Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ARFARA NEWS Τ α Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τρίτη 07-05-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .
~


~**  7 Μαΐου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

~  : Τη μνήμη του Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Κοδράτος έζησε στα χρόνια των βασιλέων Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και Ουαλεριανού (251 – 259 μ.Χ.) στη Νικομήδεια.  Συνελήφθη σαν Χριστιανός, οδηγήθηκε στον ανθύπατο Περίνιο και όταν τον ανέκρινε, ο Κοδράτος, ομολόγησε με θάρρος ότι είναι χριστιανός. Τότε τον άπλωσαν κατά γης, τον μαστίγωσαν με μαστίγια από νεύρα βοδιών και αιμόφυρτο τον έριξαν στη φυλακή. Από τη Νικομήδεια, με προσταγή του ανθύπατου, μεταφέρθηκε στη Νίκαια, όπου δι’ αυτού πολλοί πίστεψαν στον Χριστό και θανατώθηκαν άλλοι με φωτιά και άλλοι με μαχαίρια.
Εκεί αφού τον κρέμασαν, έγδαραν τις σάρκες του, τον μαστίγωσαν και τον έστειλαν στην Aπάμεια, όπου και εκεί υπέστη πολλά και ποικίλα μαρτύρια. Από εκεί ο ανθύπατος τον οδηγούσε δέσμιο στην Καισαρεία. Στο δρόμο, πολλές φορές προσπάθησε να πείσει τον Κοδράτο να προσφέρει θυσία στους θεούς, αλλά ο μάρτυρας παρέμεινε άκαμπτος στην πίστη του.  Τότε κοντά στην Ερμούπολη, διέταξε να τον βάλουν επάνω σε πυρακτωμένη σχάρα και έπειτα τον αποκεφάλισαν. Γίνεται δε η σύναξη του κοντά στην Ξηροκίρκου.
~**   Ο ταπεινός έχει την ελπίδα και το θάρρος του στον Θεό

~  : Σχετικά με αὐτό, βρίσκονται σε πλάνη πολλοί, ὅσοι νομίζουν για ἀρετή την ὀλιγοψυχία και την ὑπερβολική λύπη που τους συνοδεύει ὕστερα ἀπό την ἁμαρτία μη γνωρίζοντας ὅτι αὐτή προέρχεται ἀπό κρυφή ὑπερηφάνεια και πρόληψι, ποὺ ἔχουν κάνει θεμέλια πάνω στην ἐλπίδα και στο θάρρος που ἔχουν στο ἑαυτό τους και στις δυνάμεις τους.  
Γιατί αὐτοί, ὑπολογίζοντας τον ἑαυτό τους ὅτι εἶναι κάτι, κατά κάποιον τρόπο, ξεθάρρεψαν πολύ, και βλέποντας μὲ την δοκιμή τῆς πτώσεως, ὅτι δεν ἔχουν καμμία δύναμι, ταράζονται και ἀποροῦν, σαν για κανένα πρᾶγμα καινούργιο και ὀλιγοψυχοῦν βλέποντας πεσμένο στη γῆ ἐκεῖνο στὸ ὁποῖο βασίσθηκαν (δηλαδή τον ἑαυτόν τους), πάνω στον ὁποῖο εἶχαν ἀποθέσει το θάρρος και την ἐλπίδα τους.
Αὐτό ὅμως δεν γίνεται και στον ταπεινό, ὁ ὁποῖος μόνο στο Θεό ἔχει την ἐλπίδα και το θάρρος του, χωρίς να ἔχῃ καμία ἐλπίδα στον ἑαυτό του. Γι᾿ αὐτό, ὅταν πέσῃ σε κάθε εἴδους σφάλμα, ἂν και αἰσθάνεται πόνο και λύπη, με ὅλο τοῦτο δεν ταράσσεται, οὔτε ἀπορεῖ.  Γιατί ξέρει ὅτι αὐτό τοῦ συνέβη ἀπό την ἀθλιότητα και την ἀδυναμία τοῦ ἑαυτοῦ του, ἡ ὁποία γνωρίζεται πολύ καλά με το φῶς τῆς ἀλήθειας. Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου-Aόρατος Πόλεμος
***  Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Γιατράκου κατάφερε να προκαλέσει το απόλυτο χάος το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Καλαμάτας.
Τα αυτοκίνητα μπλόκαραν όταν από το σημείο επιχείρησε να περάσει φορτηγό του Δήμου που όπως ήταν λογικό δεν είχε χώρο για να στρίψει, έτσι τα νεύρα και οι κόρνες χτύπησαν κόκκινο.

***  Μανώλης Μάκαρης: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα μαζί με τους πολίτες» 
  
Η χθεσινή ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» και υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, έδωσε την ευκαιρία στον ίδιο να παρουσιάσει ένα σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Δήμου, αλλά και να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Προέβαλε το έργο της παράταξής του στα χρόνια της θητείας της στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδομώντας, ταυτόχρονα, την τακτική δημοτικών συνδυασμών που, κατά τη γνώμη του, συντηρούν την καθεστηκυία τάξη στο Δήμο Καλαμάτας ή εμφανίζονται ως "σωτήρες" κατά το χρονικό δοκούν τους.
 Το διακύβευμα των εκλογών
Ανοίγοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Έμειναν μόλις 20 μέρες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν από κάθε πολίτη της Καλαμάτας για να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τις κρίσιμες αποφάσεις, για την περιοχή του αλλά και την ίδια του τη ζωή.
Η 26η Μαΐου αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Καλαμάτα να γυρίσει σελίδα. Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δε θα πρέπει να χαθεί. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Ή η Καλαμάτα θα μείνει στη συντήρηση και την απλή διαχείριση χωρίς όραμα και προοπτική ή θα προχωρήσει στην πρόοδο και την ουσιαστική ανάπτυξη με διάχυση σε όλη την κοινωνία.
Τα δίλημμα είναι εμφανές και ευδιάκριτο για τους πολίτες: Ή θα βασιστούν στην πεπατημένη και θα αλλάξουν απλά απόχρωση ή θα προχωρήσουν μαζί μας στο μέλλον. Ή θα αναλωθούν στις μικροπολιτικές ή θα υλοποιήσουμε μαζί το κοινό μας όραμα για την Καλαμάτα, αξιοποιώντας τις τεράστιες αναπτυξιακές της δυνατότητες.
Η Καλαμάτα δεν μπορεί να διοικηθεί από τους ίδιους που ως άβουλα όντα αδράνησαν μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης και τώρα αιφνιδίως τα ανακαλύπτουν και εκπλήσσονται. Η Καλαμάτα δε χρειάζεται δήμαρχο γραφειοκράτη που έχει θητεύσει στα γρανάζια της διοίκησης και έχει υπηρετήσει ένα κατεστημένο. Η Καλαμάτα δε χρειάζεται δήμαρχο παράγοντα της πόλης που εμφανίζεται και εξαφανίζεται αναλόγως των συγκυριών. Αντίθετα, η Καλαμάτα χρειάζεται δήμαρχο μαχητή για να παλέψει με γνώση, διάθεση και εμπειρία».
 Καθαρή εντολή
Για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου σχολίασε: «Χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση φαινομενικά μπορεί να έφερε πολυδιάσπαση και κατακερματισμό δυνάμεων, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή πρέπει να γίνει με γνώμονα την αξιοσύνη, το πρόγραμμα και το όραμα της κάθε παράταξης.
Πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται από τα πάνω, δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην σοφία του ενός αλλά στη σύνθεση των απόψεων και την διαβούλευση. Πολλά από τα προβλήματα της Καλαμάτας θα είχαν λυθεί αν το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πραγματική υπόσταση. Το σύνθημά μας είναι ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. Και αυτή θα είναι η δέσμευσή μας και για την τετραετία που έρχεται. Δε θα παίρνονται οι αποφάσεις σε κλειστά γραφεία. Ο πολίτης θα αποφασίζει για το μέλλον του».
 Θέματα αντιμετώπισης και ανάπτυξης
Αναφερόμενος στα προβλήματα αλλά και στα "πρέπει" που απαιτούνται να γίνουν προκειμένου να αλλάξει βηματισμό ο Δήμος Καλαμάτας τόνισε: "Ψηλά στην ατζέντα βάζουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η προσωρινή διαχείριση έχει προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, γιατί βρίσκεται σε μία -ευαίσθητη περιβαλλοντικά- περιοχή του Ταϋγέτου, που απέχει 6 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και εκεί, δυστυχώς, τα στραγγίσματα ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τον ποταμό Νέδοντα, ο οποίος απέχει μόλις 600 μέτρα από την εγκατάσταση.
Παρότι εμείς έχουμε θέσει το ζήτημα στο δημόσιο διάλογο, αλλά καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν διατυπώσει ξεκάθαρες απόψεις. Εμείς λέμε ότι μαζί με την πλήρη απορρύπανση της συγκεκριμένης περιοχής πρέπει ταυτόχρονα να περάσουμε σε ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και εν γένει ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας.
Ήδη από το 2014 προτείνουμε απομάκρυνση από την κοιλάδα του Νέδοντα όλων των μη συμβατών δραστηριοτήτων (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, συνεργεία του Δήμου) και τη δημιουργία υπερτοπικού πάρκου αναψυχής. Για εμάς είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα υπερτοπικό πάρκο.
Επίσης, θέλουμε να φτιάξουμε αθλητικό πολυθεματικό πάρκο στην έκταση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Δήμο μας, ύστερα από τον πολυετή αγώνα που δώσαμε μαζί με τον καλαματιανό λαό.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2016, που στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές και στην αγροτική παραγωγή.
Επίσης πρέπει να προστατευθεί ο Ταΰγετος, που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα πλήγματα από φυσικές καταστροφές, και ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα το κονδύλι των 6 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για τη βελτίωση των οδικών υποδομών για τα χωριά του Ταϋγέτου».
 Ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου Καλαμάτας
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μάκαρης ξεκαθάρισε: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της πόλης μας περιορίστηκε στο κέντρο, ενώ ούτε οι γύρω συνοικίες, αλλά ούτε τα χωριά έτυχαν προσοχής. Για εμάς το μεγάλο στοίχημα είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις συνοικίες και τα χωριά. Θέτουμε σε προτεραιότητα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη μας. Παράλληλα, προτείνουμε ένα σχέδιο αστικής αναζωογόνησης το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική θεματική εκδήλωση.
Επίσης, στο εσωτερικό της πόλης προτείνουμε την εφαρμογή ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που θα αναμορφώσει τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, καθιστώντας τις ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς, ιδίως για ΑμΕΑ ή άτομα μεγάλης ηλικίας. Επίσης θέλουμε να αναπτυχθεί δίκτυο αστικής συγκοινωνίας που να καλύπτει όλες τις περιοχές της Καλαμάτας.
Η Καλαμάτα έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί τουριστικά γιατί διαθέτει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, σημαντικές πολιτιστικές υποδομές και η οδική πρόσβαση από την Αθήνα με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου είναι πλέον γρήγορη και ασφαλής. Απαιτείται, όμως, η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, που καταγράφει ήδη θεαματική αύξηση επιβατών διεθνών πτήσεων, και η αναβάθμιση του λιμένα της Καλαμάτας με την υλοποίηση ενός σύγχρονου μάστερ πλαν.
Τέλος, για εμάς είναι πολύ σημαντική η επαναλειτουργία του τρένου, που να εξυπηρετεί τη σύνδεση της Καλαμάτας με τις γειτονικές πόλεις (π.χ. Μεσσήνη) και θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου. Επίσης, πρέπει να αναβαθμιστεί και να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή προς την Πάτρα, που θα συνδέσει την Καλαμάτα με την αρχαία Ολυμπία.
Η Καλαμάτα πρέπει να στοχεύσει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλον το χρόνο. Παράλληλα, η ύπαιθρος του Δήμου Καλαμάτας μπορεί να αξιοποιηθεί ενισχύοντας την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.
Το διατροφικό brand name “Καλαμάτα”, με κυρίαρχα προϊόντα την ελιά και το ελαιόλαδο, πρέπει να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί ως ένα συνολικό πακέτο μεσογειακής διατροφής.
Παράλληλα, θέλουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και να αναδείξουμε την Καλαμάτα ως πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού».
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μάκαρης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Η Μαρία Οικονομάκου κέρδισε το στοίχημα… 
     
Η κάθοδος της Μαρίας Οικονομάκου, ως υποψήφιας δημάρχου Καλαμάτας, προκάλεσε από την αρχή πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις. Από την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μέχρι και χθες το βράδυ, οπότε κατέθεσε τα πολιτικά της διαπιστευτήρια στους δημότες, τα περισσότερα σχόλια που ακούγονταν στη μικρή μας κοινωνία, τόσο για το προσωπικό της ήθος όσο και για τη θέλησή της να κερδίσει το… στοίχημα, ήταν θετικά.
Και με τη χθεσινή παρουσία του κόσμου στο Πνευματικό Κέντρο καταλάβαμε όλοι ότι ο συνδυασμός της "Καλαμάτα Ξεκινάμε" δημιουργήθηκε για να μείνει στα δημοτικά πράγματα.
Το στοιχείο που "σημάδεψε" τη χθεσινή της ομιλία μάς θύμισε κάτι από τον Άλμπερ Καμύ. «Ο δημοκράτης», υποστήριζε ο Γάλλος διανοητής, «είναι μετριόφρων. Ομολογεί ένα ορισμένο ποσοστό άγνοιας και ότι δεν τα κατέχει όλα. Και με αφετηρία αυτή την παραδοχή αναγνωρίζει ότι χρειάζεται να συμβουλεύεται τους άλλους, να συμπληρώνει εκείνο που δε γνωρίζει με εκείνο που αυτοί γνωρίζουν».
Χωρίς διχαστικό λόγο και διλήμματα κατέθεσε την πρότασή της για το αύριο του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα, ζήτησε τη συνέργεια και τη συνεργασία όλων, προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος με σίγουρα βήματα προς το μέλλον.
Η κα Μαρία Οικονομάκου υποστήριξε, χθες, στην ομιλία της:
«Όταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού μία ομάδα συνεργατών αποφασίσαμε την αυτόνομη και ανεξάρτητη κάθοδό μας στις δημοτικές εκλογές, δε φανταζόμασταν, ειλικρινά, τις εμπειρίες που θα βιώναμε και τις συγκινήσεις που θα αισθανόμασταν. Ενωθήκαμε ως συνδυασμός και δουλέψαμε με πάθος και σύστημα. Οργανωθήκαμε ως ομάδα, καταθέτοντας τις γνώσεις μας και προσφέροντας τη διάθεσή μας για δουλειά. Υποτάξαμε τους εγωισμούς μας στην κοινή προσπάθεια, αλλά, ταυτόχρονα, αναδείξαμε τις φιλοδοξίες μας, ως κίνητρο προσφοράς στο τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε. Καταστρώσαμε τις δράσεις μας και παρουσιάσαμε τις επιλογές μας μέσα από ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Φανταστήκαμε το μέλλον μας σε ένα Δήμο ακόμα πιο ελκυστικό, ακόμα πιο όμορφο. Δεσμευτήκαμε για τη δυνατότητά μας να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας. Δεχτήκαμε την ολόθερμη στήριξη και παρότρυνση από όλους εσάς, που με την αποψινή σας (σ.σ. χθεσινή) παρουσία εδώ, ουσιαστικά, εκλέξατε δήμαρχο Καλαμάτας.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας και την επιλογή σας. Σας υπόσχομαι ότι θα πορευτούμε μαζί, όπως κάναμε τόσα χρόνια τώρα. Θα είμαι πάντα η ίδια, αυτή που γνωρίσατε και ξέρετε. Ξεκινήσαμε μαζί, Καλαμάτα Ξεκινήσαμε.
 «Στις δημοτικές εκλογές κλείνει ένας πολιτικός κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος»
Με τις εκλογές της 26ης Μαΐου κλείνει ένας ιστορικός και πολιτικός κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Έχει να κάνει αναμφίβολα τόσο με τα πρόσωπα όσο και με τις συνθήκες: πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές.
Η πολύχρονη κρίση που εξακολουθούμε να βιώνουμε, μας έχει σημαδέψει. Έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, έχει βαρύνει την ψυχοσύνθεσή μας, έχει σκιάσει το μέλλον, ιδιαίτερα των παιδιών μας, που μεταναστεύουν μαζικά. Έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και έχει ευνοήσει τον αρνητισμό και την αντίδραση. Δε θα απείχαμε από την πραγματικότητα αν λέγαμε ότι βρισκόμαστε σε στάδιο κοινωνικής αποδόμησης και πολιτικής σύγχυσης.
Ακραία πόλωση και διχαστικές λογικές είναι στοιχεία του δημόσιου λόγου, που μοιραία δημιουργούν συνθήκες αναταραχής. Η κωδικοποίηση της συμπεριφοράς των εκλογέων παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες, ακόμα και για τους ειδικούς, ακριβώς γιατί το πολιτικό τοπίο είναι απόλυτα ρευστό και ασταθές.
Σ’ αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Οι συνθήκες δεν είναι πολύ διαφορετικές. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης συμπλέκονται αναπόφευκτα με τη γενικότερη πολιτική κατάσταση.
 Αναπόφευκτο μέσο οι συνεργασίες
Πέρα απ’ αυτό, όμως, υπάρχει μία ακόμα μεταβλητή στην εξίσωση. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει μεταβάλει τα μέχρι τώρα δεδομένα τόσο των εκλογών όσο και της επόμενης μέρας. Αν η αποτελεσματικότητα λειτουργίας του Δήμου είναι ο σκοπός, τότε, με τον “Κλεισθένη”, οι συνεργασίες είναι το αναπόφευκτο μέσο εκπλήρωσής του. Θα έλεγε κανείς ότι οι απαιτούμενες συναινέσεις είναι η δοκιμασία της ωριμότητας και σοβαρότητάς μας.
Ωστόσο, αυτές δεν είναι ούτε δεδομένες ούτε εύκολες. Παραμένουν ένα σταθερό ζητούμενο για την επαύριο των εκλογών, που εξαρτάται από το πολιτικό έρμα των συμβούλων που θα εκλεγούν.
Μέχρι σήμερα, ως λαός, έχουμε, δυστυχώς, παράδοση στην πρόταξη του εγωισμού και της φιλοδοξίας μας έναντι του κοινού καλού. Μάλιστα, θα τολμούσα να πω, πολλές φορές και έναντι του λογικά αυτονόητου ή προφανούς.
Αν δεν καταφέρουμε να αποβάλουμε τη νοοτροπία της στείρας και άγονης αντιπαράθεσης, τότε ο “Κλεισθένης” οδηγεί το Δήμο σε κατάσταση θεσμικής αναπηρίας. Εγώ, πάντως, ως νέα δήμαρχος, άσχετα με τις προθέσεις των άλλων, θα επιδιώξω τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Η πολιτική και αυτοδιοικητική πορεία μου μέχρι σήμερα δείχνει τα επόμενα βήματά μου. Δεν πρόκειται να υιοθετήσω λογικές διαχωριστικών γραμμών και δεν είμαι της άποψης ότι ο δημαρχιακός θώκος δίνει στον κάτοχό του εξουσία απόλυτου άρχοντα. Θα επιδιώξω σταθερά τη συναίνεση για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα της πόλης. Δεν είναι στη νοοτροπία μου η απόρριψη προτάσεων οποιουδήποτε, αρκεί αυτές να έχουν προοπτική αποτελεσματικότητας. Ο ηγέτης πρέπει να συνθέτει και να αξιοποιεί, όχι να απομονώνει και να διχάζει.
Κατά τον ίδιο τρόπο θα εξακτινώσω αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες προς όλους τους επαγγελματικούς φορείς, για την ενσωμάτωση της εμπειρίας και των προτάσεών τους στο δημοτικό σχεδιασμό. Θα απευθυνθώ σε ιδιωτικούς φορείς που μπορούν να συμβάλλουν αντίστοιχα. Θα καλέσω όλο το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου να επιδείξει καινοτόμες δράσεις στην παραγωγή του έργου του. Αλλά και οι δημότες οι ίδιοι θα κληθούν να συμμετέχουν σε επιτροπές εργασίας, λαϊκές συνελεύσεις και διοικήσεις δημοτικών επιχειρήσεων. Στο αύριο του Δήμου μας χρειαζόμαστε όλοι. Όλοι μαζί θα κτίσουμε το μέλλον του τόπου μας.
Η υπευθυνότητα του πολιτικού δεν μπορεί να ταυτίζεται με το ρόλο του πολιτικάντη. Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, πρέπει να είμαστε συχνά δυσάρεστοι.
Ποτέ δεν επεδίωξα την αποδοχή, χαϊδεύοντας αυτιά και υιοθετώντας λαϊκίστικα και δημαγωγικά αιτήματα. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Ένας δρόμος, όμως, που συχνά οδηγεί στην ταπεινωτική οπισθοχώρηση.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς, ως συνδυασμός, από την πρώτη στιγμή σάς μιλήσαμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Εγώ προσωπικά σάς εξήγησα τους λόγους της αυτόνομης πορείας μου, έξω από τη σημερινή δημοτική ομάδα.
Είπα ξεκάθαρα ότι δεν ήθελα να ανακυκλώσω το παρελθόν, γιατί έτσι πιστεύω ότι υποθηκεύουμε το μέλλον. Και το απέδειξα με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας.
Πρόκειται για νέους ανθρώπους, ικανούς, επιτυχημένους επαγγελματικά, με ήθος και διάθεση προσφοράς, που φιλοδοξούν να αφήσουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα στα πράγματα.
Είναι στελέχη, που καθένα ξεχωριστά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο, χωρίς να αποτελεί μία ακόμα απλή συμμετοχή στην κατάρτιση του συνδυασμού. Σας βεβαιώνω ότι είμαστε ομάδα και, μάλιστα, για τα μεγάλα και δύσκολα. Πορευόμαστε με γνώση, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Και θέλουμε όλους εσάς δίπλα μας, γιατί μαζί θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.
 Πρόγραμμα του συνδυασμού
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις με άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στοχεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου, στη δίκαιη κατανομή πόρων και στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών ιδιαίτερης φυσιογνωμίας κάθε γειτονιάς.
Δεσμευόμαστε για τον άμεσο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και την ορθή επεξεργασία και διαχείριση της λυματολάσπης.
Θωρακίζουμε το Δήμο μας με αντιπλημμυρικά έργα, για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.
Κανένα έργο, ούτε καν πεζοδρόμιο, δε θα εκτελείται, αν δεν ενσωματώνει επαρκή πρόβλεψη αντιπλημμυρικής προστασίας και απορροής ομβρίων.
Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή νέων σχολείων και δημοτικών παιδικών σταθμών, όπως και τη συντήρηση των υπαρχόντων.
Αξιοποιούμε τη δημοτική ακίνητη περιουσία και προσβλέπουμε στην τουριστική και εμπορική εκμετάλλευσή της, όπου παρουσιάζεται τέτοια προοπτική.
Αναβαθμίζουμε αισθητικά τις εισόδους της πόλης. Επανασχεδιάζουμε το κυκλοφοριακό, με ενίσχυση των γραμμών αστικής συγκοινωνίας.
Διασφαλίζουμε χώρους στάθμευσης και μεριμνούμε για την ασφαλή κίνηση στους ποδηλατόδρομους.
Προγραμματίζουμε την κατασκευή νέου σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου. Συντηρούμε και βελτιώνουμε τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές του Δήμου μας.
Αξιοποιούμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια.
Επαναμελετούμε τη λειτουργία των Ανθεστηρίων και ενισχύουμε δράσεις προβολής του Δήμου, σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και Συνεταιρισμούς.
Αποβλέπουμε στην τουριστική χρήση του λιμανιού μας και οπωσδήποτε αναδεικνύουμε τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, ως ιδιαίτερο πόλο τουριστικού, αθλητικού και φυσιολατρικού προορισμού.
Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους σχεδιασμούς μας για την επόμενη μέρα, που αναμφίβολα αποτελούν ποιοτικούς παράγοντες προόδου του Δήμου, σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.
 Η καθημερινότητα
Ιδιαίτερη, όμως, μέριμνά μας θα αποτελέσει η αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας για το αύριο του Δήμου. Θα αναλάβουμε αμέσως όσες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να αναληφθούν αυτόνομα από εμάς και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε την οριστική επίλυση του προβλήματος σε συλλογικό - περιφερειακό επίπεδο.
Η ποιότητα της δημοτικής οδοποιίας είναι το άλλο στοίχημα τής παράταξής μας και η αναμέτρησή μας με τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα θα είναι άμεση.
Δεσμεύομαι ότι η εικόνα όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών δρόμων θα αλλάξει καθοριστικά. Δεν τιμά κανέναν η συγκεκριμένη κατάσταση, πέρα από το γεγονός ότι δημιουργεί και κινδύνους για την ασφάλειά μας.
Σας εγγυώμαι ότι η ποιότητα των δημοτικών έργων θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας.
Θα ενισχυθούν οι δομές πρόνοιας και στήριξης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και θα εκπονηθούν ειδικά προγράμματα απασχόλησης.
Στα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα δεν πρόκειται να επαναληφθούν οι παλινωδίες και οι πρακτικές του παρελθόντος.
Κριτήριο των ενεργειών μας θα είναι ο σεβασμός της περιουσίας του πολίτη και η δίκαιη στάθμιση ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος.
Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο είναι βέβαιο ότι έχετε ακούσει πολλά. Δεν αμφισβητώ τις αγαθές προθέσεις κανενός.
Κάθε ένας από εμάς, όμως, έχει αφήσει ένα προσωπικό στίγμα στον τομέα που ασχολήθηκε και έχει διαγράψει μία πορεία μέχρι σήμερα που, κατά τη γνώμη μου, σηματοδοτούν τη μελλοντική μας συμπεριφορά και αξιοπιστία.
Ως πολίτες του Δήμου Καλαμάτας πρέπει να κρίνετε και να συγκρίνετε. Να αξιολογήσετε και να επιλέξετε.
Στη μέχρι τώρα, πολύχρονη παρουσία μου στα δημοτικά πράγματα και, μάλιστα, από θέσεις ευθύνης, με έχετε γνωρίσει και με έχετε τιμήσει με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.
Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και πάλι. Αυτή τη φορά, για τη θέση της νέας δημάρχου Καλαμάτας. Ξέρετε ότι θα σας κοιτάζω πάντα στα μάτια με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Γιατί ποτέ δε θα σας πω ψέματα. Γιατί το χέρι μου θα είναι πάντα ανοιχτό σε ό,τι με χρειαστείτε. Γιατί θα είμαι δίπλα σας με όλη μου την καρδιά. Όπως πάντα έκανα. Όπως πάντα ήμουν, ως άνθρωπος, ως χαρακτήρας. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Σας ευχαριστώ για όλα. Είμαστε μαζί, προχωρούμε μαζί την επόμενη ημέρα.
 Παραίτηση από το μισθό του δημάρχου
Και επειδή θέλω να αποδείξω ότι οι δεσμεύσεις μου αυτές δεν είναι προεκλογικές, σας δηλώνω δημόσια ότι παραιτούμαι από την είσπραξη του μισθού μου, ως δημάρχου Καλαμάτας, τον οποίο θα διαθέτω σε δράσεις κοινωνικής και ανθρωπιστικής στήριξης.
 Ο συνδυασμός
Η σημερινή παρουσίαση δεν ανήκει μόνο σ’ εμένα. Ανήκει και σε όλους τους συνεργάτες μου στο συνδυασμό. Ανθρώπους αγαπημένους μου. Τους ευχαριστώ για την αγάπη τους.
Ευχαριστώ τον Γιώργο Αργυρόπουλο, τον Γιώργο Ατέση, την Κική Γαλέα, τον Βασίλη Γάτσινο, τον Νίκο Γκιούλο, την Ελένη Γκλεγκλέ του Σωτηρίου, τον Μιχάλη Γκούζο, την Γιούλα Ναζέ Δαβέρου, την Ευτυχία Δημητρακοπούλου, την Ελένη Εξερτζόγλου, τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, τον Γιάννη Ζεμπίλα, τον Γιώργο Καντέλη, την Αγγελική Καπόγλη, την Βίκυ Καραμπάτσου, τον Θάνο Καράμπελα, τον Γιώργο Καρούνο, τον Γιάννη Κάτσο, την Μερσίνη Κεράνη, τον Παύλο Κλάδη, τον Ηλία Κοντογεώργη, τον Τάκη Κωστόπουλο, τη Βενετία Λιάβαρη, τον Λεωνίδα Λιάππα, τον Τάκη Λιάσκο, την Έλβα Μακρή, την Κωνσταντίνα Μαλαπάνη, τη Μαριάννα Μανδηλάρη, τον Νικήτα Μενούνο, τη Βασιλική Μητροπούλου, τη Σοφία Μιντζά, τον Λυκούργο Μιχαλόπουλο, τον Γιάννη Μπαλόπουλο, την Καίτη Μπαρούνη, τον Μπάμπη Μπόμπολη, τον Γιάννη Μπούρα, τον Θόδωρο Μπρεζεράκο, τον Θανάση Νίκα, την Μαρία Ράλλη, τον Γιώργο Σπυρόπουλο, τον Ηλία Σπυρόπουλο, τον Θόδωρο Σπυρόπουλο , την Κωνσταντίνα Τζάνου, την Νικολέττα Τσιμικλή, την Ντίνα Τσιμόγιαννη, τον Σπύρο Τσίχλη, τον Γιώργο Χαντζόπουλο και τη Θάλεια Χριστοφίδη.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού γιορτάζει το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας 
Την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού θα γιορτάσει αυτή την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας. Από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στο ισόγειο και στο φουαγιέ του κτιρίου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις του μεγαλύτερου παγκοσμίως εθελοντικού Οργανισμού στην περιοχή μας, να εγγραφούν και οι ίδιοι ως εθελοντές, καθώς και να παρακολουθήσουν επιδείξεις διάσωσης και πρώτων βοηθειών.
Στην αυριανή εκδήλωση και γενικότερα στο έργο του τμήματος Καλαμάτας αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στην έδρα του φορέα, στην οδό Κεφάλα, η νέα πρόεδρος Δήμητρα Ψαρούλη και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κόντος.
«Είναι μια δράση που θέλουμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να βγει προς τα έξω, να μας γνωρίσει ο κόσμος, να γνωρίσει τις δράσεις μας» εξήγησε η κα Ψαρούλη, ενώ πρόσθεσε ακόμη σχετικά: «Στον Ερυθρό Σταυρό, παρά τη μακρόχρονη πορεία του, για πρώτη φορά έγιναν Γενική Συνέλευση και εκλογές, εκλέχθηκαν το κεντρικό ΔΣ στην Αθήνα και όπου υπήρχαν περιφερειακά τμήματα, στις 31 Μαρτίου.
Αυτό είναι ένα σημαντικό άνοιγμα προς τα έξω και παίρνει μια ανοικτή μορφή προς τον κόσμο, γράφοντας και καινούργια μέλη. Κι εμείς στην Καλαμάτα θα θέλαμε πάρα πολύ να γράψουμε νέα μέλη, να έχουμε φίλου που να μας στηρίξουνε. Όλοι γνωρίζετε το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που κάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και εδώ στην Καλαμάτα» τόνισε η κα Ψαρούλη και προσκάλεσε τον κόσμο στις εκδηλώσεις της Τετάρτης.
Ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κόντος εξήγησε ότι στις 7.30 και στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν δύο διαδοχικοί κύκλοι με επιδείξεις πρώτων βοηθειών και διασωστικών δεξιοτήτων από πλευράς του τμήματος των Νοσηλευτών και του τμήματος Σαμαρειτών, -Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνεται ενημέρωση του κόσμου με έντυπα, φωτογραφίες και βιντεοπροβολές για το έργο του ΕΕΣ Καλαμάτας, ενώ θα γίνονται εγγραφές εθελοντών.
«Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσει ο κόσμος της Καλαμάτας, να προσέλθει να μας γνωρίσει, να γνωρίσει τις δράσεις μας και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να ενταχθεί στον Ερυθρό Σταυρό, σε όποιο από τα δύο τμήματα επιθυμεί, ώστε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Οπουδήποτε χρειαστεί είμαστε εκεί και προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων» τόνισε ο κ. Κόντος.
Όπως ακόμα έγινε γνωστό διοργανώνονται συνέχεια από τον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας σεμινάρια πρώτων βοηθειών από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία τόσο μικρής διάρκειας (4, 5 ή 8 ωρών), όσο και 14 ή 16 ωρών με ευρωπαϊκή πιστοποίηση, καθώς και 20ωρη εκπαίδευση από το τμήμα Σαμαρειτών-Διασωστών. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 27210-87737.
 Το νέο ΔΣ του ΕΕΣ Καλαμάτας
Με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κα Ψαρούλη, αναφέρθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τις πρόσφατες εκλογές:
«Ως πρόεδρος του νεου ΔΣ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους φίλους που μας τίμησαν και μας έβαλαν στη θέση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Και να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το απερχόμενο ΔΣ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, τον κ. Μαδούρο, που ήταν επί σειρά ετών στο ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού. Το νέο ΔΣ είναι μια συνέχεια του προηγούμενου, με το οποίο υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία κι εγώ προσωπικά ήμουν και σε αυτό μέλος. Έχουμε πολύτιμους εθελοντές και στα δύο Σώματα, της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών και άξια στελέχη εδώ που θα στηρίξουν στο έργο μας».
Η πλήρης σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΕΣ Καλαμάτας έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δήμητρα Ψαρούλη (Κοινωνική Λειτουργός)
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κόντος (Στρατιωτικός Π.Α.)
Γενική Γραμματέας: Χρυσούλα Γεωργακαράκου (Ιατρός Νευρολόγος)
Ταμίας: Κατερίνα Καρνούσκου Γκόνου
Τακτικά μέλη: Ελένη Βασιλοπούλου (Εκπαιδευτικός), Γιώργος Γκιουλέας (Εργοδηγός), Μαρία Ελένη Γυφτέα (Δημοσιογράφος), Σταυρούλα Διοβουνιώτη (Ιδιωτική Υπάλληλος) και Κατερίνα Οικονομάκου.
Χ.Ε.

*** Διέρρηξε γραφεία και αυτοκίνητο στη Μεσσήνη 
Τα γραφεία αθλητικού συλλόγου στη Μεσσήνη κι ένα αυτοκίνητο διέρρηξε ένας 44χρονος την Παρασκευή.
Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής διέρρηξε ένα αυτοκίνητο στη Μεσσήνη και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος της περιοχής. Από το όχημα αφαίρεσε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, μια θήκη κινητού τηλεφώνου και ένα άδειο πορτοφόλι, όλα μικρής αξίας.
Σε έλεγχο δε που του έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 60 υπνωτικά δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο 44χρονος, την ίδια ημέρα στη Μεσσήνη, διέρρηξε τα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου «Αριστόδημος», απ’ όπου αφαίρεσε 8 αθλητικές φόρμες αξίας 200 ευρώ και διάφορα μετάλλια αξίας 250 ευρώ. Όλα τα αφαιρεθέντα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Συλλόγου.

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Επόμενη Ημέρα για την Τριφυλία» 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δημοτική Ενότητα) ΑΕΤΟΥ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΚΟΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ
3. ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δημοτική Ενότητα) ΑΥΛΩΝΟΣ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΚΟΡΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3. ΣΙΑΠΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δημοτική Ενότητα) ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ   
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΛΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
3. ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
4. ΣΑΡΑΝΤΑΚΗ- ΚΟΤΣΩΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΗΛΙΑ
5. ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
6. ΤΕΜΠΟΝΕΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ
7. ΤΣΟΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
8. HALOT (ΧΑΛΟΤ) DORINA του GHEORGHE
9. ΧΩΡΑΪΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΝΤΑΙΖΗ ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
10. ΧΩΡΑΪΤΟΥ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ( ΣΩΣΩ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δημοτική Ενότητα) ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
2. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΤΑΡΑΙΟΣ) ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
3. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
4. ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
7. ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΜΠΙΝΙΣΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ  του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
9. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ( ΜΙΜΙΚΑ) του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δημοτική Ενότητα) ΤΡΙΠΥΛΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
1. ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δημοτική Ενότητα)  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΣΗΜΑΚΗ
2. ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ( ΣΑΡΑΦΑ) ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7. ΤΣΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ( ΑΛΕΚΑ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
8. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

***  Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εθνικές εκλογές» 
-«Μακάρι οι Ευρωπαίοι να μη μάθουν για τους παράνομους ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου»
 Στην Καλαμάτα βρέθηκε προχθές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κρεμλής μίλησε, μεταξύ άλλων, για το διπλό νόημα των ευρωεκλογών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην περιοχή μας, δηλώνοντας σίγουρος ότι νέος περιφερειάρχης θα είναι ο κ. Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα για την Καλαμάτα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πόλη με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, με το λιμάνι, το αεροδρόμιο, αλλά και τον οδικό άξονα, μια πόλη πύλη εισόδου για την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, μπορεί να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και να αποτελέσει την αφετηρία για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.
Όσο για τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι έχουν σημασία για την Ελλάδα, μιας και το μήνυμα που θα εκπέμψουν θα είναι ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, καθώς ο κ. Κρεμλής θεωρεί δεδομένο ότι η Ν.Δ. θα επικρατήσει. Άρα, κατά τον ίδιο, θα είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνουν μετά οι εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συρθεί και λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και από την πίεση της Ε.Ε. που ζητά να αναλάβει την Ελλάδα μια κυβέρνηση αξιόπιστη, που θα ανατάξει την οικονομία και θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.
Ο κ. Κρεμλής είπε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κόμμα για το οποίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε σίγουρος ότι θα είναι το πρώτο, ενώ με τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο τιμόνι θα αλλάξουν κατά πολύ τα πράγματα για τη χώρα μας, αφού έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την Ελλάδα με όλα τα μέσα.
 Ο ΠΕΣΔΑ και οι παράνομοι ΧΑΔΑ
Μιλώντας για τον ΠΕΣΔΑ, ο κ. Κρεμλής δήλωσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί, καθώς πλέον οι στόχοι της Ε.Ε. σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων αλλάζουν και έτσι μέχρι το 2040 σε ΧΥΤΑ θα μπορεί να πηγαίνει μόνο το 10% των αποβλήτων, ποσοστό που σήμερα ανέρχεται στο 85%.
Όσο για τους ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ο κ. Κρεμλής είπε ότι για αυτούς η χώρα μας πληρώνει ετησίως πρόστιμα, κάτι που, όπως είπε, θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί, αλλά αυτό δεν έγινε, διότι το μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων πέρασε από 40 κύματα.
Τέλος, δήλωσε ότι ελπίζει να μη φτάσουν στα αυτιά των Ευρωπαίων οι ειδήσεις ότι σε ΧΑΔΑ που έχουν κλείσει εξακολουθούν να ρίχνονται απόβλητα, γιατί αν αυτό συμβεί, θα επιβληθούν νέα μεγάλα πρόστιμα στη χώρα μας.
Π.Μπ.

***  Νεκρός άντρας εντοπίστηκε στην Π.Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καλαμάτας 
Νεκρό άτομο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο 1ο χλμ της Π.Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καλαμάτας.
Στο συμβάν επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

***  Καλαμάτα: Προφυλακίσθηκε ο 43χρονος για το βιασμό επί 3 χρόνια της ανήλικης κόρης του 
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 43χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια της κόρης του και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα κρατηθεί.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον 43χρονο είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικη που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και σε ανήλικη που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη με την επιβαρυντική περίσταση ότι ο δράστης είναι πατέρας του θύματος, αιμομιξία τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση από δράστη που του είχε ανατεθεί η επίβλεψη της ανήλικης, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε τις ημέρες του Πάσχα η 16χρονη σήμερα κοπέλα, ο εφιάλτης από τον ίδιο της τον πατέρα ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. Μονίμως ο 43χρονος ασελγούσε και βίαζε το κορμί και την ψυχή της, διασφαλίζοντας ότι το κορίτσι δε θα μιλήσει και απειλώντας την ότι θα κάνει κακό στην ίδια και στην υπόλοιπη οικογένεια.
Μαζί με τη μητέρα της κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς και ότι στα μέσα Απριλίου ο 43χρονος αποπειράθηκε να ασελγήσει και σε ανήλικη φίλη της κόρης του. Β.Β.

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Νέοι δρόμοι για την Πελοπόννησο» 
Γιώργος Δέδες
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ανά Εκλογική Περιφέρεια:
Εκλογική Περιφέρεια Αργολίδας
1. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
2. ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
4. ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΙΑΣΩΝΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
8. ΡΟΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
9. ΣΚΛΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
10. ΣΚΟΥΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
12. ΤΣΕΤΣΕΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Αρκαδίας
1. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
2. ΓΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
3. ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΔΑΝΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
5. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6. ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
7. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ
8. ΜΠΟΥΡΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) του ΙΩΑΝΝΗ
9. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
11. ΠΑΠΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
12. ΤΣΟΛΟΜΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Κορινθίας
1. ΑΛΗΦΑΝΤΑΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
4. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5. ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6. ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
7. ΚΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
8. ΚΟΦΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
9. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
10. ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
11. ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12. ΠΙΕΡΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΕΤΡΟΥ
13. ΠΟΛΥΖΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
14. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ
15. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
16. ΣΟΦΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΓΚΕΛΥ) του ΙΩΑΝΝΗ
17. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
18. ΤΣΙΑΜΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
19. ΤΣΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
20. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ
Εκλογική Περιφέρεια Λακωνίας
1. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
3. ΓΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
4. ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΣΧΑΛΗ
5. ΚΑΝΑΒΑΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6. ΚΑΡΚΑΝΗ ΧΡΥΣΑΦΗ του ΙΩΑΝΝΗ
7. ΚΟΚΚΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΚΩΣΤΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
9. ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
10. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
11. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Μεσσηνίας
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚΗΤΑ
3. ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
4. ΓΙΑΛΛΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
5. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
6. ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
9. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
10. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11. ΚΙΟΥΡΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12. ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ ΘΕΟΝΙΑ (ΘΕΟΝΗ) του ΔΡΑΚΟΥΛΗ
13. ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14. ΜΠΑΚΟΛΕΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
15. ΜΠΑΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
16. ΜΠΟΥΛΜΠΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
17. ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
18. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΡΑΤΩ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
19. ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
20. ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
21. ΧΙΟΥΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

***   Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» 
Παναγιώτη Νίκα του Ευαγγέλου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
 Α. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
1. 
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΔΕΜΟΙΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΔΟΥΡΑΝΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
5. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΟΥΤΑΦΙΔΗ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
6. ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ
7. ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
9. ΜΠΟΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
11. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12. ΤΖΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 Β. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
1.
ΔΟΥΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
2.ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
3.ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5.ΜΑΓΓΑ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6.ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7.ΡΑΔΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
8.ΣΙΟΡΟΒΙΓΚΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του ΧΑΡΙΛΑΟΥ
9.ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10.ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
11.ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
12.ΤΣΙΤΟΥΡΑ – ΚΑΖΑ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 Γ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
1.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΡΟΥΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2.ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4.ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5.ΔΑΡΣΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
6.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7.ΚΑΣΙΜΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΙΩΑΝΝΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
8.ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9.ΚΟΡΚΑ-ΚΩΝΣΤΑ ΑΘΗΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
10.ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
11.ΜΠΑΖΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ
12.ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
13.ΜΠΙΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
14.ΠΙΚΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ του ΙΩΑΝΝΗ
15.ΠΛΑΣΣΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
16.ΡΟΒΗΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
17.ΣΙΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
18.ΤΟΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΣΑ) του ΗΛΙΓΙΑ
19.ΤΣΟΥΡΑΠΑ ΆΝΝΑ του ΒΛΑΣΙΟΥ
20.ΧΑΡΛΑΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΥ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 Δ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
1.
ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ του ΑΛΕΚΟΥ
3.ΔΟΥΜΑΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
4.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΒΕΝΕΤΤΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
5.ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6.ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
7.ΝΙΚΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
8.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9.ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10.ΤΖΙΝΙΕΡΗΣ ΝΙΚΩΝ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
11.ΦΩΤΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του ΛΕΩΝΙΔΑ
12.ΧΙΩΤΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΤΖΑΝΕΤΟΥ
 Ε. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
1. 
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑ – ΦΕΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
3. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4. ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
6. ΚΑΠΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ ΚΑΝΕΛΛΑ (ΝΕΛΛΗ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. ΚΥΡΙΑΖΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
10. ΛΟΥΚΑΚΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
11. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12. ΝΙΚΑ-ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΓΚΥ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
13. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
14. ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
15. ΣΑΡΔΕΛΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
16. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
17. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
18. ΦΟΙΦΑ ΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) του ΙΩΑΝΝΗ
19. ΧΕΙΛΑ – ΜΠΟΣΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
20. ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
21. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανταρσία στο Μωριά» 
Κάτσαρης  Παναγιώτης  του Δημητρίου
(υποψήφιος περιφερειάρχης)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Για την Εκλογική Περιφέρεια Αργολίδας  (8 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε αλφαβητική σειρά)
1.Γεώργα Παναγιώτα του Δημητρίου
2.Γεωργιοπούλου Κωνσταντίνα του Χρήστου
3.Ζάκκα Αντωνία του Ηλία
4.Κολωνιώτου Αναστασία του Κωνσταντίνου
5.Μπουγιούκος Κωνσταντίνος του Συμεών
6.Νέζου Γαρυφαλιά του Δημητρίου
7.Ταραβίρας Γεώργιος του Ιωάννη
8.Φωτιάδης Κλαύδιος του Γεωργίου
Για την Εκλογική Περιφέρεια Αρκαδίας  (9 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε αλφαβητική σειρά)
1. Γεωργαντά Χριστίνα του Ηλία
2. Γεωργαντόπουλος Παναγιώτης του Αλεξίου
3. Διαμαντοπούλου Γεωργία του Βασιλείου
4. Ηλιάδου Ευτυχία – Δανάη του Γρηγορίου
5. Κασσελούρης Χρήστος του Γεωργίου
6. Μποτσάκης Κωνσταντίνος του Σωτηρίου
7. Παπαγεωργίου Δημήτριος του Απόστολου
8. Παπαχρόνης Δημήτριος του Θεοδώρου
9. Σμαρδάς Ανδρέας του Ευαγγέλου
Για την Εκλογική Περιφέρεια Κορινθίας  (13 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε αλφαβητική σειρά)
1.Αδαλάκης Οδυσσέας του Παύλου
2.Αντωνίου Αγγελική του Παντελεήμων
3.Καλλίρη Παναγιώτα του Αλεξίου
4.Καμβύση Αλεξάνδρα του Σταματίου
5.Καραδήμου Ελένη του Δημητρίου
6.Κίχη Σοφία του Κυριάκου
7.Λέκκας Παναγιώτης του Αναστασίου
8.Μάλαμας Ιωάννης του Νικολάου
9.Μαλλικούρτη Ελένη του Παναγιώτη
10.Μπίτσιου Μαρία Ματώ του Βασιλείου
11.Μυλόπουλος Αντώνιος του Περικλή
12.Παπαδημητρίου Χαρίλαος του Παναγή
13.Τουλγαρίδου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου
Για την Εκλογική Περιφέρεια Λακωνίας  (8 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε αλφαβητική σειρά)
1.Βαχαβιώλος Θεοφάνης του Κωνσταντίνου
2.Κοκκίνης Δημήτρης του Γεωργίου
3.Κούβαρη Δέσποινα του Ιωάννη
4.Μαρκάκος Αναστάσιος του Λεωνίδα
5.Νικητάκη Παναγιώτα του Ευθυμίου
6.Ντρενογιάννη Κωνσταντίνα του Νικολάου
7.Στάθης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
8.Σταυρακάκης Νικόλαος του Χρήστου
Για την Εκλογική Περιφέρεια Μεσσηνίας  (14 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε αλφαβητική σειρά)
1.Γιακουμής Ευστάθιος του Ιωάννη
2.Γεωργιτσοπούλου Ευσταθία του Ηλία
3.Καπετανάκη Γαρυφαλλιά του Αποστόλου
4.Λαδά Χρηστίνα του Βασιλείου
5.Μπούτσης Γεώργιος του Αθανασίου
6.Νίκου Δονάτος του Γεωργίου
7.Ντοκόπουλος – Κουράκλης Νικόλαος του Δημητρίου
8.Παναγόπουλος Παναγιώτης του Βασιλείου
9.Πετροπούλου Ζωή του Αντωνίου
10.Ρόθος Μιχαήλ του Ηλία
11.Σκοπέτου Νίκη του Ευθυμίου
12.Σπυρόπουλος Γεώργιος του Τριαντάφυλλου
13.Τζαμουράνης Γεώργιος του Νικολάου
14.Φουντουλάκης Βαρθολομαίος του Νικολάου

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος- Πέτρος Τατούλης" 
Ο Συνδυασμός μας έχει ως εξής:
ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Αργολίδας
1. ΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
3. ΛΑΜΠΙΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ
4. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
5. ΜΠΟΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
6. ΠΛΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
7. ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΣΙΑΧΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
9. ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11. ΤΟΥΡΛΟΥΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
12. ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας  Αρκαδίας
1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ
2. ΚΑΤΣΙΑΔΡΑΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΚΩΤΣΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ
4. ΛΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΟΛΟΒΟΥ) ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6. ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7. ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ (ΚΛΕΙΩ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
10. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
11. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12. ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας  Κορινθίας
1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
2. ΓΚΑΤΖΙΟΥΦΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3. ΓΚΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5. ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6. ΚΟΥΤΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΒΙΤΑ) του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
7. ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
9. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
11. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
12. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
13. ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
14. ΠΙΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
15. ΠΟΥΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
16. ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
17. ΣΚΛΙΑ ΜΑΡΙΑ – ΠΕΤΡΟΥΛΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
18. ΤΑΓΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
19. ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΘΑΝΙΑ) του ΙΩΑΝΝΗ
20. ΨΑΡΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας  Λακωνίας
1. ΔΡΙΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ
2. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
3. ΚΟΚΚΟΝΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΑΓΩΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΝΤΑΝΑΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΛΑΛΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
6. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
7. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΣΕΪΤΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
8. ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
9. ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
11. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
12. ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΑ) του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας  Μεσσηνίας
1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2. ΑΦΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
3. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΦΩΤΙΟΥ
4. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
5. ΓΥΦΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ
6. ΔΡΑΚΑΚΗ – ΜΑΘΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΓΙΑΝΝΑ)  του ΠΕΤΡΟΥ
7. ΔΡΑΚΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΝΙΝΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
8. ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
9. ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
10. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11. ΜΠΑΜΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
12. ΜΠΑΡΚΑ ΗΛΕΚΤΡΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
13. ΜΠΟΥΖΑ  - ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
14. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
16. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
17. ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
18. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
19. ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
20. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του ΙΩΑΝΝΗ
21. ΦΡΑΓΓΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» 
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου
  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  1. ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΗΛΙΟΥ
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ (ΗΛΙΑΝΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  4. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  5. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
  6. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  7. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΗ) του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
  8. ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ
  9. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  10. ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  11. ΤΖΩΡΤΖΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  2. ΓΚΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  3. ΔΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
  4. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
  5. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  6. ΜΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  7. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  9. ΣΙΑΧΑΜΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  10. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  11. ΧΟΥΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  1. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  2. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  3. ΒΑΡΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  4. ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΟΛΓΑ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
  5. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  6. ΚΑΤΑΠΟΔΗ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ του ΘΩΜΑ
  7. ΚΟΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  8. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  9. ΞΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  10. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  11. ΤΕΚΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  12. ΤΖΑΜΑΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  13. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  14. ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  1. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  2. ΜΑΝΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
  3. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  4. ΜΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
  5. ΠΕΤΡΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ του ΠΕΤΡΟΥ
  6. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ
  7. ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΚΟΚΚΩΝΗ (ΚΙΚΗ) του ΑΙΜΙΛΙΟΥ
  8. ΤΖΕΡΕΦΟΥ ΜΑΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
  9. ΤΟΥΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  10. ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  11. ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  12. ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  2. ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  3. ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ (ΣΑΝΤΥ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  4. ΔΕΤΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
  5. ΔΟΥΛΑΜΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
  6. ΖΟΥΖΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  7. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) του ΙΩΑΝΝΗ
  8. ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  9. ΚΟΥΒΕΛΕΤΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΩ του ΘΩΜΑ
  10. ΚΡΟΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  11. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  12. ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  13. ΜΑΪΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  14. ΜΗΤΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
  16. ΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
  17. ΠΡΑΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  18. ΡΕΤΣΙΝΗ ΑΣΤΕΡΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
  19. ΣΙΨΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  20. ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

***   Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας» 
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
(Υποψήφια Δήμαρχος)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΔΑΝΙΑΣ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατ΄ αλφαβητική σειρά)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1 ΒΩΒΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΚΑΤΣΙΩΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 ΝΤΟΝΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4 ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5 ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6 ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
7 ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ
8 ΦΙΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
9 ΦΟΥΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΩΡΙΟΥ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατ΄ αλφαβητική σειρά)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1 ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ- ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4 ΘΕΟΧΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5 ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
6 ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8 ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
9 ΛΟΝΤΟΥ ΜΑΡΘΑ ΙΩΑΝΝΗ
10 ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
11 ΤΣΑΛΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΑΣ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατ΄ αλφαβητική σειρά)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1 ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατ΄ αλφαβητική σειρά)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
2 ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4 ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
5 ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6 ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
7 ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8 ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ - ΤΖΑΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ
9 ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10 ΜΠΟΥΖΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11 ΣΚΛΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατ΄ αλφαβητική σειρά)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
3 ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4 ΚΑΡΜΠΑΛΙΩΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5 ΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6 ΡΕΡΕ - ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
7 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
8 ΤΡΑΓΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» 
Μάκαρης Εμμανουήλ (Μανώλης) -  Λεονάρδος του Ιωάννη
(υποψήφιος Δήμαρχος)
 Εκλογική Περιφέρεια  Άριος
1.Παπακωνσταντίνου Μάριος του Κωνσταντίνου
2.Σκουράκης Σταύρος του Νικήτα
 Εκλογική Περιφέρεια Αρφαρών
1.Αγγελής Γεώργιος του Δημητρίου
2.Μωραγιάννη Βασιλική του Κλεομένη
  Εκλογική Περιφέρεια Θουρίας
1.Διοβουνιώτη Ιωάννα του Γεωργίου
2.Δρογγίτης Παναγιώτης του Νικολάου
3.Πλακωτός Θεόδωρος του Παναγιώτη
  Εκλογική Περιφέρεια Καλαμάτας
1.Αγγελή Μαρία του Χρήστου
2.Αλεβίζου Σοφία του Ιωάννη
3.Αναστασόπουλος Χρήστος του Παντελή
4.Αρβανίτης Κωνσταντίνος του Ιωάννη
5.Βέλλης Λεωνίδας του Ιωάννη
6.Γιαννόπουλος Γεώργιος του Αναστασίου
7.Γκούζος Νικόλαος του Φιλίππου
8.Γρηγοροπούλου Βαρβάρα - Ειρήνη του Παναγιώτη
9.Δαφνά Βασιλική του Κωνσταντίνου
10.Δούβα Αγγελική του Γεωργίου
11.Δωδέκατος Βασίλειος του Αθανασίου
12.Ζόμπολος Χρήστος του Φωτίου
13.Ηλιόπουλος Αθανάσιος του Βασιλείου
14.Θεοφιλόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
15.Κακαρέας Αλέξανδρος του Νικολάου
16.Καμαρινόπουλος Κωνσταντίνος του Ηλία
17.Καούνη Γεωργία του Ανάργυρου
18.Καραμπάγια Στέλλα του Νικήτα
19.Κάτσος Αντώνιος του Νικολάου
20.Κλείδωνα Γεωργία του Αθανασίου
21.Κότσης Χρήστος του Βασιλείου
22.Κουτσουμπού Κωνσταντίνα του Ανδρέα
23.Λάμιας Σταύρος του Περικλή
24.Λάμπος Ιωάννης του Σωτηρίου
25.Λάσκαρης Σωκράτης του Βασιλείου
26.Λιαράκου Γεωργία του Ευάγγελου
27.Λουριδάς Γεώργιος του Παναγιώτη
28.Λυμπεροπούλου Ουράνια του Σπυρίδωνος
29.Μακρή Παναγιώτα του Δημητρίου
30.Μαρκάκης Παναγιώτης του Ιωάννη
31.Μούστου Χριστίνα του Γεωργίου
32.Μπάμπαλης Χαράλαμπος του Ηλία
33.Μπεχράκης Σταμάτιος του Πέτρου
34.Μπιτσάνης Νικόλαος του Χρήστου
35.Μπογέα – Αργυράκη  Σπυριδούλα του Κωνσταντίνου
36.Μπουκέα Καλλιόπη του Νικολάου
 37.Μπουλλάρι Άντζελα του Αστρίτ
38.Νικητάκη Ελένη του Γεωργίου
39.Παπαδόπουλος Ευστάθιος του Αθανασίου
40. Πουλόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
41. Ρήγα Αγγελική- Λά ϊ λα του Πούλου
42.Σακκάς Ιωάννης του Γεωργίου
43.Σγάντζος Μάρκος του Βασιλείου
44.Σερεμέτης Δημήτριος του Βασιλείου
45.Σκαφιδάς Παναγιώτης του Γεωργίου
46.Σμυρνή Ευαγγελία του Νικολάου
47.Σπανούδη Βασιλική του Κωνσταντίνου
48.Σπηλιοπούλου Παρασκευή του Ιωάννη
49.Σπηλιωτόπουλος Αναστάσιος του Ιωάννη
50.Τσιμικλή Σταυρούλα του  Ιωάννη
51. Φειδάς Αντώνιος του Χρήστου
52.Φιλιππόπουλος Αναστάσιος του Ιωάννη
53.Φλώρου Ιωάννα του Ρήγα
54.Χαρίτος Φώτης του Ιωάννη
55.Χριστόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη
56.Ψυχογιάννης - Ψυρογιάννης Νικηφόρος του Γεωργίου

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης» 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΠΕΙΑΣ

1. ΒΟΥΤΙΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2.  ΓΟΥΡΝΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
3. ΚΑΣΙΜΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
4. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
2. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
3. ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ
1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
2. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
3. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
5. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΥΦΡΑΔΟΣ
1. ΚΑΠΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
2. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΘΩΜΗΣ
1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΜΠΛΕΚΟΥ ΘΕΑΝΩ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4. ΔΑΒΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
5. ΔΟΥΡΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6. ΖΕΠΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
7. ΖΩΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
8. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
9. ΚΑΡΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
11. ΚΟΥΤΣΟΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
12. ΜΑΡΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
13. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
14. ΜΥΣΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ(ΓΙΑΝΝΑ) ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
15. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
16. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
17. ΠΡΑΝΤΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
18. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ(ΔΩΡΑ) ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
19. ΤΡΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
20. ΤΣΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
21. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
2. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΓΡΟΥΣΟΥΖΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
5. ΚΑΠΑΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
6. ΚΑΤΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ(ΛΙΛΑ) ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
7. ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
8. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
1. ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
2. ΤΣΕΡΠΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ

***  Οι 42 υποψήφιοι του συνδυασμού «Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας» 
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΔΑΝΙΑΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΟΛΥΜΠΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΟΥΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΡΕΜΥΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΑΝΗ ΟΛΓΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΝΤΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΟΒΥΡΝΑ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΩΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΓΑΡΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΓΟΥΡΝΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΟΝΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΠΟΝΤΕΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΡΙΠΥΛΑ  ΣΥΡΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΔΙΟΝΥΣΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΡΤΕΜΙΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΒΕΡΓΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΒΡΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΑΣΜΙΑ (ΕΡΗ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΜΠΟΥΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΙΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΙΛΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ   ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΠΑΡΑΓΓΗ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

***  Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Νέες ιδέες καλύτερες ημέρες» 
ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
            Υποψήφιος  Δήμαρχος
Υποψήφιοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Αβίας
ΑΒΡΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΚΕΑΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΈΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΘΕΟΔΏΡΟΥ
ΚΛΕΙΔΩΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΊΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΆΟΥ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ
ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΊΟΥ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ
ΡΕΒΒΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΠΈΤΡΟΥ
Υποψήφιοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Λεύκτρου
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΠΕΤΡΟΥ
ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΙΣΚΟΥΛΛΙ ΣΕΡΙΦ  του ΣΚΕΝΤΈΡ
ΓΑΖΟΥΛΕΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
HARRISON FREDA CAROL του FREDERICK CARL
ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΑΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΜΕΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΜΗΤΣΕΑ  ΕΥΤΥΧΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΣΟΥΛΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΚΟΡΠΙΔΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΣΟΦΙΑ του ΕΥΡΥΠΙΔΗ
ΤΣΟΥΧΝΙΚΑ ΣΟΦΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΦΑΛΗΔΕΑ  ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

***   Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη» 
Ελένη Αλειφέρη
Υποψήφια ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΙOΣ
1. Γιαννακόπουλος Νίκος, Αγιογράφος – Δάσκαλος
2. Πλεματιά Ζορζέτα, Καθηγήτρια Αγγλικών
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
1. Μπαρούνη Μαρία, Επιχειρηματίας
2. Μπούρας Νικήτας, μέτοχος και πρώην Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΟΥΡΙΑΣ
1. Κουλοπούλου – Ρούση Δήμητρα, Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
2. Πράσινος Γεώργιος, Υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια και εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο
3. Φατούρος Ιωάννης,  Λογιστής
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
1. Αγγελής Τάσος, Πολιτικός Μηχανικός
2. Αγγελόπουλος Γεράσιμος, Αγρότης
3. Αδαμόπουλος Γιάννης, Γιατρός, Διευθυντής Aιματολογικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
4. Αθανασόπουλος Δημοσθένης, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Κτηματομεσιτών, Κτηματομεσίτης
5. Γιαννοπούλου Φωτεινή, Νοσηλεύτρια
6. Γκαρμίρης Κωνσταντίνος, Νοσηλευτής
7. Γκόνη Παναγιώτα, Δικηγόρος
8. Γουρνάκης Λεωνίδας, Ιδιωτικός υπάλληλος
9.  Δαφνάς Δημήτρης, Δασεργάτης, Ηλεκτρονικός
10.  Δημητροπούλου Πόλυ, Συνταξιούχος τραπεζικός
11.  Δικαίου Μαρία, Φοιτήτρια Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΤΕΙ, ιδιωτική υπάλληλος.
12.  Εξηνταβελώνη Σταυρούλα, Νοσηλεύτρια – ταμίας Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας
13.  Ιωαννάτος Βαγγέλης, Οδοντίατρος
14.  Καδόγλου Κορνηλία, Βιολόγος
15.  Καλοκάθης Μαρίνος, Οικονομολόγος – επιχειρηματίας
16.  Κανελλόπουλος Ηλίας, Καθηγητής Θεολόγος, Υποδιευθυντής 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας
17.  Καραΐσκου Τζένη,  Νοσηλεύτρια
18.  Καραμπάτσος Δημήτριος, Επαγγελματίας τουρισμού
19.  Καραμπούλα Βασιλική, Ιδιωτική Υπάλληλος
20.  Καρμπαλιώτη Μαρία, Συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ
21.  Κατσούλης Χαράλαμπος, Δάσκαλος
22.  Κοκκώνα Γωγώ, Βρεφοκόμος
23.  Κολοκάθη Κακαλέτρη Θεοδώρα,  Ελεύθερη επαγγελματίας
24.  Κουπούζου Ανθή, Βοηθός Μικροβιολόγος
25.  Κωνσταντοπούλου Δήμητρα, Πολιτικός Μηχανικός
26.  Λαμπρόπουλος Βασίλης, Χειριστής Χωματουργικών Μηχανημάτων
27.  Λεμπέσης Διονύσης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
28.   Λεονταρίτη Ελένη, Οικονομολόγος , καθηγήτρια ξένων γλωσσών
29.  Μαλαπάνη Σταυρούλα, Χρηματοοικονομικά Ασφαλιστικά – διαιτητής ποδοσφαίρου
30.  Μουργής Παναγιώτης, δικηγόρος
31.  Μπαμπάτσικος Νίκος, Απόφοιτος Ι.Ε.Κ., Δάσκαλος Οδήγησης
32.  Μπελογιάννη Αναστασία, Ασφαλίστρια, Δημοτική Σύμβουλος.
33.  Μπολέτη Μπία, ερευνήτρια βιοχημικός – κυτταρικός βιολόγος
34.  Ξανθάκη Αθηνά, Καθηγήτρια γαλλικών –Μεταφράστρια
35.  Παπαδέας Γεώργιος, Ιδιοκτήτης εταιρείας παροχών τουρισμού - Ταξί
36.  Σακκάς Σοφιανός, Δικηγόρος
37.  Σάλμα Παναγιώτα, Ιδιωτική υπάλληλος
38.  Σκάρπα Άννα, Φιλόλογος – Ασφαλίστρια
39.  Σκοπετέας Αναστάσιος, μεταπτυχιακός φοιτητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ
40.  Σμέρλα Μάρθα, Καθηγήτρια Φιλόλογος
41.  Σταυρόπουλος Πέτρος, Οικονομολόγος – Γενικές Ασφάλειες
42.  Τζαβάρας Μαρίνος, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας, γεωπόνος, γεωργοοικονομολόγος –υπάλληλος  ΥΠΑΤ Μεσσηνίας
43.  Τσουτσουράκης Διαμαντής, Εργολάβος οικοδομών
44.  Φαντάκος Κώστας,  Ελεύθερος επαγγελματίας
45.  Φερέτου Σταυρούλα, Λογοθεραπεύτρια
46.  Φωτεινάκης Γιώργος, Γεωπόνος
47. Φωτόπουλος Θεόδωρος, Μηχανολόγος
48.  Χουσέας Σταύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
49.  Χριστόπουλος Κώστας, Συνταξιούχος στρατιωτικός
50.  Χρυσανθακοπούλου - Διπλάρη Χρύσα, Καθηγήτρια – Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας

***  Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 7/5/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.               
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Νοοτροπίες και πρακτικές της Περιφέρειας 
Πολιτικά σωστή η…σιωπή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το θέμα του σαϊτοπόλεμου, αν και προσπάθησε και ο ίδιος να χρηματοδοτήσει την εκδήλωση, αλλά εισέπραξε την άρνηση των σαϊτολόγων. Τελικά, αυτή η άρνηση σε….καλό του βγήκε.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε, όμως, είναι γιατί σιωπά εκκωφαντικά σε δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", όπου αναφέρει ότι υπάρχει "κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την υδροδότηση του οικισμού Παραλίου Άστρους Κυνουρίας, εξαιτίας περίεργων μεθοδεύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο". Θα μου πείτε και τι ενδιαφέρει έναν Μεσσήνιο ή μία Μεσσήνια για το τι συμβαίνει στην Αρκαδία. Δεν είναι έτσι, μια και το γεγονός φανερώνει νοοτροπίες και πρακτικές, που δεν τιμούν την αρμόδια αρχή.
Ας δούμε το δημοσίευμα ακροθιγώς. "Ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός της Πελοποννήσου βρίσκεται μια ανάσα από το να λύσει το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησής του.
Το πολυαναμενόμενο έργο κατασκευής αγωγού στον οικισμό Παραλίου Άστρους Κυνουρίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Πελοποννήσου) και υπόσχεται να διασφαλίσει σταθερή υδροδότηση στο τουριστικό θέρετρο, που έχει σοβαρά προβλήματα με το δίκτυό του.
Η ιστορία, όμως, δεν έχει αίσιο τέλος. Αν και το έργο ακολούθησε καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες, μπλόκαρε στα γρανάζια της αρμόδιας περιφερειακής διαχειριστικής αρχής (ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου) που φαίνεται ότι ακολούθησε παρελκυστική, το λιγότερο, τακτική: υιοθέτησε τις αιτιάσεις ιδιωτικής εταιρείας που έχασε τον διαγωνισμό του έργου, απέκρυψε δεδομένα από υπουργικές υπηρεσίες, ανατρέποντας δρομολογημένες εξελίξεις, και υπερέβη τις αρμοδιότητές της, δίνοντας εντολή επαναπροκήρυξης του έργου".
Δεν είναι και λίγα τα όσα αφήνουν να εννοηθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Μια απάντηση από τον κ. Τατούλη, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Ή μήπως όχι;
Α.Π. 

***  Σωρεία παρανομιών και αγνόηση της Δικαιοσύνης γύρω από την Κεντρική Διαχείριση των Απορριμμάτων καταγγέλλουν σύλλογοι ! 
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, διοργάνωσε χθες το πρωί, στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ», ο Σύλλογος Απανταχού Κωνσταντιναίων, με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων Καλλιρρόης Μεσσηνίας και Παλαιόχουνης Αρκαδίας. Επιστημονικά καταρτισμένοι πολίτες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στοιχεία με τα οποία καταγγέλλουν μια σειρά από παρατυπίες και παρανομίες γύρω από την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και η κεντρική εξουσία.
Ο κ. Καπόπουλος καλωσορίζοντας τον κόσμο στην αίθουσα ξεκίνησε αρχικά εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του συλλόγου για τον άδικο χαμό του Κώστα Θεοδωρακάκη. Ευχαρίστησε, για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Πατσαρίνο καθώς και τον πρώην βουλευτή και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Θανάση Πετράκο αλλά και την παράταξη του Νίκου Γόντικα καθώς έχουν στηρίξει τις θέσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ξεκαθάρισε ότι έξι  χρόνια τώρα αγωνίζονται για να αποτρέψουν την οικολογική καταστροφή στην Πελοπόννησο,  μιλώντας ουσιαστικά για ένα παράνομο έργο , με μεγάλο κόστος και εν τέλει και με μεγάλο βάρος για  στις τσέπες των πολιτών. Κριτική άσκησε και στην Κυβέρνηση, καθώς,  όπως είπε, άλλα έλεγε για το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων ως αντιπολίτευση και όταν έγινε κυβέρνηση έκανε «κωλοτούμπα» και σ’  αυτό το θέμα.
Κλείνοντας την εισήγηση του έδειξε μια φωτογραφία με την ταμπέλα που έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια για να δείξει ότι πρόκειται να ξεκινήσει το έργο, τονίζοντας ότι η ταμπέλα δεν έχει καμία από τις προδιαγραφές ανάλογων έργων και είναι μόνο μια προεκλογική ταμπέλα. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο νομικός κ. Μπακόπουλος που είναι μέλος του συλλόγου. Ο κ. Μπακόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι αντίθετος στο έργο αλλά στις παρατυπίες και στην αγνόηση της Δικαιοσύνης. Ξεκαθάρισε δε, ότι σκοπός του μοναδικός, είναι η προάσπιση του περιβάλλοντος και της υγείας των Πελοποννήσιων συμπατριωτών τους. Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα σε νομικές παραλείψεις και για πρωτοφανή λάθη που έχουν γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο αγνοώντας τη Δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα στάθηκε στην προσφυγή που έχουν κάνει στην Περιβαλλοντολογική Μελέτη του έργου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας της οποίας, η συζήτηση έχει αναβληθεί 12 φορές! Πρόσθεσε δε, ότι η Περιφέρεια προχώρησε σε αλλαγές 500 σελίδων στην Περιβαλλοντολογική Μελέτη, άρα αν συζητηθεί πλέον η προσφυγή στο ΣτΕ στις 12 Ιουνίου που έχει προγραμματισθεί θα πρέπει να γίνει υπό νέα βάση. Ο κ. Μπακόπουλος σημείωσε και μια σειρά ακόμα παρατυπιών και παρανομιών λεπτομερώς, ενώ αναφέρθηκε και σε αρκετές μηνύσεις που έχουν καταβάλει και ακόμα εκκρεμούν. Αναφέρθηκε δε, και στους «πλαστούς» τίτλους ιδιοκτησιών στην Παλαιόχουνη κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στα δικαστήρια της Τρίπολης. Έκλεισε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στο υπερβολικό κόστος για τους πολίτες που θα φθάνει τα 80ευρώ τον τόνο ενώ θα έπρεπε να είναι κάτω από 40. Τον κ. Μπακόπουλο, ειδικά στα θέματα των ιδιοκτησιών στην Παλαιόχουνη,  συνέδραμε  η επίσης νομικός κ. Κουντούζη , αντιπρόεδρος και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παλαιόχουνης που ασχολείται για χρόνια με το συγκεκριμένο θέμα. Για συγκεκριμένες παραλείψεις και παρατυπίες γύρω από την Περιβαλλοντολογική Μελέτη αναφέρθηκε και ο Μηχανικός , Γεωλόγος  , πρώην πρόεδρος των Γεωλόγων Ελλάδος, κ. Τζίντζηρας, ο οποίος εκτός των άλλων έχει εμπειρία σε πολύ σημαντικά έργα όπως ο δρόμος Κόρινθος – Καλαμάτα. Ο κ. Τζίντζηρας , επισήμανε μάλιστα, ότι το ΣτΕ δε θα πρέπει να αποφανθεί αλλά να ορίσει επίσημο επιστημονικό φορέα του κράτους, να γνωμοδοτήσει καθώς οι δικαστές δεν έχουν την κατάλληλη γνώση γι΄αυτά τα θέματα. Για σκάνδαλο και για δημιουργία «μονοπωλείου» μίλησε ο επόμενος ομιλητής κ. Αργυρόπουλος , προερχόμενος από τη Σπάρτη. Αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία που μαζί με μια ομάδα 30 συμπολιτών του, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ΚΔΑΥ και να κάνουν στην ουσία κομποστοποίηση , βρίσκοντας όμως απέναντι την άρνηση των Περιφερειακών Αρχών. Μετά την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη από το 2014, δικαιώθηκαν λίγους μήνες πριν με την Περιφερειακή Αρχή να μένει έκθετη και να χρησιμοποιεί αστείες δικαιολογίες οι οποίες εν μέρει κυνικά αποδεικνύουν την διάθεση για δημιουργία μονοπωλείου γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος,  ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε σε μια επίσκεψη του στην Ισπανία όπου είδαν τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου που έκανε κομποστοποίηση χρησιμοποιώντας και βιοαέριο με το κόστος του να ανέρχεται συνολικά σε 23,3 εκ ευρώ για 133χιλ τόνους απορριμμάτων. Εδώ πρόσθεσε θα δημιουργηθούν 2 εργοστάσια με 3 ΧΥΤΥ και χώρους μεταφόρτωσης και το κόστος θα φθάνει τα 168εκ. ευρώ. Αναρωτήθηκε δε, γιατί η χώρα μας δε ζητά λύσεις ανάλογες σαν αυτή που εφαρμόζονται στην Ισπανία που είναι και εναρμονισμένες τόσο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσο και με τη σύγχρονη τάση για κυκλική οικονομία.
*Η συζήτηση και η ενημέρωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και με άλλους ομιλητές.
 Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφία: Στασινός Μουτσούλας


***  Αθλητική ενημέρωση  :

***  Τελικός… για πολύ λίγους
Μόλις 1.040 προσκλήσεις συνολικά, 120 για κάθε ομάδα, θα δοθούν για τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 
~  Ο φόβος φυλάει τα έρημα και για το λόγο αυτό στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας (για έναν κεκλεισμένων των θυρών τελικό, για να μην ξεχνιόμαστε) αποφασίστηκε να δοθούν ελάχιστες προσκλήσεις. 
Όπως μετέδωσε ο Άρης Ασβεστάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6, θα δοθούν συνολικά 1.040 προσκλήσεις για τον μεγάλο αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Από αυτές η κάθε ομάδα θα διαθέσει 120 για τις δικές της ανάγκες, από επιπλέον 100 θα πάρουν οι σύλλογοι για οικογένειες και φίλους των παικτών, ενώ οι υπόλοιπες 600 θα αφορούν στην ΕΠΟ. 
Όπως έγινε γνωστό, στη θύρα 23 θα καθίσουν όσοι πάρουν προσκλήσεις από τον ΠΑΟΚ, ενώ στη θύρα 31 οι της ΑΕΚ. 
Ο αριθμός των προσκλήσεων δεν ικανοποίησε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που ζητούσαν αρκετές περισσότερες, ωστόσο όπως εξήγησαν οι ιθύνοντες της ΕΠΟ και της Αστυνομίας, δεν νοείται σε έναν τελικό που έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί χωρίς κόσμο να πάμε σε μεγαλύτερο αριθμό θεατών στις κερκίδες. 
Αρχικά είχε ακουστεί πως θα δοθεί τετραψήφιος αριθμός προσκλήσεων, αλλά λόγω της ανησυχίας μήπως καταλήξουν στα χέρια σκληροπυρηνικών οπαδών, αποφασίστηκε το νούμερο αυτό να μειωθεί δραστικά.


***  Ατέρμονη παρωδία και το μπάσκετ που τους αξίζει
Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για το πώς και το χθεσινό ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ απέδειξε πως το ελληνικό μπάσκετ είναι άξιο της μοίρας του, καθώς σχεδόν κανείς δεν… ενοχλείται ουσιαστικά από παρατυπίες και ανομίες. 
~  Πέρα απ’ όλα τα συμπεράσματα και τις αναλύσεις που έγιναν για τα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό ΔΣ των ιδιοκτητών των ΚΑΕ στον ΕΣΑΚΕ, θα πρέπει να καταγράψουμε μία πραγματικότητα. Η συνάντηση είχε οριστεί πριν από μερικές ημέρες με εντελώς διαφορετική ατζέντα και ήταν επιτακτική η ανάγκη για αποφάσεις, καθώς δεδομένα το μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο «μηδέν». 
Αντ’ αυτού, είχαμε μετά το τέλος της διαδικασίας ευχολόγια, μη συγκεκριμένες απαντήσεις σε πολύ σημαντικά ερωτήματα και κανένα βήμα μπροστά στα ουσιαστικά προβλήματα. Το μόνο θετικό ως γεγονός, είναι ότι τηρήθηκε ένα επίπεδο και δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για πολεμικό κλίμα και… σόου, όπως έγινε πριν μερικές ημέρες στο γραφείo του Υφυπουργού. Σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά μετέθεσαν την οποιαδήποτε συζήτηση για την επίλυσή του μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως χαρακτηρίζει όλη την ελληνική κοινωνία-νοοτροπία. «Έχει ο Θεός μωρέ, θα τα λύσουμε αύριο, μεθαύριο και ως συνήθως… ποτέ». 
Το μοναδικό άμεσο πρόβλημα των ιδιοκτητών των ΚΑΕ, ήταν να αποσύρει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός για να τελειώνει το πρωτάθλημα. Δεν δέχθηκαν την αναβολή, διότι κανέναν δεν απασχολεί το τι θα γίνει στην περίπτωση που δικαιωθούν οι «ερυθρόλευκοι» και θα πρέπει να μαζεύουν όποιους παίκτες τους έχουν απομείνει από τις… παραλίες για να γίνει ξανά η αγωνιστική και να ακυρωθούν όσα ματς πλέι οφ θα έχουν γίνει μέχρι τότε. Το «δος ημίν σήμερον», ορίζει πως τώρα πρέπει να γλιτώσουμε μερικά ευρώ από τα μηνιάτικα των ξένων και τα νοίκια τους. Να γίνει η δουλειά τώρα και… βλέπουμε. Έτσι ενεργούσαν όλοι τόσο καιρό και φτάσαμε ως εδώ. Το ελληνικό μπάσκετ να μοιάζει και να είναι παρωδία. 
Θαρρείς λοιπόν πως κανέναν δεν απασχολεί το πώς ορίζει και κληρώνει η ΚΕΔ. Κανέναν δεν απασχολεί το πώς και υπό ποιες συνθήκες μπήκε στην κληρωτίδα ο Αναστόπουλος ενώ είχε οριστεί στο Κάλεβ-Ούνικς την ίδια μέρα! Δεν ενοχλεί κανέναν αυτή η πρακτική. Κανέναν δεν απασχολεί το πώς η πενταμελής επιτροπή έχει γίνει… τριμελής και διμελής και αποφασίζει όπως γουστάρει ή όπως την διατάζουν. Κανέναν δεν απασχολεί γιατί δεν έμπαιναν τόσο καιρό οι Ευρωλιγκάτοι διαιτητές, παρότι είχαν δικαιωθεί δικαστικά. Κανέναν δεν απασχολούν οι αποκαλύψεις για οικονομικές ατασθαλίες, χρέη προς διαιτητές και πολλά άλλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 
Κανέναν δεν απασχολεί η παύση των τριών ανεπιθύμητων για τον Ολυμπιακό διαιτητών για 9 αγωνιστικές που ουσιαστικά είναι παραδοχή ενοχής από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Για όλα αυτά και πολλά άλλα, έπρεπε να έχουν κάνει ήδη κάτι εδώ και καιρό οι ΚΑΕ για να μη φτάναμε ως εδώ, αλλά επέλεξαν μόνο να φωνάζουν όταν αδικούνται και στην ώρα της… κρίσης να σωπαίνουν. Φωνάζουν μάλιστα ομάδες που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ευνοηθεί από την υπάρχουσα κατάσταση, αποδεικνύοντας πως ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, αλλά μόνο για το τομάρι τους. Όμως ο ψύχραιμος παρατηρητής, πρέπει να ΑΠΑΙΤΕΙ από τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ και την Πολιτεία και όχι από τις ομάδες που κάνουν τη… δουλειά τους, να βρίσκουν λύσεις και να προάγουν-αναπτύσσουν το προϊόν. Και αυτές όχι μόνο δεν κάνουν το παραμικρό, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς και πως έχουμε… πρωτάθλημα. 
Ασφαλώς και έχουμε όπως είπε και ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Πρωταθληματάρα. Με την ομάδα του να έχει μείνει με οκτώ επαγγελματίες παίκτες λόγω των νέων αποχωρήσεων ξένων. Τον Άρη να είναι εν μέσω πολυήμερης αποχής ξένων παικτών, τον Πανιώνιο να έχει κρατήσει δύο μόλις ξένους και πολλές ομάδες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. «Έχουμε μπάσκετ, θα τα πούμε το καλοκαίρι» είπε ο ισχυρός άνδρας του ΕΣΑΚΕ, βασιζόμενος σε… αισθήσεις και όχι γεγονότα. Διότι αίσθησή του ήταν πως θα δηλώσει «κόλλημα» ο διαιτητής Αναστόπουλος, αλλά δεν δικαιώθηκε. Για να δούμε πως θα τελειώσει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα… 
Ίσως όμως να έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από έναν πρόεδρο που πριν την έναρξη του ΔΣ, έδωσε εντολή στους παρεβρισκόμενους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των ΚΑΕ να μην διαρρεύσει ο παραμικρός διάλογός την ώρα της συνεδρίασης, αλλά τα όσα ειπώθηκαν πήγαιναν χαρτί και καλαμάρι εκεί που ήθελε ο αποστολέας τους. Τόσο πολύ τον σεβάστηκαν… Το δια ταύτα άλλωστε ήταν ότι έγινε ένα βήμα μπροστά που κανείς δε μπορεί ακόμα να διακρίνει. Ίσως η απάντηση βέβαια να είναι πως αυτό ακριβώς είναι το μπάσκετ που επιθυμεί να έχει η πλειοψηφία των μετόχων του και οι υπόλοιποι είμαστε σε μία πλάνη, βλέποντας την… παρακμή δίπλα μας. 
Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, παραμένει αμέτοχος και αρέσκεται μόνο στα λόγια. Έκανε το έργο του σαν θεσμικός παράγοντας με έναν ακόμα άδειο από κόσμο τελικό ποδοσφαίρου-παρωδία για να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος τυχών επεισοδίων. Τώρα σιγά μην ασχοληθεί ουσιαστικά με το μπάσκετ και μάλιστα προεκλογικά. Να δυσαρεστήσει κόσμο παίρνοντας αποφάσεις, παρεμβαίνοντας σε αυτό που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει υπό διάλυση; Άλλωστε δεν είναι αυτή η δουλειά του, αλλά να προλάβει το… μαύρισμα που προαναγγέλθηκε μέσω instagram, μεταξύ πανηγυρισμών με θέμα επικείμενο υποβιβασμό στην Α2. Προφανώς συμφωνεί με την ορθότατη δήλωση πως «ζούμε σε ένα Κράτος «οίκο ανοχής»… Δεν εξηγείται αλλιώς... 
Από τη στιγμή λοιπόν που όλα βαίνουν καλώς για μία ακόμα φορά στο ελληνικό μπάσκετ και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, πρέπει να πάμε παρακάτω. Ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος, ανάρρωσε από την ασθένειά του και παρότι η Αστυνομία έκρινε πως χρίζει προστασίας, θα πάει κανονικά στο ΣΕΦ για το Ολυμπιακός-Προμηθέας Πάτρας. Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψε η σιγουριά του ΕΣΑΚΕ πως όλα θα πάνε καλά. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον καλούνται να μείνουν στις θέσεις τους και να μην αγωνιστούν. Ο υποβιβασμός είναι σίγουρα κάτι πολύ «βαρύ», που δεδομένα κάποιοι με… λύσσα επιθυμούν, όμως από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται πως επί της ουσίας είναι αδύνατο να αλλάξει κάτι, δεν θα είναι ήττα. Κάθε άλλο. 
Ίσως η μοναδική πιθανότητα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, είναι να προκύψει τελικά το ισχυρό σοκ και η απώλεια ενός βασικού πυλώνα τροφοδότησης του οικοδομήματος με ανάσες ζωής. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τραβήξει τον δρόμο του και μάλιστα χωρίς ακρότητες, γιατί από τη στιγμή που δε μπορεί και κυρίως δε θέλει να ακολουθήσει παρασκηνιακές τακτικές, μόνο έτσι μπορεί κάποια στιγμή να δικαιωθεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει βούληση και σε κάποιους αρέσει αυτή η κατάσταση, ας γυρίσει την πλάτη του στο μέλλον και όσους το φτιάχνουν όπως θέλουν. Η ιστορία θα τον δικαιώσει περισσότερο τότε, πάρα τώρα όντας μέρος της παρωδίας. Η τελική απόφαση είναι δική του… 
Υ.Γ.1: «Μας έχουν στήσει εκατό φορές οι διαιτητές». Η φράση ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ρέθυμνο, Κωστή Ζομπανάκη. Υπάρχει σε όλα τα σάιτ, όπως και εκατοντάδες άλλες επώνυμες καταγγελίες από πολλές ομάδες. Και δεν παρεμβαίνει ούτε εισαγγελέας, ούτε κανείς. Είναι λογικό; 
Υ.Γ.2: Άξιες της μοίρας τους οι ομάδες που έχοντας δει το e-mail του ορισμού του Αναστόπουλου στο Κάλεβ-Ούνικς την ίδια μέρα, δέχονται οι ίδιοι άνθρωποι να ορίζουν τις τύχες τους. Λίγες, ελάχιστες ως οντότητες για σοβαρό πρωτάθλημα. 
Υ.Γ.3: Οι έλληνες διαιτητές δεν θέλουν να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημά μας, αλλά μία χαρά πηγαίνουν για τα εξτραδάκια τους στο εξωτερικό. Άσχετο αν καμιά φορά τους τα κόβουν, ανωτέρα βία… 

~  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΐΟΥ  2019 
1.- .- ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 01 ΜΑΪΟΥ 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~     ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html .- 
2.- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Από το 2008 ... για τους νεότερους >μετά από  Δέκα  10 χρόνια ,  Πέμπτη 02 ΜΑΪΟΥ 2019  :https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/05/k-2008.html  .-
3.-ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Πέμπτη  02- Μαΐου -2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : ‘ https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html   .-  
4.-ARFARA NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 03 -05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html .-
5.- .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 04-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης    : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html  .-
 6.-
.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Καλαμάτας . Κυριακή 05-05-2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης     https://snsarfara.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html  .- 
7.- ARFARA NEWS  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 06-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html  .-                                                               
 8.- .-ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Καλαμάτας . Δευτέρα 06-05-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας .  ~ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ....ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΣΕΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 2019 . : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html .-                                                        9.-ARFARA NEWS Τ α Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 07-05-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   [υποψήφιοι-υποψηφιότητες] : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/05/arfara-news_7.html.-          10.-    

~** ..ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ   ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** 
~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από  .-
8.- ARFARA NEWS  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 06-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html  .-


*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019 :
1.-ARFARA NEWS , Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !   :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html .-
2.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τρίτη 02 -04-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html.-
3.- .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 03-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html  .-
28.- ARFARA NEWS   Μ. Σάββατο 27-04-2019 Τα νέα μας από Αρφαρά . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/04/arfara-news-27-04-2019.html .- 
29.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 28-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/04/arfara-news_28.html  .- 
 30.- ARFARA NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα Πάσχα 29-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/04/arfara-news_29.html .- 
31.-  ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 30-04-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/04/arfara-news_29.html .- 

1 σχόλιο: