και οι τέσσερις χωροφύλακες του χωριού. Μόλις ο Προκόπης βεβαιώθηκε πως οι πιο πολλοί χωριανοί ήτανε παρόντες, ανέβηκε σε μια καρέκλα και επισκόπησε τ' ανεμόδαρτα πρόσωπα αντίκρυ τους. «Λαέ του Λια!» έκραξε. «Σήμερα τα παλικάρια του χωριού μας σήκωσαν τα όπλα ενάντια στους καταχτητές. Δε θα καταθέσουμε τα όπλα μας πριν τους διώξουμε από τη χώρα μας και λευτερωθούμε!».
Στην αρχή το πλήθος τον θωρούσε με δυσπιστία. Η σάρα και η μάρα που 'βλεπαν μπροστά τους δεν έπειθε πως θα 'ταν ικανή να τα βάλει με τους Γερμανούς. Ωστόσο συγγενείς των είκοσι άρχισαν να επευφημούν τις ρητορείες του Προκόπη με κραυγές: «Ζήτω η Ελλάς!» και να βαράνε τις ροζιασμένες παλάμες τους.
Ο Προκόπης περιέγραψε τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό και μίλησε για μια δημοκρατική νέα τάξη, που θα βασιζόταν στη δικαιοσύνη και στην ισότητα όλων των εργαζομένων. Εξήγησε πως το Λια το διοικούσε τώρα ο ΕΛΑΣ, πως όλοι οι ικανοί άντρες του χωριού θ' ανήκαν στις εφεδρικές δυνάμεις του, πως ακόμη και οι χωροφύλακες που είχανε τοποθετηθεί από την προδοτική κυβέρνηση των συνεργατών του εχθρού είχαν περάσει στις γραμμές του να πολεμήσουνε για τη λευτεριά.
Ο Προκόπης κοίταξε εξεταστικά το πλήθος και είδε ακόμα την αμφιβολία να μην ξεκολλάει από πολλά πρόσωπα. «Όπως το ξέρετε, είμαι δάσκαλος», φώναξε, προκαλώντας τους. «Όταν τελειώσει ο πόλεμος, θα 'μαι δημόσιος υπάλληλος με σίγουρο μισθό, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και με σύνταξη στα γεράματά μου. Δεν είμαι γανωτζής σαν κι εσάς, να τριγυρνάω από χωριό σε χωριό για μια μπουκιά ψωμί, να τρίβω χαλκώματα ώσπου να ματώσουν τα χέρια μου, να κοιμάμαι σε καλύβια και στους δρόμους. Όχι για μένα, μα για σας ριχνόμαστε όλοι σε τούτο τον αγώνα! Για να βάλετε παπούτσι στα πόδια σας, φαΐ στο στόμα των παιδιών σας! Πολεμάμε για ν' αλλάξουμε τη ζωή σας, να σας βγάλουμε από τη φτώχεια και την ταπείνωση, να σας κάνουμε ανθρώπους!».
Ακολούθησε μια στιγμή σιωπής, ύστερα χαλασμός από χειροκροτήματα. Ο Προκόπης μελέτησε τα πρόσωπα που τα γνώριζε τόσο καλά. Μερικά μάτια ήτανε υγρά. Έβλεπε πως τώρα όλοι ήτανε με το μέρος του. Είχε καταχτήσει με τα λόγια του το ίδιο του το χωριό, θ' ακολουθούσε κι η υπόλοιπη Ελλάδα.
Σήκωσε τα χέρια να γίνει σιωπή. «Σας ειδοποιώ!» τους αγριοκοίταξε με το βλέμμα που είχε για τους άτακτους μαθητές. «Δε θ' ανεχθούμε την αντίδραση! Το κίνημα είναι έτοιμο να λάβει μέτρα σκληρά ενάντια σε εκείνους που θα το προδώσουν! Θ' ακούσετε και γι' άλλους που λένε πως είναι μαχητές της αντίστασης, είναι όμως συνεργάτες του εχθρού και προδότες!».
Πίσω του, οι άντρες άρχισαν να βροντάνε τα πόδια και να κραυγάζουν: «Κάτω οι προδότες!». Αν και δεν ήξεραν πως αναφερόταν στον αντάρτικο στρατό του Ζέρβα, οι χωριανοί πιάσανε το σύνθημα, ζεσταμένοι από την κοινή λαχτάρα τους για τη λευτεριά κι από την απέχθειά τους για όσους τους είχαν αρπάξει κάθε πόρο ζωής, το φαΐ τους, τον αυτοσεβασμό τους. Ο Προκόπης τους άφησε να κραυγάσουν και να ποδοκροτήσουν, ωσότου ήταν πρόθυμοι να σκοτώσουν όποιον θα κατονόμαζε αυτός σαν προδότη. Ύστερα έγνεψε πάλι να σωπάσουν. «Τώρα που ο ΕΛΑΣ λευτέρωσε το Λαό, θα σας διοικεί μια επιτροπή από χωριανούς, και νομίζω ότι η τιμή να προεδρεύει σ' αυτήν αρμόζει να δοθεί στο συνάδελφό μου και δάσκαλό σας, το Μηνά Στράτη».
Κατέβηκε από την καρέκλα και σπρώχνοντας μέσα από το πλήθος αγκάλιασε τον Μηνά, που κουνούσε το κεφάλι του σαστισμένος καθώς βρέθηκε στα ξαφνικά στο κέντρο της γενικής προσοχής. Ο Μηνάς είχε σπεύσει στην πρόσκληση της κωδωνοκρουσίας με τέτοια βιάση, ώστε είχε ξεχάσει τη γραβάτα και την καδένα του, και τα μαλλιά του ξεπετάγονταν τούφες τούφες. Ψιθύρισε γοργά στον Προκόπη πως ήθελε να πάρει τα όπλα και να πολεμήσει, όχι να μείνει στο χωριό και να προεδρεύει σε μια επιτροπή, αλλά ο Προκόπης αγνόησε τις διαμαρτυρίες του. «Εδώ χρειάζεσαι», είπε τελεσίδικα. Αργότερα κατάλαβε ο Μηνάς πως ο Προκόπης το ήξερε ότι αναπόφευκτα ο πρόεδρος μιας επιτροπής που εκδικάζει όλες τις διενέξεις θα γινόταν ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα του χωριού.
Η εμφάνιση των ανταρτών του ΕΛΑΣ και η κατάληψη του χωριού έδωσαν στους Λιώτες έναν νέο σκοπό και μια ελπίδα μέσα στις σκοτεινές ώρες της κατοχής. Χωριανοί που δεν μπορούσαν να διαβάσουν ή να γράψουν βρέθηκαν επιφορτισμένοι με σπουδαίες δουλειές: Να μαζεύουν τυρί για να πουληθεί, ώστε με τα χρήματα ν' αγοραστούνε όπλα στη μαύρη αγορά, να επιτάσσουν μουλάρια για τους αντάρτες, να ορίζουν φόρους στη σοδειά του κάθε αγρότη. Υπήρχαν επιτροπές για τη διοίκηση, για την ασφάλεια, για τη δικαιοσύνη, για τον εφοδιασμό και τη στρατολογία, και πολλοί που ποτέ δεν είχαν διανοηθεί να προσχωρήσουν στην αντίσταση κολακεύτηκαν όταν ορίστηκαν σ' αυτές υπεύθυνοι. Οι νεαροί οργανώθηκαν σε μια οργάνωση νέων για να βοηθάνε τους αντάρτες, ακόμη και τα παιδιά στρατολογήθηκαν στ' «Αετόπουλα» και μεταφέρανε μηνύματα από το να χωριό στο άλλο. Έτσι όπως το είχε τάξει ο Προκόπης, οι συνεργάτες του εχθρού και οι προδότες ξεκαθαρίστηκαν γοργά και αδυσώπητα...
«Προδότες» θεωρούνταν όσοι δεν συμπορεύονταν με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ειδικώς όσοι συστρατεύονταν ή ηγούνταν άλλων αντιστασιακών οργανώσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του «αριστερόστροφου» συνταγματάρχη Στέφανου Σαράφη, ο οποίος μέχρι να «πειστεί» (μετά την διάλυση από τον ΕΛΑΣ της οργάνωσης ΕΣΑΠ την οποία συνδιοικούσε και την, επί έναν μήνα, αιχμαλωσία του) να γίνει στρατηγός του ΕΛΑΣ, καταγγέλονταν από το ΕΑΜ για την «καταχθόνια δράση» του ως «προδότης»...


Κι ενώ η Ελλάδα στην Κατοχή λιμοκτονούσε, ο ΕΛΑΣ, κι αργότερα ο ΔΣΕ, έπαιρνε και την τελευταία μπουκιά απ' το στόμα των πάμπτωχων και εξαθλιωμένων χωρικών, με το πρόσχημα της «συνεισφοράς» στον αγώνα, για να συντηρεί τους στρατιώτες του, πολλοί απ' τους οποίους είχαν στρατολογηθεί με την βία. Ο Γεώργιος Μανούκας, δάσκαλος και στέλεχος του ΚΚΕ, αναφέρει σχετικά («Το παιδομάζωμα»):
Στις 15 Ιανουαρίου του 1948 έγινε μεγάλη πολιτική και στρατιωτική σύσκεψις στην έδρα της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. Η σύσκεψις αυτή λόγω της συμμετοχής των ανωτέρων και ανωτάτων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών, απέκτησε κάποια σοβαρότητα. Μπροστά της ετέθη ολόκληρο το πρόβλημα της «επαναστάσεως». Και κυρίως το πως θ' αντιμετωπισθή η προετοιμαζόμενη εαρινή, του 1948 εκστρατεία του «μοναρχοφασισμού». Παρουσιάσθησαν δυσκολίες, τόσο σε στρατιωτικά, όσο και σε πολιτικά ζητήματα. Ανάμεσα στις δυσκολίες αυτές, ήταν και η στάσις του πληθυσμού στις περιοχές όπου ήλεγχαν οι συμμορίτες. Ο πληθυσμός άρχισε να υποφέρη τόσο από έλλειψη τροφίμων, διότι τ' απορροφούσε ο «Δημοκρατικός Στρατός», όσο και από έλλειψιν ησυχίας. Ημέρα και νύχτα όλοι οι άνθρωποι ήσαν στην υπηρεσία των συμμοριτών. Αγγαρείες και βάσανα εκάλυπταν τον περισσότερο χρόνο! Δι' αυτό ήταν έκδηλη η διαρροή των κατοίκων προς τις πόλεις όπου εύρισκαν καταφύγιο. Υπεράνω δε όλων εκρέμετο ο φόβος τής επιστρατεύσεως, η οποία στην αρχή είχε χαρακτήρα «εθελοντικό» αλλά αργότερα πήρε τη μορφή αληθινής βίας και ανθρωποκυνηγητού, ασχέτως φύλου! [...]
 Από άλλα μέρη, από την Ήπειρο, έφθαναν και κυκλοφορούσαν φοβερές ειδήσεις. Όλη την Δυτική Μακεδονία, συνείχε ο φόβος των εκτελέσεων. Στην περιφέρεια Κονίτσης εκτελούσαν κατά ομάδες πολίτες, μητέρες γέροντες, παπάδες ως δήθεν «πράκτορες του μοναρχοφασισμού». Ο κόσμος έτρεμε, ακούοντας το όνομα «πράκτωρ». Αλλοίμονο σ' εκείνον που θα είχε την τύχη να του πέση τέτοιος χαρακτηρισμός. Και τέτοιους χαρακτηρισμούς ήταν εύκολα να κάμη και ο πιο άξεστος συμμορίτης και διά μόνο τον λόγον ότι κάποιος του αρνήθηκε να δώση το ζώο ή ένα κομμάτι ψωμί. [...]
Παρόμοια αναφορά για την αφαίμαξη των χωρικών, κάνει κι ο Γκατζογιάννης στο βιβλίο του («Ελένη»), γι' αυτή την τακτική, καθώς και στον τρόπο που έστηνε τα «δικαστήρια» ο ΕΛΑΣ:
Η Ελένη Γκατζογιάννη (σ.σ.: Η μητέρα του Νίκου Γκατζογιάννη) κίνησε για το βουνό συντροφιά με τη θεόφτωχη γειτόνισσα την Αναστασία Γιάκου και με την εικοσάχρονη θυγατέρα της, τη Σταυρούλα. Αν και η Σταυρούλα μεστώνοντας είχε γίνει μια από τις ψηλότερες και τις ομορφότερες κοπέλες του χωριού, το φευγιό του πατέρα της, που έμενε ακόμη στα μπορντέλα της Καλαμπάκας, κι η φτώχεια της φαμελιάς της λιγοστές ελπίδες της άφηναν πως θα 'βρισκε γαμπρό.
Ο Μήτσης Μπόλης και η γυναίκα του πρόφτασαν τις τρεις γυναίκες, κι όλοι τραβούσαν κατά την ίδιο μεριά. Ο Μήτσης παρατήρησε μ' ένα στεναγμό πως ήτανε κρίμα που η Δημητρούλα δεν έζησε όσο να δρέψει τους καρπούς της επανάστασης (σ.σ.: Η Δημητρούλα Μπότσαρη, πέθανε από τις κακουχίες και το κρύο, στην προσπάθειά της ν' αναθρέψει τα παιδιά της, φέρνοντας λίγο καλαμπόκι απ' την Αλβανία που αντάλλαξε με αλάτι). «Οι φτωχοί, σαν τους Μποτσαραίους, θα κερδίσουν πιο πολύ από τον αγώνα μας», γνωμάτισε.
«Σαν τι θα κερδίσουν;» σάρκασε η Αναστασία Γιάκου, που συμμεριζόταν τη γνώμη της Ελένης για τον Μήτση. «Εγώ πεινάω όπως πάντα! Τώρα μάλιστα πεινάω πιο πολύ! Μου πήρατε δυο ημερών γάλα της γίδας μας να φτιάξετε τυρί για τους αντάρτες, αλλά σε μένα και στα κορίτσια μου δεν έχετε δώσει μισό κουκί».
 «Όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να οικοδομήσουμε τη νέα τάξη!» αναφώνησε ο Μήτσης. «Σκέψου και κάτι πέρα από το στομάχι σου! Κοίτα πόσα καταφέραμε!». Απάγγειλε το κατεβατό των ληστών και των συνεργατών που είχαν εξοντώσει οι Ελασίτες και πρόσθεσε πως ο ΕΛΑΣ λευτέρωσε τους νέους της Μουργκάνας από τα κουσούρια τους -τη μέθη, τη χαρτοπαιξία, την πορνείο. Ο ΕΛΑΣ είχε κιόλας ντουφεκίσει μερικούς από τους δικούς του αντάρτες, επειδή ατιμάσανε γυναίκες. Συνεχώς ορμήνευαν τους αντάρτες πως για να οικοδομηθεί η νέα τάξη έπρεπε να μένουν αγνοί. Συνεπαρμένος από το θέμα, ο Μήτσης είπε. «Θυμάστε εκείνον τον συνεργάτη, τον Δημήτρη Κουλιούτα, που εκτελέστηκε στο Γιρομέρι. Για την ακρίβεια δεν ήτανε προδότης. Τον δικάσανε και τον καθαρίσανε επειδή απαύτωνε την ίδια την αδερφή του».
Τα πρόσωπα των γυναικών εκφράσανε τον αποτροπιασμό τους. Μόνον η Ελένη φαινόταν δύσπιστη. «Την ίδια την αδερφή του;» ρώτησε. «Πώς είναι δυνατόν άνθρωπος από τούτα τα βουνά να κάνει τέτοιο πράμα; Στη δίκη μαρτύρησε η αδελφή του;».
«Όχι, βέβαια!» είπε ο Μπόλης ανασηκώνοντας τους ώμους. «Αδερφός της ήταν στο κάτω κάτω, ασχέτως τι έκανε».
«Ομολόγησε εκείνος;» επέμενε η Ελένη.
«Κάτι πράματα που ρωτάς, μωρή!» γέλασε ο Μπόλης. «Ποιος θα ομολογούσε ποτέ τέτοιο έγκλημα; Όλοι όμως στο χωριό το ξέρανε. "Απαλλάξτε μας από αυτή τη βρωμιά", μας παρακαλούσανε. Τον δικάσανε ένας παπάς, ένας αξιωματικός κι ο δάσκαλος ο Δούπης. Θαρρείς πως τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να λαθέψουνε;».
Η Σταυρούλα Γιάκου κατένεψε. «Αλήθεια θα 'ναι», είπε. «Αλλιώτικα οι αντάρτες δε θα τον σκότωναν».
Η μάνα της εντυπωσιάστηκε λιγότερο. «Να εύχεσαι να μη φτάσει και στο Λια τέτοιο δικαστήριο, Μήτση» γέλασε. «Αν η μοίρα σου κρεμότανε απ' όσα λένε για σένα όλοι στο χωριό, θα 'σουνα από πολύ καιρό κρεμασμένος!».

Τα έργα και οι ημέρες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ στην επαρχία, 
εναντίον των Ελληνίδων που τολμούσαν να προβάλουν
 αντίσταση στους συμμορίτες

Συνεχίζεται με ...... Η δράση των κομμουνιστών που οδήγησε στο συμμοριτοπόλεμο ΙΙ
Πηγές:
Ο Ελληνικός Στρατός κατά τον Αντισυμμοριακόν Αγώνα – Το πρώτον έτος του Α/Σ Αγώνος 1946. Έτος Εκδόσεως 1971
Ελληνικός Στρατός κατά τον Αντισυμμοριακόν Αγώνα – Το δεύτερον έτος του Α/Σ Αγώνος 1947. Έτος Εκδόσεως 1980
Ο Ελληνικός Στρατός κατά τον Αντισυμμοριακόν Αγώνα – Η εκκαθάρισις της Ρούμελης και η πρώτη μάχη του Γράμμου. Έτος Εκδόσεως 1970
Ο Ελληνικός Στρατός κατά τον Αντισυμμοριακόν Αγώνα – Επιχειρήσεις του Γ” Σώματος Στρατού (1946-1949). Έτος Εκδόσεως 1976.
Η απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα (Ιούλιος 1944 – Δεκέμβριος 1945). Έτος εκδόσεως 1973.
Τί πρέπει να ξέρει ο καθένας για τον Κομμουνισμό – ΓΕΣ 1950
Blog Πάρε - Δώσε

***«Αντιχημικά» όπλα και πιθανή χρήση στη Συρία
   ,     
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, τα εξειδικευμένα «αντιχημικά» όπλα (PAW- Passive Attack Weapon και Crash Pad) είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μειώνουν τις «παράπλευρες απώλειες» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αεροσκάφη όπως τα μαχητικά F-15 και F-22 και τα βομβαρδιστικά B-1 και B-2 (στη φωτογραφία).
Η αμερικανική πολεμική αεροπορία εδώ και χρόνια αναπτύσσει εξειδικευμένα «αντιχημικά» όπλα (Agent Defeat Weapons), τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να στοχεύουν και να καταστρέφουν αποθέματα χημικών ή βιολογικών όπλων, χωρίς η επίθεση να έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του military.com.
Όπως δήλωσε η Τζένιφερ Κάσιντι, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, τα εν λόγω όπλα (PAW- Passive Attack Weapon και Crash Pad) είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μειώνουν τις «παράπλευρες απώλειες» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αεροσκάφη όπως τα μαχητικά F-15 και F-22 και τα βομβαρδιστικά B-1 και B-2. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει το ενδεχόμενο χρήσης τους στη Συρία, και κατά πάσα πιθανότητα από B-2 ή F-22, που διαθέτουν εξελιγμένα stealth χαρακτηριστικά, καθώς το καθεστώς Άσαντ διαθέτει εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα.
  Αν και στελέχη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας δεν απάντησαν όταν ερωτήθηκαν αν τα συγκεκριμένα όπλα εντάσσονται στο πλάνο πιθανής επέμβασης στη Συρία, διευκρινίστηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί σχεδιασμοί από το επιτελείο. 

Το Crash Pad (BLU-119/B) είναι μία εμπρηστική βόμβα «υψηλής θερμότητας» η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καταστρέφει τους χημικούς παράγοντες πριν αυτοί γίνουν επικίνδυνοι. Βασίζεται στο «σώμα» μίας «κλασικής» βόμβας MK 84. Το «Pad» στο όνομα προκύπτει από το «Prompt Agent Defeat», δηλαδή τη δυνατότητα καταστροφής χημικών και βιολογικών παραγόντων πριν αυτοί διαρρεύσουν και μολύνουν το γύρω περιβάλλον.
Το PAW, αποτελεί ένα όπλο που βασίζεται στην κινητική ενέργεια για να καταστρέψει το στόχο του, μέσω της εκτόξευσης διατρητικών ράβδων ατσαλιού και tungsten. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2003 στο Ιράκ και ιδέα είναι ότι, αν εκτοξευτεί από μεγάλο ύψος και «πιάσει» υψηλές ταχύτητες, θα μπορούσε να καταστρέψει χημικά όπλα χωρίς να προκαλέσει διαρροή, καθώς η πρόσκρουσή του θα προκαλέσει τεράστιες θερμοκρασίες σε περιορισμένο χώρο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καίγοντας οποιονδήποτε επικίνδυνο παράγοντα μπορεί να υπάρχει.
Μία πιθανή επέμβαση στη Συρία ενδεχομένως να αποτελέσει και το «βάπτισμα του πυρός» για τη «ναυαρχίδα» του αμερικανικού στόλου μαχητικών, το διάσημο F-22. Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμάται πως έχει δαπανήσει πάνω από 67 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα του F-22, αποκτώντας 200 αεροσκάφη- κανένα εκ των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε πολεμική επιχείρηση. Στην περίπτωση της Συρίας, το αποκαλούμενο «Raptor» θεωρείται πως μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά χρήσιμο όπλο, διεισδύοντα και καταστέλλοντας το δίκτυο αεράμυνας της χώρας, χάρη στα stealth χαρακτηριστικά και τις υψηλές του επιδόσεις. (Ναυτεμπορική)
THE CURIOSITY OF CAT


***  Η δομή του στρατού της αρχαίας Σπάρτης


Ο σπαρτιατικός στρατός δεν αποτελείτο μόνο από Σπαρτιάτες αλλά και από άλλους Λάκωνες. Η ραχοκοκαλιά του όμως ήταν οι Σπαρτιάτες όμοιοι, οι οποίοι στρατεύονταν από το εικοστό μέχρι και το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους. Η δομή του σπαρτιατικού στρατού άρχισε να αλλάζει περίπου στις αρχές του 8ου αιώνα, με την εμφάνιση της φάλαγγας. Η φάλαγγα ήταν επιμήκης παράταξη η οποία είχε βάθος από τέσσερις έως δώδεκα άνδρες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την νέα και μεγάλη στρογγυλή ασπίδα που κάνει την εμφάνιση της εκείνη την εποχή, και αντικαθιστά την οκτάσχημη δερμάτινη ασπίδα. Η φάλαγγα συνήθως είχε βάθος οκτώ ανδρών, αν και μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με την περίσταση.
Στις εκστρατείες των Σπαρτιατών λάμβαναν μέρος και οι συμμαχικές προς αυτούς πόλεις, οι οποίες βοηθούσαν τους Σπαρτιάτες ανάλογα με την στρατιωτική τους δύναμη. Ο στρατός της Σπάρτης ποτέ δεν εκστράτευε ολόκληρος, αλλά μόνο ένα τμήμα του (περίπου το 1/3), ενώ το υπόλοιπο τμήμα του έμενε στην Σπάρτη για την περίπτωση εξέγερσης των ειλώτων. Πόλεις κράτη συμμαχικά προς την Σπάρτη τα οποία καλούσαν τους Σπαρτιάτες σε βοήθεια ήταν υποχρεωμένα να εκστρατεύουν με όλες τους τις δυνάμεις.
Ο σπαρτιατικός στρατός διαιρείτο σε έξι μόρες που αποτελούσαν και το μεγαλύτερο στρατιωτικό τμήμα του. Πιο αναλυτικά ο Σπαρτιατικός στρατός αποτελείτο από τα εξής στρατιωτικά τμήματα:
ΣΥΣΚΗΝΙΕΣ – ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ
Το μικρότερο στρατιωτικό τμήμα του Σπαρτιατικού στρατού ήταν η συσκηνία. Αποτελείτο από μια ομάδα δεκαέξι έως δεκαοκτώ ανδρών περίπου, οι οποίοι ονομάζονταν σύσκηνοι. Οι άνδρες αυτοί από τα εφηβικά τους χρόνια ζούσαν μαζί, κοιμόντουσαν στην ίδια σκηνή, έτρωγαν μαζί, εκπαιδευόντουσαν σαν ομάδα στα στρατιωτικά γυμνάσια, και στις πολεμικές συρράξεις ήταν συμμαχητές. 
Αυτό είχε σαν συνέπεια να αναπτύσσουν μεταξύ τους στενούς φιλικούς δεσμούς, πράγμα που τους έκανε ιδιαίτερα μαχητικούς και οργανωτικούς κατά την διάρκεια της μάχης. 
Αν κάποιος σύσκηνος χανόταν στην μάχη την θέση του έπαιρνε κάποιος άλλος, κατόπιν εξετάσεως και ψηφοφορίας των υπολοίπων. Η ενωμοτία αποτελείτο από δυο συσκηνίες, δηλαδή από περίπου τριάντα δυο έως τριάντα έξι άνδρες.
ΜΟΡΕΣ
Το μεγαλύτερο στρατιωτικό τμήμα του Σπαρτιατικού στρατού είναι η Μόρα. Ο χωρισμός του στρατού σε Μόρες λέγεται ότι έγινε από τον Λυκούργο, ο οποίος χώρισε σε μόρες τόσο τους οπλίτες, όσο και τους ιππείς.
Κάθε μόρα οπλιτών χωρίζεται σε τέσσερις λόχους, κάθε λόχος σε δυο πεντηκοστίες και κάθε πεντηκοστία σε δυο ενωμοτίες. Η κάθε μόρα έχει σαν διοικητή τον πολέμαρχο, και σαν αξιωματικούς τέσσερις λοχαγούς, οκτώ πεντηκόνταρχους, και δεκαέξι ενωμοτάρχες. 
Ένα μεγάλο επίσης στρατιωτικό τμήμα, το οποίο συναντάται σε αρχαία ελληνικά συγγράμματα είναι και η μοίρα, η οποία κατά τον Έφορο αποτελείται από πεντακόσιους άνδρες, κατά τον Καλλισθένη από επτακόσιους και κατά τον Πολύβιο από εννιακόσιους. Επειδή όμως οι πληροφορίες γι’ αυτό το στρατιωτικό τμήμα είναι περιορισμένες εικάζεται ότι πρόκειται για την μόρα με άλλη ονομασία.
ΑΓΕΛΕΣ
Κάθε αγόρι που γεννιόταν στην Σπάρτη ήταν υποχρεωμένο να συμμετέχει στην αγέλη. Μετά την συμπλήρωση του 7ο έτους της ηλικίας τους τα αγόρια εγγράφονταν στις αγέλες, από τις οποίες ξεκινούσε η σπαρτιατική αγωγή. Εκεί μάθαιναν χορό και μουσική, γραφή και ανάγνωση, και εκπαιδεύονταν στην πειθαρχία, η οποία αποτελούσε τον θεμέλιο λίθο της Σπαρτιατικής αγωγής. Εκεί επίσης μάθαιναν τα πρώτα πράγματα στην πολεμική τέχνη, ασκούνταν με διάφορες φυσικές ασκήσεις και μάθαιναν τα πρώτα πολεμικά τους παιχνίδια.
Η αγέλη εμφυσούσε στα Σπαρτιατόπουλα την έννοια της συλλογικότητας αφού τα μάθαινε να συμβιώνουν αλλά και να πολεμούν μαζί, καθώς και την αγάπη τους προς την Σπάρτη. 
Για να συνηθίσουν τον λιτό τρόπο ζωής τα παιδιά κοιμόντουσαν πάνω σε αχυρένια στρώματα που έφτιαχναν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας καλάμια από τις όχθες του Ευρώτα. Τον χειμώνα για να ζεσταίνονται έβαζαν κάτω από το στρώμα τους ένα φυτό με θερμαντικές ικανότητες, το λυκοφάνους όπως μας αναφέρει ο Ξενοφώντας.
Τον χειμώνα δεν ντύνονταν βαριά αλλά φορούσαν μόνο ένα ιμάτιο το οποίο έπαιρναν και έπρεπε να το κρατήσουν για ένα χρόνο. Πλένονταν πάντα με κρύο νερό από τις όχθες του Ευρώτα η από τα δημόσια λουτρά, χωρίς να χρησιμοποιούν κανένα είδος αρωματικού φυτού η ελαίου.
ΒΟΥΕΣ – ΥΛΕΣ
Οι βούες ήταν μια ομάδα από αγέλες. Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, αλλά από συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε αν μελετήσουμε τον Ξενοφώντα στο «Λακεδαιμονίων Πολιτεία» οι βούες θα πρέπει να αποτελούνταν από έξι η δώδεκα αγέλες.
Ετσι λοιπόν οι νεαροί Σπαρτιάτες ανήκαν σε στις βούες σε μικρή ηλικία και όταν μεγάλωναν από την ηλικία δηλαδή των 13 – 20 ετών άνηκαν στις ίλες. Αρχηγός της ίλης ήταν ο είρην που ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Οι βούες έδιναν περισσότερο στους νεαρούς Σπαρτιάτες πνευματικά εφόδια, ενώ οι ίλες ήταν πλέον συγκροτημένες ομάδες οι οποίες ακολουθούσαν στρατιωτική πειθαρχία και δίδασκαν τους νέους τα μυστικά της πολεμικής τέχνης.
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
Σε αντίθεση με την σημερινή έννοια της λέξεως, στην αρχαιότητα οι πρόσκοποι ήταν στρατιωτικά τμήματα που αναλάμβαναν δύσκολες αποστολές, κάτι σαν τις σημερινές ειδικές δυνάμεις. Στον στρατό των Λακεδαιμονίων τον ρόλο των προσκόπων αναλάμβαναν οι Σκιρίτες, οι οποίοι κατάγονταν από την Σκιρίτιδα την περιοχή δηλαδή που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Λακωνίας προς την Αρκαδία, οι οποίοι προπορεύονταν του Σπαρτιατικού στρατού και πολλές φορές μάλιστα πιο μπροστά και από τους έφιππους ανιχνευτές.
Οι πρόσκοποι κατά την διάρκεια της μάχης, σαν επίλεκτο σώμα παρατασσόταν δίπλα από τους τριακόσιους, την επίσημη δηλαδή φρουρά του βασιλιά. Αποτελείτο από εξακόσιους περίπου άνδρες με μεγάλη σωματική δύναμη, και ψυχικό σθένος, αναλαμβάνοντας τις δυσκολότερες αποστολές του Σπαρτιατικού στρατού, όπως την συνοδεία όσων Σπαρτιατών εκτός στρατοπέδου, την βραδινή φύλαξη του στρατοπέδου κ.τ.λ.
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΕΔΑΦΟΥΣ
Πρόκειται για ιππείς οι οποίοι προηγούνταν του κυρίως τμήματος του ιππικού, και είχαν σαν σκοπό την ανίχνευση του εδάφους ώστε σε περιπτώσεις εμποδίων η ενέδρας το κυρίως τμήμα που ακολουθούσε να μην βρεθεί σε αδιέξοδο. 
Σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός από την ενημέρωση του κυρίως τμήματος σχετικά με το είδος του εμποδίου η της ενέδρας, ήταν επιφορτισμένοι να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις η άλλα ασφαλή δρομολόγια ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή προσπέλαση του κυρίως τμήματος.
Στην περίπτωση στρατοπέδευσης των στρατιωτικών τμημάτων οι ανιχνευτές εδάφους στρατοπέδευαν σε σημεία από τα οποία μπορούσαν να διακρίνουν από μακριά τους εχθρούς και τις κινήσεις τους.
ΙΠΠΙΚΟ
Το ιππικό του Σπαρτιατικού στρατού δεν ήταν μεγάλο σε αριθμό σε σχέση με τους οπλίτες, και διαιρείτο και αυτό σε έξι μόρες. Κάθε μόρα διαιρείτο σε ουλαμούς και κάθε ουλαμός είχε περίπου πενήντα ιππείς. Κύριο καθήκον του ιππικού ήταν η φύλαξη των νότων και των πτερύγων της φάλαγγάς. Αρχηγός της κάθε ιππικής μόρας ήταν ο Ιππαρμοστής.
Σαν ιππείς στο Σπαρτιατικό ιππικό προτιμούνταν οι ελαφρότεροι σε σωματικό βάρος οπλίτες, ώστε το λιγοστό βάρος να κάνει τα άλογα περισσότερο ευκίνητα τόσο στην μάχη όσο και στις πορείες.
Από πληροφορίες του Ξενοφώντα συμπεραίνουμε ότι το Σπαρτιατικό ιππικό ήταν πολύ πονηρό, και γι’ αυτό συνήθως προστάτευε το κυρίως στράτευμα σαν σώμα προφυλακής το οποίο πορευόταν μπροστά και αποτελείτο συνήθως από μια μόρα ιππέων. 
Σε περίπτωση ενέδρας η άλλου κολλήματος οι ιππείς αυτοί ειδοποιούσαν το κυρίως στράτευμα ώστε αυτό να λάβει τις κατάλληλες θέσεις και τους κατάλληλους σχηματισμούς σε περίπτωση εμπλοκής. 
Το Σπαρτιατικό ιππικό χρησιμοποιήθηκε και αρκετές φορές σε περιπτώσεις πολέμου δολιοφθορών (ανταρτοπόλεμου), η σε περιπτώσεις αιφνιδιασμού, και γενικά σε περιπτώσεις παρενοχλήσεων του αντιπάλου για την δημιουργία κυρίως εντυπώσεων.
ΕΚΔΡΟΜΟΙ 
Οι εκδρόμοι ήταν ακροβολιστές του Σπαρτιατικού στρατού οι οποίοι δρούσαν ανεξάρτητα από την οπλιτική φάλαγγα, και σκοπός τους ήταν να προκαλέσουν σύγχυση στις τάξεις του εχθρού. Ο οπλισμός του ήταν σχετικά ελαφρότερος από αυτόν των υπολοίπων οπλιτών, πράγμα που τους έκανε πιο ευάλωτους σε συγκρούσεις σώμα με σώμα. Στόχοι των εκδρόμων οι οποίοι αποτελούσαν και ένα είδος καταδρομέων της εποχής, ήταν οι πελταστές, αλλά και ορισμένες τάξεις βαρέως πεζικού αλλά και οι εκδρόμοι του αντίπαλου στρατού.
Το σώμα των εκδρόμων δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Σπάρτη για να αντιμετωπίσει τους πελταστές του Ιφικράτη, και αργότερα επεκτάθηκε και σε άλλες Ελληνικές πόλεις όπως στην Αθήνα
ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ
Το σώμα των τριακοσίων αποτελούσε την σωματοφυλακή του βασιλιά το οποίο παρατασσόταν δίπλα του στην μάχη. Οι οπλίτες που το αποτελούσαν ονομάζονταν ιππείς αν και άνηκαν στο πεζικό, ονομασία η οποία παρέμεινε από τα αρχαϊκά χρόνια (7ος – 6ος αιώνας), όταν αποτελείτο από ιππείς. Στα κλασσικά χρόνια το όνομά τους ήταν απλώς τριακόσιοι.
Το σώμα των τριακοσίων διοικείτο από τους τρεις Ιππαγρέτες που ήταν κάτω από τις διαταγές του βασιλιά. Οι τρεις αυτοί Ιππαγρέτες επιλέγονταν από τους Εφόρους της Σπάρτης, ανάμεσα από τους ακμαιότερους και πιο ρωμαλέους άνδρες της πόλης. Ο κάθε Ιππαγρέτης διάλεγε εκατό άτομα οι οποίοι ήταν κάτω από τις διαταγές του, συμπληρώνοντας έτσι την φρουρά των τριακοσίων.
Ο κάθε Ιππαγρέτης ήταν υποχρεωμένος να μετά την επιλογή των εκατό ανδρών να δίνει εξηγήσεις στους εφόρους με πια κριτήρια επέλεξε τους εκατό αυτούς άνδρες. Το σώμα των τριακοσίων ήταν το εκλεκτότερο του Σπαρτιατικού στρατού, και η συμμετοχή κάποιου οπλίτη σε αυτό θεωρείτο τιμητική. 
Δεν έφτανε όμως η επιλογή κάποιου οπλίτη από τους τρεις Ιππαγρέτες ώστε αυτός να μπορέσει να συμμετέχει στο σώμα των τριακοσίων, αλλά και η επιτυχία του στις κατάλληλες εξετάσεις που γίνονταν για τον σκοπό αυτό.  
Οι Ιππαγρέτες ήταν κριτές σε αυτές τις εξετάσεις, όπως και σε άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, και αν κάποιος δεν περνούσε επιτυχώς τις εξετάσεις μπορούσε να προσπαθήσει σε επόμενες.
Οι οπλίτες που συμμετείχαν σε αυτό το σώμα έπρεπε επίσης να είναι σωστοί απέναντι στον νόμο και τις επιταγές της πολιτείας διαφορετικά μπορούσαν να χάσουν την τιμητική αυτή θέση, την οποία καταλάμβανε κάποιος άλλος οπλίτης.
ΟΠΛΙΤΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ
Ο σχηματισμός της φάλαγγας αποτελείτο συνήθως από οκτώ μακριούς στοίχους οπλιτών. Η οπλιτική φάλαγγα υπάκουγε πάντα στα παραγγέλματα του βασιλιά και βάδιζε προς την μάχη στοιχισμένη και με ρυθμικό βήμα.
Στο δεξί χέρι κρατούσαν το δόρυ και στο αριστερό την ασπίδα, παραταγμένοι κατά στοίχους ώστε να προφυλάσσονται μεταξύ τους κατά την διάρκεια της μάχης. Στα άκρα της φάλαγγας και ιδιαίτερα στις γωνίες, τοποθετούνταν οι πιο ρωμαλέοι οπλίτες, γιατί αυτά τα σημεία έμεναν συνήθως ακάλυπτα.
Κατά την διάρκεια της συμπλοκής με τον εχθρό προσπαθούσαν να μην διασπάσουν αυτή την διάταξη, και συμπλέκονταν μαζί του σώμα με σώμα μέχρι να τον συντρίψουν η να τον τρέψουν σε φυγή.
Σε περίπτωση φυγής του εχθρού οι Σπαρτιάτες δεν τον καταδίωκαν, πρώτα γιατί δεν ήθελαν να διασπαστεί η συνοχή της φάλαγγας, και έπειτα γιατί θεωρούσαν υποτιμητικό να έχουν για εχθρό τους κάποιον που έφευγε τρέχοντας από το πεδίο της μάχης, δηλαδή έναν δειλό. 
Την φυγή οι Σπαρτιάτες την θεωρούσαν υποταγή, και σε αυτή την περίπτωση ο εχθρός περισσότερο τον οίκτο τους κέρδιζε παρά την αντιπαλότητά τους.
Ο Σπαρτιατικός στρατός εκτελούσε με μεγάλη ευκολία και ακρίβεια διάφορους ελιγμούς οι οποίοι σε άλλους στρατούς της εποχής θα ισοδυναμούσαν με διάλυση της συνοχής των τμημάτων. Διάφορα τέτοια παραδείγματα μας δίνει ο Ξενοφώντας στην Λακεδαιμονίων Πολιτεία, αναφέροντας μας για παράδειγμα την επί κέρας πορεία. 
Σε αυτή την διάταξη πορείας η φάλαγγα βαδίζει κατά ενωμοτίες και σε περίπτωση εμφάνισης εχθρικής φάλαγγας ο ενωμοτάρχης διευθύνει την ενωμοτία προς τα αριστερά σχηματίζοντας έτσι όλες οι ενωμοτίες την φάλαγγα παραταγμένη κατά μέτωπο.
Αν τώρα εμφανιστεί εχθρική φάλαγγα στα νώτα τους ο κάθε στοίχος αραιώνει και κάνοντας μεταβολή βρίσκεται αντιμέτωπος με το εχθρικό στράτευμα. Ο κάθε στοίχος είναι έτσι συντεταγμένος ώστε σε τέτοια περίπτωση απέναντι από το εχθρικό στράτευμα, στην πρώτη γραμμή δηλαδή, να βρίσκονται οι πιο ανδρείοι πολεμιστές.
Σύμφωνα με την προηγούμενη διάταξη ο αρχηγός της φάλαγγας βρίσκεται στο αριστερό κέρας, αν όμως για οποιονδήποτε λόγο θεωρηθεί ότι ο στρατηγός πρέπει να βρεθεί στο δεξιό κέρας στρέφουν την φάλαγγα προς τα δεξιά η αριστερά ώστε ο στρατηγός να βρεθεί στο δεξιό κέρας και η οπισθοφυλακή να έρθει στο αριστερό. 
Μελετώντας την Λακεδαιμονίων πολιτεία του Ξενοφώντα, μπορούμε να δούμε αναλυτικά διάφορους ελιγμούς των στρατιωτικών τμημάτων στην επί κέρας πορεία και να καταλάβουμε γιατί δίκαια ο στρατιωτικός μηχανισμός των Λακεδαιμονίων θεωρείτο ίσως ο κορυφαίος της εποχής.
Ο σεβασμός προς τον Βασιλιά και αρχιστράτηγο του Σπαρτιατικού στρατού, κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις φαίνεται και από την διάταξη της φάλαγγας, όταν αυτή βαδίζει προς την μάχη.
Όταν λοιπόν η φάλαγγα πορεύεται προς την μάχη κανείς εκτός των Σκιριτών και των ανιχνευτών δεν επιτρέπεται να προπορεύεται του Βασιλιά. Σε περίπτωση όμως που η φάλαγγα συναντηθεί με τον εχθρό, τότε ο βασιλιάς παίρνει την πρώτη μόρα και την οδηγεί προς τα δεξιά της παράταξης, ενώ οι υπόλοιπες μόρες αναπτύσσονται είτε προς τα αριστερά της πρώτης, είτε έχοντας την πρώτη στο μέσον και αυτές τίθενται αριστερά και δεξιά της, πάντα υπό την καθοδήγηση των πολεμάρχων.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ
Η οργάνωση του σπαρτιατικού στρατού γινόταν πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης. Οι συχνές πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες εμπλεκόταν ο Σπαρτιατικός στρατός, δημιούργησε την ανάγκη για χωρισμό του στρατεύματος σε αυτόνομα και αυτοδιοικούμενα τμήματα, τα οποία μπορούσαν να δράσουν ανεξάρτητα και σε διαφορετικά μέτωπα όταν χρειαζόταν.
Τα μεγαλύτερα αυτοδιοικούμενα τμήματα του σπαρτιατικού στρατού ήταν οι μόρες, είτε αυτές ήταν οπλιτικές είτε του ιππικού.
Έτσι, αν για παράδειγμα η Σπάρτη χρειαζόταν να στείλει σε κάποια πόλη Σπαρτιατική φρουρά για να έχει υπό τον έλεγχο της την διοίκηση της πόλης, μπορούσε να στείλει για παράδειγμα μια μόρα η οποία θα αναλάμβανε αυτή την αποστολή, αφήνοντας το υπόλοιπο στράτευμα στην διάθεση της πολιτείας για άλλες αποστολές.
Η κάθε μόρα είχε δύναμη εξακοσίων περίπου οπλιτών μαζί με τους αξιωματικούς. Όταν η μόρα παρατασσόταν σε μάχη υποβοηθούμενη από το ιππικό, τότε η ιππική μόρα παρατασσόταν στα πλάγια της μόρας, ανάλογα βέβαια με το είδος της μάχης, αλλά και την δομή των αντιπάλων στρατευμάτων.
Σε περιπτώσεις περικύκλωσης της μόρας τότε τα δύο αυτά τμήματα μπορούσαν να δράσουν ανεξάρτητα, ώστε το ιππικό να αποκρούσει επίθεση από τα νώτα της μόρας η να διαλύσει τμήματα πελταστών.
Η ιππική μόρα διαιρείτο σε δυο ουλαμούς των πενήντα ανδρών, και ο κάθε ουλαμός σε πέντε στοίχους των πέντε ανδρών οι οποίοι ονομάζονταν πεμπάδες, και διοικούντο από τον πεμπάδαρχο.
Οι ιππικές μόρες αποτελούνταν από Σπαρτιάτες ιππείς αλλά και από περίοικους και νεοδαμώδεις, και παρατάσσονταν σε τετράγωνο σχηματισμό.
Όταν δινόταν το παράγγελμα επιθέσεως ηχούσε η σάλπιγγα και οι οπλίτες ξεκινούσαν να βαδίζουν προς το μέρος του εχθρού με τα δόρατα σε φύλαξη, ρυθμίζοντας τον βηματισμό τους με τον ήχο των αυλών. 
Όταν η φάλαγγα έφτανε σε μικρή απόσταση από τον εχθρό, οι σάλπιγγα σήμαινε έφοδο και οι οπλίτες επιτίθονταν τρέχοντας προς το μέρος του εχθρού, προσέχοντας όμως να μένουν πάντα στοιχισμένοι στους ζυγούς τους κρατώντας τον σχηματισμό της χελώνης. Οι Σπαρτιάτες πραγματοποιούσαν τον σχηματισμό αυτό τοποθετώντας τις ασπίδες τους πάνω από το κεφάλι τους σχηματίζοντας ουσιαστικά μια σκεπή η οποία τους κάλυπτε από τα εχθρικά βέλη των τοξοτών. 
Ονομάστηκε έτσι γιατί από μακριά έδινε το σχήμα του καύκαλου μιας χελώνας, και είχε την δυνατότητα να προστατεύει όλο τον σχηματισμό, ιδιαίτερα σε περίπτωση υποχώρησης για αναζήτηση καλύτερου εδάφους για συμπλοκή, η σε περιπτώσεις που ο σχηματισμός πλησίαζε τείχη πολιορκούμενης πόλεως και δεχόταν βέλη από ψηλά.
Σε περίπτωση που η φάλαγγα δεχόταν επίθεση εχθρικού ιππικού, οι οπλίτες κρατούσαν το δόρυ τους με την λόγχη προς τα εμπρός, ενώ το πίσω μέρος του στερεωνόταν στο έδαφος. Ο οπλίτης γονάτιζε στο ένα πόδι, και τοποθετούσε κάθετα την ασπίδα μπροστά του ώστε να τον προστατεύει.
 defencenet.gr

***

*** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013:
* *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ  
Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 
* ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013.-
~*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου