Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης

Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιουλίου  2011  :
~
~ ~** Μεσσηνιακή Μάνη 4 , 8-3-2011 : http://www.youtube.com/watch?v=bERVSGsSPQI  ,

**
~ Οριστική και βιώσιμη λύση επιδιώκει η κυβέρνηση
~
* Οριστική λύση πριν τις 15 Σεπτεμβρίου και την 6η δόση που θα διασφαλίζει τη μακρόχρονη βιωσιμότητα, τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του δημόσιου χρέους επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση και δηλώνει ανοικτή σε όλα τα θέματα.
* Μία οριστική και βιώσιμη λύση που θα βγάζει την Ελλάδα απο την ζώνη της καταστροφής επιδιώκει η κυβέρνηση, μήνυμα που επαναλαμβάνει συνεχώς ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει αδιάκοπα τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, στο πλαίσιο του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων, αλλά και ενόψει του έκτακτου Eurogroup που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
 * Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνεργασία την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
 * Η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ετοιμάζει πανευρωπαϊκή εκστρατεία για να πείσει την Ευρώπη ως προς τις ελληνικές θέσεις για την εξυπηρέτηση του χρέους κι ενώ την Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί τελικά έκτακτο Eurogroup και όχι Σύνοδος Κορυφής, μετά τη σθεναρή άρνηση της Γερμανίας με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
 * Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και να είναι συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επισημάνει από την αρχή ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους παρέμβασης της Ευρώπης, αλλά, όπως επεσήμανε, η συντηρητική πλειοψηφία της Ένωσης δεν εισάκουσε. Τώρα, πρόσθεσε, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.
 * Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, τονίζει ότι δυστυχώς η Ευρώπη καθυστέρησε να ανταποκριθεί ακολουθώντας τα γεγονότα, παρά προλαβαίνοντας τις εξελίξεις. Προσθέτει ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων και αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός εδώ και 18 μήνες έχει διατυπώσει σειρά προτάσεων για μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Σημειώνει ότι οι λύσεις αυτές είναι η ομαλή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της ευρωζώνης και η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης αυτού του χρέους. Η Ελλάδα, επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους της και είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί με συστηματικό και συνεπή τρόπο.
 * Η κυβέρνηση επιδιώκει την οριστική λύση που θα επιτευχθεί πριν από τη 15η Σεπτεμβρίου και την εκταμίευση της 6ης δόσης και που θα διασφαλίζει τη μακρόχρονη βιωσιμότητα, τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του δημόσιου χρέους. Στο τραπέζι βρίσκεται και η επιλεκτική χρεοκοπία. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει ανοικτή σε όλα τα θέματα, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να καθιστά σαφές πως «η λέξη “επιλεκτική χρεοκοπία” τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας. Όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και διέξοδος».
 * Αναφερόμενος στις «εμπράγματες εγγυήσεις» που αναφέρονται στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως «δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά την επίθεση στο ευρώ. Όμως, καλό είναι να υπάρχει στο τραπέζι. Εάν αντιμετωπίσουμε θέματα εγγυητικών μηχανισμών, πρέπει να το κάνουμε. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση του χρέους και επαναγορά ομολόγων, εάν τεθούν τέτοια θέματα. Σε κάθε περίπτωση το όλο ζήτημα των εγγυήσεων συνδέεται με τον ρόλο του νέου μηχανισμού χρηματοοικονομικής σταθερότητας».
 * Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ένα «κρυστάλλινο» και ισχυρό μήνυμα και απόλυτη κάλυψη για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, είτε από την ΕΚΤ, είτε από τα κράτη- μέλη και άλλους θεσμούς, όπως το EFSF. «Η θέση μου στο Eurogroup», είπε, «ήταν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα, αλλά θέλουμε όλα αυτά να κινηθούν τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, πριν από τη 15η Σεπτεμβρίου και την 6η δόση».

** Οργή και ερωτηματικά για την τραγωδία
~
* Σήμερα οι κηδείες των οκτώ από τα 12 θύματα της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι. Επιβεβαιώθηκε, στο μεταξύ, την Τετάρτη η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους.
* Μέσα σε κλίμα εθνικού πένθους, αλλά και οργής για τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των υπευθύνων, κηδεύτηκαντην Τετάρτη δημοσία δαπάνη τα οκτώ από τα 12 θύματα της τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι.
* Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη τελέστηκαν και οι κηδείες του διοικητή του Ναυτικού πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του διοικητή της Ναυτικής Βάσης αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου. Η κηδεία του πλοιάρχου Ιωαννίδη τελέστηκε χοροστοτατούντος του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου.
* Επιβεβαιώθηκε, στο μεταξύ, την Τετάρτη η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλευόταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΜΕΘ), μετά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.
* Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, «σήμερα το πρωί διενεργήθηκε εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση, με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου. Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε στους οικείους του ασθενούς το απόγευμα της Τετάρτης από ομάδα θεραπόντων ιατρών και ψυχολόγων», προσθέτει η ανακοίνωση.
* Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν, εξάλλου, το βράδυ της Τρίτης γύρω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
* Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για την τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της. Σε αυθόρμητες ομιλίες τους πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.
* Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Οι πολίτες όλων των ηλικιών άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Καταδίκη στους ενόχους», «Χριστόφια παραιτήσου», «Ανάξιοι-Ανεύθυνοι», «Κράτος φονιάς των παιδιών μας».
* Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα. Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες πορεύθηκαν ειρηνικά από την πλατεία Ευρώπης στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας. Ορισμένοι κρατούσαν μαύρο ύφασμα περίπου 200 μέτρων, στο οποίο αναγραφόταν έξι φορές «Γιατί;». Άλλοι κρατούσαν αναμμένα κεριά και πλακάτ που έγραφαν «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου», «Παραιτηθείτε (αν)αρμόδιοι υπαίτιοι δολοφόνοι».

** Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Ερντογάν
~
* Ψήφο εμπιστοσύνης στην τουρκική εθνοσυνέλευση έλαβε την Τετάρτη η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
* Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη στην τουρκική εθνοσυνέλευση, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο ώστε να αρχίσει την προσπάθειά της για την κατάρτιση νέου Συντάγματος.
* Ο Ερντογάν, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του οποίου κατήγαγε την τρίτη συναπτή εκλογική του νίκη την 12η Ιουνίου, έχει δεσμευθεί ότι θα επιδιώξει συναίνεση στην προσπάθειά του να αντικατασταθεί το Σύνταγμα που είχε κυρωθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980.
* Ανάμεσα στις κορυφαίες κυβερνητικές προτεραιότητες θα είναι η διαχείριση της χαρακτηριζόμενης ως «υπερθερμαινόμενης» οικονομίας και του διογκούμενου ελλείμματος.

** ΔΝΤ: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιλεκτική χρεοκοπία
~
 * Το ενδεχόμενο της προσωρινής χρεοκοπίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα δεν μπορεί να αποκλειστεί, σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία του έκθεση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αν και υπογραμμίζει ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών που θα αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.
 * Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ΔΝΤ "η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ενδεχομένως να προκαλέσει αξιολόγηση επιλεκτικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα, αν και πιθανώς μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα".
 * Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ωστόσο ότι μια οργανωμένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι ενδεδειγμένη και μπορεί να βελτιώσει το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους και τις προοπτικές για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
 * Προειδοποιεί ωστόσο ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες εφόσον η συμμετοχή των ιδιωτών οδηγήσει στον χαρακτηρισμό της επιλεκτικής χρεοκοπίας.
 * Το ΔΝΤ αναφέρει επίσης ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για τη συμμετοχή των ιδιωτών "έχει αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στη διαμόρφωση εμπιστοσύνης για το πρόγραμμα", ενώ υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό τα κράτη-μέλη να αποφασίσουν πώς θέλουν την υποστήριξη για την Ελλάδα και στη συνέχεια να διαμορφώσουν τους αναγκαίους μηχανισμούς.
 * "Σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωμένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι κατάλληλη, δεδομένου του εύρους των χρηματοδοτικών αναγκών και της επιθυμίας για επιμερισμό του βάρους", σημειώνεται στην έκθεση.
 * Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι "είναι ύψιστης σημασίας για τα κράτη μέλη να θεσπίσουν μηχανισμούς για να εξασφαλιστεί η στήριξη της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα".
~**  Μονόδρομος η προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων
 * Την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου μαζί με την άμεση ενίσχυση των εμπορικών τραπεζών με το πακέτο των εγγυήσεων του δημοσίου ύψους 30 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί από τον Φεβρουάριο αλλά δεν έχει ακόμη δοθεί στις Τράπεζες έθεσε ως προτεραιότητα ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Poul Thomsen, για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος.
 * Ο κ. Thomsen μιλώντας από την Ουάσιγκτον μετά την δημοσίευση της έκθεση του οργανισμού για την τέταρτη αξιολόγηση του μνημονίου ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από τις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες για νέο χρηματοδοτικό πακέτο, το ΔΝΤ έχει και εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής του 2010 το οποίο έχει ακόμη δύο χρόνια ζωής. Παραδέχθηκε πάντως ότι αν η Ε.Ε. αποφασίσει για ένα δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο τότε το Ταμείο θα συμμετέχει στο νέο πακέτο βοήθεια προς την Ελλάδα.
 * Το στέλεχος του ΔΝΤ κράτησε αποστάσεις από το εγχείρημα της συμμετοχή ιδιωτών για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι είναι υπόθεση που συζητείται στις Βρυξέλλες.
 * Τέλος τόνισε ότι ακόμη και με απόκλιση 1-2% του ΑΕΠ στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα η Ελλάδα θα καταφέρει αν μη τι άλλο να σταθεροποιήσει το δημόσιο χρέους μέσα στα χρόνια του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου.
 * Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ σημείωσε ταυτόχρονα ότι η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι ικανοποιητική, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σταδιακά βελτιώνεται με την επιστροφή στην ανάπτυξη να προβλέπεται για το πρώτο εξάμηνο του 2012.
 * Αναγνώρισε ότι η συρρίκνωση της οικονομίας ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο λόγω κυρίως της μεγάλης υποχώρησης της εγχώριας ζήτησης, σχολίασε ωστόσο ότι το μέγεθος της απόκλισης είναι μικρό με βάση το ευρύτερο μέγεθος της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
 * Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για την βελτίωση που καταγράφεται στις εξαγωγές της χώρας, ενώ σημείωσε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνση από τους φόρους.
 * Πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν με τις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η οικονομία σε ένα βιώσιμο μονοπάτι.
 * Στην έκθεση του το ΔΝΤ αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να κορυφωθεί στο 172% του ΑΕΠ το 2012 και στη συνέχεια να υποχωρήσει στο 130% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 αν οι ελληνικές αρχές πετύχουν την ικανοποιητική εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος.
 * Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να δείχνουν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,8% το 2011 αντί για 3% όπως είχε προηγουμένως αναφερθεί.
 Η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση αναμένεται πλέον για το πρώτο εξάμηνο του 2012, αναφέρει το ΔΝΤ.
~** Η έκθεση του ΔΝΤ
 * "Θυσίες" για την μείωση του ελλείμματος και του χρέους το οποίο παρόλα αυτά θα φτάσει το 172% του ΑΕΠ το 2012, αλλά και πιθανή μια επιλεκτική χρεοκοπία βλέπει στον ορίζοντα η έκθεση του διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πέμπτη δόση του δανείου που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα.
 * Ο διεθνής οργανισμός τονίζει την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής στο ακέραιο των μεταρρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για να δούμε το χρέος στα δυσθεώρατα ύψη του 172% του ΑΕΠ και να υποχωρεί κατά 10% του ΑΕΠ στο 160% του ΑΕΠ το 2013.
 * Σε συνέντευξη που έδωσε από την έδρα του ταμείου στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής της ομάδας του ταμείου για την Ελλάδα Poul Thomsen τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για υπαναχώρηση ή αστοχία των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί αφού "κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την εύθραυστη ισορροπία στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".
 * "Ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα απαιτεί σκληρές θυσίες και προσπάθεια. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος", είπε ο κ. Thomsen.
 * Η έκθεση ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για αποκλίσεις σε κανένα από τα δύο σκέλη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος αφού κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα την προσπάθεια βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους. Από την άλλη μεριά δείχνει να αμφιβάλει έντονα για το κατά πόσο είναι δυνατό η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 7,5% του ΑΕΠ ώστε να είναι βιώσιμη η μείωση του δημοσίου χρέους σε σταθερή βάση. Συγκεκριμένα τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει πετύχει ποτέ πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4%, ενώ ακόμη και αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν καταφέρει πρωτογενές πλεόνασμα στο 5% του ΑΕΠ δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν σταθερό για μια διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών μετά την οποία το έλλειμμα μειώθηκε σημαντικά.
 * Με βάση το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές το 2012 το ΔΝΤ τονίζει ότι η χώρα μας θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση για να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότηση της.
 * Στο σημείο αυτό αναφέρεται στην ενδεχόμενη επιμήκυνση του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή των ιδιωτών. Σχολιάζοντας τονίζει ότι κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με την πρόσθετη χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα βελτίωνε το προφίλ του ελληνικού χρέους.
 * Συμπληρώνει όμως η έκθεση ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα δημιουργούσε πρόβλημα στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών πράγμα που θα αύξανε τις ανάγκες χρηματοδότησης του ελληνικού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί τρόπος ώστε η συμμετοχή των ιδιωτών να μην θεωρηθεί σε πρώτη φάση πιστωτικό γεγονός ή επιλεκτική χρεωκοπία. Προσθέτει όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί "να μην είναι δυνατό να αποφευχθεί στο μέλλον".
 * Σε άλλο σημείο της έκθεσης τονίζεται ότι η συμμετοχή των ιδιωτών σχεδόν θα διπλασιάσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από τα 10 στα 19 δισ. ευρώ, ενώ θα επηρεάσει και τις πιο αδύναμες από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες όπως η Αγροτική η οποία αναμένεται να χρειαστεί και πρόσθετα κεφάλαια.

** Αυξήθηκε στα 461,5 ευρώ το επίδομα ανεργίας
~
Αυξήθηκε από 1η Ιουλίου 2011 το επίδομα ανεργίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, τα οποία καθορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας 2010 -2012.
 * Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η αύξηση των κατώτατων αμοιβών είναι 1,6%, διαμορφώνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ.
 * Ετσι, από την 1η Ιουλίου, το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 18,46 ευρώ (από 18,17 ευρώ) και το μηνιαίο επίδομα στα 461,5 ευρώ (από 454,25 ευρώ). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
 *  ΟΑΕΔ με εγκύκλιο του προς τις υπηρεσίες του γνωστοποίησε την αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας, επισημαίνοντας ότι τα νέα ποσά θα ισχύσουν αναδρομικά από 1η Ιουλίου του 2011.
 * Ταυτόχρονα, αναπροσαρμόζονται και οι υπόλοιπες παροχές ασφάλισης, που επηρεάζονται από την αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και του ημερησίου επιδόματος ανεργίας.
** Ειδικότερα, αναπροσαρμόζονται επίσης:
 - Το ύψος των ειδικών βοηθημάτων προς μεμονωμένους ασφαλισμένους

- Τα ειδικά εποχιακά βοηθήματα

- Το ύψος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, το οποίο διαμορφώνεται στα 751,39 ευρώ μηνιαίως, αφού το ποσό της εν λόγω παροχής ισούται με το ποσό του κατώτατου μισθού, όπως κάθε φορά καθορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.

**  Πράσινος ...x3 ο Βιτόλο!
~
* O Βιτόλο χάρισε τα δεδουλευμένα και έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, καθώς έχει συμφωνήσει για 3 χρόνια με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται άμεσα στο Κίτσμπουελ για προετοιμασία! Τι ισχύει για τα φιλικά και την ανακοίνωση της μεταγραφής!
* Ο αμυντικός μέσος, μαζί με τους εκπροσώπους του (τον Έλληνα και τον Ισπανό) ολοκλήρωσαν το ραντεβού τους με τον πρόεδρo του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη και τον τεχνικό διευθυντή Ζήση Βρύζα και ο Βιτόλο είναι πλέον ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
* Τα πράγματα είχαν δείξει από χθες πως ο Βιτόλο θα άνοιγε την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα και το... διαζύγιο επισιμοποιήθηκε με το σημερινό και τελευταίο ραντεβού.
* Στη συνάντηση με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ο 28χρονος άσος επέμεινε στη θέση του τονίζοντας πάνω από δέκα φορές: Θέλω να φύγω. Δεν μπορώ να καθίσω άλλο . Και έτσι έγινε.
* Ο Βιτόλο είπε προς τον Ζήση Βρύζα πως θα χαρίσει και ένα πολύ μεγάλο ποσό από τα δεδουλευμένα του (του οφείλονται περίπου 350.000 ευρώ). Πάντως, ο Βρύζας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην υπόθεση του Ισπανού, μια και είχε πάρει την απόφασή του και δεν την άλλαζε με τίποτα.
~** Συμφωνία με Παναθηναϊκό
* Ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος είχε προτάσεις εκτός από τον Παναθηναϊκό, επίσης από τη Σανταντέρ και τη Βιγιαρεάλμ είναι κλεισμένος από το τριφύλλι , έχοντας συμφωνήσει προφορικά και μένει το... τυπικό της υπογραφής. Ο 28χρονος άσος όπως έχουμε γράψει εδώ και δύο μέρες, θα αναρτήσει και δήλωση για τους λόγους της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ.
* Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρίσκει μια αξιόπιστη λύση στη θέση του αμυντικού χαφ, με έναν ποδοσφαιριστή που ταιριάζει στο προφίλ που έψαχνε ο Φερέιρα και παράλληλα έχει επίγνωση της ελληνικής πραγματικότητας μετά τις εμπειρίες που απέκτησε σε Άρη και ΠΑΟΚ.
* Κατά πάσα πιθανότητα, ο Βιτόλο θα μεταβεί άμεσα, πιθανότατα αύριο στο Κίτσμπουελ και το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερος κόπος για να προλάβει τον... ρυθμό των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού , δεδομένου ότι ξεκίνησε κανονικά προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ κι έχει χάσει μόνο τις τελευταίες προπονήσεις εξαιτίας των εξελίξεων που επέσπευσαν την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη.
~** Ανακοίνωση και ντεμπούτο!
* Αν πάντως ο δικέφαλος δεν ανακοινώσει την λύση του συμβολαίου με τον Βιτόλο τις επόμενες ώρες, τότε αυτό έχει ισχύ έως και την προσεχή Δευτέρα. Κάτι που σημαίνει ότι για τυπικούς λόγους ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη του μεταγραφή την Τρίτη και δύο μέρες αργότερα, στις 21 Ιούνη, να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι! Παράλληλα ο Ισπανός δεν πρόκειται να πάρει μέρος και στα δύο φιλικά που θα δώσουν οι πράσινοι στο Κίτσμπουελ με την Σίβασπορ και την Κολωνία!

** «Κτήνος ο Σισέ»
~
* Στον τεχνικό της Λάτσιο, Εντι Ρέγια, ανήκει η ατάκα. Ο 65χρονος προπονητής τόνισε ότι ο Σισέ είναι κτήνος μέσα στην περιοχή και έδειξε εντυπωσιασμένος από τη φυσική του κατάσταση.
* Θέλοντας να αστειευτώ, λέω ότι ο Σισέ είναι κτήνος μέσα στην περιοχή, αφού βγάζει αγριάδα και πάθος σε κάθε μπάλα και πυροβολεί προς την εστία. Διαθέτει εκπληκτική φυσική κατάσταση ήταν τα λόγια του Ιταλού προπονητή, μία μέρα μετά την άφιξη του πρώην άσου του Παναθηναϊκού στην Ρώμη για ιατρικές εξετάσεις.
* Η Λάτσιο πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση της Serie A και φέτος έχει στόχο την έξοδο στο Champions League. Ο Σισέ θα είναι η 6η μεταγραφή του κλαμπ της Αιώνια Πόλης και ο Ρέγια δήλωσε ενόψει της νέας σεζόν. Οσον αφορά την εμπειρία, την ποιότητα και την προσωπικότητα, έχουμε βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τη νέα σεζόν, όπως πρέπει να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν ήμασταν καλοί πέρυσι, παρότι είχαμε μια εξαιρετική σεζόν .

** Στο  αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης :
~ Το τέλος ενός προαναγγελθέντος... διαζυγίου
~
Χρ. Μαλαπάνης: «Όλο αυτό το διάστημα, αρκετές φορές αντιπαρήλθα ακόμα και προσβολές προς το πρόσωπό μου»
 * Αυτό που καιρό τώρα «σερνόταν» στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Μεσσηνίας επιβεβαιώθηκε χθες με την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη και την αποδοχή της – διαδικτυακά - εντός ολίγων λεπτών από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Μετά τα όσα συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χθες το μεσημέρι ο κ. Μαλαπάνης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την παραίτησή του, τονίζοντας με λίγα λόγια ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλο αυτό το διάστημα αρκετές φορές αντιπαρήλθα ακόμα και προσβολές προς το πρόσωπό μου».
 * Έδειξε, δε, ιδιαίτερα ενοχλημένος, όχι μόνο από τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, αλλά και από τους εκλεγμένους συμβούλους της Μεσσηνίας, καθώς δεν τον στήριξαν, πλην δύο που με την ψήφο τους έλαβαν θέση στο ζήτημα που προέκυψε.
* Παράλληλα, ο κ. Μαλαπάνης άφησε σαφείς αιχμές ότι ο κ. Τατούλης επιδίωξε να τον οδηγήσει σε παραίτηση, υπογραμμίζοντας πως “αν αυτό επιθυμούσε ο περιφερειάρχης, το πέτυχε».
* Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ανθρώπους που τον στήριξαν με την ψήφο του, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία γεγονότα θέτουν θέμα αξιοπρέπειας, την οποία ως άνθρωπος και ως πολιτικός οφείλει να διαφυλάξει.
* Από την πλευρά του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του κ. Μαλαπάνη υπήρξε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου αναφερόταν: «Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους».
* Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τέλος, ο κ. Μαλαπάνης σημείωσε: «Παραιτήθηκα γιατί πρέπει να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου. Νομίζω ότι ο περιφερειάρχης μεθοδευμένα κινήθηκε, προκειμένου να με οδηγήσει σε παραίτηση». Ο παραιτηθείς αντιπεριφερειάρχης είπε, επίσης, στο ΑΠΕ ότι θα ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ, αν και, όπως ανέφερε, έχει ήδη μιλήσει με ανθρώπους του Κινήματος, γιατί εκείνο τον πρότεινε. «Δε νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ασχοληθεί πλέον με το θέμα που αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον τρόπο λειτουργίας της», σχολίασε.
~** «Δεν τον έπεισαν»
* Με την αποχώρησή του το βράδυ της Δευτέρας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μαλαπάνης είχε ήδη αποφασίσει την επόμενη κίνησή του. Αν και υπήρξαν παρεμβάσεις, ώστε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση (ενώ δεν έλειψε και η άποψη πως πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί), ο κ. Μαλαπάνης επέλεξε το δρόμο της παραίτησης από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.
* Κορυφή του παγόβουνου ήταν η δημόσια και κατά την ώρα συνεδρίασης του Περιφερειακού δήλωση του περιφερειάρχη πως δεν τον ικανοποίησε η εισήγηση του κ. Μαλαπάνη για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας και, έτσι, πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και τους περιφερειακούς συμβούλους Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Αλευρά.
* Μετά από λίγα λεπτά, ο κ. Μαλαπάνης αποχώρησε από τη συνεδρίαση και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε και από την Τρίπολη.
* Κατά την ψηφοφορία, για την πρόταση του κ. Τατούλη, θετικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τη Μεσσηνία, πλην των κυρίων Κώστα Τσαπόγα και Θεόδωρου Σταυριανόπουλου. Οι τελευταίοι ψηφίζοντας λευκό έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους για ό,τι είχε συμβεί.
~** Παραίτηση
** Από νωρίς χθες το πρωί “κυκλοφορούσε” πως ο κ. Μαλαπάνης ετοίμαζε την παραίτησή του.
* Νωρίς το μεσημέρι, παρουσία φίλων και συνεργατών του, ανέγνωσε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν πριν από 10 περίπου μήνες αποφάσισα να είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, αν και η αρχική μου απόφαση ήταν να αποσυρθώ μετά από 30 περίπου χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά, καθώς θεωρώ ότι η πολιτική ζωή του τόπου σε όλα της τα επίπεδα πρέπει να ανανεώνεται, γνώριζα καλά ότι ο δρόμος που τελικά επέλεξα δεν ήταν ο πλέον εύκολος.
* Και δεν ήταν εύκολος, γιατί, ούτως η άλλως, ο δρόμος των πολιτικών δεν είναι τέτοιος. Επιπλέον, γνωρίζαμε ότι το κάθε νέο, όπως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης, σε μία τόσο δύσκολη μάλιστα κρίση που διέρχεται η χώρα μας, θα αποτελούσε μια επιπρόσθετη και, μάλιστα, βαρύνουσα δυσκολία. Ξεπερνώντας όλα αυτά, και ανταποκρινόμενος στη θέληση και τις ελπίδες ψηφοφόρων του κόμματος που ανήκω, αλλά και αρκετών φίλων που έδειχναν στο πρόσωπό μου την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, αποφάσισα να προσφέρω κι εγώ το λιθαράκι μου στα πρώτα βήματα του νέου θεσμού, που πίστεψα και πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει αρκετά στη χώρα μας, τούτη την περίοδο μάλιστα που δοκιμάζεται.
* Τα στοιχεία που σας προανέφερα, καθοδηγούσαν την πορεία μου τους 6,5 μήνες στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Όλο αυτό το διάστημα αρκετές φορές αντιπαρήλθα ακόμα και προσβολές προς το πρόσωπό μου. Αντιλαμβανόμενος την ευθύνη μου, έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, και θεωρώντας ότι πρέπει να παλέψουμε για το στέριωμα του νέου θεσμού της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, απέφυγα να δημιουργήσω θέμα στο παρελθόν, όταν κατ’ επανάληψη μου δόθηκαν τέτοιες ευκαιρίες. Μετά, όμως, τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, αλλά και τη μη στήριξη από την πλειονότητα των περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας του συνδυασμού μας, με εξαίρεση μόνο δυο, τους οποίους κι ευχαριστώ για τη στάση τους, με λύπη μου και μετά από πολλή σκέψη, σταθμίζοντας το βάρος της απόφασής μου, αναγκάστηκα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κ. Τατούλη.
* Θεωρούσα ότι η όποια αντίθεσή του προς την εισήγησή μου θα μπορούσε να διευθετηθεί με πολλούς άλλους τρόπους, όχι όμως με την αντιμετώπιση που αυτή έτυχε. Και το χειρότερο, τι θα μπορούσε να κάνει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος και όχι αντιπεριφερειάρχης, όταν πετάνε με αυτόν τον τρόπο την εισήγησή του στα σκουπίδια και αναθέτουν σε τριμελή επιτροπή, στην οποία μετέχει και ο ουσιαστικά αντίπαλός του στις εκλογές, για να συντάξει νέα εισήγηση; Αν μια τέτοια ενέργεια επιθυμούσε ο περιφερειάρχης από μένα, το πέτυχε.
* Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η παραίτησή μου δεν ενέχει χαρακτηριστικά παρορμητικότητας, καθώς αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.
* Πέρα, όμως, από την ευθύνη ενός στελέχους κάποιου φορέα και την υπομονή που πρέπει να επιδείξει, καθώς η πολιτική δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, υπάρχει και η αξιοπρέπεια, που πρέπει να μας διακατέχει ως ανθρώπους, αλλά κυρίως όσους ενασχολούμαστε με την πολιτική. Προσωπικά, τις τρεις δεκαετίες που ασχολούμαι με τα κοινά αυτή ήταν η πυξίδα μου.
* Θα επιθυμούσα, όμως, να πω και δυο λόγια για την ουσία της εισήγησής μου που αφορούσε στον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα της Καλαμάτας και κινήθηκε στο master plan της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Περιείχε άμεσες ενέργειες προγραμματισμένες, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, καθώς και αίτημα σύνταξης μελετών, όσον αφορά στις μακροπρόθεσμες δράσεις, που θα αποτελούσαν αντικείμενο διεκδίκησης.
* Κλείνοντας, για μια ακόμη φορά, εκφράζω τη λύπη μου σε όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους, ζητώντας την κατανόησή τους για την ενέργειά μου αυτή, η οποία είναι θέμα αξιοπρέπειας, την οποία κατανοείτε ότι και ως άνθρωπος και ως πολιτικός οφείλω να τη διαφυλάξω.
* Τέλος, θα σας παρακαλούσα να μην υποβάλλετε ερωτήσεις, γιατί στον παρόντα χρόνο δε θέλω να πω κάτι περισσότερο. Θεωρώ ότι αυτό το κατανοείτε, όπως άλλωστε γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και τα οποία άντεξα με προσωπικό κόστος».

~ "Σουρωτήρι" ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης

*  Στο κέντρο της κριτικής του για τα “έργα και τις ημέρες” της Δημοτικής Αρχής έβαλε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, την κατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, με αφορμή και τα τελευταία προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και των τοπικών διαμερισμάτων. Μάλιστα, ο κ. Μπρεδήμας, όπως είπε, για το σχετικό θέμα προχώρησε σε διάβημα προς το δήμαρχο Παν. Νίκα. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, “η Καλαμάτα αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα Θουρίας, Άριος και Αρφαρών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας και, μάλιστα, σε ημέρες καύσωνα.
 * Ήδη τα πρώτα κρούσματα ανάλογων προβλημάτων εμφανίστηκαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αλλά και στη Βέργα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και προχθές, με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να αγωνιούν. Ιδιαίτερα, δε, όσοι διαμένουν σε διαμερίσματα, καθώς και όσοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
* Εξαιτίας όλων αυτών αλλά και των αναφορών που έγιναν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Γιάννη Μπάκα, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, για άμεση αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού, απορούμε με την επιπολαιότητα, κι αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση, με την οποία χειρίζεται η Δημοτική Αρχή το όλο θέμα. Ο κ. Μπάκας, ως γνωστόν, δήλωσε- μεταξύ άλλων- ότι “χάρη στην τύχη η Καλαμάτα πίνει ακόμα νερό...”. Όταν αυτό λέγεται από τα χείλη του υπεύθυνου προέδρου, αντιλαμβάνεται κανείς τι πραγματικές διαστάσεις έχει το θέμα.
* Οι παραπάνω δηλώσεις, σε συνδυασμό με τους κινδύνους να “κλατάρει” ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης, μας δημιουργούν άμεσα και βασικά ερωτήματα: Τι κάνει η Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Περιμένει πρώτα να καταστραφεί τελείως ο αγωγός και μετά να πάρει μέτρα; Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα σύσκεψη των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την αντιμετώπιση του όλου θέματος, όταν μάλιστα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας του ΤΕΕ, Ν. Πατσαρίνος, επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του την ύπαρξη του μεγάλου αυτού προβλήματος και ειδικότερα, προβαίνει σε κατεπείγουσες συστάσεις για υλοποίηση έργων επισκευών τόσο στη δεξαμενή στο Κάστρο όσο και στο Πήδημα. Κι όμως, απέναντι σ’ αυτά η Δημοτική Αρχή... αγρόν αγοράζει!”.
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όταν ο δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του κ. Μπρεδήμα, σχολίασε ότι το θέμα με την κατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή και μεριμνά για την αντιμετώπισή του.

** Πρότεινε χώρο για φυλακές το Δ.Σ. Μεσσήνης
~
* Στην περιοχή που προσδιορίζεται μεταξύ Αριστομένη – Κουτίφαρη και “Χαμουζά”, στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους, θα προταθεί η δημιουργία καταστήματος κράτησης στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης με βάση την απόφαση που έλαβε προχθές, κατά τη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
* Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, μετά από συζήτηση επί του σχετικού εγγράφου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Αρνητικοί στην παροχή θετικής ψήφου ήταν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Αποστολόπουλος και το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Καρτερολιώτης.
 * Υπέρ της πρότασης με τη σημείωση ότι αυτή αφορά μόνο τον τέως Δήμο Αριστομένους, τάχθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Πνοή” Κων. Σπυρόπουλος.
* Κατά τη συνεδρίαση ζητήθηκε από πλευράς μειοψηφίας η παροχή διαβεβαιώσεων πως είναι σύμφωνες οι τοπικές κοινωνίες, κάτι που αποδείχθηκε και με την παρουσία σε αυτή των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.
* Επισημάνθηκε δε το γεγονός πως στην περίπτωση δημιουργίας καταστήματος κράτησης στην περιοχή, θα υπάρξουν οι όροι για την ανάπτυξή της.
* Στο πρόσφατο παρελθόν, τότε που η πρόταση για τη δημιουργία φυλακών είχε επανέλθει στο προσκήνιο, ο Δήμος Αριστομένους είχε λάβει σχετική θετική απόφαση. Ο αείμνηστος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παν. Ανδριανόπουλος με κλιμάκιο μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου είχε επισκεφθεί την περιοχή, αλλά δεν υπήρξε ιδιαίτερη εξέλιξη.

** Μεσσήνια στην κορυφή του Αρείου Πάγου
~
 * Γυναίκα από τη Μεσσηνία και, μάλιστα, από την περιοχή του Χατζή, επέλεξε η κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην ιστορία, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου. Μία γυναίκα επελέγη και για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.
* Το υπουργικό Συμβούλιο προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Ρένα Ασημακοπούλου και σε γενικό επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.
 * Θέσεις αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο καταλαμβάνουν οι Αθανάσιος Κουτρομάνος και Γεώργιος Χρυσικός. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετείται ο Αναστάσιος Γκότσης, ενώ σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθησαν οι Μιχάλης Ζυμής και η Ευφροσύνη Κραμποβίτη.

** 15 κιλά εκρηκτικά
** Στο σπίτι του Νικ. Μαυρίκη στην Καλαμάτα
~
* Σημαντική ποσότητα εκρηκτικών υλών κατάσχεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας από το σπίτι του 53χρονου Νικήτα Μαυρίκη, ο οποίος πρόσφατα δολοφονήθηκε υπό περίεργες συνθήκες στη Αθήνα, ενώ είχε καταδικασθεί για τη ληστεία στην τράπεζα Alpha Bank στην Καλαμάτα.
 * Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι στην Καλαμάτα και βρήκαν:

-1 δοχείο με 5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα

-1 δέμα που περιείχε 14 μασούρια ζελατοδυναμίτιδα και 2 τεμάχια άγνωστης εκρηκτικής ύλης συνολικού βάρους 7 κιλών και 650 γραμμαρίων

-1 μασούρι αμμωνιοδυναμίτιδα βάρους 1.800 γραμμαρίων

-1 τεμάχιο βραδύκαυστης θρυαλίτιδας, μήκους 1,7 εκατοστών κίτρινου χρώματος

-1 τεμάχιο ακαριαίας θρυαλίτιδας μήκους 0,5 εκατοστών κόκκινου χρώματος

-1 τεμάχιο ακαριαίας θρυαλίτιδας, μήκους 3,5 μέτρων μπλε χρώματος

-Διάφορα καλώδια συσκευασμένα σε 6 συσκευασίες

-Διάφορα εργαλεία.

Οι εκρηκτικές ύλες στάλθηκαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

** 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
~
Πρεμιέρα αύριο στο Κάστρο με τη “Βαβέλ”
 * Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που προβάλλει και καθιερώνει την Καλαμάτα ως την πόλη του σύγχρονου χορού σε όλο τον κόσμο, χαρακτήρισε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρισης “Φάρις” Νίκος Μπασακίδης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Στο πρόγραμμα της 17ης διοργάνωσης, που ανοίγει αύριο το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου, αναφέρθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της που, παρά τη δύσκολη οικονομικά εποχή, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται, με κάποιες αναγκαίες βέβαια περικοπές, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και το στίγμα του.
 * Η κα Μαραγκοπούλου έκανε λόγο για παραστάσεις με ποικιλία, που θα ευχαριστήσουν τους θεατές, αναφερόμενη σε όλους τους δημιουργούς, Έλληνες και ξένους, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Η έναρξη και η λήξη θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές, με το έργο “Babel” του Βελγομαροκινού Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι στην αυριανή πρεμιέρα και το “Political Mother” του Ισραηλινού Χόφες Σέκτερ στο κλείσιμο της αυλαίας 21 Ιουλίου. Πρόκειται για δύο από τις σημαντικότερες παραστάσεις στο διεθνές χορευτικό γίγνεσθαι, από χορογράφους οι οποίοι έχουν ενθουσιάσει το κοινό της Καλαμάτας και στο παρελθόν, με προηγούμενα έργα τους.
* Μέχρι χθες το μεσημέρι, υπήρχαν εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις, όμως, επειδή η προπώληση πηγαίνει εξαιρετικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν εάν θέλουν να προλάβουν καλές θέσεις.
~ 110 άτομα   στα εργαστήρια
* Σήμερα, ξεκινούν και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Φεστιβάλ. “Σε εποχές που η παιδεία, ο πολιτισμός και η έρευνα βάλλονται, πεισματικά θελήσαμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση σε αυτά τα σεμινάρια - εργαστήρια. Και το πείραμα πέτυχε. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε στο Φεστιβάλ τόσους πολλούς νέους χορευτές, χορογράφους και θεατρολόγους, που θα παρακολουθήσουν αυτό το πλήρες πρόγραμμα. Γύρω στα 110 άτομα βρίσκονται από σήμερα στην πόλη για το εντατικό σεμινάριο που ξεκινά αύριο” σημείωσε χθες η κα Μαραγκοπούλου. Μάλιστα, στη μνήμη του τιμητικού μέλους του Φεστιβάλ Γιάννη Μέτση θα δοθεί υποτροφία σε ένα από τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η κλήρωση θα γίνει σήμερα.
* Το πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Χορού περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις - χάπενινγκς, με εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
* Τη χθεσινή συνέντευξη έκλεισε ο διευθυντής του “Φάρις” Πανάγος Φουρναράκης, με μια παράκληση προς την κεντρική εξουσία: “Ας μας απαλλάξουν από αυτό το τρομερό νομικό πλαίσιο, που ενέταξαν τον πολιτισμό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσα ασφυκτικά νομοθετικά μέτρα που έβαλαν με τον “Καλλικράτη” και με όλα τ’ άλλα”.
 * Πληροφορίες και πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το Φεστιβάλ, θα βρείτε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (όπου γίνεται και η προπώληση), τηλ. 27210 93004 ή 93047. Ώρες: 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 6.30 - 9.00 μ.μ. Ιστοσελίδα: www.kalamatadancefestival.gr

** Νοσοκομείo Κυπαρισσίας
~
~** Διαβεβαιώσεις Πολύζου για τη λειτουργία του
 * Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Πολύζος, ο οποίος διαβεβαίωσε το διοικητή και τους εργαζομένους για τη λειτουργία του, μετά και την αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.
* Ο κ. Πολύζος ενημερώθηκε αναλυτικά για τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου από το διοικητή και τους εργαζομένους και, μάλιστα, του έδωσαν αναλυτικά στοιχεία.
 * Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την όλη λειτουργία του νοσοκομείου, δεσμεύθηκε για την ανάπτυξή του και δρομολόγησε λύσεις, εκείνη τη στιγμή κιόλας, όταν ετέθησαν κάποια συγκεκριμένα ζητήματα για τη στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό. Τόνισε, δε, πως το νοσοκομείο, όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά θα συνεχίσει ως νοσοκομείο, με τους ίδιους γιατρούς και τις ίδιες κλίνες και θα αναπτυχθεί!
* Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος δήλωσε στο «Θ» σχετικά με την επίσκεψη του κ. Πολύζου: «Στη συνέχεια της σύσκεψης που έγινε χθες (σ.σ. προχθές) στην Καλαμάτα, με την παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Πολύζου, σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε για λίγο, στο πέρασμά του για Πάτρα, το γενικό γραμματέα, ο οποίος ήρθε επιτόπου να ακούσει και τις απόψεις των εργαζομένων και των ιατρών και της διοίκησης. Πραγματικά, για άλλη μια φορά, διαβεβαίωσε τους πάντες ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένει και λειτουργεί ως έχει για να προσφέρει υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και δεν αντιμετωπίζει κανέναν απολύτως κίνδυνο συρρίκνωσης ή υποβάθμισης. Προσπάθησε να δώσει λύσεις και άμεσα σε κάποια προβλήματα που υπάρχουν και έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ζήτησε και πήρε, για άλλη μια φορά, στοιχεία και ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση. Αυτό που μας ευχαρίστησε είναι ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένος και αυτός από την κατάσταση του νοσοκομείου και μας διαβεβαίωσε ότι τα πάντα θα λειτουργήσουν ως έχουν, ενισχύοντας μάλιστα τη λειτουργία του».

** Δήμος Μεσσήνης
~
~ Έργα ύδρευσης και οδοποιίας 3,87 εκ. ευρώ
 * Το ποσό των 3,874 εκατ. ευρώ, από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, έκανε ομόφωνα αποδεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, προκειμένου να εκτελέσει τρία έργα ύδρευσης και οδοποιίας.
*  Πρόκειται για τα έργα: «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από πηγές Αγίου Παύλου προς τοπικές κοινότητες και δημοτική κοινότητα Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Α΄ Φάση (τμήμα 1)», δημόσιας δαπάνης 2.375.000 ευρώ.
 * Το συγκεκριμένο αφορά στην κατασκευή τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 3.5 χιλιομέτρων από τις πηγές του Αγίου Παύλου προς τις τοπικές κοινότητες της περιοχής. Περιλαμβάνει, επίσης, κατασκευή δεξαμενής στη θέση «Λόφος Μάνεσι» και αντλιοστασίου στο χώρο των πηγών του Αγίου Παύλου.
* Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων παλαιότητας και λειτουργίας του δικτύου, καθώς το σύνολο σχεδόν των αγωγών είναι ακατάλληλο και ανεπαρκές, με υλικό κατασκευής τους τον αμίαντο και με διατομή που δεν καλύπτει τις σημερινές υδρευτικές ανάγκες. Επίσης, επιδιώκεται η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων αποθεμάτων των πηγών, η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής του δικτύου, περίπου 10.000 κάτοικοι, και η κάλυψη των υδρευτικών αναγκών επισκεπτών και κατοίκων.
* Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να συμπληρώσει και η ένταξη της πράξης «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από πηγές Αγίου Παύλου προς τοπικές κοινότητες και δημοτική κοινότητα Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Α΄ Φάση (τμήμα 2)», δημόσιας δαπάνης 1.325.000 ευρώ, από την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μεσσήνης και δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης. Αυτό αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 8.437 μέτρων, συμπληρωματικό του προηγούμενου δικτύου. Έχει ήδη υπογραφεί το σύμφωνο αποδοχής όρων για το έργο και η απόφαση ένταξης θα εκδοθεί, αφού αξιολογηθεί από το ελεγκτικό συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση που προβλέπεται να υπογραφεί, μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΜ.
* Με την ολοκλήρωση και των δύο έργων, θα βελτιωθούν οι συνθήκες ύδρευσης στο εξωτερικό δίκτυο από τις πηγές του Αγίου Παύλου προς τις τοπικές κοινότητες Μεσσήνης, Πολυλόφου, Μάδενας, Μαυροματίου, Σπιταλίου, Καρτερολίου, Πιπερίτσας, Πιλαλίστρας και Λυκοτράφου, ενώ αναμένεται ανάλογη αναβάθμιση της υδροδότησης προς τις τοπικές κοινότητες Μυρτοποταμιάς, Λευκοχώρας, Αβραμιού, Δρακονερίου, Ανάληψης, Τριόδου και Μοσχοχωρίου.
~*  Ύδρευση και οδοποιία
* Το επόμενο έργο είναι η «Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Μηλιωτίου», με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 544.000 ευρώ.
* Αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του τ.κ. Μηλιωτίου της δημοτικής ενότητας Βουφράδος, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου επιβάλλεται λόγω της παλαιότητας του δικτύου και του γεγονότος ότι το υλικό των υπαρχόντων σωληνώσεων είναι από αμίαντο. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν προβλήματα διαρροών και βλαβών, που αναμένεται να επιλυθούν με την υλοποίηση του έργου.
~* Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε πέρσι από τον πρώην Δήμο Βουφράδος.
* Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό για τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων του δρόμου, είναι η «Βελτίωση οδού Βελίκα – Νεοχώρι», δημόσιας δαπάνης 955.000 ευρώ (εκ των οποίων οι 85.000 αφορούν τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις).
* Το έργο αφορά στη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της υφιστάμενης οδού για μήκος 3 χλμ. με στόχο την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των τοπικών κοινοτήτων Βελίκας και Νεοχωρίου και τη σύνδεση όλης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους με την εθνική οδό Ασπροχώματος – Πύλου, βελτιώνοντας παράλληλα την πρόσβαση στη Μεσσήνη και την παραλία.

** ΠΥΞ ΛΑΞ

Στην Καλαμάτα στις 10 Αυγούστου
 Έφτασε η μεγάλη μέρα, η μέρα που το μουσικόφιλο κοινό θα μπορέσει να δει και να ακούσει ξανά στη σκηνή το συγκρότημα που κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική μουσική τη δεκαετία του 1990. Να ταξιδέψει με στίχους αγαπημένους, με στίχους που κατάφεραν να μας σημαδέψουν, να μας κάνουν να ερωτευθούμε, να χωρίσουμε, να... να...
Γενικότερα, οι Πυξ Λαξ άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στη γενιά μας. Δύσκολα πια θα βρεθεί ισάξιό του συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή.
 Όλοι θα είναι πάνω στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου, πλην ενός, του Μανού Ξυδούς, που θα τους βλέπει από ψηλά...
-Οι ΠΥΞ ΛΑΞ αποτελούνταν από παιδιά της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων. Ιδρυτικά μέλη ήταν ο δικός μας Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μανός Ξυδούς, ενώ την μπάντα συμπλήρωναν οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Νίκος Γιαννάτος, Δήμητρα Καραμπεροπούλου, Άλκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Σπυρόπουλος (παλιότερα “Σπυριδούλα”) και Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Κανελλόπουλος (αργότερα “Domenica”).
 -Ξεκίνησαν το 1989, ενώ έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο το 1990, για να διαλυθούν τελικά το 2004. Μετά τη διάλυση του σχήματος, τα 3 βασικά μέλη στράφηκαν σε σόλο καριέρα.
 -Τραγική ειρωνεία είναι ότι τρεις μέρες πριν πεθάνει ο Μανός Ξυδούς είχε προτείνει στον Μπάμπη Στόκα να κάνουν άλλη μια εμφάνιση με τους Πυξ-Λαξ. Τότε, ο Μπάμπης του είπε: «Έχουμε χρόνο και θα το δούμε...». Τελικά, δεν πρόλαβαν να κάνουν τη συναυλία όλοι μαζί και έτσι αποφάσισαν να δώσουν μία σειρά συναυλιών αφιερωμένες στον Μανό Ξυδούς.
 -Η μεγάλη, λοιπόν, στιγμή για τη μεγάλη επανένωση είναι απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο, και αναμένεται χιλιάδες φίλοι των Πυξ- Λαξ να κατακλύσουν το χώρο.
 -”Μαζευτήκαμε μετά από 7 χρόνια να παίξουμε μαζί και είναι για μένα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι πρόβες ήταν σαν να μην είχαμε σταματήσει και τα τραγούδια που νομίζαμε ότι θα είχαμε ξεχάσει, δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό”, ανέφερε ο τραγουδιστής και μέλος των Πυξ Λαξ, Μπάμπης Στόκας, για τη συγκεκριμένη συναυλία, καθώς και για τις άλλες που θα ακολουθήσουν, ενώ σημείωσε ότι η ιδέα της επανένωσης ανήκει στον Μάνο Ξυδούς.
 -”Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για όλους και μια μεγάλη πρόκληση λόγω μεγέθους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πράγματα που δεν τα έχουμε ξανακάνει, παρά το γεγονός ότι όλοι είμαστε 20 χρόνια “στο δρόμο”. Είναι ένα μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα πολύ μεγάλο, σχεδόν όνειρο για Έλληνες μουσικούς”, σημείωσε ο τραγουδιστής, Φίλιππος Πλιάτσικας.
 -Το μήνυμα που υιοθετεί η μπάντα γι’ αυτήν την περιοδεία είναι αισιόδοξο, παρμένο από στίχους του μουσικού και τραγουδιστή των Πυξ Λαξ, Μάνου Ξυδούς: “Έι μεν, κοίτα μπροστά”.
 -Πάντως, δε θα ξανατραγουδήσουν μαζί, καθώς έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Υπήρχε σχέδιο να γίνει η περιοδεία στα 10 χρόνια από τη διάλυση του σχήματος, αλλά η απώλεια του Μανού Ξυδούς την επίσπευσε.
 -Η περιοδεία των Πυξ Λαξ συνεχίζεται ως εξής:
 Κύπρος - Στάδιο Αγίας Νάπας - 30 Ιουλίου

Καρπενήσι - 6 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη (Καυταντζόγλειο) - 7 Σεπτεμβρίου

Πάτρα (Παμπελοπονησσιακό Στάδιο) - 17 Σεπτεμβρίου

Ηράκλειο (Παγκρήτιο Στάδιο) - 26 Σεπτεμβρίου
 -Να σημειωθεί ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε και στην Καλαμάτα στις 10 Αυγούστου, σε μια συναυλία που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική περιοδεία του συγκροτήματος.

 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
 Τι άλλο να πεις πιο απλά (1990)

Ζόρικοι καιροί (1991)

Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί (1993) - (Βασίλης Καρράς)

Για τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης (1994)

Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες (1996)

Νυχτερινός περίπατος στην Ιερά Οδό (1997)

Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά Οδό (1997)

Παίξε, παλιάτσο, τα τραγούδια σου τελειώνουν (1997)

Πυξ Λαξ (1998)

Στίλβη (1998)

Άσε την εικόνα να μιλάει (1999)

Νετρίνο (1999)

Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ; (1999)

Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά (2001)

Από εδώ κι από κει (2002)

Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών (2003)

Τέλος (2004).

** Σύνδεσμοι Λογαριασμών :


• stamos1 : https://profiles.google.com/SNstam#SNstam/about  ,ARFARA-MASSINIAS : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/  ,apokara : http://odontiatros.pblogs.gr/2009/03/to-paidi-moy-den-ehei-isia-dontia-na-toy-balw-siderakia.html  ,arfara-messinias-stamos : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  ,Blogger (Blogspot) - snsarfara-stamos-dynami : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  ,Blogger (Blogspot) - snsarfara : http://snsarfara.blogspot.com/  ,Blogger (Blogspot) - snsstamoskal : http://snsstamoskal.blogspot.com/  ,Blogger (Profile) : http://www.blogger.com/profile/11938699469998730769  ,Google Reader : http://www.google.com/reader/shared/SNstam  ,YouTube - stamos01 : http://www.youtube.com/user/stamos01  .Blogger (Blogspot) - apostolos-karamhtsos : http://apostolos-karamhtsos.blogspot.com/   ,Blogger (Blogspot) - dimmetoparfara : http://dimmetoparfara.blogspot.com/  ,Blogger (Blogspot) - vlasisarfarablogspotcom : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/  ,Blogger (Profile) : http://www.blogger.com/profile/08944070076117450725  ,Λευκώματα ιστού Picasa : https://picasaweb.google.com/SNstam  ,

~**stamos01 : http://twitter.com/#!/stamos01  .-

~ http://bloglines.gr/index.php?widget  : ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ :
~** Γάτα με κοτόπουλα ! :


http://www.youtube.com/watch?v=kJjJ5t53p-M**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου