Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Ειδήσεις - Αυτοί που μας γραφουν - Διαλέγοντας 27-07-2010 *

Ειδήσεις - Αυτοί που μας γραφουν - Διαλέγοντας 27-07-2010


ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ :

Πυκνό νέφος έχει καλύψει τη Μόσχα εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν από τον συνεχιζόμενο καύσωνα.

Οι Μοσχοβίτες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τη Δευτέρα από το πυκνό νέφος που έχει προκληθεί από τις φωτιές που ξέσπασαν εξαιτίας του συνεχιζόμενου καύσωνα. Από τον καύσωνα καταστράφηκαν σοδειές, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ χωρίς να προβλέπεται υποχώρηση του φαινόμενου.Στην περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα 26 φωτιές σε δασικές και 34 σε θαμνώδεις περιοχές μαίνονταν σήμερα το πρωί καλύπτοντας συνολική έκταση 59 εκταρίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, μία πόλη 14 εκατομμυρίων, μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί από τον πυκνό καπνό.

Νέφος καλύπτει το Κρεμλίνο

Μαύρα σύννεφα καπνού απλώνονται πάνω από το Κρεμλίνο καθώς το νέφος καλύπτει μεγάλα τμήματα της πόλης. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Μόσχα έζησε μία παρόμοια κατάσταση το 2002, πάλι από φωτιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα.

Το υπουργείο έκανε έκκληση στους κατοίκους και στους τουρίστες να μείνουν σήμερα μακριά από δάση καθώς δεν είναι ασφαλή. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ότι ο καπνός έχει ήδη μολύνει την ατμόσφαιρα και ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη η εισπνοή του. Την περασμένη Πέμπτη η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έφθασε τους 35 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά από το 1981.

Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στη Μασσαλία

Στη Γαλλία, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει κοντά σε διυλιστήρια. Εκατοντάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς υπήρχε ο φόβος να εξαπλωθεί. Υπήρξαν τρεις μικρές αναζωπυρώσεις αλλά αντιμετωπίστηκαν.

Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, πάνω από 200 πυροσβέστες, δίνουν μάχη με τις φλόγες που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους στα βόρεια της χώρας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι για τις πυρκαγιές ευθύνονται εμπρηστές.

NET
~** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ :

Πρωτοβουλία, για τη διευθέτηση του ζητήματος, με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναλαμβάνει η Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε, μετά τη συνεδρίαση, των 27 Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ενημέρωσε τους ομολόγους του, για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως βαλκανική χώρα μέλος της ΕΕ δήλωσε ο κ. Δρούτσας αναφερόμενος ειδικότερα στο Κόσσοβο και ότι προς τον σκοπό αυτό θα επισκεφθεί το Βελιγράδι και την Πρίστινα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να απευθυνθεί τόσο στη Σερβία όσο και στο Κόσσοβο και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, τόνισε ο Δ. Δρούτσας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η ήπια και σοβαρή στάση που έχει επιδείξει η σερβική κυβέρνηση εκτιμάται θετικώς στην ΕΕ και ενισχύει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Προοπτική που, όπως είπε, η Ελλάδα υποστηρίζει ενθέρμως. Στο περιθώριο των εργασιών του τη Δευτέρα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων επικύρωσε και νομικά τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των εποπτικών δικαιοδοσιών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Οι τουρκικές δραστηριότητες των τελευταίων μηνών στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Μέση Ανατολή και το ζήτημα του Ιράν ήταν τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σε ότι αφορά την Τουρκία, ο Δ. Δρούτσας, όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, τόνισε στους ομολόγους του ότι με τη συμπεριφορά της και τις ενέργειές της η τουρκική πλευρά εμφανίζει ελλείμματα αξιοπιστίας τόσο έναντι της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως δε σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με τα ευρωπαϊκά κράτη, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.

Ο υπουργός αναφερόμενος ειδικότερα στην αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε ότι εκφράσθηκε αφ ενός μεν με τα διαβήματα και τις ρηματικές ανακοινώσεις, αφ ετέρου δε με την επίδειξη ψυχραιμίας έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Ο Δ. Δρούτσας τόνισε επίσης ότι η ελληνική πλευρά διαθέτει τη βούληση και τα μέσα για να αντιδράσει αποτελεσματικά όταν η ίδια το θεωρήσει σκόπιμο και υπογράμμισε την υποχρέωση της Τουρκίας να συμμορφωθεί πλήρως προς το Διεθνές Δίκαιο για τη θάλασσα, όπως έχουν ήδη πράξει οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ.

Καταλήγοντας ο υπουργός ανέφερε ότι με τη στάση των τελευταίων μηνών η Τουρκία επί της ουσίας υπονομεύει τις διμερείς επαφές της Άγκυρας με την Αθήνα.

Για το θέμα του Κοσσόβου ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι παρά την πρόσφατη (συμβουλευτική) απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ΕΕ, που δεν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο, εμμένουν σε αυτή τη στάση. Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να προωθήσει την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, έτσι όπως εκφράζεται από τη λεγόμενη Στρατηγική της Θεσσαλονίκης που χαράχθηκε το 2003, επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, αλλά και με βάση τις πλέον πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής διπλωματίας.

Σε ότι αφορά στη Μέση Ανατολή ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στις επαφές του με τις πολιτικές ηγεσίες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων και στις κοινές προτάσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας πως παρά το έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, υπάρχει έδαφος για περαιτέρω συνεννόηση.

Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά μέτρα κατά του Ιράν που κυριάρχησαν στο σημερινό Συμβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς αν με αυτά θίγονται ελληνικά συμφέροντα, κυρίως στο χώρο της ναυτιλίας, ανέφερε ότι στη διάρκεια των ενδοευρωπαϊκών διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν η ελληνική διπλωματία ανέλαβε τις αναγκαίες για την προάσπισή τους πρωτοβουλίες.-

~** ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΕΝΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΙΣΙΝΕΣ :
Οι δημόσιες πισίνες μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έρχεται να επισημάνει έναν ακόμα κίνδυνο, ο οποίος προέρχεται από την ανάμιξη οργανικών ουσιών (ιδρώτα, ούρα κλπ.) με τις απολυμαντικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας. Αυτή η ανάμιξη μπορεί να προκαλέσει γενετικές βλάβες στα κύτταρα των ανθρώπων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνδέονται με κινδύνους όπως το άσθμα ή ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

Η έρευνα, υπό τον καθηγητή γενετικής Μάικλ Πλέβα του πανεπιστημίου του Ιλινόις, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology (Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία) της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το Live Science, επισημαίνει ότι όλες οι πηγές νερού περιέχουν οργανική ύλη από σαπισμένα φύλλα, μικρόβια και άλλες νεκρές μορφές ζωής, όμως στις πισίνες το νερό επίσης περιέχει υπολείμματα από ιδρώτα, δέρμα, τρίχες, ούρα (ένας στους πέντε ανθρώπους έχει παραδεχτεί ότι ουρεί μέσα στην πισίνα…), καθώς και χημικά προϊόντα, όπως καλλυντικές και αντιηλιακές κρέμες.

Αυτά τα προϊόντα είναι συχνά πλούσια σε άζωτο και όταν αναμιγνύονται με τις απολυμαντικές ουσίες για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας, υφίστανται χημική τροποποίηση και μετατρέπονται σε πιο τοξικές ουσίες. Η συχνή έκθεση ενός ανθρώπου σε τέτοια υποπροϊόντα των απολυμαντικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε γενετική μετάλλαξη γονιδίων, σε προβλήματα κατά τη γέννηση ενός παιδιού, σε επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης, σε αναπνευστικές δυσκολίες (άσθμα), ακόμα και σε πρόκληση καρκίνου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αν και η μελέτη δεν εξέτασε τις πραγματικές συνέπειες για τους ανθρώπους, οι ερευνητές συνιστούν να γίνει πλέον μια τέτοια έρευνα.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες συγκρίνανε δείγματα νερού από δημόσιες πισίνες και από τη βρύση. Τα ανέλυσαν για να δουν κατά πόσο τα υποπροϊόντα των χημικών απολυμαντικών ουσιών μπορούσαν να προκαλέσουν γενετικές μεταλλάξεις.

Χρησιμοποιώντας μια ευαίσθητη γονιδιο-τοξική ανάλυση, που εφαρμόζεται στα κύτταρα, μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τις βλάβες του DNA στο επίπεδο του πυρήνα κάθε κυττάρου. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όλα τα δείγματα νερού από πισίνες που περιείχαν απολυμαντικές-καθαριστικές ουσίες, περιείχαν περισσότερες βλάβες DNA σε σχέση με το απλό νερό βρύσης από το δίκτυο ύδρευσης.

Οι ερευνητές δεν συνιστούν οι άνθρωποι να μην πηγαίνουν στις πισίνες, αλλά συστήνουν σε κάθε διαχειριστή και καθαριστή πισίνας να κάνει καλύτερη επιλογή απολυμαντικών ουσιών και να περιορίσει τις χημικές ουσίες (ειδικά τις βρωμιωμένες) που χρησιμοποιεί για καθαρισμό. Όπως αναφέρουν, η καλύτερη μέθοδος για τον καθαρισμό της πισίνας φαίνεται να είναι η συνδυασμένη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας και χλωρίνης.

Παράλληλα, η οργανική ύλη πρέπει να απομακρύνεται με τη συχνή ανακύκλωση του νερού της πισίνας, ενώ οι κολυμβητές πρέπει απαραιτήτως να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα, ώστε να μειώσουν την ποσότητα οργανικής ύλης που θα μεταφέρουν στα νερά της. Και φυσικά, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, απαγορεύεται αυστηρά η ούρηση μέσα στην πισίνα!

AΠΕ

~** Αρχίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου
Στη Βαρκελώνη στρέφονται τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού καθώς αρχίζει το 20ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο οποίο ρίχνονται την Τρίτη έξι Έλληνες αθλητές στη μάχη για την διάκριση. Περισσότεροι από 1.300 αθλητές και αθλήτριες από 50 ευρωπαϊκές χώρες υπόσχονται υψηλές επιδόσεις και συγκινήσεις στο ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης. Κοντά η ΕΡΤ στο κορυφαίο γεγονός του ευρωπαϊκού στίβου με ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις από τη .....................

~** Ο ΓΚΑΛΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ :

Ο Ουϊλιάμ Γκαλάς δεν πρόκειται να έλθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης Γαλλικής εφημερίδας «Equipe». Η "Equipe" υποστηρίζει ότι ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός, που έμεινε ελεύθερος από την Αρσεναλ, απέρριψε την πρόταση της ελληνικής ομάδας και η επιθυμία του είναι να παραμείνει στην Αγγλία, με την Σέλτικ να του έχει καταθέσει μία εξαιρετική πρόταση. Φιλική ήττα 2-0 του Παναθηναϊκού από τη Μάϊντζ στη Γερμανία.Η "Equipe" αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για στροφή 180 μοιρών του Γκαλάς, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι εάν ο Παναθηναϊκός προτείνει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές δύο εκατομμύρια ευρώ, δεν αποκλείεται ο Γκαλάς να αλλάξει γνώμη.


Μπουμσόνγκ και Ζεμπινά «κοιτάζει» ο Παναθηναϊκός

Μετά την άρνηση του Γκαλάς το «τριφύλλι» στρέφεται σε άλλες λύσεις για να καλύψει τη θέση του κεντρικου αμυντικού. Σύμφωνα με την «Equipe», ο Παναθηναϊκός εξετάζει τις περιπτώσεις των Μπουμσόνγκ και Ζεμπινά.
Ωστόσο ο Μπουμσόνγκ δεν φαίνεται διατεθειμένος -τουλάχιστον κατ΄αρχήν- να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με την «Equipe».

Για τον Ζεμπινά που μετρά δώδεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο καμπιονάτο (εκ των οποίων έξι με την Γιουβέντους), δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας ανέφερε πως έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ.

Ήττα 2-0 του Παναθηναϊκού από Μάϊντζ

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μάιντς, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Κιτσμπιούχελ, όπου προετοιμάζονται οι πρωταθλητές Ελλάδας ενόψει των υποχρεώσεών τους για τη νέα χρονιά. Ο Σίντνεϊ Γκοβού έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, όπως και ο Ιωαννίδης, που αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Λέτο.

Η γερμανική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό, όταν ο Μπαμπανγκίντα εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Βύντρα στον Τζόρβα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, και στο 73΄ ο Γκεοργκίεφ με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Σαριέγκι (46΄ Μπιάρσμιρ), Καντέ, Βύντρα (46΄ Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (65΄ Ιωαννίδης), Μαρίνος (46΄ Σιμάο), Κατσουράνης (78΄ Δημούτσος), Νίνης (46΄ Κλέιτον), Γκοβού (65΄ Γκάμπριελ), Καραγκούνης (65΄ Μαυρίας), Σισέ (65΄ Πετρόπουλος).-

~** ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ :

Οι ομπρέλες της παραλίας σταματούν σχεδόν πλήρως την άμεση εκπομπή των ακτινών του ήλιου, όχι όμως και τη διάχυτη υπεριώδη ακτινοβολία που περνάει από τα πλάγια, τα οποία είναι ακάλυπτα. Όπως απέδειξαν Ισπανοί ερευνητές, περίπου το ένα τρίτο (34%) της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας περνάει από τις εν λόγω ομπρέλες. Σημειώνεται ότι η μεγάλη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σχετίζεται με μια πληθώρα προβλημάτων, όπως καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), εγκαύματα, γήρανση του δέρματος, καταρράκτη στα μάτια, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ζημιά στο DNA κ.α.


Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βαλένθια, υπό τον Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεθ-Λοθάνο, στη σχετική τους εργασία που παρουσίασαν στο περιοδικό "Photochemistry and Photobiology" (Φωτοχημεία και Φωτοβιολογία), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν πειράματα τοποθετώντας ένα αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στη βάση μιας ομπρέλας από καραβόπανο χρώματος μπλε και άσπρου, με ύψος ενάμιση μέτρο και ακτίνα 80 εκατοστών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μέρος της διάχυτης υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου (που αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής) φτάνει στη βάση της ομπρέλας και στους ανθρώπους που κάθονται από κάτω. Οι μετρήσεις επίσης έδειξαν ότι το καραβόπανο έχει πολύ μεγάλη ικανότητα να απορροφά την άμεση ακτινοβολία, σε ποσοστό περίπου 95%, αφήνοντας μόνο ένα 5% των κάθετων ακτινών να το διαπεράσουν, όμως η ακτινοβολία "τρυπώνει" από τα πλάγια, που παραμένουν απροστάτευτα.

Η μεγάλη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σχετίζεται με μια πληθώρα προβλημάτων, όπως καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα), εγκαύματα, γήρανση του δέρματος, καταρράκτη στα μάτια, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ζημιά στο DNA κ.α.

Η γήινη ατμόσφαιρα αποτελεί φυσικό φραγμό που μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, όμως η προστασία της δεν είναι επαρκής, γι' αυτό συνιστάται, ειδικά στην παραλία, η προστασία μέσω ομπρελών, ρούχων, καπέλων, γυαλιών, αντιηλιακών κρεμών κ.α. Η πιο έντονη ακτινοβολία εκπέμπεται μεταξύ των ωρών 12 το μεσημέρι και 4 μμ., οπότε και ενδείκνυται η αποφυγή ηλιοθεραπείας.

Από την άλλη, η λελογισμένη έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία έχει οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση δερματολογικών διαταραχών και στο σχηματισμό της βιταμίνης D3. Μερικές μελέτες υποστηρίζουν επίσης ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να μειώσει την υπέρταση και να επιβραδύνει ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη.

Πηγή: ΑΠΕ/ΠΕ

~**ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

**To hamomilaki - Save Our Children‏
Από:
noreply+feedproxy@google.com εκ μέρους To hamomilaki (hamomilaki@yahoo.gr)
Εστάλη:
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 1:38:28 πμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
To hamomilaki - Save Our Children

Ο κύκλος του νερού μέσα από ένα παραμύθι... COOL water cycle song
Posted: 26 Jul 2010 05:37 AM PDT
...για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια :)) Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων για παιδιά με προβλήματα όρασης http://www.hamomilaki.gr[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Η Αγία Παρασκευή. Αλήθεια, τι σημαίνει το όνομά της;
Posted: 26 Jul 2010 12:29 AM PDT
Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια που γιορτάζουν σήμερα :) .Αγία Παρασκευή είναι Αγία της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα...[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


~** [eurofreedom] NEO-OTTOMANISM‏
Από:
eurofreedom@yahoogroups.com εκ μέρους anglograeco (anglograeco@yahoo.com)
Εστάλη:
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 7:38:50 πμ
Προς:
eurofreedom@yahoogroups.com

Venitist Sally McNamara points out that by distancing itself from Europe and the U.S. and reaching out to Russia and the Muslim world, terrorist Turkey is pursuing its aspiration to become an independent pole in a multipolar world. This phenomenon, often described as neo-Ottomanism, was ushered in at the end of the Cold War when terrorist Turkey no longer needed U.S. military protection against a hostile Soviet Union. The creeping Islamization of terrorist Ankara's foreign policy also plays a role. Culture, Muslim identity, and affinity with the global Muslim ummah (global community) affect the AKP's worldview and, consequently, terrorist Turkey's behavior on the international stage and dealings with the U.S. and other countries.Venitist Ariel Cohen points out today, Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, President Abdullah Gul, and Foreign Minister Ahmet Davutoglu are implementing a policy of strategic depth, first described in Davutoglu's book Strategic Depth: Turkey's International Position. Davutoglu describes Turkey as separate from its Euro-Atlantic allies, sitting in the center of three concentric geopolitical circles: (1) the Balkans, the Black Sea basin, and the Caucasus; (2) the Middle East and the Eastern Mediterranean; and (3) the Persian Gulf, Africa, and Central Asia.This neo-Ottoman vision of terrorist Turkey in a multipolar world emphasizes Turkey's access to the Caspian Sea, the Black Sea, the Mediterranean, the Red Sea, and the Persian Gulf. It also emphasizes a zero problems approach to relations with Turkey's neighbors. However, ongoing friction with Armenia and the increasing confrontation with Israel indicate a lack of success in implementing the policy.Basil Venitis muses that PM Recep Tayyip Erdogan was imprisoned in 1998 after famously reading in public a poem, much beloved of militant Muslims, containing the following passage: The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers. Venitis notes that since coming to power, Erdogan has greatly improved his country's relations with Syria and picked a loud quarrel with Israeli President Shimon Peres, disrupting what had been a rather close alliance between the Jewish state and Turkey. He has also been developing a new friendship with the Iranian regime next door, just as the rigged re-election of President Ahmadinejad has disgusted all who had hoped for freedom in that Islamic Republic. Venitist James Phillips points out the internal underpinnings of this change in foreign policy are crucially important. A new, more religiously observant political and social elite from Anatolia and the Black Sea towns is increasingly challenging the traditional, Istanbul-based and Ankara-based secularist Kemalist elite's dominance of Turkish political life and foreign policy.This is done at times through abuse and manipulation of the criminal justice system. In the Ergenekon conspiracy, 600 suspects, including former military officers and prominent intellectuals, were arrested by the AKP-controlled police in 2007, further solidifying the AKP's grip on power. Suspects' phones were tapped, and the wiretaps were leaked to the pro-AKP media, apparently illegally. However, AKP politicians were never subject to these embarrassing leaks. By literally inventing a wide-ranging right wing conspiracy, the AKP-inspired investigators instilled a climate of fear, especially among secular politicians, the military, and intellectuals.In addition, Erdogan's critics in the media were prosecuted on tax evasion charges. For example, the Dogan Group was fined $2.5 billion. Secular principles, such as the headscarf ban, are also being challenged. A picture is emerging of a ruling Islamist party jeopardizing Turkey's hard-won democratic liberties.President Obama's first foreign policy speech, in which he reached out to the Muslim world, was delivered in Ankara. However, his embrace of terrorist Turkey was based on what he wanted it to be, not on the reality created under Erdogan. Obama disregarded both the AKP's Islamist roots and Erdogan's abysmal track record in domestic and foreign policy. President Obama did Turkish friends of the U.S. no favors when he repeatedly embraced the architect of the Ergenekon crackdown.Venitis laments that barbarian Turcoterrorists have occupied North Cyprus for 36 years. Terrorist Turkey maintains an active colonization program where it is illegally resettling 200,000 barbarian Turks into the homes and possessions of the 200,000 Cypriots it evicted from the occupied territories. The Turkish military is also systematically Islamizing the occupied territories. All 500 Orthodox Churches in the occupied territories have been looted, desecrated, or destroyed. Thousands of statues and paintings have been robbed. Thousands of Cypriots have been raped and murdered. To no avail, the international community has called on terrorist Turkey to honor its international obligations and cease and desist the Cypriot genocide and culturecide.A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! Reagan's Time for Choosing speech in 1964 is the historic event that launched his magnificent political career. Smart words are more effective than smart bombs. For your conference, get a dynamic keynote speaker who can transform your people and your world. Take advantage of the best libertarian orator of our times, Basil Venitis. As many associations, colleges, industry groups, companies, pullpeddlers, rabblerousers, and many gluckskinds have discovered, speeches by Basil Venitis add immeasurably to the enduring value of a conference. Basil Venitis doesn't restate what you can learn from regular sources, but he stretches your imagination to new horizons. Venitis is extensively involved in policy issues and the Global Tax Revolt. He is often a part of the process, working to shape and direct critical components of libertarian issues. Speeches by Basil Venitis enable audiences to truly learn, and provide fascinating, provocative venitist insights and analysis by slicing right through the political jargon and getting to the heart of the matter. It's no wonder that Basil Venitis is the most frequently cited on the Internet and is so often called upon to present venitism and to clarify issues for the public. The many advantages of using Basil Venitis include the magnificent seven:* Value. A single speech of Basil Venitis will be cherished by your conferees forever, guiding them at the crossroads of their lives and your organization, increasing their efficiency, and improving the good will of your organization. * Access. When scheduling Basil Venitis for your organization, you work directly with Venitis at venitis@gmail.com to craft a keynote speech that fits your precise needs. Venitis works with organizations to ensure that his speeches provide maximum value, and he shares their dedication to making their conference a huge success. * Publicity. The announcement of Basil Venitis, leader of Global Tax Revolt and venitism, speaking at your conference will appear on most blogs and Internet groups all over the world. * Insight. Given Venitis's great experience in speaking across the globe, and with his unparalleled knowledge of politics, economics, finance, sciences, philosophy, and spirituality, he can help you determine the keynote for your conference.* Transformation. Your people will be transformed in shock and awe to a new level of knowledge, attitude, and organizational climate.* Revampia. Your organization will be revamped with new soul, vision, and values.* Affordability. The cost of having Venitis speak at your conference is 5,000 euros plus travel expenses from Athens.
__._,_.___
Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
New Members 77
Visit Your Group


~***
[speakoutforum] PAKISTAN AND AFGHANISTAN DOUBLE-CROSS UNCLE SAM!‏
Από:
speakoutforum@yahoogroups.com εκ μέρους dimitri.medvedev (dimitri.medvedev@yahoo.com)
Εστάλη:
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 7:04:34 πμ
Προς:
speakoutforum@yahoogroups.com

Yes, believe it or not, Pakistan double-crosses Uncle Sam! Pakistan secretly supports the Taliban while taking massive amounts of American aid! But Obama's national security adviser, Jim Jones, reaffirms Uncle Sam's ongoing commitment to deepen his partnership with Pakistan! The revelations contained in 100,000 classified documents will fuel growing doubts in Congress about Planetarch Obama's war strategy when the Americaan death toll is soaring and public support for the 9-year-old war is eroding.But that's not the end of the story. Afghanistan also double-crosses Uncle Sam, secretly dealing with the Taliban! Basil Venitis points out Afghan president Hamid Karzai bites the hand that feeds him, doing his best to irritate the Western countries which keep him in power. Wily Karzai shows his independence, in order to survive the post-NATO era. Karzai is a drug addict, and his brother, Ahmad Wali, is the leading drug lord of Afghanistan, the greatest opium producer in the world. 95% of the opiates originate in Afghanistan! Venitis has revealed that many Afghanokleptocrats have purchased expensive villas in Dubai. These include Hamid Karzai, brothers and cousins of Karzai, Karzai's past and present vice presidents and many kith and kin of Mohammad Qasim Fahim, one of the country's two current vice presidents. Asking prices for the stylish Greacoroman houses built along the beaches of the man-made island Palm Jumeirah start at three million euros. This is money robbed from the American and European aid, from the hard-earned income of Westerners.A cabal of Afghan hustlers who have milked connections to high government officials to earn illicit fortunes have turned Afghanistan's capital into a vampire city, in which the elite live off of drug or Western money. No Afghan politician could long survive without taking care of his family and friends.It will take a miracle to win the war against the insurgents and restore a viable peace in Afghanistan with the existing Afghan leadership and government. The country lacks the basic prerequisites for a sustainable peace, a legitimate competent and independent government and leadership.In any counterinsurgency war where guerrillas, faced with vastly superior fire power, fight from cover and work hard to blend in with the populace, where the counterinsurgents are foreigners about as alien from the land they are to protect as humanly possible, and fight, in part, from on high or based on intelligence from others about a world they can't fathom, civilians will die. Lots of civilians. Continually. Whatever rules you make up. The issue isn't the rules of engagement. No rules of engagement will alter the fact that civilian death is the central fact of such wars.Counterinsurgency was largely the war-fighting option of empires, of powers that wanted to keep occupying their restive colonies forever and a day. Of course, past empires didn't spend much time worrying about protecting the people. They knew such wars were brutal. That was their point. Defenseless villagers are bombarded from the air, the inhabitants driven out into the countryside, the cattle machine-gunned, the huts set afire with incendiary bullets: this is called pacification. The rise of anti-colonialism and nationalism after World War II should have made counterinsurgency history. Certainly, there is no place for occupations and the wars that go with them in the twenty-first century.Most Afghans, complete with their corrupt, incompetent government in Kabul, no longer seem to have an interest in the success of the Americans and their allies. In fact, today it seems that the Afghans would like nothing more than to see all of the foreigners disappear from their soil and go back to where they came from, even if it comes at the cost of a new Taliban government.Venitis points out civilians are helpless and indecisive, caught between NATO forces and the insurgents, and thus unreliable. They might help you in the morning, then help your enemy in the evening. In fact forces are worried about protecting locals from them too, because there's so much collateral damage. When you do anything that harms the locals, you just have a huge chance of alienating the population. Soldiers trap Taliban fighters in residential compounds, then allow them to send out the women and children, only to discover the fighters had slipped in burqas and walked out as well.You have to be able to distinguish between the armed enemy and the unarmed enemy, the population that supports the enemy and the population that doesn't support the enemy. The soldiers who don't know how to distinguish friend from enemy wind up multiplying the enemy. The NATO forces are the invader, the outsider, that's not going to change, and you add to this problem with your own record of human-rights violations. Soldiers cannot convince the locals they can protect them from the insurgents, after all, if the soldiers look like they are not sure they can protect themselves. The locals just ask the soldiers why are there in the first place, and the soldiers blank out! It is not the sound of music NATO soldiers have become accustomed to nearly every time they go out on patrol, but the noise of Afghans sounding their car and motorcycle horns, warning the insurgents the Americans are on the move. As the soldiers maneuver forward, insurgents chicken out and disappear into the thick vegetation. Apart from the occasional soldier who might take a bullet and is airlifted to safety, small battles pass without incident and finish as quickly as they started. A couple of hours into the patrol and the even more familiar crack of gunfire breaks the mundane silence. The soldiers dive for cover, bullets whistling past their heads, as they work out where the shots are coming from. Country road take me home!Basil Venitis points out Uncle Sam and Fourth Reich(EU) now spend two trillion euros every year on the military, homeland security, and intelligence. There are 5,000 active terrorists in the world. This works out to spending 400 million euros per terrorist per year. Fear of terrorism drives growth in government and has led to involvement in multiple little wars and some bigger ones as well as subsequent exercises in nation building, all of which have been unconstitutional, and none of which have turned out well. The global war on terror, now referred to as overseas contingency operations, is without end and without limits, and has made the West hated and feared in most of the world. It has even made Americans and Fourthreichians potential targets of their own government without any recourse to the protections afforded by the American Constitution or the Lisbon Treaty. The exploitation of fear of terrorism by kleptocrats has led to wars that did not have to be fought. Fear has been the key to the door for expansion of government, and kleptocrats have seized the opportunity. It has also eroded the liberties that have defined our Graecoroman culture. A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! Reagan's Time for Choosing speech in 1964 is the historic event that launched his magnificent political career. Smart words are more effective than smart bombs. For your conference, get a dynamic keynote speaker who can transform your people and your world. Take advantage of the best libertarian orator of our times, Basil Venitis. As many associations, colleges, industry groups, companies, pullpeddlers, rabblerousers, and many gluckskinds have discovered, speeches by Basil Venitis add immeasurably to the enduring value of a conference. Basil Venitis doesn't restate what you can learn from regular sources, but he stretches your imagination to new horizons. Venitis is extensively involved in policy issues and the Global Tax Revolt. He is often a part of the process, working to shape and direct critical components of libertarian issues. Speeches by Basil Venitis enable audiences to truly learn, and provide fascinating, provocative venitist insights and analysis by slicing right through the political jargon and getting to the heart of the matter. It's no wonder that Basil Venitis is the most frequently cited on the Internet and is so often called upon to present venitism and to clarify issues for the public. The many advantages of using Basil Venitis include the magnificent seven:* Value. A single speech of Basil Venitis will be cherished by your conferees forever, guiding them at the crossroads of their lives and your organization, increasing their efficiency, and improving the good will of your organization. * Access. When scheduling Basil Venitis for your organization, you work directly with Venitis at venitis@gmail.com to craft a keynote speech that fits your precise needs. Venitis works with organizations to ensure that his speeches provide maximum value, and he shares their dedication to making their conference a huge success. * Publicity. The announcement of Basil Venitis, leader of Global Tax Revolt and venitism, speaking at your conference will appear on most blogs and Internet groups all over the world. * Insight. Given Venitis's great experience in speaking across the globe, and with his unparalleled knowledge of politics, economics, finance, sciences, philosophy, and spirituality, he can help you determine the keynote for your conference.* Transformation. Your people will be transformed in shock and awe to a new level of knowledge, attitude, and organizational climate.* Revampia. Your organization will be revamped with new soul, vision, and values.* Affordability. The cost of having Venitis speak at your conference is 5,000 euros plus travel expenses from Athens.
__._,_.___
Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
New Members 72
Visit Your Group

~**
[euroliberty] ELDORADO OF CORRUPTION HARASSES IBM‏
Από:
euroliberty (euroliberty@yahoo.com)
Εστάλη:
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 6:45:22 πμ
Προς:
euroliberty@yahoogroups.com

The European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, has decided to initiate formal antitrust investigations against IBM Corporation in two separate cases of alleged infringements of Fourth Reich(EU) antitrust rules related to the abuse of a dominant market position.Galileo muttered the phrase Eppur si muove, And yet it moves, after being forced to recant in 1633, before the Inquisition, his belief that the Earth moves around the Sun. Similarly the new inquisition of regulators force executives to admit something they did not do, in order to get smaller penalties. Eppur si muove! Vatmonger Haiku Herman, President of European Council, who condones Graecokleptocracy, points out that both cases are related to IBM's conduct on the market for mainframe computers. The first case follows complaints by emulator software vendors T3 and Turbo Hercules, and focuses on IBM's alleged tying of mainframe hardware to its mainframe operating system. The second is an investigation begun on the Commission's own initiative of IBM's alleged discriminatory behaviour towards competing suppliers of mainframe maintenance services. Eppur si muove!Basil Venitis, twitter.com/Venitis, asserts that EU antitrust has been transformed into a terrorist religion, which relies on pseudoeconomic theories that bestow a veneer of objectivity and credibility on EU law enforcement practices that actually rely on antivenitism, hunch, whim, and blackmail. On all EU antitrust cases, from mergers to price fixing, arbitrary antitrust laws lead to ill-informed juries and bureaucratic abuse. Those laws also create a perverse incentive for entrepreneurs to hold down sales volume, stop innovation, and avoid improvements in price, quality, and service; otherwise, such entrepreneurs could become the next targets of the antitrust terrorists. Vatmonger Durao Barroso, who cannot rein in Graecokleptocrats, points out mainframes are powerful computers which are used by many large companies and government institutions worldwide to store and process critical business information. It is estimated that the vast majority of corporate data worldwide resides on mainframes. In 2009 approximately 8.5 billion euros worldwide and 3 billion euros in the European Economic Area were spent on new mainframe hardware and operating systems. Eppur si muove! Basil Venitis, an Athenian orator, claims that European antitrust laws lead to huge corruption, because government officials ask for kickbacks in order to erase the alleged violation. The standard kickback in EU is 10% of the erased penalty! Many Greek officials were caught on tape asking for the corrupt tithe! Many European political parties make up their election expenses from kickbacks on antitrust cases! This is the worst possible blackmail, where tiptop ethical companies are held hostage by European kleptocrats. Eppur si muove!Vatmonger Fourthreichian FM Ashton, who cannot convince Turcoterrorists to get the hell out of North Cyprus, points out IBM has not engaged in illegal tying of its mainframe hardware products to its dominant mainframe operating system. The stupid complaints contend that the imaginary tying shuts out providers of emulation technology which could enable the users to run critical applications on non-IBM hardware. Eppur si muove!Venitis asserts that European antitrust law is wielded most often by favor-seeking businessmen and their kleptocrat allies. Instead of focusing on new and better products, disgruntled rivals try to exploit the law by consorting with kleptocrats. EU officials routinely direct antitrust regulators to bend the rules in pursuit of political ends. In reality, the threat of abusive EC power is far larger than the threat of oligopoly. Eppur si muove! The only viable definition of monopoly is a grant of privilege from the government. It therefore becomes quite clear that it is impossible for the government to decrease monopoly by passing punitive laws. The only way for the government to decrease monopoly is to remove its own monopoly grants. The antitrust laws, therefore, do not in the least diminish monopoly. What they do accomplish is to impose a continual, capricious harassment of efficient business enterprise. Vatmonger Yves Leterme, President of Consilium, who condones Eurokleptocracy, points out that the Eldorado of Corruption has wrongful concerns that IBM may have engaged in antitrust practices with a view to foreclosing the market for maintenance services, i.e. keeping potential competitors out of the market, in particular by restricting or delaying access to spare parts for which IBM is the only source. Eppur si muove!Basil Venitis, twitter.com/Venitis, claims there is an Antitrust Armageddon in Europe between tiptop companies and Fourth Reich(EU). Eurokleptocrats are willing to do anything in order to get kickbacks from industry leaders. The European antitrust laws have the unfortunate consequence of harming Europeans by chilling innovation and discouraging competition. Instead of protecting competition, EU laws protect competitors who give kickbacks to kleptocrats! Kickback is the lubricant that allows a European industry to run smoothly! No European machinery can run without lubricant! Eppur si muove! Vatmonger Eurokleptocrats, who choke all Fourthreichians with VAT, point out the initiation of proceedings does not imply that the Eldorado of Corruption has proof of infringements. It only signifies that the Eldorado of Corruption will further investigate the cases as a matter of priority. Eppur si muove!Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown. Democracy in Fourth Reich(EU) has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians, aka Europeans, are mad as hell. Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, abuse,and kickbacks. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth. Eppur si muove!If you want to produce something in America or Fourth Reich, you'd better play the game. Contribute to politicians' campaigns, hire their friends, go hat in hand to a hearing, and apologize for your success. In a parasite economy no good deed goes unpunished for long. Kleptocrats, seeing an opportunity to extend their power and rake in some campaign cash and kickbacks, are circling like sharks. When executives don't show up when kleptocrats invite them, all it does is to increase kleptocrats' interest in what executives are doing and why they do not show up.The economy is a good deal for people with connections. Executives are willing to invest money in kleptocrats ,because they see opportunities in them. Executives see they can win things, that there's something to be gained. Washington and Brussels have become profit centers. All this reflects Depression-era criminal Willie Sutton's observation about robbing banks: That's where the money is. Kleptocrats are costing trillions of euros and dollars every year. The brilliant minds of Silicon Valley and Redmond Washington, are going to waste time and energy on protecting their companies instead of thinking up new products and new ways to deliver them to consumers. Dragging smaller companies into the political swamps is just the latest diversion of West's productive resources into the unproductive world of political predation.Venitis asserts there is only one violator of Fourth Reich antitrust, and that's Fourth Reich itself, which does not allow VAT competition, fixing 15% floor of VAT and 25% ceiling of VAT! A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! Reagan's Time for Choosing speech in 1964 is the historic event that launched his magnificent political career. Smart words are more effective than smart bombs. For your conference, get a dynamic keynote speaker who can transform your people and your world. Take advantage of the best libertarian orator of our times, Basil Venitis. As many associations, colleges, industry groups, companies, pullpeddlers, rabblerousers, and many gluckskinds have discovered, speeches by Basil Venitis add immeasurably to the enduring value of a conference. Basil Venitis doesn't restate what you can learn from regular sources, but he stretches your imagination to new horizons. Venitis is extensively involved in policy issues and the Global Tax Revolt. He is often a part of the process, working to shape and direct critical components of libertarian issues. Speeches by Basil Venitis enable audiences to truly learn, and provide fascinating, provocative venitist insights and analysis by slicing right through the political jargon and getting to the heart of the matter. It's no wonder that Basil Venitis is the most frequently cited on the Internet and is so often called upon to present venitism and to clarify issues for the public. The many advantages of using Basil Venitis include the magnificent seven:* Value. A single speech of Basil Venitis will be cherished by your conferees forever, guiding them at the crossroads of their lives and your organization, increasing their efficiency, and improving the good will of your organization. * Access. When scheduling Basil Venitis for your organization, you work directly with Venitis at venitis@gmail.com to craft a keynote speech that fits your precise needs. Venitis works with organizations to ensure that his speeches provide maximum value, and he shares their dedication to making their conference a huge success. * Publicity. The announcement of Basil Venitis, leader of Global Tax Revolt and venitism, speaking at your conference will appear on most blogs and Internet groups all over the world. * Insight. Given Venitis's great experience in speaking across the globe, and with his unparalleled knowledge of politics, economics, finance, sciences, philosophy, and spirituality, he can help you determine the keynote for your conference.* Transformation. Your people will be transformed in shock and awe to a new level of knowledge, attitude, and organizational climate.* Revampia. Your organization will be revamped with new soul, vision, and values.* Affordability. The cost of having Venitis speak at your conference is 5,000 euros plus travel expenses from Athens.
__._,_.___
Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
New Members 75

~**
[crystalclearforum] ISLAMOTERRORISM *-O)):-{>‏
Από:
dimitri.medvedev (dimitri.medvedev@yahoo.com)
Εστάλη:
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 6:40:49 πμ
Προς:
crystalclearforum@yahoogroups.com

An Islamic terrorist act of sabotage took place at the Baksan Hydroelectric Power Plant in Kabardino-Balkaria. Many People were killed, and this alone is a tragedy. We need to do everything necessary now to arrange compensation for the victims' families, but the top priority right now, aside from settling these matters, is to find the Islamic culprits.It is good that we have backup options and were able to switch the energy system over to other power stations, but what if we had not had such possibilities? We already had enough problems last year with the accident at the Sayano-Shushenskaya Hydroelectric Power Plant. We need to thorough examine everything that took place and draw some serious conclusions.The Islamoterrorists used physical force against the personnel in the turbine room and set explosive devices under all generators. Several of these devices went off, destroying two of the generators. The third generator, fortunately, was spared because the bomb did not go off.This undetonated bomb was neutralised by bomb-disposal specialists, who arrived at the scene. Examination of the bomb and the site enabled us to reconstruct a picture of events and make some conclusions regarding the identity of the armed Islamic terrorist group.We cannot allow such threats to peoples' lives, and to the energy supplies of entire regions. The bandits found a weak link in the chain and were able to break through. This is the first such incident. Before, they used different tactics. This is a very bad sign.Basil Venitis points out there is a global culture clash. The primary axis of conflict in the post-Cold War world is along cultural lines. There is an increase in ideologically fueled violence around the globe. The mutual suspicion, fear, and misunderstanding between Islamic and Western societies has been increasing since the beginning of the new millennium, specifically after the September 11 terrorist attacks of 2001. EU assistance is being used to fund hate education in Gaza and the West Bank. EU-funded textbooks promote martyrdom and, further, that EU aid for essential services had freed up resources for Hamas to enhance its military capability. Even with special mechanisms designed to target aid directly to Palestinians, there is still great risk in providing large amounts of international aid to Gaza. The overall amount of money spent on the collection and analysis of intelligence as well as on covert actions and counter-intelligence by American civilian agencies and the military is one hundred billion dollars a year. No other country comes even close and no other country has as many people working in the intelligence industry, 250,000. Nobody is quite as ambitious as Uncle Sam, because nobody is trying to project global power as much as Uncle Sam.Global spending on intelligence is 150 billion dollars a year and the number of people working for 250 different agencies around the world is 1.2 million. The United States, with around 5% of the world's population and 23% of its economic output accounts for almost two thirds of global spending on intelligence. Intelligence analysis is an intellectual exercise; it is not possible to increase budgets by 50 percent and receive 50 percent better analysis in the next fiscal year.Koran is the Islamic Mein Kampf that incites Muslims to resort to violence. Koran calls for hatred, misogyny, polygyny, violence, submission, murder, and terrorism. Koran calls for Muslims to kill infidels, to terrorize infidels, and to fulfil their duty to wage war, the violent jihad. Jihad is a duty for every motherfucker Muslim ape, Islam is to rule the world by the sword. Koran is clearly antisemitic, describing Jews as monkeys and pigs. Mohammed was a charlatan, a bipolar maniac, a warlord, a mass murderer, a pedophile, and a misogynist. Islamic tradition tells us how Mohammed had his enemies murdered and even had prisoners of war executed. Mohammed himself slaughtered the Jewish tribe of Banu Qurayza. Islam has no other morality than the advancement of Islam. If it is good for Islam, it is good. If it is bad for Islam, it is bad. There is no gray area or other side. Here is an emoticon of Mohammed with a lit bomb in his turban *-O)):-{>Islam is not a religion, but a satanic terrorist cacoculture. Sure, it has a grudge-collecting god, and an afterlife with 72 virgins for each martyr. But in its essence, Islam is a totalitarian ideology and sadomasochism. It is a system that lays down detailed rules for society and the life of every person. Islam wants to dictate every aspect of life. Islam means submission. Islam is not compatible with freedom and democracy, because what it strives for is the incivility of terrorist jihad and sharia. Islamic totalitarianism is potentially far more dangerous than either the Nazi or Communist variety, since the latter, despite their exterminating follies, presupposed their own preservation. For the Nazi, the inferior race does not deserve to exist; for the Stalinist, a capitalist does not merit to continue living; for the Islamist, it is the world itself that does not deserve to exist. When someone tells you he is going to kill you, believe him. Basil Venitis, an Athenian orator, asserts that Fourth Reich(EU) should understand and lock horns with an ideology, masquerading as a religion, and rein in Muslims who seek to turn Europe into Eurabia, a theocratic state run by Mullahs and those who wield the sword of Islam. Europe is under threat because European tolerance and European generosity towards those of other countries and cultures are being used by intolerant people, in order to promote intolerance. This is a weakness which can be exploited by them for only so long.Violence and denial of human rights prevail in Islam. Practices such as stoning of adulterous women, beheadings, execution of apostates, honor killings, hanging of homosexuals, forced child marriages, female circumcision and other odious practices prevail to this day. There is a disgusting hypocritical political correctness relating to Islam that has enveloped Europe. Islam is the Trojan horse in Europe, and if we do not stop Islamification now, Eurabia will just be a matter of time.A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! Reagan's Time for Choosing speech in 1964 is the historic event that launched his magnificent political career. Smart words are more effective than smart bombs. For your conference, get a dynamic keynote speaker who can transform your people and your world. Take advantage of the best libertarian orator of our times, Basil Venitis. As many associations, colleges, industry groups, companies, pullpeddlers, rabblerousers, and many gluckskinds have discovered, speeches by Basil Venitis add immeasurably to the enduring value of a conference. Basil Venitis doesn't restate what you can learn from regular sources, but he stretches your imagination to new horizons. Venitis is extensively involved in policy issues and the Global Tax Revolt. He is often a part of the process, working to shape and direct critical components of libertarian issues. Speeches by Basil Venitis enable audiences to truly learn, and provide fascinating, provocative venitist insights and analysis by slicing right through the political jargon and getting to the heart of the matter. It's no wonder that Basil Venitis is the most frequently cited on the Internet and is so often called upon to present venitism and to clarify issues for the public. The many advantages of using Basil Venitis include the magnificent seven:* Value. A single speech of Basil Venitis will be cherished by your conferees forever, guiding them at the crossroads of their lives and your organization, increasing their efficiency, and improving the good will of your organization. * Access. When scheduling Basil Venitis for your organization, you work directly with Venitis at venitis@gmail.com to craft a keynote speech that fits your precise needs. Venitis works with organizations to ensure that his speeches provide maximum value, and he shares their dedication to making their conference a huge success. * Publicity. The announcement of Basil Venitis, leader of Global Tax Revolt and venitism, speaking at your conference will appear on most blogs and Internet groups all over the world. * Insight. Given Venitis's great experience in speaking across the globe, and with his unparalleled knowledge of politics, economics, finance, sciences, philosophy, and spirituality, he can help you determine the keynote for your conference.* Transformation. Your people will be transformed in shock and awe to a new level of knowledge, attitude, and organizational climate.* Revampia. Your organization will be revamped with new soul, vision, and values.* Affordability. The cost of having Venitis speak at your conference is 5,000 euros plus travel expenses from Athens.
__._,_.___
">Reply to sender ">Reply to group Reply via web post Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
New Members 73
Visit Your Group

~** Hi,José Brufato challenges you to play Magic Towers Solitaire on Sonico.
Accept challenge
Those who play Magic Towers Solitaire also play:
Play
Desert BlitzStrategy and skills
Play
60 Second SlingShooting
Play
Mario Ghosthouse

~***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου